«Συγγνώμη» από όλο τον ελληνικό λαό ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας για το όργιο ρουσφετολογικών διατάξεων τις μετατάξεις, επιχειρώντας να αμβλύνει τις αλγεινές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν.
Επεσήμανε δε ότι τον ενόχλησαν και γι’ αυτό τις «πάγωσε».
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προχώρησε στην ομολογία ότι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε έξω στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Σε συνέντευξή του στον Alpha, ο Αλ. Τσίπρας είπε: «Δεν είχαμε εκτιμήσει τη διαφορά από τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Πέσαμε έξω» είπε και πρόσθεσε: «Η πιο έμπρακτη απόδειξη ότι λάβαμε το μήνυμα ήταν ότι ίδιο το βράδυ ανακοινώσαμε ότι θα προκηρύξουμε εκλογές».
Ερωτηθείς για το όργιο ρουσφετολογικών μετατάξεων απάντησε: «Δεν θα ωραιοποιήσω καταστάσεις ούτε θα μπω σε λογική συμψηφισμού». Αφού διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται για διορισμούς αλλά για καλύτερες θέσεις στον δημόσιο τομέα» τόνισε: «Δε το γνώριζα και με ενόχλησε. Χρωστάμε μια συγγνώμη γι’ αυτό όχι μόνο στα μέλη μας αλλά σε όλο τον ελληνικό λαό. Δίνουμε την εντύπωση ότι μπαίνουμε στο διακομματικό αλισβερίσι προνομίων δίνουμε εικόνα ότι προσβάλει το πολιτικό σύστημα και διαρρηγνύει την εμπιστοσύνη των πολιτών». Πρόσθεσε δε πως «όταν το έμαθα επικοινώνησα με τον πρόεδρο της Βουλής και συμφωνήσαμε να παγώσουν οι μετατάξεις. Και μετά ήρθε η αντίδραση – και προς τιμήν της – της Τασίας Χριστοδουλοπούλου».
Το δίλημμα των εκλογών
«Εξοδος από τα μνημόνια ή πισωγύρισμα το δίλημμα των εκλογών. Επικαλούμαστε την λογική κι όχι τον φόβο. Θέλουμε αυτή η αναμέτρηση να είναι μια σύγκριση προγραμμάτων» είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας. Επιτέθηκε στη ΝΔ ότι μιλά για μείωση φορολογίας με μεγάλο κόστος. «Αυτά που προβάλλουν ως μειώσεις φόρους για τους λίγους και τους ισχυρούς, είναι οι μειώσεις που θα γίνουν στο κοινωνικό κράτος, οι μειώσεις που θα γίνουν σε δαπάνες και δαπάνες είναι οι μισθοί, οι συντάξεις, τα επιδόματα» πρόσθεσε. Επανέλαβε ότι «αν δεν υπάρξει στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στα σχέδιο που έχει ήδη πει στον ελληνικό λαό τότε θα ανοίξουν οι ορέξεις πολλών για να τα ανατρέψουν, δηλαδή οι αυξήσεις στους συνταξιούχους, τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας, οι μειώσεις του ΦΠΑ κ.α».
«Ήρθε η στιγμή για οφέλη στη μεσαία τάξη»
«Οι πολίτες θα εγκρίνουν ένα πρόγραμμα και ένα σχέδιο χωρίς να πρέπει να εγκριθεί από την τρόικα και αυτό γίνεται για πρώτη φορά μετά το 2009.
Πριν τις ευρωεκλογές απευθυνθήκαμε στον ελληνικό λαό, λέγοντας του πως έβαλες πλάτη στα δύσκολα και σιγά σιγά πρέπει να δρέψει τα οφέλη. Καταφέραμε να έχουμε γεμάτα τα ταμεία και έχουμε τη δυνατότητα να μειώσουμε τα ελλείμματα, ενώ ανακοινώσαμε από το Ζάππειο μέτρα ελάφρυνσης για το 2019 και το το 2020. Αυτά τα μέτρα ουσιαστικής ελάφρυνσης τα έχουμε κοστολογημένα και σε πλαίσιο ρεαλιστικό.
Υπάρχει το δημοσιονομικό περιθώριο να βοηθήσουμε τους πολίτες, κυρίως της μεσαίας τάξης, που έβαλαν πλάτη στα δύσκολα χρόνια του μνημονίου, δίχως να αποδυναμώνουμε τους αδυνάτους», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Η ΝΔ μιλά για μείωση φορολογίας με μεγάλο κόστος. Αυτά που προβάλλουν ως μειώσεις φόρους για τους λίγους και τους ισχυρούς, είναι οι μειώσεις που θα γίνουν στο κοινωνικό κράτος, οι μειώσεις που θα γίνουν σε δαπάνες», ανέφερε, χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Τσίπρας κατά Στουρνάρα: «Κάνει προβλέψεις μπακαλικής»
Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε ξανά κατά του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα. «Δεν είναι θεσμικός ρόλος του κεντρικού τραπεζίτη να κάνει προβλέψεις "μπακαλικής". Είναι δυνατόν να προβλέπει το ύψος του πλεονάσματος από το πρώτο τετράμηνο;» είπε και πρόσθεσε: «Είναι ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας που προέβλεπε "πιστοληπτική γραμμή στήριξης"»
Για τις αντιδράσεις των δανειστών στις παροχές που εξήγγειλε, υποστήριξε: «Μόλις εξαγγείλαμε τα μέτρα στο Ζάππειο δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση. Ο πρώτος που αντέδρασε ήταν ο κ. Βέμπερ και αμέσως μετά ο κ. Ρεγκλινγκ».
Κινδυνολογόντας ο κ. Τσίπρας είπε ότι «διακυβεύεται ένα κρίσιμο ζήτημα για την επόμενη μέρα, εφόσον στην εθνική κάλπη επικροτηθεί το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ όλοι αυτοί θα παραμερίσουν μπροστά στην κοινή λογική. Αν δεν υπάρξει αυτό θα υπάρξουν μονάχα φοροελαφρύνσεις για τους πολύ πλούσιους».
Για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Εχω εμπιστοσύνη στην κρίση του ΠτΔ
Ως προς το Προεδρικό Διάταγμα για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης και αν θα το υπογράψει ο κ. Παυλόπουλος, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Εχει σταλεί το Διάταγμα. Από εκεί και πέρα ο κ. Παυλόπουλος έχει διαμηνύσει ότι θα κάνει αυτό που αρμόζει στον θεσμικό του ρόλο, αλλά όταν κενωθούν οι θέσεις. Εχω εμπιστοσύνη στην κρίση του»

Εντοπίστηκε σήραγγα 40 μέτρων στη Λιθουανία για τη διέλευση παράνομων μεταναστών από τη Λευκορωσία
Λιθουανοί συνοριοφύλακες δέχθηκαν επίθεση σε μία περίπτωση από ομάδα μεταναστών που αντιστέκονταν στη σύλληψή τους, οι αξιωματικοί αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και οι παράνομοι μετανάστες διέφυγαν πίσω

Πύραυλος προσέκρουσε στη Σελήνη: Τι κρύβει η «σιγή ιχθύος» από NASA και SpaceX;
Ο δεύτερος βαθμός του πυραύλου Falcon 9 προσέκρουσε στη Σελήνη στις 6:35 GMT, αφήνοντας πίσω του κρατήρα 18 μέτρων - η οπτική επιβεβαίωση αναμένεται από τους δορυφόρους σε τροχιά

Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ 1948: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους
Οι «πράσινοι« θα τιμήσουν όσους έπεσαν εν ώρα καθήκοντος

Αμπντούλ Ελ-Σαγέντ: Ένας γιατρός από το Μίσιγκαν που δημιουργεί πονοκέφαλο εκτός από τον Λευκό Οίκο και στους Δημοκρατικούς
Ο γιατρός, πρώην αξιωματούχος δημόσιας υγείας και έντονος επικριτής της ισραηλινής πολιτικής, κατάφερε να ξεπεράσει μία πρωτοφανή οικονομική κινητοποίηση υπέρ της αντιπάλου του, Χέιλι Στίβενς βασιζόμενος σε ένα καθαρά αντικαθεστωτικό αφήγημα

Ένα βήμα πριν τη συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν θέλει έλεγχο της εισερχόμενης ναυτιλίας – Βήματα αποκλιμάκωσης από ΗΠΑ
Ιράν και Ομάν βρίσκονται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας κοινής ανακοίνωσης για τα Στενά του Ορμούζ

Ο Τραμπ ζήτησε να ξηλωθεί μέρος του νέου ελικοδρομίου του Λευκού Οίκου, δεν του άρεσε η κλίση
Το έργο, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν τον Ιούνιο, αποτελεί προσωπική προτεραιότητα του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος έχει ζητήσει να ολοκληρωθεί πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, τέλος Σεπτεμβρίου

Απίστευτο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο «πέταξε» σαν από ταινία καταδίωξης και «ανέβηκε» πάνω σε παρκαρισμένο
Το περίεργο ατύχημα σημειώθηκε στην περιοχή του Ντεπώ χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί

Έκρηξη σε δεξαμενή καυσίμων στη Γκραν Κανάρια: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες
Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, εργασίες συγκόλλησης στις δεξαμενές καυσίμων βρίσκονται πίσω από την έκρηξη

Μίνι ανεμοστρόβιλος «ισοπέδωσε» αγώνες στίβου στην Αγγλία – Τραπέζια και κριτές «πέταξαν» στον αέρα
Αγωνοδίκες εκσφενδονίστηκαν από τις θέσεις τους όταν η δίνη «έπληξε» απροειδοποίητα το στάδιο

Κέρκυρα: Ξαπλώστρες και βαριά αντικείμενα εντοπίστηκαν στον βυθό της παραλίας Ημερολιά
Ανησυχητικές εικόνες από τον βυθό της Ημερολιάς στην Κέρκυρα - ξαπλώστρες και ογκώδη αντικείμενα εγκαταλελειμμένα στη θάλασσα

3ο Piraeus Port Film Festival: 11–13 Σεπτεμβρίου 2026 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Με θεματική «Από τη Βαλτική στη Μεσόγειο», το φεστιβάλ εστιάζει στον διάλογο πολωνικού και ελληνικού κινηματογράφου, με διαγωνιστικό τμήμα ελληνικών ταινιών μικρού μήκους και χρηματικά έπαθλα.

Bacareto Mykonos: Το πρώτο Bruschetti Bar στην Ελλάδα ανοίγει στη Μικρή Βενετία
Το νέο all-day address της Μυκόνου φέρνει την ιταλική aperitivo κουλτούρα με signature cocktails, δημιουργικά bruschetti και έντονη αισθητική ταυτότητα.

Πόρτο Γερμενό: Η στιγμή που οι φλόγες εισβάλλουν στην περιοχή στη 1:20 τα ξημερώματα
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταγράφει τη δραματική εισβολή του πύρινου μετώπου στις 1:20 π.μ. της 1ης Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς που μαινόταν επί πέντε ημέρες στην Αττικοβοιωτία.

Νάλντι Σαλντάνια: Η σeξουαλική επίθεση που σόκαρε το Περού και η μάχη της για δικαίωση
Το βίντεο με την παρενόχληση της τραγουδίστριας από τον μουσικό διευθυντή της ορχήστρας La Bella Luz έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως, ενώ η Εισαγγελία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα.

Αριζόνα: Πελάτες fast food εμπόδισαν ληστή που άρπαξε το σακίδιο ηλικιωμένου
Μάρτυρες έδωσαν περιγραφή του υπόπτου στους αστυνομικούς και ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη μέσα σε λίγα λεπτά

Σοκαριστική δολοφονία στο Μεξικό: Σκότωσαν Influencer ενώ έκανε live έξω από εστιατόριο, δείτε βίντεο
Δύο άτομα σε μηχανή πλησίασαν τον Σέσαρ Γκαστέλουμ και τον πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής

Καλλιθέα: Χτύπησε την πεθερά του μπροστά στο 5χρονο παιδί του και συνελήφθη 35χρονος
Στην κατάθεσή της, η πεθερά του δράστη, φέρεται να αναφέρθηκε και σε παλαιότερα περιστατικά σωματικής βίας σε βάρος της κόρης της, υποστηρίζοντας ότι το πιο πρόσφατο είχε σημειωθεί τον Μάιο του 2026 στη Δανία

Φωτιά στον Κιθαιρώνα: Timelapse βίντεο αποκαλύπτει πώς φούντωσε μέσα σε λίγα λεπτά
Η κάμερα της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνικών Δικτύων στην κορυφή του Κιθαιρώνα κατέγραψε το σχηματισμό νεφών pyrocumulus και την ορμητική εξάπλωση της φωτιάς προς το Πόρτο Γερμενό.

Τρομοκράτης της συμφοράς: Σομαλός που ζει στη Βρετανία ρώτησε το ChatGPT πώς να γίνει τζιχαντιστής του ISIS και συνελήφθη
Κατά το κατηγορητήριο, ο 22χρονος ήρθε αρχικά σε επαφή με άτομο που φέρεται να στρατολογούσε μέλη του ISIS μέσω του TikTok και στη συνέχεια προστέθηκε σε κρυπτογραφημένα κανάλια της εφαρμογής Telegram

Πάρος: Ανήλικοι πλαστογράφησαν ταυτότητα για να μπουν σε μπαρ
Ο ένας κατέληξε στο νοσοκομείο λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ

Νέες εικόνες από το σημείο της συντριβής των ελικοπτέρων στη φωτιά της Δυτικής Αττικής, δείτε βίντεο
Το φωτογραφικό υλικό αποτυπώνει τις στιγμές μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου από το οποίο διασώθηκαν ο Βρετανός πιλότος και ο Έλληνας σύνδεσμος-μεταφραστής

Νατζμέ Αμινί: 23χρονη Ιρανή φοιτήτρια κινδυνεύει με εκτέλεση για αναρτήσεις στο instagram
Η Αμινί ξυλοκοπήθηκε, συνελήφθη και αναγκάστηκε σε ομολογία για πλήθος κατηγοριών

Η πολύ μυστική συνάντηση Χαμενεΐ - Πεζεσκιάν στο πίσω κάθισμα αυτοκινήτου - Ακουγαν μόνο φωνές
Οι δύο φέρεται να συναντήθηκαν σε μυστική τοποθεσία, αλλά χωρίς ο ένας να βλέπει τον άλλον, παρά μόνο να ακούει τη φωνή

Τραγωδία στη Λέρο: Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε γυναίκα στην Αγία Μαρίνα
Το φορτηγό έκανε όπισθεν και παρέσυρε τη γυναίκα – Η τοπική κοινωνία της Λέρου είναι συγκλονισμένη από το τροχαίο δυστύχημα

Προφυλακίστηκε ο 41χρονος για τη δολοφονία της διασώστριας στη Σύρο
Αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων η οποία διενεργήθηκε στη σορό της 42χρονης

Καιρός: Πότε αναμένεται το νέο κύμα ζέστης - Η πρόγνωση Κολυδά για το 15ήμερο
Σε ποια τμήματα της χώρας αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Βρέθηκε η σορός του συζύγου της Ιταλίδας υπουργού Οικογένειας - Χάθηκε σε λίμνη πριν από έναν μήνα
Ο Λουίτζι Καβαλάρι, 84 ετών, είχε εξαφανιστεί στις 27 Ιουνίου στη λίμνη Βίκο, αφήνοντας πίσω του την υπουργό Ευγενία Ροτσέλα λίγους μήνες μετά τη χρυσή τους επέτειο.

Το 42% των δασών της Αττικής έχει καεί την τελευταία δεκαετία – Καλύτερη η εικόνα στη Δυτική Αττική
Από το 2017 έως και τις 3 Αυγούστου 2026 καταγράφηκαν συνολικά 15 μεγάλες δασικές πυρκαγιές

«Κόκκινος συναγερμός» για φωτιές την Τετάρτη 05/08: Στο Red Code η Αττική και τρεις ακόμη περιοχές
Σε επιφυλακή δήμοι και περιφέρειες

Έκρηξη σε εργαστήριο επισκευής σκαφών στα Χανιά – Νεκρός ο ιδιοκτήτης
Ο άνδρας έφερε σοβαρά εγκαύματα

Η ΕΠΟ αποσύρει τη στήριξή της στον Ινφαντίνο για την προεδρία της FIFA
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημέρωσε τη FIFA πως δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Τζιάνι Ινφαντίνο

Αδιανόητο περιστατικό στη Νάξο: Πανικόβλητος άνδρας έψαχνε το παιδί του και τελικά το είχε ξεχάσει στο κατάλυμα που διέμενε
Το παιδί θεωρήθηκε αγνοούμενο, αλλά η αλήθεια ήταν διαφορετική

Ψάθα: Συνελήφθη ο αδελφός αντιδημάρχου που παραβίασε φυλασσόμενο χώρο και προσέκρουσε στα συντρίμμια του ελικοπτέρου
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο 49χρονος επιχείρησε να περάσει με το αυτοκίνητό του, από τον δρόμο για την Ψάθα

Μαρία Σιαμπάνου: Τι έκρυβε το γέλιο της ρεπόρτερ στη ζωντανή σύνδεση από τη φωτιά στα Μέγαρα
Ο μετεωρολόγος Ιωάννης Σταματάκης, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, αποκάλυψε την αιτία που πυροδότησε πλήθος αντιδράσεων στα social media.

Ελαιόλαδο: Νέο κύμα ανατιμήσεων απειλεί το φθινόπωρο
Αγρότες σε όλη την Ευρώπη προειδοποιούν για σημαντικές απώλειες παραγωγής σε δεκάδες καλλιέργειες, από το καλαμπόκι έως τα λαχανικά, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ελληνόκτητο πλοίο χτυπήθηκε στα στενά του Ορμούζ - Αγνοείται μέλος του πληρώματος
Το πλοίο έπλεε υπό σημαία Λιβερίας και το τελευταίο σήμα του καταγράφηκε στον κόλπο του Ομάν

Χανιά: Νεκρή σε χωράφι βρέθηκε η 75χρονη που αγνοούνταν
Την άτυχη ηλικιωμένη, η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα άνοιας, εντόπισε τυχαία περαστικός στην περιοχή Νεροκούρου - τα αίτια θανάτου θα διερευνηθούν με νεκροψία.

Ψάθα: Συνελήφθη αδελφός αντιδημάρχου που παραβίασε τον αποκλεισμό στα συντρίμμια του ελικοπτέρου
Ο 49χρονος επιχείρησε να περάσει με το αυτοκίνητό του στον αποκλεισμένο χώρο του δυστυχήματος και τελικά ακούμπησε τα συντρίμμια, ενώ εκκρεμεί η έρευνα της ΔΑΟΕ για τον θάνατο των δύο χειριστών.

Drone κατέγραψε την καταστροφή που άφησε πίσω της η φωτιά στη Φωκίδα
Πρόκειται για τη φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι της 1ης Αυγούστου σε δασική έκταση στο Σκάλωμα

Σκάφος αναψυχής στη Σκόπελο λεηλατούσε τον ελληνικό βυθό, η ΔΕΟΣ κατέσχεσε προστατευμένα κοράλλια αξίας 800.000 ευρώ
Από τον βυθό του Αιγαίου στα εργαστήρια της νότιας Ιταλίας - Πώς η ανάλυση κινδύνου της ΑΑΔΕ και τα ψηφιακά ίχνη αποκάλυψαν παράνομο φορτίο 800.000 ευρώ και την κομπίνα του «κόκκινου χρυσού»










