
Αποτροπιασμό προκαλούν οι καταγγελίες του δικηγόρου του θύματος και μηνυτή του Δημήτρη Λιγνάδη, Ιωάννη Βλάχου, ο οποίος αποκαλύπτει τον τρόπο, με τον οποίο δρούσε ο γνωστός σκηνοθέτης.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε μονίμως γύρω του έναν συγκεκριμένο κύκλο παιδιών, τα οποία χρησιμοποιούσε και τα σκηνοθετούσε ακόμα και στις σχέσεις μεταξύ τους.
«Δε σκηνοθετούσε μόνο στο θέατρο, αλλά και αυτούς που πλησίαζε. Έδινε συγκεκριμένους ρόλους στη ζωή τους», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Ιωάννης Βλάχος αποκαλύπτοντας ότι υπήρχαν περιπτώσεις παιδιών που ήθελαν να αυτοκτονήσουν.
«Μιλάμε για κακοποιητικές συμπεριφορές, για μια μέθοδο που ο κατηγορούμενος είχε αναπτύξει για να μπορέσει να προσελκύσει ανήλικα άτομα για να μπορέσει να ικανοποιήσει πάνω τους τις διαθέσεις του. Υπήρχε η μέθοδος της προσέγγισης, της προσέλκυσης, της κατάκτησης. Ακολουθούσε το στάδιο της ψυχαγωγικής χειραγώγησης. Πρόκειται για παιδιά που δεν είχαν διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους, δεν είχαν διαμορφωθεί ως προς τη σεξουαλικότητα τους, δεν είχαν ισορροπήσει μέσα στο κοινωνικό και οικογενειακό τους περιβάλλον. Το τρίτο και τελευταίο στάδιο ήταν αυτό της σωματικής κακοποίησης. Είναι ένα μοτίβο δράσης που προκύπτει από τα περισσότερα παιδιά, με τα οποία έχω μιλήσει», σημειώνει ο δικηγόρος του θύματος.
Συμπληρώνει δε ότι ο κατηγορούμενος είχε ισχυρό ένστικτο πως θα επιλέγει τα θύματά του και με τι τρόπο θα μεταχειρίζεται το κάθε ένα από αυτά. «Το μοτίβο της δράσης του είχε κοινά χαρακτηριστικά: Ήταν η αίγλη του θεάτρου, η δημοσιότητα που είχε ο ίδιος, οι υποσχέσεις ότι μαζί μου θα κάνεις μια λαμπρή καριέρα, η εκπεφρασμένη του αγάπη, ο θαυμασμός για άτομα ηλικίας 14-15 χρονών. Τα παιδιά είχαν χάσει την ικανότητα της διάκρισης, του κατά πόσο ήταν σωστό και αποδεκτό το να έχουν συγκεκριμένου επιπέδου σχέσεις με τον άνθρωπο που ήταν πολύ μεγαλύτερος τους. Τα χρησιμοποιούσε και τα σκηνοθετούσε ακόμα και στις σχέσεις μεταξύ τους. Μιλάμε για κύκλο παιδιών που μονίμως είχε γύρω του. Δε σκηνοθετούσε μόνο στο θέατρο, αλλά και αυτούς που πλησίαζε. Έδινε συγκεκριμένους ρόλους στη ζωή τους. Έχω ακούσει περιπτώσεις παιδιών που ήθελαν να αυτοκτονήσουν. Η μήνυση που έχω υποβάλει εγώ περιλαμβάνει και ονόματα άλλων παιδιών που είχαν βρεθεί στο περιβάλλον. Δεν ήταν μπροστά τη στιγμή του βιασμού, όμως στο πλαίσιο της προσέγγισης υπήρχαν κι άλλα άτομα, τα οποία έχουν καταθέσει», υπογραμμίζει ο κ. Βλάχος.
Μάλιστα, όπως επισήμανε ο ίδιος πληθαίνουν οι μαρτυρίες για τη δράση του Δημήτρη Λιγνάδη. «Όσο προχωράει η ιστορία όλο και περισσότερα άτομα αισθάνονται την ανάγκη να προσφέρουν κι αυτοί τη δική τους μαρτυρία στα συμβάντα για όσα έχουν ακούσει από θύματα ιστορίες για κακοποιήσεις που έχουν υποστεί».
Ωστόσο, τόνισε ότι για να μπορέσει να διασφαλιστεί ότι θα φτάσει η μαρτυρία αυτών των ανθρώπων μέχρι και το ακροατήριο, εάν κι εφόσον παραπεμφθεί σε δίκη ο κατηγορούμενος, πρέπει να διαφυλαχθεί η ανωνυμία τους. «Πρόκειται για ανθρώπους που είχαν εμπειρία προσωπική από τον χώρο του θεάτρου, τον ίδιο τον κατηγορούμενο ή και το άμεσο κοινωνικό περιβάλλον του κατηγορουμένου και δεν ανήκουν στον χώρο του θεάτρου», κατέληξε.
Ο Κούγιας ζητά την αναβολή της απολογίας
Αναβολή της απολογίας του Δημήτρη Λιγνάδη αναμένεται να ζητήσει ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη.
Ο κ. Κούγιας μιλώντας στο MEGA το πρωί της Δευτέρας, είπε πως μίλησε με τον κατηγορούμενο επί πολλές ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων ο κ. Λιγνάδης έδωσε στοιχεία για τους καταγγέλλοντες, αλλά και για τη μάρτυρα-κλειδί, την οποία χαρακτήρισε αναξιόπιστη.
Όπως είπε, ακόμη δεν έχει τη δικογραφία στα χέρια του και γι’ αυτό ζήτησε αναβολή της απολογίας μέχρι την Πέμπτη. Πάντως, τόνισε, «αν είναι αλήθεια αυτά που είπε ο πελάτης μου, είναι τιμή μου να τον εκπροσωπήσω».
Την ίδια ώρα ο γνωστός ποινικολόγος έδωσε και μία άλλη διάσταση της υπόθεσης λέγοντας πως όλοι θα καταλάβουν ότι ο κορυφαίος σκηνοθέτης και ηθοποιός είναι θύμα τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων, τα οποία έχουν σχέση με το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Όπως είπε, ο κ. Λιγνάδης χρησιμοποιείται για να καταστραφεί η Λίνα Μενδώνη, η οποία πήρε σημαντικές αποφάσεις για να ξεμπλοκάρει την υπόθεση του Ελληνικού και έθιξε τεράστια οικονομικά συμφέροντα σε Ελλάδα και εξωτερικό.
«Ο στόχος είναι η κυρία Μενδώνη και η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα ο Λιγνάδης, επειδή ήταν επιλογή της Μενδώνη, εξήγησε. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η υπουργός Πολιτισμού προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό της κατήργησε το τεκμήριο αθωότητας.
Για τους αυτόπτες μάρτυρες, υποστήριξε ότι πρόκειται για λαϊκό δικαστήριο και πως το γεγονός ότι τον έβλεπαν σε μέρη που συχνάζουν παιδιά, δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία καταδίκης. «Το τι λέει κάποιος, δε σημαίνει ότι είναι ποινικό αδίκημα», είπε σχετικά.
Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/1097983/dikigoros-thumatos-gia-lignadi-skinothetouse-mehri-kai-tis-sheseis-ton-paidion-kapoia-ithelan-na-autoktonisoun/
Η καταστροφή στη Γάζα χειρότερη από της Χιροσίμα μετά την ατομική βόμβα: Ισοπεδωμένη σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%
«Δεν έχουν πού να επιστρέψουν οι Παλαιστίνιοι»

ΗΠΑ: Επιβάτης επιχείρησε να ανοίξει την έξοδο κινδύνου εν ώρα πτήσης
Έγινε αναγκαστική προσγείωση

Ο τουριστικός «παράδεισος» του Κιμ Γιονγκ Ουν κατεβάζει ρολά για τους ξένους τουρίστες πριν… ανοίξει
Στην τελετή εγκαινίων του θέρετρου στις 24 Ιουνίου παρευρέθηκαν Ρώσοι διπλωμάτες, μαζί με τον Κιμ και την οικογένειά του

Φρίκη στη Γκραν Κανάρια: 20χρονος υπό απέλαση μετανάστης έβαλε φωτιά σε 17χρονη
Δίνει μάχη για τη ζωή της

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πρέπει να δούμε πώς η ΑΙ μπορεί να κάνει την άσκηση της διακυβέρνησης καλύτερη»
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου «Greeks in AI»

Φωτιά στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη: «Πιστεύουμε ότι ίσως υπάρχει εμπρησμός. Από θαύμα ζει»
Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Τηλεφωνική επικοινωνία πάπα Λέοντα με Νετανιάχου: Το μήνυμα του ποντίφικα για τη Γάζα
Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε με αφορμή το ισραηλινό χτύπημα σε καθολικό ναό στη Γάζα, περιστατικό για το οποίο ο Νετανιάχου εξέφρασε βαθιά λύπη

Η απελπισία και το κλάμα δασκάλας όταν άκουσε ότι καταδικάζεται για το stalking στον πρώην της
Κατηγορήθηκε επίσης ότι παραβίασε το αυτοκίνητο του πρώην της και έκλεψε αντικείμενα αξίας 1.100 δολαρίων

Κάηκε το διαμέρισμα του Πέτρου Φιλιππίδη στην Πατησίων
Βρισκόταν μέσα ο ηθοποιός και κάλεσε το 100 - Εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπρησμού

Δίκη για τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα: «Ο κατηγορούμενος πάσχει από διπολική διαταραχή» κατέθεσε ψυχίατρος
«Από τρίτους ξέρει ότι τη σκότωσε»

Σκότωσε Ρώσους, κέρδισε πόντους: Το σύστημα ανταμοιβής για Ουκρανούς στρατιώτες που θυμίζει video game
«Ένας νεκρός δίνει έναν πόντο. Αν τον πιάσεις αιχμάλωτο, παίρνεις δέκα», εξηγεί Ουκρανός στρατιώτης

Σοκ στη Βραζιλία: Δημοσιογράφος πηδά σε ποτάμι και «πατά» στο σώμα 13χρονης ενώ κάλυπτε την εξαφάνισή της
Η αμήχανη διαπίστωση

Χειροπέδες σε τέσσερις αστυνομικούς για διακίνηση κατασχεμένων ναρκωτικών - Κέρδη πάνω από 5 εκατ. ευρώ
Οι δύο από τους αστυνομικούς υπηρετούσαν στην Αττική ενώ οι άλλοι δύο στη Μύκονο, και συνελήφθησαν μαζί με 4 ακόμα άτομα από την Αλβανία.

Για καύσωνα με μεγάλη ένταση και διάρκεια προειδοποιεί ο Κολυδάς - 42άρια από την Τρίτη, σε επιφυλακή οι Αρχές
Οι πρώτες εκτιμήσεις για την προοπτική του καιρού και των υψηλών θερμοκρασιών

Έκρηξη σε ταβέρνα στο Μαρούσι – Δύο γυναίκες στο νοσοκομείο
Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/7) σε ταβέρνα στο Μαρούσι, στην οδό Πάρνωνος

Αγία Παρασκευή: «Εκείνη τον έβαλε να σκοτώσει τον Πολωνό για να μην πάρει τα παιδιά», είπε στην απολογία του ο Βούλγαρος συνεργός
Με αρκετές λεπτομέρειες περιέγραψε πώς και τι του ζήτησε ο δολοφόνος του καθηγητή

Η πρώτη αντίδραση της συζύγου του CEO της Astronomer που πιάστηκε «στα πράσα» στο live των Coldplay
Η Megan Kerrigan φέρεται να άλλαξε το επώνυμό της στο Facebook από Megan Kerrigan Byron σε Megan Kerrigan

Mαδρίτη: «Πνίγηκε» από γιγάντιο σύννεφο καπνού - Στο έλεος καταστροφικών πυρκαγιών η Ισπανία
Ένα τεράστιο σύννεφο καπνού από δασικές πυρκαγιές πνίγει τη Μαδρίτη

Θεσσαλονίκη: Έδειραν και λήστεψαν 52χρονο αφού πρώτα τον εξανάγκασαν να χορέψει
Πέντε νέες συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Ντενίζ Ρίτσαρντς: «Ο Ααρον Φάιπερς προσπάθησε να με σκοτώσει» - Σοκάρουν καταγγελίες για τον πρώην της
Η Ρίτσαρντς προσκόμισε στο δικαστήριο φωτογραφίες με εμφανείς μώλωπες στα χέρια και στο πρόσωπό της, τους οποίους αποδίδει στα βίαια επεισόδια

Μητέρα και γιος διασώθηκαν μετά από 24 ώρες χάρη σε «μονοπάτι» από χειρόγραφες σημειώσεις
Η μητέρα έγραψε τα μηνύματα σε κομμάτια χαρτιού και τα έκρυψε κάτω από βράχους - Η ομάδα διάσωσης βρήκε τα μηνύματα και, λίγο αργότερα, τους αγνοούμενους

Νέοι κανόνες του Facebook: Πρόστιμα για κλεμμένο περιεχόμενο και μαζικά μπλοκαρίσματα
Ποιους θα επηρεάσουν τα νέα μέτρα

Τραγωδία: Πέθανε ο Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ – Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πήδηξε από το διάστημα
Νεκρός ο πρώτος άνθρωπος που έκανε ελεύθερη πτώση από την στρατόσφαιρα

Μαγούλα Αττικής: Συναγερμός για την εξαφάνιση της 19χρονης Βασιλικής – Μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο
Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση της 19χρονης Βασιλικής από την περιοχή της Μαγούλας

Μαρούσι: Έκρηξη σε ταβέρνα - Δύο τραυματίες στο νοσοκομείο
Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις για την ασφάλιση του χώρου

Ρωσίδα βρέθηκε να ζει σε σπηλιά στην Ινδία μαζί με τα παιδιά της
Η αστυνομία χρειάστηκε χρόνο για να την πείσει ότι είναι επικίνδυνα να μένει στη σπηλιά - «Τα ζώα και τα φίδια είναι φίλοι μας. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι»

Η ανατριχιαστική ανάρτηση της πρώην συζύγου του Πολωνού καθηγητή μία ημέρα πριν την εκτέλεση
Η φωτογραφία που ανέβασε η 43χρονη στο Facebook και το μήνυμά της

Φωτιά τώρα στο Αλσος Βεΐκου
Στο σημείο σπεύδουν 30 πυροσβέστες με 11 υδροφόρα οχήματα

Με χρόνια φλεβική ανεπάρκεια διαγνώστηκε ο Τραμπ
Παρουσίαζε οίδημα στο κάτω μέρος των ποδιών

Από τη Γαλάζια Πατρίδα στη Νέα Μεσόγειο: Το προκλητικό άρθρο της Daily Sabah για τουρκική ηγεμονία από τη Συρία έως την Ισπανία
Η συμμαχία με την Ισπανία που βλέπει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας

Δολοφονία καθηγητή στην Αγία Παρασκευή: Τι θα γίνουν τα δύο παιδιά του Πολωνού, μετά τη σύλληψη της μητέρας τους
Πού θα πάνε

Ελλάδα – Γαλλία 70-72: Ήττα από τις βολές και αποκλεισμός στους «8» του Eurobasket U20
Εκτός 4άδας η Εθνική ομάδα

Μαρίνα Καλογήρου: «Πόσοι είναι οι παιδεραστές ανάμεσά μας;»
Η πρώτη ανάρτηση της ηθοποιού μετά την αποκάλυψη για την κακοποίησή της

Κυριακή Γρίβα: «Πάσχει από διαταραχή προσωπικότητας αντικοινωνικού τύπου»
Τι λέει ο ψυχίατρος που παρακολουθεί τον δράστη

«Πέθανε στην αγκαλιά της μητέρας της πριν φθάσει βοήθεια»: Ο τραγικός απολογισμός μετά την κατάπαυση πυρός στη Σουέιντα
Σπίτια έχουν μετατραπεί σε ερείπια, νοσοκομεία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, η παροχή νερού και ηλεκτρισμού έχει διακοπεί

Έρχεται νέο ισχυρό κύμα καύσωνα και «τροπικές νύχτες»
Εκτιμήσεις και για 45άρια, ποια θα είναι δυσκολότερη ημέρα

Έρχεται καύσωνας διαρκείας – Τι λένε οι μετεωρολόγοι
Νέο κύμα καύσωνα θα μετατρέψει σε καμίνι τη χώρα τις επόμενες μέρες

Χειροπέδες σε γνωστό τράπερ για ναρκωτικά – Προσπάθησε να τα ξεφορτωθεί μέσα στο περιπολικό
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω τράπερ απασχολεί τις Αρχές καθώς στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για παράβαση του νόμου «περί όπλων»

Air India - Συντριβή Boeing 787 Dreamliner: Τι αναφέρει προκαταρκτική έκθεση
Ένας πιλότος ακούστηκε στο μαγνητόφωνο του πιλοτηρίου να ρωτά τον άλλο γιατί έκοψε το καύσιμο και «ο άλλος πιλότος απάντησε ότι δεν το έκανε»

Εικόνες ντροπής στη Χίο: Τραμπούκισαν παιδιά 13 ετών σε αγώνα πόλο - «Να πάνε στον πάτο» έγραψε ο ΓΓ του δήμου
«Τους είπαμε να μην βρίζουν τα θεία και μας απάντησαν """"δεν ήρθατε σε εκκλησία""""» καταγγέλλει γονέας από τα Χανιά
