Πρωτοφανής εκκωφαντικός ήχος έχει αναστατώσει τους κατοίκους στην περιοχή Μετέωρα Πολίχνης του δήμου Παύλου-Μελά, στη Θεσσαλονίκη.
Ο ήχος αυτός, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, ακούγεται κατά τις βραδινές ώρες και καταγράφεται εδώ και πέντε εβδομάδες.
Συγκεκριμένα, πριν περίπου ένα μήνα, από τα μεσάνυχτα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτοικοι της περιοχής Μετεώρων αντιλήφθηκαν έναν ενοχλητικό ήχο που ακούγεται εντονότερα στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Ακροπόλεως.
Τι αναφέρουν οι κάτοικοι
Μαρτυρίες των κατοίκων στο ThessToday.gr εξηγούν την τρομακτική κατάσταση που βιώνουν το τελευταίο διάστημα σε σημείο να μην μπορούν να κοιμηθούν, τις ανησυχίες τους για την προέλευση του ήχου αλλά και τους φόβους που εμπνέει.
Ο πρώτος κάτοικος που αντιλήφθηκε τον ήχο και απευθύνθηκε στην Ένωση Πολιτών «Μετέωρα» είναι ο Βαγγέλης Κοχειλάκης ο οποίος μιλώντας στο ThessToday.gr, ανέφερε ότι μένει στην οδό Κηφησίας και είναι η πέμπτη εβδομάδα που ακούει κάθε βράδυ τον ίδιο ήχο. Τον χαρακτήρισε εκκωφαντικό ενώ πρώτη φορά τον άκουσε στις 8 το πρωί.
«Στην αρχή δεν έδωσα σημασία αλλά στην πορεία τον άκουγα αργά το βράδυ. Καθώς περνούσαν οι μέρες ο ήχος ακουγόταν και όταν ήμουν μέσα στο σπίτι μου. Στη διασταύρωση των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως ακούγεται πιο έντονα, σαν να βρίσκεται εκεί το επίκεντρο όπως επίσης και μέσα στο υδραγωγείο όπου βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά. Όταν είμαστε στο σημείο όπου ακούγεται έντονα, νιώθουμε σαν κάποιος να χτυπάει μέσα από τη γη. Εκεί, βέβαια, βρίσκεται ο αγωγός φυσικού αερίου. Όλοι φοβόμαστε γιατί δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται. Υπάρχουν άτομα που ξυπνούν από τον ήχο 2 και 3 η ώρα τα ξημερώματα. Εγώ για παράδειγμα, χθες στις 5:30 τα ξημερώματα, ήμουν ξύπνιος και τον άκουγα», περιγράφει ο κ. Κοχειλάκης.
Παράλληλα, η κα Αναστασία Λαμπαδά, κάτοικος των Μετεώρων, εξήγησε στο ThessToday.gr ότι όσοι μένουν στο ισόγειο ακούν τον ήχο και μέσα στο σπίτι τους. «Εγώ προσωπικά όταν είμαι στο μπαλκόνι μου τον ακούω αρκετά. Περπατήσαμε μαζί με άλλους κατοίκους για να δούμε που οδηγεί και στη διασταύρωση ακούγεται πολύ έντονα, σαν να δονείται το έδαφος. Αρκετές οικογένειες δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ. Πλέον, έχει γίνει πιο έντονος και πιο ενοχλητικός. Το Σάββατο, μάλιστα, 8 Ιανουαρίου, επειδή ακουγόταν πολύ έντονα στις 1:30 το βράδυ, βγήκαμε όλοι έξω να δούμε από που προέρχεται. Όταν φτάνουμε στο επίκεντρο, νιώθουμε στα πόδια μας το ντουκ…ντουκ…ντουκ…», περιέγραψε, τονίζοντας ότι πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί.
Φυσικό αέριο, νερό ή γεωλογικό φαινόμενο;
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κατοίκων της περιοχής αλλά και του αντιπροέδρου της Ένωσης Πολιτών «Μετέωρα», Νίκου Παπαδόπουλου, ο ήχος ενδεχομένως να οφείλεται σε τεχνικά έργα της περιοχής χωρίς να αποκλείουν ωστόσο και τα γεωλογικά φαινόμενα. Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε στο ThessToday.gr ότι «μετά από πολλά παράπονα των κατοίκων, στείλαμε αίτημα στον δήμο Παύλου Μελά προκειμένου να το ερευνήσει καθώς θέληση όλων μας είναι να εντοπιστεί η προέλευση του ήχου που μας απασχολεί εδώ και 5 εβδομάδες».
Επισήμανε, μάλιστα, ότι οι κάτοικοι ανησυχούν είτε για έκρηξη στους αγωγούς του φυσικού αερίου καθώς πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην περιοχή, είτε για διαρροή σε αγωγό της ΕΥΑΘ ή να οφείλεται στους σωλήνες του υδραγωγείου. «Το άγνωστο μας τρομάζει. Θέλουμε να μάθουμε από που προέρχεται», υπογράμμισε.
Για να το ερευνήσει κάποιος ειδικός, όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής, πρέπει να μεταβεί στο σημείο για έλεγχο μετά τις 12 το βράδυ.
Κλιμάκιο της ΕΥΑΘ στην περιοχή
Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας – Άμεσης Επέμβασης και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Παύλου-Μελά, Ιωσήφ Άκης Αράπογλου σημείωσε στο ThessToday.gr ότι πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή, το βράδυ της Τετάρτης, και άκουσε τον περίεργο ήχο κυρίως στα ανοίγματα των οδών. «Επικοινωνήσαμε με την ΕΥΑΘ καθώς ο ήχος έμοιαζε με κατρακύλισμα νερού και στις 12 Ιανουαρίου το πρωί, κλιμάκιό της μετέβη στην περιοχή για να την ελέγξει. Ωστόσο, λόγω των θορύβων της πόλης την ημέρα, δεν ήταν εφικτό να ακούσουν τον ήχο και έτσι, μας ενημέρωσαν ότι θα επισκεφθούν το σημείο το ίδιο βράδυ αφού ακούγεται πιο έντονα. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κάποια επίσημη ενημέρωση», ανέφερε.
Συμπλήρωσε, δε, ότι το σημείο όπου εντοπίζεται το πρόβλημα, χαρακτηρίζεται από υψηλό υψόμετρο και με ριπές ανέμου αλλά «μας φαίνεται περίεργο να ακούγεται σε καθημερινή βάση. Ενδεχομένως να οφείλεται σε κάποιον αγωγό της ΕΥΑΘ και γι’ αυτό απευθυνθήκαμε πρώτα στην υπηρεσία. Ακόμη, και αν δεν βρεθεί η αιτία, θα καλέσουμε και γεωλόγο ώστε να το ερευνήσει»
Το ThessToday.gr επικοινώνησε με τον Βασίλη Μέλφο, αναπληρωτή καθηγητή γεωλογίας στο ΑΠΘ και εκτίμησε ότι, σύμφωνα με όσα του περιέγραψαν για τον ήχο στα Μετέωρα, οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στα τεχνικά έργα της περιοχής. «Το γεωλογικό φαινόμενο έχει αποκλειστεί προς το παρόν διότι αν υπήρχε, θα εμφανίζονταν μικρές κατολισθήσεις και ρωγμές. Σίγουρα κρίνεται αναγκαίο να ερευνηθεί από τους αρμόδιους και αν χρειαστεί να επέμβει ένας γεωλόγος», δήλωσε.
Πηγή: http://www.in.gr/2022/01/14/greece/thessaloniki-protofanis-ekkofantikos-ixos-anastatonei-tous-katoikous-sta-meteora-polixnis/
Τρομοκράτης της συμφοράς: Σομαλός που ζει στη Βρετανία ρώτησε το ChatGPT πώς να γίνει τζιχαντιστής του ISIS και συνελήφθη
Κατά το κατηγορητήριο, ο 22χρονος ήρθε αρχικά σε επαφή με άτομο που φέρεται να στρατολογούσε μέλη του ISIS μέσω του TikTok και στη συνέχεια προστέθηκε σε κρυπτογραφημένα κανάλια της εφαρμογής Telegram

Πάρος: Ανήλικοι πλαστογράφησαν ταυτότητα για να μπουν σε μπαρ
Ο ένας κατέληξε στο νοσοκομείο λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ

Νέες εικόνες από το σημείο της συντριβής των ελικοπτέρων στη φωτιά της Δυτικής Αττικής, δείτε βίντεο
Το φωτογραφικό υλικό αποτυπώνει τις στιγμές μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου από το οποίο διασώθηκαν ο Βρετανός πιλότος και ο Έλληνας σύνδεσμος-μεταφραστής

Νατζμέ Αμινί: 23χρονη Ιρανή φοιτήτρια κινδυνεύει με εκτέλεση για αναρτήσεις στο instagram
Η Αμινί ξυλοκοπήθηκε, συνελήφθη και αναγκάστηκε σε ομολογία για πλήθος κατηγοριών

Η πολύ μυστική συνάντηση Χαμενεΐ - Πεζεσκιάν στο πίσω κάθισμα αυτοκινήτου - Ακουγαν μόνο φωνές
Οι δύο φέρεται να συναντήθηκαν σε μυστική τοποθεσία, αλλά χωρίς ο ένας να βλέπει τον άλλον, παρά μόνο να ακούει τη φωνή

Τραγωδία στη Λέρο: Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε γυναίκα στην Αγία Μαρίνα
Το φορτηγό έκανε όπισθεν και παρέσυρε τη γυναίκα – Η τοπική κοινωνία της Λέρου είναι συγκλονισμένη από το τροχαίο δυστύχημα

Προφυλακίστηκε ο 41χρονος για τη δολοφονία της διασώστριας στη Σύρο
Αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων η οποία διενεργήθηκε στη σορό της 42χρονης

Καιρός: Πότε αναμένεται το νέο κύμα ζέστης - Η πρόγνωση Κολυδά για το 15ήμερο
Σε ποια τμήματα της χώρας αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Βρέθηκε η σορός του συζύγου της Ιταλίδας υπουργού Οικογένειας - Χάθηκε σε λίμνη πριν από έναν μήνα
Ο Λουίτζι Καβαλάρι, 84 ετών, είχε εξαφανιστεί στις 27 Ιουνίου στη λίμνη Βίκο, αφήνοντας πίσω του την υπουργό Ευγενία Ροτσέλα λίγους μήνες μετά τη χρυσή τους επέτειο.

Το 42% των δασών της Αττικής έχει καεί την τελευταία δεκαετία – Καλύτερη η εικόνα στη Δυτική Αττική
Από το 2017 έως και τις 3 Αυγούστου 2026 καταγράφηκαν συνολικά 15 μεγάλες δασικές πυρκαγιές

«Κόκκινος συναγερμός» για φωτιές την Τετάρτη 05/08: Στο Red Code η Αττική και τρεις ακόμη περιοχές
Σε επιφυλακή δήμοι και περιφέρειες

Έκρηξη σε εργαστήριο επισκευής σκαφών στα Χανιά – Νεκρός ο ιδιοκτήτης
Ο άνδρας έφερε σοβαρά εγκαύματα

Η ΕΠΟ αποσύρει τη στήριξή της στον Ινφαντίνο για την προεδρία της FIFA
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημέρωσε τη FIFA πως δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Τζιάνι Ινφαντίνο

Αδιανόητο περιστατικό στη Νάξο: Πανικόβλητος άνδρας έψαχνε το παιδί του και τελικά το είχε ξεχάσει στο κατάλυμα που διέμενε
Το παιδί θεωρήθηκε αγνοούμενο, αλλά η αλήθεια ήταν διαφορετική

Ψάθα: Συνελήφθη ο αδελφός αντιδημάρχου που παραβίασε φυλασσόμενο χώρο και προσέκρουσε στα συντρίμμια του ελικοπτέρου
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο 49χρονος επιχείρησε να περάσει με το αυτοκίνητό του, από τον δρόμο για την Ψάθα

Μαρία Σιαμπάνου: Αυτόπτης μάρτυρας εξηγεί γιατί η ρεπόρτερ ξέσπασε σε γέλια την ώρα της φωτιάς
Ο μετεωρολόγος θέλησε να ξεκαθαρίσει την αλήθεια πίσω από το επίμαχο περιστατικό

Ελαιόλαδο: Νέο κύμα ανατιμήσεων απειλεί το φθινόπωρο
Αγρότες σε όλη την Ευρώπη προειδοποιούν για σημαντικές απώλειες παραγωγής σε δεκάδες καλλιέργειες, από το καλαμπόκι έως τα λαχανικά, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ελληνόκτητο πλοίο χτυπήθηκε στα στενά του Ορμούζ - Αγνοείται μέλος του πληρώματος
Το πλοίο έπλεε υπό σημαία Λιβερίας και το τελευταίο σήμα του καταγράφηκε στον κόλπο του Ομάν

Χανιά: Νεκρή σε χωράφι βρέθηκε η 75χρονη που αγνοούνταν
Την άτυχη ηλικιωμένη, η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα άνοιας, εντόπισε τυχαία περαστικός στην περιοχή Νεροκούρου - τα αίτια θανάτου θα διερευνηθούν με νεκροψία.

Ψάθα: Συνελήφθη αδελφός αντιδημάρχου που παραβίασε τον αποκλεισμό στα συντρίμμια του ελικοπτέρου
Ο 49χρονος επιχείρησε να περάσει με το αυτοκίνητό του στον αποκλεισμένο χώρο του δυστυχήματος και τελικά ακούμπησε τα συντρίμμια, ενώ εκκρεμεί η έρευνα της ΔΑΟΕ για τον θάνατο των δύο χειριστών.

Drone κατέγραψε την καταστροφή που άφησε πίσω της η φωτιά στη Φωκίδα
Πρόκειται για τη φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι της 1ης Αυγούστου σε δασική έκταση στο Σκάλωμα

Σκάφος αναψυχής στη Σκόπελο λεηλατούσε τον ελληνικό βυθό, η ΔΕΟΣ κατέσχεσε προστατευμένα κοράλλια αξίας 800.000 ευρώ
Από τον βυθό του Αιγαίου στα εργαστήρια της νότιας Ιταλίας - Πώς η ανάλυση κινδύνου της ΑΑΔΕ και τα ψηφιακά ίχνη αποκάλυψαν παράνομο φορτίο 800.000 ευρώ και την κομπίνα του «κόκκινου χρυσού»

Ριάνα: Η σέξι φωτογράφιση με κορμάκι για τη νέα σειρά εσωρούχων της «Savage X Fenty»
«Ακόμα και έξω υπάρχουν κανόνες» ανέφερε η Ριάνα στη λεζάντα της ανάρτησής της

Απίστευτες εικόνες στη Βραζιλία: Απόπειρα απαγωγής παιδιού στη μέση του δρόμου με ταξί
Το παιδί έκανε ποδήλατο σε έναν δρόμο του Σάο Πάολο όταν προσπάθησαν να το απαγάγουν

Φρίκη στο Λαύριο: Μητέρα εξανάγκαζε την κάτω των 12 ετών κόρη σε πορνογραφικές βιντεοκλήσεις με 56χρονο
Συνελήφθη 56χρονος στο Λαύριο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα για υπόθεση γενετήσιων πράξεων και παρακολούθησης πορνογραφικών παραστάσεων ανήλικης κάτω των 12 ετών

«Made by… AI» – Τι αλλάζουν οι υποχρεωτικοί κανόνες της ΕΕ για τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης
Οι διατάξεις του νόμου της ΕΕ σχετικά με τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης είναι σε ισχύ από την Κυριακή, καθιστώντας τις Βρυξέλλες τον κορυφαίο ρυθμιστικό φορέα στον κόσμο στον τομέα της AI - Τι αλλάζει;

«Ε όχι κι έτσι βρε Μαρίες»: Για παρασκηνιακές εντολές και σκοτεινά πρόσωπα καταγγέλλει Καρυστιανού και Γρατσία στέλεχος του κόμματος
Ο επικοινωνιολόγος Ηλίας Μιχάλας αναφέρεται στην «εντελώς ανάποδη στρατηγική» που ακολουθεί η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»

Ναύπλιο: Αγρια ληστεία μετά φόνου ο θάνατος του ψυχολόγου - Τι υποστηρίζουν οι δύο συλληφθέντες
Τα ευρήματα των αστυνομικών ερευνών στην Αργολίδα για τον θάνατο του 59χρονου

Humanity Greece: Έκκληση στήριξης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές
Οι εθελοντές της οργάνωσης βρίσκονται ήδη στα πύρινα μέτωπα διανέμοντας ανθρωπιστική βοήθεια σε οικογένειες που έχασαν τα πάντα.

Νεκρός ανασύρθηκε 32χρονος από φαράγγι στον Όλυμπο
Ο άνδρας βούτηξε σε μία βάθρα και φέρεται να υπέστη ανακοπή με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του

Νέες πυρκαγιές σε Κιλκίς, Πιερία, Πύλο - Μεγάλη μάχη στη Δυτική Αττική
Μάχη με τις φωτιές συνεχίζουν να δίνουν για ένα ακόμη 24ωρο οι πυροσβέστες

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του 59χρονου που εντοπίστηκε νεκρός στην Κάντια Αργολίδας – Συνελήφθησαν δύο άτομα για ανθρωποκτονία
Πρόκειται για δύο άτομα ηλικίας 20 και 24 ετών

Κληρώσεις ΑΕΚ, Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και ΟΦΗ: Ώρες και πιθανοί αντίπαλοι στα playoffs
Τρεις κληρώσεις για Champions League, Europa League και Conference League πραγματοποιούνται σήμερα στη Νιόν - οι ελληνικές ομάδες μαθαίνουν τους επόμενους αντιπάλους τους.

«Μπλε» ταυτότητες: Τέλος εποχής - Τι αλλάζει από σήμερα
Οι παλαιού τύπου ταυτότητες παύουν να γίνονται δεκτές ως ταξιδιωτικά έγγραφα για τη Ζώνη Σένγκεν - Αναλυτικά η διαδικασία έκδοσης της νέας ταυτότητας μέσω της πλατφόρμας id.gov.gr.

Ναύπλιο: Νεκρός εντοπίστηκε ο 58χρονος ψυχολόγος που αγνοούνταν – Δύο συλλήψεις
Η σορός του άνδρα βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, σε σημείο αρκετά μακριά από την περιοχή όπου είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες ημέρες το όχημά του

Αγέλη τσακαλιών εντοπίστηκε στην Θέρμη της Θεσσαλονίκης
Ζητείται αυξημένη προσοχή τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, ιδιαίτερα σε πιο απομονωμένα σημεία και για όσους κυκλοφορούν με κατοικίδια

Εργατικό ατύχημα για 25χρονη στη Θεσσαλία: Το δεξί χέρι της εγκλωβίστηκε σε μηχάνημα, ακρωτηριάστηκαν δείκτης και αντίχειρας
Η νεαρή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ της Αθήνας προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση συγκόλλησης των δύο δαχτύλων

«Κόκκινος» συναγερμός Μαρουσάκη: Οι δύο παράγοντες που ευνοούν την εξάπλωση της πυρκαγιάς
Πώς θα κινηθούν οι άνεμοι τις επόμενες ώρες

Θεσσαλονίκη: Αγριος ξυλοδαρμός υπαλλήλου σε ψιλικατζίδικο, συνελήφθησαν δυο άτομα
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και νοσηλεύεται

Πύρινος ανεμοστρόβιλος στο Κανδήλι Μεγάρων – Δείτε βίντεο από το επικίνδυνο φαινόμενο
Αυτό το επικίνδυνο φυσικό φαινόμενο δημιουργείται κατά τη διάρκεια μεγάλων δασικών πυρκαγιών και αποτελείται από φλόγες, στάχτη και θερμές αέριες μάζες










