Κατ’ εφαρμογή του άρθρου 9ι του Ν.2251/1994 επιβάλλεται πρόστιμο συνολικού ύψους 2.220.000 ευρώ. Στο άρθρο 13α προβλέπεται η δημοσίευση των συγκεκριμένων εταιρειών, εφόσον το πρόστιμο είναι άνω των 50.000 ευρώ.
Οι 5 εταιρείες στις οποίες έχει ολοκληρωθεί η νόμιμη διαδικασία, τα πρόστιμα έχουν ως εξής:
500.000 ευρώ – ΚΟΣΜΟΣ ΣΠΟΡ Α.Ε.
400.000 ευρώ – ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ανώνυμη μονοπρόσωπη εταιρεία
300.000 ευρώ – LA VIE EN ROSE by Dimitra Katsafadou, εταιρεία παρασκευής και εμπορίας καλλυντικών προϊόντων
200.000 ευρώ – NOTOS COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, ανώνυμη εμπορική και βιομηχανική εταιρεία
55.000 ευρώ – SNEAKERS MARKET
Στις υπόλοιπες 9 εταιρείες, εκκρεμεί η διαδικασία της γνωστοποίησης στις ίδιες και αμέσως μετά θα δημοσιευτούν τα στοιχεία τους. Σε δύο περιπτώσεις τα πρόστιμα είναι κάτω των 50.000 ευρώ, οπότε και δεν θα ανακοινωθούν τα ονόματά τους όπως ο Νόμος ορίζει, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.
Τι απαντούν ΚΟΣΜΟΣ ΣΠΟΡ - Attica για τα πρόστιμα από το Υπουργείο Ανάπτυξης
Η θέση της ΚΟΣΜΟΣ ΣΠΟΡ
«30 Νοεμβρίου 2024. Αναφορικά με την αιφνίδια ανακοίνωση επιβολής διοικητικού προστίμου από το Υπουργείο Ανάπτυξης και η οποία αφορά στην πιθανή παραπλάνηση των καταναλωτών με ανακριβείς ανακοινώσεις τιμών, η ΚΟΣΜΟΣ ΣΠΟΡ επιθυμεί να ενημερώσει για τα εξής:
Ο έλεγχος της υπηρεσίας αναφέρεται σε δύο (2) από τους 20.000+ κωδικούς του ηλεκτρονικού Οutlet καταστήματος https://www.sportsfactory.gr, κατά την περίοδο 7/10/2024 έως και 29/10/2024.
Στο ένα και μόνο προϊόν που πωλήθηκε από το εν λόγω Outlet ηλεκτρονικό κατάστημα στα 50,92 ευρώ, η αναφερόμενη παράβαση από το Υπουργείο Ανάπτυξης εστίαζε στην ανακοίνωση μείωση τιμής που δεν ήταν η χαμηλότερη των 30 ημερών ως βάση αναφοράς της μείωσης αυτής.
Τα προϊόντα αυτά διατίθενται πραγματικά και συνεχώς σε μειωμένη τιμή, όντας σε καθεστώς Outlet , σε σχέση με την αρχική τιμή τους, ενώ η όποια διακύμανση τιμής παρατίθεται για σκοπούς σύγκρισης και μόνο.
Οι συστημικές ενημερώσεις τιμών γίνονται σε καθημερινή βάση, ενώ οι τεχνικοί έλεγχοι τιμών βελτιστοποιούνται συνεχώς και διορθώνουν άμεσα ενδεχόμενες αποκλίσεις, ώστε οι εμπορικές πρακτικές μας να είναι εναρμονισμένες με τον Νόμο και τον Κώδικα Δεοντολογίας.
Θεωρούμε ότι η επιβολή του εν λόγω προστίμου, ιδιαίτερα λόγω της περιόδου, αλλά και του τρόπου που επιβλήθηκε, είναι κατάφορη αδικία και σε καμία περίπτωση το περιστατικό δεν αντιπροσωπεύει τις εμπορικές πρακτικές της ΚΟΣΜΟΣ ΣΠΟΡ.
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι παρόλο που κληθήκαμε να υποβάλλουμε εξηγήσεις μέχρι και τις 29/11/2024, τις οποίες και καταθέσαμε μέσω αναλυτικού υπομνήματος εμπρόθεσμα, το Υπουργείο επέλεξε να επικοινωνήσει πρώτα την επιβολή προστίμου μέσω δελτίου τύπου και κατόπιν να κοινοποιήσει τη σχετική απόφαση στην εταιρεία μας, έχοντας στερήσει το νόμιμο δικαίωμα της εταιρείας για επαρκή ακρόαση.
Η ΚΟΣΜΟΣ ΣΠΟΡ επιδιώκει συνεχείς διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους φορείς, για την ορθότερη δυνατή συμμόρφωση με τις επιταγές του νόμου, λειτουργώντας ως αρωγός των συμφερόντων του Καταναλωτή. Είναι δεδομένο όμως ότι θα είμαστε συνεπείς ως προς την προάσπιση των δικαιωμάτων μας με κάθε νόμιμο μέσο, για την αποκατάσταση της οποιαδήποτε βλάβης προκαλείται στην εταιρεία μας και προσκαλούμε τις αρμόδιες αρχές σε ανοιχτό διάλογο, με στόχο την πλήρη διαφάνεια στο θέμα των τιμών, προς όφελος εντέλει των καταναλωτών και του συνόλου της αγοράς.
Η παρουσία της ΚΟΣΜΟΣ ΣΠΟΡ από το 1982 εστιάζει στην ικανοποίηση και τον σεβασμό του καταναλωτή, στο προϊόν και στην αθλητική κουλτούρα, αξίες που έχουν αναγνωριστεί από το καταναλωτικό κοινό, που μας έχει αναδείξει ως πρωταγωνιστές στην αγορά αθλητικών ειδών. Όλα αυτά τα χρόνια όλοι οι άνθρωποι της εταιρίας μας δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την προάσπιση αυτών των αξιών και την εξυπηρέτηση του αγοραστικού κοινού».
Η ανακοίνωση των πολυκαταστημάτων Attica
Σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης του Υπουργείου Ανάπτυξης για την επιβολή διοικητικού προστίμου στην εταιρία μας για παράβαση των διατάξεων του Ν. 2251/94 αναφορικά θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι:
-Ο έλεγχος στο ηλεκτρονικό κατάστημα των attica έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2024
-Ανακοινώθηκε με καθυστέρηση 4ων μηνών και μάλιστα την ημέρα του Black Friday
Αφορά σε έναν μόνον συγκεκριμένο κωδικό καλλυντικού προϊόντος και τη διάθεσή του στην τιμή των €34,93 με τιμή αναφοράς €49,90 αντί της χαμηλότερης τιμής των προηγούμενων τελευταίων 30 ημερών (δηλ. €32,97 με τιμή αναφοράς €47,10).
Αν και αναγνωρίζουμε ότι το πρόστιμο που επιβλήθηκε συνδέεται με προηγούμενη παράβαση, που αφορούσε πωλήσεις περίπου €300, τονίζουμε ότι το πρόστιμο ύψους €400.000 για μηδενικές πωλήσεις προϊόντων είναι άδικο καθώς:
-δεν έχει προκύψει βλάβη σε καταναλωτή γιατί καμία πώληση δεν πραγματοποιήθηκε στην «εσφαλμένη» τιμή επειδή στο λογιστικό σύστημα είχε καταχωρηθεί η ορθή τιμή πώλησης
-αφορά σε ένα μεμονωμένο κωδικό μεταξύ των 30.000 κωδικών που φιλοξενούνται στο ψηφιακό κατάστημα
-οφείλεται σε τεχνικό σφάλμα
-εντοπίστηκε άμεσα και διορθώθηκε την ίδια μέρα
-κινηθήκαμε άμεσα για να εξαλείψουμε την πιθανότητα αντίστοιχων περιστατικών στο μέλλον, επενδύοντας σε ένα αυτοματοποιημένο ελεγκτικό λογισμικό, συνολικής αξίας €30.000, που δεν επιτρέπει την ανατίμηση σε προϊόν που έχει μπει σε έκπτωση.
Για την Αττικά Πολυκαταστήματα, μια εταιρία με πολύχρονη παρουσία στην Ελλάδα, η πιστή τήρηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου και ο σεβασμός στους πελάτες παραμένουν αδιαπραγμάτευτες αρχές.
Με στόχο να προστατεύσουμε την φήμη της εταιρίας μας, τους 2.200 εργαζομένους της, καθώς και τους 300 συνεργάτες μας, θα προβούμε σε όλα τα νόμιμα μέσα προστασίας που μας δίνει η Ελληνική νομοθεσία.
Δήμητρα Κατσαφάδου: Τι απαντά για το πρόστιμο 300.000 ευρώ στην εταιρεία της
Η Δήμητρα Κατσαφάδου δημοσίευσε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, στο οποίο απαντά μετά το πρόστιμο 300.000 ευρώ που έλαβε η εταιρεία καλλυντικών της, La Vie En Rose.
Σύμφωνα με τις ελεγκτικές υπηρεσίες, το πρόστιμο το έλαβαν συνολικά 14 εταιρείες και αφορά παραπλανητικές εκπτώσεις σε προϊόντα.
Η Δήμητρα Κατσαφάδου δήλωσε ότι το πρόστιμο το οποίο έλαβε η εταιρεία της δεν αφορά την Black Friday, αλλά προηγούμενη χρονική περίοδο.
Στο βίντεο που ανέβασε αναφέρει: «Βγαίνω να σας μιλήσω για το πρόστιμο που έφαγε η La Vie En Rose, 300.000 ευρώ πρόστιμο για ένα λαδάκι και να σας πω κι έναν ακόμα λόγο, για τον οποίο με αγαπάτε και η αγάπη σας δεν έχει κλονιστεί για αυτό και καλά κάνετε. Γιατί ο λόγος που έφαγα το πρόστιμο κι έχω και το ιστορικό είναι ότι στις 23/8/24 παρουσιάστηκε το λάδι μαλλιών που αρνούμαι να το βάλω στην αρχική τιμή που είναι στα 37 ευρώ και το έχω στα 22 και τους πείραξε το γεγονός ότι για 30 μέρες σύμφωνα με τη νέα διάταξη του υπουργείου, δεν θέλουν να έχουν σε χαμηλές τιμές όλα τα προϊόντα. Επειδή λοιπόν, εγώ το λάδι μαλλιών όχι μόνο το δίνω με 40%, αλλά το δίνω και δωρεάν σε καρκινοπαθείς μέσα από την καρδιά μου, τους πείραξε. Ήθελαν να είναι στην αρχική τιμή για να μην μπορεί να το αγοράσει κανείς. Κι εμένα μου υπεβλήθη πρόστιμο 300.000 ευρώ για την καλή μου την καρδιά. Γιατί δεν κράτησα παραπάνω την αρχική τιμή. Αυτή δεν είναι κοροΐδία του καταναλωτή; Εγώ πάντως δεν θα σταματήσω ούτε να δίνω δωρεάν το λάδι μαλλιών, ούτε θα σταματήσω να έχω έκπτωση όλο τον χρόνο για να μπορώ να προσφέρω στον κόσμο».
Δείτε το βίντεο
Δήμητρα Κατσαφάδου: Η απάντηση μετά το πρόστιμο
Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δεν έχει καμία σχέση με το Black Friday αυτό, αλλά το ανήρτησαν σήμερα, γιατί πολλοί ανταγωνιστές χτυπάνε τη La Vie En Rose. Το να έχουμε συνέχεια ουρές έξω από τα καταστήματα είναι ανήκουστο, και για αυτούς και για μένα, γιατί δεν περίμενα από μία κατσαρόλα να γίνει αυτό. Αλλά το μυστικό δεν είναι το λαδάκι, αλλά ότι πάλλεται η καρδιά μου και τους λατρεύω πραγματικά. Όντως δίνουμε και σε ΑΜΕΑ και σε καρκινοπαθείς το λάδι μαλλιών και κανείς δε θα μου πει να ανεβάσω την τιμή, γιατί εκεί έξω υπάρχουν νοικοκυρές που έχουν συνηθίσει σε αυτό».
Κατέληξε λέγοντας: «Αν νομίζετε ότι σας παραπλανεί η εταιρεία μου ελάτε να με βρείτε στο γραφείο μου. Εγώ ξεκίνησα από το πουθενά, ξεκίνησα από το πάτωμα και δεν θα συζητήσω ποτέ να έχω ακριβότερες τιμές όλο τον χρόνο. Σας βόλεψε να γίνει αυτό τη Black Friday και να μειώσετε την απήχηση του κόσμου».
Στην ανάρτηση που συνοδεύει το βίντεο, αναφέρει: «300.000 ευρώ πρόστιμο γιατί το λαδάκι μαλλιών αντί να το έχω για ένα μήνα στα 37ευρώ εγώ το είχα το καλοκαίρι συγκεκριμένα, στα 22ευρώ! Εγώ θα κάνω πάντα χαμηλές τιμές για να μπορείτε να αγοράζετε! Λυπάμαι πολύ γιατί πληρώνω αμέτρητα χρήματα σε ΦΠΑ και φόρους εισοδήματος και δεν μπορούσαν παρά να με χτυπήσουν με αυτό τον τρόπο! Η επιτυχία πονάει! Και κάτι για όλους εσάς που με αγαπάτε: Η αγάπη δε νικιέται από κανέναν νόμο, γιατί υπακούει στον δικό της, σε αυτόν της προσφοράς».
Πηγή: http://www.protothema.gr/economy/article/1569190/black-friday-ti-apadoun-kosmos-spor-attica-gia-ta-prostima-apo-to-upourgeio-anaptuxis/
Απίστευτες εικόνες στη Βραζιλία: Απόπειρα απαγωγής παιδιού στη μέση του δρόμου με ταξί
Το παιδί έκανε ποδήλατο σε έναν δρόμο του Σάο Πάολο όταν προσπάθησαν να το απαγάγουν

Φρίκη στο Λαύριο: Μητέρα εξανάγκαζε την κάτω των 12 ετών κόρη σε πορνογραφικές βιντεοκλήσεις με 56χρονο
Συνελήφθη 56χρονος στο Λαύριο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα για υπόθεση γενετήσιων πράξεων και παρακολούθησης πορνογραφικών παραστάσεων ανήλικης κάτω των 12 ετών

«Made by… AI» – Τι αλλάζουν οι υποχρεωτικοί κανόνες της ΕΕ για τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης
Οι διατάξεις του νόμου της ΕΕ σχετικά με τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης είναι σε ισχύ από την Κυριακή, καθιστώντας τις Βρυξέλλες τον κορυφαίο ρυθμιστικό φορέα στον κόσμο στον τομέα της AI - Τι αλλάζει;

«Ε όχι κι έτσι βρε Μαρίες»: Για παρασκηνιακές εντολές και σκοτεινά πρόσωπα καταγγέλλει Καρυστιανού και Γρατσία στέλεχος του κόμματος
Ο επικοινωνιολόγος Ηλίας Μιχάλας αναφέρεται στην «εντελώς ανάποδη στρατηγική» που ακολουθεί η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»

Ναύπλιο: Αγρια ληστεία μετά φόνου ο θάνατος του ψυχολόγου - Τι υποστηρίζουν οι δύο συλληφθέντες
Τα ευρήματα των αστυνομικών ερευνών στην Αργολίδα για τον θάνατο του 59χρονου

Humanity Greece: Έκκληση στήριξης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές
Οι εθελοντές της οργάνωσης βρίσκονται ήδη στα πύρινα μέτωπα διανέμοντας ανθρωπιστική βοήθεια σε οικογένειες που έχασαν τα πάντα.

Νεκρός ανασύρθηκε 32χρονος από φαράγγι στον Όλυμπο
Ο άνδρας βούτηξε σε μία βάθρα και φέρεται να υπέστη ανακοπή με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του

Νέες πυρκαγιές σε Κιλκίς, Πιερία, Πύλο - Μεγάλη μάχη στη Δυτική Αττική
Μάχη με τις φωτιές συνεχίζουν να δίνουν για ένα ακόμη 24ωρο οι πυροσβέστες

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του 59χρονου που εντοπίστηκε νεκρός στην Κάντια Αργολίδας – Συνελήφθησαν δύο άτομα για ανθρωποκτονία
Πρόκειται για δύο άτομα ηλικίας 20 και 24 ετών

Κληρώσεις ΑΕΚ, Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και ΟΦΗ: Ώρες και πιθανοί αντίπαλοι στα playoffs
Τρεις κληρώσεις για Champions League, Europa League και Conference League πραγματοποιούνται σήμερα στη Νιόν - οι ελληνικές ομάδες μαθαίνουν τους επόμενους αντιπάλους τους.

«Μπλε» ταυτότητες: Τέλος εποχής - Τι αλλάζει από σήμερα
Οι παλαιού τύπου ταυτότητες παύουν να γίνονται δεκτές ως ταξιδιωτικά έγγραφα για τη Ζώνη Σένγκεν - Αναλυτικά η διαδικασία έκδοσης της νέας ταυτότητας μέσω της πλατφόρμας id.gov.gr.

Ναύπλιο: Νεκρός εντοπίστηκε ο 58χρονος ψυχολόγος που αγνοούνταν – Δύο συλλήψεις
Η σορός του άνδρα βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, σε σημείο αρκετά μακριά από την περιοχή όπου είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες ημέρες το όχημά του

Αγέλη τσακαλιών εντοπίστηκε στην Θέρμη της Θεσσαλονίκης
Ζητείται αυξημένη προσοχή τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, ιδιαίτερα σε πιο απομονωμένα σημεία και για όσους κυκλοφορούν με κατοικίδια

Εργατικό ατύχημα για 25χρονη στη Θεσσαλία: Το δεξί χέρι της εγκλωβίστηκε σε μηχάνημα, ακρωτηριάστηκαν δείκτης και αντίχειρας
Η νεαρή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ της Αθήνας προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση συγκόλλησης των δύο δαχτύλων

«Κόκκινος» συναγερμός Μαρουσάκη: Οι δύο παράγοντες που ευνοούν την εξάπλωση της πυρκαγιάς
Πώς θα κινηθούν οι άνεμοι τις επόμενες ώρες

Θεσσαλονίκη: Αγριος ξυλοδαρμός υπαλλήλου σε ψιλικατζίδικο, συνελήφθησαν δυο άτομα
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και νοσηλεύεται

Πύρινος ανεμοστρόβιλος στο Κανδήλι Μεγάρων – Δείτε βίντεο από το επικίνδυνο φαινόμενο
Αυτό το επικίνδυνο φυσικό φαινόμενο δημιουργείται κατά τη διάρκεια μεγάλων δασικών πυρκαγιών και αποτελείται από φλόγες, στάχτη και θερμές αέριες μάζες

Συγκλονιστικές εικόνες από τη φωτιά στα Μέγαρα: Αλογα τρέχουν να ξεφύγουν από τις φλόγες στο Κανδήλι
Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που πλέον έχει φτάσει στην Αγία Σκέπη

Δύο ενεργές ζώνες στη Δυτική Αττική – Έως 28 εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες
Στη νότια πλευρά της πυρκαγιάς και στον βόρειο τομέα κοντά στην Αγία Παρασκευή επικεντρώνονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Τραγωδία στον Όλυμπο: 32χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο ρέμα Ορλιά
Στην επιχείρηση προσέγγισης και ανάσυρσης κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 14 πυροσβέστες

Πυρκαγιές: 100% αποζημίωση από τις αρχές Σεπτεμβρίου για τα σπίτια που επλήγησαν
Τι είπε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Κώστας Κατσαφάδος

Emily Ratajkowski: Ξανά στην Ελλάδα - Η βόλτα με σκάφος και η ελληνική σημαία στο Instagram
Το διάσημο μοντέλο μοιράστηκε στιγμιότυπο από τη θάλασσα με τους εκατομμύρια followers της, επιλέγοντας για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες το ελληνικό καλοκαίρι.

Μύκονος: Σύλληψη 57χρονου που εκβίαζε επιχείρηση με απειλή ψευδών καταγγελιών για ηχορύπανση
Ο κατηγορούμενος απαιτούσε 50.000 ευρώ για να σταματήσει να υποβάλλει καταγγελίες για ηχορύπανση - η αστυνομία τον συνέλαβε επ` αυτοφώρω κατά την παραλαβή του ποσού.

Δορυφορική εικόνα NASA αποκαλύπτει την έκταση της καταστροφής στη Βοιωτία: 40.000-50.000 καμένα στρέμματα
Ο πυρομετεωρολόγος Θοδωρής Γιάνναρος δημοσίευσε τη φωτογραφία από δορυφόρο που αποτυπώνει τη μεγάλη πυρκαγιά βόρεια του Αγίου Βασιλείου.

Μαρουσάκης: Ασταμάτητα μποφόρ έως την Κυριακή - Πότε θα υποχωρήσουν τα μελτέμια
Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για νέα ενίσχυση ανέμων στο Αιγαίο με ριπές που ξεπερνούν τα 9 μποφόρ, ενώ σε Κρήτη και δυτική ηπειρωτική χώρα οι καταβάτες άνεμοι επιδεινώνουν περαιτέρω την κατάσταση.

Πόρτο Γερμενό: Κάηκαν σπίτια - «Φτάσαμε να λέμε ότι θα συμβεί το ίδιο με το Μάτι»
Εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν άνιση μάχη σε δύο μέτωπα στη Βοιωτία, με ισχυρούς ανέμους να δυσκολεύουν τις επιχειρήσεις και δεκάδες κατοίκους να έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία: Προσοχή στον καπνό και τα αιωρούμενα σωματίδια
Βασικές οδηγίες σε συνθήκες επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας από καπνό φωτιάς

Καιρός – Μαρουσάκης: Θυελλώδεις καταβάτες άνεμοι και αύριο - Πότε θα περιοριστεί η ένταση
Δύσκολη η κατάσταση από πλευράς ανέμων

Φωτιά στη Βοιωτία: Αρνήθηκαν εκκένωση σε άνδρα που δεν εγκαταλείπει τον σκύλο του
«Τη γυναίκα μου την εγκαταλείπω, τον σκύλο όχι»

Φωτιά στην Περιφερειακή Αιγάλεω, ήχησε το 112 για ετοιμότητα
Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση στο Ποικίλο Όρος

Πόσες επιθέσεις λαγοκέφαλου έχουν καταγραφεί – Τι κάνουμε αν μας δαγκώσει
Οι κίνδυνοι που πρέπει να προσέξουμε

Εντοπίστηκε αρχαίο ναυαγίο του 5ου αιώνα πΧ στην Ανδρο σε βάθος 44 μέτρων
Το ναυάγιο ορίζεται στα τέλη του 5ου και τις αρχές του 4ου αιώνα πΧ

Πόλεμος στο Διάστημα: Οι κυβερνοεπιθέσεις και τα όπλα που μπορούν να «τυφλώσουν» δορυφόρους
Από την κυβερνοεπίθεση που προηγήθηκε της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία έως τους ύποπτους ελιγμούς δορυφόρων σε τροχιά, το Διάστημα γίνεται νέο πεδίο σύγκρουσης με διακύβευμα 626 δισ. δολάρια.

Θέουτα: Το γεωπολιτικό «αγκάθι» της Ισπανίας στην Αφρική και η νέα κρίση με τους 18 νεκρούς
Η μαζική είσοδος μεταναστών στον ισπανικό θύλακα στην Αφρική επαναφέρει στο προσκήνιο την ένταση μεταξύ Μαδρίτης και Ραμπάτ, με την Ισπανία να αναπτύσσει στρατό στα σύνορα.

Τσακάλι επιτέθηκε σε 4χρονη στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης - Το ζώο την έσυρε για μέτρα
Το παιδί δέχθηκε επίθεση σε αύλειο χώρο ταβέρνας και νοσηλεύεται στο «Γεννηματάς» με τραύματα στο πρόσωπο - Ερωτηματικά για το πώς το άγριο ζώο εμφανίστηκε σε κατοικημένη περιοχή

Σέρρες: Ιερέας τραγουδούσε «Της Γερακίνας γιος» και ένας άλλος το χόρευε - Δείτε το video
Οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν θερμά και έριξαν χαρτοπετσέτες στον ιερέα

Οι κορυφαίες μυστικές υπηρεσίες στην Ευρώπη: Πράκτορες βαθμολογούν κάθε χώρα, η θέση της Ελλάδας
Έρευνα με τη συμμετοχή 60 στελεχών πληροφοριών από 25 χώρες αναδεικνύει τη βρετανική MI6 στην πρώτη θέση, μπροστά από τη γαλλική DGSE και τις ολλανδικές υπηρεσίες

Επικίνδυνο «κοκτέιλ» μέχρι τις 10 Αυγούστου: Ανεμοι, ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν τον κίνδυνο φωτιάς
Η θερμοκρασία παίρνει την ανιούσα από την Κυριακή

Θεσσαλονίκη: Τσακάλι επιτέθηκε σε 4χρονο κοριτσάκι
Οι γονείς του παιδιού αλλά και θαμώνες του καταστήματος έσπευσαν να βοηθήσουν το παιδάκι και να απομακρύνουν το άγριο ζώο

Παραλία γέμισε πακέτα με 700.000 ευρώ - λουόμενοι έτρεξαν να τα μαζέψουν
Οι επιβαίνοντες σε ταχύπλοο έριξαν τα χρήματα στη θάλασσα μόλις πλησίασε η ακτοφυλακή - Σε εξέλιξη έρευνα για την προέλευσή τους










