Με κυρίαρχο ζήτημα την στρατηγική που θα ακολουθήσει η Τουρκία απέναντι στη χώρα μας συνεδρίαζε, επί 4 ώρες την Τετάρτη, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στη γείτονα, η οποία χτίζει σταδιακά το αφήγημα της «ελληνικής απειλής» επιχειρώντας να δικαιολογήσει μία τουρκική αντίδραση στο πλαίσιο -όπως υποστηρίζεται- των «νόμιμων μεθόδων και μέσων».
Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, γίνεται σαφής αναφορά περί στρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών και επισημαίνεται ότι «οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίζει νησιά που βρίσκονται υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης καλούνται να επιστρέψουν στην κοινή λογική».
«Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο προκειμένου να διασφαλίσουμε τα δίκαια και τα συμφέροντα του έθνους μας» τονίστηκε σχετικά.
Όπως ανέφεραν τα τουρκικά ΜΜΕ «συζητήθηκαν οι προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας, η οποία δεν έχει εγκαταλείψει τις παράνομες πρακτικές της παρά τις εκκλήσεις μας να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες, ιδίως οι πρόσφατα αυξανόμενες προκλητικές ενέργειες της».
Στη σχετική ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση, η Άγκυρα κάλεσε τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν την απόφασή τους για άρση του εμπάργκο όπλων προς τους Ελληνοκύπριους, επισημαίνοντας ότι η κίνηση αυτή της αμερικανικής πλευράς δεν συνάδει με το πνεύμα της Συμμαχίας.
Παρεμβάσεις ΗΠΑ – ΕΕ
Οι εξελίξεις αυτές ήρθαν στον απόηχο της αναφοράς που έκαναν διπλωματικές πηγές της προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των εννιά κρατών της νότιας Ευρώπης, που θα συναντηθούν την Παρασκευή στο Αλικάντε της Ισπανίας, θα εκφράσουν τη στήριξή τους στην Ελλάδα έναντι των απειλών που δέχεται από την Τουρκία.
Όπως ανέφεραν οι εν λόγω πηγές, το θέμα των τουρκικών απειλών κατά της Ελλάδας θα συζητηθεί στο δείπνο εργασίας που θα έχουν, μετά το πέρας των εργασιών της Ευρωμεσογειακής Συνόδου Κορυφής, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Μάλτας, της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Ελλάδας. Παρόντες θα είναι επίσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντέρ Λάιεν.
Η παρέμβαση από πλευράς Παρισιού έρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τα ελληνοτουρκικά και κρίνεται ως εξόχως σημαντική από την Αθήνα, αφού αντικατοπτρίζει τη γενικότερη αλλαγή στάσης που παρατηρείται στην ΕΕ έναντι της Άγκυρας, η οποία εμμένει στην ρητορική του αναθεωρητισμού.
Άλλωστε, για το θέμα αυτό είχε τοποθετηθεί ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου είχε τονίσει χαρακτηριστικά:
«Ό,τι είχε να πει η Ελλάδα το είπε καθαρά στον ΟΗΕ, τόσο για τις «κόκκινες γραμμές της», όσο και για την φιλική της διάθεση απέναντι στον Τουρκικό λαό. Η άλλη όχθη μπορεί να επαναλαμβάνει μονότονα τα ψέματα και τις απειλές της. Σε αυτό το γαϊτανάκι, όμως, έχει μείνει μόνη. Εμείς μένουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση στις καθαρές μας θέσεις με την ισχύ του Διεθνούς Δικαίου, την επιφυλακή των Ενόπλων Δυνάμεών μας, τη συμπαράσταση των συμμάχων μας. Εδώ τα πολλά λόγια είναι πράγματι φτώχεια -όπως λέει και η παροιμία- και ίσως είναι καιρός να ασχοληθούν με αυτήν την φτώχεια και όσοι λένε πολλά. Αντί για τις πύρινες λέξεις να επιλέξουν επιτέλους τις δημιουργικές πράξεις και τον δρόμο του ουσιαστικού διαλόγου. Απέναντί τους, άλλωστε, δεν έχουν μόνο την Ελλάδα, έχουν ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ».
Νωρίτερα, σαφή θέση απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα είχε λάβει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, διαμηνύοντας ότι η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται.
Σε γραπτή του δήλωση, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σημειώνει ότι «σε μια εποχή που η Ρωσία εισέβαλε ξανά σε ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος, οι δηλώσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των Συμμάχων του ΝΑΤΟ δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμες.
Της ανακοίνωσης του αμερικανικού ΥΠΕΞ ακολούθησε η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο, ο οποίος έστειλε επίσης αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα.
Ειδικότερα, ο κ. Στάνο κάλεσε την τουρκική πλευρά «να σέβεται την κυριαρχία των κρατών – μελών της Ε.Ε. και να δεσμευτεί στην επίλυση όλων των ανοιχτών ζητημάτων στο πνεύμα της καλής γειτονίας, με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο».
Ερωτηθείς, εξάλλου, για το γεγονός ότι ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Χριστόδουλος Λάζαρης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, αλλά και για την γενικότερη συμπεριφορά της Τουρκίας, ο κ. Στάνο σημείωσε ότι δεν θα σχολιάσει «τι έγινε εχθές στην Άγκυρα όταν κλήθηκε ο πρέσβης, διότι αυτό είναι κάτι μεταξύ των δύο κρατών».
Σε σχέση όμως με το συνολικό ζήτημα των ενεργειών της Άγκυρας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, υπογράμμισε την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της ΕΕ και η ΕΕ και τα κράτη-μέλη της έχουν διατυπώσει πολύ ξεκάθαρα με μία σειρά συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τις προσδοκίες από την Τουρκία να αποκλιμακώσει, να δεσμευτεί σε εποικοδομητική αποκλιμάκωση για να προχωρήσει σε μια αμοιβαία εποικοδομητική συνεργασία όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά συνολικά με την ΕΕ» τόνισε ο Πίτερ Στάνο συμπληρώνοντας ότι αναμένεται από την Τουρκία να σταματήσει «την απειλητική ρητορική».
Τέλος, ανέφερε ότι «οι πρόσφατες ενέργειες, προκλήσεις, ρητορική είναι σε αντίθετη κατεύθυνση με την αποκλιμάκωση που τόσο πολύ χρειάζεται».
Τι επιχειρεί ο Ερντογάν
Με τις τελευταίες κινήσεις του, ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει πως επιχειρεί να δημιουργήσει το πολιτικό πλαίσιο έτσι ώστε να δικαιολογήσει ενδεχόμενη επίθεση εναντίον της χώρας μας.
Αναλυτές εκτιμούν πως το τελευταίο διάστημα η ρητορική του τούρκου προέδρου από επιθετική έχει μετατραπεί καθαρά σε πολεμική. Δεν ήταν τυχαίες οι αναφορές του για την «άλωση της Τριπολιτσάς» αλλά και για τρομοκράτες που κρύβονται στο Λαύριο, καθώς με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να πολώσει το κλίμα στην Άγκυρα εναντίον της χώρας μας.
Όπως αναφέρουν σχετικά, το σοβαρό ενδεχόμενο ήττας στις επερχόμενες εκλογές, αλλά και οι πιέσεις που δέχεται από τις ΗΠΑ και τις ΕΕ, οι οποίες στηρίζουν δημόσια τις ελληνικές θέσεις για το ζήτημα της κυριαρχίας στο Αιγαίο, έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον τούρκο πρόεδρο που αναζητά τρόπους να γυρίσει το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας του.
«Η Τουρκία ψάχνει για άλλοθι. Το κλωθογυρίζει το ζήτημα και έχει εξαντλήσει τα διπλωματικά εργαλεία τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να πείσει δήθεν τη διεθνή κοινότητα» υποστηρίζει ο αναλυτής διεθνών θεμάτων του ΑΝΤ1, Κωνσταντίνος Φίλης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που πρέπει να περιμένουμε είναι κάποια κίνηση που θα μπορούσε να γίνει επί του πεδίου. «Δηλαδή, θα μπορούσε να είναι μια ενέργεια μπλοκαρίσματος, παρεμπόδισης κάποιου πλοίου το οποίο την επόμενη φορά θα μπορούσε να μεταφέρει στρατιωτικό οπλισμό προς τα νησιά. Αυτό θα μπορούσε να γίνει σε διεθνή χωρικά ύδατα κατά πάσα πιθανότητα αλλά και πάλι θα ήταν μια παράνομη ενέργεια από πλευράς Τουρκίας».
«Συνεπώς, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτό το σενάριο κι εμείς πρέπει να θωρακιστούμε διπλωματικά, νομικά και στρατιωτικά για να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια ενέργεια. Το ερώτημα όμως σε αυτήν την περίπτωση είναι ποιος θα επιλέξει να ρίξει την πρώτη σφαίρα αν κι εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο» επισημαίνει ο κ. Φίλης.
Πηγή: http://www.in.gr/2022/09/29/politics/diplomatia/ellinotourkika-stinei-skiniko-gia-thermo-epeisodio-o-erntogan-ti-prepei-na-perimenei-athina/
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Κατέρρευσαν» οι συνομιλίες Αθήνας – Βρετανικού Μουσείου
Η Ελλάδα επιμένει σε πλήρη και μόνιμη επανένωση των μαρμάρων στο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ το Λονδίνο αναζητά λύση χωρίς αναγνώριση αλλαγής ιδιοκτησίας

«Δεν στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο»: Καταγγελία για ποντίκια σε Ειδικό Σχολείο της Λήμνου
Οι γονείς προχώρησαν σε αποχή μαθητών και ζητούν άμεσες λύσεις για την υγιεινή

Μαδρίτη: Επεισόδια για την έξωση 87χρονης ΑμεΑ - Το ενοίκιο της εκτινάχθηκε στα 1.650 ευρώ
Εκατοντάδες διαδηλωτές, ανάμεσά τους ο ηθοποιός Κάρλος Μπαρδέμ, προσπάθησαν να σταματήσουν την τέταρτη απόπειρα έξωσης της Μαρικάρμεν, χωρίς αποτέλεσμα.

Φύλλα Επιστράτευσης: Τι σημαίνουν το πράσινο και το λευκό χαρτί του στρατού μέσω Gov.gr
Χιλιάδες έφεδροι λαμβάνουν Ειδικά Φύλλα Πορείας μέσω της πλατφόρμας - τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι λάβουν το μήνυμα.

«Θυμηθείτε το όνομά μου, ίσως να μην μπορέσω να μιλήσω ξανά»: Συγκλονιστικό μήνυμα 23χρονης Ιρανής που έχει καταδικαστεί σε θάνατο
Η Νατζμέ Αμίνι συνελήφθη στις 31 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης του Ιράν και παρέμεινε οκτώ μήνες στη φυλακή

Έληξε το θρίλερ στη Νίκαια: Η Αστυνομία μπήκε στο διαμέρισμα όπου ο 49χρονος κρατούσε όμηρο τη σύζυγό του
Η 44χρονη άνοιξε τελικά την πόρτα στους αστυνομικούς, οι οποίοι μπήκαν στο διαμέρισμα της οδού Σοφοκλέους - Ο 49χρονος φερόταν να μην την αφήνει να φύγει και είχε δηλώσει ότι ήταν οπλισμένος

Στη Βουλή ρύθμιση για την εκκαθάριση των αγροτικών επιδοτήσεων για τα έτη 2018 - 2022, αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
«Οι πληρωμές θα γίνουν με βάση τις προϋποθέσεις που ίσχυαν για τον παραγωγό για το αντίστοιχο έτος» είπε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Ανδριανός - Σκοπιμότητες βλέπουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Ηγουμενίτσα: Συγκλονιστικός ο επικήδειος του αδελφού της 25χρονης – «Αφιερωμένο σε σένα ό,τι κάνω»
Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν την 25χρονη Πηνελόπη στην Ηγουμενίτσα, όπου δολοφονήθηκε, με τον αδερφό της να αφιερώνει σε αυτήν ό,τι κάνει στη ζωή του

Πεζεσκιάν: «Το Ιράν δεν θα σκύψει ποτέ το κεφάλι στον Τραμπ»
Ο Ιρανός πρόεδρος υπερασπίστηκε το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του στη Γενική Συνέλευση, ενώ επιβεβαιώθηκαν έμμεσες επαφές της Τεχεράνης με απεσταλμένους της αμερικανικής πλευράς.

Παύλος Παυλίδης: Νέα τραγούδια «Στις Μεγάλες Πόλεις» και «Στον Φάρο» από το άλμπουμ «Πανσέληνος»
Δύο νέα singles από το επερχόμενο άλμπουμ του Παύλου Παυλίδη, που κυκλοφορεί στις 27 Νοεμβρίου από τη Fine! Records, λίγες μέρες πριν τη μεγάλη συναυλία του στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη.

Καλαμάτα: Συνελήφθη ο 38χρονος που πυροβόλησε με καραμπίνα την 25χρονη πρώην σύντροφό του
Ο δράστης είχε στήσει καρτέρι έξω από τη δουλειά της νεαρής, ενώ κατά τη διαφυγή του τράκαρε και τελικά εντοπίστηκε να κρύβεται σε πάρκο της πόλης.

RAF: Βίντεο-ντοκουμέντο από την εκτίναξη δύο πιλότων πριν συντριβεί το αεροσκάφος τους
Οι δύο πιλότοι τραυματίστηκαν ελαφρά και το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες κοντά στη βάση RAF Valley στη Βόρεια Ουαλία.

Athens Riviera Luxury Awards: 30 βραβεία για το real estate, τον τουρισμό και τη ναυτιλία στο One&Only Aesthesis
Η πρώτη τελετή απονομής του νέου ετήσιου θεσμού πραγματοποιήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2026 στα Αστέρια Γλυφάδας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Ιωάννα Γάκα: Δεν προαυλίζεται - Με ποιες μοιράζεται το κελί, ζητά να επισκευάσουν τις ζημιές
Η καθημερινότητα της Ιωάννας Γάκα στον Κορυδαλλό

Ρωσικό ελικόπτερο παραβίασε τον πολωνικό εναέριο χώρο: Σηκώθηκαν άμεσα μαχητικά
Το Mi-8 παρέμεινε για 42 δευτερόλεπτα σε ΝΑΤΟϊκό έδαφος προερχόμενο από το Καλίνινγκραντ, με τη Βαρσοβία να καταγγέλλει σκόπιμη δοκιμή της αεράμυνάς της.

Βουλιαγμένη: Ελεύθεροι οι δύο κατηγορούμενοι για τον θάνατο 82χρονου,με αφορμή μία ξαπλώστρα
Περιοριστικός όρος επιβλήθηκε στον 76χρονο φυσικό αυτουργό, ενώ διατάχθηκε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για την 21χρονη που φέρεται ως συνεργός.

Συνελήφθη στην Ιεράπετρα 45χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμό της συντρόφου του, την χτύπαγε με γροθιές και τάβλα
Η γυναίκα νοσηλεύεται με μώλωπες στο πρόσωπο, το κεφάλι και όλο το σώμα – Αυτόπτης μάρτυρας ο ανιψιός του 45χρονου, ο οποίος καταγγέλλει ότι προσπάθησε να τον σταματήσει και δέχθηκε και ο ίδιος χτυπήματα

Σφοδρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: 30χρονος έπαθε επιληπτική κρίση στο τιμόνι, φωτογραφίες και βίντεο
Το πόδι του φέρεται να κόλλησε στο γκάζι και ο ίδιος να έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου - «Καλά που μείναμε ζωντανοί, έτρεχε πάρα πολύ», είπε αυτόπτης μάρτυρας

Χιλιάδες Έλληνες λαμβάνουν ξαφνικά SMS επιστράτευσης από το gov.gr - Η αλλαγή έως τα 60 έτη
Το Ειδικό Φύλλο Πορείας περνά πλέον στην ψηφιακή εποχή, με το Γενικό Επιτελείο Στρατού να επικαιροποιεί τα στοιχεία των εφέδρων μέσω της προσωπικής τους θυρίδας, χωρίς να υφίσταται λόγος ανησυχίας.

Επίδομα θέρμανσης: Αυξάνονται τα ποσά έως 20% - Η νέα κλίμακα και τα κριτήρια
Χωρίς αλλαγές στα εισοδηματικά όρια θα δοθεί η φετινή ενίσχυση σε 1,17 εκατομμύρια νοικοκυριά, με το μέγιστο ποσό να αγγίζει τα 1.440 ευρώ στις πιο ψυχρές περιοχές της χώρας.

Κληρονομιές: Σε νέα ψηφιακή πλατφόρμα περιουσία και χρέη - Η προϋπόθεση για την πρόσβαση
Το υπουργείο Δικαιοσύνης αναμορφώνει το πλαίσιο δημιουργώντας μια κεντρική πύλη που θα αντλεί δεδομένα από την εφορία, τις τράπεζες, τα ταμεία και το Κτηματολόγιο.

Ιατρείο υπόθεσης Μαζωνάκη: Νέα καταγγελία - «Λιποθύμησα και δε σταματούσε τη διαδικασία»
Ασθενής περιγράφει πώς έχασε τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια ενδοφλέβιας θεραπείας, με τη μητέρα της να επεμβαίνει για να αποτρέψει τα χειρότερα.

Γαλλία: 90χρονος πυροβόλησε και σκότωσε ζευγάρι γειτόνων μετά από διένεξη δεκαετιών
Το ανδρόγυνο, 85 και 82 ετών, δέχθηκε τέσσερις πυροβολισμούς στα όρια των δύο ιδιοκτησιών, στα Γαλλικά Πυρηναία.

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο διευθυντής νευρολογικής κλινικής του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου
Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά τα αίτια θανάτου του γιατρού, που εντοπίστηκε από συναδέλφους του στο γραφείο του χωρίς ίχνη βίας.

Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι παίρουν έως 800 ευρώ - Η ειδική κατηγορία που δικαιούται 1.600
Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται η πληρωμή στους λογαριασμούς, με τα εισοδηματικά κριτήρια να ξεκινούν από τις 25.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται επιπλέον κάλυψη για τις οικογένειες με φοιτητές.

ΑΑΔΕ: Ποιοι απαλλάσσονται από τη δήλωση για timologio - Το κριτήριο εσόδων
Οι νέες διευκρινίσεις για την υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση και τι ακριβώς ισχύει για την περίοδο προσαρμογής του 2026.

Χάκαραν το Skroutz Last Mile - Η ανακοίνωση της εταιρίας
Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι δεν επηρεάστηκαν στοιχεία πληρωμών και προτρέπει τους πελάτες να προσέχουν ύποπτα email ή SMS με προσπάθειες phishing.

Κακοκαιρία: Νέο κύμα σαρώνει τη χώρα από Παρασκευή - Χτυπά την Αττική το Σάββατο
Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο πλημμυρών στην Πελοπόννησο.

Βασιλιάς Αμπντάλα στον ΟΗΕ: «Η διεθνής αδράνεια στη Γάζα είναι πολιτική επιλογή»
Ο μονάρχης της Ιορδανίας άσκησε δριμεία κριτική στο Ισραήλ και αμφισβήτησε την αξία του διεθνούς δικαίου, προειδοποιώντας για τις συνέπειες της ατιμωρησίας.

Προειδοποίηση ΝΑΤΟ και Ζελένσκι: Ορατός ο κίνδυνος για ρωσικά χτυπήματα με drones στην Ευρώπη
Ανώτατος διοικητής της Συμμαχίας τονίζει πως η Μόσχα επιδιώκει την υπεραντίδραση της Δύσης, ενώ το Κίεβο καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες να απαντούν άμεσα στις παραβιάσεις συνόρων.

Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Η Πηνελόπη προσπάθησε να αμυνθεί από τις μαχαιριές του δολοφόνου της – Σήμερα το τελευταίο αντίο
Εικάζεται ότι προσπάθησε να φύγει και υπήρξε καταδίωξη, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο 27χρονος να την αιφνιδίασε και να μην είχαν κάποιο ραντεβού

Τρόμος για 12χρονη στον Πύργο: «Μαμά, έλα γρήγορα… με κυνηγούν για να με σκοτώσουν»
Τι καταγγέλει η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού

Τρομακτική πρόβλεψη: Θα πεθάνουν 450.000 άνθρωποι το επόμενο εξάμηνο λόγω El Nino
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το ακραίο κλιματικό φαινόμενο θα πλήξει σφοδρά δεκάδες χώρες, ασκώντας τεράστια πίεση στα συστήματα υγείας και την παγκόσμια επισιτιστική αλυσίδα.

Σκληρό βίντεο: Η στιγμή που 14χρονος μαχαιρώνει κορίτσι που αρνήθηκε να βγει ραντεβού μαζί του
Το σοκαριστικό βίντεο παρουσιάστηκε στη δίκη του ανήλικου που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα

Βραζιλία: Serial killer συνελήφθη με φόρεμα, περούκα και ξένο παιδί στην αγκαλιά
Ο 33χρονος συνδέεται με τουλάχιστον 16 δολοφονίες μέσα σε διάστημα τριών

Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: 15 μαχαιριές δέχθηκε η 25χρονη Πηνελόπη, τι δείχνει η νεκροψία
Η ιατροδικαστική εξέταση στα Ιωάννινα κατέγραψε βλάβες σε συκώτι, πνεύμονα και στομάχι, ενώ θανατηφόρες κρίθηκαν δύο βαθιές πληγές στον τράχηλο.

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Εξετάζεται το έμφραγμα ως πιθανή αιτία – Τι δείχνει η νεκροψία
Δεν διαπιστώθηκε θρόμβωση στη νεκροψία, ενώ διερευνάται πιθανή εμβολή αέρα κατά την πλασμαφαίρεση στο ιατρείο του Κολωνακίου.

Σάμος: Νεκρός ο 50χρονος Τούρκος που έπεσε από σκάφος - Η σορός βρέθηκε στην Τουρκία
Ο άνδρας αγνοούνταν από την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, όταν έπεσε στη θάλασσα βορειοανατολικά της Σάμου - το Λιμενικό ολοκλήρωσε την επιχείρηση έρευνας.

Αναστάτωση στο Παγκράτι από φωτιά σε υπόγειο διαμέρισμα – Αναφορές για έκρηξη πριν ξεσπάσουν οι φλόγες
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Μητέρα Κυριακής Γρίβα για δολοφονία Πηνελόπης στην Ηγουμενίτσα: Όλοι έχουν το ίδιο μοτίβο
Τόνισε δε ότι πρόκειται για άτομα με χειριστική και εξουσιαστική συμπεριφορά, που επιδιώκουν τον έλεγχο του συντρόφου τους










