Ξεκαθαρίζεται ότι ο τόκος υπολογίζεται επί της μηνιαίας δόσης που έχει οριστεί από τη δικαστική απόφαση και μόνο για το χρονικό διάστημα μεταξύ δύο δι
Ρύθμιση για δάνεια νόμου Κατσελη 3869/2010 - Τι κερδίζουν οι οφειλέτες σε δόσεις και αποπληρωμή
Ρύθμιση για δάνεια νόμου Κατσελη 3869/2010 - Τι κερδίζουν οι οφειλέτες σε δόσεις και αποπληρωμή - Ξεκαθαρίζεται ότι ο τόκος υπολογίζεται επί της μηνιαίας δόσης που έχει οριστεί από τη δικαστική απόφαση και μόνο για το χρονικό διάστημα μεταξύ δύο δι

Με τη ρύθμιση εφαρμόζεται αναδρομική ελάφρυνση για τους δανειολήπτες, μικρότερες δόσεις, μικρότερη επιβάρυνση και ταχύτερη αποπληρωμή, ενώ γίνεται ένας πιο δίκαιος επιμερισμός του κόστους μεταξύ τραπεζών και Δημοσίου.

Με τη νομοθετική διάταξη του υπουργείου Οικονομικών, που δίνει ουσιαστική ανάσα σε χιλιάδες δανειολήπτες με ενεργές ρυθμίσεις του νόμου 3869/2010, διασφαλίζεται η πλήρης, καθολική και ενιαία εφαρμογή της πρόσφατης απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση, η Πολιτεία δεν περιορίζεται στην απλή συμμόρφωση με τη δικαστική απόφαση, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Προχωρά ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας μια λύση ευρύτερη, καθαρή και ουσιαστική για τους πολίτες, με τρόπο που αίρει οριστικά τις αμφιβολίες και εξασφαλίζει ενιαία εφαρμογή για όλους.

Η νομοθετική πρωτοβουλία επιλύει ένα κρίσιμο ζήτημα που ανέκυψε κατά την πρακτική εφαρμογή της απόφασης και αποσαφηνίζει πέραν κάθε αμφιβολίας τον τρόπο υπολογισμού των τόκων στις ρυθμίσεις διάσωσης κύριας κατοικίας. Συγκεκριμένα, ξεκαθαρίζεται ότι ο τόκος υπολογίζεται επί της μηνιαίας δόσης που έχει οριστεί από τη δικαστική απόφαση και μόνο για το χρονικό διάστημα μεταξύ δύο διαδοχικών καταβολών, και όχι επί του συνολικού κεφαλαίου της οφειλής.

Η αποσαφήνιση αυτή οδηγεί σε ουσιαστική και άμεσα μετρήσιμη μείωση της μηνιαίας επιβάρυνσης των οφειλετών, καθώς εξαλείφεται μια στρέβλωση που για χρόνια δημιουργούσε υπέρμετρη επιβάρυνση σε χιλιάδες νοικοκυριά.

Παράλληλα, η διάταξη προβλέπει αναδρομική αναγνώριση για τα υπερβάλλοντα ποσά που έχουν ήδη καταβληθεί από συνεπείς δανειολήπτες με ενεργές ρυθμίσεις. Τα ποσά αυτά αναγνωρίζονται ως ήδη καταβληθέν κεφάλαιο, μειώνοντας το υπόλοιπο της οφειλής και περιορίζοντας αντίστοιχα τον αριθμό των δόσεων που απομένουν έως την πλήρη αποπληρωμή.

Με τον τρόπο αυτό, η Πολιτεία παρέχει στους συνεπείς οφειλέτες μεγαλύτερη προστασία από αυτή που προέκυπτε από τη δικαστική απόφαση, αναγνωρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια όσων συνέχισαν να τηρούν τις υποχρεώσεις τους παρά τις δυσκολίες.

Στην ίδια ρύθμιση προβλέπεται δίκαιος επιμερισμός του σχετικού οικονομικού βάρους μεταξύ των τραπεζών και του προγράμματος κρατικών εγγυήσεων «ΗΡΑΚΛΗΣ», ανάλογα με το ύψος των ποσών που έχει εισπράξει κάθε πλευρά. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται ισορροπία μεταξύ κοινωνικής προστασίας, χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και δημοσιονομικής υπευθυνότητας.

Η νομοθετική παρέμβαση αποσαφηνίζει, παράλληλα, ότι οι ρυθμίσεις που έχουν συναφθεί μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού εξακολουθούν να διέπονται από το ισχύον πλαίσιο. Η μηνιαία δόση στον εξωδικαστικό υπολογίζεται ως τοκοχρεολυτική δόση επί του συνολικού ποσού της ρυθμιζόμενης οφειλής και όχι επί της μηνιαίας δόσης, όπως προβλέπεται ήδη από τον νόμο, τις κανονιστικές πράξεις και τις συμβάσεις ρύθμισης.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση εντάσσεται στη συνολικότερη στρατηγική της κυβέρνησης για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και τη διεύρυνση των πραγματικών δυνατοτήτων ρύθμισης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Με τη νομοθετική πρωτοβουλία, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επιβεβαιώνει στην πράξη ότι η οικονομική πολιτική κρίνεται τελικά από την ικανότητά της να δίνει λύσεις σε πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση συνεχίζει με συνέπεια να ενισχύει τα εργαλεία διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, να θωρακίζει τους ευάλωτους οφειλέτες και να δημιουργεί πραγματικές συνθήκες δεύτερης ευκαιρίας για χιλιάδες συμπολίτες μας.

Τι προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση για δάνεια νόμου Κατσέλη

Για καταβολές δόσεων από τώρα και στο εξής ο τόκος υπολογίζεται στη μηναία δόση: Για ενεργές ρυθμίσεις από 5 Ιουνίου 2026, ημερομηνία δημοσίευσης της υπ’αριθμ. 6/2026 την απόφασης της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, ο τόκος θα υπολογίζεται βάση της μηνιαίας δόσης. Πιο συγκεκριμένα, ο τόκος που προβλέπεται από το άρθρο 9 παρ. 2 του ν. 3869/2010 υπολογίζεται επί της ορισθείσας από το δικαστήριο μηνιαίας δόσης. Κάθε μηνιαία καταβολή περιλαμβάνει μέρος κεφαλαίου στο ύψος που έχει προσδιοριστεί από την δικαστική απόφαση και τον τόκο που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα από την προηγούμενη έως την καταβολής της επόμενη δόση. Ειδικά για την πρώτη δόση υπολογίζεται περίοδος τοκοφορίας τριάντα (30) ημερών.

Αναδρομικά υπερβάλλοντα ποσά που έχουν καταβληθεί και αφορούν ενεργές ρυθμίσεις, αναγνωρίζονται ως καταβληθέν κεφάλαιο και απομειώνουν τον αριθμό των δόσεων που απομένουν για αποπληρωμή: Για ενεργές ρυθμίσεις που δεν έχουν περατωθεί ή δεν έχουν πληρωθεί οι προϋποθέσεις για να κηρυχθούν έκπτωτες κατά το χρόνο έναρξης ισχύος του παρόντος, εφόσον έχουν καταβληθεί υπερβάλλοντα ποσά από τον χρόνο έναρξης της ρύθμισης όπως αυτός προβλέπεται στη δικαστική απόφαση, ή σε περίπτωση που η ρύθμιση έχει μεταρρυθμιστεί με δικαστική απόφαση από το χρόνο έναρξης καταβολών της τελευταίας μεταρρύθμισης, τότε η διαφορά του συνολικού ποσού που έπρεπε να καταβληθεί και αυτού που καταβλήθηκε για την ανωτέρω χρονική περίοδο, αφαιρείται από τις τελευταίες κατά χρονολογική σειρά δόσεις προς καταβολή, απομειώνοντας το συνολικό αριθμό των εναπομενουσών δόσεων προς καταβολή. Η διαφορά των τόκων που καταβλήθηκαν και αυτών που έπρεπε να καταβληθούν, δυνάμει άλλων μεθόδων υπολογισμού τοκοφορίας, εκλαμβάνεται ως αποπληρωμή κεφαλαίου και απομειώνει το υπόλοιπο της οφειλής όπως έχει διαμορφωθεί κατά το χρόνο έναρξης ισχύος του παρόντος. Τυχόν καταβληθέντα ποσά για ρυθμίσεις που έχουν περατωθεί ή έχουν πληρωθεί οι προϋποθέσεις για να κηρυχθούν έκπτωτες δεν αναζητούνται αναδρομικά.

Υπερβάλλοντα ποσά που έχουν εισπράξει τα πιστωτικά ιδρύματα κατά την περίοδο πριν μεταφερθούν τα δάνεια στον ΗΡΑΚΛΗ, τα αποδίδουν τα πιστωτικά ιδρύματα στον ΗΡΑΚΛΗ.

Αποσαφηνίζεται ότι σε περιπτώσεις ρυθμίσεων βάση του εξωδικαστικού η μηνιαία δόση υπολογίζεται ως τοκοχρεολυτική δόση επί του συνολικού ποσού της ρυθμιζόμενης οφειλής και όχι επί της μηνιαίας δόσης, όπως άλλωστε προβλέπεται στο νόμο, στις κανονιστικές πράξεις, στις συμβάσεις των ρυθμίσεων και στον υπολογισμό της εγκεκριμένης ρύθμισης για τον οποίο έχει συμφωνήσει ο δανειολήπτης κατά την ένταξη στη ρύθμιση.

Εννέα ερωτήσεις και απαντήσεις για τη νέα ρύθμιση

1. Τι επιτυγχάνει η ρύθμιση;

Η ρύθμιση πετυχαίνει τέσσερα κρίσιμα πράγματα:

Εφαρμόζει καθολικά την απόφαση του Αρείου Πάγου, ώστε κανένας συνεπής δανειολήπτης να μη χρειαστεί να προσφύγει ξανά στα δικαστήρια.

Μειώνει ουσιαστικά το κόστος αποπληρωμής, καθώς ο τόκος υπολογίζεται πλέον μόνο επί της μηνιαίας δόσης και όχι επί ολόκληρου του κεφαλαίου.

Αναγνωρίζει αναδρομικά τα ποσά που καταβλήθηκαν επιπλέον και τα συμψηφίζει υπέρ του δανειολήπτη, μειώνοντας το υπόλοιπο του δανείου ή τον αριθμό των δόσεων.

Επιμερίζει δίκαια το κόστος μεταξύ τραπεζών και ΗΡΑΚΛΗ, ανάλογα με την περίοδο που έχουν εισπραχθεί τα ποσά.

Αρα, οι δανειολήπτες κερδίζουν: μικρότερες δόσεις, μικρότερη συνολική επιβάρυνση, ταχύτερη αποπληρωμή.

2. Πώς ωφελούνται οι δανειολήπτες;

Οι δανειολήπτες ωφελούνται άμεσα με δύο τρόπους:

Από εδώ και πέρα πληρώνουν σημαντικά μικρότερη μηνιαία δόση, με τόκο που αντιστοιχεί μόνο σε έναν μήνα.

Όσα επιπλέον ποσά κατέβαλαν τα προηγούμενα χρόνια αναγνωρίζονται ως αποπληρωμένο κεφάλαιο.

Αυτό σημαίνει ότι οι δανειολήπτες θα δουν τόσο μείωση της δόσης, όσο και μείωση της περιόδου αποπληρωμής.

3. Πόσο αλλάζει στην πράξη η δόση;

Για να γίνει κατανοητός ο τρόπος υπολογισμού πριν και μετά, παρατίθεται το ακόλουθο παράδειγμα:

Δανειολήπτης που είχε υπόλοιπο οφειλής τον Ιανουάριο 2024 144.500 ευρώ, με την προηγούμενη μέθοδο υπολογισμού θα πλήρωνε μηνιαία δόση 731 ευρώ για 300 μήνες.

Με τη νέα μέθοδο υπολογισμού θα πληρώνει δόση 483 ευρώ που αντιστοιχεί σε 482 ευρώ αποπληρωμή κεφαλαίου (χρεολύσιο) και 1 ευρώ τόκος.

Εάν κατέβαλε ποσό 731 ευρώ που αντιστοιχεί στην τοκοχρεωλυτική δόση από τον Ιανουάριο 2024 έως τον Ιούνιο του 2026, θα έχει πληρώσει υπερβάλλον ποσό για 30 μήνες ίσο με (731-483)*30=7.440 ευρώ.

Συνεπώς αντί να του απομένουν σήμερα 270 δόσεις για την αποπληρωμή του δανείου, αυτό το ποσό αφαιρείται από τις δόσεις που έχει να καταλάβει και θα πληρώσει τελικά 255 δόσεις των 483 ευρώ (με την τελευταία δόση να ανέρχεται σε 266 ευρώ).

Συνολικά ο δανειολήπτης αντί να πληρώσει 74.852 ευρώ σε τόκους, θα καταβάλει μόλις 411 ευρώ.

Α. Πληρωμή έως σήμερα με υπολογισμό τόκων επί του αρχικού Κεφαλαίου (υπόθεση επιτοκίου 3,6%)

Β. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου και τη νομοθετική εφαρμογή: Σταθερό χρεολύσιο, υπολογισμός τόκου μόνο επί των 30 ημερών κάθε δόσης

Γ. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου και τη νομοθετική εφαρμογή εάν έχει καταβάλει υπερβάλλοντα ποσά από τον Ιανουάριο του 2024 έως τον Ιούνιο 2026: Σταθερό χρεολύσιο, υπολογισμός τόκου μόνο επί των 30 ημερών κάθε δόσης και αφαίρεση του ποσού που έχει καταβληθεί απομειώνοντας το χρόνο αποπληρωμής του δανείου

4. Προβλέπεται αναδρομικότητα στη ρύθμιση;

Ναι και αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της ρύθμισης.

Για όσους έχουν ενεργή ρύθμιση και είναι συνεπείς στις πληρωμές τους, τα ποσά που κατέβαλαν επιπλέον αναγνωρίζονται αναδρομικά.

Αυτή η αναδρομικότητα δεν προβλεπόταν από την ίδια την απόφαση του Αρείου Πάγου. Τη δίνει η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης.

5. Πώς εφαρμόζεται η αναδρομικότητα;

Υπολογίζεται πόσα χρήματα πλήρωσε ο δανειολήπτης παραπάνω από την έναρξη της ρύθμισης.

Το ποσό αυτό αφαιρείται από το υπόλοιπο της οφειλής και μειώνει τις τελευταίες δόσεις του δανείου.

Το δάνειό τελειώνει νωρίτερα

6. Γιατί δεν δίνεται αναδρομικότητα σε υποθέσεις που έχουν κλείσει ή έχουν κηρυχθεί έκπτωτες;

Γιατί στις υποθέσεις αυτές:

είτε η οφειλή έχει αποπληρωθεί και η κύρια κατοικία έχει ήδη διασωθεί (συνήθως με εφάπαξ αποπληρωμή του υπόλοιπου κεφαλαίου),

είτε έχουν ήδη παραχθεί νομικά αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές εξαιτίας της μη καταβολής δόσεων για σειρά μηνών η ετών.

Η αναδρομική επανεξέταση αυτών των υποθέσεων θα δημιουργούσε σοβαρή νομική και συστημική αβεβαιότητα, καθώς θα απαιτούσε να ανοίξουν ξανά χιλιάδες παλιές υποθέσεις, πολλές από τις οποίες βασίζονται σε δικαστικές αποφάσεις δεκαετίας. Επιπλέον, στις περιπτώσεις όπου ο οφειλέτης έχει εκπέσει από τη ρύθμιση, σημαίνει ότι δεν έχει καταβληθεί σημαντικός αριθμός δόσεων. Άρα δεν τίθεται θέμα αναδρομικής επιστροφής για ποσά που δεν πληρώθηκαν ποτέ.

7. Τι ισχύει για όσους είναι στον εξωδικαστικό ή στον ν. 4605/2019;

Για τις περιπτώσεις των λοιπών εργαλείων ρύθμισης οφειλών και συγκεκριμένα του ν. 4605/2019 καθώς και του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, προβλέπεται ρητά από τη διάταξη ότι η μηνιαία δόση υπολογίζεται ως τοκοχρεολυτική δόση επί του συνολικού ποσού της ρυθμιζόμενης οφειλής και όχι επί της μηνιαίας δόσης, όπως άλλωστε προβλέπεται στο νόμο, στις κανονιστικές πράξεις, στις συμβάσεις των ρυθμίσεων και στον υπολογισμό της εγκεκριμένης ρύθμισης για τον οποίο έχει συμφωνήσει ο δανειολήπτης κατά την ένταξη στη ρύθμιση.

8. Ποιο είναι το κόστος για τον «ΗΡΑΚΛΗ»;

Η μείωση των δόσεων συνεπάγεται χαμηλότερες μελλοντικές εισπράξεις για το πρόγραμμα εγγυήσεων «ΗΡΑΚΛΗΣ».

Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι η συνολική επίδραση είναι περίπου:

500 εκατ. ευρώ σε βάθος 20ετίας, λόγω των χαμηλότερων δόσεων σε δάνεια συνολικού ύψους 16,5 δισ. ευρώ

επιπλέον περίπου 200 εκατ. ευρώ από την αναδρομική εφαρμογή της ρύθμισης.

Ωστόσο, σημαντικό μέρος του κόστους των αναδρομικών δεν θα επιβαρύνει το Δημόσιο, καθώς θα καλυφθεί από τα ίδια τα πιστωτικά ιδρύματα.

9. Γιατί χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση αφού αποφάσισε ο Άρειος Πάγος;

Η απόφαση του Αρείου Πάγου έδωσε τη βασική κατεύθυνση.

Όμως στην εφαρμογή της προέκυψαν διαφορετικές ερμηνείες σχετικά με τη χρονική διάρκεια υπολογισμού των τόκων επί της μηνιαίας δόσης (εάν δηλαδή υπολογίζονται για όλη την περίοδο από την αρχή της ρύθμισης έως την καταβολή κάθε δόσης, ή το πιο ευνοϊκό σενάριο που υιοθετείται μόνο για τις 30 ημέρες που μεσολαβούν μεταξύ των δύο δόσεων).

Επιπλέον δεν προσδιορίστηκε από την απόφαση τι συμβαίνει με τα αναδρομικά.

Η νομοθετική παρέμβαση έρχεται να κλείσει οριστικά κάθε ασάφεια.

Έτσι ξεκαθαρίζεται ο τρόπος υπολογισμού, εφαρμόζεται ενιαία για όλους και οι δανειολήπτες δεν χρειάζεται να προσφύγουν ξανά στη δικαιοσύνη.

Αυτό είναι το ουσιαστικό όφελος. Με τη νομοθέτηση γίνεται καθολικό, εφαρμόσιμο και άμεσα αξιοποιήσιμο δικαίωμα για χιλιάδες δανειολήπτες.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/story/1744733/rythmisi-gia-daneia-nomou-katseli-3869-2010-ti-kerdizoun-oi-ofeiletes-se-doseis-kai-apopliromi
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βίντεο αποκαλύπτει την άτακτη πορεία φλεγόμενου αυτοκινήτου που κατέληξε σε κολόνα της ΔΕΗ στη Βούλα

Βίντεο αποκαλύπτει την άτακτη πορεία φλεγόμενου αυτοκινήτου που κατέληξε σε κολόνα της ΔΕΗ στη Βούλα

Το αυτοκίνητο, που φαίνεται να ανάφτηκε από βραχυκύκλωμα, έπεσε πάνω στην κολόνα προκαλώντας διακοπή ρεύματος στην περιοχή 

Αλλαγές από σήμερα στη Γραμμή 3 του Μετρό λόγω εργασιών: Ποιοι σταθμοί κλείνουν στις 21:40

Αλλαγές από σήμερα στη Γραμμή 3 του Μετρό λόγω εργασιών: Ποιοι σταθμοί κλείνουν στις 21:40

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αντικατάστασης σιδηροτροχιών – Πώς θα κινούνται οι συρμοί και η έκτακτη λεωφορειακή γραμμή Χ21 

WRC Ραλλυ Ακρόπολις 2026: Τραυματισμός Πληρώματος, διακόπηκε και το Μαίναλο 2

WRC Ραλλυ Ακρόπολις 2026: Τραυματισμός Πληρώματος, διακόπηκε και το Μαίναλο 2

Τραυματισμό του τουρκικού πληρώματος των Τουρκάν/Αλμπαϊρακ είχαμε λίγο πριν το τέλος της τρίτης ημέρας όταν το αγωνιστικό τους προσγειώθηκε με το εμπρός μέρος έπειτα από άλμα. 

Η στιγμή που 11χρονο αγόρι ανασύρεται ζωντανό από τα συντρίμμια μετά τους φονικούς σεισμούς στη Βενεζουέλα

Η στιγμή που 11χρονο αγόρι ανασύρεται ζωντανό από τα συντρίμμια μετά τους φονικούς σεισμούς στη Βενεζουέλα

Το παιδί διασώθηκε στην Καραμπαγέδα, σε επιχείρηση πυροσβεστών της Βενεζουέλας και της ομάδας USAR Colombia 1 

Αμερικανός υπουργός Ενέργειας: «Καύσωνας; Υπερβολές... Το κρύο σκοτώνει περισσότερο»

Αμερικανός υπουργός Ενέργειας: «Καύσωνας; Υπερβολές... Το κρύο σκοτώνει περισσότερο»

Διαφορετική προσέγγιση στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής από τις κυβερνήσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη - Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η σύγκριση μεταξύ θανάτων από ψύχος και καύσωνα είναι παραπλανητική 

Formula 1: Δραματική στιγμή στην Αυστρία, ο Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο και έπεσε στις μπαριέρες

Formula 1: Δραματική στιγμή στην Αυστρία, ο Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο και έπεσε στις μπαριέρες

Ο Μαξ Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο της RB22 και κατέληξε στις μπαριέρες της στροφής 9 στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστρίας. 

Εκβιασμός μέσω social media: 41χρονος πλήρωσε 4.770 ευρώ μετά από διαδικτυακή απάτη με χαρτομαντεία

Εκβιασμός μέσω social media: 41χρονος πλήρωσε 4.770 ευρώ μετά από διαδικτυακή απάτη με χαρτομαντεία

Ταυτοποιήθηκε 36χρονη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της 

Εικόνες ελπίδας από τη Βενεζουέλα: Νεογέννητο ανασύρθηκε ζωντανό από τα χαλάσματα 32 ώρες μετά τον σεισμό, δείτε βίντεο

Εικόνες ελπίδας από τη Βενεζουέλα: Νεογέννητο ανασύρθηκε ζωντανό από τα χαλάσματα 32 ώρες μετά τον σεισμό, δείτε βίντεο

Η μητέρα του βρέφους διασώθηκε μία ώρα αργότερα 

Λιβαδειά: «Πήγα τη γυναίκα μου να γεννήσει και δεν την έφερα ποτέ πίσω»

Λιβαδειά: «Πήγα τη γυναίκα μου να γεννήσει και δεν την έφερα ποτέ πίσω»

Ζητά απαντήσεις ο σύζυγος της 35χρονης που πέθανε μετά τη γέννα 

86χρονη έχασε 180.000 ευρώ σε τηλεφωνική απάτη, της είπαν ότι πρόκειται να αλλάξει νόμισμα η χώρα

86χρονη έχασε 180.000 ευρώ σε τηλεφωνική απάτη, της είπαν ότι πρόκειται να αλλάξει νόμισμα η χώρα

Οι δράστες την κράτησαν στο τηλέφωνο για αρκετή ώρα, πείθοντάς την ότι επρόκειτο για απολύτως νόμιμη και επείγουσα διαδικασία 

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Νεκρή γυναίκα που τραυματίστηκε από όπλο στο σκοπευτήριο του Μαλεβιζίου

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Νεκρή γυναίκα που τραυματίστηκε από όπλο στο σκοπευτήριο του Μαλεβιζίου

Πως συνέβη η τραγωδία 

Σταυρούλα Λεβεντάκη: Η ιατροδικαστική ανατρέπει τα πάντα

Σταυρούλα Λεβεντάκη: Η ιατροδικαστική ανατρέπει τα πάντα

Μεταθανάτιες οι μαχαιριές στο σώμα της 

Καβάλα: Κατέρρευσαν ναυαγοσωστικοί πύργοι λόγω κακοκαιρίας, τραυματίστηκε 21χρονη ναυαγοσώστρια

Καβάλα: Κατέρρευσαν ναυαγοσωστικοί πύργοι λόγω κακοκαιρίας, τραυματίστηκε 21χρονη ναυαγοσώστρια

Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές και πτώσεις πύργων σε τέσσερις γνωστές παραλίες της περιοχής 

Ποια μαγιο γυναικεια προσφέρουν τη μεγαλύτερη άνεση στην παραλία;

Ποια μαγιο γυναικεια προσφέρουν τη μεγαλύτερη άνεση στην παραλία;

 

Γαλλία: Αφησαν μωρό 18 μηνών μέσα στο αυτοκίνητο εν μέσω καύσωνα και πέθανε

Γαλλία: Αφησαν μωρό 18 μηνών μέσα στο αυτοκίνητο εν μέσω καύσωνα και πέθανε

Δύο παιδιά, ηλικίας 2 και 4 ετών, βρέθηκαν νεκρά τη Δευτέρα μέσα στο αυτοκίνητο 

Βενεζουέλα: Γυναίκα γέννησε στα ερείπια κτηρίου χωρίς ρεύμα - Βίντεο

Βενεζουέλα: Γυναίκα γέννησε στα ερείπια κτηρίου χωρίς ρεύμα - Βίντεο

Εθελοντές βοήθησαν και έφεραν το μωρό στον κόσμο με τη βοήθεια των ακτίνων των φακών τους 

Τραμπ: Ανόητη παραβίαση της εκεχειρίας από το Ιράν - Εκτόξευσε drones κατά πλοίων στο Ορμούζ, ζημιές σε τάνκερ

Τραμπ: Ανόητη παραβίαση της εκεχειρίας από το Ιράν - Εκτόξευσε drones κατά πλοίων στο Ορμούζ, ζημιές σε τάνκερ

Όπως υποστήριξε, ένα από τα drones έπληξε το κατάστρωμα μεγάλου φορτηγού πλοίου, προκαλώντας ζημιές, χωρίς ωστόσο να διακοπεί η πορεία του - Τα υπόλοιπα τρία, καταρρίφθηκαν 

Βίντεο: Μικρό αεροπλάνο προσέκρουσε στον ψηλότερο ουρανοξύστη του Πεκίνου

Βίντεο: Μικρό αεροπλάνο προσέκρουσε στον ψηλότερο ουρανοξύστη του Πεκίνου

Αγνωστος μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των θυμάτων - Το κτίριο εκκενώθηκε 

Μυστήριο στο Λος Αντζελες: Συλλογή hypercars αξίας έως 100 εκατ. δολαρίων βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στο αεροδρόμιο

Μυστήριο στο Λος Αντζελες: Συλλογή hypercars αξίας έως 100 εκατ. δολαρίων βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στο αεροδρόμιο

Μια σπάνια συλλογή hypercars, με Ferrari LaFerrari, McLaren Speedtail, Porsche 918 Spyder και Koenigsegg, εντοπίστηκε σε χώρο του αεροδρομίου 

Βίντεο που προκαλεί οργή: Μητέρα χαστουκίζει το παιδί της δυνατά και πέφτει στο οδόστρωμα

Βίντεο που προκαλεί οργή: Μητέρα χαστουκίζει το παιδί της δυνατά και πέφτει στο οδόστρωμα

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή των Αμπελόκηπων 

Apple: Ανακοίνωσε αυξήσεις τιμών σε iPad, Macbook και Mac

Apple: Ανακοίνωσε αυξήσεις τιμών σε iPad, Macbook και Mac

Σημαντικές αυξήσεις τιμών σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων της ανακοίνωσε η Apple 

«Γιατί να μην ρίξουμε πυρηνικά;»: Σκληροπυρηνικοί καλούν τον Πούτιν να αφήσει τη διπλωματία και να κλιμακώσει στην Ουκρανία

«Γιατί να μην ρίξουμε πυρηνικά;»: Σκληροπυρηνικοί καλούν τον Πούτιν να αφήσει τη διπλωματία και να κλιμακώσει στην Ουκρανία

Η οργή για ουκρανικά πλήγματα με drones βαθιά μέσα στη Ρωσία, σε στόχους σε Μόσχα και σε Αγία Πετρούπολη, φέρνει πίεση για στρατιωτική κλιμάκωση 

Τραγικός θάνατος: Πατέρας δύο παιδιών αποκοιμήθηκε κατά λάθος πάνω σε μαχαίρι

Τραγικός θάνατος: Πατέρας δύο παιδιών αποκοιμήθηκε κατά λάθος πάνω σε μαχαίρι

Συνελήφθησαν τρία άτομα, μέχρι να αποκαλυφθεί το τραγικό ατύχημα 

«Σεισμός» στη Volkswagen: Ψαλιδίζει έως και 100.000 θέσεις εργασίας και κλείνει εργοστάσια

«Σεισμός» στη Volkswagen: Ψαλιδίζει έως και 100.000 θέσεις εργασίας και κλείνει εργοστάσια

Η Volkswagen σχεδιάζει να περικόψει έως και 100.000 θέσεις εργασίας και να τερματίσει την παραγωγή σε τέσσερα εργοστάσια στη Γερμανία, σε μια σημαντική επιτάχυνση των σχεδίων περικοπής κόστους 

Βενεζουέλα: Η συγκλονιστική στιγμή που γυναίκα ανασύρεται ζωντανή από τα ερείπια- 50.000 αγνοούμενοι

Βενεζουέλα: Η συγκλονιστική στιγμή που γυναίκα ανασύρεται ζωντανή από τα ερείπια- 50.000 αγνοούμενοι

Μέσα στο χάος και τον εφιάλτη, οι ιστορίες διάσωσης που βλέπουν το φως δίνουν ελπίδα στη σεισμόπληκτη Βενεζουέλα 

Απολογία σοκ της μητέρας του Αγγελου

Απολογία σοκ της μητέρας του Αγγελου

«Ο σύντροφός μου έλεγε ότι τον έκαιγε για να βάλει μυαλό» 

Πώς θα πάει η Ελλάδα στο διάστημα: Από τους μικροδορυφόρους στο σχέδιο των 350 εκατ. ευρώ

Πώς θα πάει η Ελλάδα στο διάστημα: Από τους μικροδορυφόρους στο σχέδιο των 350 εκατ. ευρώ

Η κυβέρνηση εγκαινιάζει τη δεύτερη φάση της ελληνικής διαστημικής πολιτικής 

Λιβάνιος: Aλλάζουν τα δημοτικά τέλη

Λιβάνιος: Aλλάζουν τα δημοτικά τέλη

Η αποσύνδεση «είναι αίτημα και των εταιρειών ενέργειας και των δήμων», είπε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών - Στόχος το σύστημα να εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2028 

Η στιγμή που πάνοπλοι αστυνομικοί μπαίνουν σε σπίτια του κυκλώματος με τα ναρκωτικά στη Μύκονο: «Πέσε κάτω τώρα»

Η στιγμή που πάνοπλοι αστυνομικοί μπαίνουν σε σπίτια του κυκλώματος με τα ναρκωτικά στη Μύκονο: «Πέσε κάτω τώρα»

Βρήκαν 4,5 κιλά κοκαΐνης και κάνναβης, €700.000 το παράνομο κέρδος- Από τον Απρίλιο η δράση του κυκλώματος με αρχηγό έναν 37χρονο Αλβανό - Χρησιμοποιούσαν ως «βιτρίνα» εταιρεία μεταφοράς τουριστών με βαν 

Ισπανία: Ντόπιος γρονθοκόπησε 13χρονη στο πρόσωπο και της έσπασε την μύτη

Ισπανία: Ντόπιος γρονθοκόπησε 13χρονη στο πρόσωπο και της έσπασε την μύτη

Δεκάδες τουρίστες έτρεξαν για να βοηθήσουν την έφηβη, η οποία ακούστηκε να φωνάζει καθώς δεχόταν επίθεση από τον άνδρα 

Σάλος στη Βρετανία: Τον σκότωσε με μια γροθιά - Σκληρό βίντεο

Σάλος στη Βρετανία: Τον σκότωσε με μια γροθιά - Σκληρό βίντεο

Ο 28χρονος Ντίλαν Μαξγουελ κατηγορείται για τον θάνατο του 25χρονου Λουκ Τόμπσον, πατέρα τριών παιδιών, μετά από μια επίθεση στις 19 Νοεμβρίου 2023 

Μυλοπόταμος: Ποιος εντόπισε νεκρό τον 32χρονο που αναζητούνταν από τους οικείους του

Μυλοπόταμος: Ποιος εντόπισε νεκρό τον 32χρονο που αναζητούνταν από τους οικείους του

Τα ακριβή αίτια θανάτου θα διαπιστωθούν μετά από ιατροδικαστική εξέταση, καθώς η Αστυνομία δεν εντοπίζει ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. 

Γιαγιά δηλητηρίασε και μαχαίρωσε τα 4 εγγόνια της μέχρι θανάτου - «Δεν θα ξαναδώ ποτέ τα παιδιά μου»

Γιαγιά δηλητηρίασε και μαχαίρωσε τα 4 εγγόνια της μέχρι θανάτου - «Δεν θα ξαναδώ ποτέ τα παιδιά μου»

Η ηλικιωμένη φέρεται να εξαγριώθηκε όταν ο πρώην σύζυγος της κόρης της απέκτησε προσωρινή επιμέλεια των παιδιών 

Μήνυση κατά 18 influencers από την Επιτροπή Παιγνίων για διαφήμιση παράνομου τζόγου - Είχαν πάνω από 3 εκατ. followers

Μήνυση κατά 18 influencers από την Επιτροπή Παιγνίων για διαφήμιση παράνομου τζόγου - Είχαν πάνω από 3 εκατ. followers

Οι περισσότεροι από τους followers ήταν ανήλικοι, είπε ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ, Αντώνης Βαρθολομαίος 

Οι «επικίνδυνες» παραλίες της Αττικής - Πού και πώς μπορείτε να κολλήσετε E. coli

Οι «επικίνδυνες» παραλίες της Αττικής - Πού και πώς μπορείτε να κολλήσετε E. coli

Περίπου 6 στις 10 παραλίες στην Ανατολική Αττική κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμβηση, με το βακτήριο E. coli να αποτελεί τον κεντρικό κίνδυνο για την υγεία των λουόμενων. 

Πήγε στην Τουρκία για να φτιάξει τα δόντια του και τώρα αντιμετωπίζει εφιάλτη - «Μην πάτε στην Τουρκία. Μην αφήσετε να ...»

Πήγε στην Τουρκία για να φτιάξει τα δόντια του και τώρα αντιμετωπίζει εφιάλτη - «Μην πάτε στην Τουρκία. Μην αφήσετε να ...»

Ο 47χρονος Βρετανός ξόδεψε 3.900 λίρες για smile makeover στην Τουρκία και τώρα καλείται να πληρώσει έως 40.000 λίρες για να αποκαταστήσει τη ζημιά. 

Βίντεο μετά την πτώση ελικοπτέρου στη λίμνη Αώου: Ο χειριστής κολυμπά στα νερά και εξετάζει το βυθισμένο Bell

Βίντεο μετά την πτώση ελικοπτέρου στη λίμνη Αώου: Ο χειριστής κολυμπά στα νερά και εξετάζει το βυθισμένο Bell

Στο νέο υλικό αποτυπώνεται η στιγμή που ένας από τους κυβερνήτες βρίσκεται ήδη μέσα στο νερό και βουτά, ενώ λίγα μέτρα μακριά του το ελικόπτερο είναι βυθισμένο - με το περίγραμμά του να διακρίνεται καθαρά κάτω από την επιφάνεια της λίμνης 

Σύγκρουση τρένων στη δυτική Πολωνία – Τραυματίστηκαν δύο άτομα

Σύγκρουση τρένων στη δυτική Πολωνία – Τραυματίστηκαν δύο άτομα

Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα - 16 ομάδες της Πυροσβεστικής έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος 

Επιληπτική κρίση πιλότου σε πτήση της Air Canada προκάλεσε τρόμο σε 61 επιβάτες

Επιληπτική κρίση πιλότου σε πτήση της Air Canada προκάλεσε τρόμο σε 61 επιβάτες

«Για σαράντα λεπτά προσπαθούσαμε να τον συγκρατήσουμε» 

«Σε δύο λεπτά έφυγε»: Συγκλονισμένος ο σύντροφος της 23χρονης που πέθανε αιφνιδίως στα Κουφονήσια

«Σε δύο λεπτά έφυγε»: Συγκλονισμένος ο σύντροφος της 23χρονης που πέθανε αιφνιδίως στα Κουφονήσια

«Το κορίτσι εκείνο το βράδυ δεν είχε φάει σχεδόν τίποτα - ήταν ουσιαστικά νηστική» 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services