Με ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, εκατέρωθεν σκληρές εκφράσεις, προσωπικές φραστικές επιθέσεις και αναφορές σε μέλη των οικογενειών τους, ολοκληρώθηκε το πρώτο, χαοτικό, debate για τις εκλογές στις ΗΠΑ, στις 3 Νοεμβρίου ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν.
Η τηλεμαχία ανάμεσα στους δύο υποψηφίους προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος και έλαβε χώρα στο Case Western Reserve University στο Κλίβελαντ του Οχάιο. Ο συντονιστής Κρις Γουάλας, παρουσιαστής ειδήσεων στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, έχασε τον έλεγχο της συζήτησης από την πρώτη κιόλας στιγμή, καθώς ο κ. Τραμπ μονολογούσε και διέκοπτε τόσο τον Τζο Μπάιντεν όσο και τον ίδιον το συντονιστή, με αποτέλεσμα ο Τζο Μπάιντεν να του ζητήσει «να το βουλώσει».
Η πρώτη ερώτηση του κ. Γουάλας αφορούσε στην απόφαση του κ. Τραμπ να προτείνει την Εϊμι Κόνεϊ Μπάρετ ως υποψήφια για το Ανώτατο Δικαστήριο, με τον νυν υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών να υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή. «Θα το πω πολύ απλά. Κερδίσαμε τις εκλογές. Οι εκλογές έχουν συνέπειες. Έχουμε τη Γερουσία, έχουμε τον Λευκό Οίκο και έχουμε μια εκπληκτική υποψήφια που έχει το σεβασμό όλων των κορυφαίων ακαδημαϊκών». δήλωσε ο Τραμπ. Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν υποστήριξε ότι οι Αμερικανοί πολίτες πρέπει να έχουν λόγο για τους υποψηφίους του Ανώτατου Δικαστηρίου και τόνισε ότι όποια πρόταση θα έπρεπε να περιμένει μέχρι την 3η Νοεμβρίου, καθώς οι εκλογές έχουν ήδη ξεκινήσει.
Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος μετά την πρώτη ερώτηση για να αρχίσουν οι έντονες προσωπικές επιθέσεις ανάμεσα στους δύο ανθυποψηφίους με τον κ. Τραμπ να χαρακτηρίζει τον κ. Μπάιντεν «ριζοσπάστη σοσιαλιστή» και τον κ. Μπάιντεν να χαρακτηρίζει τον κ. Τραμπ «ψεύτη και κλόουν».
Παρόλο που η ερώτηση αφορούσε στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, Τραμπ και Μπάιντεν συνέχισαν να μιλούν, ο ένας πάνω στον άλλο, για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19 και για το «ObamaCare», δηλαδή το πρόγραμμα του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την προστασία ασθενών και την οικονομικά προσιτή υγειονομική φροντίδα.
Ο Τραμπ υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του Τζο Μπάιντεν έχασαν τη ζωή τους αρκετοί στρατιώτες καθώς δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ένα λειτουργικό σύστημα υγείας στο στράτευμα, με τον Μπάιντεν να κατηγορεί τον Τραμπ ότι λόγω των κακών χειρισμών του έχουν πεθάνει 200.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ από Covid-19.
«Δεν έχει κανένα σχέδιο για την υγεία όπως και για οτιδήποτε άλλο εδώ και τέσσερα χρόνια. Όλοι ξέρουν ότι είναι ψεύτης», είπε ο Μπάιντεν για τον κ. Τραμπ καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον διέκοπτε διαρκώς. «Έχει κάποιος από εσάς καμία ιδέα για τι πράγμα μιλάει αυτός ο κλόουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάιντεν.
Καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε να διακόπτει τον αντίπαλό του και παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του συντονιστεί να επαναφέρει την τάξη, ο κ. Μπάιντεν είπε στον αντίπαλο του «θα το βουλώσεις επιτελους;».
Μπάιντεν και Τραμπ συνέχισαν με έναν χαοτικό διάλογο με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών να υποστηρίζει ότι ο Τραμπ δεν έχει κανένα σχέδιο για το σύστημα υγείας και περίθαλψης, και τον κ. Τραμπ να χαρακτηρίζει τον αντίπαλό του «σοσιαλιστή που θέλει να καταστρέψει το ιδιωτικό σύστημα ασφάλισης των ΗΠΑ».
Ο κ. Τραμπ υπερασπίστηκε τις αποφάσεις του για την πανδημία της Covid-19 λέγοντας ότι επέβαλε από νωρίς ταξιδιωτικούς περιορισμούς στην Κίνα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον ιό ως «η κινεζική πανούκλα».
«Ο πρόεδρος δεν έχει σχέδιο. Δεν έχει σχεδιάσει τίποτα. Ήξερε από τον τον Φεβρουάριο πόσο σοβαρή ήταν αυτή η κατάσταση. Δεν έκανε τίποτα, δήθεν για να μην πανικοβάλει τους Αμερικανούς, ενώ στην πραγματικότητα ο ίδιος είχε πανικοβληθεί», δήλωσε ο Μπάιντεν.
Ο Μπάιντεν είπε ότι αν ήταν πρόεδρος, θα μεριμνούσε ώστε τα νοσοκομεία να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη θεραπεία ασθενών και την προστασία των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και ότι τα σχολεία χρηματοδοτούνται σωστά.
Ο κ. Τραμπ επεσήμανε την απόφασή του να περιορίσει τα ταξίδια από την Κίνα στα τέλη Ιανουαρίου, ισχυριζόμενος ότι έσωσε εκατομμύρια ζωές. «Το φταίξιμο είναι της Κίνας, δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο», είπε ο κ. Τραμπ, προσθέτοντας ότι είχε λάβει επαίνους ακόμα και από Δημοκρατικούς κυβερνήτες ότι έκανε «εκπληκτική δουλειά». Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιον η παρασκευή εμβολίου είναι ζήτημα μερικών εβδομάδων, ενώ ειρωνεύτηκε τον κ. Μπάιντεν διότι σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του φοράει προστατευτική μάσκα. «Θα σου πω, Τζο. Εσύ δεν θα μπορούσες ποτέ να κάνεις τη δουλειά που έκανα», τόνισε ο κ. Τραμπ.
Στη συνέχεια ο κ Μπάιντεν επεσήμανε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο ίδιος που έλεγε ότι ο ιός θα έχει εξαφανιστεί μέχρι το Πάσχα και αργότερα ότι θα περιοριστεί όταν θα κάνει καλό καιρό, ενώ συμβούλευε τους πολίτες να καταναλώνουν χλωρίνη . «Αυτό ειπώθηκε σαρκαστικά, το ξέρεις Τζο», είπε ο κ. Τραμπ, με τον κ. Μπάιντεν να τον χαρακτηρίζει εκ νέου «ψεύτη».
Αναφορικά με τις συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία ο κ. Τραμπ κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι θέλει να επιβάλει «lockdown» σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ απαντώντας, ο Μπάιντεν είπε ότι «εκατομμυριούχοι» και «δισεκατομμυριούχοι» όπως ο ίδιος Τραμπ τα πήγαν πολύ καλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.. «Αυτός ο τύπος πλήρωσε συνολικά 750 δολάρια σε φόρους», είπε ο Μπάιντεν, αναφέροντας την έκθεση των New York Times σχετικά με τα οικονομικά και φορολογικά στοιχεία του προέδρου.
Ο συντονιστής της συζήτησης κ. Γουάλας ρώτησε τον κ.Τραμπ για ποιόν λόγο δεν φοράει συχνά μάσκα δεν φαίνεται συχνά να φορά μάσκα, παρόλο που ο διευθυντής του κέντρου πρόληψης και νοσημάτων είπε ότι η χρήση μάσκας θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά στην άμβλυνση της εξάπλωσης του ιού.
«Όταν χρειάζεται, φοράω μάσκες», είπε ο κ. Τραμπ, βγάζοντας τη δική του μάσκα από την τσέπη του. Στη συνέχεια χλεύασε τον Μπάιντεν επειδή φορούσε μάσκες σε κάθε δημόσια εμφάνιση, λέγοντας ότι ο Μπάιντεν «φοράει με τη μεγαλύτερη μάσκα που έχω δει».
Ο κ. Τραμπ υπερασπίστηκε επίσης την απόφασή του να διοργανώσει μεγάλες εκστρατείες εκστρατείας όπου υπάρχει περιορισμένη κοινωνική απόσταση και οι ψηφοφόροι δεν φορούν μάσκες, υποστηρίζοντας ότι πολλές από τις συγκεντρώσεις διεξάγονται σε εξωτερικούς χώρους..«Οι άνθρωποι θέλουν να ακούσουν τι έχω να πω», είπε ο κ. Τραμπ, ισχυριζόμενος ότι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να δουν τον ίδιον από τον Μπάιντεν.
Οκ. Γουάλας ρώτησε τον κ. Τραμπ για μια έκθεση στους New York Times, η οποία διαπίστωσε ότι ο πρόεδρος πλήρωσε μόνο 750 δολάρια φόρο εισοδήματος το 2017, τη χρονιά που βρέθηκε στον Λευκό Οίκο. «Πλήρωσα εκατομμύρια δολάρια σε φόρους. Εκατομμύρια δολάρια σε φόρο εισοδήματος», είπε ο κ. Τραμπ και ισχυρίστηκε ότι ως επιχειρηματίας είχε επίσης επωφεληθεί από τις φορολογικές πολιτικές που καθιέρωσε η κυβέρνηση Ομπάμα. «Είσαι ο χειρότερος πρόεδρος που είχε ποτέ η Αμερική» απάντησε ο Μπάιντεν.
Στη συνέχεια ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε στον Χάντερ Μπάιντεν, τον γιο του υποψηφίου προέδρου, υποστηρίζοντας ότι έβγαλε εκατομμύρια δολάρια από μια ουκρανική εταιρεία χωρίς να έχει καμία γνώση επί του θέματος. «Ο γιος σου ήταν άχρηστος. Τον έδιωξαν από τον στρατό και δεν μπόρεσε να βρει καμία δουλειά μέχρι να γίνεις εσύ αντιπρόεδρος», είπε ο Τραμπ.
Ο Μπάιντεν αρνήθηκε κάθε κατηγορία και απάντησε στον Τραμπ ότι αν θέλει να μιλήσουν για τις οικογένειές τους, έχει και ο ίδιος πολλά να πει για την οικογένεια Τραμπ, δείχνοντας μέλη της οικογένειας Τραμπ που κάθονταν στο κοινό και τα οποία εργάζονται στον Λευκό Οίκο.
Ο Μπάιντεν κατηγόρησε επίσης τον Τραμπ για την έξαρση των φυλετικών διχασμών στη χώρα κάνοντας λόγο για την εικόνα του Τραμπ να βγαίνει από τον Λευκό Οίκο με μια βίβλο στα χέρια την ώρα που η αστυνομία διέλυε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Ο κ. Τραμπ υπερασπίστηκε την απόφαση του για την «επιβολή νόμου και τάξης», λέγοντας ότι ο Μπάιντεν δεν μπορεί να το κάνει αυτό καθώς θα χάσει τις ψήφους των ακροαριστερών.
«Εκπαιδεύονται άνθρωποι για να μισούν την ίδια τους την χώρα» είπε ο Τραμπ λέγοντας πως η Εθνοφρουρά επέβαλε την τάξη σε «Πολιτείες στις οποίες κυβερνήτες είναι Δημοκρατικοί», ενώ υπενθύμισε στον Μπάιντεν ότι και επί Ομπάμα υπήρξε μίσος και διχασμός.
Παράλληλα ο Τραμπ χαρακτήρισε τους διαδηλωτές «τρομοκράτες» και «antifa», ενώ ρώτησε τον Μπάιντεν τι έκανε αυτός όπου γίνονταν βίαιες διαδηλώσεις, με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών να απαντάει πως όλα θα λύνονταν αν ο Τραμπ έβγαινε από τη μέση.
«Αυτός είναι ένας πρόεδρος που έχει χρησιμοποιήσει τα πάντα για να προσπαθήσει να δημιουργήσει ρατσιστικό μίσος, ρατσιστικό διχασμό», δήλωσε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι «αυτός ο άνθρωπος δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα» για τους Μαύρους Αμερικανούς. «Είμαι υπέρ του νόμου και της τάξης, αλλά κυρίως υπέρ της Δικαιοσύνης» απάντησε ο Μπάιντεν.
Ο κ. Γουάλας ρώτησε τον κ. Τραμπ το αν πιστεύει ότι οι άνθρωποι συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή αλλαγή με τον Αμερικανό πρόεδρο να απαντάει «πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να έχουμε καθαρό αέρα και καθαρό νερό». Ερωτώμενος ξανά για το αν πιστεύει ότι οι άνθρωποι συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή, ο Τραμπ είπε. «Νομίζω ότι σε κάποιο βαθμό, ναι». Ο Μπάιντεν, που ρωτήθηκε για το σχέδιό του για την κλιματική αλλαγή, είπε ότι πρόκειται για την οικοδόμηση του μέλλοντος και υποστήριξε ότι μπορούν να δημιουργηθούν εκατομμύρια θέσεις εργασίας μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τόνισε ότι θα επανέλθει στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, από την οποία ο κ. Τραμπ αποχώρησε.
Ο Κρις Γουάλας ρώτησε τόσο τον κ. Τραμπ όσο και τον Μπάιντεν αν θα δεσμευτούν να μην ανακηρυχθούν νικητές το βράδυ των εκλογών, δεδομένου ότι πολλές πολιτείες δεν θα ξεκινήσουν την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων αμέσως μετά τις εκλογές και εάν θα ζητήσουν απο τους ψηφοφόρους τους να μην βγουν στους δρόμους την 3η Νοεμβρίου.
«Προτρέπω τους υποστηρικτές μου να πάνε στις κάλπες και να παρακολουθήσουν πολύ προσεκτικά», είπε ο κ. Τραμπ, χωρίς να απαντήσει απευθείας στην ερώτηση.
Ο κ. Τραμπ είπε επίσης ότι κάποιοι «εξαπατούν» τους ψηφοφόρους, χωρίς να διευκρινίσει ποιοι μπορεί να είναι αυτοί. Ο Μπάιντεν έδωσε μια πολύ πιο άμεση απάντηση στο αν θα αρνηθεί να αυτοανακηρυχθεί νικητής το βράδυ των εκλογών απατώντας απλώς «Ναι», προσθέτοντας ότι θα δεχθεί κάθε αποτέλεσμα και εάν δεν είναι ο ίδιος νικητής των εκλογών, θα υποστηρίξει τον πρόεδρο.
Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/1049740/ekloges-stis-ipa-kokoromahia-trab-baiden-sto-proto-debate-eisai-hazos-eisai-klooun/
Πέθανε με ευθανασία η 25χρονη Ισπανίδα που είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού
Η 25χρονη έμεινε τετραπληγική μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε καθώς υπέφερε μετά τον ομαδικό βιασμό της το 2022

Ιράν: Βίντεο ΑΙ δείχνει πυραυλική επίθεση στο Αγαλμα της Ελευθερίας
Ανατριχιαστικό βίντεο δείχνει το Αγαλμα της Ελευθερίας να καταστρέφεται από ιρανικό πύραυλο – Υπόσχονται εκδίκηση κατά των ΗΠΑ και κάνουν αναφορά στον Έπσταϊν

Θρίλερ στα Χανιά: Εντοπίστηκε σορός σε προχωρημένη σήψη
Αμεσε στο σημείο κλήθηκε η ΕΛΑΣ, ενώ η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης

Δεξαμενόπλοιο της Τουρκίας χτυπήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα – Απειλεί με αντίποινα
Το τουρκικό ΥΠΕΞ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αντίδρασης

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στα Μάλγαρα - Κλειστή η εθνική οδός
Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα για τον περιορισμό της φωτιάς, κυρίως στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη

Ο ράπερ Μπαλέντρα Σαχ, o νέος πρωθυπουργός του Νεπάλ
Ο Σαχ που ανακηρύχθηκε νικητής των βουλευτικών εκλογών στη χώρα στέλνει με το τραγούδι του μήνυμα ενότητας προς τον λαό της χώρας του

Συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς στους Αμπελόκηπους
Είχε διαταχθεί ο ακούσιος εγκλεισμός του

Σάλος στη Ζάκυνθο με την παιδίατρο που ήταν εκτός βάρδιας - 12 νέες καταγγελίες
Οι 12 γονείς που υπογράφουν τη νέα ανακοίνωση συνδέουν άμεσα το συγκεκριμένο περιστατικό με ένα ευρύτερο μοτίβο δυσλειτουργίας

Το μανιτάρι «χρυσός δολοφόνος» δραπέτευσε και καταστρέφει τα δάση της Βόρειας Αμερικής
Εξαπλώνεται ραγδαία στα δάση της Βόρειας Αμερικής, έχοντας διαδώσει τους σπόρους του και στην Ευρώπη

Αντριου: Γυναίκα είπε ότι ανάγκασαν την φίλη της να συνερευθεί ερωτικά με τον έκπτωτο πρίγκιπα
Η γυναίκα υποστήριξε ότι ο Τζέφρι Έπσταϊν ήταν αυτός που υποχρέωσε τη φίλη της να έχει σεξουαλική επαφή με τον Αντριου

Η Βρετανία «υπό απειλή» - Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι το Ιράν θα μπορούσε να πλήξει το Λονδίνο
Το Λονδίνο απέχει μόλις 4.000 χιλιόμετρα από το Ιράν, ανέφερε δηκτικά ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ - Κάηκε ολοσχερώς
Ένα νέο περιστατικό με φωτιά σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη (26/3) στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών

Καύσιμα: Πλαφόν στις τιμές θέτει η Πολωνία
Πιέζονται τα ευρωπαϊκά κράτη από τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων εξαιτίας του πολέμου στο Ιράν

Η Γερμανία ψηφίζει αυστηρότατους κανόνες για να «μαζέψει» τις τιμές των καυσίμων – Πρόστιμο έως και 100.000 ευρώ
Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμα ύψους έως και 100.000 ευρώ

Η στιγμή που λεωφορείο στο Μπαγκλαντές χάνει τον έλεγχο και «βουτάει» σε ποταμό, τουλάχιστον 24 νεκροί
Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 40 άτομα, αναποδογύρισε και εντοπίστηκε βυθισμένο σε βάθος σχεδόν 9 μέτρων

Ερντογάν: «Η περιοχή μας πνίγεται στο αίμα, σχέδια του σιωνισμού στοχεύουν στο διαίρει και βασίλευε»
Σκληρή επίθεση στο Ισραήλ

Η Βρετανία φέρνει «plug-in» φωτοβολταϊκά για τα σπίτια για να καταπολεμήσει την ενεργειακή κρίση λόγω του πολέμου στο Ιράν
Η βρετανική κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία με Amazon και Lidl - Είναι εύκολα στην εγκατάσταση και δεν χρειάζεται η παρουσία ηλεκτρολόγου

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων οι τρανς αθλήτριες: Νέα απόφαση της ΔΟΕ ενόψει Λος Αντζελες 2028
Η απόφαση ευθυγραμμίζεται με σχετικό εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τα γυναικεία αθλήματα

Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο έκανε δώρο ένα τουφέκι στον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Για παν ενδεχόμενο, αν εμφανιστούν εχθροί»
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Κιμ Γιονγκ Ουν

Δίδυμοι γορίλες γεννήθηκαν στο Κονγκό σε ένα από τα πιο σπάνια φαινόμενα στη φύση
Παρόμοιο περιστατικό είχε καταγραφεί και τον Ιανουάριο στο ίδιο πάρκο, με τη γέννηση δύο αρσενικών

Κολυδάς: Η «Deborah» πλήττει και την Αττική, 1η Απριλίου η πιο αξιόλογη επιδείνωση
Τι λένε οι μετεωρολόγοι για τη νέα κακοκαιρία

Δόθηκε εντολή κράτησης για την Τουρκάλα ηθοποιό Χαντέ Ερτσέλ, εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών
«Πιστεύω ότι η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό», έγραψε σε ανάρτησή της η ηθοποιός

Αγιο Όρος: Βίντεο από την στιγμή του ισχυρού σεισμού των 4,9 Ρίχτερ
Η ισχυρή δόνηση έγινε αισθητή όχι μόνο στη χερσόνησο του Αθω αλλά και στη Θεσσαλονίκη

Χάος στην Ινδία υπό τον φόβο έλλειψης καυσίμων: Τεράστιες ουρές, ξύλο και αναφορές για νεκρούς σε βενζινάδικα, δείτε βίντεο
Η Ινδία προμηθεύεται πάνω από το 40% των καυσίμων της αποκλειστικά από τα Στενά του Ορμούζ

Επίθεση με τσεκούρι κατά αστυνομικών στους Αμπελόκηπους
Την επίθεση δέχθηκαν αστυνομικοί κατά την προσπάθειά τους να εκτελέσουν εντολή ακούσιας νοσηλείας

Αυξήσεις – «φωτιά» σε αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή
Αυξήσεις που φτάνουν έως το 560% στα αεροπορικά εισιτήρια – Πιέσεις και στα ακτοπλοϊκά

Λουτράκι: Ληστεία με καλάσνικοφ και βαριοπούλες στα ΕΛΤΑ
Οι δράστες μπούκαραν στο κατάστημα με καλάσνικοφ και βαριοπούλες και αφαίρεσαν 32.000 ευρώ

Μυστηριώδη βίντεο στα social media του Λευκού Οίκου προκαλούν ερωτήματα
Προαναγγέλλουν χτύπημα κατά του Ιράν;

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια στα βουνά - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
Μεταβολή από τα δυτικά από το βράδυ της Πέμπτης – Τοπικά φαινόμενα στην Αττική, χιόνια στα ορεινά άνω των 900-1.200 μέτρων - Πότε αναμένεται βελτίωση

Πληροφορίες για χτύπημα με drone σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο
Αναφέρθηκαν ζημιές στον κινητήρα και στο κατάστρωμα του πλοίου, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματίες.

Βόλος: Δεν αναγνωρίζονταν οι σοροί των θυμάτων - Με σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι ο 39χρονος
Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (25/3) στην Αγία Παρασκευή Βόλου

Πηγάδι του Διαβόλου: Τα τρία σενάρια για την τραγωδία με τον 34χρονο δύτη στη Βουλιαγμένη
Η δύσκολη επιχείρηση ανάσυρσης και οι συνθήκες στο υποθαλάσσιο σπήλαιο που εξετάζονται από τους ειδικούς

Τραγωδία στον Βόλο: Μάνα και κόρη νεκρές από έκρηξη σε σπίτι – Σοβαρά τραυματισμένος 39χρονος
Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 στην περιοχή Αγία Παρασκευή και αποδίδεται πιθανώς σε φιάλη υγραερίου από σόμπα.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποια τα εισοδηματικά κριτήρια και πόσα ευρώ δικαιούστε
Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα στο gov.gr, με στόχο οι πληρωμές να ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα.

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε πυραύλους προς το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν, οι πύραυλοι ανάγκασαν το αεροπλανοφόρο που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Κόλπου «να αλλάξει θέση»

Τα νέα οπλικά συστήματα που παρουσιάστηκαν σήμερα στην παρέλαση – Το αντι-drone σύστημα «Κένταυρος», το «Aster 30» και η τορπίλη «Seahake-4»
Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

25η Μαρτίου: Δείτε live τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η έπαρση της γαλανόλευκης στην Ακρόπολη – Βίντεο από τον Ιερό Βράχο
Στις 08:00 το πρωί η ελληνική σημαία υψώθηκε στον Ιερό Βράχο, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορτασμών για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Κατώτατος μισθός: Αύξηση ~40 ευρώ και νέος βασικός στα 920 ευρώ από 1η Απριλίου
Το υπουργικό συμβούλιο αποφασίζει αύριο, με την υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως να εισηγείται «συνετή» αύξηση λόγω αυξημένης οικονομικής αβεβαιότητας.










