Μάλιστα η δήμαρχος της Τάμπα Μπέι, μιας πόλης που βρίσκεται στο στόχαστρο του τυφώνα, απηύθυνε σοβαρή προειδοποίηση προς τους κατοίκους της Φλόριντα που δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις εκκλήσεις για εκκένωση ενόψει της τερατώδους καταιγίδας.
«Αν επιλέξετε να μείνετε … θα πεθάνετε», δήλωσε ευθέως η δήμαρχος Τζέιν Κάστορ στο CNN μιλώντας για τους κινδύνους του Μίλτον, ενός «κυριολεκτικά καταστροφικού» τυφώνα κατηγορίας 5 που κατευθύνεται προς τις ακτές της Πολιτείας του Ήλιου.
Ο χειρότερος τυφώνας εδώ και έναν αιώνα
Ο Μίλτον, ένας τυφώνας «κατηγορίας 5» στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον, πλησιάζει την ώρα που Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούν τους Δημοκρατικούς για την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού κατά την έλευση του τυφώνα Έλεν ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 230 ανθρώπων στις νοτιοανατολικές αμερικανικές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων 15 στη Φλόριντα.
Εάν δεν αλλάξει πορεία, ο Μίλτον προβλέπεται να γίνει ο χειρότερος τυφώνας που θα πλήξει την περιοχή Τάμπα εδώ και έναν αιώνα, προειδοποίησαν χθες Δευτέρα οι μετεωρολόγοι.
Ο κυκλώνας αναμένεται να πλήξει την Φλόριντα, την τρίτη πιο πυκνοκατοικημένη αμερικανική πολιτεία, από τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, έχοντας σαρώσει τη Δευτέρα και την Τρίτη τη βόρεια ακτή της μεξικανικής χερσονήσου Γιουκατάν, στον Κόλπο του Μεξικού.
Με θυελλώδεις ανέμους έως και 285 χλμ/ώρα, σύμφωνα το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC), ο Μίλτον αναμένεται να προκαλέσει «καταστροφικά κύματα» στη χερσόνησο του Γιουκατάν.
Η νέα πρόεδρος του Μεξικού Κλαούδια Σέινμπαουμ προειδοποίησε τους κατοίκους του Γιουκατάν για τον κίνδυνο «καταρρακτωδών βροχοπτώσεων», μέσω ανάρτησής της στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter). Κάτοικοι της χερσονήσου σφράγιζαν χθες πόρτες και παράθυρα κτιρίων, ενώ αλιευτικά σκάφη επέστρεφαν μαζικά στο λιμάνι.
In this incredible video from Cancun, you can see the raw power of Hurricane Milton, as if the god Zeus himself is hurling lightning bolts down from the heavens!#Milton #HurricanMilton pic.twitter.com/02Yz5WLHBA
— Top Iconic Moments (@APro422) October 8, 2024
«Την προηγούμενη φορά, τα αυτοκίνητα είχαν χαθεί κάτω από τα νερά, εδώ στον δρόμο», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Ντέιβιντ Λεβίτσκι από το Τρέζουρ Άιλαντ, ένα μικρό νησί της Φλόριντας με 6.500 κατοίκους. «Αλλά, όλα δείχνουν πως αυτήν τη φορά το μεγαλύτερο πρόβλημα για εμάς θα είναι οι (θυελλώδεις) άνεμοι», συμπλήρωσε ο Λεβίτσκι.
«Έχετε χρόνο να φύγετε. Σας παρακαλώ, να το κάνετε»
Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντας, ο Ρον ΝτεΣάντις, προειδοποίησε τους κατοίκους των περιοχών που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να απομακρυνθούν άμεσα.
«Έχετε χρόνο να φύγετε. Σας παρακαλώ, να το κάνετε», τους παρότρυνε. Προκειμένου να διευκολυνθεί η εκκένωση των απειλούμενων περιοχών, οι αρχές επιτρέπουν τη δωρεάν διέλευση οχημάτων από τους σταθμούς διοδίων.
Ο τυφώνας Μίλτον προβλέπεται ότι θα διασχίσει την πολιτεία από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί 51 από τις 67 κομητείες της Φλόριντας.
Στο Ορλάντο, μια πόλη όπου βρίσκονται πολλά πάρκα ψυχαγωγίας, εκατοντάδες αυτοκίνητα σχημάτιζαν τη Δευτέρα τεράστιες ουρές σε σημεία διανομής σακιών με άμμο.
Ο 29χρονος Ντόμινικ Τουτσαρόνε δήλωσε στο AFP ότι δεν είχε σκοπό να εγκαταλείψει την περιοχή, αλλά παραδέχτηκε ότι ανησυχούσε. «Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που το μάτι ενός κυκλώνα πέρασε από το Ορλάντο», είπε.
Εν τω μεταξύ, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, Κάμαλα Χάρις, επέκρινε έντονα τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ για «πολιτικά παιχνίδια», σχολιάζοντας τις κατηγορίες του περί ολιγωρίας του κρατικού μηχανισμού σε ό,τι αφορά την παροχή βοήθειας στα θύματα του τυφώνα Έλεν.
Είναι «ανεύθυνο και εγωιστικό» να επιδίδεται σε πολιτικά παιχνίδια αυτήν τη στιγμή, σε περίοδο κρίσης, κατήγγειλε η Χάρις.
Πηγή: http://www.newsit.gr/kosmos/ekkenonetai-i-florinta-apo-tin-eleysi-tou-tyfona-milton-dimarxos-proeidopoiei-an-meinete-tha-pethanete/4200655/Así está la evacuación ahora mismo por el huracán #Milton
— juandi (@vraiamant) October 8, 2024
Tomé estas dos fotos en vivo de la I-75 de las cámaras de tráfico de #Florida, disponibles en la página de la FDOT.#Milton2024 #MiltonFlorida pic.twitter.com/LOTTP10Z7v

Θεσσαλονίκη: Κατηγόρησαν την οικιακή βοηθό ότι έκλεψε 50.000 ευρώ - Η ανατροπή όταν άνοιξαν το σπίτι!
Η 51χρονη ιδιοκτήτρια είχε καταγγείλει την 28χρονη οικιακή βοηθό από τη Γεωργία για κλοπή, όμως το ποσό εντοπίστηκε τελικά στην κατοικία της

Οι Τούρκοι μετατρέπουν τον Αγιο Ευστάθιο των Καραμανλήδων της Καισάρειας σε μουσείο πόλης με οθωμανικά κεραμικά
Στην καρδιά της Καππαδοκίας ένας ελληνικός ορθόδοξος ναός γίνεται μουσείο αλλά η ιστορία που θα αφηγηθεί παραμένει το μεγάλο ερώτημα

Ακόμη μια τουρκική πρόκληση: Το αντιαεροπορικό Hisar-O «καταρρίπτει» ελληνικό Mirage 2000-5
Το αμυντικό δίκτυο Defence Turk δημοσίευσε βίντεο προσομοίωσης με εικονική κατάρριψη μαχητικού της Πολεμικής Αεροπορίας από το σύστημα Hisar-O

Συγκλονίζει ο γιος του 55χρονου αστυνομικού που έμαθε ότι είχε καρκίνο έναν χρόνο αργότερα
«Βλέπαμε τον άνθρωπο μας να πεθαίνει βασανιστικά»

Λεβαδειακός: Απέκτησε πρώην αστέρα της Αρσεναλ
Με οκταετή εμπειρία στα γήπεδα της Premier League, έρχεται για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας.

«Οχυρώνει» τα σύνορά της η Ευρώπη: Τι περιλαμβάνει το νέο σχέδιο 5 σημείων απέναντι σε μαζικές αφίξεις μεταναστών
Στο επίκεντρο η πρόληψη κρίσεων, η καταπολέμηση των διακινητών και οι επιστροφές

Νέα Υόρκη -Μετρό : Επιβάτης βρήκε φρικτό θάνατο – Το σακίδιό του πιάστηκε στην πόρτα του συρμού
Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε σε ώρα αιχμής στον σταθμό Utica Avenue στο Μπρούκλιν, με τον άνδρα να πέφτει ανάμεσα στα βαγόνια.

«Μου ζητούσε €12.000 ευρώ για συνεδρίες» - Νέα καταγγελία για την κλινική στη Θεσσαλονίκη
Η εισαγγελία διερευνά παράνομη λειτουργία ογκολογικού τμήματος και πιθανές παραλείψεις στους ελέγχους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίδομα ανεργίας: Πως μπορεί να φτάσει έως τα 1.438 ευρώ
Η ΔΥΠΑ προχωρά σε ριζική αλλαγή του συστήματος, συνδέοντας πλέον τα χρήματα που θα λαμβάνουν οι άνεργοι με τον προηγούμενο μισθό και τα χρόνια ασφάλισής τους.

Σοκ στο Μαρούσι: 15χρονος γρονθοκόπησε 14χρονο - Στο νοσοκομείο το θύμα, συνελήφθη ο δράστης
Το σοβαρό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, με την Αστυνομία να σχηματίζει δικογραφία για σωματική βλάβη και απειλή.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στάση εργασίας την Τετάρτη για την απόλυση σταθμάρχη
Το σωματείο εργαζομένων κάνει λόγο για «άδικη και εκδικητική» απόφαση της εταιρείας, ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου τους.

Ουμπέρτο Πίτσι: Πέθανε ο θρυλικός φωτογράφος της Dolce Vita σε ηλικία 89 ετών
Ο Ιταλός φωτογράφος που απαθανάτισε με τον φακό του θρύλους του σινεμά συνέχιζε να εργάζεται μέχρι και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του.

ΕΟΠΥΥ: Τι αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου στις διαγνωστικές εξετάσεις - Για ποιες 6 θα ζητείται κωδικός
Από την 1η Ιανουαρίου 2027, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να επιβεβαιώνουν το παραπεμπτικό τους στα διαγνωστικά κέντρα μέσω OTP, έχοντας απαραιτήτως πιστοποιημένο κινητό.

Το επίδομα που δίνει 391 ευρώ κάθε μήνα - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Η άρση των ηλικιακών περιορισμών και η απουσία εισοδηματικών ορίων έδωσαν πρόσβαση σε χιλιάδες επιπλέον πολίτες για τη συγκεκριμένη παροχή.

Αττική Οδός: Μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα για 2.005 ημέρες - Η απλή παράβαση που τον πρόδωσε
Ο 49χρονος είχε συλληφθεί ξανά πριν από μόλις επτά μήνες με ποσότητα αλκοόλ διπλάσια του ορίου, αποτελώντας τον ορισμό του κατ` εξακολούθηση παραβάτη.

Πολωνία: ΙΧ παρέσυρε έφηβη με ηλεκτρικό πατίνι σε live μετάδοση - Ο οδηγός εξαφανίστηκε
Σοκ προκαλεί το βίντεο από τη σύγκρουση, με τον δημοσιογράφο να διακόπτει το ρεπορτάζ και να ζητά από τον οπερατέρ να καταγράψει την πινακίδα του δράστη.

Θεσσαλονίκη: Κατηγόρησαν καθαρίστρια ότι έκλεψε 50.000 ευρώ από σπίτι στο Πανόραμα, αλλά τα λεφτά τελικά ήταν μέσα στο σπίτι
Η ιδιοκτήτρια απέσυρε τις κατηγορίες εναντίον της 28χρονης από την Γεωργία, μερικές ώρες αφότου είχε συλληφθεί

Δημοσκόπηση Interview: Πρώτη η ΝΔ με 29,6%, ΕΛΑΣ-ΠΑΣΟΚ σε απόσταση αναπνοής για τη 2η θέση
Το 64% των πολιτών δηλώνει πως θα ψηφίσει με κριτήριο ποιον θέλει να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με τη νέα έρευνα.

Τραγωδία στη Θάσο: Πέθανε ο 16χρονος ποδοσφαιριστής που χτύπησε στο κεφάλι
Ο 16χρονος Ανι Γκιάνα Ασλάν έχασε τη ζωή του στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Καβάλας, έπειτα από τραυματισμό σε αγώνα της Β` κατηγορίας ΕΠΣΚ στη Θάσο.

Γαλλία: Η στιγμή που αστυνομικός πυροβολεί μαθητή με εκτοξευτή χειροβομβίδων σε κατάληψη
Ο έφηβος νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο στόμα, ενώ η γαλλική Δικαιοσύνη διεξάγει δύο ξεχωριστές έρευνες για το περιστατικό στο Saint-Ouen-l`Aumone.

Θρήνος στη Χαλκίδα: Πέθανε η εκπαιδευτικός Μαρία Παναγιώτου, μία ημέρα μετά τον γάμο της αδερφής της
Η 42χρονη υπηρετούσε ως γραμματέας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, έχοντας δώσει για χρόνια μάχη με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Φυσικό αέριο: Η Κομισιόν ζητά μείωση της ζήτησης - Καμπανάκι για ελλείψεις με αποθέματα στο 70%
Ο επίτροπος Ενέργειας Νταν Γιόργκενσεν προειδοποιεί για κρίση εφοδιασμού, καθώς η τιμή του φυσικού αερίου στο ολλανδικό TTF εκτινάχθηκε στα 72 ευρώ/MWh.

Μ. Παγώνη: «Το μηχάνημα που βρέθηκε στο ιατρείο της Μ. Καρυστιανού απαγορεύεται, δεν ξέρω πώς το χρησιμοποιεί σε παιδιά»
Η τέως πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σχολίασε τα ευρήματα του Medwatch, ενώ η παιδίατρος απάντησε με σκληρή ανακοίνωση στις δηλώσεις του Αδωνι Γεωργιάδη.

Επιστροφή ενοικίου: Γιατί είδαν μία δόση εκπαιδευτικοί και γιατροί - Τα βήματα στο myAADE
Η αυτόματη καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης για το 2024 ολοκληρώθηκε σε χιλιάδες δικαιούχους της περιφέρειας, ωστόσο τα ελλιπή στοιχεία απαιτούν νέες υποβολές δικαιολογητικών μέσω της ΑΑΔΕ.

Καλαμάτα: Βάνδαλοι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε ΕΠΑΛ – Είχε μόλις ανακαινιστεί
Το σχολικό συγκρότημα είχε υποβληθεί το καλοκαίρι σε εκτεταμένες παρεμβάσεις, με το τοπικό μέσο να αναφέρει ότι η ανακαίνιση έγινε μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»

Γιώργος Μαζωνάκης: Η κλήση του γιατρού στο ΕΚΑΒ χωρίς να αναφέρει το όνομα του τραγουδιστή
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως από την εκπομπή Live News για τις συνθήκες θανάτου στο Κολωνάκι, με το ηχητικό ντοκουμέντο να αποκαλύπτει τις ακριβείς αναφορές του γιατρού.

Μαρία Καρυστιανού: Καλοδεχούμενος ο έλεγχος στο ιατρείο - Η απάντηση στον Γεωργιάδη
Η συνεργάτιδα της παιδιάτρου τόνισε πως η πρακτική της είναι καθόλα νόμιμη, ζητώντας παράλληλα από τον υπουργό Υγείας να αποκαλύψει πώς γνωρίζει λεπτομέρειες για τον εξοπλισμό της.

Γιώργος Μαζωνάκης: Νέα μαρτυρία για τον υπνοθεραπευτή – Το ψέμα που αποκάλυψε ο γείτονας - «Μας είχε γίνει τσιμπούρι»
Μια γυναίκα που τον γνώρισε πριν από 30 χρόνια περιγράφει στον ΑΝΤ1 την επίμονη προσέγγισή του στην οικογένειά της με σκοπό την εύρεση επενδυτών.

ΔΥΠΑ: Μαθητεία με μισθό και ασφάλιση - Οι 41 ειδικότητες και τα 4 νέα παραρτήματα
Οι Επαγγελματικές Σχολές συνδέουν άμεσα τους νέους 15-29 ετών με την αγορά εργασίας, προσφέροντας πρακτική εμπειρία σε τομείς αιχμής, από την κυβερνοασφάλεια μέχρι τη βιομηχανία.

ΕΑΔ: Στον εισαγγελέα ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη με παράνομο ογκολογικό τμήμα
Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ελλείψεις προσωπικού, χορήγηση χημειοθεραπειών χωρίς διάγνωση κακοήθειας και ζητούν την οριστική διακοπή λειτουργίας της.

Ντενίζ Γκεκτάς: Φυλάκιση 19 μηνών για εξύβριση Ερντογάν - Η ατάκα που έφερε γέλια στη δίκη
Ο 32χρονος stand-up κωμικός, γνωστός για το σαρκαστικό του χιούμορ, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του για τον επίμαχο πολιτικό χαρακτηρισμό.

Κώστας Λίμα: Ακρωτηριάστηκε το πόδι του ποδοσφαιριστή από το σοβαρό τροχαίο - Διέφυγε τον κίνδυνο
Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση

«Αν δεν κάνουμε γρήγορα πλασμαφαίρεση, θα γίνεις γκέι» – Νέα μαρτυρία για τη γιατρό του Μαζωνάκη
«Βλέπω, λέει, ότι έχεις λίγο θηλυκότητα πάνω σου»

Τούρκος συνταξιούχος αστυνομικός αυτοκτόνησε σε διαδήλωση – Η σύνταξη δεν του έφτανε να ζήσει
Οι Τούρκοι συνταξιούχοι φώναζαν: «Ζητάμε τα δικαιώματά μας, όχι φιλανθρωπία»

Σκάνδαλο AI στην Ιταλία: Πολιτικός αντίπαλος της Μελόνι «έγδυσε» ψηφιακά γυναίκα βουλευτή
Ο πρώην στρατηγός Ρομπέρτο Βανάτσι που βρίσκεται πίσω από το κόμμμα Futuro Nazionale, κατηγορείται για «χυδαία» και προσβλητική συμπεριφορά - Δημοσίευσε πρόσφατα το μανιφέστο του όπου τάσσεται υπέρ της «μεσογειακής πατριαρχίας»

Κονγκό: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου πολιτικό
Αγνωστοι λεηλάτησαν και πυρπόλησαν το σπίτι του πολιτικού στο Μπουτέμπο, ενώ η επιδημία Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έχει ξεπεράσει τους 3.900 νεκρούς.

Απίστευτες εικόνες στο Λασίθι: Η βροχή «έκοψε» δρόμους και προκάλεσε κατολισθήσεις - Βίντεο
Πολίτες έβγαζαν πέτρες με τα χέρια από τον δρόμο

Βρετανία: Νεκρή 36χρονη και τα 3 παιδιά της σε φωτιά - Εξερράγη μπαταρία λιθίου
Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε ραγδαία τα ξημερώματα στο σπίτι της οικογένειας στο Μέρσεϊσαϊντ λόγω θερμικής εκτροπής της μπαταρίας, ενώ ένα ακόμη άτομο νοσηλεύεται με εγκαύματα.

Ο Βασίλης Προδρόμου live στον Σταυρό του Νότου Club στις 16 Οκτωβρίου
Ο τραγουδιστής παρουσιάζει τη συναυλία «Ριχ` τε με μες στα δοξάρια» με τη μουσική διεύθυνση του Δημήτρη Σίντου και ένα κουαρτέτο εγχόρδων.

Νεπάλ: Η στιγμή που σπίτι καταρρέει και παρασύρεται από ορμητικά νερά – Τρομακτικό βίντεο
Βίντεο δείχνει σπίτι να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά, λίγες εβδομάδες μετά τη φονική πλημμύρα με 1.300 νεκρούς στα σύνορα Νεπάλ-Κίνας.










