Μια οικογένεια ζητάει δικαίωση
Ζήτησε τα δεδουλευμένα της φίλης του και τον έστειλαν στον τάφο
Ζήτησε τα δεδουλευμένα της φίλης του και τον έστειλαν στον τάφο - Μια οικογένεια ζητάει δικαίωση

Επτά χρόνια από τον μυστηριώδη ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 28χρονου Τάσου Ντούπη στο κέντρο της Αθήνας και η σύζυγος του Γεωργία Δρόλα, ακόμα αναζητά να μάθει όλη την αλήθεια, αναφορικά με τα τελευταία δραματικά λεπτά της ζωής του πατέρα της κόρης της, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα ψυχολογικής αστάθειας από την απώλεια του.

Τις απαντήσεις αυτές η 31χρονη μητέρα ίσως καταφέρει να τις μάθει αυτή την φορά την ερχόμενη Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, όπου στο Εφετείο της Αθήνας θα συζητηθεί ξανά η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό μετά από αναίρεση στην καταδικαστική απόφαση που κατέθεσε η πλευρά του ηθικού αυτουργού, ο οποίος καταβάλει προσπάθειες να μειώσει την ποινή του.

Κατηγορούμενοι για τον φρικτό θάνατο του 28χρονου άνδρα από το Μαζαράκι Πηνείας εμφανίζονται, ως ηθικός αυτουργός ένας 43χρονος αλλοδαπός ιδιοκτήτης εστιατορίου επί της οδού Γερανίου στην Ομόνοια, ο οποίος σύμφωνα με την δικογραφία κατά την διάρκεια της παρουσίας του Τάσου Ντούπη, ενός φίλου του και της πρώην εργαζόμενης στο κατάστημα του, κάλεσε για ενισχύσεις τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας, έναν 39χρονο Τσετσένο πρώην παλαιστή που ευθύνεται για τα εννέα θανατηφόρα χτυπήματα στο κεφάλι του νεαρού πατέρα.

Στα δικαστήρια που έγιναν οι δυο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι με τον 39χρονο Τσετσένο πρωτόδικα να καταδικάζεται σε 20 χρόνια φυλακή, ενώ στο Εφετείο η ποινή του μειώθηκε στα 12 χρόνια. Σχετικά με τον 43χρονο αν και πρωτόδικα του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης μόλις τρία χρόνια με αναστολή, στην συνέχεια ασκήθηκε έφεση από τον εισαγγελέα, με αποτέλεσμα στο Εφετείο η ποινή να αυξηθεί στα 10 χρόνια.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr η δικηγόρος της συζύγου του Τάσου Ντούπη, Φωτεινή Βερνέζη η υπόθεση θα απασχολήσει ξανά τις δικαστικές αίθουσες, ενώ τόσο η πελάτισσα της όσο και η ίδια, έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη πως για μια ακόμη φορά θα αποδοθεί δικαιοσύνη.
«Δικάζεται σε δεύτερο βαθμό μετά από αναίρεση ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του 28χρονου Τάσου Ντούπη. Πρωτόδικα στην κακουργηματική πράξη της ανθρωποκτονίας είχε καταδικαστεί κατά πλειοψηφία με σχετικά μικρή ποινή, για την οποία ασκήθηκε έφεση από τον εισαγγελέα. Η υπόθεση δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, όπου του αποδόθηκε μεγαλύτερη ποινή και μετά από αναίρεση δικάζουμε την υπόθεση ξανά από την αρχή. Θέλω να πιστεύω ότι το εφετείο και πάλι θα επιβάλει την αρμόζουσα ποινή, σ έναν άνθρωπο ο οποίος οδήγησε στον θάνατο το σύζυγο της εντολέως μου, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη για ένα αδίκημα που έχει γίνει από το 2013. Ο ίδιος σύμφωνα με την δικογραφία ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με το αδίκημα, ότι δεν είχε δώσει καμία εντολή, ότι όλα έγιναν ερήμην του. Στον πρώτο βαθμό οι κατηγορούμενοι παραδέχτηκαν αρκετά πράγματα καθώς υπήρξαν και μάρτυρες, ωστόσο κάποιοι άλλοι θεωρούνται πιο σημαντικοί δεν εμφανίστηκαν ποτέ να καταθέσουν».

“Για πάντα θα με τρώει το γιατί”

Τραγική φιγούρα μέχρι και σήμερα η 31χρονη Γεωργία Δρόλα, η οποία αισθάνεται λες και η ζωή της έχει σταματήσει στην “μαύρη” εκείνη μέρα του Νοεμβρίου του 2013. Η γυναίκα όπως περιγράφει εξακολουθεί να βιώνει δύσκολες στιγμές με τον χρόνο να μην μπορεί με τίποτα να επουλώσει το τραύμα της, καθώς εκτός από την απώλεια του συζύγου της έχει να διαχειριστεί και τις ψυχολογικές αστάθειες της κόρης της, την οποία παρακολουθούν ειδικοί ψυχολόγοι.

«Έχουν περάσει επτά μαρτυρικά χρόνια για μένα και την κόρη μου και το ερώτημα που θα καίει για πάντα το μυαλό μου θα είναι ένα και μοναδικό “γιατί σκότωσαν τον άνδρα μου;” “Τι συνέβη εκείνη την ημέρα;”. Το παιδί μου με ρωτάει και δεν έχω να του δώσω απαντήσεις. Η ζωή μου έχει σταματήσει σ εκείνη την ημέρα. Δεν φεύγουν στιγμή από το μυαλό μου τα όσα ζήσαμε γι αυτό και εξακολουθώ να παλεύω για την δικαίωση του άνδρα μου. Ήμουν 25 χρονών τότε. Το παιδί εξακολουθεί να το βλέπει ειδικός παιδοψυχολόγος γιατί ακόμα δυσκολεύεται να διαχειριστεί το μέγεθος της απώλειας του πατέρα της. Από την άλλη για μένα είναι ακόμα δύσκολο να αντιμετωπίσω την πραγματικότητα».

Προσπαθεί να την βγάλει “καθαρή”

«Ο υπεύθυνος του εστιατορίου ακόμα και τόσα χρόνια μετά κάνει προσπάθειες να την βγάλει καθαρή, να μειώσει όσο μπορεί την ποινή του και να αποφυλακιστεί. Ακόμα υποστηρίζει πως δεν έστειλε εκείνος τον μπράβο για να σκοτώσει, όμως αυτό δεν είναι η αλήθεια. Ο μπράβος θα μπορούσε αν είχε συμβεί το παραμικρό να βγάλει τον άνδρα μου έξω από την επιχείρηση ή τουλάχιστον να καλέσει την αστυνομία που ήταν σχεδόν δίπλα. Ένας μάρτυρας που ήταν μπροστά στο περιστατικό και γνωρίζει τα πάντα δεν ήρθε ποτέ στο δικαστήριο. Βγήκε δημόσια και μίλησε για το ειδικό γάντι με την άμμο που φορούσε ο μπράβος την ώρα που χτυπούσε τον άνδρα μου. Είπε ότι άνδρα μου έχανε αίμα, είχε δεχτεί πολλά χτυπήματα στο κεφάλι και πως το ασθενοφόρο άργησε να έρθει, τόσες λεπτομέρειες που δεν ακούστηκαν ποτέ. Όπως γνωρίζω κλήθηκε να έρθει στο δικαστήριο κι όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ».

Η κατάθεση του φίλου του

«Ο υποτιθέμενος φίλος του άνδρα μου με τα χίλια ζόρια ήρθε να καταθέσει, αλλά και πάλι είπε αυτά που ήθελε εκείνος. Δεν έδωσε καμία περιγραφή, λες και δεν ήταν μπροστά στο συμβάν. Ό,τι και καλά δεν είδε τίποτα. Πήγαν μαζί με τον άνδρα μου και την κοπέλα στο μαγαζί να ζητήσουν τα δεδουλευμένα της, έγινε ό,τι έγινε και αυτός δεν είδε τίποτα. Αυτό είπε στο δικαστήριο ότι δεν είδε τίποτα…πόση ντροπή. Τα ερωτηματικά εξακολουθούν να είναι πολλά δεν έχω πεισθεί πως έγιναν έτσι ακριβώς τα πράγματα. Δεν είναι δυνατόν στα καλά καθούμενα ο άλλος να σε σκοτώνει».

Θανατηφόρα χτυπήματα

«Ο εστιάτορας είχε φέρει στο δικαστήριο κοντά στους 20 Πακιστανούς, προκειμένου να καταθέσουν ψέμματα. Σύμφωνα με την ιατροδικαστή την κυρία Σουλτάνα Μαριαννού ο άνδρας μου έφερε 9 θανατηφόρα χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ στο σώμα του δεν είχε ούτε μια γρατζουνιά. Δυστυχώς θα ζήσω για μια ακόμη φορά την αγωνία, όμως για όσο ζω έχω ορκιστεί πως θα ζητάω την δικαίωση του άνδρα μου και της κόρης μου. Το παιδί ακούει Ομόνοια και τρέμει. Θέλω να μάθω γιατί τον σκότωσε αυτό αναζητάω τόσα χρόνια. Δεν έχω λάβει καμία απάντηση μέχρι σήμερα».

Μάλλον είδε κάτι που δεν έπρεπε

«Εγώ πιστεύω πως όντως κάτι υπήρχε εκεί, κάτι παράνομο γινόταν. Κάτι που είδε μόνο ο άνδρας μου και αποφάσισαν να τον βγάλουν με αυτό τον τρόπο από την μέση, γιατί αν γνώριζαν και οι άλλοι δυο θεωρώ πως θα είχαν την ίδια κατάληξη με τον άνδρα μου. Δεν ξέρω αν ο άνδρα μου είχε πάει ξανά στο παρελθόν στο μαγαζί αυτό, αλλά και από την άλλη δεν ήξερε την Αθήνα. Εμείς είχαμε έρθει για μια επέμβαση που θα έκανε ο πατέρας μου».

Το παιδί έχει φοβίες

«Εδώ και τρία χρόνια έχω έρθει στην Αθήνα για το καλό της κόρης μου γιατί έχει ψυχολογικές διαταραχές από την απώλεια του μπαμπά της. Το παιδί αν και ήταν 3 ετών τότε, ωστόσο εξαιτίας της κατάστασης που επικρατούσε τότε απέκτησε φοβίες και παιδικά τραύματα. Δεν του έκανε πλέον καλό γι αυτό αποφάσισα να φύγουμε από το Μαζαράκι ώστε να ξεπεράσει ότι την πλήγωνε. Τώρα πια μένω στα αδέλφια του μπαμπά μου που μας φροντίζουν και κάνουν τα πάντα για το καλό του παιδιού μέχρι να βρω μια δουλειά».

Πηγή:
ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ
Tο akous.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικοινωνία Ερντογάν - Φον ντερ Λάιεν: Κατηγόρησε την Ελλάδα και ζητά ανταλλάγματα

Επικοινωνία Ερντογάν - Φον ντερ Λάιεν: Κατηγόρησε την Ελλάδα και ζητά ανταλλάγματα

Η πρόεδρος της Κομισιόν, χαρακτήρισε «χρήσιμη» την επικοινωνία  

Οι δύο λόγοι της «εξαφάνισης» Τσιόδρα: Σχολεία και ΜΜΜ

Οι δύο λόγοι της «εξαφάνισης» Τσιόδρα: Σχολεία και ΜΜΜ

«Στην πραγματικότητα ο κ. Τσιόδρας έχει διαφωνήσει δυο φορές με κυβερνητικές αποφάσεις» 

Γιατρός κατηγορείται πως νάρκωνε και βίαζε ασθενείς του

Γιατρός κατηγορείται πως νάρκωνε και βίαζε ασθενείς του

Βιντεοσκοπούσε τον εαυτό του 

Κορωνοϊός: Προειδοποίηση σοκ από τον κορυφαίο Γερμανό λοιμωξιολόγο!

Κορωνοϊός: Προειδοποίηση σοκ από τον κορυφαίο Γερμανό λοιμωξιολόγο!

«Η πανδημία ξεκινά μόλις τώρα» 

Φοιτήτρια έπεσε θύμα ξυλοδαρμού επειδή φορούσε κόκκινη φούστα

Φοιτήτρια έπεσε θύμα ξυλοδαρμού επειδή φορούσε κόκκινη φούστα

Κοιτούσαν χωρίς να αντιδράσουν οι περαστικοί 

Το ταξίδι προς το πουθενά που ξεπούλησε σε δέκα λεπτά

Το ταξίδι προς το πουθενά που ξεπούλησε σε δέκα λεπτά

Νομίζεις πως τα έχεις δει όλα; 

Γιατί ο άνεμος στη Θεσσαλονίκη ονομάζεται Βαρδάρης

Γιατί ο άνεμος στη Θεσσαλονίκη ονομάζεται Βαρδάρης

Ο Βαρδάρης είναι ένας ξηρός βοριάς που φυσά και τα παίρνει όλα στο πέρασμά του! 

Πέθανε η «μούσα των υπαρξιστών» Ζιλιέτ Γκρεκό

Πέθανε η «μούσα των υπαρξιστών» Ζιλιέτ Γκρεκό

Φτωχότερη η Γαλλία από την απώλεια της εθνικής της τραγουδίστριας  

Επίθεση με μπογιές στο γραφείο του Νότη Μηταράκη

Επίθεση με μπογιές στο γραφείο του Νότη Μηταράκη

Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα  

Κορονωϊός: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην Αττική

Κορονωϊός: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην Αττική

194 νέα κρούσματα στην Αττική 

Ξεπέρασαν τα 16.000 τα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα μας

Ξεπέρασαν τα 16.000 τα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα μας

Ο σημερινός αριθμός των κρουσμάτων 

Γυναίκα στο Tinder κατάφερε να «φάει» από δύο άντρες μισό εκατομμύριο ευρώ

Γυναίκα στο Tinder κατάφερε να «φάει» από δύο άντρες μισό εκατομμύριο ευρώ

Η 41χρονη θα περάσει 4,5 χρόνια στη φυλακή  

Σοκ στο Πέραμα: Τον ξυλοκόπησε, τον λήστεψε και τον έκαψε

Σοκ στο Πέραμα: Τον ξυλοκόπησε, τον λήστεψε και τον έκαψε

Συνελήφθη ο δράστης 

Προειδοποίηση Αρνιακού: Δεν μ` αρέσει αλλά πρέπει να το πω

Προειδοποίηση Αρνιακού: Δεν μ` αρέσει αλλά πρέπει να το πω

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει από το μεσημέρι ο καιρός  

Ιανός: Όλα τα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων

Ιανός: Όλα τα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων

Οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες, τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης για τους κατοίκους και άλλα 

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Τα Κέντρα Υγείας δεν είναι έτοιμα για το δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Τα Κέντρα Υγείας δεν είναι έτοιμα για το δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Ο ΠΙΣ αναφέρει ότι «δεκάδες Κέντρα Υγείας σε όλη την επικράτεια παραμένουν χωρίς εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και χωρίς τις απαραίτητες υποδομές»  

«Μεγάλος Περίπατος», τέλος: Θα κάνουν νέα έργα στην Πανεπιστημίου

«Μεγάλος Περίπατος», τέλος: Θα κάνουν νέα έργα στην Πανεπιστημίου

Ο δήμαρχος Αθηναίων προανήγγειλε νέα έργα εντός του 2021 για μεγάλη ανάπλαση της Πανεπιστημίου σε όλο το μήκος της  

Σοκ στον Αλμυρό Βόλου: Νεκρός 39χρονος πυροσβέστης

Σοκ στον Αλμυρό Βόλου: Νεκρός 39χρονος πυροσβέστης

Εχασε τη ζωή του ενώ έκανε απάντληση υδάτων 

Στους επισκέπτες και πάλι ο Πύργος του Αιφελ

Στους επισκέπτες και πάλι ο Πύργος του Αιφελ

Ανδρας φέρεται να φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» 

Πατέρας έγινε ανθρώπινη ασπίδα για να προστατεύσει τα παιδιά του από σφαίρες

Πατέρας έγινε ανθρώπινη ασπίδα για να προστατεύσει τα παιδιά του από σφαίρες

Προσοχή σκληρές εικόνες 

Τι συμβαίνει με τον Schumacher;

Τι συμβαίνει με τον Schumacher;

Τι δηλώνει Γερμανός νευρολόγος 

Η αλλαγή στο Youtube που θα φέρει αναστάτωση

Η αλλαγή στο Youtube που θα φέρει αναστάτωση

Τι θα ισχύει εφεξής  

Λάρισα: «Ο βιασμός μου ήταν αναπόφευκτος»

Λάρισα: «Ο βιασμός μου ήταν αναπόφευκτος»

Σοκάρουν τα λόγια του 17χρονου για τη νύχτα κόλαση στον Πηνειό  

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Επιστρέφει ο εφιάλτης των πλημμύρων»

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Επιστρέφει ο εφιάλτης των πλημμύρων»

Δείτε την ανάρτηση του μετεωρολόγου  

Δραματικό SOS: Αδειάζουν κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό

Δραματικό SOS: Αδειάζουν κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό

Στα όριά τους τα νοσοκομεία εξαιτίας του κορωνοϊού 

Αστεροειδής θα περάσει ασυνήθιστα κοντά από τη Γη την Πέμπτη

Αστεροειδής θα περάσει ασυνήθιστα κοντά από τη Γη την Πέμπτη

Ο «2020 SW», με μήκος 5-10 μέτρα θα πλησιάσει τον πλανήτη σε απόσταση 27.000 έως 28.000 χιλιομέτρων 

Πρωτοδικείο: Και οι παππούδες θα πληρώνουν διατροφή για τα ανήλικα εγγόνια τους

Πρωτοδικείο: Και οι παππούδες θα πληρώνουν διατροφή για τα ανήλικα εγγόνια τους

Δείτε τι προβλέπεται αναλυτικά στη δικαστική απόφαση 

Σύψας: Νέα μέτρα ακόμα κι αύριο αν δούμε έξαρση

Σύψας: Νέα μέτρα ακόμα κι αύριο αν δούμε έξαρση

Γιατί αν η Αττική φτάσει στο «κόκκινο», το επόμενο βήμα είναι το lockdown 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες 

ΗΠΑ: Αυτή είναι η 53χρονη που έστειλε τον φάκελο με το δηλητήριο στον Τραμπ

ΗΠΑ: Αυτή είναι η 53χρονη που έστειλε τον φάκελο με το δηλητήριο στον Τραμπ

Η Πασκάλ Φεριέρ ζούσε στο Κεμπέκ και εργαζόταν ως προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών 

Καρδίτσα: Συγκλονίζει ο αδερφός της αγνοούμενης φαρμακοποιού

Καρδίτσα: Συγκλονίζει ο αδερφός της αγνοούμενης φαρμακοποιού

«Σκοπός μου να τη βρω, να τη φέρω στη μάνα μου» 

Σκυλιά επιτέθηκαν σε 2χρονο και του έκοψαν τους όρχεις

Σκυλιά επιτέθηκαν σε 2χρονο και του έκοψαν τους όρχεις

Σε κρίσιμη κατάσταση η ζωή του 

Συνελήφθη ηγέτης αίρεσης που ισχυριζόταν πως είναι μετενσάρκωση του Ιησού

Συνελήφθη ηγέτης αίρεσης που ισχυριζόταν πως είναι μετενσάρκωση του Ιησού

Συνελήφθη με ειδική επιχείρηση στη Σιβηρία 

Έφοδος της αστυνομίας στην Πλατεία Βαρνάβα

Έφοδος της αστυνομίας στην Πλατεία Βαρνάβα

Σε εφαρμογή το σχέδιο για την αποφυγή του συνωστισμού στις πλατείες 

Κορωνοϊός: Σοκάρει ακτινογραφία με τη ραγδαία επιδείνωση των πνευμόνων 38χρονου

Κορωνοϊός: Σοκάρει ακτινογραφία με τη ραγδαία επιδείνωση των πνευμόνων 38χρονου

Οι δύο ακτινογραφίες που ανάρτησε ακτινολόγος στο ΚΑΤ καταγράφηκαν με 7,5 ώρες διαφορά 

Θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη: Νεκρός Αμερικανός δημοσιογράφος

Θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη: Νεκρός Αμερικανός δημοσιογράφος

Λίγο μετά την άφιξή του στη χώρα 

Με ευρύτατη πλειοψηφία πέρασε το νομοσχέδιο για τα δίκτυα 5G από τη Βουλή

Με ευρύτατη πλειοψηφία πέρασε το νομοσχέδιο για τα δίκτυα 5G από τη Βουλή

Μόνο το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση το καταψήφισαν 

Η Σουηδία με την ανοσία της αγέλης τα πάει καλύτερα από άλλες χώρες της Ευρώπης

Η Σουηδία με την ανοσία της αγέλης τα πάει καλύτερα από άλλες χώρες της Ευρώπης

Ωστόσο δεν αποκλείεται να πάρει νέα μέτρα στη Στοκχόλμη 

Η «κρυφή» ερωμένη του Ερντογάν: Οι φήμες του 2014, το pοζ βίντεο και το διαζύγιο

Η «κρυφή» ερωμένη του Ερντογάν: Οι φήμες του 2014, το pοζ βίντεο και το διαζύγιο

Ο Ερντογάν, εκτός εαυτού, απείλησε να κλείσει τα social media 

Ο χάρτης των σημερινών κρουσμάτων στην Ελλάδα

Ο χάρτης των σημερινών κρουσμάτων στην Ελλάδα

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο © Copyright 2020 - All right reserved. Licensed by AEPI
Made in Nextweb with E-Radio Services