Κόλαση βιώνει μια οικογένεια Ρεθεμνιωτών την τελευταία εβδομάδα, όταν οι διακοπές που αποφάσισαν να κάνουν στην Κωνσταντινούπολη εξελίχθηκαν στον χειρότερο εφιάλτη. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η περιπέτεια σε ένα κατάστημα τουριστικών ειδών κοντά στην Αγιά Σοφιά εξελίχθηκε σε συλλήψεις και προκλητικές κρατήσεις ακόμα και σε hot spot προσφύγων, με σκηνικό που θύμισε... “Εξπρές του Μεσονυκτίου”.
Η Αγαθή Μαρκοπούλου, μια 50χρονη γυναίκα από το Ρέθυμνο, με την 22χρονη κόρη της και μία φίλη της βρίσκονταν για εκδρομή στην Τουρκία και την περασμένη Παρασκευή θέλησαν να επισκεφτούν την Αγιά Σοφιά. Επειδή έπρεπε να φορέσουν μαντίλες, αφού η Αγιά Σοφιά έχει μετατραπεί σε τζαμί με ώρες μουσείου, αγόρασαν από ένα μαγαζί έξω από τον ναό μαντίλες και εκείνη ακριβώς τη στιγμή η 50χρονη Ρεθυμνιώτισσα, κατά λάθος, έβαλε στην τσάντα της μαζί με τα μαντίλια και το κινητό του επιχειρηματία, που ήταν, όπως ισχυρίζεται η ίδια, καλυμμένο κάτω από τον σωρό που είχε επιλέξει. Αυτό ήταν η αρχή του “Γολγοθά” για τις γυναίκες, αλλά και τον σύζυγο της κ. Αγαθής, ο οποίος ήταν στο Ρέθυμνο και εμβρόντητος πληροφορήθηκε τα καθέκαστα, οπότε και απευθύνθηκε στην εφημερίδα για τη συνδρομή βοήθειας στην ταλαιπωρία τους.
Κι όλα αυτά, στα πλαίσια μιας τουριστικής εκδρομής στην Κωνσταντινούπολη, που πλέον καθίσταται σημείο “κόκκινου συναγερμού” για χιλιάδες Έλληνες επισκέπτες, αφού από τη μια στιγμή στην άλλη και στοχευμένα μπορεί να εμπλακούν σε απίστευτες περιπέτειες, που φτάνουν μέχρι τη στέρηση της ελευθερίας τους.
Οι γυναίκες συνελήφθησαν αρχικά με υπόδειξη του καταστηματάρχη, από αστυνομικούς που βρέθηκαν σε χρόνο ντε τε στο σημείο. Αρχικά, τις οδήγησαν σε νοσοκομείο, όπου τις εξέτασαν (!), και αμέσως μετά μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και μάλιστα στα κρατητήρια.
Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις της 50χρονης Κρητικιάς, που έχει εγκλωβιστεί στην Κωνσταντινούπολη. Έδωσε στην “ΚΡΗΤΗ TV” τη μαρτυρία της για τη νύχτα που εκείνη, η κόρη της και η φίλη τους οδηγήθηκαν στο κρατητήριο και για τα απάνθρωπα πράγματα που βίωσαν: «Μας τράβηξαν βίντεο όσο ήμασταν με τις χειροπέδες», δήλωσε χαρακτηριστικά. Οι Τούρκοι αστυνομικοί, όταν συνέλαβαν τις δύο γυναίκες, τις βιντεοσκόπησαν αρχικά καθώς έμπαιναν στο περιπολικό, όμως μόλις έφτασαν στο τμήμα, τις ανάγκασαν να επαναλάβουν τη “σκηνή” της σύλληψης και την απαθανάτισαν για δεύτερη φορά πριν τις βάλουν στο κελί τους.
Πέρασαν το βράδυ σε ένα παγωμένο κελί
Η φίλη των δύο Ρεθυμνιωτισσών αφέθηκε ελεύθερη, αλλά η ίδια και η κόρη της κρατήθηκαν και πέρασαν το βράδυ σε ένα παγωμένο κελί, όπου κοιμήθηκαν στο πάτωμα, χωρίς κανείς να τους εξηγεί τι διαδικασία ακολουθείται. Όπως δήλωσε στη “Νέα Κρήτη” και το neakriti.gr ο σύζυγος της 50χρονης, Γαβριήλ Τσουντάνης, «ήταν κρατητήριο με έναν καναπέ και δύο κουβέρτες, που τις πέταξαν στο πάτωμα. Συνθήκες ούτε για ζώα, εμείς τον σκύλο και το πρόβατό μας εδώ τα έχουμε σε καλύτερες συνθήκες».
Η Αγαθή Μαρκοπούλου εξομολογήθηκε στo neakriti.gr τη συμπεριφορά που είχαν απέναντί της οι αστυνομικοί κατά την παραμονή της, όπου κανείς δε μιλούσε Αγγλικά ώστε να της εξηγήσει τι θα συμβεί και να απαντήσει στις αγωνιώδεις εκκλήσεις της.
«Προσπαθούσα να ρωτήσω κάτι και έλεγαν “shut up” και με έσπρωχναν συνέχεια όταν προσπαθούσα να πω κάτι, καμία ενημέρωση, σπρωξίματα και “shut up” ήταν η μόνιμη έκφρασή τους. Η πιο τραυματική εμπειρία απ’ όλες ήταν το ότι δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με κανέναν, δε μιλάει κανένας άνθρωπος Αγγλικά εδώ στην Τουρκία. Και δεν εννοώ τους καθημερινούς ανθρώπους, αλλά τους αστυνομικούς, τους δικαστικούς, ακόμα και την ίδια τη δικηγόρο μου».
Επιπλέον, όπως είπε η 50χρονη, παρόλο που αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, τα οποία και τους δήλωσε, δείχνοντάς τους και σχετικές ιατρικές γνωματεύσεις, αρνήθηκαν οποιαδήποτε άλλη συνεννόηση μαζί της.
Το Σάββατο το βράδυ, μάνα και κόρη πέρασαν από εισαγγελέα, σύμφωνα με την ίδια, και της είπαν αρχικά πως η ίδια είναι ελεύθερη, ορίζεται δικάσιμος και μέχρι τότε απαγορεύεται η έξοδός της από τη χώρα. Την ίδια στιγμή, τους ανακοίνωσαν ότι η 22 ετών κόρη της παραμένει κρατούμενη, χωρίς να της εξηγήσουν τίποτα επιπλέον.
«Ήταν η χειρότερη νύχτα της ζωής μου, ήταν τραγικό. Δε μας έδωσαν να καταλάβουμε αρχικά ότι η κόρη μου είναι ελεύθερη αλλά θα απελαθεί... ήταν συγκλονιστικό», τόνισε η 50χρονη. Η κόρη της παρέμεινε από το Σάββατο μέχρι τη Δευτέρα, για λόγους ανεξήγητους και παρότι τελικά είχε αθωωθεί από το κατηγορητήριο, σε ειδικές συνθήκες κράτησης σε hot spot προσφύγων-μεταναστών, προφανώς σε μια επίδειξη προσβλητικής στάσης των τουρκικών Αρχών προς την Ελληνίδα τουρίστρια, για να οδηγηθεί τη Δευτέρα με χειροπέδες στο αεροδρόμιο, τις οποίες αφαίρεσαν λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο που τη μετέφερε στην Αθήνα. Σύμφωνα με την κ. Μαρκοπούλου, η κόρη της είχε λάβει αθωωτική απόφαση και σύμφωνα με την Τουρκάλα δικηγόρο της, που όρισε η τουρκική δικαιοσύνη, όπως της είπε, «η διαδικασία του hot spot που αναγκάστηκε να βιώσει η κοπέλα είναι αυτή που προβλέπεται», ενώ την ίδια στιγμή η 22χρονη γυναίκα ήταν αθώα και θεωρητικά ελεύθερη να φύγει.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η δικηγόρος αλλά και το ελληνικό Προξενείο τής είπαν πως και η ίδια είναι ελεύθερη και πως χρειάζονται κάποιες μέρες για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ο καταστηματάρχης, ωστόσο, είχε αποσύρει τη μήνυση, θεωρώντας, σύμφωνα με τη δικογραφία, ότι έγινε όντως λάθος, ενώ το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές φαίνεται πως δείχνει μεγάλη πιθανότητα η γυναίκα να πήρε αφηρημένα το τηλέφωνο, πάντα όπως αναγράφεται στη δικογραφία.
Ο εισαγγελέας δεν πείστηκε
Ο εφιάλτης όμως μόλις άρχιζε, καθώς φαίνεται πως ο εισαγγελέας δεν πείστηκε και άφησε μεν τη γυναίκα ελεύθερη, αλλά υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Οι προσπάθειες για βοήθεια μέσω της Πρεσβείας απέβησαν άκαρπες προς το παρόν, αφού, σύμφωνα με τον κ. Τσουντάνη, δήλωσαν ότι δεν μπορούν να παρέμβουν, και ο ίδιος ζητά απεγνωσμένα και με αγωνία ψυχής κρατική παρέμβαση, ώστε να επιστρέψει η σύζυγός του στο σπίτι τους.
«Λένε μέχρι να γίνει το δικαστήριο πρέπει να μείνει στην Τουρκία. Το δικαστήριο όμως μπορεί να γίνει σε 1, 2 ή 6 μήνες! Πιστεύω ότι εξάντλησαν όλα τα όρια οι τουρκικές Αρχές. Ζητάω να παρέμβει ο υπουργός, η πατρίδα, η κυβέρνηση. Δε λέω να την αφήσουν να φύγει, να γίνει όμως το δικαστήριο σε πέντε, δέκα μέρες, σε μία εβδομάδα, για να γυρίσει σπίτι μας. Να συντομεύσει μέσω της κυβέρνησής μας η διαδικασία ή ας ορίσουν χρηματικό ποσό εγγύησης να το καταβάλλουμε, να έρθει στην πατρίδα μας και να γυρίσει πίσω να δικαστεί. Δεν είναι ότι δε θα γυρίσουμε πίσω να τους αφήσουμε την εγγύηση να τη χαρούν αυτοί», υπογραμμίζει, εμφανώς αναστατωμένος, ο Γαβριήλ Τσουντάνης.
Την ίδια στιγμή, επιπρόσθετα στην αγωνία και τον τρόμο που ζουν, αναφέρει πως η 50χρονη αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, καθώς έχει ήδη μεταφερθεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου λόγω κρίσεων πανικού και παροξυσμικού βρογχικού άσθματος.
«Έχουμε θέμα, η γυναίκα μου έχει προβλήματα υγείας και πρέπει να γυρίσει σπίτι. Κάποιος πρέπει να ενδιαφερθεί. Αν ήταν Γερμανός, Ελβετός, θα φερόντουσαν έτσι; Είναι τόσο σοβαρή η υπόθεση που πρέπει να βασανίζεται μια γυναίκα άρρωστη εκεί πέρα; Ανησυχώ για την υγεία της και για την κατάληξη που θα έχει αυτή ιστορία», τόνισε.
Αναφορικά με την 22χρονη κόρη τους, ο κ. Τσουντάνης επισημαίνει ότι έμεινε από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα σε hot spot, και αργότερα της έβγαλε εισιτήριο για το αεροδρόμιο της Αθήνας, όπου επέστρεψε την Τρίτη.
«Ήταν τραυματικό για το παιδί. Θα προτιμούσα να τα ξεχάσει όλα. Την απέλασαν την Τρίτη, με χειροπέδες στην πλάτη. Φοβερό, να ακούς το παιδί σου να σου λέει ζω το “Εξπρές του Μεσονυκτίου” νούμερο 2, να πας διακοπές σε μια χώρα για 3 μέρες τουρίστας και να έχεις αυτή τη μεταχείριση. Τι έκαναν; Αν δηλαδή έκαναν κάτι μεμπτό, ένα ατύχημα παραδείγματος χάριν με ένα αμάξι που είχαν νοικιάσει, δε θα ξαναέβλεπαν το φως του ήλιου;», κατέληξε ο τρομοκρατημένος πατέρας.
Παράλληλα, παρόλο που ο επιχειρηματίας απέσυρε τη μήνυση, η εισαγγελία δεν πείστηκε για την έλλειψη δόλου από πλευράς της γυναίκας, γι’ αυτό και στέλνει την υπόθεση σε δίκη, δίνοντας παράταση σε αυτή την ιδιότυπη “ομηρία” μιας Ελληνίδας τουρίστριας, που αντί για ξενάγηση, βρέθηκε στα τουρκικά κελιά...
Πηγή: http://www.newsbomb.gr/ellada/story/1606355/efialtiki-omiria-stin-konstantinoypoli-gia-tis-dyo-ellinides-rotagame-kai-mas-elegan-shut-up
Χαϊδάρι: Η 13χρονη «έφυγε» από τη ζωή 4-5 φορές μέσα στο χειρουργείο και την επανέφεραν
Η 13χρονη που έπεσε από τον πρώτο όροφο Γυμνασίου στο Χαϊδάρι υποβλήθηκε σε εξαιρετικά δύσκολο χειρουργείο διάρκειας τεσσάρων ωρών

Καιρός: Ολική μεταβολή από το βράδυ της Τρίτης - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει τα επόμενα 24ωρα
Φθινόπωρο θα θυμίζει το σκηνικό του καιρού τα επόμενα 24ωρα - Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Βίντεο: Οδηγούσε ανάποδα για 6,5 χιλιόμετρα στην Ιόνια Οδό – «Μπερδεύτηκα», είπε στους αστυνομικούς
Ο οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα της Ιόνιας Οδού και διέσχισε 6,5 χιλιόμετρα

Κεφαλονιά: «Σας παρακαλώ μιλήστε - Υποπτεύομαι τους πάντες», λέει η αδελφή της 19χρονης
Ανοιχτά ερωτήματα για τον θάνατο της 19χρονης Μυρτούς - Έκκληση της οικογένειας για αποκαλύψεις

Φρίκη με την δολοφονία 17χρονης influencer - Εντοπίστηκε αποκεφαλισμένη
Το θύμα εντοπίστηκε ελαφρώς αποκεφαλισμένη με ίχνη κακοποίησης στο πρόσωπο, σύμφωνα με την Αστυνομία της Ονδούρας

Πανεπιστημιούπολη: Έκαψαν αυτοκίνητο πραγματογνώμονα της τραγωδίας των Τεμπών
Aυτοκίνητο που τυλίχθηκε στις φλόγες το μεσημέρι της Δευτέρας εντός της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου ανήκει στον καθηγητή του ΕΜΠ και πραγματογνώμονα για την τραγωδία στα Τέμπη

Χαϊδάρι: Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο της 13χρονης
Η 13χρονη μαθήτρια της Α` Γυμνασίου νοσηλεύεται στο «Παίδων» σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών, δεν φαίνεται να κινδυνεύει η ζωή της

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε πάρκο στη Βόρεια Καρολίνα - Tουλάχιστον 2 νεκροί
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα θύματα από το περιστατικό είναι πολλά

Τι ισχυρίζεται ο 66χρονος που έστειλε χρήματα στη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ
Η πρώτη γνωριμία και η τελευταία βιντεοκλήση που έκλεισε «απότομα»

Bloomberg: Το Κουβέιτ σταματά τις παραδόσεις πετρελαίου, κήρυξε ανωτέρα βία
Force majeure για τις αποστολές αργού και διυλισμένων προϊόντων μετά τον νέο αποκλεισμό στο Ορμούζ - Σε επίπεδα 1990 η παραγωγή

Ντόναλντ Τραμπ: Θα υπογραφεί συμφωνία με το Ιράν σήμερα στο Πακιστάν
Ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς και η αμερικανική αντιπροσωπεία βρίσκονται καθ’ οδόν προς το Ισλαμαμπάντ για τις συνομιλίες με το Ιράν

Ρόδος: Φυλάκιση 10 ετών στον 56χρονο που βίαζε και άφησε έγκυο την κόρη του
Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης με αναστολή και την κόρη του

Κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων: Δέσμευση περιουσίας-μαμούθ με ακίνητα, σκάφη και τάνκερ
Ζημία έως 1 δισ. ευρώ

Εκτός ελέγχου ο Τραμπ, τον κράτησαν έξω από την αίθουσα για να σώσουν τους Αμερικανούς πιλότους
Εκρηκτική η ατμόσφαιρα σύμφωνα με τις αποκαλύψεις από την WSJ

13χρονη έπεσε από το μπαλκόνι σχολείου στο Χαϊδάρι: Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
To περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και αποδίδεται σε ατύχημα

Θεσσαλονίκη: Υποχώρησε τοιχίο στους Στάβλους Παπάφη - Αυτοκίνητο έπεσε στο κενό
Υπάρχει κίνδυνος για περαιτέρω υποχώρηση του εδάφους - Στο σημείο έχει προκληθεί όρυγμα ύψους 20 μέτρων

Σεισμός - μαμούθ 7,5 Ρίχτερ στην Ιαπωνία: Τσουνάμι «χτύπησαν» τις ακτές της χώρας
Η δόνηση ήταν τόσο σφοδρή, που συγκλόνισε τα ψηλά κτίρια μέχρι το Τόκιο, σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων

Μακελειό με νεκρά παιδιά στη Λουιζιάνα: «Κάποιοι άνθρωποι δεν επιστρέφουν από τους δαίμονές τους», έλεγε ο πατέρας
Πνιγόταν από «σκοτεινές σκέψεις»

Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και βουτιά της θερμοκρασίας: Τι λένε οι μετεωρολόγοι
Οι περιοχές που επηρεάζονται από τα φαινόμενα

Ο στρατός του Ισραήλ παραδέχεται ότι μέλος του χτυπούσε με σφυρί άγαλμα του Ιησού στον Λίβανο
Η συμπεριφορά «δεν συνάδει με τις αξίες» που αναμένει να εφαρμόζουν τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων, λένε οι IDF για το περιστατικό που προκάλεσε σάλο στα κοινωνικά δίκτυα

ΗΠΑ: Η στιγμή που Αμερικανοί καταλαμβάνουν πλοίο με ιρανική σημαία - Βίντεο
Σύμφωνα με το CENTCOM, το βίντεο έδειχνε πεζοναύτες να διασχίζουν την Αραβική Θάλασσα πριν επιβιβαστούν στο πλοίο

Σίνδος: Αγελάδα βγήκε βόλτα στην Εθνική Οδό και προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο
Το ζώο έφυγε από το κοπάδι του και βγήκε στον δρόμο σημαίνοντας συναγερμό στην Τροχαία αλλά και στην εταιρεία διαχείρισης της Εθνικής Οδού

Ιράν:«Εκκενώστε το μηχανοστάσιο, ετοιμαζόμαστε για πυρά ακινητοποίησης»
Aντιτορπιλικό των ΗΠΑ σταμάτησε ιρανικό πλοίο που επιχείρησε να σπάσει τον αμερικανικό αποκλεισμό

Επίδομα παιδιού: Η ημερομηνία πληρωμής της δεύτερης δόσης
Μέχρι τις 8 Μαΐου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων

Χειρουργείο για την Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στον «Ευαγγελισμό» - Είχε ειλεό
Σε επέμβαση για ειλεό υπεβλήθη η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη

Πρωτομαγιά: Τι μέρα «πέφτει» φέτος - Οι υπόλοιπες αργίες του 2026
Τα επόμενα τριήμερα και οι ευκαιρίες για αποδράσεις μετά το Πάσχα

Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου για σημαντική αλλαγή - Πότε ξεκινά
Συνεχίζεται η αστάθεια του καιρού με τον έμπειρο προγνώστη να προειδοποιεί για αλλαγή μέσα στην εβδομάδα

Ξεσπά για την υπόθεση Λαζαρίδη η καθαρίστρια που πλαστογράφησε το απολυτήριό της
Οι πληγές του παρελθόντος φαίνεται να μην έχουν επουλωθεί πλήρως για την 60χρονη σήμερα γυναίκα

Αγρια επίθεση σε διαιτητή στη Ρόδο: Παίκτης σε τουρνουά μπάσκετ τον γρονθοκόπησε μετά από τεχνική ποινή
Μήνυση και έντονες αντιδράσεις για το περιστατικό βίας

Παραιτήθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης
Υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

«Ζυγώνει η ώρα», γράφει ο Αλέξης Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για το νέο κόμμα
Σε άρθρο του υπό τον τίτλο Ωρα Ευθύνης, στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει ζωτική ανάγκη «μια νέα ισχυρή κυβερνώσα Αριστερά»

Νέο σοκ στην παγκόσμια οικονομία: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έκλεισαν ξανά τα Στενά του Ορμούζ
Το Ιράν αναφέρει ότι κλείνουν λόγω του συνεχιζόμενου αποκλεισμού των ιρανικών λιμανιών από τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ σόκαρε τον Νετανιάχου: Το Ισραήλ ζήτησε εξηγήσεις
Το αυστηρό ύφος της ανάρτησης Τραμπ για την εκεχειρία στον Λίβανο και η «απαγόρευση» που φέρεται να επιβάλει στο Ισραήλ, αιφνιδίασε Νετανιάχου και συνεργάτες

Τιμές καυσίμων: Ανάσα μετά τη «βουτιά» του πετρελαίου - Πότε θα φανεί η μείωση στις αντλίες
Γιατί παραμένουν υψηλές οι τιμές στα πρατήρια

Σφιχτές αγκαλιές και παρατεταμένο φιλί από τον Μακρόν στη Μελόνι
Δείτε το επίμαχο βίντεο

OpenAI: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το νέο μοντέλο GPT-Rosalind
Το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης πήρε το όνομά του από τη Rosalind Franklin, τη Βρετανίδα επιστήμονα που έγινε γνωστή για τον ρόλο της στην ανακάλυψη της δομής του DNA

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ ντελαπάρισε στην Κρήτη από τους θυελλώδεις ανέμους
Οι άνεμοι έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα

4 φορές ισόβια στον πρώην αστυνομικό της Βουλής για τους βιασμούς των παιδιών και της γυναίκας του
Αθώα η 35χρονη πρώην σύζυγός του

Τέμπη: Βρέθηκε νεκρός ελεγκτής που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΕΜΔΥΔΑΣ

Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα
Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους










