Οι κλοπές θεωρούνται από τις αρχές στοχευμένες καθώς τις αφαιρούσαν για μέταλλα που ήταν κατασκευασμένες οι καμπάνες: Μπρούτζος, χαλκός και ορισμένες με ασήμι και χρυσό. Η αξία τους ξεπερνά -σύμφωνα με τις αρχές – τις 40.000 ευρώ. Ενδεικτικό της αξίας αλλά και του βάρους των καμπανών ήταν η κλοπή που έγινε στην Αγία Παρασκευή στο Άκοβο Μεγαλόπολης. Αφαίρεσαν 2 καμπάνες με τη μία να έχει διάμετρο 55 εκ. και βάρος 75 κιλά και η άλλη διάμετρο 45 εκ. και βάρος περίπου 65 κιλά.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο – οι δράστες νοίκιαζαν οχήματα προκειμένου να μην ταυτοποιηθούν και να αποφύγουν τις αρχές.
Επέλεγαν πάντα Ιερούς Ναούς που βρίσκονταν εκτός κατοικημένης περιοχής, έκοβαν τις αλυσίδες με ηλεκτρικό επαναφορτιζόμενο τροχό με αποτέλεσμα οι καμπάνες να πέφτουν στο έδαφος και στη συνέχεια τις φόρτωναν στο αυτοκίνητό τους και εξαφανίζονταν.
Η πρώτη κλοπή γίνεται στις 25 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Σώζοντος στο Νεοχώρι Μεγαλόπολης. Την ίδια ημέρα αφαιρούν την καμπάνα και από άλλη εκκλησιά. Για τις επόμενες τρεις εβδομάδες δεν έχουν αφήσει καμπάνα για καμπάνα στην περιοχή.
Οι μαρτυρίες για τις κλεμμένες καμπάνες
Οι αρχές δεν προλάβαιναν να παίρνουν καταγγελίες. Πολύ γρήγορα κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με οργανωμένο σχέδιο που είχε σαν στόχο… τις καμπάνες. Υπήρχαν όμως και περιπτώσεις όπου αφαιρούσαν και χρήματα. Η εφημερίδα «Πατρίς» αποκαλύπτει την κατάθεση ενός μάρτυρα για την κλοπή στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας.
«Οι δράστες αφαίρεσαν 2 καμπάνες μία μικρή βάρους 10 κιλών και μία μεγάλη, βάρους διακοσίων κιλών οι οποίες είναι φτιαγμένες από χαλκό, ασήμι και χρυσό και ήταν τοποθετημένες στο καμπαναριό. Η αξία τους είναι 1.500 ευρώ. Επίσης με αιχμηρό αντικείμενο διέρρηξαν την πλαϊνή αλουμινένια πόρτα της εκκλησίας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ σε κέρματα μέσα από το παγκάρι και επίσης διέρρηξαν τη μεταλλική πόρτα παρακείμενες αποθήκης, χωρίς όμως να πάρουν κάτι».
Ιερείς σε άλλες εκκλησίες δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν έβλεπαν να λείπουν οι καμπάνες.
Ένας από τους εφημέριους είπε στις αρχές: «Μου τηλεφώνησε ο πρόεδρος του χωριού ότι η πόρτα σε παρεκκλήσι ήταν ανοιγμένη. Όταν πήγα στην εκκλησία για να δω τι συμβαίνει διαπίστωσα ότι η πόρτα ήταν παραβιασμένη και το παγκάρι ανοιχτό. Είδα ότι είχε αφαιρεθεί από το κωδωνοστάσιο η καμπάνα του βάρους πενήντα περίπου 50 κιλών η οποία κρεμόταν από σιδερένια βάση με χοντρή αλυσίδα η οποία έλειπε και αυτή. Λίγη ώρα μετά μου τηλεφώνησε επίτροπος άλλης ενορίας και με ενημέρωσε ότι από άλλο παρεκκλήσια έχει αφαιρεθεί η καμπάνα».
Οι δράστες προκαλούσαν όμως ζημιές και στις κεραμοσκεπές των εκκλησιών και σύμφωνα με την κατάθεση αστυνομικού σκαρφάλωναν σε αυτές για να κόψουν τις αλυσίδες. Είχαν όμως σκαρφιστεί και ένα άλλο κόλπο όπως πληροφορήθηκαν οι αρχές από μάρτυρες.
«Ο κατασκευαστής των καμπανών με πληροφόρησε ότι έκοψαν τις αλυσίδες και τις πέταξαν από το ύψος του καμπαναριού, με σκοπό να σπάσουν όταν θα προσκρούσουν στο έδαφος και με αυτό τον τρόπο τους είναι εύκολο να τις φορτώσουν σε κομμάτια και να τις μεταφέρουν».
Μάρτυρες περιέγραψαν στις αρχές, το αυτοκίνητο των δραστών και έτσι έφθασαν στα ίχνη τους.
«Το περασμένο Σάββατο αντιλήφθηκα ένα αυτοκίνητο, άγνωστο στην περιοχή, με τον οδηγό να είναι μέσα σε αυτό και τους συνεπιβάτες από έξω. Βρίσκονταν έξω από σπίτι η οποία είχε στο προαύλιο ένα μικρό εκκλησάκι το οποίο στον εξωτερικό του χώρο είχε μία καμπάνα ορατή από τον δρόμο. Τους είδα να περιεργάζονται και να παρακολουθούν. Όταν κατάλαβαν ότι τους έχω δει, επιβιβάστηκαν γρήγορα στο αμάξι και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση προς Νομό Ηλείας».
Πηγή: patrisnews.com
Πηγή: http://www.newsbomb.gr/ellada/story/1600357/arkadia-den-eixan-to-theo-tous-eklepsan-26-kampanes-apo-ekklisies-se-treis-evdomades
Ισπανία – Αργεντινή 1-0: Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Φούριας Ρόχας
Ο Φεράν Τόρες σκόραρε στο 106` της παράτασης και χάρισε στην Ισπανία τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, σε έναν τελικό όπου η «Φούρια Ρόχα» κυριάρχησε απόλυτα.

Η Αγκυρα αντιδρά στην αναστολή λειτουργίας 11 σχολείων στη Θράκη και επαναφέρει τους ισχυρισμούς περί «τουρκικής μειονότητας»
Για καταπιεστικές αποφάσεις και πρακτικές που συνιστούν παραβίαση των διατάξεων της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Καταγγελίες για πλαστό έρανο για την επιστροφή των σορών στη Μολδαβία, αύριο θα επιχειρήσουν οι γιατροί να ξυπνήσουν την 7χρονη
Έφτασε στη Θεσσαλονίκη η θεία που θα αναλάβει την κηδεμονία του παιδιού - Η μητέρα, ο πατέρας και η αδερφή του παιδιού σκοτώθηκαν όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με βυτιοφόρο στη Χαλκιδική

Leonardo Kolymbia Resort: Ολοκληρώθηκε η επένδυση 20 εκατ. ευρώ στη Ρόδο
Το ιστορικό θέρετρο στη Ρόδο μεταμορφώθηκε πλήρως μετά από δύο χρόνια ανακαίνισης και επέκτασης από τον όμιλο Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία προωθεί την υπεύθυνη κατανάλωση με τον Mythos 0.0% σε μουσικά festivals
Περισσότεροι από 150.000 επισκέπτες ήρθαν σε επαφή με το μήνυμα της υπεύθυνης κατανάλωσης, ενώ σχεδόν 6.500 οδηγοί χρησιμοποίησαν ατομικά αλκοτέστ μίας χρήσης.

Astir Summer Residents: Τα νέα pop-up σπιτάκια της Astir Marina στη Βουλιαγμένη
Επιλεγμένα brands μόδας, ομορφιάς και lifestyle φιλοξενούνται στη Μαρίνα του Αστέρα Βουλιαγμένης από τις 15 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου.

Barton Perreira: Βραδιά luxury eyewear design στο Panaidis Eyewear Boutique στην Κηφισιά
Φίλοι του brand, influencers και content creators ανακάλυψαν τη χειροποίητη αισθητική της Barton Perreira σε ένα ξεχωριστό event στην Κηφισιά.

14ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων: «Διάλογοι μέσα στο χρόνο» από 23 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου
Το 14ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων με θέμα «Διάλογοι μέσα στο χρόνο» θα φιλοξενηθεί στα Χανιά από τις 23 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου.

Tocororo Cuban Cafe: Το πρώτο κουβανέζικο καφέ της Αθήνας με empanadas και latin καφέδες
Χειροποίητες empanadas, cuban pizza και σπάνιοι καφέδες από τη Λατινική Αμερική σε ένα νέο στέκι της πόλης.

«Οδύσσεια» του Νόλαν: Ρεκόρ προπώλησης στα Village Cinemas με 32.000 εισιτήρια
Οι μεταμεσονύχτιες προβολές της 16ης Ιουλίου στην αίθουσα IMAX with Laser του The Mall Athens έγιναν sold-out σε λίγες μέρες.

Τρομακτικό τροχαίο στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Τριπόλεως: Φορτηγό «εισέβαλε» στο αντίθετο ρεύμα
Τριμελής οικογένεια απεγκλωβίστηκε από το διαλυμένο ΙΧ και μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Στο «κόκκινο» η κίνηση: Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων, μποτιλιαρίσματα σε Κηφισό, Αθηνών-Κορίνθου και Αττική Οδό
Μεγάλες καθυστερήσεις στο οδικό δίκτυο - Αυξημένη η κίνηση εν όψει Σαββατοκύριακου και στο λιμάνι του Πειραιά - Δυσχέρεια στην κυκλοφορία και στην Πανεπιστημίου λόγω τροχαίου

ΔΥΠΑ: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται επιδότηση μισθού έως 1.250 ευρώ και πώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση
Η ΔΥΠΑ ανοίγει 8.000 θέσεις εργασίας για ανέργους με διετείς συμβάσεις, πλήρη ασφάλιση και δυνατότητα συμπλήρωσης ενσήμων για συνταξιοδότηση.

Σε μαρούλι αλυσίδας fast food οφείλεται το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική» διάρροια
Πάνω από 1.600 κρούσματα κυκλοσπορίασης σε πέντε αμερικανικές πολιτείες έχουν συνδεθεί με κατανάλωση φαγητού από την αλυσίδα ταχυφαγείων, με το FDA να εκδίδει προειδοποίηση και την εταιρεία να προχωρά σε άμεση απόσυρση προϊόντος.

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γεροβασίλη, Καλαματιανός, Ζαμπάρας
Με την αποχώρηση Γεροβασίλη, Ζαμπάρα και Καλαματιανού, ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται στους 11 βουλευτές - ισόπαλος με την Ελληνική Λύση.

Τσίπρας: Δεν κατανοώ τους τζάμπα μάγκες αριστερούς που διαμαρτύρονται χωρίς να αναλαμβάνουν κυβερνητική ευθύνη
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ μίλησε σε διαδικτυακή συνάντηση με μέλη του κόμματος, αφήνοντας αιχμές κατά του ΚΚΕ και παρουσιάζοντας τους τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος.

Σοκάρει η αναφορά Ρούμπιο στη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα: «Πέθανε επειδή η κόρη της τόλμησε να είναι υποψήφια»
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε την υπόθεση της 72χρονης από την Ελλάδα σε διάσκεψη με εκπροσώπους από πάνω από 60 χώρες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Βόμβες Τραμπ για την Κίνα: «Επιχείρησε να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές του 2020 – Έκλεψε στοιχεία ψηφοφόρων»
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε το Πεκίνο για κλοπή δεδομένων 220 εκατομμυρίων ψηφοφόρων και παρέμβαση στις εκλογές, ανακοινώνοντας αποχαρακτηρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων.

Υπόθεση Marfin: Παραβιάσεις καταγγέλλει ο δικηγόρος της 46χρονης που αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα
Ο συνήγορος Κώστας Παπαδάκης καταγγέλλει δημοσιοποίηση φωτογραφιών και ονομάτων χωρίς εισαγγελική διάταξη και προαναγγέλλει νομικές ενέργειες κατά μέσων και χρηστών.

Απολύθηκε ο χειριστής του οτοκιού του Τραμπ επειδή.... έβαζε στοιχήματα για τις ομιλίες
Ο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε την όλη κατάσταση «πραγματικά λυπηρή και, ειλικρινά, ντροπιαστική» σύμφωνα με την Καρολάιν Λέβιτ

Λειψοί: Αντιμέτωποι με καρχαριοειδές ήλθαν οι λουόμενοι στην παραλία - Βίντεο
Λουόμενοι στην παραλία Κατσαδιά στους Λειψούς ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σπάνιο θέαμα στιςόταν ένα καρχαριοειδές πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από την ακτή

Απίστευτο συμβάν στη Μάνη: Αυτοκίνητο κατέληξε στην πισίνα δωματίου
Η οδηγός κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο και να απεγκλωβίσει και το ανήλικο παιδί της

Εμπρησμός Marfin: Βίντεο ντοκουμέντο αποτυπώνει καρέ-καρέ τη δολοφονική επίθεση στην τράπεζα
Σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα πυκνός καπνός κατακλύζει το εσωτερικό του καταστήματος, με τους εργαζόμενους να τρέχουν πανικόβλητοι αναζητώντας διέξοδο

Φωτιά στον Ασπρόπυργο - Ήχησε το 112 για ετοιμότητα
Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Έως και πάνω από 40°C τις επόμενες ημέρες – Ποιο είναι το πιο δύσκολο διήμερο και τι περιμένει η Αθήνα
Η χώρα στα «σκλαβώματα» έντονου καύσωνα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παρακολούθησε αγώνα Μουντιάλ με τον Μικ Τζάγκερ
Τον ημιτελικό μεταξύ Αγγλίας και Αργεντινής παρακολούθησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Τραμ συγκρούστηκε με τρίκυκλο στο Παλαιό Φάληρο – Τραυματίας ένα 9χρονο κορίτσι
Στο τρίκυκλο επέβαιναν και οι δύο γονείς μαζί με την 9χρονη κόρη τους

Πανηγυρισμοί για την Αργεντινή στο πιο παγωμένο μέρος της Γης με κοντομάνικο – Δείτε το βίντεο
Το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τον εκπαιδευτικό Γκουστάβο Ολιβέρα

«Δεν ξέρω τι διάολο χτύπησα»: 18χρονος στη Βρετανία παρέσυρε συνταξιούχο με το αυτοκίνητό του και μετά κάθισε να φάει πίτσα – βίντεο
Ο Σόνι Χόρσφαλ παραπέμφθηκε σε δίκη για τον σοβαρό τραυματισμό 84χρονου στο Ρέντκαρ της Βόρειας Γιορκσάιρ, αφού έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και ανέβηκε σε πεζοδρόμιο με μεγάλη ταχύτητα

Χάος στο Κονγκό: Εξοργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν σε νοσοκομείο Έμπολα - Έτρεχαν να σωθούν ασθενείς
Οργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν στο νοσοκομείο Nyakunde στην επαρχία Ιτούρι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό εξαναγκάζοντας το ιατρικό προσωπικό και ασθενείς να εγκαταλείψουν την εγκατάσταση.

Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο μποξέρ που ήρθε από τη Γερμανία για να κακοποιήσει την πρώην του
Τι ισχυρίστηκε ο 27χρονος στην απολογία του

Προφυλακίστηκε ο 27χρονος μποξέρ που ήρθε από τη Γερμανία να δείρει την πρώην του – «Ήθελε να της κάνει έκπληξη» είπε ο συνήγορός του
«βρέθηκαν όλοι προ εκπλήξεως» δήλωσε ο συνήγορος

Πότε θα γίνει η κηδεία του Λορέντζο Καριέρε
Ο Λορέντζο Καριέρε αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα υγείας

Ποιες περιοχές βρίσκονται σε συναγερμό αύριο για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς
Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθενται Αττική, Κρήτη, Εύβοια, Κορινθία και νησιά του Βορείου Αιγαίου, με ενισχυμένες περιπολίες και εφαρμογή απαγόρευσης κυκλοφορίας σε ευπαθείς περιοχές.

Ποιο σχέδιο ετοιμάζουν Ιράν και Χούτι για την Ερυθρά Θάλασσα αν οι ΗΠΑ χτυπήσουν ιρανικές υποδομές
Σύμφωνα με τρεις πηγές που μίλησαν στο Reuters, το μήνυμα έχει ήδη διαβιβαστεί στην οργάνωση και οι δυνάμεις της αναμένουν μόνο την εντολή.

Θερινό ωράριο στα ΜΜΜ: Ποιες γραμμές αλλάζουν και τι να περιμένετε αυτό το καλοκαίρι
Από το Σάββατο 27 Ιουνίου τέθηκε σε ισχύ το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων για λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ στην Αθήνα.

Αργος Ορεστικό: Αποκάλεσε την ανιψιά της «χοντρή» και συνελήφθη για body shaming
Η θεία χαρακτήρισε την ανιψιά της «χοντρή» και κατέληξε στα κρατητήρια, καθώς οι εκφράσεις της κρίθηκαν ότι εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο.

Ανακαλύφθηκε νέο είδος πιθήκου στο Κονγκό – Εντυπωσιάζει με τα ροζ-πορτοκαλί χείλη και το μαύρο πρόσωπο
Το Colobus congoensis επιβεβαιώθηκε επίσημα ως το πέμπτο νέο είδος αφρικανικού πιθήκου που ανακαλύπτεται τα τελευταία 75 χρόνια και ήδη εγείρει ανησυχίες για την προστασία του.

Διαλύεται σιγά - σιγά ο ΣΥΡΙΖΑ: Ανεξαρτητοποιήθηκε και η Πόπη Τσαπανίδου - Με 16 βουλευτές το κόμμα
Όλα δείχνουν, μάλιστα, ότι το κύμα φυγής θα συνεχιστεί

Ryanair: Σμήνος κουνουπιών «εισέβαλε» σε αεροπλάνο - Επιβάτες τα κυνηγούσαν στην καμπίνα
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από επιβάτιδα










