Γρίφος η μετάλλαξη «614G» του νέου κορωνοϊού
Κορωνοϊός: Η μετάλλαξη που φέρεται να έκανε τον ιό δέκα φορές πιο μεταδοτικό
Κορωνοϊός: Η μετάλλαξη που φέρεται να έκανε τον ιό δέκα φορές πιο μεταδοτικό - Γρίφος η μετάλλαξη «614G» του νέου κορωνοϊού

Tην ώρα που ο νέος κορωνοϊός επελαύνει ανά την υφήλιο, οι επιστήμονες βάζουν στο μικροσκόπιο τον τρόπο με τον οποίο μεταλλάσσεται ο ιός, γεγονός που ίσως καθιστά πιο δύσκολη και την καταπολέμησή του.

Ο νέος κορωνοϊός έχει ένα σύστημα επιδιόρθωσης των λαθών του, όπως ο υπολογιστής τον αυτόματο διορθωτή, κατά συνέπεια οι μεταλλάξεις του ιού που έγιναν τον περασμένο Φεβρουάριο και συγκεκριμένα η μετάλλαξη «614G» στην πρωτεΐνη της ακίδας του ιού, είχε ως αποτέλεσμα ο ιός να γίνεται δέκα φορές πιο μεταδοτικός και να πολλαπλασιάζεται πιο γρήγορα, όπως αναφέρουν οι ειδικοί στους New York Times.

Οι περισσότερες από τις μεταλλάξεις του ιού δεν είχαν καμία διαφορά στον τρόπο συμπεριφοράς του. Ωστόσο, μία μετάλλαξη του ιού, περίπου στην αρχή της πανδημίας, έκανε τη διαφορά.

Σύμφωνα με ευρήματα ουκ ολίγων ερευνών, η μετάλλαξη αυτή βοήθησε τον ιό να εξαπλωθεί ευκολότερα από άτομο σε άτομο καθιστώντας πιο δύσκολο τον περιορισμό της πανδημίας.

Η μετάλλαξη, γνωστή ως «614G», εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην ανατολική Κίνα τον περασμένο Ιανουάριο και στη συνέχεια εξαπλώθηκε ταχύτατα σε όλη την Ευρώπη και τη Νέα Υόρκη.

Μέσα σε μήνες, η μετάλλαξη αυτή κατάφερε να «επιβληθεί» σε μεγάλο μέρος του πλανήτη αντικαθιστώντας άλλες μεταλλάξεις του ιού. Επί μήνες , οι επιστήμονες διερωτώνται έντονα το γιατί.

Ερευνητές στο Εθνικό Εργαστήριο του Los Alamos υποστήριξαν τον περασμένο Μάιο ότι η μετάλλαξη αυτή είχε πιθανώς εξελίξει την ικανότητα του ιού να μολύνει ανθρώπους πιο αποτελεσματικά. Πολλοί είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους, υποστηρίζοντας ότι η μετάλλαξη αυτή μπορεί να ήταν απλώς τυχαία και να εμφανίστηκε συχνότερα σε μέρη όπου ξέσπασαν μεγάλες επιδημίες όπως η βόρεια Ιταλία.

Ωστόσο, μια σειρά από νέες έρευνες ενισχύει την άποψη ότι η μετάλλαξη αυτή του ιού, είχε στην πραγματικότητα ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα: μόλυνε τους ανθρώπους πιο εύκολα από την αρχική μετάλλαξη που εντοπίστηκε στην πόλη Ουχάν της Κίνας.

Αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ένας κορωνοϊός με τη μετάλλαξη 614G προκαλεί πιο σοβαρά συμπτώματα της νόσου, σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους ή περιπλέκει την ανάπτυξη εμβολίων.

Ούτε τα ευρήματα αλλάζουν την πραγματικότητα που οδήγησε σε γρήγορα και επιθετικά lockdowns ενθαρρύνοντας, παράλληλα, μέτρα όπως, η κοινωνική αποστασιοποίηση και η χρήση μάσκας.

Ωστόσο, «η μικρή αλλαγή στο γονιδίωμα του ιού φαίνεται να είχε μεγάλη επίδραση στο πανδημικό κύμα», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ενγκελτχέιλερ, γενετιστής στο Ινστιτούτο Γονιδιώματος της Αριζόνα. «Όταν τα πάντα λέγονται και γίνονται, θα μπορούσε να είναι αυτή η μετάλλαξη που οδήγησε στην πανδημία», προσθέτει.

Τα πρώτα κρούσματα του ιού θα είχαν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο ακόμη και χωρίς τη μετάλλαξη αυτή, όπως διατείνονται οι περισσότεροι ερευνητές, συμπεριλαμβανομένου του καθηγητή Ενγκελτχέιλερ.

Η αρχική μετάλλαξη του ιού που εντοπίστηκε στην Ουχάν της Κίνας, τέλος του 2019, ήταν ήδη πολύ μεταδοτική, όπως εξηγεί. Αλλά η μετάλλαξη φαίνεται να έχει κάνει την πανδημία να εξαπλώνεται πιο γρήγορα και επιθετικά απ' ότι χωρίς αυτήν.

Οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτόν τον τομέα της ιολογίας, όπως επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα.

Εργαστηριακές μελέτες έδειξαν ότι οι μεταλλάξεις του ιού Έμπολα, που εξαπλώθηκαν στη Δυτική Αφρική το 2013, αύξησαν τη μολυσματικότητα στην καλλιέργεια ιστών. Αλλά αυτό το συμπέρασμα δεν μεταφράστηκε ως αυξημένη μετάδοση κατά τις μελέτες που έγιναν σε πειραματόζωα .

Και ορισμένοι ειδικοί δηλώνουν ότι το αποτέλεσμα της μετάλλαξης 614G μπορεί να είναι μέτριο σε σύγκριση με άλλους παράγοντες, όπως τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης .

Όμως, τα νέα στοιχεία, που έρχονται στο φως από ερευνητικές ομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, άλλαξαν τη γνώμη πολλών επιστημόνων που αρχικά ήταν δύσπιστοι.

Μία έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα κρούσματα σε κοινότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν γρηγορότερα όταν επλήγησαν από την μετάλλαξη 614G από ότι όταν επλήγησαν από τον κινεζικό «πρόγονο» της Ουχάν.

Άλλη έρευνα αναφέρει ότι τα χάμστερ μολύνουν το ένα το άλλο πιο γρήγορα όταν εκτίθενται στην μετάλλαξη αυτή.

Και σε μία τρίτη έρευνα οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι, η μετάλλαξη μολύνει τους ανθρώπινους βρόγχους και τον ρινικό ιστό στη διάρκεια εργαστηριακής κυτταροκαλλιέργειας πολύ πιο αποτελεσματικά απ΄ότι ο πρόγονός του «made in China».

Ο Τρίβορ Μπέντφορντ, αναπληρωτής καθηγητής στο Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο του Fred Hutchinson και το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, υποστήριξε ότι τα ευρήματα διαφόρων ερευνών είναι ενδεικτικά της δύναμης που έχει η μετάλλαξη αυτή. «Η πεποίθησή μου πηγάζει βλέποντας το ίδιο πράγμα επανειλημμένως», τονίζει ο Δρ Μπέντφορντ.

Αν και εντυπωσιάστηκε με το νέο εύρημα, ο Δρ Μπέντφορντ όπως και άλλοι επιστήμονες δήλωσαν ότι δεν ήταν ακόμη σαφές εάν υπήρχε κάποιο πλεονέκτημα ως ο κύριος λόγος για την παγκόσμια κυριαρχία της μετάλλαξης αυτής .

Ο Κρίστιαν Άντερσεν, γενετιστής στην εταιρεία ερευνών «Scripps Research- La Jolla» δήλωσε ότι η έρευνα έδειξε ότι η μετάλλαξη καθιστά τον ιό πιο μεταδοτικό, αλλά πιστεύει ότι η διαφορά είναι μικρή.

Παρ' όλα αυτά, ο Δρ Άντερσεν υπογράμμισε ότι η υψηλότερη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί ορισμένες χώρες που ήταν αρχικά επιτυχημένες στον περιορισμό του ιού, έγιναν στη συνέχεια πιο ευεπίφορες σε αυτόν. Για τον ιό μπορεί να ήταν «πιο δύσκολο να συγκρατηθεί από την πρώτη φορά». «Μην περιμένετε απαραίτητα ότι ο εχθρός που είχαμε πριν από δύο μήνες είναι ο εχθρός που θα έχουμε την επόμενη φορά», προσθέτει.

Σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, η εμφάνιση της μετάλλαξης «614G» έχει θορυβήσει την επιστημονική κοινότητα και δείχνει την αποτυχία των κυβερνήσεων να τιθασεύσουν τον ιό.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη, οι οποίοι αντέδρασαν καλά στον περιορισμό του κινεζικού στελέχους του ιού παρά την εισροή Κινέζων επισκεπτών στις αρχές του έτους, υποστηρίζουν ότι οι νέες εστίες της πανδημίας μπορεί να οφείλονται εν μέρει στην μετάλλαξη 614G.

«Η Ταϊλάνδη έχει κρατήσει υπό τον έλεγχο και τις δύο μεταλλάξεις του ιού τον τελευταίο χρόνο μέσω της αυστηρής απομόνωσης των ταξιδιωτών που επιστρέφουν στη χώρα, της απαγόρευσης εισόδου για ξένους τουρίστες, τη χρήση μάσκας και άλλων μέτρων», δήλωσε η Θίρα Γουοραταναράτ, αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Chulalongkorn της Μπανγκόκ. Ωστόσο, είπε, οι νέες εστίες της πανδημίας στην περιοχή εγείρουν ανησυχία.

«Έχουμε δει αρκετές χώρες, όπως το Βιετνάμ, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, που φαινόταν ότι έχουν την πανδημία υπό έλεγχο», δήλωσε ο Δρ Thira. «Αλλά τότε ήταν σε εξέλιξη ένα δεύτερο κύμα», προσθέτει.

«Στο Βιετνάμ», όπως εξηγεί, «ο ιός με τη μετάλλαξη 614G επιβεβαιώθηκε για πρώτη φορά στην κεντρική παράκτια πόλη Danang μετά από περίπου 100 ημέρες χωρίς καταγεγραμμένα κρούσματα στην τοπική κοινωνία. Ωστόσο, ταχύτατα αναζωπυρώθηκε η επιδημία σε 10 πόλεις και επαρχίες. Στη Σιγκαπούρη, ο μεταλλαγμένος ιός εξαπλώθηκε σε κτίρια όπου διαμένουν αλλοδαποί εργάτες. Όταν ο μεταλλαγμένος ιός ζει σε μεγάλες ομάδες, εξαπλώνεται γρηγορότερα και καθιστά πολύ πιο δύσκολο τον έλεγχο», υπογράμμισε.

Ωστόσο, άλλοι ερευνητές θεωρούν ότι η έλλειψη των κατάλληλων περιοριστικών μέτρων και όχι η μετάλλαξη, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την αναζωπύρωση των εστιών της πανδημίας.

«Η αιτία μετάδοσης του ιού είναι ότι οι άνθρωποι δεν λαμβάνουν τις απαραίτητες αποστάσεις», εξηγεί η Κάρι Στέφανσον, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της deCODE Genetics, μιας κορυφαίας εταιρείας ανάλυσης γονιδιώματος με έδρα την Ισλανδία.

«Φαίνεται εξαιρετικά κακή πολιτική το να κατηγορούμε τον ιό για τις δικές μας ανεπάρκειες. Πρέπει να επιλέγουμε κάποιον με το δικό μας μέγεθος, όχι αυτόν τον μικροσκοπικό ιό».

Σε μια από τις πρόσφατες μελέτες, μία ερευνητική ομάδα από τη Βρετανία είχε ένα πλεονέκτημα που δεν το είχε κανείς άλλος: Μπορούσε να αντλήσει από τη μεγαλύτερη εθνική βάση δεδομένων παγκοσμίως στοιχεία για την γονιδιακή ακολουθία του νέου κορωνοϊού.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, τουλάχιστον στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μετάλλαξη αυτή κυριάρχησε επειδή πράγματι εξαπλώνεται ταχύτερα. Αυτό ισχυρίζεται ο Έρικ M. Βολτς, ερευνητής στο Κέντρο Ιατρικής Έρευνας για την Ανάλυση Λοιμωδών Νοσημάτων στο Imperial College του Λονδίνου και επικεφαλής της μελέτης.

Πηγή: www.protothema.gr
ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ
Tο akous.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κορωνοϊός: 187 κρούσματα στην Αττική, 77 στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: 187 κρούσματα στην Αττική, 77 στη Θεσσαλονίκη

Ο χάρτης των κρουσμάτων στη χώρα μας 

Πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα

Πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα

Οι ανακοινώσεις από τον Άδωνι Γεωργιάδη 

Φωτογραφίες από την μετακόμιση του Τραμπ από τον Λευκό Οίκο

Φωτογραφίες από την μετακόμιση του Τραμπ από τον Λευκό Οίκο

Οι εικόνες προκάλεσαν αντιδράσεις 

Τι αλλάζει στον κόσμο της εργασίας: Tα apps, οι δεξιότητες και η νέα κουλτούρα

Τι αλλάζει στον κόσμο της εργασίας: Tα apps, οι δεξιότητες και η νέα κουλτούρα

Ο κόσμος της εργασίας κατακλύζεται από κύματα αλλαγών  

Πέντε περιπτώσεις αστυνομικής βίας που σόκαραν, αλλά έμειναν ατιμώρητες

Πέντε περιπτώσεις αστυνομικής βίας που σόκαραν, αλλά έμειναν ατιμώρητες

Παρά τα ντοκουμέντα, κανείς τους δεν τιμωρήθηκε με την αυστηρότητα που έπρεπε 

«Σκληρό» lockdown στον Δήμο Αχαρνών

«Σκληρό» lockdown στον Δήμο Αχαρνών

Αίρονται τα επιπλέον μέτρα σε Ελευσίνα και Κοζάνη 

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά και Γεωργιάδη για το λιανεμπόριο

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά και Γεωργιάδη για το λιανεμπόριο

Η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας 

Κορωνοϊός: 610 νέα κρούσματα σήμερα

Κορωνοϊός: 610 νέα κρούσματα σήμερα

34 νέοι θάνατοι - 319 οι διασωληνωμένοι 

Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει ένδειξη για ουσιαστική συνεισφορά του λιανεμπορίου στη διάδοση του ιού»

Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει ένδειξη για ουσιαστική συνεισφορά του λιανεμπορίου στη διάδοση του ιού»

«Λελογισμένο ρίσκο που μπορούμε να πάρουμε» 

«Generation Knife»: Γιατί αυξάνεται η νεανική βία στη Μεγάλη Βρετανία

«Generation Knife»: Γιατί αυξάνεται η νεανική βία στη Μεγάλη Βρετανία

Χιλιάδες οι επιθέσεις με μαχαίρι 

Ολλανδία: Παραιτείται η κυβέρνηση λόγω σκανδάλου οικογενειακών επιδομάτων

Ολλανδία: Παραιτείται η κυβέρνηση λόγω σκανδάλου οικογενειακών επιδομάτων

Δύο μόλις μήνες πριν από τις προγραμματισμένες εκλογές 

FT: Η Pfizer μειώνει προσωρινά τις αποστολές εμβολίων στην Ευρώπη

FT: Η Pfizer μειώνει προσωρινά τις αποστολές εμβολίων στην Ευρώπη

Κατά περίπου 18% 

Σοφία Μπεκατώρου: Η γυναίκα με τα 10 μετάλλια που μίλησε ανοιχτά για το βiασμό της

Σοφία Μπεκατώρου: Η γυναίκα με τα 10 μετάλλια που μίλησε ανοιχτά για το βiασμό της

Η Σοφία Μπεκατώρου έχει τιμήσει την Ελλάδα σε δύο Ολυμπιακές διοργανώσεις 

Κομμωτήρια: Ανοίγουν ξανά - Πώς θα μεταβαίνετε σε αυτά

Κομμωτήρια: Ανοίγουν ξανά - Πώς θα μεταβαίνετε σε αυτά

Aπό τη Δευτέρα επιστρέφουν στα καθήκοντά τους 

Οικογενειακή τραγωδία στην Αμαλιάδα: Γιος πάτησε και σκότωσε με ερπυστριοφόρο τον πατέρα του

Οικογενειακή τραγωδία στην Αμαλιάδα: Γιος πάτησε και σκότωσε με ερπυστριοφόρο τον πατέρα του

Ο άτυχος άντρας σκοτώθηκε ακαριαία 

Nαι στο άνοιγμα όλων των καταστημάτων λένε οι λοιμωξιολόγοι

Nαι στο άνοιγμα όλων των καταστημάτων λένε οι λοιμωξιολόγοι

Ανοίγει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όλη η αγορά από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 

Η μείωση ενοικίου συνεχίζεται

Η μείωση ενοικίου συνεχίζεται

Παρατείνονται για δύο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας 

Πού βρέθηκε η 17χρονη στην Κρήτη: Eξαφανίστηκε με τον 38χρονο φίλο της

Πού βρέθηκε η 17χρονη στην Κρήτη: Eξαφανίστηκε με τον 38χρονο φίλο της

Μετά από μια εβδομάδα βρέθηκε τελικά σώα, η 17χρονη  

Έκλεισε ο Ισθμός της Κορίνθου: Bίντεο τη στιγμή της κατολίσθησης

Έκλεισε ο Ισθμός της Κορίνθου: Bίντεο τη στιγμή της κατολίσθησης

Κρίθηκε επικίνδυνη η διέλευση των πλοίων 

Αυξάνεται το πρόστιμο για τους παραβάτες από τα 300 στα 500 ευρώ

Αυξάνεται το πρόστιμο για τους παραβάτες από τα 300 στα 500 ευρώ

Αισιοδοξία για επιπλέον άνοιγμα της αγοράς 

Έτσι είναι οι πνεύμονες ενός ασθενή με κορονοϊό, ενός καπνιστή και ενός υγιούς ανθρώπου

Έτσι είναι οι πνεύμονες ενός ασθενή με κορονοϊό, ενός καπνιστή και ενός υγιούς ανθρώπου

Σοκάρουν οι ακτινογραφίες που ανάρτησε μια χειρουργός στις ΗΠΑ  

Φρίκη στην Αιτωλοακαρνανία: Γείτονες και συγγενής οι δράστες της φονικής ληστείας

Φρίκη στην Αιτωλοακαρνανία: Γείτονες και συγγενής οι δράστες της φονικής ληστείας

Ομολόγησε ένας από τους δράστες  

Γεωργιάδης: Τι ανοίγει από Δευτέρα

Γεωργιάδης: Τι ανοίγει από Δευτέρα

Τι θα γίνει με εστίαση και γυμναστήρια 

Ρόδος: Το σατανικό σχέδιο της ερωμένης

Ρόδος: Το σατανικό σχέδιο της ερωμένης

Η άγνωστη συνάντηση με τη γυναίκα του παράνομου δεσμού της 

Αίσιο τέλος για τη 17χρονη Μάγια

Αίσιο τέλος για τη 17χρονη Μάγια

Εντοπίστηκε σε χωριό του Ηρακλείου 

Σεισμός στην Ινδονησία: Η στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος

Σεισμός στην Ινδονησία: Η στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος

Τουλάχιστον 26 νεκροί από τη δόνηση  

Εξαφάνιση 17χρονης στην Κρήτη: «Δώσε μας ένα σημάδι ότι είσαι καλά» λένε οι γονείς της

Εξαφάνιση 17χρονης στην Κρήτη: «Δώσε μας ένα σημάδι ότι είσαι καλά» λένε οι γονείς της

Ο πατέρας υποστηρίζει ότι έφυγε με άνδρα 20 χρόνια μεγαλύτερό της 

Επίθεση στο Μετρό: Δίνουν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δραστών

Επίθεση στο Μετρό: Δίνουν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δραστών

Η σύλληψη των δυο νταήδων που ξυλοκόπησαν άγρια τον σταθμάρχη του Μετρό στην Ομόνοια, θεωρείται θέμα χρόνου 

Δημοσκόπηση Marc: Τι λένε οι πολίτες για εμβόλιο και κόντρα Εκκλησίας - Κράτους

Δημοσκόπηση Marc: Τι λένε οι πολίτες για εμβόλιο και κόντρα Εκκλησίας - Κράτους

Απογοήτευση από τη στάση της ΕΕ στα ελληνοτουρκικά  

Σοkαριστικό βίντεο: Αστυνομικός προσπάθησε να την βοηθήσει κι εκείνη τον μαχαίρωσε στο λαιμό

Σοkαριστικό βίντεο: Αστυνομικός προσπάθησε να την βοηθήσει κι εκείνη τον μαχαίρωσε στο λαιμό

Ο αστυνομικός και η ομάδα του ανταποκρίθηκαν σε ένα περιστατικό που ανέφεραν οι γείτονες 

Σταθμάρχης για τον άγριο ξυλοδαρμό: Φώναζα φτάνει, νόμιζα ότι θα μείνω ανάπηρος

Σταθμάρχης για τον άγριο ξυλοδαρμό: Φώναζα φτάνει, νόμιζα ότι θα μείνω ανάπηρος

Η ανατριχιαστική περιγραφή της επίθεσης  

Κοζάνη: Συγκλονίζει η 60χρονη που έχασε το μάτι της από την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ

Κοζάνη: Συγκλονίζει η 60χρονη που έχασε το μάτι της από την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ

«Μου έχει μείνει η μυρωδιά του αίματος» 

Τον «πόλεμο της τσιπούρας» στα Ίμια κατέγραψε η κάμερα

Τον «πόλεμο της τσιπούρας» στα Ίμια κατέγραψε η κάμερα

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή σημειώνεται στη θαλάσσια αυτή περιοχή 

Γαλλία: Σκληρό lockdown από το Σάββατο

Γαλλία: Σκληρό lockdown από το Σάββατο

Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 σε όλη τη χώρα 

Έβαλε την πρώην του 4 φορές σε 14ημερη καραντίνα για να την εκδικηθεί

Έβαλε την πρώην του 4 φορές σε 14ημερη καραντίνα για να την εκδικηθεί

Απίστευτο περιστατικό με έναν υπάλληλο του υπουργείου Υγείας  

Σοκ στη Γερμανία: Δεν αποκλείουν παράταση του lockdown μέχρι το Πάσχα

Σοκ στη Γερμανία: Δεν αποκλείουν παράταση του lockdown μέχρι το Πάσχα

Λιγοστεύουν οι ελπίδες ότι τα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία θα χαλαρώσουν 

ΕΟΦ: Προσοχή αν έχετε αυτές τις κάψουλες για αδυνάτισμα

ΕΟΦ: Προσοχή αν έχετε αυτές τις κάψουλες για αδυνάτισμα

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, με ανακοίνωσή του, εφιστά την προσοχή των καταναλωτών 

Που εντοπίζονται τα σημερινά κρούσματα

Που εντοπίζονται τα σημερινά κρούσματα

Ο χάρτης των κρουσμάτων 

Ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας

Ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας

328 οι διασωληνωμένοι, 33 θάνατοι 

Ο bodybuilder που παντρεύτηκε την πλαστική κούκλα την «απάτησε» με άλλο αντικείμενο

Ο bodybuilder που παντρεύτηκε την πλαστική κούκλα την «απάτησε» με άλλο αντικείμενο

Έχει παντρευτεί κανονικά την πλαστική κούκλα, αλλά επειδή έσπασε και χρειάστηκε επισκευή πέρασαν τις γιορτές χωριστά © Copyright 2021 - All right reserved. Licensed by AEPI
Made in Nextweb with E-Radio Services