Περισσότερα από 50 είναι τα θετικά τεστ για κορονοϊό από τα περίπου 1100 rapit tests που πραγματοποίησαν από το πρωί σε πολίτες της Θεσσαλονίκης, κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Νέα Παραλία.
Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτης Αρκουμανέας, μετά από την συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.
Έκτακτη ενημέρωση για τα νέα μέτρα σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Λάρισα αναμένεται το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.
«Τα τεστ είναι επιδημιολογικά για να δούμε την κατάσταση στην πόλη με τυχαία δειγματοληψία και θα τα συνεχίσουμε μέχρι τις 8 το βράδυ. Θα εξετάζουμε συνεχώς για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης της Θεσσαλονίκης. Μίλησα και με τον πρύτανη του πανεπιστημίου, έχουμε και στα λύματα μια πολύ μεγάλη, επιθετική, αύξηση που δείχνει ότι στις επόμενες μέρες αναμένουμε στη Θεσσαλονίκη έναν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων» είπε ο κ.Αρκουμανέας, τονίζοντας ότι «θα πρέπει όλοι να τηρήσουμε αυστηρά τα μέτρα, ανεξαρτήτως της περιοχής».
«Οι επόμενες βδομάδες και μήνες θα είναι δύσκολοι, θα έχουμε αρκετά κρούσματα , το βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη. Θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα με στόχο να έχουμε όσο το δυνατόν μικρότερη διασπορά και όσο το δυνατόν λιγότερους θανάτους» δήλωσε.
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε ότι στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν ήδη τρία ιατρεία για τη διενέργεια τεστ, «ώστε να μην υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία για τεστ» και το ωράριο στα ιατρεία θα επεκταθεί προκειμένου να διενεργούνται ακόμη περισσότερα.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι αποφασίσθηκε τα καταστήματα να είναι τελικά κλειστά την προσεχή Κυριακή 1 Νοεμβρίου που αποτελεί την έναρξη της εκπτωτικής περιόδου ενώ τα επιπλέον μέτρα θα εξειδικευθούν το απόγευμα.
«Η κατάσταση στην πόλη μας προφανώς δεν είναι καλή. Με πρωτοβουλία του ΕΟΔΥ, 10 κλιμάκια ήρθαν σήμερα και μέχρι στιγμής έχουν εξετάσει πάνω από 1000 άτομα με την προοπτική να συνεχίσουν και παράλληλα, θα υπάρχει σε συνεχή βάση η δυνατότητα ελέγχου με ραντεβού των συμπολιτών μας από τα τρία κέντρα τα οποία λειτουργούν» είπε ο κ.Ζέρβας.
«Είναι μια κατάσταση δύσκολη αλλά μια κατάσταση την οποία θα αντιμετωπίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας όλοι μαζί και πιστεύω με πολύ καλό αποτέλεσμα σύντομα» πρόσθεσε.
Απαντώντας σε ερώτηση για δηλώσεις του περί «σχεδίου Μάρσαλ», ξεκαθάρισε ότι έκανε ένα λογοπαίγνιο, « θεωρώντας ότι η πόλη όταν έχει χάσει την τουριστική περίοδο του καλοκαιριού, τη ΔΕΘ και πάμε και τα Χριστούγεννα, η όποια κατάσταση μετά θα έχει να κάνει με μια πολύ μεγάλη οικονομική δυσκολία στην πόλη» . «Αρα», συνέχισε, « η επόμενη μέρα για την οποία ένας δήμαρχος θα πρέπει να σκέφτεται είναι πως θα ανακάμψει, πέρα από τους υγειονομικούς παράγοντες , πώς θα επανακάμψει και οικονομικά».
Οι εξετάσεις γίνονται σε κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ ειδικά εξοπλισμένες, που έχουν στηθεί μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η "ουρά" που σχηματίζουν όσοι προσέρχονται για να υποβληθούν σε τεστ - τηρώντας μεταξύ τους τις προβλεπόμενες αποστάσεις- φτάνει μέχρι το ύψος του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς».
Σύμφωνα με δηλώσεις του, κ. Αρκουμανέα, μέσα στη διάρκεια της ημέρας θα έχουν αναπτυχθεί έως και δεκατέσσερα κινητά ιατρεία στη νέα παραλία, προκειμένου να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ, ακόμη και να καλυφθεί το σύνολο των προσερχομένων.
Οι ενδιαφερόμενοι δίνουν στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητα ή τον ΑΜΚΑ τους και παίρνουν αριθμό προτεραιότητας προς εξέταση στα κινητά ιατρεία. Για την έκβαση των τεστ ενημερώνονται όλοι τηλεφωνικά ή με μήνυμα sms εντός δύο ωρών από τη διενέργεια του τέστ.
Με δεκαπλάσιες τιμές οι μετρήσεις στα λύματα
Σε δεκαπλάσιες τιμές υπολογίζεται από το ΑΠΘ η συγκέντρωση του γονιδιώματος του SARS-CoV-2 στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, από την 12η Οκτωβρίου 2020, όταν ξεκίνησε να αποτυπώνεται στις μετρήσεις μία δραματικά επιδεινούμενη επιδημιολογική εικόνα για την πόλη.
Η διεπιστημονική ομάδα ερευνητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, που σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ αναλύει συστηματικά, ανά δύο ημέρες, δείγματα από τα υγρά αστικά απόβλητα στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, στην μέτρηση της 27ης Οκτωβρίου 2020 υπολόγισε μία αύξηση του ιικού φορτίου, που επιβεβαίωσε την αλλαγή επιδημιολογικού επιπέδου στην πόλη και την αναγκαιότητα άμεσης λήψης μέτρων, προκειμένου να ανασχεθεί η δυναμική μιας εκθετικής διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα.
«Η τελευταία μας μέτρηση, που αφορά την ανάλυση δειγμάτων, τα οποία ελήφθησαν την 27η Οκτωβρίου, δείχνει μια τρομακτική αύξηση της συγκέντρωσης του ιού στα λύματα, σε σχέση με την αύξηση που είχε καταγραφεί την 21η Οκτωβρίου, όταν είχαμε την αρχή της έκρηξης των κρουσμάτων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού έργου, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου.
Η ομάδα του ΑΠΘ πέρα από τις ημερήσιες μετρήσεις προχώρησε και στον υπολογισμό των μέσων εβδομαδιαίων τιμών της συγκέντρωσης του ιού στα λύματα, επιβεβαιώνοντας ότι τα αποτελέσματα της ποσοστιαίας αύξησης που εξήγαγε ταυτίζονται πλήρως με την ποσοστιαία αύξηση, με βάση τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην πόλη, που έχουν ανακοινωθεί ανά εβδομάδα από τον ΕΟΔΥ.
«Επιβεβαιώσαμε έτσι ότι οι μετρήσεις που κάνουμε μας δίνουν με ακρίβεια το προγνωστικό προφίλ των επόμενων 4-5 ημερών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με τα πραγματικά στοιχεία που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας, με βάση τις τιμές που βρίσκουμε αυτές τις μέρες, τα δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, που εξήγγειλε ήδη στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός και θα εξειδικευτούν τις επόμενες ώρες, είναι απολύτως επιβεβλημένα. Μονόδρομος είναι και η ατομική ευθύνη και κοινωνική συνείδηση, ο καθένας μας ξεχωριστά να συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα της μάσκας, της τήρησης αποστάσεων και της απολύμανσης. Με τη σημερινή κατάσταση, σε 15 μέρες ίσως φτάναμε σε δεκαπλασιασμό του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων», εξήγησε ο πρύτανης του ΑΠΘ. Διευκρίνισε, δε, ότι για τα αποτελέσματα των μετρήσεων της ομάδας του ΑΠΘ είναι διαρκώς ενήμερες οι αρμόδιες αρχές της Πολιτείας και της Πολιτικής Προστασίας, όπως και η επιτροπή εμπειρογνωμώνων του υπουργείου Υγείας.
«Η Πολιτεία είναι σε διαρκή εγρήγορση και λαμβάνει άμεσα τις αναγκαίες αποφάσεις. Ως πανεπιστήμιο, ως επιστήμονες χρέος έχουμε να συνδράμουμε το έργο της. Έγκυρα και τεκμηριωμένα, ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και στοχευμένα», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.
Η μεθοδολογία αποτίμησης του κορωνοϊού στα αστικά απόβλητα, που ανέπτυξε η ομάδα του ΑΠΘ, εξορθολογίζει τις μετρήσεις συγκέντρωσης του γονιδιώματος του ιού με βάση 24 περιβαλλοντικούς παράγοντες, που δύνανται να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων. Στην έρευνα συμμετέχουν καθηγητές από 11 διαφορετικά εργαστήρια των Τμημάτων Ιατρικής, Χημείας, Φαρμακευτικής, Κτηνιατρικής, Βιολογίας, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ.
Πηγή: http://gr.euronews.com/2020/10/29/thesaloniki-me-dekaplasies-times-oi-metrisis-sta-limata
Έκρηξη στην Πλάκα: Αδιανόητη τραγωδία με 6 νεκρούς
Στο κτίριο ήταν μέσα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που έμενε στον β` όροφο και τέσσερις Αμερικανοί τουρίστες που είχαν νοικιάσει το Airbnb του πρώτου ορόφου

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 58χρονη που έβαλε φωτιά στην πόρτα της γειτόνισσας της
Το συμβάν καταγγέλθηκε στις Αρχές και ακολούθησε η σύλληψη της γυναίκας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Τούμπας - Τριανδρίας

Γαστρεντερίτιδα στη Ρόδο: 1.384 κρούσματα σε 40 ημέρες - Έλεγχοι σε νερό και λύματα
Η μεγαλύτερη ημερήσια καταγραφή έφτασε τα 63 περιστατικά στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ οι αναλύσεις στο πόσιμο νερό βγήκαν αρνητικές για νοροϊό.

Εφιαλτική νύχτα στον Βόλο μετά από φωτιά σε οικόπεδο με ελαστικά, έγινε η νύχτα μέρα, δείτε βίντεο
Η πυρκαγιά προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Τραγωδία στην Πλάκα: Εντοπίστηκε και δεύτερος νεκρός στα χαλάσματα της Λυσικράτους
Λιγοστεύουν οι ελπίδες για την τύχη και των άλλων τεσσάρων, πλέον, αγνοουμένων

Αγριο ξύλο με Αγγλο τουρίστα στη Μύκονο που κλώτσησε γάτα - Μπουνιές και κεφαλοκλειδώματα - Βίντεο
Συμπλοκή έξω από μίνι μάρκετ στη Φάμπρικα, μπροστά σε περαστικούς

Σε «κατάσταση καταστροφής» η Μπανγκόκ λόγω σφοδρών πλημμυρών - Δείτε εικόνες
Ο κυβερνήτης Σαντσάρτ Σιτιπούντ κάνει έκκληση για εκκένωση ευάλωτων κατοίκων, καθώς τα κανάλια της πόλης έχουν γεμίσει και οι μετακινήσεις έχουν γίνει δύσκολες.

Κακοκαιρία: Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για ακραία φαινόμενα
Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα

Αχαΐα: Εντοπίστηκε νεκρό βρέφος λίγων ημερών - Έρευνα για τα αίτια
Οι οικείοι του νεογέννητου ειδοποίησαν ασθενοφόρο τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και ιατροδικαστής.

Μπιλ Γκέιτς: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να στοιχίσει τη ζωή σε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους
Ο συνιδρυτής της Microsoft προειδοποιεί σε συνέντευξή του στο NBC ότι ο συνδυασμός ισχυρών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπων με κακές προθέσεις μπορεί να προκαλέσει πρωτοφανείς καταστροφές.

Έκρηξη στην Πλάκα: Βρέθηκε τσάντα - Πληροφορίες και για έκτο αγνοούμενο
Oι έρευνες στα συντρίμμια επί της Λυσικράτους βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη

«Πρώτη ματιά» από το εσωτερικό της «Κιβωτού του Νώε» - Βίντεο από τον μυστηριώδη σχηματισμό
Μια ομάδα που αναζητά τα ερείπια της Κιβωτού του Νώε δημοσίευσε ένα βίντεο από το εσωτερικό του τεράστιου σχηματισμού, που ισχυρίζεται ότι είναι τα απομεινάρια του βιβλικού πλοίου

«Το σπίτι μου ήταν η ζωή μου»: Η 87χρονη που έγινε σύμβολο – Οι Ισπανοί απαιτούν «διάταγμα Μαρικάρμεν» από τον Σάντσεθ
Μετά την έξωση της Μαρικάρμεν Αμπασκάλ, η ισπανική Ένωση Ενοικιαστών καλεί κυβέρνηση και κόμματα να ψηφίσουν έκτακτα μέτρα για την κρίση στέγης – Στο τραπέζι η αυτόματη ανανέωση συμβολαίων.

Ρινόκερος «ξηλώνει» αυτοκίνητο σε σαφάρι στη Ναμίμπια - Σώοι οι επιβάτες, δείτε βίντεο
Το άγριο θηλαστικό χτύπησε με μανία καθρέφτη, πόρτα και προφυλακτήρα οχήματος σε προστατευόμενη περιοχή άγριας ζωής της αφρικανικής χώρας.

Τραμπ δείχνει στον Σι Τζινπίνγκ το πορτρέτο του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο κι εκείνος ξεσπά σε γέλια
Η εικόνα με τη συσκευή αυτόματης υπογραφής του πρώην προέδρου είχε τοποθετηθεί στη θέση του επίσημου πορτρέτου στη γκαλερί του Λευκού Οίκου, στο πλαίσιο της κριτικής Τραμπ προς τον Μπάιντεν

Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν είμαι για να δίνω 3.000-6.000 ευρώ» έγραψε σε μήνυμα στη γιατρό
Τα μηνύματα ανάμεσα στον τραγουδιστή, την 56χρονη γιατρό και τον υπνοθεραπευτή εξετάζονται στο πλαίσιο της έρευνας για τον θάνατό του.

Πλάκα: «Υπήρχε οσμή αερίου αμέσως μετά την έκρηξη στην περιοχή» είπε αντιδήμαρχος
Ο Παναγιώτης-Πάρης Χαρλαύτης, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Αθηναίων, επικαλέστηκε μαρτυρίες από αξιωματικούς της δημοτικής αστυνομίας

Ερντογάν: «Διπλωματία, όχι σύγκρουση» με την Ελλάδα - Ισχυρή η Τουρκία στο ΝΑΤΟ
Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου έρχονται λίγο μετά την ομιλία Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για «ήρεμα νερά» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Πλάκα: Αγωνία για πέντε άτομα που αγνοούνται μετά την έκρηξη, ηλικιωμένο ζευγάρι έμενε στον δεύτερο όροφο του κτηρίου
Οι Αρχές και οι συγγενείς των ηλικιωμένων προσπαθούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά μαζί τους, ωστόσο το κινητό τους είναι απενεργοποιημένο

Ryanair: Αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Μάντσεστερ με μόλις 1% καυσίμων μετά από «Mayday»
Η πτήση από την Πίζα προς το Πρέστγουικ πέρασε από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες προσγείωσης λόγω της καταιγίδας Amy, πριν καταλήξει στο Μάντσεστερ.

Η ExxonMobil επιβεβαιώνει ότι η γεώτρηση στο μπλοκ 2 του Ιονίου ξεκινά αρχές του 2027
Στη γεώτρηση συμμετέχουν η Energean και η HELLENiQ Energy

Φινλανδία και Σουηδία σήκωσαν μαχητικά για να αναχαιτίσουν ρωσικά αεροσκάφη που εντοπίστηκαν πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα
«Η Βαλτική Θάλασσα δεν ήταν ποτέ τόσο ευάλωτη όσο είναι τώρα, δεν ήταν ποτέ και περισσότερο προστατευμένη από ό,τι είναι τώρα», τόνισε ο Σουηδός πρωθυπουργός

Αρση απορρήτου των επικοινωνιών για την υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη, ανοίγουν τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων
Δεν καταθέτουν ακόμη προσφυγή κατά της προφυλάκισής τους οι κατηγορούμενοι, Ιωάννα Γάκα και Ηλίας Θεοδωρόπουλος

Ζελένσκι: Η Ουκρανία χρειάζεται 27 δισ. δολάρια για drones και πυραύλους ως τον Ιανουάριο
Το Κίεβο ζητά από τις Βρυξέλλες να επισπεύσουν τη δεύτερη δόση δανείου 90 δισ. δολαρίων για τον οπλισμό της άμυνάς του.

Ρόδος: 28χρονος πήρε 15.000 ευρώ με απάτη από 44χρονη και την εκβίασε με γυμνές φωτογραφίες
Η καταγγελία της 44χρονης Πολωνής αφορά ποσά που της αποσπάστηκαν το 2023 και το 2024 με ψευδείς δικαιολογίες, ενώ την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων.

Τρίκαλα: Εργαζόμενος γρονθοκόπησε τον εργοδότη του μετά την απόλυση
Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κατέθεσε μήνυση, ενώ αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τρικάλων οδήγησαν τον δράστη στις αρχές.

Χανιά: Αποζημίωση στον ηλικιωμένο που πήγε φυλακή για βιασμό 19χρονου και δικαιώθηκε
Καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να είχε η νέα ιατροδικαστική εξέταση

Πέθανε ο Σούλης Μαρκόπουλος
Διατέλεσε προπονητής σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αρης, Ηρακλή και άλλες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ - Το 1994 οδήγησε τον Δικέφαλο του Βορρά στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού Κυπέλλου Κόρατς

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Μέχρι πότε θα κρατήσει - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Έκτακτο δελτίο προειδοποιεί και για πιθανές τοπικές χαλαζοπτώσεις, με την Εύβοια να είναι η τελευταία περιοχή που θα επηρεαστεί την Κυριακή.

Επιστροφή ενοικίου: Έως 1.600 ευρώ σε εκπαιδευτικούς και γιατρούς - Ποιες περιοχές εξαιρούνται
Ξεκινά η καταβολή των αναδρομικών ποσών για τα μισθώματα του 2024, με τη διαδικασία να αφορά εργαζομένους που υπηρετούν μακριά από την κύρια κατοικία τους.

Έκρηξη στην Πλάκα: «Πάει για ολική αχρησία το κτίριο, πιθανότατα και το διπλανό», λέει ο Χαρλαύτης
Δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν και τραυματίστηκε περαστικός, ενώ ζημιές σημειώθηκαν και σε γειτονικά κτίρια της περιοχής.

Παχυσαρκία: Κοστίζει 3,4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα - Ποιες βασικές δαπάνες ξεπερνά
Νέα ευρωπαϊκή μελέτη αποκαλύπτει ότι το βάρος της νόσου αγγίζει το 1,4% του εγχώριου ΑΕΠ, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η φαρμακευτική αντιμετώπισή της.

Thessaly Pass & Evros Pass: Ανοιξαν οι αιτήσεις για τα 250€ - Ποιοι μένουν εκτός της κλήρωσης
Οι ενδιαφερόμενοι διεκδικούν άυλες ψηφιακές κάρτες για διαμονή και εστίαση στις πληγείσες περιοχές, υποβάλλοντας τα στοιχεία τους στο gov.gr.

Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου στον Ερντογάν στον ΟΗΕ: «Τύραννος» που απειλεί την Ελλάδα
Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγόρησε την Τουρκία για κατοχή στη βόρεια Κύπρο και έστρεψε βέλη και κατά του Κατάρ.

Φωτιά σε οχηματαγωγό πλοίο βόρεια της Μυκόνου με 29 επιβαίνοντες
Η Πυροσβεστική κινητοποίησε δύο ταχύπλοα σκάφη από Σύρο και Λαύριο, ενώ πλοίο απέπλευσε και από τον Πειραιά για την επιχείρηση.

Έκρηξη στην Πλάκα: Ποιος πληρώνει για τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα - Ο όρος της αποζημίωσης
Η απλή ασφάλιση δεν αρκεί από μόνη της, ενώ το Δημόσιο και ο ιδιοκτήτης του κτιρίου δεν αναλαμβάνουν αυτόματα το κόστος πριν βγει το επίσημο πόρισμα των Αρχών.

Εορτολόγιο 25 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Σήμερα, σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία, τιμάται η μνήμη των Οσίων Ευφροσύνης και Παφνουτίου και αρκετά αγαπημένα πρόσωπα περιμένουν τις ευχές σας.

Κατάρρευση κτιρίου στην Πλάκα: Αγνωστο αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι λέει ο Μ. Χρυσοχοΐδης
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στο σημείο μετά από έκρηξη που πιθανότατα προκλήθηκε από διαρροή φυσικού αερίου.

Φαράγγι Σαμαριάς: Κάτοικοι το άνοιξαν μόνοι τους μετά το συνεχές «κλείσε-άνοιξε»
Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Γιώργος Τσαπάκος αναγνωρίζει ανάγκη νέου μοντέλου διαχείρισης, ενώ ο Δρυμός έκλεισε ξανά την Παρασκευή λόγω προβλεπόμενης βροχής.

Φωτιά ξέσπασε σε εργοστάσιο χημικών στη Χαλκίδα
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις χρωμάτων και χημικών στη Βαθύ Αυλίδα, χωρίς να απειλεί γειτονικές εκτάσεις, ενώ έρευνα διεξάγει το Ανακριτικό Κλιμάκιο Εμπρησμών Εύβοιας.










