Το ποσό των 100.000 ευρώ που θα δοθεί από την φορολοταρία της ΑΑΔΕ θα είναι αφορολόγητο, δεν θα αποτελεί εισόδημα και δεν θα υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.
Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί, το τελευταίο δεκαήμερο του έτους θα διεξαχθεί η σούπερ φορολοταρία στην οποία συμμετέχουν, αθροιστικά, όλοι οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη, κατά τις διενεργηθείσες στο ίδιο ημερολογιακό έτος μηνιαίες κληρώσεις.
Μέσα από την συγκεκριμένη κλήρωση θα αναδειχθούν:
- 12 τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 100.000 ευρώ έκαστος
- τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν χρηματικό έπαθλα των 1.000 ευρώ. Το πλήθος των τυχερών λαχνών προσδιορίζεται από το συνολικό χρηματικό ποσό που τυχόν παρέμεινε αδιάθετο κατά τις προηγηθείσες μηνιαίες κληρώσεις και συγκεκριμένα από το Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2022.
Στην πρώτη ετήσια κλήρωση η οποία θα γίνει τον επόμενο μήνα, συμμετέχουν αθροιστικά, όλοι οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη, κατά τις 11 μηνιαίες κληρώσεις που πραγματοποιήθηκαν από το Φεβρουάριο έως το Δεκέμβριο του 2022. Για τον υπολογισμό του χρηματικού ποσού που προκύπτει από τα αδιάθετα ποσά προηγούμενων κληρώσεων, λαμβάνονται υπόψη οι μηνιαίες κληρώσεις που διενεργήθηκαν από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2022.
Από τη μεγάλη ετήσια κλήρωση θα εξαιρεθούν όσοι έχουν κερδίσει έπαθλο 50.000 ευρώ σε μηνιαία κλήρωση.
Σημειώνεται ότι σε κάθε μηνιαία κλήρωση αναδεικνύονται πεντακόσιοι 556 τυχεροί λαχνοί ως εξής:
- 1 που κερδίζει 50.000 ευρώ,
- 5 που κερδίζουν 20.000 ευρώ
- 50 που κερδίζουν 5.000 ευρώ,
- 500 που κερδίζουν 1.000 ευρώ.
Το μηνιαίο διανεμόμενο χρηματικό ποσό κατανέμεται σε 556 δικαιούχους πολίτες, κατά τη σειρά ανάδειξης των τυχερών λαχνών (ο πολίτης που κατέχει τον πρώτο τυχερό λαχνό κερδίζει το έπαθλο των 50.000 ευρώ, οι κατέχοντες τους 2ο έως 6ο το έπαθλο των 20.000 ευρώ κ.ο.κ.).
Σε περίπτωση ανάδειξης περισσότερων του ενός λαχνών που ανήκουν στον ίδιο πολίτη, στην ίδια μηνιαία κλήρωση, θεωρείται ως τυχερός μόνον ένας λαχνός και, εάν οι λαχνοί κερδίζουν έπαθλα διαφορετικού ποσού, ο μεγαλύτερος σε ποσό. Σε τέτοια περίπτωση η λίστα συμπληρώνεται με τους επόμενους λαχνούς, μέχρι τη συμπλήρωση των 556 επάθλων.
Πώς υπολογίζονται οι λαχνοί και πότε αυξάνονται
- Το ανώτατο όριο συναλλαγών ορίζεται στα 10.000 ευρώ ανά μήνα και ανά συμμετέχοντα και για κάθε ένα ευρώ που καταναλώνεται με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής υπολογίζεται ένας λαχνός. Ωστόσο οι λαχνοί αυξάνονται στις ακόλουθες περιπτώσεις:
- Αν το ποσό που καταναλώνεται με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής μέσα στο μήνα αναφοράς υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος, οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται αντίστοιχα
- Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενο της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που είναι η τελευταία για την οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής, μικρότερο των 1.000 ευρώ καθώς και μη υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, απολαμβάνουν διπλάσιους λαχνούς για κάθε ευρώ που καταναλώνουν χωρίς την περαιτέρω προσαύξηση αναλόγως του ποσοστού επί του μηνιαίου εισοδήματος που καταναλώνεται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.
- Οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα, προσαυξάνονται κατά 50% επί των υπολογιζόμενων σύμφωνα με τα ανωτέρω, για κάθε προστατευόμενο τέκνο, όπως προκύπτει κατά περίπτωση από την κοινή ή χωριστή δήλωση εισοδήματος των γονέων.
- Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενο της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που είναι η τελευταία για την οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής, ίσο ή μεγαλύτερο των 60.000 ευρώ, λαμβάνουν έναν (λαχνό για κάθε ευρώ που καταναλώνουν, χωρίς τις προσαυξήσεις. Ως μηνιαίο εισόδημα του παρόντος εδαφίου νοείται το 1/12 του ετήσιου, ατομικού, πραγματικού καθαρού εισοδήματος, φορολογούμενου ή απαλλασσόμενου της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που είναι η τελευταία για την οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής και δεν περιλαμβάνεται το εισόδημα που προκύπτει από την προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων.
Ποιοι συμμετέχουν στις μηνιαίες κληρώσεις
- Στις δημόσιες κληρώσεις συμμετέχουν αυτόματα, με βάση τα στοιχεία που συλλέγει η φορολογική διοίκηση, τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ΑΦΜ στην Ελλάδα και έχουν ηλικία άνω των 18 ετών, υπό τις εξής προϋποθέσεις:
- Πραγματοποιούν συναλλαγές με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής,
- Έχουν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το τελευταίο φορολογικό έτος για το οποίο έχει παρέλθει η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής, εφόσον είναι υπόχρεοι.
Πώς πληρώνονται τα έπαθλα
Τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται στο λογαριασμό πληρωμών που έχει δηλώσει ή θα δηλώσει ο ενδιαφερόμενος για το σκοπό αυτό στο myAADE της ΑΑΔΕ, στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» και στον οποίο απαιτείται να εμφανίζεται ως δικαιούχος. Στους πολίτες που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό πληρωμών, δίνεται προθεσμία 3 μηνών από την επομένη της ημερομηνίας διεξαγωγής της κλήρωσης, προκειμένου να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ, τον λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο. Η πίστωση του ποσού στην περίπτωση αυτή γίνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του λογαριασμού πληρωμών.
Πηγή: http://www.newsit.gr/oikonomia/aade-souper-forolotaria-tha-dosei-apo-100-000-eyro-se-12-tyxerous-poioi-tha-symmetexoun-kai-pos/3648156/
Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια
Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή
Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο
Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Στο δικαστήριο το ζευγάρι που αρραβωνιάστηκε στη κορυφή του Empire State Building
Αντιμέτωποι με κατηγορίες όπως έκθεση άλλων ατόμων σε κίνδυνο, διάρρηξη και πρόκληση ζημιών, οι δύο τους υπερασπίστηκαν τη δράση τους συνδέοντάς την με την «τέχνη»

Με όπλο της αλβανικής προεδρικής φρουράς ο 48χρονος εκτέλεσε τη 45χρονη στη Νέα Σμύρνη
Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο
Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης
Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Καλλίπολη: Αγριο ζώο επιτέθηκε σε τουρίστες - Τραυματίες μητέρα και 12χρονη κόρη
Ένας 47χρονος που έσπευσε να βοηθήσει δέχθηκε κι εκείνος επίθεση στην περιοχή Punta Pizzo, ενώ οι Αρχές της Απουλίας εξετάζουν αν πρόκειται για λύκο ή λυκόσκυλο.

Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί
Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο
Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές
Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Οι ωκεανοί έσπασαν νέο ρεκόρ θερμοκρασίας – Τι σημαίνει για καταιγίδες, θάλασσες και κλίμα
Οι ωκεανοί του πλανήτη κατέγραψαν το Σάββατο την υψηλότερη μέση θερμοκρασία επιφάνειας που έχει μετρηθεί ποτέ, φτάνοντας τους 21,1 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με νέα στοιχεία της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus

Δολοφονία 45χρονης στη Νέα Σμύρνη: Την κλότσησε δύο φορές και τη σκότωσε με μία σφαίρα στο κεφάλι
Ο 48χρονος περίμενε την 45χρονη έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε, μόλις η γυναίκα άνοιξε την πόρτα της εισόδου, εκείνος μπήκε μαζί της στο εσωτερικό του κτιρίου - Όσα ακολούθησαν εκτυλίχθηκαν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα

«Τα στοιχεία δείχνουν προπαρασκευή» – Αποκαλύψεις για τη γυναικοκτονία στη Νέα Σμύρνη
«Οι αστυνομικοί λαμβάνουν καταθέσεις από συγγενείς, φίλους και ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του θύματος και του δράστη»

Χαλκιδική: «Κόκκινοι» οι δήμοι Αριστοτέλη, Σιθωνίας και Κασσάνδρας - Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις
Δείτε τις λεπτομέρειες

Tripadvisor 2026: Η ελληνική παραλία που κατατάσσεται στη 2η θέση με τις καλύτερες του κόσμου
Στην 3η θέση των Travellers` Choice Awards - Best of the Best Beaches 2026 του Tripadvisor και πάλι ελληνική παραλία!

Ελλείψεις φαρμάκων στην Ευρώπη: Συναγερμός για πάνω από 200 σκευάσματα
Αντιβιοτικά, αντικαρκινικά και άλλα βασικά φάρμακα θέτουν σε δοκιμασία την αντοχή των συστημάτων υγείας στην Ευρώπη.

Η Τροχαία ετοιμάζει αιφνιδιαστικά αλκοτέστ το μεσημέρι στην Αττική, μετά από ανησυχητικά ευρήματα με οδηγούς!
Οι πρώτες δειγματοληπτικές μετρήσεις έφεραν στο φως οδηγούς με αλκοόλ ακόμη και το μεσημέρι. Ετοιμάζονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε νευραλγικά σημεία της Αττικής – αποκαλύπτουμε το σχέδιο της Τροχαίας.

72χρονη παρέμεινε παράλυτη έπειτα από χορήγηση λανθασμένου φαρμάκου κατά τη διάρκεια επέμβασης
Η περίπτωση της 72χρονης γυναίκας στις ΗΠΑ

Νέο σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Κρήτη: Σε κατάσταση μέθης την κλοτσούσε στο σημείο της καισαρικής
Προχώρησαν σε σύλληψή του οι αστυνομικοί

Δημόσια κόντρα για τις προγνώσεις καιρού: «Αλλο μετεωρολόγος και άλλο ιδιοκτήτης weather site»
«Χωρίς κανένα φίλτρο»

Αγία Παρασκευή: Παρουσιάστρια κατήγγειλε τον σύζυγό της για εξύβριση
Μετά την καταγγελία, οι αστυνομικές Αρχές κινητοποιήθηκαν και προχώρησαν στην προσαγωγή του συζύγου της, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας

Το Ιράν απειλεί να χτυπήσει τη Βουλγαρία: «Δεν θα υπάρξει καμία επιείκεια»
Η Τεχεράνη προειδοποίησε τη Βουλγαρία κατά ενδεχόμενης συνεργασίας με τις ΗΠΑ σε επίθεση εναντίον του Ιράν, τονίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα θεωρηθεί «πράξη επιθετικότητας» και ότι το Ιράν διατηρεί το δικαίωμα να πλήξει την πηγή της επίθεσης

Οικογενειακή τραγωδία στην Πάτρα: Ζευγάρι «έφυγε» με διαφορά 30 ημερών
Το ζευγάρι αφήνει πίσω του μία κόρη, μαθήτρια της Β` Λυκείου

Ιταλία: Τέσσερα αεροσκάφη αναποδογύρισε καταιγίδα στο αεροδρόμιο του Φόρλι - Βίντεο
Στην περιοχή οι ριπές των ανέμων άγγιξαν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα

Χτύπησαν και έστειλαν στο νοσοκομείο 17χρονο Κύπριο στη Σητεία επειδή χόρεψε σούστα με μία κοπέλα σε πανηγύρι
Δύο ανήλικοι, 16 και 17 ετών, συνελήφθησαν για τον τραυματισμό του νεαρού, με τον έναν να παραδέχεται τη συμμετοχή του και τον άλλον να ισχυρίζεται πως προσπάθησε να χωρίσει τους εμπλεκόμενους.

Ο Μπέσεντ ανακοινώνει «οικονομική D-Day» για το Ιράν και τους συμμάχους του: Ποιες χώρες ίσως βρεθούν στο στόχαστρο
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει πρωτοφανή οικονομική επίθεση κατά της Τεχεράνης, που θα «βάλει το παιχνίδι στην τελική ευθεία» – Σαφές μήνυμα και στους συμμάχους της Τεχεράνης

Ηράκλειο: Σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας - Την κλωτσούσε στην τομή της καισαρικής
Αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη ενός 20χρονου

Μύκονος: Οι διάλογοι του κυκλώματος της «ροζ κοκαΐνης» και οι κωδικές ονομασίες των ναρκωτικών – «Θα το κάνουμε Μεξικό»
Εκβιασμούς, απειλές και αναφορές σε βίαια αντίποινα αποκαλύπτουν οι συνομιλίες των μελών της οργάνωσης

ΔΕΘ 2026: Όλα τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για φόρους, συντάξεις και στέγαση
Παρεμβάσεις με έμφαση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σε ένα πακέτο που αναμένεται να προσεγγίσει τα 1,7 δισ.

Τραγωδία στην Αχαΐα: Νεκρή 46χρονη, έπεσε με το αυτοκίνητό της από γκρεμό 30 μέτρων
Το τροχαίο συνέβη στον Καλυβίτη Αιγιάλειας

Προειδοποίηση για καύσωνα διαρκείας: Έρχονται 40άρια και ακραία ζέστη μέχρι τον Σεπτέμβριο
Η νέα θερμή εισβολή θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες και θα συνδυαστεί με θυελλώδεις ανέμους, σημαίνοντας συναγερμό για τον κίνδυνο πυρκαγιών.

Παλέρμο: Θετικός στη διφθερίτιδα ο ξάδερφος της 4χρονης Αννας που έχασε τη ζωή της
Ο κίνδυνος επιδημίας σύμφωνα με ειδικό στις μολυσματικές ασθένειες

Τέλος εποχής για ιστορικό κινηματογράφο - Κατεδαφίστηκε μετά από 70 χρόνια
Το εμβληματικό σινεμά στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, κοντά στην Πλατεία Καλογήρων, γκρεμίστηκε αφήνοντας πίσω δεκαετίες αναμνήσεων.

Έρευνα αποκαλύπτει: Οι οδηγοί αυτών των μοντέλων μαζεύουν τα περισσότερα πρόστιμα
Γερμανική ανάλυση της Verivox αποκαλύπτει ποιες μάρκες και μοντέλα αυτοκινήτων εμφανίζουν τους οδηγούς τους συχνότερα στο μητρώο παραβάσεων.

Βίντεο: Πολωνός έστελνε ψεύτικες παραγγελίες και απειλούσε τα θύματά του - Οι 300 πίτσες και ο λογαριασμός των 8.600 ευρώ
Χρησιμοποιούσε ονόματα διάσημων προσώπων και στοιχεία που φέρεται να γνώριζαν μόνο τα θύματά του - Ανάμεσα στις απειλές, απαγωγή παιδιού, εμπρησμός και πρόκληση τροχαίου

Όλυμπος: Ορειβάτης βρέθηκε νεκρός μετά από πτώση σε χαράδρα - Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση ανάσυρσης
Πυροσβέστες από την 2η και την 8η ΕΜΑΚ, καθώς και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου, μετέβησαν στο σημείο
«Περίμενέ με εδώ»: Πατέρας εγκατέλειψε τον 7χρονο γιο του για να κάνει ορειβασία
Δεν του ασκήθηκαν κατηγορίες, ωστόσο ο πατέρας δέχθηκε επίπληξη από την αστυνομία

Σοκαριστικές εικόνες από τα Αδανα: Ανδρας χτυπά τη σύντροφό του στη μέση του δρόμου με κλωτσιές και γροθιές
Παρότι η γυναίκα δεν κατέθεσε μήνυση κατά του νεότερου συντρόφου της, το δικαστήριο αποφάσισε να τον θέσει υπό εποπτεία

Πώς θα διαμορφωθεί ο καιρός το φθινόπωρο του 2026: Τι αναμένεται τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο
Μια πρώτη εκτίμηση βάσει των μετεωρολογικών μοντέλων - Η χωρική διαφοροποίηση ξεχωρίζει ως ένα από τα βασικά γνωρίσματα του Φθινοπώρου 2026.










