Τι πρέπει να περιμένει η Αθήνα
Ελληνοτουρκικά: Στήνει σκηνικό για «θερμό επεισόδιο» ο Ερντογάν;
Ελληνοτουρκικά: Στήνει σκηνικό για «θερμό επεισόδιο» ο Ερντογάν; - Τι πρέπει να περιμένει η Αθήνα

Με κυρίαρχο ζήτημα την στρατηγική που θα ακολουθήσει η Τουρκία απέναντι στη χώρα μας συνεδρίαζε, επί 4 ώρες την Τετάρτη, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στη γείτονα, η οποία χτίζει σταδιακά το αφήγημα της «ελληνικής απειλής» επιχειρώντας να δικαιολογήσει μία τουρκική αντίδραση στο πλαίσιο -όπως υποστηρίζεται- των «νόμιμων μεθόδων και μέσων».

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, γίνεται σαφής αναφορά περί στρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών και επισημαίνεται ότι «οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίζει νησιά που βρίσκονται υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης καλούνται να επιστρέψουν στην κοινή λογική».

«Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο προκειμένου να διασφαλίσουμε τα δίκαια και τα συμφέροντα του έθνους μας» τονίστηκε σχετικά.

Όπως ανέφεραν τα τουρκικά ΜΜΕ «συζητήθηκαν οι προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας, η οποία δεν έχει εγκαταλείψει τις παράνομες πρακτικές της παρά τις εκκλήσεις μας να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες, ιδίως οι πρόσφατα αυξανόμενες προκλητικές ενέργειες της».

Στη σχετική ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση, η Άγκυρα κάλεσε τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν την απόφασή τους για άρση του εμπάργκο όπλων προς τους Ελληνοκύπριους, επισημαίνοντας ότι η κίνηση αυτή της αμερικανικής πλευράς δεν συνάδει με το πνεύμα της Συμμαχίας.

Παρεμβάσεις ΗΠΑ – ΕΕ

Οι εξελίξεις αυτές ήρθαν στον απόηχο της αναφοράς που έκαναν διπλωματικές πηγές της προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των εννιά κρατών της νότιας Ευρώπης, που θα συναντηθούν την Παρασκευή στο Αλικάντε της Ισπανίας, θα εκφράσουν τη στήριξή τους στην Ελλάδα έναντι των απειλών που δέχεται από την Τουρκία.

Όπως ανέφεραν οι εν λόγω πηγές, το θέμα των τουρκικών απειλών κατά της Ελλάδας θα συζητηθεί στο δείπνο εργασίας που θα έχουν, μετά το πέρας των εργασιών της Ευρωμεσογειακής Συνόδου Κορυφής, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Μάλτας, της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Ελλάδας. Παρόντες θα είναι επίσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντέρ Λάιεν.

Η παρέμβαση από πλευράς Παρισιού έρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τα ελληνοτουρκικά και κρίνεται ως εξόχως σημαντική από την Αθήνα, αφού αντικατοπτρίζει τη γενικότερη αλλαγή στάσης που παρατηρείται στην ΕΕ έναντι της Άγκυρας, η οποία εμμένει στην ρητορική του αναθεωρητισμού.

Άλλωστε, για το θέμα αυτό είχε τοποθετηθεί ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου είχε τονίσει χαρακτηριστικά:

«Ό,τι είχε να πει η Ελλάδα το είπε καθαρά στον ΟΗΕ, τόσο για τις «κόκκινες γραμμές της», όσο και για την φιλική της διάθεση απέναντι στον Τουρκικό λαό. Η άλλη όχθη μπορεί να επαναλαμβάνει μονότονα τα ψέματα και τις απειλές της. Σε αυτό το γαϊτανάκι, όμως, έχει μείνει μόνη. Εμείς μένουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση στις καθαρές μας θέσεις με την ισχύ του Διεθνούς Δικαίου, την επιφυλακή των Ενόπλων Δυνάμεών μας, τη συμπαράσταση των συμμάχων μας. Εδώ τα πολλά λόγια είναι πράγματι φτώχεια -όπως λέει και η παροιμία- και ίσως είναι καιρός να ασχοληθούν με αυτήν την φτώχεια και όσοι λένε πολλά. Αντί για τις πύρινες λέξεις να επιλέξουν επιτέλους τις δημιουργικές πράξεις και τον δρόμο του ουσιαστικού διαλόγου. Απέναντί τους, άλλωστε, δεν έχουν μόνο την Ελλάδα, έχουν ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ».

Νωρίτερα, σαφή θέση απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα είχε λάβει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, διαμηνύοντας ότι η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται.

Σε γραπτή του δήλωση, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σημειώνει ότι «σε μια εποχή που η Ρωσία εισέβαλε ξανά σε ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος, οι δηλώσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των Συμμάχων του ΝΑΤΟ δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμες.

Της ανακοίνωσης του αμερικανικού ΥΠΕΞ ακολούθησε η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο, ο οποίος έστειλε επίσης αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα.

Ειδικότερα, ο κ. Στάνο κάλεσε την τουρκική πλευρά «να σέβεται την κυριαρχία των κρατών – μελών της Ε.Ε. και να δεσμευτεί στην επίλυση όλων των ανοιχτών ζητημάτων στο πνεύμα της καλής γειτονίας, με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο».

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το γεγονός ότι ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Χριστόδουλος Λάζαρης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, αλλά και για την γενικότερη συμπεριφορά της Τουρκίας, ο κ. Στάνο σημείωσε ότι δεν θα σχολιάσει «τι έγινε εχθές στην Άγκυρα όταν κλήθηκε ο πρέσβης, διότι αυτό είναι κάτι μεταξύ των δύο κρατών».

Σε σχέση όμως με το συνολικό ζήτημα των ενεργειών της Άγκυρας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, υπογράμμισε την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της ΕΕ και η ΕΕ και τα κράτη-μέλη της έχουν διατυπώσει πολύ ξεκάθαρα με μία σειρά συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τις προσδοκίες από την Τουρκία να αποκλιμακώσει, να δεσμευτεί σε εποικοδομητική αποκλιμάκωση για να προχωρήσει σε μια αμοιβαία εποικοδομητική συνεργασία όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά συνολικά με την ΕΕ» τόνισε ο Πίτερ Στάνο συμπληρώνοντας ότι αναμένεται από την Τουρκία να σταματήσει «την απειλητική ρητορική».
Τέλος, ανέφερε ότι «οι πρόσφατες ενέργειες, προκλήσεις, ρητορική είναι σε αντίθετη κατεύθυνση με την αποκλιμάκωση που τόσο πολύ χρειάζεται».

Τι επιχειρεί ο Ερντογάν

Με τις τελευταίες κινήσεις του, ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει πως επιχειρεί να δημιουργήσει το πολιτικό πλαίσιο έτσι ώστε να δικαιολογήσει ενδεχόμενη επίθεση εναντίον της χώρας μας.

Αναλυτές εκτιμούν πως το τελευταίο διάστημα η ρητορική του τούρκου προέδρου από επιθετική έχει μετατραπεί καθαρά σε πολεμική. Δεν ήταν τυχαίες οι αναφορές του για την «άλωση της Τριπολιτσάς» αλλά και για τρομοκράτες που κρύβονται στο Λαύριο, καθώς με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να πολώσει το κλίμα στην Άγκυρα εναντίον της χώρας μας.

Όπως αναφέρουν σχετικά, το σοβαρό ενδεχόμενο ήττας στις επερχόμενες εκλογές, αλλά και οι πιέσεις που δέχεται από τις ΗΠΑ και τις ΕΕ, οι οποίες στηρίζουν δημόσια τις ελληνικές θέσεις για το ζήτημα της κυριαρχίας στο Αιγαίο, έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον τούρκο πρόεδρο που αναζητά τρόπους να γυρίσει το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας του.

«Η Τουρκία ψάχνει για άλλοθι. Το κλωθογυρίζει το ζήτημα και έχει εξαντλήσει τα διπλωματικά εργαλεία τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να πείσει δήθεν τη διεθνή κοινότητα» υποστηρίζει ο αναλυτής διεθνών θεμάτων του ΑΝΤ1, Κωνσταντίνος Φίλης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που πρέπει να περιμένουμε είναι κάποια κίνηση που θα μπορούσε να γίνει επί του πεδίου. «Δηλαδή, θα μπορούσε να είναι μια ενέργεια μπλοκαρίσματος, παρεμπόδισης κάποιου πλοίου το οποίο την επόμενη φορά θα μπορούσε να μεταφέρει στρατιωτικό οπλισμό προς τα νησιά. Αυτό θα μπορούσε να γίνει σε διεθνή χωρικά ύδατα κατά πάσα πιθανότητα αλλά και πάλι θα ήταν μια παράνομη ενέργεια από πλευράς Τουρκίας».

«Συνεπώς, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτό το σενάριο κι εμείς πρέπει να θωρακιστούμε διπλωματικά, νομικά και στρατιωτικά για να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια ενέργεια. Το ερώτημα όμως σε αυτήν την περίπτωση είναι ποιος θα επιλέξει να ρίξει την πρώτη σφαίρα αν κι εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο» επισημαίνει ο κ. Φίλης.

Πηγή: http://www.in.gr/2022/09/29/politics/diplomatia/ellinotourkika-stinei-skiniko-gia-thermo-epeisodio-o-erntogan-ti-prepei-na-perimenei-athina/
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανησυχία στη Μόσχα μετά την κατάληψη από τους Χούθι του στρατηγικής σημασίας στενού του Μπαμπ ελ Μαντέμπ

Ανησυχία στη Μόσχα μετά την κατάληψη από τους Χούθι του στρατηγικής σημασίας στενού του Μπαμπ ελ Μαντέμπ

Σύμφωνα με τον εκρπόσωπο του Κρεμλίνου, Νμτίτρι Πεσκόφ, η κατάσταση στην περιοχή μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη γίνεται πλέον ανεξέλεγκτη 

Ιράν: Ο Πεζεσκιάν λέει ότι ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ «είναι ζωντανός» μετά από μήνες φημών

Ιράν: Ο Πεζεσκιάν λέει ότι ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ «είναι ζωντανός» μετά από μήνες φημών

Ο Μοτζτάμπα έγινε Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν μετά τον θάνατο του πατέρα του Αλί Χαμενεΐ, ενώ ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ έχει κάνει λόγο για παραμόρφωσή του. 

Βίντεο: Η Νταγιάνα Γιαστρέμσκα δείχνει το κατεστραμμένο, από βομβαρδισμό, σπίτι της στην Οδησσό

Βίντεο: Η Νταγιάνα Γιαστρέμσκα δείχνει το κατεστραμμένο, από βομβαρδισμό, σπίτι της στην Οδησσό

Η τενίστρια από την Ουκρανία ανέβασε το βίντεο και σχολίασε την απόφαση της WTA να αγωνίζονται αθλητές από τη Ρωσία 

Turkish Airlines: Πανικός από αναταράξεις σε πτήση Τουρκία-Τυνησία

Turkish Airlines: Πανικός από αναταράξεις σε πτήση Τουρκία-Τυνησία

Οι επιβάτες κατέγραψαν στιγμές πανικού μέσα στην καμπίνα, καθώς ο πιλότος επιχείρησε αρκετές φορές να προσγειωθεί στην Τύνιδα πριν αλλάξει πορεία. 

Αυτός θα είναι ο καιρός του Οκτωβρίου - Πρόγνωση με βάση 400 σενάρια από 8 κέντρα

Αυτός θα είναι ο καιρός του Οκτωβρίου - Πρόγνωση με βάση 400 σενάρια από 8 κέντρα

Οι μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις βασίζονται σε δεδομένα του Copernicus Climate Change Service από οκτώ διεθνή κέντρα πρόγνωσης. 

Καλαμαριά: Δέντρο κατέρρευσε σε παιδική χαρά - Τραυματίες μητέρα και 17 μηνών βρέφος

Καλαμαριά: Δέντρο κατέρρευσε σε παιδική χαρά - Τραυματίες μητέρα και 17 μηνών βρέφος

Η 30χρονη γυναίκα και ο γιος της τραυματίστηκαν στο κεφάλι στην οδό Θερμαϊκού και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, χωρίς η κατάστασή τους να προκαλεί ανησυχία. 

Το Ισραήλ ξόδεψε σχεδόν 470.000 δολάρια για τα μαλλιά και το μακιγιάζ του πρωθυπουργού από το 2019

Το Ισραήλ ξόδεψε σχεδόν 470.000 δολάρια για τα μαλλιά και το μακιγιάζ του πρωθυπουργού από το 2019

Τα στοιχεία δείχνουν ότι μόνο τον Οκτώβριο του 2023 δαπανήθηκαν 810 δολάρια ειδικά για το χτένισμα του πρωθυπουργού 

Γιώργος Μαζωνάκης: Οι καταθέσεις των υπαλλήλων του ιατρείου «καίνε» τους γιατρούς

Γιώργος Μαζωνάκης: Οι καταθέσεις των υπαλλήλων του ιατρείου «καίνε» τους γιατρούς

Διαφορετική εικόνα για την ώρα άφιξης του Γιώργου Μαζωνάκη στο ιατρείο και για το τι προηγήθηκε της διακομιδής του στο νοσοκομείο δίνουν οι καταθέσεις εργαζομένων - Οι αναφορές τους δεν ταυτίζονται απόλυτα ως προς τους χρόνους και τα γεγονότα 

Πέθανε ο Σπύρος Χαλβατζής

Πέθανε ο Σπύρος Χαλβατζής

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών – Η πολιτική του διαδρομή, οι εξορίες στη δικτατορία και η παρουσία του στην Αυτοδιοίκηση και τη Βουλή 

Θάνατος Μαζωνάκη: «Έγινε προσπάθεια να διαγραφούν στοιχεία» αποκάλυψε η Δημογλίδου

Θάνατος Μαζωνάκη: «Έγινε προσπάθεια να διαγραφούν στοιχεία» αποκάλυψε η Δημογλίδου

«Οι αστυνομικοί έχουν κάνει ανάκτηση πολύ σημαντικών στοιχείων για την πορεία της ανάκρισης» τόνισε η η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ 

Γεωργιάδης: Μην μας λένε για ανοχή στους κομπογιαννίτες, εδώ κάποιοι ήθελαν πρωθυπουργό την Καρυστιανού

Γεωργιάδης: Μην μας λένε για ανοχή στους κομπογιαννίτες, εδώ κάποιοι ήθελαν πρωθυπουργό την Καρυστιανού

Θα απαγορεύσω τις παραπλανητικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο είπε ο υπουργός Υγείας - Κομπογιαννίτες θα υπάρχουν πάντα, αλλά στο τέλος της ημέρας πρέπει και ο καθένας μας να προστατεύσει τον εαυτό του από τις επικίνδυνες ανοησίες, το Κράτος δεν μπορεί να είναι παντού 

Τραγωδία στη Μεσσαρά: 55χρονος παρέσυρε κατά λάθος με το αγροτικό και σκότωσε την 87χρονη μητέρα του

Τραγωδία στη Μεσσαρά: 55χρονος παρέσυρε κατά λάθος με το αγροτικό και σκότωσε την 87χρονη μητέρα του

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε χωριό του δήμου Γόρτυνας, όταν ο 55χρονος έκανε όπισθεν και δεν αντιλήφθηκε ότι η ηλικιωμένη περνούσε πίσω από το όχημα 

Η Α’ Νεφρολογική Κλινική ΑΠΘ ξεκαθαρίζει: Η πλασμαφαίρεση δεν είναι αυθημερόν διαδικασία, ούτε μέθοδος «ευεξίας»

Η Α’ Νεφρολογική Κλινική ΑΠΘ ξεκαθαρίζει: Η πλασμαφαίρεση δεν είναι αυθημερόν διαδικασία, ούτε μέθοδος «ευεξίας»

Απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό, νοσοκομειακό περιβάλλον και συνεχή παρακολούθηση, ενώ μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές 

Συνελήφθη 78χρονος που αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά σε νεαρές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Συνελήφθη 78χρονος που αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά σε νεαρές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το περιστατικό έγινε στις 04:20 στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της πόλης 

Καιρός: Που θα δούμε βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Καιρός: Που θα δούμε βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Η μετεωρολόγος του ΕΡΤnews Αναστασία Τυράσκη περιγράφει πώς θα εξελιχθεί ο καιρός ανά περιοχή έως την Τρίτη. 

Θλίψη στο Αγρίνιο: Πέθανε ξαφνικά στα 32 του ο αδελφός της Όλγας Φαρμάκη

Θλίψη στο Αγρίνιο: Πέθανε ξαφνικά στα 32 του ο αδελφός της Όλγας Φαρμάκη

Κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή 

Ο ταξιτζής κατέθεσε ότι πήγε τον Μαζωνάκη στις 13:55 στο Κολωνάκι – Διαψεύδει τους γιατρούς

Ο ταξιτζής κατέθεσε ότι πήγε τον Μαζωνάκη στις 13:55 στο Κολωνάκι – Διαψεύδει τους γιατρούς

Οι δύο κατηγορούμενοι γιατροί φέρονται να έχουν υποστηρίξει ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης έφτασε στο ιατρείο τους με καθυστέρηση για το ραντεβού του στις 16:30 

Λάθη, δυσπιστία και παραπλάνηση: 25 χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου 2001 διαιωνίζεται η «σκοτεινή της κληρονομιά»

Λάθη, δυσπιστία και παραπλάνηση: 25 χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου 2001 διαιωνίζεται η «σκοτεινή της κληρονομιά»

Η πιο ισχυρή χώρα στον κόσμο, κατά τον Guardian, απάντησε στη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της, δημιουργώντας συνθήκες φόβου τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της 

Αποκαλύφθηκε το μεγαλύτερο ρωμαϊκό μωσαϊκό τοίχου που έχει βρεθεί ποτέ - Απεικονίζεται ένα μυστηριώδες λιμάνι

Αποκαλύφθηκε το μεγαλύτερο ρωμαϊκό μωσαϊκό τοίχου που έχει βρεθεί ποτέ - Απεικονίζεται ένα μυστηριώδες λιμάνι

Το «Μεγάλο Μωσαϊκό», όπως έχει ονομαστεί, βρίσκεται κάτω από τον Όππιο λόφο 

ΝΑΤΟ: Αναχαίτισε ρωσικά υποβρύχια στην Αρκτική - Μπλόκο σε σαμποτάζ στα υποθαλάσσια καλώδια

ΝΑΤΟ: Αναχαίτισε ρωσικά υποβρύχια στην Αρκτική - Μπλόκο σε σαμποτάζ στα υποθαλάσσια καλώδια

Κοινή επιχείρηση ΗΠΑ, Βρετανίας και Νορβηγίας απέτρεψε τη δοκιμή ενός νέου ρωσικού όπλου στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ. 

Η αποκάλυψη για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη: Έψαχναν στο AI πως θα τον επαναφέρουν στη ζωή – Μυστήριο με τις δύο δόσεις αδρεναλίνης

Η αποκάλυψη για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη: Έψαχναν στο AI πως θα τον επαναφέρουν στη ζωή – Μυστήριο με τις δύο δόσεις αδρεναλίνης

Τα ερωτήματα για τη δόση και τη χορήγηση της αδρεναλίνης 

Πέθανε η πριγκίπισσα Αστριντ της Νορβηγίας στα 94 της χρόνια και μόλις δύο εβδομάδες μετά τον βασιλιά Χάραλντ Ε’

Πέθανε η πριγκίπισσα Αστριντ της Νορβηγίας στα 94 της χρόνια και μόλις δύο εβδομάδες μετά τον βασιλιά Χάραλντ Ε’

Η 94χρονη πριγκίπισσα είχε παραστεί με αναπηρικό καροτσάκι στην κηδεία του αδελφού της και ήταν το τελευταίο εν ζωή παιδί του βασιλιά Όλαφ Ε’. 

Τζίμι Κίμελ: «Κόπηκε» συνέντευξή του με υποψήφιο Δημοκρατικών στο Τέξας - Καταγγέλλει πολιτική παρέμβαση

Τζίμι Κίμελ: «Κόπηκε» συνέντευξή του με υποψήφιο Δημοκρατικών στο Τέξας - Καταγγέλλει πολιτική παρέμβαση

Ο παρουσιαστής κατηγορεί τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών, Μπρένταν Καρ, για παρέμβαση στο ABC, ενώ ο Λευκός Οίκος διαψεύδει κάθε απειλή. 

Γιώργος Μαζωνάκης: «Έφτασε στο νοσοκομείο νεκρός, ήταν σε ασυστολία», λέει ο διοικητής του «Ελπίς»

Γιώργος Μαζωνάκης: «Έφτασε στο νοσοκομείο νεκρός, ήταν σε ασυστολία», λέει ο διοικητής του «Ελπίς»

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν, δεν κατέστη δυνατόν, αφού ο τραγουδιστής ήταν ήδη νεκρός 

Πατέρας Γιώργου Μαζωνάκη: «Πρέπει να μπουν φυλακή οι γιατροί και να μην ξαναβγούν ποτέ»

Πατέρας Γιώργου Μαζωνάκη: «Πρέπει να μπουν φυλακή οι γιατροί και να μην ξαναβγούν ποτέ»

«Το παιδί μου εμένα ποιος θα μου το φέρει πίσω», λέει με λυγμούς ο πατέρας του αξέχαστου τραγουδιστή 

Όλα του αγιασμού δύσκολα: Βρισιές, μπουνιές και κλωτσιές μεταξύ μαθητριών στα Χανιά – Βίντεο

Όλα του αγιασμού δύσκολα: Βρισιές, μπουνιές και κλωτσιές μεταξύ μαθητριών στα Χανιά – Βίντεο

Αγιασμός με το «καλημέρα», ξυλοδαρμός με το «καλησπέρα» σε σχολείο στα Χανιά 

Γιώργος Μαζωνάκης: Για θανατηφόρα έκθεση κατά συναυτουργία κατηγορούνται οι δύο γιατροί – Τα στοιχεία που τους «έκαψαν»

Γιώργος Μαζωνάκης: Για θανατηφόρα έκθεση κατά συναυτουργία κατηγορούνται οι δύο γιατροί – Τα στοιχεία που τους «έκαψαν»

Οι δύο γιατροί της ιδιωτικής κλινικής όπου βρέθηκε ο Γιώργος Μαζωνάκης διώκονται κακουργηματικά για έκθεση που προκάλεσε τον θάνατό του. 

Anthropic: Μπλόκαρε χάκερ που επιχείρησαν να φτιάξουν βιολογικά όπλα με τεχνητή νοημοσύνη

Anthropic: Μπλόκαρε χάκερ που επιχείρησαν να φτιάξουν βιολογικά όπλα με τεχνητή νοημοσύνη

Η εταιρεία αποκάλυψε ότι κρατικά υποστηριζόμενες ομάδες από Ρωσία και Κίνα, αλλά και εγκληματικές οργανώσεις, επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν το μοντέλο Claude. 

Νέα τηλεφωνική απάτη με δήθεν αστυνομικούς - Πώς προσπαθούν να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία

Νέα τηλεφωνική απάτη με δήθεν αστυνομικούς - Πώς προσπαθούν να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία

Οι δράστες παρουσιάζονται ως στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ισχυρίζονται ότι τα θύματα έπεσαν σε διαδικτυακή απάτη, ζητώντας τραπεζικά δεδομένα. 

Γιώργος Μαζωνάκης: Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου μετά τη νεκροψία – Κρίσιμες οι τοξικολογικές

Γιώργος Μαζωνάκης: Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου μετά τη νεκροψία – Κρίσιμες οι τοξικολογικές

Η νεκροτομή διήρκησε πάνω από μιάμιση ώρα παρουσία τεχνικών συμβούλων της οικογένειας και των δύο ιατρών που κατηγορούνται για θανατηφόρα έκθεση. 

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο με το λεωφορείο που έπεσε στη στάση – Η τραυματισμένη γυναίκα και οι πρώτες στιγμές πανικού

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο με το λεωφορείο που έπεσε στη στάση – Η τραυματισμένη γυναίκα και οι πρώτες στιγμές πανικού

Σύμφωνα με μαρτυρίες πρόκειται για έναν δρόμο στον οποίο έχουν γίνει πολλά ατυχήματα 

Από το καλοκαίρι στις καταιγίδες μέσα σε λίγες ώρες – Ποιες περιοχές βρίσκονται στο επίκεντρο

Από το καλοκαίρι στις καταιγίδες μέσα σε λίγες ώρες – Ποιες περιοχές βρίσκονται στο επίκεντρο

Η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αποφυλακίζεται στις 15 Σεπτεμβρίου και δίνει συνέντευξη Τύπου

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αποφυλακίζεται στις 15 Σεπτεμβρίου και δίνει συνέντευξη Τύπου

Ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε καταδικαστεί ως δεξί χέρι του Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ παράλληλα ήταν και βουλευτής της Χρυσής Αυγής, η οποία είχε χαρακτηριστεί από τα δικαστήρια ως εγκληματική οργάνωση 

EasyJet: Φωτιά σε αεροσκάφος στο Μιλάνο από power bank - Εκκενώθηκαν 146 επιβάτες με τσουλήθρες

EasyJet: Φωτιά σε αεροσκάφος στο Μιλάνο από power bank - Εκκενώθηκαν 146 επιβάτες με τσουλήθρες

Ο κυβερνήτης του Airbus A320 έδωσε σήμα mayday, δύο επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά και το αεροδρόμιο Μαλπένσα έκλεισε για μία ώρα. 

Νέο hub επικοινωνίας: Η Ράνια Χαρτοφύλακα ιδρύει την Briefcase Communication

Νέο hub επικοινωνίας: Η Ράνια Χαρτοφύλακα ιδρύει την Briefcase Communication

Η νέα εταιρεία παρέχει υπηρεσίες στρατηγικής επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων και digital marketing σε brands και οργανισμούς. 

Πήγε στο Μπαλί, έκανε sex στο δρόμο και το πλήρωσε με 10 χρόνια απαγόρευσης από τη χώρα - Η αντίδραση των ντόπιων

Πήγε στο Μπαλί, έκανε sex στο δρόμο και το πλήρωσε με 10 χρόνια απαγόρευσης από τη χώρα - Η αντίδραση των ντόπιων

Ο 27χρονος Αυστραλός και η σύντροφός του καταγράφηκαν από κάμερα σε περιοχή της Βόρειας Κούτα, με τις ινδονησιακές αρχές να προχωρούν στη σύλληψή του στο αεροδρόμιο λίγες ημέρες αργότερα. 

Σχολεία: Γιατί ανοίγουν κάθε χρόνο στις 11 Σεπτεμβρίου - Η υπουργική απόφαση του 1982

Σχολεία: Γιατί ανοίγουν κάθε χρόνο στις 11 Σεπτεμβρίου - Η υπουργική απόφαση του 1982

Η καθιέρωση της συγκεκριμένης μέρας για την έναρξη των μαθημάτων εξυπηρέτησε πρακτικές ανάγκες της εποχής, από τον τουρισμό μέχρι τις αγροτικές εργασίες. 

Θάνατος Μαζωνάκη: Στον εισαγγελέα οι δύο γιατροί - Οι 3 κρίσιμες ώρες και η νεκροψία

Θάνατος Μαζωνάκη: Στον εισαγγελέα οι δύο γιατροί - Οι 3 κρίσιμες ώρες και η νεκροψία

Οι αρχές εξετάζουν λεπτό προς λεπτό όσα συνέβησαν στο ιδιωτικό ιατρείο, με το ενδεχόμενο αναβάθμισης της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία να παραμένει ανοιχτό. 

Κρυφά ραντάρ της Τροχαίας: Γιατί ακυρώνουν το Waze - Η λειτουργία που σαρώνει 6 λωρίδες

Κρυφά ραντάρ της Τροχαίας: Γιατί ακυρώνουν το Waze - Η λειτουργία που σαρώνει 6 λωρίδες

Η Ελληνική Αστυνομία ενεργοποιεί προηγμένους 3D καταγραφείς ταχύτητας, οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς θέση και βάζουν στο στόχαστρο αυτόματα ακόμα και τους παραβάτες της ΛΕΑ. 

Επίδομα παιδιού: Αν περιμένετε την 4η δόση, προσοχή: η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ κλείνει σήμερα για να ξεκινήσει η εκκαθάριση!

Επίδομα παιδιού: Αν περιμένετε την 4η δόση, προσοχή: η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ κλείνει σήμερα για να ξεκινήσει η εκκαθάριση!

Προσωρινή διακοπή αιτήσεων για το Α21 προκειμένου να προχωρήσει η εκκαθάριση, με το χρονοδιάγραμμα των επόμενων πληρωμών να φτάνει μέχρι τον Δεκέμβριο. 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services