Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η έρευνα έδειξε ότι κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σε 4 νεαρά άτομα, μεταξύ των οποίων και ο γιος Θεοδωρικάκου, «δεν προέκυψε σε βάρος τους κάτι μεμπτό».
Νωρίτερα για την υπόθεση ο κ. Θεοδωρικάκος είχε καταθέσει μήνυση κατά του απόστρατου αξιωματικού και στις δηλώσεις του είχε αναφερθεί στη συγκεκριμένη έρευνα της ΕΛΑΣ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει τα εξής
«Ύστερα από γραπτή εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που δόθηκε την 26 Ιανουαρίου 2023, διεξήχθη έρευνα για το περιστατικό ελέγχου 4 ατόμων, την 22 Νοεμβρίου 2021 στην περιοχή του Αμαρουσίου Αττικής, από πέντε άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Την έρευνα, η οποία περιλαμβάνει καταθέσεις των εμπλεκομένων, διεξήγαγε ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και το εξαχθέν πόρισμα υπογράφεται από τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό του Σώματος.
Σύμφωνα με αυτό, διεξήχθη ο προβλεπόμενος αστυνομικός έλεγχος, ο οποίος περιλάμβανε έλεγχο των δελτίων ταυτοτήτων των 4 πολιτών μέσω τερματικού και σωματική έρευνα των ελεγχόμενων, αφού πρώτα τους ζητήθηκε η εναπόθεση όλων των αντικειμένων που έφεραν μαζί τους, με αρνητικό αποτέλεσμα.
Από τις παραπάνω ενέργειες δεν προέκυψε σε βάρος τους κάτι μεμπτό, ο έλεγχος περαιώθηκε και η εν λόγω ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνέχισε την περιπολία της»
Η καταγγελία και οι αποκαλύψεις
Η υπόθεση αφορά την καταγγελία του τότε διοικητής της Άμεσης Δράσης στην υπηρεσία Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ περί εντολών μέχρι και απειλών που δέχθηκε προκειμένου να υπάρξει συγκάλυψη και να μην συλληφθούν οι 4 νεαροί στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκε μικροποσότητα κάνναβης, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του αξιωματικού.
Μάλιστα στο κεντρικό δελτίο του MEGA, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε φωτογραφία ντοκουμέντο με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή των νεαρών.
Από τις 26 Ιανουαρίου, οπότε αποκαλύφθηκε η προσπάθεια συγκάλυψης υπόθεσης ναρκωτικών στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο γιος του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, η ένταση που επικρατεί στην υπηρεσία είναι μεγάλη, με αστυνομικούς να έχουν φτάσει στα όριά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η νέα διοίκηση του Εσωτερικών Υποθέσεων μοιράζει υπεύθυνες δηλώσεις σε αξιωματικούς από τους οποίους ζητά να υπογράψουν την παραίτησή τους από την υπηρεσία, δηλώνοντας ότι επιθυμούν να φύγουν από μόνοι τους.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πολλοί αστυνομικοί έχουν δεχτεί απειλές τύπου «θα σε τελειώσω», «θα σε διώξω από το Σώμα», «θα σε αποστρατεύσω».
Δέχθηκα τηλέφωνο από τον υπουργό
Από την κατάθεση του πρώην ανώτερου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα προκύπτουν κρίσιμα ζητήματα και ερωτήματα για την ηγεσία της Αστυνομίας.
Στην κατάθεσή του ο πρώην ανώτερος αξιωματικός μίλησε για ποσότητα ναρκωτικών που εντοπίστηκε κατά τον έλεγχο στο Μαρούσι της παρέας του γιου του Τάκη Θεοδωρικάκου με φωτογραφικά ντουκουμέντα που παρουσίασε το Mega να επιβεβαιώνουν την ύπαρξή τους.
Στις αποκαλυπτικές φωτογραφίες φαίνονται οι ποσότητες ναρκωτικών να είναι ακουμπισμένες πάνω σε σέλα μοτοσικλέτας. Διακρίνονται συνολικά τέσσερα σακουλάκια με κάνναβη, τουλάχιστον δύο τριφτές, χαρτάκια για στρίψιμο τσιγάρων και μερικές μάρκες.
Η φωτογραφία με τα ναρκωτικά, μεταξύ άλλων, είχε σταλεί στο κινητό τηλέφωνο του Ταξίαρχου της Άμεσης Δράσης από τους ειδικούς φρουρούς που πραγματοποίησαν τον έλεγχο και εντόπισαν τα ναρκωτικά, όπως κατέθεσε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ο ανώτατος αξιωματικός.
«O γιος του υπουργού Θεοδωρικάκου ζήτησε από τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς να μιλήσει με τον υπασπιστή του πατέρα του στο Υπουργείο. Μετά από αυτό, δέχθηκα εκ νέου τηλέφωνο από τον Αρχηγό, ο οποίος μου επανέλαβε με τον ίδιο επιθετικό τρόπο, την απαίτησή του να μην σχηματισθεί δικογραφία, να μην προσαχθούν και να αφεθούν ελεύθεροι», είπε ο Ταξίαρχος.
«Για ό,τι μου συμβεί αποκλειστική ευθύνη φέρουν ο Θεοδωρικάκος και ο Καραμαλάκης»
Σε άλλος μέρος της κατάθεσής του, ο αξιωματικός ανέφερε πως του ζητήθηκε από τον τότε Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη, να καταστρέψουν τις ναρκωτικές ουσίες οι ειδικοί φρουροί ενώ δηλώνει πως καθημερινά ζει σε καθεστώς φόβου καθώς δέχεται απειλές από αγνώστους.
«Σημειώνω ότι ουδεμιά ευθύνη έχουν οι υφιστάμενοι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, οι οποίοι εξετέλεσαν εντολή δική μου, όπως και εγώ κατά τα ως άνω αναφερόμενα. Κλείνοντας ξεκαθαρίζω ότι οτιδήποτε μου συμβεί αποκλειστική ευθύνη θα έχει ο Υπουργός Θεοδωρικάκος και ο πρώην Αρχηγός Μιχάλης Καραμαλάκης», ανέφερε ο Ταξίαρχος.
Συκοφαντίες και σκευωρία καταγγέλλει το υπουργείο
Στην πρώτη ανακοίνωσή του για το ζήτημα ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε για «μέγιστη αθλιότητα», «ατιμία», «σκευωρία», «αισχρές συκοφαντίες», τονίζοντας ότι αποσιωπάται ότι ο καταγγέλλων αξιωματικός έκανε την καταγγελία την ημέρα που αποστρατεύθηκε με βάση τις πρόσφατες κρίσεις, «ενθυμούμενος ξαφνικά περιστατικό που συνέβη πριν από δύο ολόκληρα χρόνια!»
Ο υπουργός μιλά για ανήθικη αντίδραση, και εμφανίζεται εξοργισμένος γιατί ενέπλεξαν το γιό του, εξού και αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη «ασκώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα εναντίον των ηθικών αυτουργών και των εκτελεστών αυτής της άθλιας σκευωρίας».
Στη δεύτερη ανακοίνωση για το ζήτημα μετά την αποκάλυψη των φωτογραφικών ντοκουμέντων και των άλλων στοιχείων της κατάθεσης του πρώην ανώτερου αξιωματικού ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος επέμεινε στα περί συκοφαντίας δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι έχει διαταχθεί έρευνα για την υπόθεση.
«Καθώς συνεχίστηκε και σήμερα, από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, η αναπαραγωγή ψεμάτων, συκοφαντιών και αστήρικτων κατηγοριών -βασισμένη σε ψευδή κατάθεση αποστρατευθέντα Αξιωματικού σε βάρος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου- και, καθώς επίσης συνεχίζεται και η δημόσια συζήτηση για τις φερόμενες επικοινωνίες αστυνομικών με εμπλεκόμενους σε ποινικές υποθέσεις, υπενθυμίζεται ότι: με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, και οι δύο υποθέσεις έχουν σταλεί στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας για ταχύτατη και ενδελεχή έρευνα και τα πορίσματά τους θα σταλούν στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη» αναφερόταν στη ανακοίνωση του υπουργείου.
Νέα παρέμβαση Θεοδωρικάκου
Σε νέα δήλωση προέβη και σήμερα, Τρίτη, ο Τάκης Θεoδωρικάκος επαναλαμβάνοντας τα περί σκευωρίας και δηλώνοντας την αποφασιστικότητά του για κάθαρση στην Αστυνομία, υπονοώντας ότι αυτό έχει ενοχλήσει κάποιους που μεθοδεύουν επιθέσεις εναντίον του.
«Η κάθαρση στην αστυνομία, για μας είναι προτεραιότητά στην πράξη. Όπως αποδείξαμε και στις πρόσφατες κρίσεις των αξιωματικών, με αιχμή την υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου, της οποίας ο Διοικητής δεν παρείχε ούτε καν τη στοιχειώδη ενημέρωση στον ίδιο τον υπουργό, για πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις, που είχαν σταλεί σε αυτόν και αφορούσαν και ενδεχόμενες συναλλαγές κακοποιών με αστυνομικούς.» τόνισε ο υπουργός και συνέχισε:
«Είναι αμετάκλητη απόφασή μας να συνεχίσουμε αυτή την κάθαρση, παρά τις μεθοδεύσεις εναντίον μας και τις σκευωρίες. Επιτρέψτε μου, επίσης, να υπενθυμίσω στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι στα χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα έμειναν 183 δολοφονίες πολιτών ανεξιχνίαστες. Παραμένουν άγνωστοι οι δράστες, αποτελώντας ένα ανοιχτό τραύμα δικαιοσύνης και δημοκρατίας. Είναι ευθύνη μας να συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα για να το αντιμετωπίσουμε».
Πηγή: http://www.in.gr/2023/02/01/greece/astynomia-ti-edeikse-ereyna-gia-tin-kataggelia-aksiomatikou-kai-ton-gio-theodorikakou/
Τραγωδία στον Βόλο: Μάνα και κόρη νεκρές από έκρηξη σε σπίτι – Σοβαρά τραυματισμένος 39χρονος
Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 στην περιοχή Αγία Παρασκευή και αποδίδεται πιθανώς σε φιάλη υγραερίου από σόμπα.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποια τα εισοδηματικά κριτήρια και πόσα ευρώ δικαιούστε
Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα στο gov.gr, με στόχο οι πληρωμές να ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα.

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε πυραύλους προς το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν, οι πύραυλοι ανάγκασαν το αεροπλανοφόρο που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Κόλπου «να αλλάξει θέση»

Τα νέα οπλικά συστήματα που παρουσιάστηκαν σήμερα στην παρέλαση – Το αντι-drone σύστημα «Κένταυρος», το «Aster 30» και η τορπίλη «Seahake-4»
Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

25η Μαρτίου: Δείτε live τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η έπαρση της γαλανόλευκης στην Ακρόπολη – Βίντεο από τον Ιερό Βράχο
Στις 08:00 το πρωί η ελληνική σημαία υψώθηκε στον Ιερό Βράχο, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορτασμών για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Κατώτατος μισθός: Αύξηση ~40 ευρώ και νέος βασικός στα 920 ευρώ από 1η Απριλίου
Το υπουργικό συμβούλιο αποφασίζει αύριο, με την υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως να εισηγείται «συνετή» αύξηση λόγω αυξημένης οικονομικής αβεβαιότητας.

Channel 12: Η πρόταση Τραμπ για τερματισμό του πολέμου - Οι όροι για τον εμπλουτισμό ουρανίου και τα Στενά του Ορμούζ
Σύμφωνα με το ισραηλινό ρεπορτάζ, θα προηγηθεί εκεχειρία ενός μήνα

Anthropic: Το Claude μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σας
Σύμφωνα με την εταιρεία, οι χρήστες μπορούν να αναθέτουν εντολές στο Claude ακόμη και από το κινητό τους, με το σύστημα να αναλαμβάνει στη συνέχεια να ολοκληρώσει την εργασία στον υπολογιστή

Τα τροχαία στην Ελλάδα μειώθηκαν σύμφωνα με την Κομισιόν: Ο χαμηλότερος αριθμός από το 1963
Η Ελλάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση θανάτων από τροχαία στην ιστορία της

Ροζ «θάλασσα» στη Βέροια: Χιλιάδες επισκέπτες στην Ημαθία για τις ανθισμένες ροδακινιές
Οι ανθισμένες ροδακινιές μεταμορφώνουν μια έκταση περίπου 170 τετραγωνικών χιλιομέτρων - Η ανθοφορία διαρκεί από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου

Ελευσίνα: Ακούστηκε χουντικός ύμνος κατά την κατάθεση στεφάνων
Καταδικάζει ο Δήμος

Η Τουρκία στο χείλος νομισματικής κρίσης: Ο Ερντογάν «βάζει χέρι» στα αποθέματα χρυσού
Η Τουρκία καίει δισ. για να σώσει τη λίρα, ενώ εξετάζει swaps και πιθανές πωλήσεις χρυσού εν μέσω πολέμου στο Ιράν και έκρηξης στις τιμές ενέργειας

Πολυτραυματίας των Τεμπών: «Η ζωή δεν είναι χωρίς πόνο, ίσως αυτό με δυσκολεύει πιο πολύ»
Τι είπε για τη δίκη

Fuel Pass 2026: Νέα απάτη με μηνύματα
Τα μηνύματα καλούν τους πολίτες να επισκεφθούν συγκεκριμένο σύνδεσμο

Παραιτήθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης από πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, αναλαμβάνει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Διαβουλεύσεις για το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Χαρίτση στη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Βρέθηκαν βατραχοπέδιλο και φιάλη οξυγόνου στο «Πηγάδι του Θανάτου»
Οι αρχές εξετάζουν για το εάν πρόκειται για αντικείμενα του 34χρονου δύτη που αγνοείται

Πότε θα έχουμε αλλαγή της ώρας
Δυστυχώς θα χάσουμε μία ώρα ύπνο

Αδιανόητο περιστατικό στην Ελευσίνα: Ακούστηκε ο ύμνος της Χούντας σε κατάθεση στεφάνων για την 25η Μαρτίου
Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Ελευσίνας χαρακτήρισε το γεγονός «απαράδεκτο» και καταδίκασε απερίφραστα την αναπαραγωγή του χουντικού ύμνου

Λίβανος: Η στιγμή που ισραηλινές δυνάμεις ανατινάσσουν τον μιναρέ τζαμιού
Οι ισραηλινές δυνάμεις που ήδη βρίσκονται στην πόλη στο πλαίσιο των επιχειρήσεων κατά της Χεζμπολάχ συγκρούστηκαν τις προηγούμενες ώρες με τους μαχητές της οργάνωσης που χρηματοδοτείται και ελέγχεται από το Ιράν.

Νέα απάτη σε εξέλιξη με αποστολή παραπλανητικών SMS για το Fuel Pass 2026, τι πρέπει να προσέξετε
Το επίσημο Fuel Pass δεν ζητά προσωπικά δεδομένα μέσω συνδέσμων - Αγνοήστε ύποπτα links που υποδύονται δημόσιες υπηρεσίες

Γιώργος Τσαγκαράκης: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους - Τι υποστήριξε στην πολύωρη απολογία του
Σε βάρος του επιβλήθηκαν οι όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά τον μήνα, απαγόρευση εξόδου από την χώρα, εγγυοδοσία 50 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση πώλησης κατοχής αγοράς διάθεσης αρχαιοτήτων

New York Times: Γιατί ο Σαουδάραβας πρίγκιπας πιέζει τον Τραμπ για να συνεχίσει τον πόλεμο στο Ιράν
Ο Λευκός Οίκος εξετάζει χερσαίες επιχειρήσεις στο Ιράν, εν μέσω παρασκηνιακών πιέσεων από τη Σαουδική Αραβία

Μην αναζητήσετε ποτέ αυτές τις 6 λέξεις στην Google, κίνδυνος να σας χακάρουν
Οι χάκερ επινοούν συνεχώς νέες και εξελιγμένες επιθέσεις σε βάρος χρηστών του διαδικτύου

Αρειος Πάγος για δίκη Τεμπών: Να συμβάλουν όλοι στην ομαλή έναρξη για τη δικαίωση των θυμάτων
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρείου Πάγου

Θεσσαλονίκη: Ανδρας έκλεψε 250 λίτρα πετρέλαιο από φορτηγό και συνελήφθη
Με τη χρήση λάστιχου κήπου τοποθέτησε τα καύσιμα σε πλαστικά δοχεία και αποχώρησε με ΙΧ αυτοκίνητο

Μετρό: Οι σταθμοί που θα κλείνουν νωρίτερα από σήμερα λόγω εργασιών
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στη Γραμμή 2 του Μετρό λόγω εργασιών στο τμήμα «Ομόνοια – Πανεπιστήμιο»

Επείγουσα ανάκληση αερόσακων Takata σε χιλιάδες οχήματα
Συνολικά, εμπλέκονται 19 διαφορετικές μάρκες αυτοκινήτων

Ρέθυμνο: Απείλησε τη γυναίκα του με μαχαίρι και παρενέβη ο ανήλικος γιος τους
Ο μόλις 14 ετών γιος τους παρενέβη για να προστατεύσει τη μητέρα του

Τραγωδία στα Ιωάννινα: Εντοπίστηκε νεκρός ηλικιωμένος στη λίμνη Περιστερίου
Ο άτυχος 83χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τα νερά της τεχνητής λίμνης

Πρόστιμα και συλλήψεις σε 6 εκπαιδευτήρια που εξαπατούσαν πελάτες με μαϊμού πτυχία
Εντοπίστηκαν και φορολογικές παραβάσεις - Έξι συλλήψεις

Νετανιάχου: Ο Τραμπ βλέπει την πιθανότητα συμφωνίας με το Ιράν
Τι δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

Fuel pass 2026: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις - Πώς θα γίνει η πληρωμή
Η επιδότηση θα δοθεί σε ευρύ φάσμα δικαιούχων, στοχεύοντας στην ανακούφιση των εξόδων καυσίμων και μετακίνησης

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που το αεροπλάνο της Air Canada συγκρούεται με πυροσβεστικό όχημα
Οι πιλότοι του αεροσκάφους σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ 41 άτομα, ανάμεσά τους και δύο επιβαίνοντες στο πυροσβεστικό όχημα, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία

Πέθανε η ηθοποιός Valerie Perrine
Ήταν υποψήφια για Όσκαρ Α` Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Lenny»

Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας: Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε καφετέρια
Ένας τραυματίας

Παππούς 101 ετών γίνεται viral από μάθημα κεραμικής - Το βίντεο που ξεπέρασε τα 3 εκατ. views
Ο George Strausman παραδέχεται ότι η ξαφνική του δημοσιότητα τον έχει αφήσει έκπληκτο

Τραγωδία στη Λαμία: Νεκρός άνδρας που καταπλακώθηκε από δέντρο
O άτυχος άνδρας είχε πάει να κόψει ξύλα με τη σύζυγό του

Μοχάμαντ-Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ: Ποιος είναι ο σκληροπυρηνικός πρόεδρος του κοινοβουλίου του Ιράν
Ο Γκαλιμπάφ υποδεικνύεται από ισραηλινά ΜΜΕ ως ο άνθρωπος με τον οποίο συνομιλούν οι Αμερικανοί για τον τερματισμό του πολέμου – Ο ίδιος το αρνείται










