«Η κατάσταση βαίνει οριακά καλύτερη, Έχουμε πια, εκτός από τη μείωση στα κρούσματα και τις πρώτες ενδείξεις ότι αρχίζει σταδιακά να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στη Βόρεια Ελλάδα. Αλλά μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας κάποιες δύσκολες μέρες και καθώς σε λίγο θα αρχίσει και η συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα βγούμε από τους αυστηρούς περιορισμούς, θέλω να τονίσω για ακόμα μία φορά ότι δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, πρέπει να μιλάμε με δεδομένα» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
«Στις αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουμε, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των ειδικών, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο δρόμος μας ίσως να φανεί πιο αργός, αλλά θα είναι πιο σίγουρος και πιο ασφαλής. Και κυρίως πρέπει να είναι ένας δρόμος χωρίς πισωγυρίσματα» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.
«Ο στόχος είναι συγκεκριμένος: όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες να φτάσουμε υγιείς στο εμβόλιο. Αυτό θα κριθεί από τις όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες έχουμε ως τότε και αυτό με τη σειρά του θα κριθεί από την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνέπεια δείξουμε όλοι τώρα.
Εκτιμούμε ότι τα πρώτα εμβόλια θα έχουν φτάσει στην Ελλάδα εφόσον, όπως αναμένουμε, εγκριθούν από τους αρμόδιους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς πριν από τα τέλη του έτους» τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Τα θέματα, τα οποία θα συζητήσουμε δηλώνουν την επιλογή την οποία έχουμε υπερασπιστεί πολλές φορές: να απαντάμε στις ανάγκες του σήμερα, δρομολογώντας μεταρρυθμίσεις του αύριο».
Πιο αναλυτικά, ο πρωθυπουργός, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του, ανέφερε:
«Έχουμε μια πολύ πλούσια ημερήσια διάταξη του τακτικού μας Υπουργικού Συμβουλίου και γι’ αυτό και αποφάσισα, για να μην αδικούνται θέματα τα οποία είναι εξαιρετικά σημαντικά αυτή τη φορά το Υπουργικό Συμβούλιο του Νοεμβρίου να διεξαχθεί σε δύο συνεδριάσεις. Θα καλύψουμε, λοιπόν, σήμερα, τη μισή ημερήσια διάταξη, την προγραμματισμένη, και την επόμενη Δευτέρα, την ίδια ώρα, την άλλη μισή.Θα υπάρξει ένα ακόμα Υπουργικό Συμβούλιο λίγο πριν από τα Χριστούγεννα για να καλύψουμε τις εκκρεμότητες του Δεκεμβρίου.
Είναι ξεκάθαρο, βέβαια, ότι η επικαιρότητα εξακολουθεί σε μεγάλο βαθμό να καθορίζεται από τις εξελίξεις στη μάχη κατά του COVID-19. Γνωρίζετε ότι το Σάββατο μαζί με τον Υπουργό Υγείας βρεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση βαίνει οριακά καλύτερη, Έχουμε πια, εκτός από τη μείωση στα κρούσματα και τις πρώτες ενδείξεις ότι αρχίζει σταδιακά να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στη Βόρεια Ελλάδα. Αλλά μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας κάποιες δύσκολες μέρες και καθώς σε λίγο θα αρχίσει και η συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα βγούμε από τους αυστηρούς περιορισμούς, θέλω να τονίσω για ακόμα μία φορά ότι δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, πρέπει να μιλάμε με δεδομένα. Αυτά καθορίζουν την πολιτική μας. Το πιο σημαντικό δεδομένο το οποίο πρέπει να αξιολογούμε σε αυτή τη συγκυρία είναι οι δυνατότητες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Κατά συνέπεια, οφείλω να τονίσω ότι στις αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουμε, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των ειδικών, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο δρόμος μας ίσως να φανεί πιο αργός, αλλά θα είναι πιο σίγουρος και πιο ασφαλής. Και κυρίως πρέπει να είναι ένας δρόμος χωρίς πισωγυρίσματα. Να τονίσω ακόμα μία φορά ότι η καλύτερη συμπαράσταση όλων μας στο μεγάλο αγώνα τον οποίο δίνουν οι υγειονομικοί μας, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, είναι να κάνουμε το προφανές, να συνεχίσουμε με απόλυτη προσήλωση να ακούμε τις εντολές των ειδικών.
Η ατομική ευθύνη, η ατομική υπευθυνότητα δεν αποτελεί πλέον επίκληση, είναι ένα καθήκον απέναντι στον εαυτό μας και σε όλους τους συμπολίτες μας. Ο στόχος είναι συγκεκριμένος: όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες να φτάσουμε υγιείς στο εμβόλιο. Αυτό θα κριθεί από τις όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες έχουμε ως τότε και αυτό με τη σειρά του θα κριθεί από την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνέπεια δείξουμε όλοι τώρα. Αυτές τις κατευθύνσεις καλούμαστε να υπηρετήσουμε και εμείς και εσείς στα Υπουργεία σας, στους εποπτευόμενους Οργανισμούς, σε κάθε τομέα της δράσης μας, αλλά και με το καθημερινό μας παράδειγμα.
Γνωρίζετε ότι το Υπουργείο έχει ήδη εκπονήσει ένα πολύ αναλυτικό σχεδιασμό για τη διαδικασία του μαζικού εμβολιασμού ολόκληρου του ελληνικού πληθυσμού. Θα υπάρξει μια πολύ εμπεριστατωμένη εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης για την ανάγκη να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας. Το εμβόλιο, όπως έχουμε πει πολλές φορές, θα είναι δωρεάν. Ο εμβολιασμός προφανώς δεν θα είναι υποχρεωτικός, γι’ αυτό όμως είναι πάρα πολύ σημαντικό να κερδίσουμε τη μάχη στην κοινή γνώμη, για το πόσο απαραίτητο είναι να εμβολιαστούμε όλοι, πάντα υπακούοντας τις κατευθύνσεις και τις εντολές που θα μας υποδείξει η Επιτροπή Εμβολιασμού. Εκτιμούμε ότι τα πρώτα εμβόλια θα έχουν φτάσει στην Ελλάδα εφόσον, όπως αναμένουμε, εγκριθούν από τους αρμόδιους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς πριν από τα τέλη του έτους.
Δυο κουβέντες για τη σημερινή μας συνεδρίαση. Τα θέματα, τα οποία θα συζητήσουμε δηλώνουν αυτή την επιλογή την οποία έχουμε υπερασπιστεί πολλές φορές: να απαντάμε στις ανάγκες του σήμερα, δρομολογώντας μεταρρυθμίσεις του αύριο. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντική την πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την περαιτέρω απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Θα συζητήσουμε και άλλα, όμως, πολύ σημαντικά θέματα, όπως δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υγείας που αφορούν κύρωση συμβάσεων δωρεάς προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά πόσο σημαντική είναι αυτή η Σύμπραξη του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό τομέα, με την Κοινωνία των Πολιτών, ώστε όλοι μαζί να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Θα συζητήσουμε το κρίσιμο πλάνο μετασχηματισμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος θα μας παρουσιάσει το φιλόδοξο Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων, με σκοπό να αναδασώσουμε παραπάνω από 500.000 στρέμματα την επόμενη πενταετία. Και βέβαια θα γίνει και από τον κ. Πιερρακάκη η παρουσίαση της Βίβλου του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, ένα πολύ σημαντικό κείμενο, το οποίο δεν περιορίζεται απλά σε γενικές διατυπώσεις και σε αφηρημένους στόχους, αλλά προσδιορίζει με απόλυτη σαφήνεια τα κρίσιμα εκείνα έργα τα οποία θα μας επιτρέψουν να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας».
Πηγή: http://www.protothema.gr/politics/article/1070249/mitsotakis-ehoume-akoma-duskoles-meres-brosta-mas/
Ναύαρχος Παυλόπουλος: «Η αποβατική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν είναι ήδη σε εξέλιξη»
Ο επίτιμος αρχηγός Στόλου εκτιμά ότι οι Αμερικανοί διατηρούν το στοιχείο του αιφνιδιασμού μέσω στρατηγικής παραπλάνησης, ενώ αποκλείει πρακτικά κάθε κίνδυνο για την Ελλάδα.

Για πρώτη φορά: Ακριβότερο το πετρέλαιο κίνησης από την αμόλυβδη
Η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπέρασε την αντίστοιχη της αμόλυβδης

Κωνσταντίνα Ευριπίδου: Γιόρτασε τα γενέθλιά της με τον Φίλιππο Μιχόπουλο – Τρυφερές φωτογραφίες και φήμες για γάμο
Η παρουσιάστρια και ο επιχειρηματίας δεν έκρυψαν την οικειότητά τους, με τις φωτογραφίες από το πάρτι να τραβούν έντονα το ενδιαφέρον.

Ισραήλ για Νατάνζ: «Δεν βομβαρδίσαμε εμείς» – Πληροφορίες για αμερικανικές βόμβες bunker buster
Αξιωματούχοι του IDF αρνήθηκαν οποιαδήποτε ισραηλινή εμπλοκή στην επίθεση κατά της πυρηνικής εγκατάστασης, ενώ ισραηλινό δίκτυο επικαλείται πηγές που «δείχνουν» τις ΗΠΑ.

Δίωξη για 4 κακουργήματα άσκησε ο ανακριτής στον γκαλερίστα Γιώργο Τσαγκαράκη, πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη
Αρνείται τις κατηγορίες σύμφωνα με τον δικηγόρο του

Έλενα Παπαρίζου: Εσπευσμένη νοσηλεία σε ιδιωτικό θεραπευτήριο – Τι λένε οι πληροφορίες για την κατάστασή της
Η αναβολή της εμφάνισής της με τον Τάκη Ζαχαράτο στις 18 Μαρτίου έδωσε το έναυσμα για τις αποκαλύψεις σχετικά με το πρόβλημα υγείας της τραγουδίστριας.

Καταγγελία από Λόλα Νταϊφά: «Ο Τσαγκαράκης πουλούσε τα κλεμμένα μου κοσμήματα στην εκπομπή του»
Η έφοδος του ελληνικού FBI στην αποθήκη του στο Ελληνικό αποκάλυψε εκτεταμένο κύκλωμα πλαστογράφησης έργων τέχνης, ενώ παράλληλα συνελήφθη και υπάλληλος της γκαλερί του.

Χαλκιδική: Εξελίξεις με το διαμελισμένο πτώμα σε βαλίτσα - «Μάλλον είναι η κόρη μου η Φωτεινή»
Πατέρας αγνοούμενης ισχυρίζεται πως η περιγραφή ταιριάζει απόλυτα με την κόρη του

Τρεις εβδομάδες πολέμου με αντιφατικά μηνύματα από Τραμπ: «Δεν θέλω εκεχειρία» αλλά… μείωση επιχειρήσεων
Μόνο το 7% των Αμερικανών υποστηρίζουν την πραγματοποίηση χερσαίων επιχειρήσεων στο Ιράν

Μερομήνια 2026: Τι προβλέπουν για το Πάσχα - Πώς θα σουβλίσουμε φέτος
Η ψυχρή και ασταθής εκκίνηση της άνοιξης δημιουργεί ερωτήματα

7χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ μετά από σοβαρό ατύχημα σε πάρκο στη Βέροια
Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ υπέστη και ρήξη σπλήνας - Στήθηκε «γέφυρα σωτηρίας» για τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη

Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους κατά της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία σε απόσταση 4000 χιλιομέτρων
Το γεγονός αυτό θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό από στρατιωτικούς αναλυτές, καθώς η βάση του Ντιέγκο Γκάρσια βρίσκεται σε απόσταση περίπου 4.000 χιλιομέτρων από το ιρανικό έδαφος

Πρωτόγνωρες εικόνες από την κακοκαιρία Τερέζα στις Κανάριες Νήσους: Θυελλώδεις άνεμοι και γιγαντιαία κύματα, χιόνισε στην Τενερίφη
Οι άνεμοι ξεπέρασαν τα 140 χλμ/ώρα, δρόμοι πλημμύρισαν, ακυρώθηκαν πτήσεις, ενώ οι Αρχές έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις φοβούμενες για τη σωματική ακεραιότητα ντόπιων και τουριστών

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γνωστός tiktoker bodybuilder – Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο γυμναστήριό του για αναβολικά
Ο 34χρονος έχει έντονη δραστηριότητα στα social media - Έρευνα της αστυνομίας για κύκλωμα διακίνησης αναβολικών

Σοκ στην Τουρκία: Πυροβόλησαν και σκότωσαν 21χρονο ποδοσφαιριστή
Δέχθηκε πυροβολισμούς από αγνώστους

Βόμβα Πούτιν: Κόβω τις πληροφορίες στο Ιράν αν αφήσετε την Ουκρανία
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να πρότεινε στις ΗΠΑ να σταματήσει τη ροή κρίσιμων πληροφοριών προς το Ιράν, με αντάλλαγμα το πάγωμα της αμερικανικής βοήθειας πληροφοριών στην Ουκρανία

Αγνωστο έργο του Ελ Γκρέκο αποκαλύφθηκε στο Βατικανό μετά από συντήρηση
Ο Λυτρωτής

Αμερικανική απόβαση στα Στενά του Ορμούζ; Μπορεί να αποδειχθεί αποστολή αυτοκτονίας
Αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν απόβαση στα εδάφη στα Στενά του Ορμούζ θα μπορούσε να αποδειχθεί το χειρότερο λάθος του πολέμου. Οι αναλογίες με αυτές της μάχης της Καλλίπολης στο Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο δείχνουν λουτρό αίματος

Μπάρον Τραμπ: Είναι ίδιος ο πατέρας του με μία μόνο διαφορά
Σύμφωνα με πληροφορίες ο μικρότερος γιος του Αμερικανού προέδρου έχει κληρονομήσει το ενδιαφέρον του πατέρα του τόσο για τα χρήματα όσο και τη δημιουργία ονόματος

Νεκροί δύο κρατούμενοι από υπερβολική δόση ναρκωτικών στις φυλακές Κορυδαλλού
Και τρίτος κρατούμενος ηλικίας 29 ετών είναι σε σοβαρή κατάσταση λόγω χρήσης κοκτέιλ ναρκωτικώ

Ο Τραμπ προς ΝΑΤΟ: Δειλοί θα το θυμόμαστε
Ο Τραμπ κατηγορεί το ΝΑΤΟ για «έλλειψη υποστήριξης» στον πόλεμο κατά του Ιράν

Πέθανε ο Τσακ Νόρις σε ηλικία 86 ετών
Η συγκινητική ανάρτηση της οικογένειας του

Έφοδος αστυνομικών του ελληνικού FBI σε γνωστή γκαλερί στο Κολωνάκι
Μετά από καταγγελίες πολιτών

Μακρόν: Το γαλλικό πολεμικό ναυτικό κατέσχεσε το τάνκερ Deyna – Συνδέεται με τον ρωσικό στόλο «φάντασμα»
Είναι το τρίτο τάνκερ που θεωρείται ότι ανήκει στον σκιώδη ρωσικό στόλο και το οποίο συλλαμβάνεται από τις γαλλικές αρχές

Βέροια: Ομολόγησε τον άγριο ξυλοδαρμό της 24χρονης ο νεαρός που προσήχθη – Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα
Ο 20χρονος είχε ραντεβού το βράδυ της Τετάρτης με την νεαρή γυναίκα - Μετά την προσαγωγή του ο ίδιος φαίνεται ότι ομολόγησε πως την χτύπησε κατά τη διάρκεια λεκτικού καβγά

Οι διάλογοι που «πρόδωσαν» το κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων στην Κρήτη: «Φέρτους μέσα να τους δασκαλέψω, λεφτά έφερες;»
Το κύκλωμα λειτουργούσε υπό το «κέλυφος» επιχείρησης που παρείχε γραμματειακές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας τη νόμιμη δραστηριότητα ως κάλυψη για την παράνομη δράση

Ο τραπεζίτης που προέβλεψε την οικονομική κρίση του 2008 προειδοποιεί ότι κάτι χειρότερο πλησιάζει
Ο Ρίτσαρντ Μπούκσταμπερ με άρθρο του στους New York Times κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Ζευγάρι Βρετανών ξεκίνησε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με μηχανή και κατέληξε σε φυλακή του Ιράν
Χρησιμοποιήθηκε ως «ανθρώπινη ασπίδα»

Το Ντουμπάι σε πλήρη κατάρρευση: Αποθέματα νερού για 48 ώρες - Φήμες για επιβολή capital controls
To πάλαι ποτέ πάμπλουτο και υπερπολυτελές Εμιράτο καταρρέει στη φρίκη του πολέμου

Θεσσαλονίκη: Αυστηρά μέτρα απολύμανσης στο λιμάνι και το αεροδρόμιο για τον αφθώδη πυρετό, σε συναγερμό οι αρμόδιοι φορείς
Μεταδίδεται πολύ εύκολα, ακόμη και με τον αέρα, μέχρι και σε απόσταση 50 χιλιομέτρων

Βέροια: Προσαγωγή ενός ατόμου για την υπόθεση της 24χρονης που βρέθηκε χτυπημένη σε πυλωτή
Η νεαρή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς τα τραύματά της δείχνουν ότι υπέστη σοβαρό ξυλοδαρμό

Μόριο αίματος από πύθωνες γίνεται φάρμακο απώλειας βάρους χωρίς τις παρενέργειες των GLP-1
Έρευνα υποδηλώνει ότι ένας μεταβολίτης στο αίμα του πύθωνα επηρεάζει τον μεταβολισμό και τη ρύθμιση του βάρους του.

Απόφαση-σταθμός ΣτΕ για ομόφυλα ζευγάρια: Συνταγματικός ο γάμος και η υιοθεσία - «Δεν θίγονται παραδόσεις της Εκκλησίας»
Απόφαση-σταθμός για την τενκοθεσία αλλά και τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών

Βίντεο Κωνσταντοπούλου από την Λάρισα την ώρα που υπέβαλαν μήνυση Καρυστιανού και Ρούτσι
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας περιέγραψε το τεταμένο κλίμα και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι οικογένειες προχώρησαν σε νομικές ενέργειες κατά δικαστικών λειτουργών

Ανείπωτη τραγωδία: 9χρονη πέθανε καθώς συμμετείχε σε επικίνδυνο challenge στα social media
Το κορίτσι εντοπίστηκε νεκρό από τον πατέρα της, τυλιγμένο με ένα καλώδιο στο λαιμό

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Θεσπρωτία
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή της Θεσπρωτίας, το πρωί της Παρασκευής.

NASA: Προετοιμάζεται για την εκτόξευση του πυραύλου «Αρτεμις» στη Σελήνη
Το διαστημικό σκάφος Orion και το σύστημα εκτόξευσης μεταφέρονται στην εξέδρα στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι

Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει αν δεν έχετε βγάλει μέχρι το καλοκαίρι
Η απόφαση για την αντικατάσταση των παλαιών ταυτοτήτων συνδέεται άμεσα με την ανάγκη βελτίωσης των μέτρων ασφαλείας

Ραγίζει καρδιές: Η Μπέλλα συνεχίζει την καθημερινή βόλτα τους σαν να είναι ακόμα μαζί
Δεν τον αποχαιρέτησε ποτέ: Η συγκλονιστική ρουτίνα της Μπέλλας μετά την απώλεια του ανθρώπου της

Ιράν: Νεκρός ο στρατηγός Ναϊνί, εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης
Ο στρατηγός Ναϊνί φέρεται να σκοτώθηκε σε ένα από τα κύματα αεροπορικών επιθέσεων που έπληξαν στρατηγικά κέντρα διοίκησης στην Τεχεράνη και την περιοχή του Καράτζ










