Ζήγρας και Σαχπατζίδης αποκαλύπτουν ότι οι διαδρομές του βρόμικου χρήματος οδηγούν στον ¶κη
Ζήγρας προς Ακη: Βγάλε τα φουστάνια
Ζήγρας προς Ακη: Βγάλε τα φουστάνια - Ζήγρας και Σαχπατζίδης αποκαλύπτουν ότι οι διαδρομές του βρόμικου χρήματος οδηγούν στον ¶κη

Καταπέλτης για τον ¶κη Τσοχατζόπουλο –τη συμπεριφορά του οποίου απέναντί του περιέγραψε με μελανά χρώματα– ήταν στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού για ξέπλυμα μαύρου χρήματος προερχόμενο –σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη– από μίζες για τα εξοπλιστικά,

Παίρνοντας τη σκυτάλη των απολογιών από τον Νίκο Ζήγρα, που λίγο νωρίτερα είχε ολοκληρώσει με επεισοδιακό τρόπο την απολογία του, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας από την Κατερίνη χαρακτήρισε τον ¶κη Τσοχατζόπουλο «Φαντομά» και τόνισε πως πρόκειται για ένα πρόσωπο που δεν ζει στην πραγματικότητα. «Είναι αλλού», όπως είπε χαρακτηριστικά για τον κ. Τσοχατζόπουλο.

«Θα κάνω μια κατάθεση ψυχής. Το οφείλω στην οικογένειά μου, στα εγγόνια μου. Τα έχασα όλα. Το μόνο που μου απομένει είναι να καθαρίσω το όνομά μου», είπε ξεκινώντας την απολογία του ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Σαχπατζίδης υποστήριξε απολογούμενος στο δικαστήριο:

– Ο ¶κης Τσοχατζόπουλος μας έχει κλείσει στη φυλακή. Λυπάμαι που δεν αναλαμβάνει έστω και τώρα τις ευθύνες που του αναλογούν. Τον πίστεψα και ό,τι έχω κάνει εδώ και 36 χρόνια, γκρεμίστηκε μέσα σε έξι μήνες.

– Με εξαπάτησε με την υπόθεση του Ιανού, με το θέμα της πρώην συζύγου του, Γκουντρούν Μολντενχάουερ, με τις αγοραπωλησίες των ακινήτων.

– Ο Τσοχατζόπουλος με πλησίασε γιατί με είχε ανάγκη. Δεν ήταν κακό αυτό, το έκαναν όλοι οι πολιτικοί. Το 1999 είχα αγοράσει όλες τις εφημερίδες της Βόρειας Ελλάδας. Ο Τσοχατζόπουλος ήξερε ότι εγώ έχω διασυνδέσεις και επαφές.

– Στη φυλακή είναι υπεύθυνος για την εκκλησία και προσεύχομαι έστω και τώρα να πει την αλήθεια.

– Τον θεωρούσα τον αριστερό του ΠΑΣΟΚ. Τον υποστήριξα στις προεκλογικές του εκστρατείες. Πίστεψα ότι θα είναι κρίμα να μην εκλεγεί.

– Την περίοδο των εκλογών συναντιόμασταν. Με κέρδισε ως άνθρωπος. Ήταν πολύ φιλικός, πολύ ευγενικός. Όταν του είπα ότι ασχολούμαι με το real estate, τότε μου άνοιξε το θέμα της «Torcaso». Μου είπε ότι έχει ¶ραβες επενδυτές, οι οποίοι έχουν επενδύσει στην Ελλάδα, αλλά θέλουν να φύγουν.

– Πάντα μου έλεγε ότι οι ξένοι επενδυτές τον βοηθούσαν στις εκλογές. Τον βοήθησα και εγώ. Μου ζήταγε δανεικά.

– Του έδωσα προκαταβολή 2 εκατ. ευρώ για την αγοραπωλησία με το Βατοπέδι. Με εκβίαζε, μου έλεγε ότι δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα. «Στα λόγια μπορείς να λες ό,τι θέλεις», μου έλεγε.

– Στις εκλογές του έδωσα 700.000 ευρώ, μου τα ζήτησε ως δανεικά, θέτοντάς μου ως εγγύηση τις μετοχές του «Ιανού». Όταν τον συνάντησα στη φυλακή, τον ρώτησα: «Μου έδωσες τις αληθινές εγγυήσεις για αυτά τα 700.000 ευρώ;». Μου απάντησε: «Σιγά μη σου έδινα τις αληθινές...». Όταν του δάνεισα τα χρήματα, μου είπε πως όταν πάρει τα λεφτά από τον «Ιανό» θα μου τα επιστρέψει. Ακόμα τα περιμένω...

– Έσφαλα, το λάθος μου ήταν ότι πίστεψα στο κέρδος (σ.σ. από τις αγορπαωλησίες ακινήτων που έκανε για λογαριασμό εταιρειών που αποδίδονται στον Α. Τσοχατζόπουλο). Αναγκάστηκα να του δώσω μαύρα χρήματα. Μου είπε ότι πρέπει να του τα καταβάλω για να τα επιστρέψει σε πρόσωπα που τον βοηθάνε προεκλογικά. Μέχρι τότε όλες οι δικές μου συναλλαγές ήταν διατραπεζικές.

– Στη Βουλή δεν είπα την αλήθεια και ζητάω συγγνώμη για αυτό. Φοβήθηκα πως αν μιλούσα εκεί θα ήμουν ο πρώτος που θα έλεγε ότι έδωσε λεφτά στον Τσοχατζόπουλο. Τότε ήταν παντοδύναμος και εγώ δεν είχα αποδείξεις. Μου γνώρισε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στη Ρωσία. Ο ένας ήταν ο κύριος Πριμακόφ και οι άλλοι η νυν πρόεδρος της ρωσικής Βουλής. Επηρεάστηκα, κατάλαβα τι δύναμη έχει. Σκέφτηκα «είναι δυνατόν να πας εσύ μόνος σου στη Βουλή και να πεις ότι έδωσες μαύρα χρήματα στον Τσοχατζόπουλο;» Το σύνολο των χρημάτων που του έχω δώσει μέχρι σήμερα είναι περίπου 9 εκατ. ευρώ.

– Έκανα λάθος που δεν είπα στον ανακριτή την αλήθεια. Ο δικηγόρος μου δε με άφησε.

– Αυτό που σας είπε ο Νίκος Ζήγρας ότι συναντήσαμε τον ¶κη Τσοχατζόπουλο μαζί με τον Α. Οικονομίδη στη φυλακή, είναι αλήθεια. Του ζητήσαμε να πει την αλήθεια. Εμένα ξέρετε τι μου είπε; «Εσύ τι φωνάζεις; Ένα εκατομμύριο ευρώ μου έδωσες για τις εκλογές». Τότε, χτύπησα το κεφάλι μου στα σίδερα.

– Ο άνθρωπος δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα, είναι αλλού είναι «Φαντομάς», είναι παντού και πουθενά.

– Πιστεύω ότι την ευχαριστήρια επιστολή που μου έστειλε επειδή εξόφλησα για λογαριασμό της πρώην συζύγου του, Γκουντρούν Μολντενχάουερ, υπόλοιπο 50.000 ευρώ από την αγορά επίπλων στην Ιταλία, την έγραψε μόνος του.

Στην απολογία του, ο Γιώργος Σαχπατζίδης αποκάλυψε πως όταν ζητάει το λόγο από τον ¶κη Τσοχταζόπουλο για όλα όσα έγιναν, εκείνος του απαντάει ότι όλα είναι σκευωρία και κατασκευασμένα. «Μου λέει αυτά που λέει σε σας εδώ», είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο και συνέχισε: «Έχει πιστέψει το ψέμα και αυτό του έχει γίνει συνείδηση».

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας συνέχισε, αναφερόμενος στον πρώην υπουργό ¶μυνας του ΠΑΣΟΚ: «Ο άνθρωπος είναι αλλού. Μας διέλυσε και δεν του καίγεται καρφί. Το κέρδος μου από τις αγοραπωλησίες των 9 εκατ. ευρώ θα ήταν 600.000 ευρώ. Τελικά, δεν πήρα τίποτα και μου έχουν επιβληθεί πρόστιμα 8,5 εκατ. ευρώ, Ό,τι έχω και δεν έχω είναι όλα δεσμευμένα και κατασχεμένα».

Σε παρέμβασή του ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας, Π. Παναγιωτόπουλος, ρώτησε τον Γ. Σαχπατζίδη: «Κι εσείς δεν βλέπατε; Δεν είστε κανένα γυμνασιόπαιδο να σέρνεστε πίσω του...».

– «Έκανα λάθος. Με εξαπάτησε. Είχε αέρα, πήγαινε την κουβέντα αλλού», απάντησε ο Γ. Σαχπατζίδης και προσέθεσε: «Μπράβο του, πάντως, είναι ο μόνος άνθρωπος που κατάφερε εμένα να με εξαπατήσει».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του Γ. Σαχπατζίδη, ο ¶κης Τσοχατζόπουλος παρακολουθούσε ατάραχος, χωρίς να προχωρά σε ειρωνικά σχόλια, όπως έκανε όταν απολογούνταν ο Ν. Ζήγρας.

Ζήγρας προς ¶κη: Βγάλε τα φουστάνια

Νωρίτερα, στο δικαστήριο προκλήθηκε ένταση μεταξύ του ¶κη Τσοχατζόπουλου και του Νίκου Ζήγρα. Ενώ ο Νίκος Ζηγρας συνέχισε την απολογία του καίγοντας με τα όσα υποστήριξε τον πρώην υπουργό, εκείνος του επιτέθηκε λέγοντάς ότι «είναι ψεύτης» και ότι «λέει παραμύθια».

«Έλεος πια. Ας μιλήσει ο κύριος για την ταμπακιέρα», ήταν η απάντηση του Νίκου Ζήγρα. Από την πλευρά του ο ¶κης είπε στον συγκατηγορούμενο εξάδελφό του ότι θα τα πούνε μαζί εν καιρώ, για να λάβει την απάντηση του Ν. Ζήγρα: «Πότε; Όταν βγάλεις τα φουστάνια και φορέσεις παντελόνια;».

Zήγρας: «Ο ¶κης μου έλεγε ότι ήταν όλα καθαρά και νόμιμα»

Ο Ν. Ζήγρας ήταν αποκαλυπτικός και σήμερα, δεύτερη ημέρα της απολογίας του στο δικαστήριο. Ο εξάδελφος του ¶κη Τσοχατζόπουλου συνέχισε να περιγράφει στο δικαστήριο τις διαδρομές του μαύρου χρήματος και τη διακίνηση αστρονομικών ποσών από offshore εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς. Επέμενε πως ο πρώην υπουργός ¶μυνας του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πίσω από τη διακίνηση των αστρονομικών ποσών και τις αγοραπωλησίες ακινήτων, παρά το γεγονός ότι εκείνος το αρνείται.

Ο τρόπος που απολογήθηκε ο Νίκος Ζήγρας –κάποιες φορές διαβάζει χειρόγραφες σημειώσεις του και κάποιες άλλες τις συμβουλεύεται– προκάλεσε και σήμερα την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης του ¶κη Τσοχατζόπουλου, αλλά και του ίδιου του πρώην υπουργού.

Οι μεν πρώτοι υπέβαλαν αίτημα περί ακυρότητας της απολογίας του Ν. Ζήγρα, ο δε δεύτερος, δηλαδή ο πρώην υπουργός, έκανε λόγο για κατηγορητήριο που, όπως είπε, σκοπίμως σχεδίασαν σε βάρος του ο ανακριτής της υπόθεσης Γαβριήλ Μαλλής και ο συγκατηγορούμενος εξάδελφός του.

Το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση και έτσι ο Ν. Ζήγρας συνέχισε την απολογία του, για να τονίσει στο δικαστήριο ότι:

– Παρέδιδα στον Α. Τσοχατζόπουλο 100–50 χιλιάδες ευρώ. Όταν ήθελε ρευστό, μου έλεγε: «Πρέπει να κινηθείς, να φέρεις χρήματα».

– Το 1998 ο ¶κης Τσοχατζόπουλος μου είπε ότι ο Ντ. Μιχαηλίδης θα φέρει κάτι για εκείνον. Πήγα στο Χίλτον στην Αθήνα και αυτό το «κάτι» για τον Τσοχατζόπουλο ήταν μια βαλίτσα με 80 εκατ. δραχμές. Η βαλίτσα ήταν ασήκωτη. Συνάντησα τον Μιχαηλίδη συνοδεία του προσωπικού φρουρού του ¶κη. Στη συνέχεια την πήγα στο γραφείο του στην Κόμνα Τράκα και αφού του είπα το συνδυασμό, την άνοιξε. Ήταν μέσα δεσμίδες.

Πρόεδρος: Πώς αντέδρασε ο κ. Τσοχατζόπουλος; Τι σας είπε για τα χρήματα αυτά;
Ν. Ζήγρας: Ότι ήταν για επενδύσεις. Τα πήρα και τα έβαλα στο χρηματοκιβώτιο. Όλα αυτά ήταν πριν την αγορά του ακινήτου της Δεινοκράτους από την εταιρεία Bluebell.

– Ο Ντίνος Μιχαηλίδης μου είχε πει, παρουσία του ¶κη Τσοχατζόπουλου, ότι δεν θα μπορέσει ξανά να φέρει μετρητά και ότι στο εξής θα φέρνει επιταγές. Τότε, με τη σύμφωνη γνώμη του Τσοχατζόπουλου, εκδόθηκαν στο όνομα της Bluebell οι επιταγές οι οποίες μαζί με αυτές που εκδόθηκαν στο όνομα της εταιρείας P&Α ήταν συνολικής αξίας 32 εκατ. ελβετικών φράγκων.

– Εγώ δεν μπορούσα να κάνω τίποτα χωρίς να το γνωρίζει ο Τσοχατζόπουλος. Από τον Ντ. Μιχαηλίδη έμαθα ότι η Drumilan ήταν συμφερόντων του Βλάσση Καμπούρογλου και ότι αυτή συνεργάζονταν με την ρώσικη Antey, που διαχειρίζονταν τα εξοπλιστικά στην Ελλάδα.

Πρόεδρος: Μισό λεπτό. Εσείς δεν είχατε αρρωστήσει τότε; Μαθαίνατε συγκλονιστικά πράγματα. Αντιδράσατε;
Ν. Ζήγρας: Ο Τσοχατζόπουλος μου έλεγε ότι όλα είναι καθαρά και νόμιμα, τον εμπιστευόμουν απόλυτα.
Πρόεδρος: Πώς εξηγείτε ότι ενώ εσείς είστε άρρωστος, όλες αυτές οι κινήσεις και αγοραπωλησίες κορυφώνονται αντί να ατονίσουν;
Ν. Ζήγρας: Ήταν όλα τόσο μπλεγμένα, μόνο εγώ μπορούσα να δώσω οδηγίες. Γι' αυτό και με επισκέπτονταν στο νοσοκομείο. Την εποχή που ήμουν άρρωστος, ο Τσοχατζόπουλος μου έλεγε ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν γρήγορα, είναι επείγοντα. Την εποχή της αρρώστιας μου είχα βγει από το νοσοκομείο στην Ελλάδα και είχα ένα μήνα κενό για να εισαχθώ σε νοσοκομείο της Γερμανίας. Τότε ο Τσοχατζόπουλος με πίεσε για να αγοραστεί το ακίνητο επί της οδού Κεφαλληνίας.

– Ο Τσοχατζόπουλος μου είπε πως ο Γ. Σμπώκος ίδρυσε τη Nobilis σε συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο Τσεκούρα για να αγοράσουν ένα ακίνητο (να σημειωθεί εδώ, ότι ο ¶κης Τσοχατζόπουλος και η σύζυγός του απέκτησαν τη Δ. Αεροπαγίτου από τη Nobilis).

– Η αγορά του ακινήτου της Δεινοκράτους ήταν επιθυμία του Τσοχατζόπουλου. Δε θα έπρεπε όμως να έχει και τη σύμφωνη γνώμη της κόρης του Αρετής; Εγώ πάντως δεν είχα επαφή με την Αρετή Τσοχατζοπούλου.

– Η εταιρεία Bluebell αγόρασε το ακίνητο της Δεινοκράτους και ο ¶κης Τσοχατζόπουλος σε συνεργασία με τη λογίστριά του, Ε. Λαμπροπούλου, συνέταξαν μισθωτήριο για να μείνει εκεί η Αρετή Τσοχατζοπούλου.

– Το 2005 ο Τσοχατζόπουλος αποφασίζει να αγοράσει τη Δεινοκράτους ο Αστέριος Οικονομίδης και στη συνέχεια εκείνος να το πουλήσει στην κόρη του, προκειμένου να μη φανεί ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου αγοράζει από εταιρεία και όχι από φυσικό πρόσωπο. Ο Α. Οικονομίδης λέει ότι έδωσε και σε εμένα χρήματα για την αγορά. Ας το αποδείξει.

Πρόεδρος: Η Αρετή γνώριζε;
Ν. Ζήγρας: Μπορεί να συνεννοήθηκε με τον πατέρα της. Εγώ δεν είχα επαφή μαζί της.

– Από το 2003 πίεζα τον ¶κη να αποχωρήσω. Δεν άντεχα άλλο να έχω αυτά τα βάρη. Το 2006 ο Τσοχατζόπουλος μου είπε ότι ο Γ. Σαχπατζίδης θα αναλάβει την πώληση ακινήτων της Torcaso. Μου ζήτησαν ένα πληρεξούσιο και από εκεί και μετά εγώ δεν έχω καμία συμμετοχή.

– Όλα τα έξοδα της νοσηλείας μου στο εξωτερικό πληρώθηκαν από τον ¶κη Τσοχατζόπουλο (περίπου 50 εκατ. δραχμές). Δεν είχα κανένα όφελος οικονομικό από τη συνεργασία μου με τον ¶κη Τσοχατζόπουλο, αν δείτε τις φορολογικές μου δηλώσεις θα καταλάβετε.

– Η μεγάλη αγωνία του ¶κη ήταν να μη φανεί κάτι που θα τον συνέδεε με τους λογαριασμούς. Όταν είχαμε πάει στην Ελβετία για να γνωρίσει τον διαχειριστή της εταιρείας Norris, συστήθηκε ως Ζήγρας. Πάντα χρησιμοποιούσε το όνομά μου.

– Δεν έχω καμία σχέση με τις εταιρείες Nulfid και Ultra Mare. Eξουσιοδότησα τον ανακριτή να κάνει αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε όλο τον κόσμο και αν βρει κάτι στο όνομά μου, να το δεσμεύσει υπέρ του ελληνικού δημοσίου. Είχα φοβηθεί. Χρησιμοποιούσαν εν αγνοία τα στοιχεία μου.

Πρόεδρος: Αυτό το σχέδιο οργάνωσης της ομάδας αυτής από πού ξεκίνησε;
Ν. Ζήγρας: Ξεκίνησε από επιθυμία του Τσοχατζόπουλου. Απευθύνθηκε σε εμένα.
Πρόεδρος: Γιατί σε εσάς;
Ν. Ζήγρας: Γιατί μου είχε απόλυτη εμπιστοσύνη.

– Ο Τσοχατζόπουλος μου έλεγε ότι ο Ντ. Μιχαηλίδης εκπροσωπούσε αραβικά συμφέροντα και θέλει να επενδύσει μέσω του ιδίου στην Ελλάδα. Μου είπε όμως ότι επειδή τα χρήματα θα έρχονται από Κύπρο, ότι θα πρέπει να ανοίξω μια εταιρεία εκεί. Έτσι ιδρύθηκε η Torcaso.

– Την εταιρεία Norris την ίδρυσαν κατόπιν εντολής Τσοχατζόπουλου, για να υπάρχει μία εταιρεία στην Ελβετία. Κάποια στιγμή μου είπε ότι μπορεί να αγοράσει μετοχές από τον Ν. Καρατζά (βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ) και ότι ήθελε να τον εξυπηρετήσει επειδή είχε πρόβλημα. Μου έδωσε τραπεζικό λογαριασμό του Καρατζά για να εμβάσει η Norris στο λογαριασμό του 1,5 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά ήταν για να αγοράσει ο ¶κης μετοχές του «Ιανού».

Οι διακοπές στη Σαρδηνία και το ιδιωτικό αεροσκάφος

Στην απολογία του ο Ν. Ζήγρας αναφέρθηκε στις διακοπές που έκανε, όπως είπε, ο ¶κης Τσοχατζόπουλος με τη σύζυγό του Β. Σταμάτη στη Σαρδηνία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ταξίδευε με ιδιωτικό αεροσκάφος και πάντα με τη συνοδεία του προσωπικού του φρουρού. «Ρωτήστε τον ποιος πλήρωνε», είπε ο Ν. Ζήγρας.

Ακόμη, ο ίδιος αναφέρθηκε στις προεκλογικές εκστρατείες το 2004 και το 2006 για να τονίσει ότι σε κάθε μια από αυτές ξόδευε περισσότερα από 2,5 εκατ. ευρώ.

«Ήθελε λυσσαλέα να βγει βουλευτής για να έχει την βουλευτική αποζημίωση», είπε.

Πάντως, ο αναπληρωτής εισαγγελέας Π. Παναγιωτόπουλος είπε στο Ν. Ζήγρα ότι η αξιοπιστία του ελέγχεται. Κι αυτό διότι –όπως επιχειρηματολόγησε ο εισαγγελέας– ο εξάδελφος του πρώην υπουργού μπορεί να εξαπολύει συνεχώς «δηλητηριώδη βέλη» κατά του ¶κη Τσοχατζόπουλου, αλλά δεν προσκομίζει στοιχεία.

Ζήγρας, την πρώτη ημέρα της απολογίας του: «Έφτασα στο σημείο να παραδίδω στον ¶κη Τσοχατζόπουλο 100 με 150 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα»

Ποταμός, όπως είχε προϊδεάσει με την μέχρι τώρα στάση του, ήταν την πρώτη μέρα της απολογίας του στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας ο Νίκος Ζήγρας, εξάδελφος του ¶κη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος μένοντας πιστός στα όσα είχε καταθέσει στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, περιέγραψε και στο δικαστήριο με κάθε λεπτομέρεια τη ροή του μαύρου χρήματος, αλλά και το ρόλο που διαδραμάτισαν τόσο ο πρώην υπουργός Εθνικής ¶μυνας, όσο και άλλοι συγκατηγορούμενοί τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που ξεκινούσε την απολογία του ο Νίκος Ζήγρας, ο πρώην υπουργός είχε αποχωρήσει από την αίθουσα, στην οποία και επέστρεψε αργότερα και αφού είχε προηγηθεί σχετική παρέμβαση του προέδρου του δικαστηρίου, κ. Χρίστου Κατσιάνη.

Αναλυτικά ο Νίκος Ζήγρας υποστήριξε:

– Να μας πει ο ¶κης Τσοχατζόπουλος πόσες φορές πήγαινε νύχτα να επιθεωρήσει τις εργασίες στο ακίνητο της Διονυσίου Αεροπαγίτου. Ο Τσοχατζόπουλος πλήρωνε μετρητά τον Οικονομίδη, που γνώριζε ότι όλα τα ακίνητα ήταν συμφερόντων του πρώην υπουργού.

– Έφτασα στο σημείο να παραδίδω στον ¶κη Τσοχατζόπουλο 100 με 150 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα. Ο Τσοχατζόπουλος είχε στο γραφείο του ένα μεγάλο χρηματοκιβώτιο, που φύλαγε τα χρήματα. Η Torcaso ιδρύθηκε από εμένα, κατ' εντολήν του ¶κη, το 1998. Δεν έχω καμία σχέση με την εταιρία Nobilis, όπως μου είπε ο Τσοχατζόπουλος την ίδρυσε ο Σμπώκος.

– Με πνίγει η αδικία και το ψέμα. Ξαφνικά είμαι ο μοναδικός ένοχος και όλοι οι άλλοι είναι αθώοι. Με χαρακτήρισαν ρουφιάνο, αλλά ο ¶κης Τσοχατζόπουλος μια ημέρα πριν την απολογία μου ήρθε στο κελί μου και με παρακάλεσε να μην μπλέξω κανέναν από τους συγκατηγορούμενούς μου, ούτε και τον ίδιο στην υπόθεση

– Έχω ζητήσει την προστασία από τον ανακριτή, στον οποίο και ανέφερε το ρόλο που είχαν στην υπόθεση οι Φουάντ Αλ Σαγιάντ και Βλάσης Καμπούρογλου. Του ζήτησα προστασία, γιατί το βράδυ της απολογίας μου δέχθηκε επίθεση ο δικηγόρος μου από αγνώστους. Τα παιδιά μου στη Θεσσαλονίκη δέχονται απειλές, προκειμένου να αποσύρω τα όσα έχω υποστηρίξει σε βάρος του ¶κη Τσοχατζόπουλου

– Πριν απολογηθώ εγώ, ο Γ. Σαχτζαπίδης και ο Αστέριος Οικονομίδης παρακαλέσαμε τον ¶κη Τσοχατζόπουλο μέσα στο κελί του να μιλήσει. Εκείνος αρνήθηκε και τότε εγώ και ο Γ. Σαχπατζίδης αποχωρήσαμε. Ο Αστέριος Οικονομίδης έμεινε μαζί του και από τότε συμπορεύθηκαν.

– Ο ¶κης Τσοχατζόπουλος με παραπλάνησε, εκμεταλλευόμενος την ασθένειά μου. Εγώ έμαθα την αλήθεια από τον Ντίνο Μιχαηλίδη.

– Ο πρώην υπουργός έδειξε ενδιαφέρον για την υγεία μου, αργότερα, όμως, αντιλήφθηκα την υστεροβουλία του. Το πραγματικό του ενδιαφέρον ήταν να μην πεθάνω και να μην προλάβει να ενημερωθεί για τους λογαριασμούς.

– Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει προσπάθεια σπίλωσης της απολογίας μου και ότι θα προσπαθήσουν να με βγάλουν τρελό.

– Αν είχα εγώ όλα αυτά τα χρήματα, θα είχα φύγει στο εξωτερικό και δεν με έβρισκε κανείς.

– Ο ¶κης Τσοχατζόπουλος είναι ο ηθικός και φυσικός αυτουργός της διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος και σε αυτό συμμετείχαν οι Βλάσης Καμπούρογλου, Ντίνος Μιχαηλίδης και Φουάντ Αλ Σαγιάντ. Ο Βλάσης Καμπούρογλου έμαθα από τον Ντίνο Μιχαηλίδη ότι είχε επαφές με τον Γιάννη Σμπώκο. Τον Καμπούρογλου κάποιοι, μάλλον, τον «αυτοκτόνησαν» ένα μήνα μετά την απολογία μου στη Τζακάρτα.

– Ο ¶κης Τσοχατζόπουλος έλεγε σε μένα ότι τα χρήματα προέρχονταν από ¶ραβες επενδυτές, ήταν, όμως, μίζες από τα εξοπλιστικά.

– Οι συναντήσεις του ¶κη Τσοχατζόπουλου με τον Ντίνο Μιχαηλίδη γίνονταν το βράδυ στο γραφείο του πρώτου. Ο ¶κης Τσοχατζόπουλος προγραμμάτιζε τις ενέργειες και τις καταβολές των χρημάτων.

– Γνώρισα τον Μιχαηλίδη το 1998. Μου τον σύστησε ο ¶κης Τσοχατζόπουλος. Ο Μιχαηλίδης μου έδωσε μια βαλίτσα με 80 εκατ. ευρώ για την παραδώσω στον πρώην υπουργό. Παρέλαβα τα χρήματα στο Χίλτον, συνοδεία ενός από τους προσωπικούς φρουρούς του ¶κη Τσοχατζόπουλου.

– Μου έδωσε για να δώσω στην πρώην σύζυγό του, Γκουντρούν Μόλντεναουερ, 400.000 δολάρια. Τα χρήματα τα έδωσα εγώ στην πρώην σύζυγο του ¶κη Τσοχατζόπουλου, στο Χίλτον της Γενεύης, προκειμένου εκείνη να του δώσει το διαζύγιο.

– Ο Ντίνος Μιχαηλίδης μαζί με τον Βλάση Καμπούρογλου πίεζαν τον ¶κη Τσοχατζόπουλο να υπογράφει την όψιον για την εξοπλιστικά (ΤΟΡ–Μ1) για να εισπράξουν τα υπόλοιπα χρήματα των αντισταθμιστικών οφελημάτων. Αυτοί είναι και οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης και είχαν ως αρχηγό τον ¶κη Τσοχατζόπουλο.

– Μεταφορά χρημάτων έκανε στο γραφείο του πρώην υπουργού στην Κόμνα Τράκα και ο Γιάννης Σμπώκος. Ο ¶κης Τσοχατζόπουλος τον περίμενε αργά το βράδυ και τον Γιάννη Σμπώκο τον έβλεπαν να μπαίνει στο γραφείο του όλοι αυτοί που εργάζονταν σε αυτό ως αργά. Ο Τσοχατζόπουλος έλεγε ανοιχτά ότι «περιμένω να μου φέρουν τα χρήματα». Όλοι γνώριζαν, και οι γυναίκες του ¶κη.

– Η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου γνώριζε για τα ακίνητα, ήταν η λογίστριά του ¶κη Τσοχατζόπουλου και μέτοχος στην εφημερίδα "Εξόρμηση" του ΠΑΣΟΚ.

– Ο ¶κης Τσοχατζόπουλος μου είχε πει ότι έδωσε 400.000 ευρώ για να αγοράσει ο γιος του, Αλέξανδρος, το μερίδιο ενός μπαρ με την επωνυμία "ΣΤΟΑ". Τα χρήματα δόθηκαν στον ιδιοκτήτη, γιο ενός μεγαλομετόχου σε ΜΜΕ και ήταν μαύρα.

– Ο Σμπώκος, όπως μου έλεγε ο Τσοχατζόπουλος, είχε δεχθεί πολλά χρήματα που τα είχε δώσει στον πεθερό του για να του τα επενδύσει. Ο Τσοχατζόπουλος του τα ζητάει μέχρι σήμερα.

– Ο Αστέριος Οικονομίδης και ο ¶κης Τσοχατζόπουλος συνεργάστηκαν για την ανακαίνιση των ακινήτων. Ο Α. Οικονομίδης φρόντιζε να μην εμφανίζεται ο Τσοχατζόπουλος στα τιμολόγια. Υπερασπιστική του γραμμή είναι εναρμονισμένη με αυτή της Αρετής Τσοχατζοπούλου, που αναμένεται να απολογηθεί αύριο, του πατέρα της και της Λαμπροπούλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ
Tο akous.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενοίκια: Πόσα χάνουν και πόσα θα πάρουν πίσω οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Ενοίκια: Πόσα χάνουν και πόσα θα πάρουν πίσω οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Για να επωφεληθούν από την έκπτωση φόρου, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να κάνουν έκτακτη δήλωση στο Taxis 

Αυτοί είναι έξι λόγοι που βήχουμε περισσότερο στο γραφείο

Αυτοί είναι έξι λόγοι που βήχουμε περισσότερο στο γραφείο

Κι όμως, είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο που σχετίζεται με το περιβάλλον εργασίας σας  

Βιτριόλι: Η πρώτη «εικόνα» της μαυροφορεμένης

Βιτριόλι: Η πρώτη «εικόνα» της μαυροφορεμένης

Ο οδηγός ταξί που πρόλαβε να δει την γυναίκα με τη μάσκα 

Ο Έλληνας ηθοποιός που αρραβωνιάστηκε 17 φορές, αλλά δεν παντρεύτηκε ποτέ

Ο Έλληνας ηθοποιός που αρραβωνιάστηκε 17 φορές, αλλά δεν παντρεύτηκε ποτέ

Yπήρξε μέγας καρδιοκατακτητής 

ΗΠΑ: Συνελήφθη τελικά ο αστυνομικός που σκότωσε τον Τζορτζ Φλόιντ

ΗΠΑ: Συνελήφθη τελικά ο αστυνομικός που σκότωσε τον Τζορτζ Φλόιντ

Η σύλληψη του Τσάβιν πραγματοποιήθηκε μετά από τρεις ημέρες διαδηλώσεων και επεισοδίων - Είχε ήδη αποπεμφθεί από το αστυνομικό σώμα 

Απατεώνες πωλούν «εμβόλια» για τον κορωνοϊό στη μαύρη αγορά του διαδικτύου

Απατεώνες πωλούν «εμβόλια» για τον κορωνοϊό στη μαύρη αγορά του διαδικτύου

Μέσα στην πανδημία κάποιοι επιτήδειοι βρήκαν ευκαιρία για να εξαπατήσουν το κοινό μέσα από το Dark Web 

Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με αγνοούμενη 40χρονη - Υποψίες πως την έκαψε ο σύντροφός της

Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με αγνοούμενη 40χρονη - Υποψίες πως την έκαψε ο σύντροφός της

Τι ομολόγησε ο 38χρονος - Το θύμα ζούσε μόνη της στην Σταυρούπολη αλλά ουδέποτε αναζητήθηκε από συγγενείς της 

Θερινά σινεμά: Oι νέοι κανόνες

Θερινά σινεμά: Oι νέοι κανόνες

Με νέα εγκύκλιο το υπουργείο Πολιτισμού παρουσιάζει τα νέα δεδομένα  

Πώς απελευθερώνονται οι πτήσεις από 15 Ιουνίου

Πώς απελευθερώνονται οι πτήσεις από 15 Ιουνίου

Σε καραντίνα οι ταξιδιώτες από χώρες εκτός των 29, που πήραν το «πράσινο φως» 

Σάλος με το σχόλιο του Τραμπ που έκρυψε το Twitter

Σάλος με το σχόλιο του Τραμπ που έκρυψε το Twitter

To Twitter έκρυψε σχόλιο του που έχει επιθετικό περιεχόμενο  

Πέντε νέα κρούσματα - Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Πέντε νέα κρούσματα - Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.909  

Μειώνονται τα εισιτήρια: 1,20 για τον ΟΑΣΑ και 0,90 για τον ΟΑΣΘ

Μειώνονται τα εισιτήρια: 1,20 για τον ΟΑΣΑ και 0,90 για τον ΟΑΣΘ

Η πρόταση Καραμανλή στο οικονομικό επιτελείο έγινε αποδεκτή  

Συνελήφθη για ναρκωτικά και ποpνεία ο διαιτητής που σφύριξε αγώνα του ΠΑΟΚ

Συνελήφθη για ναρκωτικά και ποpνεία ο διαιτητής που σφύριξε αγώνα του ΠΑΟΚ

Δείτε το βίντεο 

Στυλίδα: To αυτοκίνητο έκανε τούμπες πριν καταλήξει σε μια ελιά

Στυλίδα: To αυτοκίνητο έκανε τούμπες πριν καταλήξει σε μια ελιά

Το δέντρο, παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, μάλλον αποδείχτηκε σωτήριο 

Ελεύθερος ξανά ο παιδεραστής του Ρεθύμνου

Ελεύθερος ξανά ο παιδεραστής του Ρεθύμνου

Ο αποφυλακισθείς δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους 

Συνέλαβαν Αφροαμερικάνο δημοσιογράφο του CNN on air

Συνέλαβαν Αφροαμερικάνο δημοσιογράφο του CNN on air

Κάλυπτε τις διαδηλώσεις την ώρα της σύλληψης 

Επίθεση με βιτριόλι: «Είδα μια γυναίκα να τρέχει σαν να θέλει να ξεφύγει»

Επίθεση με βιτριόλι: «Είδα μια γυναίκα να τρέχει σαν να θέλει να ξεφύγει»

Τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας για μια μαυροντυμένη γυναίκα που έτρεχε  

Επίδομα 534 ευρώ για τους εργαζομένους στον τουρισμό

Επίδομα 534 ευρώ για τους εργαζομένους στον τουρισμό

Τι ισχύει με τους εποχικούς 

Τατσόπουλος σε Μπογδάνο: Στη Βουλή να μην ξαναμπείς, σε περιμένει το Δελφινάριο

Τατσόπουλος σε Μπογδάνο: Στη Βουλή να μην ξαναμπείς, σε περιμένει το Δελφινάριο

Του επιτέθηκε για τη δήλωση του ότι «οι Έλληνες θέλουν Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη και Ιησού Χριστό» 

Καταρρέει ο όμιλος Renault

Καταρρέει ο όμιλος Renault

Κλείσιμο εργοστασίων, μαζικές απολύσεις και παραγωγή μόνο βασικών μοντέλων 

Ανοίγουν τα σύνορα για τουρίστες από 29 χώρες

Ανοίγουν τα σύνορα για τουρίστες από 29 χώρες

Στους τουρίστες από τις χώρες αυτές θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος 

Έρχονται καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Έρχονται καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Καλοκαιριάζει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 

Πάτρα: Πυροβολισμοί σε κέντρο διασκέδασης

Πάτρα: Πυροβολισμοί σε κέντρο διασκέδασης

Tο περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 

Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο βαθμός μετάδοσης στους εργασιακούς χώρους

Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο βαθμός μετάδοσης στους εργασιακούς χώρους

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο 

Το βιτριόλι καίει ακόμη το πρόσωπο της 34χρονης, λένε οι γιατροί της

Το βιτριόλι καίει ακόμη το πρόσωπο της 34χρονης, λένε οι γιατροί της

Βρίσκεται ακόμη σε σοκ και δυσκολεύεται να μιλήσει από τους πόνους 

Τρίκαλα: 73χρονος ξυλοκόπησε στην 77χρονη σύζυγό του την ώρα που κοιμόταν

Τρίκαλα: 73χρονος ξυλοκόπησε στην 77χρονη σύζυγό του την ώρα που κοιμόταν

Οι γείτονες που άκουσαν τις κραυγές αγωνίας της άτυχης γυναίκας ειδοποίησαν την Αστυνομία 

Πόλεμος Τραμπ και social media: Τι λέει το άρθρο 230 και οι αντιδράσεις

Πόλεμος Τραμπ και social media: Τι λέει το άρθρο 230 και οι αντιδράσεις

Ο Τραμπ απειλεί και με οικονομικό πόλεμο τους γίγαντες των social media 

Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία: Αναλυτικά οι αλλαγές

Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία: Αναλυτικά οι αλλαγές

Νέα δεδομένα για πανελλαδικές, πρότυπα και πειραματικά 

«Η Ιωάννα αρχίζει και θυμάται»:Έρχονται εικόνες στη μνήμη της 34χρονης

«Η Ιωάννα αρχίζει και θυμάται»:Έρχονται εικόνες στη μνήμη της 34χρονης

Φύλλο και φτερό στοιχεία από κινητά, κάμερες ασφαλείας και μέσα κοινωνικής δικτύωσης 

Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα δάση και κονταίνει τα δέντρα

Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα δάση και κονταίνει τα δέντρα

Η Γη βιώνει μία δραματική αλλαγή 

«Fake» εμβόλια για τον κορωνοϊό με 15.000 δολάρια

«Fake» εμβόλια για τον κορωνοϊό με 15.000 δολάρια

Επιτήδειοι θησαυρίζουν στο dark web εν μέσω πανδημίας  

Η απειλή της κατάρρευσης πάνω από την Ευρώπη

Η απειλή της κατάρρευσης πάνω από την Ευρώπη

Μεγάλη βιομηχανία απέλυσε 15.000 εργαζόμενους 

Ετοιμάζεται και ο στρατός για την Μινεσότα που φλέγεται

Ετοιμάζεται και ο στρατός για την Μινεσότα που φλέγεται

Στα άκρα η διαμάχη Τραμπ και δημάρχου 

Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Αύριο θα διαβαστεί προσευχή στην Αγία Σοφία για την Αλωση»

Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Αύριο θα διαβαστεί προσευχή στην Αγία Σοφία για την Αλωση»

Τι είπε ο Τούρκος πρόεδρος 

Επίθεση με βιτριόλι: Η 34χρονη Ιωάννα έχει εγκαύματα στο 93% του προσώπου της

Επίθεση με βιτριόλι: Η 34χρονη Ιωάννα έχει εγκαύματα στο 93% του προσώπου της

Τι λένε οι γιατροί 

Φρικτό τροχαίο στην Κρήτη: Πέρασε αυτοκίνητο από πάνω του

Φρικτό τροχαίο στην Κρήτη: Πέρασε αυτοκίνητο από πάνω του

To σοκαριστικό τροχαίο συνέβη λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα 

Αλέξης Τσίπρας για κορωνοϊό: «Είναι επιτυχία των πολιτών»

Αλέξης Τσίπρας για κορωνοϊό: «Είναι επιτυχία των πολιτών»

Τι δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha 

Φλόιντ: Ξέσπασε σε κλάματα η γυναίκα που κατέγραψε τον φριχτό θάνατο

Φλόιντ: Ξέσπασε σε κλάματα η γυναίκα που κατέγραψε τον φριχτό θάνατο

Οργή για την αδικαιολόγητη βία 

Τρία νέα κρούσματα - Δύο θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες

Τρία νέα κρούσματα - Δύο θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες

175 θάνατοι συνολικά στη χώρα - Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι 2906 

Πρωτοποριακή μεταμόσχευση σε 18χρονο που ο κορωνοϊός του είχε κάψει τους πνεύμονες

Πρωτοποριακή μεταμόσχευση σε 18χρονο που ο κορωνοϊός του είχε κάψει τους πνεύμονες

Πριν μολυνθεί, ο νέος ήταν απόλυτα υγιής © Copyright 2020 - All right reserved. Licensed by AEPI
Made in Nextweb with E-Radio Services