Σίγουρα γνωρίζετε κάποια από αυτά
Ποια μέρη του κόσμου είναι γυναικοκρατούμενα;
Ποια μέρη του κόσμου είναι γυναικοκρατούμενα; - Σίγουρα γνωρίζετε κάποια από αυτά

Πάρα τις πατριαρχικές κοινωνίες στις οποίες ζει το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπινων, υπάρχουν ορισμένες μικρότερες περιπτώσεις όπου κυριαρχούν οι γυναίκες. Το ίδιο συμβαίνει και στο ζωικό βασίλειο. Για παράδειγμα ο αφρικανικός ελέφαντας ζει μέσα σε μητριαρχικές κοινωνίες.

Στην περίπτωση του ελέφαντα οι γυναίκες ή μητριάρχες να ηγούνται των ομάδων τους. Η κορυφαία μητριάρχης οδηγεί το κοπάδι με αυτοπεποίθηση και ειδικές δεξιότητες, ώστε να αφουγκράζεται το περιβάλλον και να ειδοποιεί τους άλλους για τον κίνδυνο ενώ εργάζεται ως μονάδα για να μεγαλώσει τα μικρά τους. Βλέπουμε επίσης μητριαρχίες σε άλλες ομάδες ζώων, συμπεριλαμβανομένων των μπονόμπο, των λεμούριων, των σουρικάτων και των μυρμηγκιών. Όπως ο αφρικανικός ελέφαντας, υπάρχουν ανθρώπινες κοινωνίες που διευθύνουν οι γυναίκες. Αυτές οι γυναίκες είναι αγριεμένες, πιστές, έξυπνες και λίγο «κακές».

Minangkabau

Στα ανατολικά νησιά που αιωρούνται πάνω από την Αυστραλία, το Minangkabau είναι η μεγαλύτερη μητριαρχική κοινωνία παγκοσμίως. Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι συμμετέχουν σε αυτήν την κουλτούρα όπου οι γυναίκες σέβονται και μάλιστα μεταχειρίζονται και ευνοϊκότερα.

Σε ορισμένους πολιτισμούς, θεωρείται κακό να έχεις κόρη αλλά όχι εδώ. Επειδή οι γυναίκες ηγούνται της κοινωνίας του Minangkabau, το όνομα της οικογένειας κληρονομείται από τις γυναίκες και οι περιουσίες μεταβιβάζονται από τις μητέρες στις κόρες. Οι γαμπροί μετακομίζουν στο σπίτι της νύφης μετά το γάμο και παρόλο που ακούγεται ότι οι γυναίκες ελέγχουν τα πάντα, άνδρες και γυναίκες συνεισφέρουν εξίσου στην κοινωνία του Minangkabau . Στην ηλικία των 10 ετών, τα αγόρια εγκαταλείπουν το σπίτι της μητέρας τους για να μείνουν σε ανδρικά διαμερίσματα για να μάθουν πρακτικές δεξιότητες και θρησκευτικές διδασκαλίες. Οι άνδρες κατέχουν θρησκευτικά και πολιτικά αξιώματα με την άδεια των γυναικών. Ενώ ο αρχηγός της φυλής είναι πάντα άνδρας, οι γυναίκες βοηθούν στην επιλογή τους και την απομάκρυνσή τους από το αξίωμα εάν προκληθούν.

Bribri

Κοντά στις ακτές της Νότιας Αμερικής, η φυλή Bribri είναι μια μικρή ιθαγενής ομάδα γνωστή για την καλλιέργεια όλων των τροφίμων, φαρμάκων, δομικών αγαθών κ.λπ. Αυτή η αυτάρκης κοινωνία χωρίζεται σε φατρίες που αποτελούνται από εκτεταμένες οικογένειες. Κάθε άτομο ανήκει σε μια φυλή που καθορίζει η μητέρα και η γυναικεία καταγωγή. Δεδομένου ότι η οικογένεια του πατέρα δεν μεγαλώνει αγόρια, οι άνδρες δεν μπορούν να μεγαλώσουν τα δικά τους παιδιά - μόνο τα παιδιά της αδελφής τους. Μόνο οι γυναίκες μπορούν να κληρονομήσουν τη γη, κάνοντας την καλλιέργεια και τη συγκομιδή της τροφής τους πιο βιώσιμη και εφικτή. Η διαδικασία της αγροδασοκομίας ενθαρρύνει την αναζήτηση τροφής και τη συλλογή τροφίμων από φυσικές πηγές χλωρίδας και πανίδας. Ως ιερή τιμή, οι γυναίκες είναι τα μόνα άτομα που μπορούν να ετοιμάσουν ένα ποτό για ιερές θρησκευτικές τελετουργίες ή σημαντικά γεγονότα ζωής, όπως γάμους, κηδείες ή ακόμα και η αναγγελία εγκυμοσύνης.

Khasi

Μία από τις τελευταίες εναπομείνασες μητριαρχικές κοινωνίες στην Ινδία είναι ο λαός Khasi. Τα παιδιά Khasi λαμβάνουν το επώνυμο της μητέρας τους. Οι γυναίκες πηγαίνουν στην αγορά για να δουλέψουν και να πουλήσουν αγαθά, ενώ οι άνδρες μένουν σπίτι και μεγαλώνουν παιδιά. Όταν ένα ζευγάρι είναι παντρεμένο, ο γαμπρός μετακομίζει στο σπίτι των γονιών της νύφης. Επιπλέον, ο γαμπρός θα πάρει το επώνυμο της νύφης. Όταν φτάσουν τα παιδιά, η νεότερη γυναίκα θα λάβει τη μεγαλύτερη κληρονομιά και το μεγαλύτερο οικογενειακό σπίτι, αλλά αυτή η κληρονομιά έρχεται με την ευθύνη της φροντίδας των ηλικιωμένων γονιών τους. Οι άντρες λαμβάνουν μια μικρή κληρονομιά, αλλά αν έχει αδερφές, οι γυναίκες θα πάρουν το μεγαλύτερο μερίδιο. Αν και η κοινωνία των Khasi είναι πιο ισότιμη στην κατανομή των ευθυνών από άλλες, οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι κατά κύριο λόγο στην εξουσία. Οι άνθρωποι ακολουθούν τους νόμους της ινδικής κυβέρνησης και πολλοί Khasis ασκούν τον Χριστιανισμό, με ορισμένες οικογένειες να ενσωματώνουν τον άνδρα ως πατριάρχη της οικογένειας, όπως αυτό που φαίνεται στη δυτική κουλτούρα.

Mosuo

Η Mosuo είναι μια μικρή κοινότητα στις νότιες επαρχίες της Κίνας. Στην κουλτούρα τους, η μητριάρχης του σπιτιού έχει τον τελευταίο λόγο. Όπως πολλοί μητριαρχικοί πολιτισμοί, η καταγωγή ανιχνεύεται μέσω των γυναικών της οικογένειας. Μόλις γεννηθεί ένα παιδί, ανήκουν στην οικογένεια της μητέρας τους, ζουν με συγγενείς εξ αίματος σε ένα σπίτι πολλών γενεών. Οι άνθρωποι στη Mosuo κάνουν γάμους, όπου μπορεί ένα ζευγάρι δεν μένει μαζί, αλλά απολαμβάνει ο ένας τη συντροφιά του άλλου τη νύχτα ή όταν τους βολεύει.

Ενώ οι περισσότεροι γάμοι είναι μακροπρόθεσμοι, οι γυναίκες μπορούν να διασκεδάσουν με άλλους άνδρες εάν ενδιαφέρονται και εκείνοι. Δεν υπάρχει νόθο παιδί, αφού η γενεαλογία είναι μέσω της μητέρας. Δεδομένου ότι τα παιδιά παραμένουν πάντα στη φροντίδα της μητέρας, ο πατέρας παίζει δευτερεύοντα ρόλο στην ανατροφή. Εάν πρόκειται να μεταβιβαστεί η γη, φυσικά, περνά από τη μητρική πλευρά της οικογένειας. Η μεγαλύτερη κόρη θα γίνει η επόμενη μητριάρχης μετά τη μητέρα τους, και ακόμη και υιοθετημένες κόρες μπορούν να γίνουν μητριάρχες.

Nagovisi

Γείτονες με την Ινδονησία και την Αυστραλία, σε ένα μεγάλο τροπικό νησί, ζουν οι κάτοικοι του Ναγκοβίσι. Όπως το Bribri της Κόστα Ρίκα, η παραγωγή τροφίμων είναι το επίκεντρο της ζωής στο νησί, και οι γυναίκες διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιτυχή εκτέλεση ενός τόσο τεράστιου εγχειρήματος. Κάθε ενήλικη γυναίκα δικαιούται να καλλιεργεί στη γη των προγόνων της, με αυτό το δικαίωμα να μεταβιβάζεται στην κόρη της. Οι σύζυγοι και οι άνδρες της φυλής εκτελούν εργασίες χειρωνακτικής εργασίας, όπως καθαρισμό της γης, γεωργία και συγκομιδή των πραγματικών αγαθών. Αν και ο γάμος δεν είναι κοινή πρακτική, αν ένα ζευγάρι δει μαζί, κοιμάται μαζί και ο άντρας βοηθά τη γη της, θεωρούνται παντρεμένοι.

Akan

Κατά μήκος του Κόλπου της Γουινέας, οι Ακάν είναι μια άλλη μητριαρχική κοινωνία. Η κουλτούρα τους βασίζεται στη μητρική καταγωγή, επομένως η γενεαλογία της μητέρας εκχωρεί θέσεις στον οικονομικό και πολιτικό κόσμο. Οι άντρες στην κουλτούρα των Ακάν έχουν σημαντικό ρόλο στη ζωή των παιδιών της αδερφής τους, αλλά όχι των δικών τους παιδιών. Οι άνδρες κατέχουν ηγετικές θέσεις, αλλά κληρονομούνται και μεταβιβάζονται μέσω των μητέρων, των αδελφών και των κορών τους. Οι άνδρες συνήθως συναναστρέφονται με τα θηλυκά μέλη της οικογένειας και αναμένεται να στηρίξουν την οικογένειά τους και τις γυναίκες συγγενείς τους. Ενώ οι άντρες βοηθούν περισσότερο με έναν οικογενειακό ρόλο, οι γυναίκες είναι ελεύθερες να συναναστρέφονται με όλα τα μέλη της ομάδας και να αναζητούν φροντίδα για ολόκληρη τη φυλή.

Umoja Usao

Μία από τις νεότερες κοινωνίες που διοικούνται από γυναίκες είναι η Umoja Usao. Ιδρύθηκε το 1990, αυτό το εξ ολοκλήρου γυναικείο χωριό ξεκίνησε ως καταφύγιο για γυναίκες σε καταχρηστικές σχέσεις, κορίτσια που φεύγουν από αναγκαστικούς γάμους ή ακρωτηριασμούς των γεννητικών οργάνων. Οι γυναίκες ανήκαν προηγουμένως στη φυλή Samburu, όπου οι γυναίκες ήταν ιδιοκτησία του συζύγου τους και είχαν έναν γενικό υποδεέστερο ρόλο στην κοινωνία. Αν μια γυναίκα βιαζόταν, ο άντρας τους θα την έδιωχνε από το σπίτι επειδή ήταν «βρώμικη». Η Umoja Usao έγινε καταφύγιο για δραπέτισσες και άστεγες γυναίκες. Οι γυναίκες που ξέφυγαν από τη βίαιη οικογενειακή ζωή υποχώρησαν στην Umoja και συχνά έφερναν τα παιδιά τους μαζί τους, δημιουργώντας ένα καταφύγιο ειρήνης. Σ

τα Σουαχίλι, το Umoja σημαίνει στην πραγματικότητα «ενότητα», με τους ανθρώπους Umoja να εργάζονται για να εκπαιδεύσουν τους άλλους σχετικά με τα δικαιώματά τους. Φιλοξενούν ένα δημοτικό σχολείο, δημιουργούν κοσμήματα και διασκεδάζουν τους τουρίστες για να υποστηρίξουν οικονομικά το χωριό τους. Απαγορεύεται στους άνδρες να ζουν στο χωριό, αλλά επιτρέπεται να το επισκεφτούν. Οι μόνοι άνδρες που επιτρέπεται να διανυκτερεύσουν στο χωριό είναι άνδρες που μεγάλωσαν ζώντας στο χωριό.

Meghalaya

Μια άλλη φυλή στους λόφους της Ινδίας είναι οι Garo, η δεύτερη μεγαλύτερη φυλή στη Meghalaya. Όπως και οι γείτονές τους Khasi, οι Garos περνούν την περιουσία και την πολιτική διαδοχή από μητέρα σε κόρη. Συνήθως, η μικρότερη κόρη κληρονομεί την περιουσία της μητέρας της. Η κοινωνία είναι μητριαρχική. Ωστόσο οι άνδρες είναι εκείνοι που κυβερνούν την κοινωνία και διαχειρίζονται την περιουσία. Οι Garo πιστεύουν επίσης στην ισότητα των φύλων και γι' αυτό τα ακίνητα ανήκουν σε γυναίκες αλλά διοικούνται από άνδρες. Ο γάμος μιας κόρης συχνά κανονίζεται και ο σύζυγος μετακομίζει στο σπίτι της συζύγου. Είναι ενδιαφέρον ότι η ένωση μπορεί να διαλυθεί χωρίς στίγμα, παρά το γεγονός ότι ο γάμος έχει διευθετηθεί.

Nubian

Ο λαός της Νουβίας είναι βαθιά συνδεδεμένος με τον ποταμό Νείλο. Για εκατοντάδες χρόνια, οι Νούβιοι καλλιεργούσαν γη κατά μήκος του ποταμού Νείλου, στηρίζοντας τις οικογένειές τους με τη γεωργία και τα ζωικά αγαθά που παράγονται. Μετά τη δημιουργία φραγμάτων τον 20ο αιώνα, ο λαός της Νούβιας έχασε σπίτια και αναγκάστηκαν να μετακομίσουν και να βρουν δουλειά αλλού. Ενώ οι άντρες έφευγαν από το σπίτι αναζητώντας δουλειά, οι γυναίκες έμεναν σπίτι μεγαλώνοντας τα παιδιά τους, φροντίζοντας τους ηλικιωμένους και καλλιεργώντας ό,τι υπήρχε διαθέσιμο. Συχνά, οι άνδρες δεν επέστρεφαν στο σπίτι λόγω των σκληρών περιβαλλοντικών και εργασιακών συνθηκών ως εργάτες ή μισθοφόροι. Η κουλτούρα των Νουβίων είναι πλούσια σε τέχνη, διηγήματα και μουσική. Ενώ πολλοί Νούβιοι είναι πλέον χριστιανοί, η κουλτούρα τους εξακολουθεί να ακολουθεί μια μητριαρχική κοινωνία που κυριαρχείται από άγριες, αδυσώπητες γυναίκες.

Hopi

Όπως πολλές από τις φυλές και τις ομάδες παραπάνω, μερικές φυλές ιθαγενών Αμερικανών ακολουθούν ένα μητριαρχικό μοτίβο.Οι Χόπι ζουν κυρίως στην Αριζόνα ως κυρίαρχο έθνος, ακολουθώντας τους δικούς τους νόμους σύμφωνα με το Σύνταγμα των Χόπι. Οι άνθρωποι των Χόπι ακολουθούν τον μητρογραμμικό τρόπο ζωής, κερδίζοντας οικογενειακά ονόματα και ανιχνεύοντας την καταγωγή από την πλευρά της μητέρας. Μετά τη γέννηση ενός παιδιού, η πατρική πλευρά της οικογένειας παίρνει το όνομα του παιδιού, αλλά μόνο οι πατρικές γυναίκες μπορούν να υποβάλουν ένα όνομα για εξέταση. Οι γυναίκες τείνουν στο σπίτι και τα παιδιά, ενώ οι άνδρες είναι υπεύθυνοι για τη γεωργία και τον πόλεμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βίντεο: Κορίτσι περνάει με πατίνι τον δρόμο στην Κρήτη και σώζεται παρά τρίχα

Βίντεο: Κορίτσι περνάει με πατίνι τον δρόμο στην Κρήτη και σώζεται παρά τρίχα

Ευτυχώς, ήταν πολύ τυχερή 

Δημοψηφίσματα - Ουκρανία: «Ναι» στην ένταξη των ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία

Δημοψηφίσματα - Ουκρανία: «Ναι» στην ένταξη των ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία

Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα 

Αφησαν σημείωμα στον τάφο των γονιών του Πούτιν: «Ο γιος σας συμπεριφέρεται απαράδεκτα»!

Αφησαν σημείωμα στον τάφο των γονιών του Πούτιν: «Ο γιος σας συμπεριφέρεται απαράδεκτα»!

Η έκκληση προς τους αποβιώσαντες γονείς του Ρώσου προέδρου είναι μια σελίδα κομμένη από ημερολόγιο ενός «άτακτου» μαθητή 

Μητέρα 13χρονης που κατήγγειλε βιασμό από τον πατριό της: «Είμαι πεπεισμένη ότι δεν ισχύει»

Μητέρα 13χρονης που κατήγγειλε βιασμό από τον πατριό της: «Είμαι πεπεισμένη ότι δεν ισχύει»

«Μου φαίνεται πολύ παράξενο γιατί ήμουν μονίμως στο σπίτι» 

Ανδρας εντοπίστηκε αιμόφυρτος στο Πεδίον του Αρεως

Ανδρας εντοπίστηκε αιμόφυρτος στο Πεδίον του Αρεως

Έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο 

Νέα μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα για κορωνοϊό: Αύξηση της θνησιμότητας εντός κι εκτός ΜΕΘ

Νέα μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα για κορωνοϊό: Αύξηση της θνησιμότητας εντός κι εκτός ΜΕΘ

Πρόκειται για το δεύτερο σκέλος της μελέτης που είχε δημοσιευτεί πέρυσι και αφορούσε το διάστημα από την αρχή της πανδημίας έως τον Μάιο του 2021 

Δολιοφθορά στον Nord Stream; Τι κατέγραψαν οι σεισμολόγοι

Δολιοφθορά στον Nord Stream; Τι κατέγραψαν οι σεισμολόγοι

Η διαχειρίστρια εταιρεία του ρωσικού αγωγού, το Κρεμλίνο, πηγή της γερμανικής κυβέρνησης, Πολωνία και Δανία δεν το αποκλείουν 

Κεφαλονιά: Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος πέρασε δίπλα από το νησί

Κεφαλονιά: Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος πέρασε δίπλα από το νησί

Το ξέσπασμα της αταιγίδας «Bogdan» 

Επίσημο: Αυτή η ταινία είναι η Ελληνική υποψηφιότητα για τα Οσκαρ

Επίσημο: Αυτή η ταινία είναι η Ελληνική υποψηφιότητα για τα Οσκαρ

Ποια είναι, γιατί επιλέχθηκε 

Πολυτεχνειούπολη: 22 συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. - «Ντου» μέσα στις εστίες, βρέθηκαν όπλα

Πολυτεχνειούπολη: 22 συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. - «Ντου» μέσα στις εστίες, βρέθηκαν όπλα

«Είναι απαράδεκτο να πέφτουν πυροβολισμοί δίπλα σε αμφιθέατρα που διεξάγονται εξετάσεις, να απειλούνται μέχρι και να κυνηγιούνται φοιτητές από αστυνομικούς με τα όπλα τους» λένε φοιτητές 

Νέα επίθεση Ερντογάν: Η Ελλάδα προστατεύει τρομοκράτες στο Λαύριο

Νέα επίθεση Ερντογάν: Η Ελλάδα προστατεύει τρομοκράτες στο Λαύριο

Τα όπλα δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς 

Φονική ληστεία στην Τούμπα: «Εμαθα από το ραδιόφωνο ότι το παιδί μου πέθανε»

Φονική ληστεία στην Τούμπα: «Εμαθα από το ραδιόφωνο ότι το παιδί μου πέθανε»

«Δεν ήθελα να σκοτώσω» ισχυρίζεται ο 28χρονος κατηγορούμενος 

Τραγικό εργατικό δυστύχημα στην Κέρκυρα: Θάφτηκε ζωντανός 50χρονος εργάτης

Τραγικό εργατικό δυστύχημα στην Κέρκυρα: Θάφτηκε ζωντανός 50χρονος εργάτης

Πώς έγινε τραγικό δυστύχημα σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις  

Ζωγράφου: Πως συνέβη το περιστατικό με τους πυροβολισμούς

Ζωγράφου: Πως συνέβη το περιστατικό με τους πυροβολισμούς

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

Κακοκαιρία «Bogdan»: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία «Bogdan»: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

SOS για τρεις περιοχές  

Υπόθεση revenge ρorn στην Πάτρα: «Έκανα απόπειρα αυτοκτονίας» λέει ένα από τα 141 θύματα

Υπόθεση revenge ρorn στην Πάτρα: «Έκανα απόπειρα αυτοκτονίας» λέει ένα από τα 141 θύματα

Σοκάρουν τα όσα λέει μια από τις γυναίκες που έπεσε θύμα revenge ρorn 

Ασύλληπτο περιστατικό στην Πάτρα: Μαθητής έστειλε στο νοσοκομείο συμμαθητές τους

Ασύλληπτο περιστατικό στην Πάτρα: Μαθητής έστειλε στο νοσοκομείο συμμαθητές τους

Τους μοίρασε χάπια στην τάξη 

Φρίκη στο Ηράκλειο: Βίασε την 13χρονη κόρη της συντρόφου του, την ώρα που η γυναίκα γεννούσε το παιδί τους

Φρίκη στο Ηράκλειο: Βίασε την 13χρονη κόρη της συντρόφου του, την ώρα που η γυναίκα γεννούσε το παιδί τους

Το κορίτσι δεν άντεξε τον εφιάλτη που βίωνε στα χέρια του πατριού της και έσπασε τη σιωπή του 

«Με άρπαξαν και με άφησαν στην απομόνωση 38 ημέρες»

«Με άρπαξαν και με άφησαν στην απομόνωση 38 ημέρες»

Μαρτυρία - σοκ ιρανής ποιήτριας 

Έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στο μετρό γιατί τον αγνόησε και δεν του μίλησε

Έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στο μετρό γιατί τον αγνόησε και δεν του μίλησε

Προσοχή σκληρές εικόνες 

NASA: Χτυπά αστεροειδή για να τον εκτρέψει από την πορεία του, πρωτιά για την ανθρωπότητα

NASA: Χτυπά αστεροειδή για να τον εκτρέψει από την πορεία του, πρωτιά για την ανθρωπότητα

Σκάφος καμικάζι ολοκλήρωσε την αποστολή του 

Καθαρίστρια γέννησε εν ώρα εργασίας σε λεκάνη στο ΚΑΤ: Δεν ήξερα ότι ήμουν έγκυος

Καθαρίστρια γέννησε εν ώρα εργασίας σε λεκάνη στο ΚΑΤ: Δεν ήξερα ότι ήμουν έγκυος

«Ξαφνικά βγήκε από μια τουαλέτα και διαπίστωσαν ότι είχε αίμα» 

Μεσσηνία: «Πήγαινα να το αγγίξω κι έβαζε τα κλάματα» λέει η γιαγιά του βρέφους

Μεσσηνία: «Πήγαινα να το αγγίξω κι έβαζε τα κλάματα» λέει η γιαγιά του βρέφους

Το βρέφος νοσηλεύεται διασωληνωμένο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες 

Κακοκαιρία «Bogdan»: Μήνυμα του 112 στη Δυτική Ελλάδα

Κακοκαιρία «Bogdan»: Μήνυμα του 112 στη Δυτική Ελλάδα

«Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις» 

Ο  Έντουαρντ Σνόουντεν έλαβε την ρωσική υπηκοότητα από τον Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν έλαβε την ρωσική υπηκοότητα από τον Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο πληροφοριοδότης Έντουαρντ Σνόουντεν είναι γνωστός για τη διαρροή άκρως απόρρητων πληροφοριών από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ το 2013, όταν ήταν υπάλληλός της 

«Αναξιοπρεπείς όσοι κρύβονται πίσω από τη φούστα άλλων - Η Ελλάδα θα λογοδοτήσει»

«Αναξιοπρεπείς όσοι κρύβονται πίσω από τη φούστα άλλων - Η Ελλάδα θα λογοδοτήσει»

Ερντογάν εκτός ορίων 

Βίντεο σοκ - Ρωσία: Αυτοπυρπολήθηκε για να μην πολεμήσει στην Ουκρανία

Βίντεο σοκ - Ρωσία: Αυτοπυρπολήθηκε για να μην πολεμήσει στην Ουκρανία

Προσοχή, οι εικόνες είναι πολύ σκληρές 

Τζόρτζια Μελόνι: «Η Ιταλία μας διάλεξε και εμείς δεν θα την εξαπατήσουμε»

Τζόρτζια Μελόνι: «Η Ιταλία μας διάλεξε και εμείς δεν θα την εξαπατήσουμε»

Ξεκινάει δυναμικά η πρωθυπουργός της Ιταλίας 

Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Είχε στείλει χυδαίο μήνυμα στην Καρολάιν, όταν ήταν 15»

Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Είχε στείλει χυδαίο μήνυμα στην Καρολάιν, όταν ήταν 15»

Τι αναφέρει μια φίλη της 

Τραγωδία με δυο νεκρούς στην Αθηνών - Κορίνθου

Τραγωδία με δυο νεκρούς στην Αθηνών - Κορίνθου

Ένα ταξί με τρεις επιβαίνοντες τυλίχθηκε στις φλόγες 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχεται η κακοκαιρία BOGDAN

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχεται η κακοκαιρία BOGDAN

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει 

Πυροβολισμοί σε σχολείο στη Ρωσία: 15 οι νεκροί με 11 παιδιά ανάμεσά τους

Πυροβολισμοί σε σχολείο στη Ρωσία: 15 οι νεκροί με 11 παιδιά ανάμεσά τους

«Ένα άγνωστο άτομο εισήλθε στο σχολείο, σκότωσε έναν φύλακα, είναι ήδη γνωστό ότι υπάρχουν παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς και στους τραυματίες» 

Εικόνες ντροπής: Η 50χρονη και ο 93χρονος πατέρας της ζουν στο αυτοκίνητο

Εικόνες ντροπής: Η 50χρονη και ο 93χρονος πατέρας της ζουν στο αυτοκίνητο

Η 50χρονη στην Αμαλιάδα που είναι άνεργη αρκετά χρόνια ζητά μία δουλειά ώστε να μπορέσουν αυτή και ο πατέρας της να ζήσουν με αξιοπρέπεια 

Γιάννενα: Μπήκε σπίτι και βρήκε νεκρή τη φίλη της

Γιάννενα: Μπήκε σπίτι και βρήκε νεκρή τη φίλη της

Δάκρυα στα Γιάννενα για το τέλος της 57χρονης γυναίκας 

Chris Davidson: Νεκρός μετά από καυγά σε παμπ ο θρύλος του σερφ

Chris Davidson: Νεκρός μετά από καυγά σε παμπ ο θρύλος του σερφ

Η μοιραία γροθιά 

Πάτρα: Πρωτοφανής υπόθεση «μαζικού» revenge pοrn

Πάτρα: Πρωτοφανής υπόθεση «μαζικού» revenge pοrn

Στη «φόρα» προσωπικές στιγμές 141 κοριτσιών 

Κραυγή αγωνίας από  Έλληνες φοιτητές στη Ρωσία

Κραυγή αγωνίας από Έλληνες φοιτητές στη Ρωσία

Μας ζητούν έως 11.000 ευρώ για να φύγουμε από τη χώρα 

Μάχσα Αμινί: «Βασανίστηκε και την εξευτέλισαν» πριν τον θάνατό της καταγγέλλει συγγενής της

Μάχσα Αμινί: «Βασανίστηκε και την εξευτέλισαν» πριν τον θάνατό της καταγγέλλει συγγενής της

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις οργής στο Ιράν  

Ευρυτανία: Η τελευταία επικοινωνία της 48χρονης

Ευρυτανία: Η τελευταία επικοινωνία της 48χρονης

Συνεχίζεται το θρίλερ της εξαφάνισης 

Ιταλία: Σοκ στην Ευρώπη για τη νίκη της ακροδεξιάς

Ιταλία: Σοκ στην Ευρώπη για τη νίκη της ακροδεξιάς

Το πρόγραμμα της συμμαχίας © Copyright 2022 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services