Ο Σύρος Abdalmasih H. το 2013 παντρεύτηκε Σουηδέζα και είναι πατέρας 3χρονου παιδιού. Όση δηλαδή ήταν η ηλικία των παιδιών που μαχαίρωνε με μανία στην παιδική χαρά.
Είχε φθάσει στη Γαλλία πριν από οκτώ μήνες προερχόμενος από τη Σουηδία όπου ζούσε προηγουμένως, επειδή δεν κατάφερε να αποκτήσει τη σουηδική υπηκοότητα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πρώην σύζυγός του. Η νεαρή γυναίκα, που μοιραζόταν τη ζωή της μαζί του μέχρι τον περασμένο χρόνο στη νοτιοδυτική Σουηδία, εξέφρασε αμφιβολίες για την πράξη που αποδίδεται στον Αμπνταλμασίχ Χ., 31 ετών, από τον οποίο πήρε διαζύγιο πριν από μερικούς μήνες.
“Δεν ξέρω τι του συνέβη, αυτό που μου λέτε, είναι τρομερό. Όμως δεν έχω επαφή μαζί του, δεν ξέρω πού ζει, ούτε πώς πάει ψυχολογικά”, εξομολογήθηκε η πρώην σύζυγος υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί προκάλεσε έξι τραυματισμούς, μεταξύ των οποίων τεσσάρων παιδιών 22 έως 36 μηνών, σε πάρκο κοντά στη λίμνη του Ανεσί.
“Αυτός; (…) Θεέ μου, ήταν τόσο ευγενικός, δεν καταλαβαίνω”, πρόσθεσε η νεαρή γυναίκα όταν έμαθε το νέο.
Όπως είπε, η αναχώρηση του Σύρου, ο οποίος σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία είναι χριστιανός το θρήσκευμα, έχει σχέση με το γεγονός ότι “δεν κατάφερε να αποκτήσει τη σουηδική υπηκοότητα”.
“Συναντηθήκαμε στην Τουρκία, ερωτευθήκαμε και ήρθαμε εδώ (στη Σουηδία). Έπειτα από δύο χρόνια, παντρευτήκαμε, αλλά δεν μπόρεσε να αποκτήσει τη σουηδική υπηκοότητα, έτσι αποφάσισε να φύγει από τη χώρα. Χωρίσαμε επειδή δεν ήθελα να φύγω από τη Σουηδία”, είπε μιλώντας τηλεφωνικά στο AFP.
Η αναχώρησή του έγινε “πριν από οκτώ μήνες”, σύμφωνα με τη νεαρή γυναίκα, που επιβεβαίωσε ότι είχε αποκτήσει καθεστώς πρόσφυγα στη Σουηδία.
Οι γαλλικές αρχές ανέφεραν ότι κατέγραψαν αίτημα ασύλου εκ μέρους του στα τέλη Νοεμβρίου του 2022, χωρίς να δίνουν συνέχεια καθώς είχε ήδη ζητήσει, και στη συνέχεια είχε αποκτήσει, καθεστώς πρόσφυγα στη Σουηδία.
Σε συνομιλία που είχαν μετά την αναχώρησή του από το Τρολχάταν όπου ζούσε ο ύποπτος για την επίθεση, της είπε ότι ζούσε “σε μια εκκλησία” στη Γαλλία.
“Δεν έχω πια πολλά νέα, έδειχνε πολύ φευγάτος. Μου τηλεφώνησε πριν από τέσσερις μήνες, έμενε σε μια εκκλησία. Αλλά δεν ξέρω πολλά περισσότερα, ήταν σε επαφή κυρίως με την οικογένειά του που ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες”, εξήγησε η νεαρή γυναίκα που είναι επίσης από χώρα της Μέσης Ανατολής.
Πολλοί Σύροι, μεταξύ των οποίων αρκετοί χριστιανοί, κατέφυγαν στη Σουηδία όταν έφυγαν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη χώρα τους που ξέσπασε το 2011.
Κρίνοντας πως ο αριθμός των αφίξεων ήταν πολύ υψηλός, η σουηδική κυβέρνηση της εποχής είχε αυστηροποιήσει τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση ασύλου λίγο μετά τη μεταναστευτική/προσφυγική κρίση του 2015.
Μάρτυρες κατέθεσαν ότι τον έβλεπαν στο πάρκο εδώ και τουλάχιστον 2 μήνες από το πρωί μέχρι το βράδυ και έβρισκαν περίεργο ότι ήταν ολομόναχος. Ζήτησε άσυλο στη Γαλλία στις 22/11/22 και δήλωσε ότι είναι χριστιανός της Συρίας. Όταν συνελήφθη κρατούσε εκτός από το μαχαίρι και έναν σταυρό στα χέρια του.
«Φώναζε και στόχευε στα μωρά. Υπήρχαν πολλοί ενήλικες τριγύρω, αλλά δεν τους πείραζε. Όταν κατάλαβε ότι τον είχαν παγιδεύσει κι επιτέθηκε σε έναν ηλικιωμένο, τον πυροβόλησαν στο χέρι», κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας.
Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, στον 32χρονο είχε χορηγηθεί καθεστώς πρόσφυγα στη Σουηδία τον περασμένο Απρίλιο.
Μεταξύ των παιδιών που τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση με μαχαίρι στη γαλλική πόλη Ανεσί, είναι και ένα που έχει βρετανική υπηκοότητα, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.
Τοπική εισαγγελέας δήλωσε πριν από λίγο πως δύο από τα τέσσερα παιδάκια που τραυματίστηκαν στην επίθεση με μαχαίρι σε πάρκο στην πόλη Ανεσί, είχαν ξένη υπηκοότητα, το ένα ολλανδική και το άλλο βρετανική.
Η εισαγγελέας του Ανεσί Λιν Μπονέ-Ματίς δήλωσε επίσης πως προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο τρομοκρατικό κίνητρο πίσω από την επίθεση, διευκρινίζοντας πως η έρευνα που ξεκίνησε αφορά απόπειρα ανθρωποκτονιών.
Πηγή: http://www.newsit.gr/kosmos/gallia-maxairone-ta-paidia-me-ton-stayro-sto-xeri-poios-einai-o-syros-prosfygas-pantremenos-me-souideza/3793000/
Πρόβα πολέμου: Η Γερμανία στέλνει στρατό στα ανατολικά υπό τον φόβο ρωσικού χτυπήματος
Η Γερμανία σχεδιάζει μόνιμη παρουσία 4.800 στρατιωτών στη Λιθουανία έως το 2027, ενώ ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς μιλά για «καθοριστικές εβδομάδες» για την Ευρώπη.

Γιώργος Μαζωνάκης: Ο ταξιτζής που τον μετέφερε στο ιατρείο του Κολωνακίου έλυσε τη σιωπή του
«Ο Γιώργος Μαζωνάκης έφυγε και για την οικογένεια του και για εμάς», είπε μεταξύ άλλων ο ταξιτζής

Πανικός σε πτήση: Γυναίκα γδύθηκε εντελώς και προέβη σε άσεμνες πράξεις μπροστά σε άλλους επιβάτες
Το περιστατικό σημειώθηκε σε πτήση από τη Βαλτιμόρη προς το Μαϊάμι, μόλις ημέρες μετά από άλλο επεισόδιο σε πτήση της ίδιας εταιρείας.

Προσωρινά ελεύθερος ο 41χρονος που κατηγορείται ότι βίασε 9χρονη στον Αλμυρό Βόλου, «έχει υποστεί bullying» λένε οι συνήγοροί του
Ο κατηγορούμενος που φέρεται να θώπευσε την ανήλικη στο μπάνιο του σπιτιού της κατηγορείται για βιασμό, ενώ του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης προσέγγισης της ανήλικης

ΗΠΑ: Τι συμβαίνει φέτος με την ιλαρά; Τρίτος θάνατος στην Πενσυλβάνια από επιπλοκές
Η 40χρονη γυναίκα πέθανε το Σάββατο, όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής της κομητείας Τζέφερσον, Γκρεγκ Φουρλόγκ

Συναγερμός για την τιμή του πετρελαίου - Η Σαουδική Αραβία «στερεύει»
Η παραγωγή αργού πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1990, ενώ αναβλήθηκε κρίσιμη συνάντηση των Κρατών του Κόλπου με το Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ.

Νέα πρόκληση από την Τουρκία για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας: «Η Ελλάδα διέπραξε σφαγές και καταστροφές»
«Η ιστορία δεν παραγράφεται ούτε παραχαράσσεται», τονίζει η Αθήνα - «Καλούμε τις ελληνικές αρχές να ενεργήσουν με σοβαρότητα και κοινή λογική», απαντά η Αγκυρα

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο - Αναβάθμιση κατηγοριών
Εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη

Στο νοσοκομείο Χανίων βρέφος 17 ημερών με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, συνελήφθη η 18χρονη μητέρα του
Λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων το βράδυ της Κυριακής διεκομίσθη στην Μονάδα Εντατικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Χανίων

Τουρκία: Κύμα καταστολής με δεκάδες συλλήψεις σε ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις και μπαρ
Η επιχείρηση «Η οικογένειά μου είναι ασφαλής» της κυβέρνησης Ερντογάν επεκτάθηκε σε 15 επαρχίες, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γιώργος Μαζωνάκης: Ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία - Το τελευταίο αντίο στο «παιδί που ξεχώρισε»
Συντετριμμένοι συγγενείς, καλλιτέχνες και θαυμαστές στο τελευταίο «αντίο»

Λιβάνιος για αποφυλάκιση Κασιδιάρη: Ο Αρειος Πάγος θα αποφασίσει αν θα κατέβει στις εκλογές – Επαρκής ο νόμος
Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθαρίζει ότι δεν σχεδιάζεται νέα νομοθετική ρύθμιση για το μπλόκο του καταδικασμένου πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής, που εξέρχεται από τη φυλακή

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Ο Μητροπολίτης Νίκαιας αποχαιρέτησε με στίχους τραγουδιού του
Χιλιάδες πολίτες παραβρέθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας για το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τραγουδιστή.

Γιώργος Μαζωνάκης: Προσπάθεια διαγραφής στοιχείων από τον υπολογιστή του ιατρείου - Τι έχει ανακτηθεί από την ΕΛ.ΑΣ.
Για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης κατά συναυτουργία απολογούνται οι δύο γιατροί

Ο Τραμπ καταργεί τα όρια εκπομπών σε μονάδες άνθρακα και φυσικού αερίου
Αυτό σημαίνει πως οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής δεν θα υποχρεώνονται πλέον να περιορίζουν τη ρύπανση που συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη

Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να τον προστατεύσει»
«Πρέπει να βρούμε τα κενά του συστήματος», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας

Θάνατος Γ. Μαζωνάκη: Το μηχάνημα κατέγραψε τη στιγμή που σταμάτησε η καρδιά του
Το νέο στοιχείο στις έρευνες

Οικονομόπουλος για Μαζωνάκη: «Το τελευταίο διάστημα με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο, δεν κατάλαβα τι ήθελε να μου πει»
«Έχω ενοχές μέσα μου», μοιράστηκε σε δηλώσεις του από την κηδεία ο τραγουδιστής για τον Γιώργο Μαζωνάκη

Γιώργος Μαζωνάκης: Σφραγίστηκε το ιατρείο – Το κρυμμένο μηχάνημα και η απόφαση του ΙΣΑ
Η πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου του ΙΣΑ αποκάλυψε πως κατά την αυτοψία βρέθηκε ιατρικός εξοπλισμός κρυμμένος σε ντουλάπα, ενώ ζητήθηκε η αφαίρεση της άδειας των εμπλεκόμενων γιατρών.

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Πλήθος κόσμου, συγγενείς, καλλιτέχνες, πολιτικοί και φίλοι για το τελευταίο αντίο
Οικογένεια, συνάδελφοι και χιλιάδες θαυμαστές αποχαιρετούν τον σπουδαίο καλλιτέχνη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών.

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Η αδελφή του Βάσω συντετριμμένη στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας
Χιλιάδες πολίτες παρέστησαν στην αγρυπνία στη Νίκαια, όπου η εξόδιος ακολουθία τελείται στη μία το μεσημέρι, με σωρούς λουλουδιών να καλύπτουν τον χώρο.

Γιώργος Μαζωνάκης: Κάθειρξη έως 10 χρόνια απειλεί τους δύο γιατρούς με το άρθρο 308
Ο δικηγόρος Δημήτρης Αναστασόπουλος εκτιμά ότι η δίωξη δεν στοιχειοθετεί αμέλεια αλλά ενδεχομένως δόλο, εν μέσω ερωτημάτων για τη φωτογραφία του τραγουδιστή στο ιατρείο.

Κάτοικοι έδεσαν τεχνικό σε κεραία κινητής λόγω κακού 5G - Πλήρωναν επί δύο χρόνια χωρίς αποτέλεσμα
Στο χωριό Χαρντάουλι του Ούταρ Πραντές οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι πλήρωναν επί δύο χρόνια για 5G, ενώ στην πράξη είχαν μόνο ασταθές δίκτυο 4G.

Ματίνα Παγώνη για Γιώργο Μαζωνάκη: Το «μεγαλύτερο ψέμα» των δύο κατηγορούμενων γιατρών
Η πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου μίλησε με σκληρά λόγια για τη στάση των ιατρών, εξηγώντας την αλήθεια για την πλασμαφαίρεση και το λάθος που αποδείχθηκε μοιραίο.

Συγκινητικό αντίο στο Γιώργο Μαζωνάκη : Πιανίστας έπαιξε το «Φεύγω για μένα» στο Μετρό Πειραιά στη μνήμη του
Ένας μουσικός κάθισε στο πιάνο του σταθμού «Δημοτικό Θέατρο» και δημιούργησε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα, τιμώντας τον εκλιπόντα καλλιτέχνη.

Μπόρις Τζόνσον: Ρωσικό drone χτύπησε τρένο λίγα λεπτά μετά τη διέλευσή του
Το χτύπημα σημειώθηκε στο Γιαχοντίν, 2 χλμ από τα σύνορα με την Πολωνία, χωρίς τραυματίες, ενώ η Ukrzaliznytsia εκτιμά ότι πιθανός στόχος ήταν το διπλωματικό τρένο.

Εκλογές Σουηδία: Μία έδρα χωρίζει Αντερσον και Κρίστερσον στο 175-174
Το μπλοκ της Μαγκνταλένα Αντερσον διεκδικεί την πλειοψηφία στο Riksdag, ενώ ο Ουλφ Κρίστερσον αρνείται να παραδεχθεί ήττα εν αναμονή της τελικής καταμέτρησης.

Γιώργος Μαζωνάκης: Σήμερα η κηδεία στη Νίκαια μετά την πολυπληθή αγρυπνία
Η εξόδιος ακολουθία τελείται στις 13:00 στην Αγία Τριάδα Νίκαιας, με ταφή στο Γ` Νεκροταφείο, μετά την αγρυπνία που τίμησαν η Αντζελα Δημητρίου, η Αννα Βίσση και η Ζέτα Μακρυπούλια.

Πρόστιμο 500€ για μια σφυρίδα 3,5 κιλών
Η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών δικαίωσε την επιχείρηση, καθώς το συμπέρασμα των ελεγκτών βασίστηκε στη νεκρική ακαμψία του αλιεύματος χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση.

Ληστεία με τσεκούρι σε βενζινάδικο στη Θεσσαλονίκη: Χτύπησαν υπάλληλο, άρπαξαν 500 ευρώ
Στη Σταυρούπολη τέσσερις δράστες προσπάθησαν να αφαιρέσουν και το χρηματοκιβώτιο, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Ανάβυσσος: Πυροβολισμοί έξω από beach bar – Βρέθηκαν κάλυκες και ίχνη αίματος
Η Αστυνομία ερευνά τις συνθήκες του περιστατικού στις 05:15 τα ξημερώματα της Κυριακής, χωρίς προς το παρόν να έχει διευκρινιστεί αν υπάρχει τραυματίας.

Λαβρόφ αποκλείει κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία, καλεί τον Ζελένσκι στη Μόσχα
Το Κρεμλίνο επιμένει ότι ο Ζελένσκι πρέπει να πάει στη Μόσχα, ενώ η Λιβύη διαψεύδει βάση για ναυτικά drones κατά ρωσικών πλοίων.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ακριβότερο έως 70% τον φετινό χειμώνα – Τι εξετάζει η κυβέρνηση
Με την τιμή εκκίνησης να απειλεί να αγγίξει το 1,90 ευρώ ανά λίτρο, το οικονομικό επιτελείο μελετά παρεμβάσεις στην αντλία και αλλαγές στα κριτήρια ενίσχυσης των νοικοκυριών.

Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών: Νέα ψηφιακή διαδικασία εξπρές από 1η Σεπτεμβρίου
Οι νέες προθεσμίες για τις τράπεζες μέσω της πλατφόρμας των δικαστικών επιμελητών και οι προϋποθέσεις άρσης δέσμευσης από την ΑΑΔΕ.

Χούθι: Επίθεση με drones και πυραύλους σε στρατιωτική βάση στη Σαουδική Αραβία
Οι αντάρτες της Υεμένης πήραν τον έλεγχο ακτών και νησιών στο στενό Μπαμπ ελ Μάντεμπ μετά την προέλαση στον νότο της χώρας.

Αντώνης Ρέμος: «Έφυγες νωρίς» - Η συγκινητική αφιέρωση στον Γιώργο Μαζωνάκη
Ο αγαπημένος ερμηνευτής λύγισε στη σκηνή της Νέας Παραλίας, τραγουδώντας το «Ανήκω σε μένα» στη μνήμη του καλού του φίλου και συναδέλφου.

Αλμυρός Βόλου: 41χρονος αντιμετωπίζει δίωξη για βιασμό 9χρονης – Αρνείται τις κατηγορίες
Ο άνδρας, συγγενής της οικογένειας του κοριτσιού, οδηγήθηκε ενώπιον εισαγγελέα και θα απολογηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Ανησυχία στη Μόσχα μετά την κατάληψη από τους Χούθι του στρατηγικής σημασίας στενού του Μπαμπ ελ Μαντέμπ
Σύμφωνα με τον εκρπόσωπο του Κρεμλίνου, Νμτίτρι Πεσκόφ, η κατάσταση στην περιοχή μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη γίνεται πλέον ανεξέλεγκτη

Ιράν: Ο Πεζεσκιάν λέει ότι ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ «είναι ζωντανός» μετά από μήνες φημών
Ο Μοτζτάμπα έγινε Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν μετά τον θάνατο του πατέρα του Αλί Χαμενεΐ, ενώ ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ έχει κάνει λόγο για παραμόρφωσή του.

Βίντεο: Η Νταγιάνα Γιαστρέμσκα δείχνει το κατεστραμμένο, από βομβαρδισμό, σπίτι της στην Οδησσό
Η τενίστρια από την Ουκρανία ανέβασε το βίντεο και σχολίασε την απόφαση της WTA να αγωνίζονται αθλητές από τη Ρωσία










