Με ένα βούλευμα «φωτιά», το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας απέρριψε ως απαράδεκτη την αίτηση ακυρότητας της προδικασίας που κατέθεσε ο Δημήτρης
Βούλευμα σοκ για την υπόθεση Λιγνάδη: Έκνομη δράση σε βάθος 30ετίας
Βούλευμα σοκ για την υπόθεση Λιγνάδη: Έκνομη δράση σε βάθος 30ετίας - Με ένα βούλευμα «φωτιά», το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας απέρριψε ως απαράδεκτη την αίτηση ακυρότητας της προδικασίας που κατέθεσε ο Δημήτρης

Με ένα εκτενές βούλευμα η Δικαιοσύνη στοιχειοθετεί βήμα – βήμα τους λόγους, για τους οποίους ο Δημήτρης Λιγνάδης κατέστη κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή και στη συνέχεια συνελήφθη.

Με το συγκεκριμένο βούλευμα οι δικαστές, μέλη του συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, απέρριψαν την αίτηση που είχε καταθέσει ο σκηνοθέτης για ακύρωση της δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος του για βιασμό κατά συρροή αλλά και για ακύρωση του εντάλματος που εκδόθηκε για την σύλληψή του.

Μετά την απόρριψη της αίτησης αυτής, την περασμένη Πέμπτη άνοιξε ο δρόμος για την απολογία του κατηγορούμενου, κατά την οποία όμως ο σκηνοθέτης δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα για την αθωότητά του, αφού και οι δυο τάχθηκαν υπέρ της προφυλάκισής του.

Οι δικαστές, μέλη του συμβουλίου, με το βούλευμά τους, υιοθετούν πλήρως την εισαγγελική πρόταση επί της αίτησης Λιγνάδη και αποφαίνονται πως:

1ον) ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει δικαίωμα από το νόμο να ασκήσει προσφυγή κατά του εντάλματος σύλληψης του,

2ον) ότι ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη από τη Δικαιοσύνη καθώς υπάρχουν στοιχεία για έκνομη δράση του από το 1985, όταν έγινε η πρώτη καταγγελία σε βάρος του για ασέλγεια σε ανήλικο. Η έκνομη δράση του κατηγορούμενου – αναφέρουν οι δικαστές – συνεχίστηκε έκτοτε σε βάθος 30ετίας μέχρι και το 2015,

3ον) ότι τα άλλοθι που προσκόμισε ο σκηνοθέτης για να αποδείξει ότι δεν τέλεσε τους βιασμούς στους τόπους και τους χρόνους που κατηγορείται ότι τέλεσε δεν είναι ισχυρά, καθώς παρουσιάζουν χρονικά κενά.

Στο βούλευμα και κυρίως στο μέρος του εκείνο που καταγράφεται η εισαγγελική πρόταση, παρουσιάζεται το σύνολο της δικογραφίας σε βάρος του Λιγνάδη, η οποία πραγματικά σοκάρει. Οι μηνυτές του σκηνοθέτη και οι μάρτυρες που κατέθεσαν εναντίον του, αναφέρονται με λεπτομέρειες σε γεγονότα και περιστατικά που δύσκολα μπορεί κάποιος να προσπεράσει.

Στις μαρτυρίες και τα στοιχεία αυτά – εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν δει το φως της δημοσιότητας – εμπεριέχεται κατάθεση ενός εκ των μηνυτών ο οποίος αναφέρεται σε ανήλικα αγόρια που, όπως λέει, είχε προσλάβει ο Δημήτρης Λιγνάδης για να του καθαρίζουν το σπίτι, έναντι αμοιβής 5 έως 10 ευρώ. Όπως καταθέτει ο μηνυτής τα παιδιά ερωτοτροπούσαν μεταξύ τους στο σαλόνι του διαμερίσματος του σκηνοθέτη και εκείνος αυνανίζονταν…

Τι κρίθηκε για τη δίωξη και ένταλμα σύλληψης

Ειδικότερα, με το υπ. αριθμόν 652/2021 βούλευμά τους οι δικαστές του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, υιοθέτησαν στο σύνολό της την εισαγγελική πρόταση και απέρριψαν το αίτημα που είχε υποβάλλει ο Λιγνάδης για ακύρωσης της ποινικής δίωξης επειδή δεν είχε κληθεί προηγουμένως να δώσει εξηγήσεις αλλά και για ακύρωση της έκδοσης του εντάλματος για τη σύλληψή του.

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στο αίτημα του κατηγορούμενου για ακύρωση της δίωξης εναντίον του για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή επειδή δεν κλήθηκε πρώτα για εξηγήσεις, οι δικαστές ερμηνεύοντας τα σχετικά άρθρα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αναφέρουν πως: «…η κλήση του υπόπτου στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης προς παροχή εξηγήσεων για πράξη τιμωρούμενη σε βαθμό κακουργήματος μπορεί να παραλειφθεί αν από τα στοιχεία της προκαταρκτικής, προκύπτει σαφώς ότι ο ύποπτος έχει σχεδιάσει τη φυγή του ή την τέλεση νέων εγκλημάτων και έχουν προκύψει επαρκείς ενδείξεις για την άμεση άσκηση ποινικής δίωξης…».

Το δικαστικό συμβούλιο αναφέρει στο βούλευμα του πως στην περίπτωση του Λιγνάδη η εισαγγελία άσκησε δίωξη εναντίον του αξιοποιώντας τα στοιχεία της δικογραφίας (μηνύσεις και μαρτυρίες) από τα οποία προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος: «Τουλάχιστον από το έτος 1984, οπότε χρονολογείται σήμανσή του για αδίκημα σχετιζόμενο με τη γενετήσια ελευθερία σε βάρος ανηλίκου και έως έτος 2015, δηλαδή για διάστημα τουλάχιστον 30 ετών, προσέγγιζε ανηλίκους και εν γένει άτομα νεαρής ηλικίας, πέραν των κατανομαζόμενων στη δικογραφία και πλήθος άλλων, τους οποίους εντόπιζε με αφορμή τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες στο χώρο των θεάτρων που λειτουργούσε ως ηθοποιός και σκηνοθέτης, είτε ως διδάσκων θεατρική αγωγή σε σχολεία και εργαστήρια, είτε από φιλικούς κύκλους, ακόμη δε και τυχαία σε διάφορες περιοχές των Αθηνών, που σύχναζαν ανήλικοι και νέοι και υποσχόμενος να τους καθοδηγήσει και να τους βοηθήσει να σταδιοδρομήσουν στον καλλιτεχνικό χώρο…..».

Οι δικαστές έκριναν πως από τα στοιχεία αυτά προέκυψαν ενδείξεις για άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του σκηνοθέτη αλλά και για την τέλεση νέων αντίστοιχων εγκλημάτων «τα οποία κατά τη διάταξη του άρθρου 244 παρ. 2 ΚΠΔ, δεν είναι αναγκαίο να είναι ίσης βαρύτητας, αφού η μεθοδευμένη αυτή δράση του αιτούντος και η επανειλημμένη τέλεση υποδεικνύει σταθερή ροπή του προς τη διάπραξη αυτού του είδους των εγκλημάτων, ως στοιχείο της προσωπικότητας του, στοιχείο το οποίο δεν θα μπορούσε να μεταβληθεί ούτε κατά το χρόνο που διενεργείτο η προκαταρκτική εξέταση και θα καλούνταν για έγγραφες εξηγήσεις ο κατηγορούμενος….». Με το σκεπτικό αυτό οι δικαστές απέρριψαν ως αβάσιμη την αίτηση του Λιγνάδη ως προς το σκέλος της εκείνο με το οποίο ζητούσε την ακύρωση της δίωξης εναντίον του.

Σε ό,τι αφορά στο αίτημα του κατηγορούμενου για ακύρωση του εντάλματος της σύλληψής του οι δικαστές αναφέρουν πως ο νόμος δεν προβλέπει δικαίωμα προσφυγής για ακύρωση του εντάλματος σύλληψης. Ως εκ τούτου, η προσφυγή Λιγνάδη κατά το μέρος που αφορά την ακύρωση του εντάλματος κρίνεται απαράδεκτη, υπογραμμίζουν οι δικαστές.

Τι λένε για τα άλλοθι του Λιγνάδη

Οι δικαστές αναφέρουν στο βούλευμά τους και το σκεπτικό τους με το οποίο απέρριψαν τα άλλοθι που προσκόμισε ο Δ. Λιγνάδης για να στηρίξει τον ισχυρισμό του ότι ο ίδιος δεν βρίσκονταν στα σημεία που τελέστηκαν οι βιασμοί που του αποδίδουν οι μηνυτές του κατά τις ημερομηνίες που εκείνοι αναφέρουν. Οι δικαστές κάνουν λόγο χρονικά κενά στα έγγραφα αυτά, τα οποία ο σκηνοθέτης προσκόμισε και στην ανακρίτρια κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Χαρακτηριστικά οι δικαστές αναφέρουν στο βούλευμά τους ως προς τα άλλοθι του Λιγνάδη: «Συγκεκριμένα κατά την ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου διαδικασία προσκομίστηκαν έγγραφα μετά τα οποία ο αιτών θεωρεί ότι καταρρίπτεται η φυσική παρουσία του στους τόπους και κατά τους χρόνους των δυο πράξεων των βιασμών (……..) του πρώτου τον Αύγουστο του 2010 στην Αθήνα και του δεύτερου στην Επίδαυρο την 9η Αυγούστου 2014… Σχετικώς εγχείρισε κατά την αυτοπρόσωπή παράσταση του ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου καταρχήν αντίγραφα εισιτηρίων και φορολογικών παραστατικών με τα φαίνεται ότι κατά το χρονικό διάστημα από 3/8/2010 έως 9/8/2010 βρισκόταν σε ταξίδι στην Αίγυπτο και κατά δεύτερον φωτογραφίες από τις οποίες προκύπτει ότι κατά τις ημερομηνίες 1η, 5η, 6η, 11η, 15η και 16η /8/2015 βρισκόταν διακοπές στην Ιθάκη με φιλικά του πρόσωπα. Πλην όμως από τα πρώτα εκ των εγγράφων αυτών καλύπτεται μόνο ένα μικρό χρονικό διάστημα των ημερών του Αυγούστου του 2010 ενώ η πράξη για την οποία ασκήθηκε η δίωξη δεν έχει προσδιοριστεί κατά ακριβή ημερομηνία, ενώ από τα δεύτερα υπάρχει κενό ακριβώς κατά την επίμαχη ημερομηνία της 9ης Αυγούστου 2015…..».

Η δικογραφία που σοκάρει

Στην εισαγγελική πρόταση, που εμπεριέχεται στο σώμα του βουλεύματος, παρατίθεται όμως και το σύνολο των στοιχείων που συγκέντρωσαν οι εισαγγελείς για τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη. Πρόκειται κατά βάση για μαρτυρίες παθόντων οι οποίες προκαλούν «σοκ». Μια εξ αυτών, προέρχεται τον έναν εκ των δυο μηνυτών του Δ. Λιγναδη.

Σύμφωνα με αυτή, ο κατηγορούμενος είχε προσλάβει ανήλικά αγόρια για την καθαριότητα του σπιτιού του, τα οποία ο μάρτυρας είχε δει να ερωτοτροπούν στο διαμέρισμα του σκηνοθέτη στο Μεταξουργείο και ο τελευταίος να τα παρακολουθεί και να αυνανίζεται.

Στην εισαγγελική πρόταση η μαρτυρία αυτή του μηνυτή, ο οποίος έμεινε στο σπίτι του Λιγνάδη για περίπου 20 ημέρες, περιγράφεται ως εξής: «Κατά το διάστημα αυτό στο σπίτι ερχόταν ένα ανήλικο αγόρι, το οποίο σιδέρωνε, έπλενε και γενικώς φρόντιζε για την καθαριότητα του σπιτιού του αιτούντα (σ.σ του κατηγορούμενου σκηνοθέτη), ο οποίος του έδινε 5 -10 ευρώ για τις υπηρεσίες του. Μια μέρα μάλιστα που ο παθών μπήκε στο σπίτι, βρήκε το παιδί μου καθάριζε με έναν φίλο του ετεροφυλόφιλο, ηλικίας 15 – 16 ετών, να είναι αμφότεροι με τα εσώρουχά τους μέσα στο σαλόνι και να τρίβεται ο ένας πάνω στον άλλο βίαια, ο δε αιτών που κάθονταν δίπλα τους στον καναπέ με το εσώρουχό του αυνανίζονταν. Μετά το περιστατικό αυτό, ο αιτών είπε στον παθόντα για τον ετεροφυλόφιλο ανήλικο ότι «αυτός πρέπει να υποκύψει και θα υποκύψει και σε εσένα». Επίσης μια άλλη μέρα, παθών διαπίστωσε ότι το παιδί που καθάριζε είχε μπει στο δωμάτιο του αιτούνταν με έναν άλλο ανήλικο και τον ίδιο τον αιτούντα και όταν βγήκαν από το δωμάτιο ο άλλος ανήλικος ήταν φανερά στεναχωρημένος και δεν ήθελε να μιλήσει για αυτό που είχε συμβεί. Αυτό που είχε κάνει εντύπωση στον παθόντα κατά τη διάρκεια της σχέσης του με τον αιτούντα ήταν ότι του έλεγε ότι είχε τη φαντασίωση να είναι ο παθών μόνος του στο δωμάτιο, να μπαίνουν οι φίλοι του μέσα για να κάνουν σeξ μαζί του και εκείνος να φωνάζει «ο επόμενος»!

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ο Δημήτρης Λιγνάδης ρωτήθηκε για αυτή την μαρτυρία αυτή από την 19η τακτική ανακρίτρια. Συγκριμένα, έλαβε χώρα ο εξής διάλογος:

Ανακρίτρια: Όταν έμενε ο (….) μαζί σας, ποιος σας βοηθούσε στην καθαριότητα στο σπίτι;

Κατηγορούμενος: Τότε είχα μια κυρία την (….), η οποία είναι Γεωργιανή και είναι κόρη της κυρίας που φροντίζει την κατάκοιτη μητέρα μου. Ουδέποτε είχα κάποιο ανήλικο αγόρι να καθαρίζει το σπίτι μου, όπως με ρωτάτε. Ούτε είχα ανήλικα παιδιά να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι μου. Σε κάθε κατάθεση υπάρχει πάντα και ένα κεφάλαιο ύπαρξης ανηλίκων. Δηλαδή φωτίζεται κατ’ επιλογή η πλευρά του βιαστή και του παιδόφιλου. Εγώ, έκανα κάποιες παραστάσεις μόνο με παιδιά, όπως το «Billy Eliot» και δεν βρέθηκε κανένα παιδί, καμία μάνα και κανένας πατέρας να κάνει κάποια καταγγελία. Είχαμε 50 παιδιά στην εν λόγω παράσταση.

«Ανεξέλεγκτη γενετήσια ορμή»

Η εισαγγελική λειτουργός κάνει λόγο για «ανεξέλεγκτη γενετήσια ορμή» του κατηγορουμένου, την οποία στην περίπτωση του πρώτου θύματος χρησιμοποίησε ασκώντας σωματική βία, ενώ στην περίπτωση του δεύτερου χρησιμοποιώντας αλκοόλ και ναρκωτική ουσία.

«Η εμμονική αυτή παραφιλική του τάση, η οποία περιγράφεται με σαφήνεια τις ληφθείσες καταθέσεις, αλλά και στις εγκλήσεις που κατατέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, καθώς και η σταθερή εξακολουθητική ροπή του προς την ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής του με ανήλικα αμφοτέρων των φίλων, η οποία ροπή έφτασε στην εγκληματική και μάλιστα κακουργηματική της μορφή, με παθόντες δύο αλλοδαπούς, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αυτός συνεχίζει να μένει στην ευρύτερη περιοχή του Μεταξουργείου από ανέκαθεν αλίευε ανήλικους για τον ανώτερο σκοπό, δικαιολογούσαν κατά την άποψή μας απόλυτα την εφαρμογή στο πρόσωπο του της παραγράφου δύο του άρθρου 244 του κώδικα ποινικής δικονομίας περί παράλειψης κλήση του ως υπόπτου για λήψη χωρίς όρκο εξηγήσεων και της άμεσης άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του με σκοπό την αποτροπή τέλεσης νέων πάρω μην αδικημάτων σε βάρος ανηλίκων παθόντων» επισημαίνει η εισαγγελέας στην πρόταση της προς το δικαστικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα ορθώς ασκήθηκε «άμεσα ποινική δίωξη και συμφώνησε για την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, (…) κρίνοντας ότι υφίσταται ενεργός κίνδυνος να τελέσει νέα παρόμοια αδικήματα, κρίση που ενισχύεται πλέον και από το γεγονός ότι ο αιτών έχει ήδη συλληφθεί και σημανθεί για αποπλάνηση ανηλίκου και το έτος 1984, όπως προέκυψε από το δελτίο εγκληματικότητας του».

Πηγή: http://www.in.gr/2021/02/27/greece/ypothesi-lignadi-sokarei-dikastiko-vouleyma-plisiaze-anilika-paidia-gia-30-xronia/
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο Τραμπ έτρεξε πίσω από μικρό αγόρι σε σκηνή στο Λας Βέγκας: «Φοβήθηκα ότι θα έπεφτε όπως ο Μπάιντεν», δείτε βίντεο

Ο Τραμπ έτρεξε πίσω από μικρό αγόρι σε σκηνή στο Λας Βέγκας: «Φοβήθηκα ότι θα έπεφτε όπως ο Μπάιντεν», δείτε βίντεο

Μια από τις επικότερες τούμπες του Τζο Μπάιντεν ήταν στη σκηνή εκδήλωση της αμερικανικής Σχολής Ικάρων 

Εντοπίστηκε σήραγγα 40 μέτρων στη Λιθουανία για τη διέλευση παράνομων μεταναστών από τη Λευκορωσία

Εντοπίστηκε σήραγγα 40 μέτρων στη Λιθουανία για τη διέλευση παράνομων μεταναστών από τη Λευκορωσία

Λιθουανοί συνοριοφύλακες δέχθηκαν επίθεση σε μία περίπτωση από ομάδα μεταναστών που αντιστέκονταν στη σύλληψή τους, οι αξιωματικοί αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και οι παράνομοι μετανάστες διέφυγαν πίσω 

Πύραυλος προσέκρουσε στη Σελήνη: Τι κρύβει η «σιγή ιχθύος» από NASA και SpaceX;

Πύραυλος προσέκρουσε στη Σελήνη: Τι κρύβει η «σιγή ιχθύος» από NASA και SpaceX;

Ο δεύτερος βαθμός του πυραύλου Falcon 9 προσέκρουσε στη Σελήνη στις 6:35 GMT, αφήνοντας πίσω του κρατήρα 18 μέτρων - η οπτική επιβεβαίωση αναμένεται από τους δορυφόρους σε τροχιά 

Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ 1948: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους

Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ 1948: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους

Οι «πράσινοι« θα τιμήσουν όσους έπεσαν εν ώρα καθήκοντος 

Αμπντούλ Ελ-Σαγέντ: Ένας γιατρός από το Μίσιγκαν που δημιουργεί πονοκέφαλο εκτός από τον Λευκό Οίκο και στους Δημοκρατικούς

Αμπντούλ Ελ-Σαγέντ: Ένας γιατρός από το Μίσιγκαν που δημιουργεί πονοκέφαλο εκτός από τον Λευκό Οίκο και στους Δημοκρατικούς

Ο γιατρός, πρώην αξιωματούχος δημόσιας υγείας και έντονος επικριτής της ισραηλινής πολιτικής, κατάφερε να ξεπεράσει μία πρωτοφανή οικονομική κινητοποίηση υπέρ της αντιπάλου του, Χέιλι Στίβενς βασιζόμενος σε ένα καθαρά αντικαθεστωτικό αφήγημα 

Ένα βήμα πριν τη συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν θέλει έλεγχο της εισερχόμενης ναυτιλίας – Βήματα αποκλιμάκωσης από ΗΠΑ

Ένα βήμα πριν τη συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν θέλει έλεγχο της εισερχόμενης ναυτιλίας – Βήματα αποκλιμάκωσης από ΗΠΑ

Ιράν και Ομάν βρίσκονται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας κοινής ανακοίνωσης για τα Στενά του Ορμούζ 

Ο Τραμπ ζήτησε να ξηλωθεί μέρος του νέου ελικοδρομίου του Λευκού Οίκου, δεν του άρεσε η κλίση

Ο Τραμπ ζήτησε να ξηλωθεί μέρος του νέου ελικοδρομίου του Λευκού Οίκου, δεν του άρεσε η κλίση

Το έργο, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν τον Ιούνιο, αποτελεί προσωπική προτεραιότητα του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος έχει ζητήσει να ολοκληρωθεί πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, τέλος Σεπτεμβρίου 

Απίστευτο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο «πέταξε» σαν από ταινία καταδίωξης και «ανέβηκε» πάνω σε παρκαρισμένο

Απίστευτο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο «πέταξε» σαν από ταινία καταδίωξης και «ανέβηκε» πάνω σε παρκαρισμένο

Το περίεργο ατύχημα σημειώθηκε στην περιοχή του Ντεπώ χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί 

Έκρηξη σε δεξαμενή καυσίμων στη Γκραν Κανάρια: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες

Έκρηξη σε δεξαμενή καυσίμων στη Γκραν Κανάρια: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, εργασίες συγκόλλησης στις δεξαμενές καυσίμων βρίσκονται πίσω από την έκρηξη 

Μίνι ανεμοστρόβιλος «ισοπέδωσε» αγώνες στίβου στην Αγγλία – Τραπέζια και κριτές «πέταξαν» στον αέρα

Μίνι ανεμοστρόβιλος «ισοπέδωσε» αγώνες στίβου στην Αγγλία – Τραπέζια και κριτές «πέταξαν» στον αέρα

Αγωνοδίκες εκσφενδονίστηκαν από τις θέσεις τους όταν η δίνη «έπληξε» απροειδοποίητα το στάδιο 

Κέρκυρα: Ξαπλώστρες και βαριά αντικείμενα εντοπίστηκαν στον βυθό της παραλίας Ημερολιά

Κέρκυρα: Ξαπλώστρες και βαριά αντικείμενα εντοπίστηκαν στον βυθό της παραλίας Ημερολιά

Ανησυχητικές εικόνες από τον βυθό της Ημερολιάς στην Κέρκυρα - ξαπλώστρες και ογκώδη αντικείμενα εγκαταλελειμμένα στη θάλασσα 

3ο Piraeus Port Film Festival: 11–13 Σεπτεμβρίου 2026 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

3ο Piraeus Port Film Festival: 11–13 Σεπτεμβρίου 2026 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Με θεματική «Από τη Βαλτική στη Μεσόγειο», το φεστιβάλ εστιάζει στον διάλογο πολωνικού και ελληνικού κινηματογράφου, με διαγωνιστικό τμήμα ελληνικών ταινιών μικρού μήκους και χρηματικά έπαθλα. 

Bacareto Mykonos: Το πρώτο Bruschetti Bar στην Ελλάδα ανοίγει στη Μικρή Βενετία

Bacareto Mykonos: Το πρώτο Bruschetti Bar στην Ελλάδα ανοίγει στη Μικρή Βενετία

Το νέο all-day address της Μυκόνου φέρνει την ιταλική aperitivo κουλτούρα με signature cocktails, δημιουργικά bruschetti και έντονη αισθητική ταυτότητα. 

Πόρτο Γερμενό: Η στιγμή που οι φλόγες εισβάλλουν στην περιοχή στη 1:20 τα ξημερώματα

Πόρτο Γερμενό: Η στιγμή που οι φλόγες εισβάλλουν στην περιοχή στη 1:20 τα ξημερώματα

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταγράφει τη δραματική εισβολή του πύρινου μετώπου στις 1:20 π.μ. της 1ης Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς που μαινόταν επί πέντε ημέρες στην Αττικοβοιωτία. 

Νάλντι Σαλντάνια: Η σeξουαλική επίθεση που σόκαρε το Περού και η μάχη της για δικαίωση

Νάλντι Σαλντάνια: Η σeξουαλική επίθεση που σόκαρε το Περού και η μάχη της για δικαίωση

Το βίντεο με την παρενόχληση της τραγουδίστριας από τον μουσικό διευθυντή της ορχήστρας La Bella Luz έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως, ενώ η Εισαγγελία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα. 

Αριζόνα: Πελάτες fast food εμπόδισαν ληστή που άρπαξε το σακίδιο ηλικιωμένου

Αριζόνα: Πελάτες fast food εμπόδισαν ληστή που άρπαξε το σακίδιο ηλικιωμένου

Μάρτυρες έδωσαν περιγραφή του υπόπτου στους αστυνομικούς και ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη μέσα σε λίγα λεπτά 

Σοκαριστική δολοφονία στο Μεξικό: Σκότωσαν Influencer ενώ έκανε live έξω από εστιατόριο, δείτε βίντεο

Σοκαριστική δολοφονία στο Μεξικό: Σκότωσαν Influencer ενώ έκανε live έξω από εστιατόριο, δείτε βίντεο

Δύο άτομα σε μηχανή πλησίασαν τον Σέσαρ Γκαστέλουμ και τον πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής 

Καλλιθέα: Χτύπησε την πεθερά του μπροστά στο 5χρονο παιδί του και συνελήφθη 35χρονος

Καλλιθέα: Χτύπησε την πεθερά του μπροστά στο 5χρονο παιδί του και συνελήφθη 35χρονος

Στην κατάθεσή της, η πεθερά του δράστη, φέρεται να αναφέρθηκε και σε παλαιότερα περιστατικά σωματικής βίας σε βάρος της κόρης της, υποστηρίζοντας ότι το πιο πρόσφατο είχε σημειωθεί τον Μάιο του 2026 στη Δανία 

Φωτιά στον Κιθαιρώνα: Timelapse βίντεο αποκαλύπτει πώς φούντωσε μέσα σε λίγα λεπτά

Φωτιά στον Κιθαιρώνα: Timelapse βίντεο αποκαλύπτει πώς φούντωσε μέσα σε λίγα λεπτά

Η κάμερα της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνικών Δικτύων στην κορυφή του Κιθαιρώνα κατέγραψε το σχηματισμό νεφών pyrocumulus και την ορμητική εξάπλωση της φωτιάς προς το Πόρτο Γερμενό. 

Τρομοκράτης της συμφοράς: Σομαλός που ζει στη Βρετανία ρώτησε το ChatGPT πώς να γίνει τζιχαντιστής του ISIS και συνελήφθη

Τρομοκράτης της συμφοράς: Σομαλός που ζει στη Βρετανία ρώτησε το ChatGPT πώς να γίνει τζιχαντιστής του ISIS και συνελήφθη

Κατά το κατηγορητήριο, ο 22χρονος ήρθε αρχικά σε επαφή με άτομο που φέρεται να στρατολογούσε μέλη του ISIS μέσω του TikTok και στη συνέχεια προστέθηκε σε κρυπτογραφημένα κανάλια της εφαρμογής Telegram 

Πάρος: Ανήλικοι πλαστογράφησαν ταυτότητα για να μπουν σε μπαρ

Πάρος: Ανήλικοι πλαστογράφησαν ταυτότητα για να μπουν σε μπαρ

Ο ένας κατέληξε στο νοσοκομείο λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ 

Νέες εικόνες από το σημείο της συντριβής των ελικοπτέρων στη φωτιά της Δυτικής Αττικής, δείτε βίντεο

Νέες εικόνες από το σημείο της συντριβής των ελικοπτέρων στη φωτιά της Δυτικής Αττικής, δείτε βίντεο

Το φωτογραφικό υλικό αποτυπώνει τις στιγμές μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου από το οποίο διασώθηκαν ο Βρετανός πιλότος και ο Έλληνας σύνδεσμος-μεταφραστής 

Νατζμέ Αμινί: 23χρονη Ιρανή φοιτήτρια κινδυνεύει με εκτέλεση για αναρτήσεις στο instagram

Νατζμέ Αμινί: 23χρονη Ιρανή φοιτήτρια κινδυνεύει με εκτέλεση για αναρτήσεις στο instagram

Η Αμινί ξυλοκοπήθηκε, συνελήφθη και αναγκάστηκε σε ομολογία για πλήθος κατηγοριών 

Η πολύ μυστική συνάντηση Χαμενεΐ - Πεζεσκιάν στο πίσω κάθισμα αυτοκινήτου - Ακουγαν μόνο φωνές

Η πολύ μυστική συνάντηση Χαμενεΐ - Πεζεσκιάν στο πίσω κάθισμα αυτοκινήτου - Ακουγαν μόνο φωνές

Οι δύο φέρεται να συναντήθηκαν σε μυστική τοποθεσία, αλλά χωρίς ο ένας να βλέπει τον άλλον, παρά μόνο να ακούει τη φωνή 

Τραγωδία στη Λέρο: Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε γυναίκα στην Αγία Μαρίνα

Τραγωδία στη Λέρο: Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε γυναίκα στην Αγία Μαρίνα

Το φορτηγό έκανε όπισθεν και παρέσυρε τη γυναίκα – Η τοπική κοινωνία της Λέρου είναι συγκλονισμένη από το τροχαίο δυστύχημα 

Προφυλακίστηκε ο 41χρονος για τη δολοφονία της διασώστριας στη Σύρο

Προφυλακίστηκε ο 41χρονος για τη δολοφονία της διασώστριας στη Σύρο

Αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων η οποία διενεργήθηκε στη σορό της 42χρονης 

Καιρός: Πότε αναμένεται το νέο κύμα ζέστης - Η πρόγνωση Κολυδά για το 15ήμερο

Καιρός: Πότε αναμένεται το νέο κύμα ζέστης - Η πρόγνωση Κολυδά για το 15ήμερο

Σε ποια τμήματα της χώρας αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες 

Βρέθηκε η σορός του συζύγου της Ιταλίδας υπουργού Οικογένειας - Χάθηκε σε λίμνη πριν από έναν μήνα

Βρέθηκε η σορός του συζύγου της Ιταλίδας υπουργού Οικογένειας - Χάθηκε σε λίμνη πριν από έναν μήνα

Ο Λουίτζι Καβαλάρι, 84 ετών, είχε εξαφανιστεί στις 27 Ιουνίου στη λίμνη Βίκο, αφήνοντας πίσω του την υπουργό Ευγενία Ροτσέλα λίγους μήνες μετά τη χρυσή τους επέτειο. 

Το 42% των δασών της Αττικής έχει καεί την τελευταία δεκαετία – Καλύτερη η εικόνα στη Δυτική Αττική

Το 42% των δασών της Αττικής έχει καεί την τελευταία δεκαετία – Καλύτερη η εικόνα στη Δυτική Αττική

Από το 2017 έως και τις 3 Αυγούστου 2026 καταγράφηκαν συνολικά 15 μεγάλες δασικές πυρκαγιές 

«Κόκκινος συναγερμός» για φωτιές την Τετάρτη 05/08: Στο Red Code η Αττική και τρεις ακόμη περιοχές

«Κόκκινος συναγερμός» για φωτιές την Τετάρτη 05/08: Στο Red Code η Αττική και τρεις ακόμη περιοχές

Σε επιφυλακή δήμοι και περιφέρειες 

Έκρηξη σε εργαστήριο επισκευής σκαφών στα Χανιά – Νεκρός ο ιδιοκτήτης

Έκρηξη σε εργαστήριο επισκευής σκαφών στα Χανιά – Νεκρός ο ιδιοκτήτης

Ο άνδρας έφερε σοβαρά εγκαύματα 

Η ΕΠΟ αποσύρει τη στήριξή της στον Ινφαντίνο για την προεδρία της FIFA

Η ΕΠΟ αποσύρει τη στήριξή της στον Ινφαντίνο για την προεδρία της FIFA

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημέρωσε τη FIFA πως δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Τζιάνι Ινφαντίνο 

Αδιανόητο περιστατικό στη Νάξο: Πανικόβλητος άνδρας έψαχνε το παιδί του και τελικά το είχε ξεχάσει στο κατάλυμα που διέμενε

Αδιανόητο περιστατικό στη Νάξο: Πανικόβλητος άνδρας έψαχνε το παιδί του και τελικά το είχε ξεχάσει στο κατάλυμα που διέμενε

Το παιδί θεωρήθηκε αγνοούμενο, αλλά η αλήθεια ήταν διαφορετική 

Ψάθα: Συνελήφθη ο αδελφός αντιδημάρχου που παραβίασε φυλασσόμενο χώρο και προσέκρουσε στα συντρίμμια του ελικοπτέρου

Ψάθα: Συνελήφθη ο αδελφός αντιδημάρχου που παραβίασε φυλασσόμενο χώρο και προσέκρουσε στα συντρίμμια του ελικοπτέρου

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο 49χρονος επιχείρησε να περάσει με το αυτοκίνητό του, από τον δρόμο για την Ψάθα 

Μαρία Σιαμπάνου: Τι έκρυβε το γέλιο της ρεπόρτερ στη ζωντανή σύνδεση από τη φωτιά στα Μέγαρα

Μαρία Σιαμπάνου: Τι έκρυβε το γέλιο της ρεπόρτερ στη ζωντανή σύνδεση από τη φωτιά στα Μέγαρα

Ο μετεωρολόγος Ιωάννης Σταματάκης, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, αποκάλυψε την αιτία που πυροδότησε πλήθος αντιδράσεων στα social media. 

Ελαιόλαδο: Νέο κύμα ανατιμήσεων απειλεί το φθινόπωρο

Ελαιόλαδο: Νέο κύμα ανατιμήσεων απειλεί το φθινόπωρο

Αγρότες σε όλη την Ευρώπη προειδοποιούν για σημαντικές απώλειες παραγωγής σε δεκάδες καλλιέργειες, από το καλαμπόκι έως τα λαχανικά, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. 

Ελληνόκτητο πλοίο χτυπήθηκε στα στενά του Ορμούζ - Αγνοείται μέλος του πληρώματος

Ελληνόκτητο πλοίο χτυπήθηκε στα στενά του Ορμούζ - Αγνοείται μέλος του πληρώματος

Το πλοίο έπλεε υπό σημαία Λιβερίας και το τελευταίο σήμα του καταγράφηκε στον κόλπο του Ομάν 

Χανιά: Νεκρή σε χωράφι βρέθηκε η 75χρονη που αγνοούνταν

Χανιά: Νεκρή σε χωράφι βρέθηκε η 75χρονη που αγνοούνταν

Την άτυχη ηλικιωμένη, η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα άνοιας, εντόπισε τυχαία περαστικός στην περιοχή Νεροκούρου - τα αίτια θανάτου θα διερευνηθούν με νεκροψία. 

Ψάθα: Συνελήφθη αδελφός αντιδημάρχου που παραβίασε τον αποκλεισμό στα συντρίμμια του ελικοπτέρου

Ψάθα: Συνελήφθη αδελφός αντιδημάρχου που παραβίασε τον αποκλεισμό στα συντρίμμια του ελικοπτέρου

Ο 49χρονος επιχείρησε να περάσει με το αυτοκίνητό του στον αποκλεισμένο χώρο του δυστυχήματος και τελικά ακούμπησε τα συντρίμμια, ενώ εκκρεμεί η έρευνα της ΔΑΟΕ για τον θάνατο των δύο χειριστών. 

Drone κατέγραψε την καταστροφή που άφησε πίσω της η φωτιά στη Φωκίδα

Drone κατέγραψε την καταστροφή που άφησε πίσω της η φωτιά στη Φωκίδα

Πρόκειται για τη φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι της 1ης Αυγούστου σε δασική έκταση στο Σκάλωμα 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services