Περισσότερα από 50 είναι τα θετικά τεστ για κορονοϊό από τα περίπου 1100 rapit tests που πραγματοποίησαν από το πρωί σε πολίτες της Θεσσαλονίκης, κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Νέα Παραλία.
Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτης Αρκουμανέας, μετά από την συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.
Έκτακτη ενημέρωση για τα νέα μέτρα σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Λάρισα αναμένεται το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.
«Τα τεστ είναι επιδημιολογικά για να δούμε την κατάσταση στην πόλη με τυχαία δειγματοληψία και θα τα συνεχίσουμε μέχρι τις 8 το βράδυ. Θα εξετάζουμε συνεχώς για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης της Θεσσαλονίκης. Μίλησα και με τον πρύτανη του πανεπιστημίου, έχουμε και στα λύματα μια πολύ μεγάλη, επιθετική, αύξηση που δείχνει ότι στις επόμενες μέρες αναμένουμε στη Θεσσαλονίκη έναν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων» είπε ο κ.Αρκουμανέας, τονίζοντας ότι «θα πρέπει όλοι να τηρήσουμε αυστηρά τα μέτρα, ανεξαρτήτως της περιοχής».
«Οι επόμενες βδομάδες και μήνες θα είναι δύσκολοι, θα έχουμε αρκετά κρούσματα , το βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη. Θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα με στόχο να έχουμε όσο το δυνατόν μικρότερη διασπορά και όσο το δυνατόν λιγότερους θανάτους» δήλωσε.
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε ότι στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν ήδη τρία ιατρεία για τη διενέργεια τεστ, «ώστε να μην υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία για τεστ» και το ωράριο στα ιατρεία θα επεκταθεί προκειμένου να διενεργούνται ακόμη περισσότερα.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι αποφασίσθηκε τα καταστήματα να είναι τελικά κλειστά την προσεχή Κυριακή 1 Νοεμβρίου που αποτελεί την έναρξη της εκπτωτικής περιόδου ενώ τα επιπλέον μέτρα θα εξειδικευθούν το απόγευμα.
«Η κατάσταση στην πόλη μας προφανώς δεν είναι καλή. Με πρωτοβουλία του ΕΟΔΥ, 10 κλιμάκια ήρθαν σήμερα και μέχρι στιγμής έχουν εξετάσει πάνω από 1000 άτομα με την προοπτική να συνεχίσουν και παράλληλα, θα υπάρχει σε συνεχή βάση η δυνατότητα ελέγχου με ραντεβού των συμπολιτών μας από τα τρία κέντρα τα οποία λειτουργούν» είπε ο κ.Ζέρβας.
«Είναι μια κατάσταση δύσκολη αλλά μια κατάσταση την οποία θα αντιμετωπίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας όλοι μαζί και πιστεύω με πολύ καλό αποτέλεσμα σύντομα» πρόσθεσε.
Απαντώντας σε ερώτηση για δηλώσεις του περί «σχεδίου Μάρσαλ», ξεκαθάρισε ότι έκανε ένα λογοπαίγνιο, « θεωρώντας ότι η πόλη όταν έχει χάσει την τουριστική περίοδο του καλοκαιριού, τη ΔΕΘ και πάμε και τα Χριστούγεννα, η όποια κατάσταση μετά θα έχει να κάνει με μια πολύ μεγάλη οικονομική δυσκολία στην πόλη» . «Αρα», συνέχισε, « η επόμενη μέρα για την οποία ένας δήμαρχος θα πρέπει να σκέφτεται είναι πως θα ανακάμψει, πέρα από τους υγειονομικούς παράγοντες , πώς θα επανακάμψει και οικονομικά».
Οι εξετάσεις γίνονται σε κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ ειδικά εξοπλισμένες, που έχουν στηθεί μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η "ουρά" που σχηματίζουν όσοι προσέρχονται για να υποβληθούν σε τεστ - τηρώντας μεταξύ τους τις προβλεπόμενες αποστάσεις- φτάνει μέχρι το ύψος του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς».
Σύμφωνα με δηλώσεις του, κ. Αρκουμανέα, μέσα στη διάρκεια της ημέρας θα έχουν αναπτυχθεί έως και δεκατέσσερα κινητά ιατρεία στη νέα παραλία, προκειμένου να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ, ακόμη και να καλυφθεί το σύνολο των προσερχομένων.
Οι ενδιαφερόμενοι δίνουν στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητα ή τον ΑΜΚΑ τους και παίρνουν αριθμό προτεραιότητας προς εξέταση στα κινητά ιατρεία. Για την έκβαση των τεστ ενημερώνονται όλοι τηλεφωνικά ή με μήνυμα sms εντός δύο ωρών από τη διενέργεια του τέστ.
Με δεκαπλάσιες τιμές οι μετρήσεις στα λύματα
Σε δεκαπλάσιες τιμές υπολογίζεται από το ΑΠΘ η συγκέντρωση του γονιδιώματος του SARS-CoV-2 στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, από την 12η Οκτωβρίου 2020, όταν ξεκίνησε να αποτυπώνεται στις μετρήσεις μία δραματικά επιδεινούμενη επιδημιολογική εικόνα για την πόλη.
Η διεπιστημονική ομάδα ερευνητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, που σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ αναλύει συστηματικά, ανά δύο ημέρες, δείγματα από τα υγρά αστικά απόβλητα στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, στην μέτρηση της 27ης Οκτωβρίου 2020 υπολόγισε μία αύξηση του ιικού φορτίου, που επιβεβαίωσε την αλλαγή επιδημιολογικού επιπέδου στην πόλη και την αναγκαιότητα άμεσης λήψης μέτρων, προκειμένου να ανασχεθεί η δυναμική μιας εκθετικής διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα.
«Η τελευταία μας μέτρηση, που αφορά την ανάλυση δειγμάτων, τα οποία ελήφθησαν την 27η Οκτωβρίου, δείχνει μια τρομακτική αύξηση της συγκέντρωσης του ιού στα λύματα, σε σχέση με την αύξηση που είχε καταγραφεί την 21η Οκτωβρίου, όταν είχαμε την αρχή της έκρηξης των κρουσμάτων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού έργου, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου.
Η ομάδα του ΑΠΘ πέρα από τις ημερήσιες μετρήσεις προχώρησε και στον υπολογισμό των μέσων εβδομαδιαίων τιμών της συγκέντρωσης του ιού στα λύματα, επιβεβαιώνοντας ότι τα αποτελέσματα της ποσοστιαίας αύξησης που εξήγαγε ταυτίζονται πλήρως με την ποσοστιαία αύξηση, με βάση τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην πόλη, που έχουν ανακοινωθεί ανά εβδομάδα από τον ΕΟΔΥ.
«Επιβεβαιώσαμε έτσι ότι οι μετρήσεις που κάνουμε μας δίνουν με ακρίβεια το προγνωστικό προφίλ των επόμενων 4-5 ημερών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με τα πραγματικά στοιχεία που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας, με βάση τις τιμές που βρίσκουμε αυτές τις μέρες, τα δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, που εξήγγειλε ήδη στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός και θα εξειδικευτούν τις επόμενες ώρες, είναι απολύτως επιβεβλημένα. Μονόδρομος είναι και η ατομική ευθύνη και κοινωνική συνείδηση, ο καθένας μας ξεχωριστά να συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα της μάσκας, της τήρησης αποστάσεων και της απολύμανσης. Με τη σημερινή κατάσταση, σε 15 μέρες ίσως φτάναμε σε δεκαπλασιασμό του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων», εξήγησε ο πρύτανης του ΑΠΘ. Διευκρίνισε, δε, ότι για τα αποτελέσματα των μετρήσεων της ομάδας του ΑΠΘ είναι διαρκώς ενήμερες οι αρμόδιες αρχές της Πολιτείας και της Πολιτικής Προστασίας, όπως και η επιτροπή εμπειρογνωμώνων του υπουργείου Υγείας.
«Η Πολιτεία είναι σε διαρκή εγρήγορση και λαμβάνει άμεσα τις αναγκαίες αποφάσεις. Ως πανεπιστήμιο, ως επιστήμονες χρέος έχουμε να συνδράμουμε το έργο της. Έγκυρα και τεκμηριωμένα, ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και στοχευμένα», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.
Η μεθοδολογία αποτίμησης του κορωνοϊού στα αστικά απόβλητα, που ανέπτυξε η ομάδα του ΑΠΘ, εξορθολογίζει τις μετρήσεις συγκέντρωσης του γονιδιώματος του ιού με βάση 24 περιβαλλοντικούς παράγοντες, που δύνανται να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων. Στην έρευνα συμμετέχουν καθηγητές από 11 διαφορετικά εργαστήρια των Τμημάτων Ιατρικής, Χημείας, Φαρμακευτικής, Κτηνιατρικής, Βιολογίας, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ.
Πηγή: http://gr.euronews.com/2020/10/29/thesaloniki-me-dekaplasies-times-oi-metrisis-sta-limata
Αλεπούδες εμφανίστηκαν στο ΟΑΚΑ: Τι οδηγίες δόθηκαν σε αθλητές και επισκέπτες
Το αθλητικό κέντρο έχει ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές και ζητά την επιστημονική καθοδήγησή τους για τη συνύπαρξη με την άγρια ζωή.

Πέθανε ο Τιμ Κάρι, ο ηθοποιός του «The Rocky Horror Picture Show»
Ο Κάρι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2012

Θρίλερ στην Ισπανία με νεκρό ζευγάρι: Τους εντόπισαν στο τζακούζι τα έφηβα παιδιά τους
Οι Αρχές προσπαθούν πλέον να εξακριβώσουν τις συνθήκες του θανάτου και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα

Τραμπ για την επίσκεψη του επικεφαλής της CIA στη Ρωσία: «Κάτι μπορεί να προκύψει»
Ο Τραμπ χαρακτήρισε «ημι-ρουτίνα» την επίσκεψη του Τζον Ράτκλιφ στη Μόσχα

«Η μητέρα μου ήταν σε σοκ, δεν ήξερε πώς να αντιδράσει», λέει ο γιος του Ισπανού επιχειρηματία
Η αποκάλυψη του γιου του Ισπανού επιχειρηματία που αγνοείται στο Ιόνιο

Κυκλοφορούσε με μια γκιλοτίνα στο πορτ μπαγκάζ του ημιφορτηγού του
Ο ύποπτος, ο Φίλαν-Ταμ-Ντιουι Λι από το Τζούλιαν της Καλιφόρνιας, συνελήφθη επειδή μετέφερε ένα επικίνδυνο όπλο, μια γκιλοτίνα

Meta: Αποζημίωση 16,68 δισ. δολαρίων για τον εθισμό των ανηλίκων σε Instagram και Facebook
Ο τεχνολογικός κολοσσός κατέληξε σε συμφωνία με αμερικανικές πολιτείες για να κλείσει τη δικαστική διαμάχη σχετικά με την παράνομη συλλογή δεδομένων.

Διακοπές με πλωτά φράγματα στην Εύβοια: «Ο κόσμος φοβόταν τις τσούχτρες»
Φράγματα σχήματος «Π», αλλά οι επιχειρήσεις παραμένουν εκτεθειμένες

Βραζιλία: Αεροσκάφος προσγειώθηκε με αλεξίπτωτο από ύψος χιλιάδων ποδιών αφού παρουσίασε βλάβη
Όλα εκτυλίχθηκαν στην πολιτεία Μίνας Ζεράις στην Βραζιλία γύρω στις 07:00 το πρωί (τοπική ώρα) στις 25 Αυγούστου

Τρομακτικές πλημμύρες στο Νεπάλ με τουλάχιστον 8 νεκρούς - Η στιγμή που τεράστια κύματα καταπίνουν τα πάντα στο πέρασμά τους
Ελικόπτερα δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις πληγείσες περιοχές λόγω της υψηλής στάθμης των υδάτων – Αγνοούμενοι και «σημαντικές απώλειες» στο γειτονικό Θιβέτ

Νέος Κόσμος: Αγριο επεισόδιο με μαχαίρι και λεβιέ σε συνεργείο - Συνελήφθησαν δύο άνδρες
Ένας 45χρονος Αρμένιος ιδιοκτήτης συνεργείου και ένας 49χρονος Αλβανός ήρθαν στα χέρια το μεσημέρι της Δευτέρας, προκαλώντας αναστάτωση στη γειτονιά.

Νότια Κορέα: Νεκροί βρέθηκαν τέσσερις αγνοούμενοι στο νησί Τζέτζου
Από το Σάββατο, η αστυνομία έχει εντοπίσει τέσσερα πτώματα στο νησί Τζέτζου, μεταξύ των οποίων και αυτό της 37χρονης Τζανγκ Μι-ραν, η οποία είχε εξαφανιστεί τον Μάιο

Νεογέννητη φώκια αναζητούσε τη μητέρα της στις ακτές των Σπετσών: Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης και μεταφέρθηκε σε κέντρο περίθαλψης
Στόχος είναι να ανακτήσει βάρος και δυνάμεις, ώστε όταν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας της να επιστρέψει στο φυσικό περιβάλλον

Θεσσαλονίκη: Σταμάτησε το ΙΧ του λόγω αδιαθεσίας και προσέκρουσε πάνω του άλλο όχημα, τέσσερις τραυματίες
Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά το Δερβένι, στο ρεύμα εισόδου προς Θεσσαλονίκη

Εξαφάνιση Ισπανού επιχειρηματία στη Μεσόγειο: «Έχουμε ελπίδες να βρεθεί», λέει ο γιος του 66χρονου
Ο Χουάν Χοσέ Μουτίλμπα ταξίδευε μαζί με τη σύζυγό του προς την Πύλο, στο ιστιοπλοϊκό τους, όταν ο ίδιος λόγω ενός ατυχήματος βρέθηκε στη θάλασσα και έκτοτε αγνοείται η τύχη του

Σχολεία: 21.000 μαθητές λιγότεροι σε τρία χρόνια λόγω δημογραφικού
Έκλεισαν 100 σχολεία - Πώς το δημογραφικό αλλάζει τον εκπαιδευτικό χάρτη

«Προσπαθούσα να βγάλω τον σκύλο από τα δόντια του, δάγκωνε με μανία»: Η 26χρονη περιγράφει την επίθεση στο Μενίδι
Ο ιδιοκτήτης του σκύλου που επιτέθηκε δηλώνει πως δεν μπορεί να καταλάβει τι έχει συμβεί

Μπιλ Γκέιτς για AI: «Πρέπει να κρατήσουμε το 40% των θέσεων εργασίας για τους ανθρώπους» – Ο φόβος για θανατηφόρες ασθένειες
«Ανησυχώ πολύ» - Ο Γκέιτς χαρακτήρισε «κορυφαία προτεραιότητα του κόσμου» τη διασφάλιση ενός μέλλοντος με τεχνητή νοημοσύνη

Νάξος: Εντοπίστηκε πτώμα με στολή δύτη και βατραχοπέδιλα
Σε εξέλιξη οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης και την ταυτοποίηση του πτώματος

Τρόμος για 49χρονη στην Κρήτη: Πήγε στην Αστυνομία να καταγγείλει τον πρώην της και την περίμενε απ’ έξω
Η 49χρονη, φοβισμένη, έσπευσε στο σπίτι της και ενεργοποίησε το panic button, ειδοποιώντας τις Αρχές

Τουρκικό υπουργείο Αμυνας: «Λαμβάνουμε μέτρα ακόμη και για πόλεμο στην Ανατολική Μεσόγειο»
Σε έγγραφο, το οποίο αποκάλυψε το Nordic Monitor και έχει την υπογραφή του υπουργού Εθνικής Αμυνας γίνεται αναφορά ότι η Τουρκία προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο,

Θρίλερ στο Ιόνιο: Η αλλαγή σκάφους που εξετάζεται στην εξαφάνιση του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία
«Ο πατέρας μου θα ήξερε να το χειριστεί απόλυτα, γιατί είναι έμπειρος στη ναυσιπλοΐα. Ίσως όμως η μητέρα μου να μην μπορούσε» δηλώνει ο γιος του

Συνελήφθη ο άνδρας που φορούσε φρικιαστική μάσκα κούκλας και τρομοκρατούσε κατοίκους στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ
Εντοπίστηκε στο Λας Βέγκας μετά από δύο εβδομάδες ανθρωποκυνηγητού – Κατηγορείται πως καταδίωξε 40χρονη δρομέα και τρομοκράτησε έξι άτομα σε διάστημα 15 λεπτών

Ρόδος: «Μου έβαλαν τη σούβλα στον αυχένα και απείλησαν την κόρη μου» – Η απολογία του 63χρονου
Ο 63χρονος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι δεν συμμετείχε οικειοθελώς στην κλοπή, αλλά εξαναγκάστηκε να βοηθήσει τους συγκατηγορουμένους του.

Έσπασαν κάβοι του «Αριάδνη» κατά την πρόσδεση στη Μυτιλήνη, το πλοίο προσέκρουσε στην προβλήτα
Στο πλοίο επέβαιναν 286 επιβάτες - Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από το περιστατικό

Λάρισα: Μουμιοποιημένη σορός 60χρονης βρέθηκε σε υπόγειο, ήταν νεκρή για τουλάχιστον έναν χρόνο
Η γυναίκα εντοπίστηκε τυχαία μετά την πώληση του διαμερίσματος – Ο θάνατός της αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, αναμένεται η επίσημη ταυτοποίηση μέσω DNA

«Αμα είχε όπλο θα με σκότωνε»: Σοκάρει η 19χρονη για την επίθεση που δέχτηκε από τον 18χρονο πρώην της
«Απλά έβγαλε το μαχαίρι και μου το κάρφωσε»

Πύθωνας αποφάσισε να κάνει… ανακαίνιση: Εισέβαλε από το ταβάνι και έκανε γυαλιά-καρφιά ένα μπάνιο στην Αυστραλία
Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι ένοικοι της κατοικίας στο Κουίνσλαντ – Δείτε το βίντεο

Πέθανε η θρυλική Ντόλι Πάρτον στα 80 της χρόνια
Είναι η τραγουδίστρια της κάντρι με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, έκανε καριέρα και στον κινηματογράφο - Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας της είχε επιβαρυνθεί, μετά και τον θάνατο του συζύγου της, τον Μάρτιο του 2025

Διακοπές ρεύματος από τη Ραφήνα μέχρι τον Μαραθώνα - Βλάβη σε υποσταθμό
Προβλήματα ηλεκτροδότησης από νωρίς το βράδυ της Τρίτης στη Διασταύρωση Ραφήνας και σε περιοχές του Μαραθώνα

Google: Ποιο emoji «σάρωσε» το 2025 - Αύξηση 37% στη χρήση του
Η εταιρεία ανέλυσε 665 εκατομμύρια σύμβολα μέσα από το Gboard, αναδεικνύοντας τις νέες τάσεις που φέρνει η Gen Z στην ψηφιακή επικοινωνία.

Κυψέλη: Σε 14 κτίρια οι ζημιές από τα έργα του Μετρό - Τι είπε ο Χάρης Δούκας
Παρουσιάστηκαν τα πρώτα στοιχεία για τις επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει οι εργασίες του Μετρό σε κτίρια της Κυψέλης

Πορτογαλία: Η στιγμή που μεθυσμένος οδηγός πέφτει πάνω σε πλήθος - 12 τραυματίες
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο παραθαλάσσιο θέρετρο στην περιοχή Αλγκάρβε

CBS: Ο διοικητής της CIA επέβαινε στο αμερικανικό μεταγωγικό που προσγειώθηκε στη Μόσχα
Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι στους δρόμους της πόλης εντοπίστηκε αυτοκινητοπομπή με αμερικανικές διπλωματικές πινακίδες

Ουρές στα βενζινάδικα στο Ιράν μετά τον οικονομικό «στραγγαλισμό» των ΗΠΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως πρέπει να «τερματιστούν αμέσως» οι εκτελέσεις διαδηλωτών

Κάτω Κουφονήσι: Νεκρή 69χρονη Αγγλίδα μετά από βουτιά στη θάλασσα από ημερόπλοιο
Οι προσπάθειες ανάνηψης με ΚΑΡΠΑ στο λιμάνι δεν κατάφεραν να σώσουν τη γυναίκα, ενώ το Λιμενικό διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του θανάτου.

Πέθανε ο Δημήτρης Κόκοτας σε ηλικία 57 ετών
Δυστυχώς ο γνωστός τραγουδιστής δεν τα κατάφερε μετά από γενναία μάχη δυο ετών

Ταξιτζής απέσπασε 600 ευρώ από τουρίστες απειλώντας τους με βία για διαδρομή αεροδρόμιο - κέντρο Αθήνας - Ερευνάται και 2η καταγγελία
Ο 38χρονος παρέλαβε την οικογένεια τουριστών από το Ελ. Βενιζέλος με προορισμό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας και, τρομοκρατώντας τους, τους απέσπασε 600 ευρώ

Ανατιμήσεις στη ζάχαρη έρχονται; Τι σημαίνει αυτό για την αγορά στην Ελλάδα
Η ευρωπαϊκή παραγωγή σημειώνει πτώση - Ποια είναι η εικόνα στην εγχώρια αγορά

Ετοιμαστείτε Θεσσαλονικείς! Την Πέμπτη ανοίγει επίσημα το Μετρό προς Καλαμαριά - Tο σχέδιο για τη συνέχεια είναι ήδη έτοιμο!
Πώς αλλάζει ο συγκοινωνιακός χάρτης της πόλης και ποια είναι τα σχέδια για την επόμενη φάση επέκτασης










