Στη φαντασία του Μονέλ «Μικανό» Φελίξ, οι ηλικιωμένοι που ασκούσαν βουντού ήταν υπεύθυνοι για την αρρώστια του γιου του
Αϊτή: Πάνω από 180 νεκροί στη σφαγή που διέταξε αρχηγός συμμορίας εναντίον «ανθρώπων που έκαναν βουντού»
Αϊτή: Πάνω από 180 νεκροί στη σφαγή που διέταξε αρχηγός συμμορίας εναντίον «ανθρώπων που έκαναν βουντού» - Στη φαντασία του Μονέλ «Μικανό» Φελίξ, οι ηλικιωμένοι που ασκούσαν βουντού ήταν υπεύθυνοι για την αρρώστια του γιου του

Ο επικεφαλής της συμμορίας φέρεται να πίστεψε πως το γεγονός ότι αρρώστησε ο γιος του οφειλόταν σε «βουντού», εξήγησε εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Επιτροπή για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη (Comité pour la Paix et le Développement, CPD).

Το γραφείο του αϊτινού πρωθυπουργού Αλίξ Ντιντιέ Φιλς-Εμέ «καταδικάζει με απόλυτη αγανάκτηση την ειδεχθή σφαγή που διαπράχθηκε την 6η και την 7η Δεκεμβρίου 2023 στην Ουάρφ Ζερεμί (σ.σ. μέρος της παραγκούπολης Σιτέ Σολέιγ), από τον αρχηγό συμμορίας Μικανόρ Αλτέ, γνωστό με το ψευδώνυμο Ουά Μικανό, και συνεργούς του».

«Αυτή η πράξη βαρβαρότητας στοίχισε τη ζωή σε εκατό και πλέον γυναίκες και άνδρες, κυρίως γηραιούς ανυπεράσπιστους ανθρώπους», τόνισε μέσω X το Primature, το γραφείο του πρωθυπουργού.

Νωρίτερα, ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Φόλκερ Τουρκ, ανέφερε πως «τουλάχιστον 184 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βίαιες επιθέσεις που ενορχηστρώθηκαν από τον αρχηγό ισχυρής συμμορίες» σε προάστιο της Πορτ-ο-Πρενς.

«Αυτοί οι τελευταίοι φόνοι αυξάνουν τον απολογισμό των νεκρών στην Αϊτή φέτος στον ιλιγγιώδη αριθμό των 5.000 ανθρώπων», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο Αντόνιο Γκουτέρες, καταδίκασε τη «φρικιαστική» σφαγή, καλώντας τις αϊτινές αρχές να εγγυηθούν πως οι υπεύθυνοι για αυτή θα «προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», σύμφωνα με δελτίο Τύπου το οποίο δημοσιοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό του Στεφάν Ντουζαρίκ στη Νέα Υόρκη.

Η Αϊτή, η φτωχότερη χώρα της Καραϊβικής, παραμένει βυθισμένη για δεκαετίες σε χρόνια πολιτική αστάθεια. Αλλά φέτος έχει βρεθεί αντιμέτωπη με ραγδαία κλιμάκωση της βίας συμμοριών που ελέγχουν περί το 80% της πρωτεύουσάς της.

Σύμφωνα με τη CPD, ο αρχηγός συμμορίας που διέταξε το μακελειό «αποφάσισε να τιμωρήσει βάναυσα όλους τους ηλικιωμένους που κάνουν βουντού διότι, στη φαντασία του, ήταν υπαίτιοι για την κακοτυχία του γιου του».

Ο αρχηγός συμμορίας αυτός είναι επίσης γνωστός ως Μονέλ «Μικανό» Φελίξ.

Τα μέλη —οι «στρατιώτες»— της συμμορίας του διατάχθηκαν να εντοπίσουν τα θύματα και να «τα οδηγήσουν στο προπύργιο του αρχηγού για να εκτελεστούν», πρόσθεσε η ΜΚΟ σε ανακοίνωσή της.

Οι άνθρωποί του έτσι έβαλαν στο στόχαστρο «όλα τα ηλικιωμένα πρόσωπα» και όσους «ασκούν την πίστη βουντού» στην περιοχή Ουάρφ Ζερεμί από το βράδυ της Παρασκευής και άρχισαν να «εκτελούν» τα θύματα και να «καίνε τα πτώματά τους», εξήγησε ο Φριτσνέλ Πιερ, στέλεχος της CPD, στον ραδιοφωνικό σταθμό Magik 9.

Διευκρίνισε πως «οδηγοί μοτοταξί που αποπειράθηκαν να διαφύγουν μαζί με κόσμο που βρισκόταν στο στόχαστρο επίσης εκτελέστηκαν». Ο απολογισμός των θυμάτων είναι ακόμη προσωρινός, συμπλήρωσε, καθώς η περιοχή είναι «δυσπρόσιτη».

Η Σιτέ Σολέιγ βρίσκεται δυτικά του Πορτ-ο-Πρενς.

«Ο πατέρας μου, 76 ετών, δολοφονήθηκε την Παρασκευή περί τις 22:00. Κακοποιοί έβαλαν φωτιά στο πτώμα του», δήλωσε κάτοικος τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η οικογένεια δεν μπορεί καν να οργανώσει κηδεία καθώς δεν έχουμε μπορέσει να ανακτήσουμε το πτώμα», πρόσθεσε, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, καθώς φοβάται για τη ζωή ορισμένων συγγενών του που παραμένουν επιτόπου.

Η βία των συμμοριών, ενδημική στην Αϊτή, απογειώθηκε από τον Φεβρουάριο, όταν πολλές συμμορίες αποφάσισαν να συμμαχήσουν και να εξαπολύσουν κύμα συντονισμένων επιθέσεων στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς με σκοπό να αναγκάσουν να παραιτηθεί τον τότε ακόμη de facto πρωθυπουργό Αριέλ Ανρί.

Διεθνής οπλισμένη δύναμη υπό την ηγεσία της Κένυας, με τις ευλογίες και την υποστήριξη του ΟΗΕ και των ΗΠΑ, άρχισε να αναπτύσσεται το καλοκαίρι στη χώρα, όμως το κύμα βίας δεν σταματά να χειροτερεύει.

Ο Σον Σάβετ, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της προεδρίας των ΗΠΑ, παρότρυνε χθες τη διεθνή κοινότητα να «προσφέρει άμεση βοήθεια» ως προς την ασφάλεια στην πολυεθνική δύναμη και στις αϊτινές δυνάμεις ασφαλείας.

Πάνω από 700.000 άνθρωποι, οι μισοί από αυτούς παιδιά, έχουν αναγκαστεί να εκτοπιστούν εξαιτίας της βίας που σπαράσσει τη χώρα, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους αριθμούς του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), ως τον Οκτώβριο. Σε αυτούς προστίθενται κάπου 5.000 άνθρωποι που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξαιτίας των επιθέσεων των τελευταίων ημερών, ανέφερε χθες ο ΔΟΜ.

Το βουντού, με αφρικανικές καταβολές, μέρος του αϊτινού πολιτισμού, έφθασε στη χώρα με τους αφρικανούς σκλάβους. Ήταν απαγορευμένο κατά την περίοδο της γαλλικής αποικιοκρατικής κατοχής ώσπου η χώρα απέκτησε την ανεξαρτησία της το 1804. Δεν αναγνωρίστηκε επίσημα ως θρησκεία από το αϊτινό κράτος παρά μόλις το 2003.

Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/1573405/aiti-pano-apo-180-nekroi-sti-sfagi-pou-dietaxe-arhigos-summorias-enadion-anthropon-pou-ekanan-voudou/
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυτοκίνητο με τριμελή οικογένεια έπεσε σε γκρεμό στη Φωκίδα, νεκρός ο 72χρονος οδηγός

Αυτοκίνητο με τριμελή οικογένεια έπεσε σε γκρεμό στη Φωκίδα, νεκρός ο 72χρονος οδηγός

Από το όχημα ανασύρθηκαν τραυματισμένες η σύζυγος και η κόρη του οδηγού 

Ηλιακή καταιγίδα θα χτυπήσει τη Γη τις επόμενες 48 ώρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν και πώς

Ηλιακή καταιγίδα θα χτυπήσει τη Γη τις επόμενες 48 ώρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν και πώς

Τι είναι οι «στεμματικές οπές»; 

Θεσσαλονίκη: Χτύπησαν συμμαθητή τους και του πέταξαν πέτρα έξω από σχολείο - Στο νοσοκομείο το θύμα

Θεσσαλονίκη: Χτύπησαν συμμαθητή τους και του πέταξαν πέτρα έξω από σχολείο - Στο νοσοκομείο το θύμα

Το θύμα δέχθηκε επίθεση από έναν 16χρονο και έναν 17χρονο 

Μπέρμιγχαμ: Μεθυσμένη αναποδογύρισε το ΙΧ της δίπλα σε περαστικό - Παραλίγο να τον συνθλίψει

Μπέρμιγχαμ: Μεθυσμένη αναποδογύρισε το ΙΧ της δίπλα σε περαστικό - Παραλίγο να τον συνθλίψει

Η 32χρονη έκανε όπισθεν με υπερβολική ταχύτητα και παραλίγο να καταπλακώσει έναν άνδρα, ενώ το δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης με αναστολή. 

Τρομακτικές στιγμές σε πτήση: Έσκασε τροχός σε Boeing 737 κατά την απογείωση - Ξεκόλλησαν κομμάτια της οροφής

Τρομακτικές στιγμές σε πτήση: Έσκασε τροχός σε Boeing 737 κατά την απογείωση - Ξεκόλλησαν κομμάτια της οροφής

Η Sepehran Airlines κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς άνοιξαν οι αποσκευοθήκες και ξεκόλλησαν τμήματα της οροφής στο εσωτερικό του αεροσκάφους. 

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Αφαντη η κουβέρτα από το ιατρείο σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Αφαντη η κουβέρτα από το ιατρείο σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, ξεκαθάρισε πως το συγκεκριμένο πειστήριο που φαίνεται στη φωτογραφία της γιατρού δεν έχει παραδοθεί στις Αρχές. 

Σφοδρή κριτική δέχεται η βραδινή τροπολογία για τα μη κρατικά πανεπιστήμια - Αντιδράσεις από Πάνο Λαζαράτο και Θανάση Καμπαγιάννη

Σφοδρή κριτική δέχεται η βραδινή τροπολογία για τα μη κρατικά πανεπιστήμια - Αντιδράσεις από Πάνο Λαζαράτο και Θανάση Καμπαγιάννη

Έντονες αντιδράσεις από τον νομικό κόσμο προκαλεί η ρύθμιση που φέρεται να παρακάμπτει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, επιτρέποντας την αναγνώριση χρόνου σπουδών χωρίς κρατική επαναπιστοποίηση. 

Τραγωδία στη Βενετία: Νεκρός 25χρονος σε σύγκρουση σκαφών - Αγνοείται η έγκυος σύζυγος

Τραγωδία στη Βενετία: Νεκρός 25χρονος σε σύγκρουση σκαφών - Αγνοείται η έγκυος σύζυγος

Το αλιευτικό του ζευγαριού χτυπήθηκε από θαλάσσιο ταξί, ενώ οι έρευνες των ιταλικών αρχών διεξάγονται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στα θολά νερά. 

Γιώργος Μαζωνάκης: Η δήλωση της αδελφής του για τον θάνατό του και το χρονικό στο ιατρείο

Γιώργος Μαζωνάκης: Η δήλωση της αδελφής του για τον θάνατό του και το χρονικό στο ιατρείο

Η Μαρία Μαζωνάκη ζητά να αποδοθούν ευθύνες για την απώλεια του τραγουδιστή, ενώ οι Αρχές εξετάζουν λεπτό προς λεπτό τις ενέργειες των γιατρών πριν καταλήξει. 

Πολωνία - Ρωσία: Ανταλλαγή απειλών για πόλεμο - Η Μόσχα προειδοποιεί για αφανισμό σε 3 μέρες

Πολωνία - Ρωσία: Ανταλλαγή απειλών για πόλεμο - Η Μόσχα προειδοποιεί για αφανισμό σε 3 μέρες

Ο Ράντοσλαβ Σικόρσκι μίλησε για αεροπορική υπεροχή του ΝΑΤΟ και καταστροφή των ρωσικών διυλιστηρίων σε έξι εβδομάδες, ενώ το Κρεμλίνο και η Δούμα απάντησαν με προειδοποιήσεις για ολοκληρωτικό και πυρηνικό χτύπημα. 

Κορίτσι των «Hooters» και 27χρονος influencer του χώρου των αυτοκινήτων σκοτώθηκαν σε φρικτό τροχαίο με McLaren στην Καλιφόρνια

Κορίτσι των «Hooters» και 27χρονος influencer του χώρου των αυτοκινήτων σκοτώθηκαν σε φρικτό τροχαίο με McLaren στην Καλιφόρνια

Η 22χρονη Αλέξις «Λέξι» Κράμερ είχε ταξιδέψει από τη Φλόριντα για να συναντήσει για πρώτη φορά τον Τζέιμς Βερ με τον οποίο είχαν γνωριστεί μέσω Instagram – Εκείνος ήταν ο ιδρυτής της μεγαλύτερης εβδομαδιαίας έκθεσης αυτοκινήτων στον κόσμο 

Κίνα: Συγκλονιστικό βίντεο με γυναίκα που πηδάει από οροφή αυτοκινήτου εν κινήσει μέσα σε σήραγγα

Κίνα: Συγκλονιστικό βίντεο με γυναίκα που πηδάει από οροφή αυτοκινήτου εν κινήσει μέσα σε σήραγγα

Το αδιανόητο περιστατικό καταγράφηκε από κάμερες σε σήραγγα υψηλής κυκλοφορίας, με τις τοπικές αρχές να ερευνούν τα αίτια της επικίνδυνης πτώσης στο οδόστρωμα. 

Αγρότες ανάβουν φωτιές σε διαδηλώσεις κατά του κυβερνητικού προϋπολογισμού στην Ολλανδία

Αγρότες ανάβουν φωτιές σε διαδηλώσεις κατά του κυβερνητικού προϋπολογισμού στην Ολλανδία

Οι κινητοποιήσεις ξέσπασαν την ίδια ημέρα που ο βασιλιάς Βίλεμ-Αλεξάντερ παρουσίασε στο κοινοβούλιο τον προϋπολογισμό του 2027. 

Μητέρα πέθανε από 300 τσιμπήματα μελισσών προστατεύοντας τον 3χρονο γιο της

Μητέρα πέθανε από 300 τσιμπήματα μελισσών προστατεύοντας τον 3χρονο γιο της

Η 45χρονη δικαστικός Ογιούκι Ραμίρεζ Μπουρσιάγκα σκέπασε το παιδί με το φούτερ της, ενώ σμήνος μελισσών τραυμάτισε 11 άτομα έξω από αθλητική εκδήλωση στη Ζακατέκας. 

Γκουανγκτζόου: 35χρονος μαχαίρωνε γυναίκες, σημάδευε τα μάτια - Συνελήφθη

Γκουανγκτζόου: 35χρονος μαχαίρωνε γυναίκες, σημάδευε τα μάτια - Συνελήφθη

Η επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας έξω από εστιατόριο στην πανεπιστημιούπολη της περιφέρειας Πανιού, με τους τραυματίες να μη διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους. 

EuroLeague: Καταργείται το αντιαθλητικό φάουλ - Όλες οι αλλαγές στους κανονισμούς

EuroLeague: Καταργείται το αντιαθλητικό φάουλ - Όλες οι αλλαγές στους κανονισμούς

Δύο νέες κατηγορίες παραβάσεων αντικαθιστούν τις αντιαθλητικές επαφές, ενώ αυστηροποιούνται τα κριτήρια για το θέατρο και τα σουτ εν κινήσει. 

Επίδειξη ισχύος από τη Μόσχα: Ρωσικά πυρηνικά βομβαρδιστικά σηκώθηκαν στην Νορβηγική θάλασσα

Επίδειξη ισχύος από τη Μόσχα: Ρωσικά πυρηνικά βομβαρδιστικά σηκώθηκαν στην Νορβηγική θάλασσα

Πτήση σε διεθνή εναέριο χώρο ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας την Τρίτη, επιβεβαιώνοντας ότι τα στρατηγικά αεροσκάφη συνοδεύτηκαν από ξένα καταδιωκτικά 

Το βίντεο που σοκάρει τη Γαλλία: Αστυνομικός αρπάζει 29χρονο και τον πετάει με το κεφάλι στο έδαφος - Ο νεαρός πέθανε 13 μέρες μετά

Το βίντεο που σοκάρει τη Γαλλία: Αστυνομικός αρπάζει 29χρονο και τον πετάει με το κεφάλι στο έδαφος - Ο νεαρός πέθανε 13 μέρες μετά

Αρχικά η εισαγγελία δεν συνέδεσε τον θάνατο του 29χρονου Γιουσούφ με τη συμπεριφορά του αστυνομικού αλλά μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο άνοιξε έρευνα για «αχρείαστη βία» 

Βρετανία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς στο Ντόνκαστερ - Δύο νεκροί, τέσσερις τραυματίες

Βρετανία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς στο Ντόνκαστερ - Δύο νεκροί, τέσσερις τραυματίες

Ο 30χρονος οδηγός του Mitsubishi συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, καθώς η αστυνομία αναζητά μάρτυρες του τροχαίου στο White Rose Way. 

«Βλέπει τον άνθρωπο ως θήραμα»: Γιατί το άγριο ζώο που κυκλοφορεί στη Χαλκιδική επιτίθεται σε ανυποψίαστους

«Βλέπει τον άνθρωπο ως θήραμα»: Γιατί το άγριο ζώο που κυκλοφορεί στη Χαλκιδική επιτίθεται σε ανυποψίαστους

Το 2χρονο παιδάκι από τη Σερβία νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο- Συναγερμός στις υπηρεσίες για τον εντοπισμό του ζώου που είναι ή τσακάλι ή λύκος 

Τραγωδία στο Μεξικό: Μητέρα πέθανε από τσιμπήματα μελισσών, ενώ προσπάθησε να προστατεύσει τον 3χρονο γιο της

Τραγωδία στο Μεξικό: Μητέρα πέθανε από τσιμπήματα μελισσών, ενώ προσπάθησε να προστατεύσει τον 3χρονο γιο της

Η 45χρονη δικαστικός μπήκε μπροστά στον γιο της όταν ένα σμήνος μελισσών επιτέθηκε σε πλήθος έξω από αθλητική εκδήλωση – Τον σκέπασε με το φούτερ της και τον έβαλε στο αυτοκίνητο, αλλά η ίδια δέχθηκε περίπου 300 τσιμπήματα 

ΗΠΑ: Παραδέχτηκαν για πρώτη φορά ότι έχουν όπλα στο Διάστημα – Φόβοι για κλιμάκωση

ΗΠΑ: Παραδέχτηκαν για πρώτη φορά ότι έχουν όπλα στο Διάστημα – Φόβοι για κλιμάκωση

Ο υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας Τρόι Μάινκ αποκάλυψε πως υπάρχει «υλικό έτοιμο για πτήση» για τους διαστημικούς αναχαιτιστές του προγράμματος «Χρυσός Θόλος» 

Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας ανασύρθηκε από τον Θερμαϊκό στο Ποσειδώνιο

Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας ανασύρθηκε από τον Θερμαϊκό στο Ποσειδώνιο

Ο άνδρας παραμένει αγνώστων στοιχείων, ενώ το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης διέταξε νεκροψία-νεκροτομή για τα αίτια του θανάτου. 

Noah Segsy: Πέθανε στα 22 του στην Κύπρο ο γνωστός δημιουργός του OnlyFans

Noah Segsy: Πέθανε στα 22 του στην Κύπρο ο γνωστός δημιουργός του OnlyFans

Ο Γερμανός δημιουργός περιεχομένου για ενηλίκους Riccardo Staudt, γνωστός ως Noah Segsy, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από πισίνα στο Παραλίμνι. Η νεκροτομή έδειξε πνιγμό, ενώ οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του εξακολουθούν να ερευνώνται. 

Αποφυλακίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης: «Επιστρέφω στην πρώτη γραμμή των εθνικών αγώνων»

Αποφυλακίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης: «Επιστρέφω στην πρώτη γραμμή των εθνικών αγώνων»

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής εξήλθε από τις φυλακές Δομοκού και προανήγγειλε την ίδρυση ή συμμετοχή σε νέο πολιτικό σχηματισμό. 

Μαρουσάκης: Επικίνδυνη κακοκαιρία σήμερα στα νότια - Προσοχή στην Αττική το απόγευμα

Μαρουσάκης: Επικίνδυνη κακοκαιρία σήμερα στα νότια - Προσοχή στην Αττική το απόγευμα

Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό περνά γύρω από την Κρήτη με αυξημένο κίνδυνο πλημμυρών σε Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα έως την Πέμπτη. 

Ρωσική φρεγάτα εκτοξεύει φωτοβολίδες σε δανέζικο ελικόπτερο – «Απαράδεκτο», λέει η Δανία

Ρωσική φρεγάτα εκτοξεύει φωτοβολίδες σε δανέζικο ελικόπτερο – «Απαράδεκτο», λέει η Δανία

Ο Δανός υπουργός Εξωτερικών Λαρς Λόκε Ράσμουσεν κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή για εξηγήσεις μετά το επεισόδιο σε διεθνή ύδατα ανοικτά των δανέζικων ακτών. 

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Σκαρφάλωσαν σε μνήματα στο Γ` Νεκροταφείο για να βλέπουν και τα έσπασαν

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Σκαρφάλωσαν σε μνήματα στο Γ` Νεκροταφείο για να βλέπουν και τα έσπασαν

Δύο ή τρία άτομα βρέθηκαν πάνω στα μνήματα, τα οποία δεν άντεξαν το βάρος και την πίεση 

Δημήτρης Νατσιός: «Πετάξαμε τη μάνα έξω από το σπίτι - Δεν είναι χειραφέτηση, είναι σκλαβιά»

Δημήτρης Νατσιός: «Πετάξαμε τη μάνα έξω από το σπίτι - Δεν είναι χειραφέτηση, είναι σκλαβιά»

Ο πρόεδρος της Νίκης απέδωσε τα χαμηλά αποτελέσματα της PISA και το δημογραφικό πρόβλημα στην εργασία των μητέρων εκτός σπιτιού. 

Τηλεφωνικές απάτες με AI: Κλωνοποιούν τη φωνή σου και παγιδεύουν την οικογένειά σου

Τηλεφωνικές απάτες με AI: Κλωνοποιούν τη φωνή σου και παγιδεύουν την οικογένειά σου

Η Ελληνική Αστυνομία προειδοποιεί για τη νέα μέθοδο των επιτήδειων, οι οποίοι χρησιμοποιούν σύντομα ηχητικά αποσπάσματα για να στήσουν πειστικές οικογενειακές παγίδες. 

Πρώην CEO της Google: Πώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να γίνει «πολύ χειρότερος»

Πρώην CEO της Google: Πώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να γίνει «πολύ χειρότερος»

Ο πρώην CEO της Google προειδοποιεί για την ταχύτατη τεχνολογική κάλυψη της Ρωσίας και τη χρήση αυτόνομων οπλικών συστημάτων. 

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν για πρώτη φορά ότι διαθέτουν διαστημικό όπλο σε τροχιά

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν για πρώτη φορά ότι διαθέτουν διαστημικό όπλο σε τροχιά

Ο υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας Τρόι Μέινκ συνέδεσε το νέο όπλο με το αμυντικό σύστημα «Χρυσός Θόλος» απέναντι στις ρωσικές και κινεζικές διαστημικές απειλές. 

Γιώργος Μαζωνάκης: Κατασχέθηκε χρηματοκιβώτιο από το σπίτι του – Η αντίδραση της οικογένειας

Γιώργος Μαζωνάκης: Κατασχέθηκε χρηματοκιβώτιο από το σπίτι του – Η αντίδραση της οικογένειας

Οι Αρχές προχώρησαν σε έλεγχο της κατοικίας στο πλαίσιο των ερευνών, με τους συγγενείς να εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους για την παραβίαση των προσωπικών του αντικειμένων. 

Κέρκυρα: Προφυλακίστηκε ο 51χρονος για τη σεξουαλική κακοποίηση της 8χρονης εγγονής του

Κέρκυρα: Προφυλακίστηκε ο 51χρονος για τη σεξουαλική κακοποίηση της 8χρονης εγγονής του

Η 28χρονη μητέρα του παιδιού κατέθεσε ότι ο ίδιος την κακοποιούσε σεξουαλικά και εκείνη ως ανήλικη στην Αλβανία, όπου είχε εκτίσει και δύο ποινές φυλάκισης. 

Ο Θανάσης Αυγερινός σχολιάζει τις εικόνες στο ιατρείο που πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης – Οι μπηχτές στη Μαρία Καρυστιανού

Ο Θανάσης Αυγερινός σχολιάζει τις εικόνες στο ιατρείο που πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης – Οι μπηχτές στη Μαρία Καρυστιανού

Ο Θανάσης Αυγερινός ολοκλήρωσε την ανάρτησή του με τη φράση «Ακόμη τρέχω...» 

Πρόβα πολέμου: Η Γερμανία στέλνει στρατό στα ανατολικά υπό τον φόβο ρωσικού χτυπήματος

Πρόβα πολέμου: Η Γερμανία στέλνει στρατό στα ανατολικά υπό τον φόβο ρωσικού χτυπήματος

Η Γερμανία σχεδιάζει μόνιμη παρουσία 4.800 στρατιωτών στη Λιθουανία έως το 2027, ενώ ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς μιλά για «καθοριστικές εβδομάδες» για την Ευρώπη. 

Γιώργος Μαζωνάκης: Ο ταξιτζής που τον μετέφερε στο ιατρείο του Κολωνακίου έλυσε τη σιωπή του

Γιώργος Μαζωνάκης: Ο ταξιτζής που τον μετέφερε στο ιατρείο του Κολωνακίου έλυσε τη σιωπή του

«Έφυγε και για την οικογένειά του και για εμάς», είπε ο οδηγός ταξί που κατέθεσε στην αστυνομία όσα είδε έξω από το ιατρείο του Κολωνακίου. 

Πανικός σε πτήση: Γυναίκα γδύθηκε εντελώς και προέβη σε άσεμνες πράξεις μπροστά σε άλλους επιβάτες

Πανικός σε πτήση: Γυναίκα γδύθηκε εντελώς και προέβη σε άσεμνες πράξεις μπροστά σε άλλους επιβάτες

Το περιστατικό σημειώθηκε σε πτήση από τη Βαλτιμόρη προς το Μαϊάμι, μόλις ημέρες μετά από άλλο επεισόδιο σε πτήση της ίδιας εταιρείας. 

Προσωρινά ελεύθερος ο 41χρονος που κατηγορείται ότι βίασε 9χρονη στον Αλμυρό Βόλου, «έχει υποστεί bullying» λένε οι συνήγοροί του

Προσωρινά ελεύθερος ο 41χρονος που κατηγορείται ότι βίασε 9χρονη στον Αλμυρό Βόλου, «έχει υποστεί bullying» λένε οι συνήγοροί του

Ο κατηγορούμενος που φέρεται να θώπευσε την ανήλικη στο μπάνιο του σπιτιού της κατηγορείται για βιασμό, ενώ  του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης προσέγγισης της ανήλικης 

ΗΠΑ: Τι συμβαίνει φέτος με την ιλαρά; Τρίτος θάνατος στην Πενσυλβάνια από επιπλοκές

ΗΠΑ: Τι συμβαίνει φέτος με την ιλαρά; Τρίτος θάνατος στην Πενσυλβάνια από επιπλοκές

Η 40χρονη γυναίκα πέθανε το Σάββατο, όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής της κομητείας Τζέφερσον, Γκρεγκ Φουρλόγκ 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services