Με κυρίαρχο ζήτημα την στρατηγική που θα ακολουθήσει η Τουρκία απέναντι στη χώρα μας συνεδρίαζε, επί 4 ώρες την Τετάρτη, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στη γείτονα, η οποία χτίζει σταδιακά το αφήγημα της «ελληνικής απειλής» επιχειρώντας να δικαιολογήσει μία τουρκική αντίδραση στο πλαίσιο -όπως υποστηρίζεται- των «νόμιμων μεθόδων και μέσων».
Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, γίνεται σαφής αναφορά περί στρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών και επισημαίνεται ότι «οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίζει νησιά που βρίσκονται υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης καλούνται να επιστρέψουν στην κοινή λογική».
«Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο προκειμένου να διασφαλίσουμε τα δίκαια και τα συμφέροντα του έθνους μας» τονίστηκε σχετικά.
Όπως ανέφεραν τα τουρκικά ΜΜΕ «συζητήθηκαν οι προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας, η οποία δεν έχει εγκαταλείψει τις παράνομες πρακτικές της παρά τις εκκλήσεις μας να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες, ιδίως οι πρόσφατα αυξανόμενες προκλητικές ενέργειες της».
Στη σχετική ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση, η Άγκυρα κάλεσε τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν την απόφασή τους για άρση του εμπάργκο όπλων προς τους Ελληνοκύπριους, επισημαίνοντας ότι η κίνηση αυτή της αμερικανικής πλευράς δεν συνάδει με το πνεύμα της Συμμαχίας.
Παρεμβάσεις ΗΠΑ – ΕΕ
Οι εξελίξεις αυτές ήρθαν στον απόηχο της αναφοράς που έκαναν διπλωματικές πηγές της προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των εννιά κρατών της νότιας Ευρώπης, που θα συναντηθούν την Παρασκευή στο Αλικάντε της Ισπανίας, θα εκφράσουν τη στήριξή τους στην Ελλάδα έναντι των απειλών που δέχεται από την Τουρκία.
Όπως ανέφεραν οι εν λόγω πηγές, το θέμα των τουρκικών απειλών κατά της Ελλάδας θα συζητηθεί στο δείπνο εργασίας που θα έχουν, μετά το πέρας των εργασιών της Ευρωμεσογειακής Συνόδου Κορυφής, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Μάλτας, της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Ελλάδας. Παρόντες θα είναι επίσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντέρ Λάιεν.
Η παρέμβαση από πλευράς Παρισιού έρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τα ελληνοτουρκικά και κρίνεται ως εξόχως σημαντική από την Αθήνα, αφού αντικατοπτρίζει τη γενικότερη αλλαγή στάσης που παρατηρείται στην ΕΕ έναντι της Άγκυρας, η οποία εμμένει στην ρητορική του αναθεωρητισμού.
Άλλωστε, για το θέμα αυτό είχε τοποθετηθεί ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου είχε τονίσει χαρακτηριστικά:
«Ό,τι είχε να πει η Ελλάδα το είπε καθαρά στον ΟΗΕ, τόσο για τις «κόκκινες γραμμές της», όσο και για την φιλική της διάθεση απέναντι στον Τουρκικό λαό. Η άλλη όχθη μπορεί να επαναλαμβάνει μονότονα τα ψέματα και τις απειλές της. Σε αυτό το γαϊτανάκι, όμως, έχει μείνει μόνη. Εμείς μένουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση στις καθαρές μας θέσεις με την ισχύ του Διεθνούς Δικαίου, την επιφυλακή των Ενόπλων Δυνάμεών μας, τη συμπαράσταση των συμμάχων μας. Εδώ τα πολλά λόγια είναι πράγματι φτώχεια -όπως λέει και η παροιμία- και ίσως είναι καιρός να ασχοληθούν με αυτήν την φτώχεια και όσοι λένε πολλά. Αντί για τις πύρινες λέξεις να επιλέξουν επιτέλους τις δημιουργικές πράξεις και τον δρόμο του ουσιαστικού διαλόγου. Απέναντί τους, άλλωστε, δεν έχουν μόνο την Ελλάδα, έχουν ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ».
Νωρίτερα, σαφή θέση απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα είχε λάβει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, διαμηνύοντας ότι η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται.
Σε γραπτή του δήλωση, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σημειώνει ότι «σε μια εποχή που η Ρωσία εισέβαλε ξανά σε ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος, οι δηλώσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των Συμμάχων του ΝΑΤΟ δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμες.
Της ανακοίνωσης του αμερικανικού ΥΠΕΞ ακολούθησε η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο, ο οποίος έστειλε επίσης αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα.
Ειδικότερα, ο κ. Στάνο κάλεσε την τουρκική πλευρά «να σέβεται την κυριαρχία των κρατών – μελών της Ε.Ε. και να δεσμευτεί στην επίλυση όλων των ανοιχτών ζητημάτων στο πνεύμα της καλής γειτονίας, με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο».
Ερωτηθείς, εξάλλου, για το γεγονός ότι ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Χριστόδουλος Λάζαρης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, αλλά και για την γενικότερη συμπεριφορά της Τουρκίας, ο κ. Στάνο σημείωσε ότι δεν θα σχολιάσει «τι έγινε εχθές στην Άγκυρα όταν κλήθηκε ο πρέσβης, διότι αυτό είναι κάτι μεταξύ των δύο κρατών».
Σε σχέση όμως με το συνολικό ζήτημα των ενεργειών της Άγκυρας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, υπογράμμισε την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της ΕΕ και η ΕΕ και τα κράτη-μέλη της έχουν διατυπώσει πολύ ξεκάθαρα με μία σειρά συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τις προσδοκίες από την Τουρκία να αποκλιμακώσει, να δεσμευτεί σε εποικοδομητική αποκλιμάκωση για να προχωρήσει σε μια αμοιβαία εποικοδομητική συνεργασία όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά συνολικά με την ΕΕ» τόνισε ο Πίτερ Στάνο συμπληρώνοντας ότι αναμένεται από την Τουρκία να σταματήσει «την απειλητική ρητορική».
Τέλος, ανέφερε ότι «οι πρόσφατες ενέργειες, προκλήσεις, ρητορική είναι σε αντίθετη κατεύθυνση με την αποκλιμάκωση που τόσο πολύ χρειάζεται».
Τι επιχειρεί ο Ερντογάν
Με τις τελευταίες κινήσεις του, ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει πως επιχειρεί να δημιουργήσει το πολιτικό πλαίσιο έτσι ώστε να δικαιολογήσει ενδεχόμενη επίθεση εναντίον της χώρας μας.
Αναλυτές εκτιμούν πως το τελευταίο διάστημα η ρητορική του τούρκου προέδρου από επιθετική έχει μετατραπεί καθαρά σε πολεμική. Δεν ήταν τυχαίες οι αναφορές του για την «άλωση της Τριπολιτσάς» αλλά και για τρομοκράτες που κρύβονται στο Λαύριο, καθώς με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να πολώσει το κλίμα στην Άγκυρα εναντίον της χώρας μας.
Όπως αναφέρουν σχετικά, το σοβαρό ενδεχόμενο ήττας στις επερχόμενες εκλογές, αλλά και οι πιέσεις που δέχεται από τις ΗΠΑ και τις ΕΕ, οι οποίες στηρίζουν δημόσια τις ελληνικές θέσεις για το ζήτημα της κυριαρχίας στο Αιγαίο, έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον τούρκο πρόεδρο που αναζητά τρόπους να γυρίσει το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας του.
«Η Τουρκία ψάχνει για άλλοθι. Το κλωθογυρίζει το ζήτημα και έχει εξαντλήσει τα διπλωματικά εργαλεία τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να πείσει δήθεν τη διεθνή κοινότητα» υποστηρίζει ο αναλυτής διεθνών θεμάτων του ΑΝΤ1, Κωνσταντίνος Φίλης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που πρέπει να περιμένουμε είναι κάποια κίνηση που θα μπορούσε να γίνει επί του πεδίου. «Δηλαδή, θα μπορούσε να είναι μια ενέργεια μπλοκαρίσματος, παρεμπόδισης κάποιου πλοίου το οποίο την επόμενη φορά θα μπορούσε να μεταφέρει στρατιωτικό οπλισμό προς τα νησιά. Αυτό θα μπορούσε να γίνει σε διεθνή χωρικά ύδατα κατά πάσα πιθανότητα αλλά και πάλι θα ήταν μια παράνομη ενέργεια από πλευράς Τουρκίας».
«Συνεπώς, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτό το σενάριο κι εμείς πρέπει να θωρακιστούμε διπλωματικά, νομικά και στρατιωτικά για να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια ενέργεια. Το ερώτημα όμως σε αυτήν την περίπτωση είναι ποιος θα επιλέξει να ρίξει την πρώτη σφαίρα αν κι εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο» επισημαίνει ο κ. Φίλης.
Πηγή: http://www.in.gr/2022/09/29/politics/diplomatia/ellinotourkika-stinei-skiniko-gia-thermo-epeisodio-o-erntogan-ti-prepei-na-perimenei-athina/
Γιώργος Μαζωνάκης: Για θανατηφόρα έκθεση κατά συναυτουργία κατηγορούνται οι δύο γιατροί – Τα στοιχεία που τους «έκαψαν»
Οι δύο γιατροί της ιδιωτικής κλινικής όπου βρέθηκε ο Γιώργος Μαζωνάκης διώκονται κακουργηματικά για έκθεση που προκάλεσε τον θάνατό του.

Anthropic: Μπλόκαρε χάκερ που επιχείρησαν να φτιάξουν βιολογικά όπλα με τεχνητή νοημοσύνη
Η εταιρεία αποκάλυψε ότι κρατικά υποστηριζόμενες ομάδες από Ρωσία και Κίνα, αλλά και εγκληματικές οργανώσεις, επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν το μοντέλο Claude.

Νέα τηλεφωνική απάτη με δήθεν αστυνομικούς - Πώς προσπαθούν να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία
Οι δράστες παρουσιάζονται ως στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ισχυρίζονται ότι τα θύματα έπεσαν σε διαδικτυακή απάτη, ζητώντας τραπεζικά δεδομένα.

Γιώργος Μαζωνάκης: Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου μετά τη νεκροψία – Κρίσιμες οι τοξικολογικές
Η νεκροτομή διήρκησε πάνω από μιάμιση ώρα παρουσία τεχνικών συμβούλων της οικογένειας και των δύο ιατρών που κατηγορούνται για θανατηφόρα έκθεση.

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο με το λεωφορείο που έπεσε στη στάση – Η τραυματισμένη γυναίκα και οι πρώτες στιγμές πανικού
Σύμφωνα με μαρτυρίες πρόκειται για έναν δρόμο στον οποίο έχουν γίνει πολλά ατυχήματα

Από το καλοκαίρι στις καταιγίδες μέσα σε λίγες ώρες – Ποιες περιοχές βρίσκονται στο επίκεντρο
Η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αποφυλακίζεται στις 15 Σεπτεμβρίου και δίνει συνέντευξη Τύπου
Ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε καταδικαστεί ως δεξί χέρι του Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ παράλληλα ήταν και βουλευτής της Χρυσής Αυγής, η οποία είχε χαρακτηριστεί από τα δικαστήρια ως εγκληματική οργάνωση

EasyJet: Φωτιά σε αεροσκάφος στο Μιλάνο από power bank - Εκκενώθηκαν 146 επιβάτες με τσουλήθρες
Ο κυβερνήτης του Airbus A320 έδωσε σήμα mayday, δύο επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά και το αεροδρόμιο Μαλπένσα έκλεισε για μία ώρα.

Νέο hub επικοινωνίας: Η Ράνια Χαρτοφύλακα ιδρύει την Briefcase Communication
Η νέα εταιρεία παρέχει υπηρεσίες στρατηγικής επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων και digital marketing σε brands και οργανισμούς.

Πήγε στο Μπαλί, έκανε sex στο δρόμο και το πλήρωσε με 10 χρόνια απαγόρευσης από τη χώρα - Η αντίδραση των ντόπιων
Ο 27χρονος Αυστραλός και η σύντροφός του καταγράφηκαν από κάμερα σε περιοχή της Βόρειας Κούτα, με τις ινδονησιακές αρχές να προχωρούν στη σύλληψή του στο αεροδρόμιο λίγες ημέρες αργότερα.

Σχολεία: Γιατί ανοίγουν κάθε χρόνο στις 11 Σεπτεμβρίου - Η υπουργική απόφαση του 1982
Η καθιέρωση της συγκεκριμένης μέρας για την έναρξη των μαθημάτων εξυπηρέτησε πρακτικές ανάγκες της εποχής, από τον τουρισμό μέχρι τις αγροτικές εργασίες.

Θάνατος Μαζωνάκη: Στον εισαγγελέα οι δύο γιατροί - Οι 3 κρίσιμες ώρες και η νεκροψία
Οι αρχές εξετάζουν λεπτό προς λεπτό όσα συνέβησαν στο ιδιωτικό ιατρείο, με το ενδεχόμενο αναβάθμισης της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία να παραμένει ανοιχτό.

Κρυφά ραντάρ της Τροχαίας: Γιατί ακυρώνουν το Waze - Η λειτουργία που σαρώνει 6 λωρίδες
Η Ελληνική Αστυνομία ενεργοποιεί προηγμένους 3D καταγραφείς ταχύτητας, οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς θέση και βάζουν στο στόχαστρο αυτόματα ακόμα και τους παραβάτες της ΛΕΑ.

Επίδομα παιδιού: Αν περιμένετε την 4η δόση, προσοχή: η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ κλείνει σήμερα για να ξεκινήσει η εκκαθάριση!
Προσωρινή διακοπή αιτήσεων για το Α21 προκειμένου να προχωρήσει η εκκαθάριση, με το χρονοδιάγραμμα των επόμενων πληρωμών να φτάνει μέχρι τον Δεκέμβριο.

11η Σεπτεμβρίου: 25 χρόνια μετά, η Νέα Υόρκη τιμά τα 2.983 θύματα στο Σημείο Μηδέν
Στο Σημείο Μηδέν πραγματοποιείται η κεντρική εκδήλωση μνήμης υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ θα βρίσκεται στο Πεντάγωνο και ο δήμος δημοσιοποίησε 170.000 σελίδες αρχείων για την ποιότητα του αέρα μετά τις επιθέσεις.

Ενοίκια: Νέα ανατροπή στις πληρωμές μέσω τραπεζών λόγω ΜΙΔΑ
Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά τουλάχιστον έξι μήνες αναβολή μετά την ενεργοποίηση του Μητρώου Ιδιοκτησίας, ενώ εκκρεμεί ακόμη η σχετική υπουργική απόφαση.

Αλβανία: Μπήκαν με καλάσνικοφ σε καφέ για καβγά – Ο ιδιοκτήτης αφόπλισε τον δράστη
Το επεισόδιο στη Βελίπογια ξεκίνησε από διαπληκτισμό με ανήλικο σερβιτόρο, ο οποίος κάλεσε ενόπλους για αντίποινα χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί

Εφιάλτης στην Οκλαχόμα: 27χρονος άλειφε περιττώματα σε κλινική - Τι έγραφε στους κάδους
Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης στην Τάλσα ζούσε μια καθημερινή κόλαση, μέχρι που οι κάμερες ασφαλείας της περιοχής οδήγησαν στη σύλληψη του δράστη.

Φρίκη στην Κέρκυρα: 51χρονος κατηγορείται για τον βιασμό της 8χρονης εγγονής του
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από ιατρική εξέταση του παιδιού, με τον κατηγορούμενο να οδηγείται στον εισαγγελέα και να λαμβάνει προθεσμία για να απολογηθεί.

Αλλάζει ο καιρός: Η πρόγνωση Κολυδά για τις καταιγίδες - Ποιες περιοχές επηρεάζονται πρώτες
Ο διευθυντής της ΕΜΥ εξηγεί πώς θα εξελιχθεί η πρώτη οργανωμένη μεταβολή του Σεπτεμβρίου, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας να διαδέχεται το παρατεταμένο καλοκαιρινό σκηνικό.

ΗΠΑ σε ΝΑΤΟ: Ζητούν αποχώρηση από το ICC - «Θα παρακολουθούμε ποιοι είναι στο πλευρό μας»
Η κυβέρνηση Τραμπ εντείνει τις πιέσεις προς τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη, ζητώντας να σταματήσουν κάθε υποστήριξη προς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, με τη Γαλλία και την Ολλανδία να αντιδρούν.

Ryanair: Αμφισβητεί ότι «ρούφηξε» επιβάτη παράθυρο σε πτήση από Ελλάδα - Τι υποστηρίζει
Ο διευθύνων σύμβουλος Μάικλ Ο`Λίρι δίνει τη δική του εκδοχή για το σοβαρό ατύχημα του Ιουλίου, την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες των αμερικανικών Αρχών.

Συνελήφθησαν οι δύο γιατροί για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Η Ασφάλεια Αθηνών κατέσχεσε συσκευές πλασμαφαίρεσης χωρίς άδεια, ενώ η νεκροψία-νεκροτομή αναβλήθηκε για την Παρασκευή.

Θάνατος Μαζωνάκη: Αναβλήθηκε η νεκροψία-νεκροτομή - Η οικογένειά του ορίζει τεχνικό σύμβουλο
Η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του Γιώργου Μαζωνάκη αναβλήθηκε για αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες. Η οικογένεια του γνωστού τραγουδιστή όρισε τεχνικό

Νέα Υόρκη: Drone show «ζωντανεύει» τους Δίδυμους Πύργους με 2.977 φώτα για την 11η Σεπτεμβρίου
Στο New York Harbor, οικογένειες θυμάτων και μέλη του FDNY συμμετείχαν στη μνημειακή εκδήλωση δύο ημέρες πριν τη 25η επέτειο της τραγωδίας.

Νέα ανακάλυψη «ταιριάζει» με τη Βίβλο για τη δημιουργία των ουρανών
Η μελέτη της δρος Adeene Denton δημοσιεύτηκε στο The Astrophysical Journal Letters, όμως οι ερευνητές διευκρινίζουν πως δεν αποδεικνύει τη βιβλική αφήγηση.

Αποκάλυψη Reuters: Ρωσικά βαθυσκάφη δοκίμασαν στην Αρκτική τεχνολογία σαμποτάζ υποθαλάσσιων καλωδίων
Το Reuters αποκαλύπτει ρωσική επιχείρηση της GUGI κοντά στο Σβάλμπαρντ, ενώ Windward καταγράφει 13.079 ύποπτες κινήσεις πλοίων πάνω από υποδομές το 2025.

Κότσιρας: Η άγνωστη ιστορία της γνωριμίας του με τον Μαζωνάκη - Τι του αφιέρωσε επί σκηνής
Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του 54χρονου τραγουδιστή, ο συνάδελφός του τον αποχαιρέτησε από τη σκηνή της Κύπρου ερμηνεύοντας το «Ανήκω σε μένα».

Πλασμαφαίρεση: Σε ποια νοσοκομεία γίνεται – Η Παγώνη μιλά για τον θάνατο Μαζωνάκη
Η γιατρός Ματίνα Παγώνη εξηγεί ότι το ιατρείο ήταν απλό παθολογικό, χωρίς προσωπικό και υποδομή για την εξειδικευμένη μέθοδο

Γιώργος Μαζωνάκης: Η κατάθεση της γιατρού - «Μπέρδευε τα λόγια του, δεν ήταν καλά»
Ο τραγουδιστής υπέστη ανακοπή σε ιατρείο στο Κολωνάκι και πέθανε σε ηλικία 54 ετών

Αιχμές Αδωνι Γεωργιάδη για την κλινική όπου υπέστη ανακοπή ο Μαζωνάκης: Δεν είχε άδεια για πλασμαφαίρεση, ζήτησα έρευνα
Κάνει λόγο για «υποτιθέμενη κλινική» και επισημαίνει ότι είχε άδεια απλού παθολογικού ιατρείου στο οποίο «δεν επιτρέπεται να διενεργείται μία τέτοια ιατρική πράξη» όπως η πλασμαφαίρεση στην οποία επρόκειτο να υποβληθεί ο άτυχος τραγουδιστής

Γιώργος Μαζωνάκης: Δεν πρόλαβε τη δικαστική δικαίωση που ήταν «προ των πυλών»
Ο δικηγόρος του, Χαράλαμπος Λυκούδης, περιέγραψε την τελευταία επικοινωνία και την ευδιάθετη διάθεση του τραγουδιστή λίγες μέρες πριν τον θάνατό του.

Φώκια έκανε… κράτηση σε σκάφος στα Καμένα Βούρλα – Η απρόσμενη βραδινή επισκέπτρια της μαρίνας
Ξάπλωσε στην πλώρη και απόλαυσε την ησυχία της

Τι είναι η πλασμαφαίρεση στην οποία φέρεται να υποβλήθηκε ο Γιώργος Μαζωνάκης λίγο πριν την ανακοπή
Τι είναι το πλάσμα του αίματος - Πώς γίνεται η πλασμαφαίρεση

Τροχαίο με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο σε δύο από τις τραυματίες - Στο χειρουργείο η 21χρονη
Εξιτήριο από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου πήραν οι δύο από τις τέσσερις γυναίκες που τραυματίστηκαν όταν δύο λεωφορεία έπεσαν πάνω σε στάση το μεσημέρι της Τετάρτης (9/9) στη Θεσσαλονίκη.

Γιώργος Μαζωνάκης: Έφοδος της Ασφάλειας στο ιατρείο αντιγήρανσης στο Κολωνάκι
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πέρασαν την είσοδο και αναμένεται να αναζητήσουν φακέλους, σκευάσματα και ιατρικά ιστορικά.

Apple Event 2026: H παρουσίαση του iPhone 18 και του πρώτου foldable iPhone
Το «Surprise and shine» μεταδίδεται δωρεάν από το Apple Park, με φήμες για νέα Apple Watch και αλλαγές σε όλο το οικοσύστημα της εταιρείας.

Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης - Συγκλονισμένη η οικογένειά του στο «ΕΛΠΙΣ»
Ο δημοφιλής τραγουδιστής διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ χωρίς σφυγμό το απόγευμα της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου.

Mistral: Η απάντηση της Ευρώπης στην τεχνητή νοημοσύνη - Πως προκαλεί τα αμερικανικά και κινεζικά συστήματα
Με επικεφαλής τη Samsung Electronics, η γαλλική start-up εξασφάλισε νέα κεφάλαια για να αποτελέσει το ευρωπαϊκό αντίπαλο δέος απέναντι στους αμερικανικούς κολοσσούς.

Γιώργος Μαζωνάκης: Πέθανε ο τραγουδιστής – Η ανακοίνωση του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ
Ο τραγουδιστής μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου οι γιατροί επιχείρησαν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.










