Τα ίχνη των δραστών της βάναυσης επίθεσης στον σταθμάρχη μέρα μεσημέρι στον σταθμό του μετρό στην Ομόνοια αναζητούν οι αστυνομικές αρχές.
Ηδη, η αστυνομία με βάση καταγραφές από τις κάμερες εντός κι εκτός σταθμών του μετρό έχει καταγράψει το δρομολόγιό τους: Οι δράστες μπήκαν από τον σταθμό του Αγίου Αντωνίου, κατέβηκαν στην Ομόνοια και χτύπησαν τον σταθμάρχη και λίγα λεπτά αργότερα οι κάμερες τους έχουν καταγράψει να μπαίνουν στον σταθμό στο Μοναστηράκι, όπου όπως εκτιμάται πήγαν με τα πόδια. Μάλιστα, όπως λένε χαρακτηριστικά αστυνομικοί στο Μοναστηράκι «η συμπεριφορά τους έχει αλλάξει»: Προσπαθούσαν να καλυφθούν και υπάρχουν εκτιμήσεις ότι μπορεί να πρόκειται για σεσημασμένους. Η ταυτοποίησή τους, πάντως, θεωρείται ζήτημα (λίγου) χρόνου. Οι αστυνομικοί, πάντως, δεν θεωρούν απίθανο να επιλεξουν τελικά να παραδοθούν.
Σήμερα το μεσημέρι οι αστυνομικοί της ασφάλειας πήραν την πρώτη κατάθεση από τον σταθμάρχη ο οποίος όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος Συνδικάτων Σταθμαρχών, Λεωνίδας Γεωργόπουλος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, υπέστη κάταγμα στο πρόσωπο από τον ξυλοδαρμό.
Τα πρώτα δεδομένα, θέλουν τον σταθμάρχη να δήλωσε στους αστυνομικούς πως άκουσε τους νεαρούς να μιλούν κανονικά τα ελληνικά και τους τοποθέτησε μεταξύ των ηλικιών 18 και 22.
Περιγράφοντας τα όσα έγιναν πριν τον ξυλοδαρμό, το θύμα είπε πως όταν τους είδε να κάθονται με τα πόδια πάνω στις καρέκλες τους είπε να τα κατεβάσουν και να φορέσουν τις μάσκες τους. Στην συνέχεια αντιλήφθηκε ότι τον ακολούθησαν, αυτοί τον έβρισαν και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν.
Μάλιστα όπως είπε ο σταθμάρχης, επειδή δεν φορούσαν μάσκα, θα μπορούσε να τους αναγνωρίσει εάν τους έβλεπε σε φωτογραφίες.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι αρχές προσπαθούν να συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία που θα τις βοηθήσουν να στοιχειοθετήσουν τα προφίλ των δραστών, καθώς προς το παρόν το μόνο στοιχείο που διαθέτουν είναι το υλικό από τις κάμερες που κατέγραψαν την επίθεση με κλωτσιές στον άτυχο σταθμάρχη.
Στην συνέχεια οι αστυνομικοί θα μιλήσουν με αυτόπτες μάρτυρες και με εργαζομένους του μετρό που είδαν το περιστατικό καθώς και με όποιον άλλον μπορεί να δώσει στοιχεία για τους δράστες. Επίσης θα εξεταστεί και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του μετρό προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία τους όχι μόνο κατά την είσοδο και έξοδο από τους σταθμούς αλλά και έξω από αυτούς.
Με την διαδικασία αυτή, η οποία ωστόσο αναμένεται να είναι χρονοβόρα, οι αστυνομικές αρχές θα αποτυπώσουν την πορεία των δραστών προκειμένου να στοιχειοθετηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα το ποιοι είναι οι δράστες, από πού ήρθαν και πού κατευθύνθηκαν.
Παράλληλα το υλικό από το οπτικοακουστικό υλικό που έχει κυκλοφορήσει θα αξιοποιηθεί προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι δράστες είναι σεσημασμένοι και να διαφανεί το κατά πόσο είναι αρκετά τα εν λόγω βίντεο έτσι ώστε οι αρχές να φτάσουν στα ίχνη τους.
Αστυνομικές πηγές, ωστόσο, μιλώντας στο protothema.gr δηλώνουν σιγουριά για τον εντοπισμό των νεαρών.
Οι δύο τραμπούκοι του έστησαν καρτέρι
Το περιστατικό έχει σοκάρει την κοινή γνώμη από το μεσημέρι της Τετάρτης καθώς το βίντεο που κυκλοφόρησε είναι δηλωτικό της βαναυσότητας της επίθεσης. Την ίδια ώρα, όπως γίνεται γνωστό, υπάρχει ανησυχία στους εργαζομένους αφού οι ίδιοι δηλώνουν πως φοβούνται να πάνε στην δουλειά τους.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Λεωνίδα Γεωργόπουλου, Πρόεδρου Συνδικάτων Σταθμαρχών, ο οποίος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, είπε πως «δεν γίνεται να σκεφτόμαστε ότι πάμε στις δουλειές και φοβόμαστε μήπως δεν γυρίσουμε». Συμπλήρωσε δε πως «οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι» στο θύμα, το οποίο νοσηλεύτηκε με κατάγματα στο πρόσωπο. «Υπάρχει ανησυχία σε όλο το εργατικό δυναμικό»
, υπογράμμισε.
Ο κ. Γεωργόπουλος, κατήγγειλε ότι έχει επανειλημμένα ζητηθεί περισσότερο αστυνόμευση στις αποβάθρες, καθώς είναι ελλιπής. Όπως είπε, ναι μεν υπάρχει αλλά είναι σε κάποιους σταθμούς και κάποιες ώρες. Εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίηση του για τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ότι θα φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη.
Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/1084579/anthropokunigito-gia-tous-traboukous-pou-xulokopisan-ton-stathmarhi-tou-metro/
Μυτιλήνη: Νεκρός 45χρονος κυνηγός από πτώση σε βράχο - Τον εντόπισε η αδερφή του
Τραγικό τέλος είχε η εξόρμηση ενός 45χρονου κυνηγού μαζί με τα δύο του σκυλιά στην περιοχή της Αμαλής

Ταϊλάνδη: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο καρφώθηκε σε ιερό ναό - Τρεις τραυματίες
Ο ηλικιωμένος οδηγός έχασε τις αισθήσεις του στο τιμόνι, παρασύροντας τους παρευρισκόμενους στο ιερό της Γκουανγίν.

Marca: Έντεκα υποψηφιότητες για οκτώ θέσεις στη νέα Euroleague, ανάμεσα τους ΠΑΟΚ και Αρης
Το ισπανικό Μέσο, εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης των μετόχων της Euroleague (5-6/10 στο Κόμο) παρουσιάζει τα τελευταία δεδομένα για τις ενδιαφερόμενες ομάδες που θέλουν να ενταχθούν στη διοργάνωση - ΠΑΟΚ και Αρης είοναι δύο από τις ομάδες που συμμετέχουν στη διαδικασία

Μαζωνάκης: Αλλάζει ξανά δικηγόρο η γιατρός – Τι κατέθεσε η αναισθησιολόγος
Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η γιατρός αλλάζει δικηγόρο

Φάλαινες βύθισαν γιοτ στη Νέα Ζηλανδία: Διάσωση του πληρώματος μετά από 17 ώρες στη θάλασσα
Δύο Αυστραλοί, ένας Νεοζηλανδός και ένας Γάλλος επέβαιναν στο σκάφος Tai Tam όταν αυτό συγκρούστηκε με έξι φάλαινες και άρχισε να βυθίζεται, 250 ναυτικά μίλια βόρεια του Νησιού Νόρφολκ.

Πότε φτιάχνει ο καιρός; Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο - Τι αλλάζει από σήμερα
Η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο για θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ σχολεία παραμένουν κλειστά σε περιοχές της Κρήτης.

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Νεκρός ο κτηνοτρόφος που αναζητούσαν οι αρχές
Ο ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός από πυροσβέστες που συμμετείχαν στην έρευνα για τον εντοπισμό του

Ποιος θα πάρει φέτος το Νόμπελ Ειρήνης; Οι υποψήφιοι που ξεχωρίζουν, τα διλήμματα και η «σκιά» του Τραμπ
Ειδικοί εξηγούν πώς ο Αμερικανός πρόεδρος επηρεάζει τα σενάρια για τον φετινό νικητή

Christa Pike: Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες εκτέλεσης στο Τενεσί
Δικηγόροι και ανθρωπιστικές οργανώσεις είχαν προειδοποιήσει εδώ και μήνες για κίνδυνο αποτυχημένης εκτέλεσης λόγω σπάνιας αιματολογικής πάθησης της καταδικασμένης.

Christa Pike: «Είναι φυσιολογικό αυτό;» - Η αντίδραση της μετά τις 2 αποτυχημένες θανάσιμες ενέσεις
Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Μπρετ Κάβανο ακύρωσε την αναστολή που είχε δώσει το Εφετείο, χωρίς να γίνει γνωστή νέα ημερομηνία για την εκτέλεση της 50χρονης.

Κεραμέως: Επιδότηση 90% μισθού και εισφορών για τηλεργασία σε ορεινά χωριά
Η υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε και επέκταση του προγράμματος απασχόλησης για άνεργες γυναίκες έως 80%, καθώς και ρύθμιση οφειλών ΕΦΚΑ σε 120 δόσεις

Τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Γαλλία και Γερμανία για το ντίζελ - Η απειλή απαγόρευσης των εξαγωγών
Η Ουάσινγκτον πιέζει ασφυκτικά το Παρίσι και το Βερολίνο να αποδεσμεύσουν τα στρατηγικά τους αποθέματα καυσίμων προκειμένου να συγκρατηθούν οι διεθνείς τιμές.

Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Τουρκία απειλεί να μπλοκάρει κάθε δραστηριότητα στην υφαλοκρηπίδα
Η Αγκυρα αντιδρά και στην παρουσία αγημάτων ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας στην παρέλαση της Λευκωσίας για τα 66 χρόνια ανεξαρτησίας της Κύπρου, ενώ στο νησί βρίσκεται ο Νίκος Δένδιας.

ΕΔΕ για καταδίωξη TikToker στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν και οι δύο αστυνομικοί
Η αστυνομία μιλά για καταδίωξη λόγω υπερβολικής ταχύτητας, ενώ ο δικηγόρος του TikToker κάνει λόγο για ψευδή μήνυση εις βάρος του πελάτη του και απειλεί με αγωγές.

Ταυτοποιήθηκε 36χρονη για τη δημόσια διαπόμπευση γυναίκας στο Ηράκλειο, αναζητείται ένας άνδρας
Κατά πληροφορίες η 36χρονη φέρεται να είναι γνωστή της γυναίκας που έπεσε θύμα της διαπόμπευσης

Christa Pike: Τα τελευταία λόγια της πριν τις θανάσιμες ενέσεις
Δραματικές στιγμές στο Τενεσί με την εκτέλεση-φιάσκο της Christa Pike

Flydubai: Γιατί βρίσκονταν τέσσερις πιλότοι στο αεροσκάφος - Η σύμπτωση που απέτρεψε την τραγωδία
Αποκάλυψη της Jerusalem Post για την πτήση FZ1073 προς το Τελ Αβίβ - Η πιθανότητα αλλαγής δρομολογίου λόγω κρίσης έφερε δύο επιπλέον χειριστές στην καμπίνα - «Τους ταρακούνησα για να πάνε μπροστά γιατί πέφταμε», λέει επιβάτης.

Θρίλερ με την εκτέλεση της Christa Pike - Ήταν ακόμα ζωντανή μετά από δύο ενέσεις
Η νομική ομάδα της Christa Pike κατήγγειλε δυσκολίες στις φλέβες και αλλοιωμένη πεντοβαρβιτάλη, ενώ δικαστής διέταξε να λάβει άμεση ιατρική φροντίδα.

SOS για κακοκαιρία - Η περιοχή που θα δεχτεί την μεγαλύτερη πίεση
Έκτακτο μήνυμα του 112

Ο Diddy ζει προνομιακά στη φυλακή: Αλκοόλ, κινητό και μασάζ, λένε κρατούμενοι
Ο Σον Κομπς εκτίει ποινή 50 μηνών στη φυλακή Fort Dix του Νιου Τζέρσεϊ, με τέσσερις πρώην συγκρατούμενους να περιγράφουν στο NBC News προνομιακή μεταχείριση.

Τραγωδία στο Σάντερλαντ: Νεκροί τρεις έφηβοι στον ποταμό Γουέρ, συνελήφθη ο 17χρονος οδηγός
Το όχημα, ένα Audi A3 με τέσσερις επιβαίνοντες, εξετράπη της πορείας του κοντά στη γέφυρα Γουέρμαουθ και βρέθηκε στο νερό το μεσημέρι της Τρίτης.

ΗΠΑ: Η εκτέλεση 50χρονης δολοφόνου ανεστάλη μία ώρα πριν γίνει - Καταδικάστηκε σε θάνατο στα 18
Καταδικάστηκε σε θάνατο στα 18 της για τη δολοφονία 19χρονης και παραμένει στη φυλακή περισσότερο από τρεις δεκαετίες

Θεσσαλονίκη: Το ελληνικό «FBI» συνέλαβε 26χρονο Σέρβο πριν συμμετάσχει σε δολοφονία στη χώρα μας
Ο άνδρας είχε περάσει τα ελληνικά σύνορα στις 26 Σεπτεμβρίου και αναζητούνταν διεθνώς με «ερυθρά αγγελία» για υπόθεση ληστείας.

Χυδαίος διασυρμός γυναίκας στο Ηράκλειο: Ανδρας μοίρασε φέιγ βολάν με τη φωτογραφία της υποστηρίζοντας ότι «εκδίδεται»
Στα φυλλάδια αναγράφονταν το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση και φωτογραφία της γυναίκας, η οποία κατέθεσε στην αστυνομία.

Εγκλωβισμένος καρχαρίας ξεσήκωσε ολόκληρη τη Νότια Κορέα - 600.000 άνθρωποι έσπευσαν να τον δουν!
Ο καρχαρίας μήκους 3,5 μέτρων, γνωστός ως «Μπουκάνγκ-ι», παραμένει παγιδευμένος στο κανάλι επί ημέρες και ανακηρύχθηκε επίτιμος πρεσβευτής τουρισμού της πόλης.

Η τελευταία διαδρομή του Γιάννη στο χωράφι του: Θρήνος για τον 36χρονο πατέρα που βρέθηκε νεκρός σε πηγάδι στην Κρήτη
Ο άτυχος άνδρας είχε φύγει με το τρακτέρ για αγροτικές εργασίες

«Δίκτυο RIS»: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον διάσημο σκακιστή Κασπάροφ στις ΗΠΑ
Στο στόχαστρο του «Δικτύου RIS» βρίσκονταν επίσης ο Ίλια Πονομάρεφ και ο Βλαντιμίρ Καρά-Μούρζα, σύμφωνα με την El Mundo

Πάτησε πάνω σε ξύλο, έπεσε μέσα στο πηγάδι και πνίγηκε: Έτσι έγινε η τραγωδία με τον νεκρό 36χρονο στην Κρήτη
Τον 36χρονο αναζητούσε η οικογένειά του ενώ τον εντόπισε φίλος του που ειδοποίησε άμεσα τις Αρχές - Η σορός ανασύρθηκε από πυροσβέστες

Καστοριά: Νεαρός γρονθοκόπησε δασκάλα σε σχολείο και κατέληξε στο νοσοκομείο
Ο 24χρονος, άτομο με αναπηρία, είχε μπει στο 4ο δημοτικό σχολείο Καστοριάς για να παραλάβει φίλο του, όταν επιτέθηκε στην εκπαιδευτικό.

Τραγωδία στην Κοζάνη: Πέθανε νήπιο που μεταφέρθηκε στα Επείγοντα της Παιδιατρικής του Μαμάτσειου
Έγινε ΚΑΡΠΑ, διασωληνώθηκε και δυστυχώς κατέληξε

Ηράκλειο: Γέμισαν την πόλη με φωτογραφίες γυναίκας, με απρεπείς χαρακτηρισμούς και το τηλέφωνό της
Τα φέιγ βολάν βρέθηκαν πάνω σε παρμπρίζ αυτοκινήτων και περιείχαν απρεπείς χαρακτηρισμούς, σεξιστικού χαρακτήρα καθώς επίσης και το τηλέφωνο, τη διεύθυνση και τη φωτογραφία της γυναίκας

Μήνυμα Πούτιν: «Ο λαός μας δεν λυγίζει»
Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στη συμμετοχή των κατοίκων των κατεχόμενων ουκρανικών περιοχών στις εκλογές και ζήτησε από τους βουλευτές ενίσχυση της άμυνας και στήριξη των στρατιωτών.

Περιπολικό παρέσυρε αστυνομικό την ώρα σύλληψης - Δείτε το βίντεο
Το βίντεο από τη Via della Conciliazione δείχνει τον αστυνομικό να σηκώνεται λίγα δευτερόλεπτα μετά την πρόσκρουση.

Σύνταγμα: Ύποπτο σακίδιο κλείνει δρόμους στο κέντρο της Αθήνας - Επιχείρηση του ΤΕΕΜ
Περαστικός εντόπισε το σακίδιο δίπλα σε δέντρο στη Βασιλέως Γεωργίου και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ιδιωτικό χρέος: 16 αλλαγές για τους servicers – Πλαφόν 15% στην προκαταβολή
Υπουργείο Οικονομικών: Πρόστιμα έως 500.000 ευρώ για παραβιάσεις και προστασία των συνεπών οφειλετών από πλειστηριασμούς

Κλιματική αλλαγή στους πόλους: Το έτος που θα εξαφανιστεί το 90% των πιγκουίνων
Η 10η ετήσια έκθεση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus Marine καταγράφει δραματική αύξηση της θερμοκρασίας στην Αρκτική και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το παγκόσμιο οικοσύστημα.

Αδιανόητο περιστατικό: Γιατροί έκοψαν το λάθος πόδι γυναίκας και έμεινε διπλά ακρωτηριασμένη
Η Σάρον Τζακς μηνύει το Selby General Hospital, υποστηρίζοντας ότι ο χειρουργός είχε σημειώσει το σωστό πόδι πριν από την επέμβαση.

Ανδρέας Θεοδωρόπουλος: Διαψεύδει την καταγγελία για βία – «Προϊόν AI το ηχητικό στο TikTok»
Ο γνωστός δικηγόρος κάνει λόγο για «στημένη υπόθεση», ενώ στο πλευρό του βρίσκεται η σύζυγός του, η οποία αρνείται κατηγορηματικά τα περί κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Δουλεύεις σε νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας ή ΕΚΑΒ; Δες αν βγαίνεις στη σύνταξη στα 62
Νοσηλευτές, βοηθοί νοσηλευτών και προσωπικό του ΕΚΑΒ αποκτούν δικαίωμα πρόωρης σύνταξης, εφόσον συγκεντρώνουν συγκεκριμένα έτη ασφάλισης και απασχόλησης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε 4 νέα μέτρα - Ποιοι οφειλέτες μπαίνουν στις 120 δόσεις
Η ελάφρυνση στο diesel, τα αυστηρά πρόστιμα στους servicers και όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο Υπουργικό Συμβούλιο για τη στήριξη των νοικοκυριών.










