Την εκτίμηση ότι «η Τουρκία δεν μπλοφάρει» διατυπώνει ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, με αφορμή την εισβολή της Τουρκίας στην βόρεια Συρία.
Όπως γράφει χαρακτηριστικά επικαλούμενος την πολυετή ενασχόληση στα 45 έτη της στρατιωτικής του καριέρας «με τον δυνητικό και διαχρονικό αντίπαλο της χώρας μας {...} η Τουρκία δεν έφυγε ποτέ με την πέννα από εκεί όπου ο στρατός της μπήκε με τη ξιφολόγχη».
Ολόκληρο το κείμενο του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ:
«Δεν είμαι ειδικός τουρκολόγος. Ούτε και πολιτικός αναλυτής ή ακαδημαϊκός γεωπολιτικός επιστήμων, και φυσικά δεν διαθέτω περισσότερες ή «ειδικές» πληροφορίες από τα αρμόδια και υπεύθυνα για αυτό, όργανα. Επειδή όμως στα 45 χρόνια της στρατιωτικής μου καριέρας ασχολήθηκα, ως όφειλα, με τον δυνητικό και διαχρονικό αντίπαλο της χώρας μας, την Τουρκία, θεωρώ ότι απέκτησα κάποια γνώση για τη χώρα, την οποία αυτή γνώση, είχα την τύχη και την τιμή, να την εμπλουτίσω με την εμπειρία μου στην κορυφή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Κατέληξα λοιπόν σε επτά σημεία που περιγράφουν κατά τη γνώμη μου σε ικανοποιητικό βαθμό την τουρκική συμπεριφορά, αντίληψη και νοοτροπία.
1. Η Τουρκία δεν μπλοφάρει. Οι προθέσεις και οι επιθυμίες της ανακοινώνονται ξεκάθαρα και καταβάλλεται διαχρονικά άοκνη, σταθερή και συνεχής προσπάθεια να υλοποιηθούν. Διαπραγματεύεται αλλά δεν μπλοφάρει. Αυτά που λέει θα τα πραγματοποιήσει.
2. Η Τουρκία δεν έφυγε ποτέ με την πέννα από εκεί όπου ο στρατός της μπήκε με τη ξιφολόγχη. Η τήρηση των διεθνών συνθηκών ή των προβλέψεων του διεθνούς δικαίου ποτέ δεν εμπόδισε τη Τουρκία από το να προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων της για την επιδίωξη των στόχων της. Η διεθνής κατάσταση και οι διεθνείς σχέσεις για την Τουρκία δεν στηρίζονται σε αρχές και αξίες αλλά αποκλειστικά στην ισχύ και στην επιβολή της. Η εισβολή στη Βόρεια Συρία είναι μια κατάφωρη καταπάτηση της Συνθήκης της Λωζάνης που καθορίζει τα σύνορα της Τουρκίας. Οποίος καταπατά τόσο βάναυσα τα νότια σύνορα του, τι είναι αυτό που μας κάνει να πιστεύουμε ή να ελπίζουμε, ότι θα σεβαστεί τα δυτικά θαλάσσια και χερσαία σύνορα του με την Ελλάδα;
3. Οι Τουρκικές ενέργειες είναι πάντα προβλέψιμες. Ακολουθούν και σέβονται τις διαδικασίες και τον βασικό και αρχικό σχεδιασμό. Η Άγκυρα εκτελεί μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και εμμένει στον αρχικό σκοπό και στους αρχικούς στόχους χωρίς να παρεκκλίνει από αυτούς, ανεξαρτήτως αντιδράσεων. Δεν επιδιώκονται και δεν ενθαρρύνονται εκπλήξεις ή αυτοσχεδιασμοί. Η πρόθεση δημιουργίας ζώνης ασφαλείας για τους πρόσφυγες στη Βόρειο Συρία ανακοινώθηκε στους Αμερικανούς από την Τουρκία ήδη από το 2014. Παρά τις αντιδράσεις των Αμερικανών και της διεθνούς κοινότητος υλοποιείται το 2019. Όλες οι πρόσφατες ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Όρκου του 1920 που πρόσφατα «ανανέωσε» η τουρκική ηγεσία. Αφορούσε στην επανάκτηση των εδαφών της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
4. Η Τουρκία στις σχέσεις της στην εσωτερική πολιτική σκηνή αλλά και στο διεθνή χώρο δεν είναι φιλική, ούτε διαλεκτική, συμφιλιωτική ή συναινετική. Είναι μόνιμα και αποκλειστικά συγκρουσιακή προς όλους όσους έχουν αντίθετη γνώμη ή αντίθετα συμφέροντα. Εφόσον είσαι αντίπαλος δεν επιθυμεί να σου δώσει το χέρι και να έρθετε σε συνεννόηση. Επιθυμεί να σε ρίξει από το βράχο για να τελειώσει η αντιπαράθεση μαζί σου. Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Τουρκία παρόλη την προσπάθεια της να φανεί ως τέτοια, δεν είναι και ενδεχομένως να μην μπορεί ποτέ να γίνει, μια δυτικού τύπου χώρα. Δεν πρέπει επίσης να μας διαφεύγει ότι δεν πέρασε από το αμόνι του ανθρωπισμού, της χριστιανικής ηθικής, της δημοκρατίας και των προβλέψεων του κράτους δικαίου και της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που σφυρηλάτησαν τις δυτικές δημοκρατίες. Παρόλη τη δυτικόστροφη πορεία της όσο επικρατούσαν τα κεμαλικά ριζοσπαστικά ιδεώδη η Τουρκία είναι διαφορετική. Δεν ενδιαφέρεται -παρά τα όσα λέει - για λύσεις αμοιβαίου κέρδους (win - win). Επιδιώκει και αναγνωρίζει μόνο λύσεις μηδενικού αθροίσματος (zero sum) όπου αυτή θα είναι ο αποκλειστικός νικητής. Δεν συνδιαλέγεται παρά μόνο με τους όρους της. Προσπαθεί πάντα να περιορίζει τον αντίπαλο της, αφήνοντας του δυο μόνο βασικές επιλογές: συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της ή κρίση και ενδεχομένως πόλεμο με τις πολυπληθείς και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις της.
5. Ο Ερντογάν επιδιώκει κάποιες μεγάλες επιτυχίες, κατά κύριο λόγο εδαφικές, αλλά και οικονομικές/επενδυτικές, οι οποίες κατά τον εορτασμό των 100 ετών της Τουρκικής Δημοκρατίας το 2023, θα του προσδώσουν το ανάλογο κύρος αλλά και το προσωπικό «αφήγημα» που θα του εξασφαλίσει τη θέση του νέου Εθνάρχη – Πατέρα των Τούρκων σε διαδοχή και αντικατάσταση του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις ή τα έργα υποδομής δεν επαρκούν. Απαιτείται απόκτηση εδάφους. Οι εδαφικές φιλοδοξίες του δεν είναι καινούργιες. Ξαναήρθαν στο προσκήνιο με την αναβίωση του Εθνικού Όρκου. Το θέμα των υδρογονανθράκων, χωρίς να υποτιμάται η επενδυτική του αξία, είναι απλά η πρόφαση που βρήκε και εκμεταλλεύεται προκειμένου να διεκδικήσει παλαιά οθωμανικά εδάφη, δικαιώματα, αναβαθμισμένο ρόλο και χώρο ελιγμών και κυριαρχίας. Η ανάδυση της Τουρκίας σε μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη στις μέρες μας, ξεκίνησε από τον Τουργκούτ Οζάλ και συνεχίζεται από τον Ερντογάν.
6. Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε ότι, η τουρκική κοινωνία είναι «εκπαιδευμένη» στον εθνικιστικό αναθεωρητισμό και τις μαξιμαλιστικές εθνικιστικές επιδιώξεις. Αυτό συνεπάγεται μια συνεχή ψυχολογική εξοικείωση με το ενδεχόμενο σύρραξης με τα γειτονικά κράτη. Αυτό εξυπηρετεί η κατά καιρούς αναβίωση των απαιτήσεων για τα ελληνικά νησιά. Παράλληλα εξ αιτίας του κουρδικού ανταρτοπόλεμου, η τουρκική κοινωνία έχει εξοικειωθεί και έχει συνηθίσει στις ανθρώπινες απώλειες των στρατιωτικών της κατά τη διεξαγωγή διαφόρων επιχειρήσεων. Καταλαβαίνει επίσης ότι θα υπάρξουν απώλειες μεταξύ των αμάχων – φίλιων και εχθρών, και είναι παντελώς αδιάφορη για τυχόν ωμότητες και εγκλήματα που θα διαπράξουν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ή οι σύμμαχοι τους κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων. Οι τουρκικές επιχειρήσεις και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πάντα την πλήρη υποστήριξη και αγάπη του τουρκικού λαού.
7. Οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν συσσωρεύσει μεγάλη ατομική αλλά και συλλογική τακτική και επιχειρησιακή εμπειρία και γνώση από την εκτέλεση πραγματικών στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των Κούρδων. Τα στελέχη τους έχουν εξοικειωθεί πλήρως με τη διοίκηση τον έλεγχο και την εκτέλεση πολεμικών επιχειρήσεων αλλά και με τις απώλειες προσωπικού και τις συναισθηματικές δυσχέρειες και τα ψυχολογικά τραύματα που αυτές συνεπάγονται. Έχουν ζήσει σε πραγματικές πολεμικές συνθήκες. Η εκπαίδευση και η εμπειρία αυτή αντισταθμίζει κατά τη γνώμη μου σε πολύ μεγάλο βαθμό διάφορους πραγματικούς ή φανταστικούς πολλαπλασιαστές ισχύος ή σημεία υπεροχής που θεωρείται ότι έχουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, ως άλλοθι και αντιστάθμισμα υφισταμένων ελλείψεων σε οργάνωση επάνδρωση και εξοπλισμό.
Όσο για το σχόλιο που ακούγεται όλο και συχνότερα , ακόμη και στα ΜΜΕ, δηλαδή, για το πώς εμείς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη Τουρκία, αν παραστεί ανάγκη, με τις πολλαπλάσιες στρατιωτικές της δυνατότητες, τις εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες της και τα χιλιάδες άρματα και πυροβόλα, με δεδομένο ότι είμαστε μια πολύ μικρότερη χώρα με οικονομία σε κρίση και με πολύ μικρότερες στρατιωτικές δυνατότητες και υποπολλαπλάσιο πληθυσμό και ένοπλες δυνάμεις, θα ήθελα να πω το εξής:
Την απειλή και τον αντίπαλο δεν τους επιλέγεις, απλά τους αναγνωρίζεις, τους αξιολογείς και σχεδιάζεις ψύχραιμα πως θα τους αντιμετωπίσεις. Αυτός μας έτυχε, αυτόν θα αντιμετωπίσουμε. Η παγκόσμια εμπειρία αλλά και η ιστορική διαδρομή του ελληνισμού δείχνει ότι δεν υπάρχουν απειλές που δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν. Αρκεί να είμαστε ψύχραιμοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι να νικήσουμε».
Πηγή: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/5501493/stratigos-kostarakos-gia-syria-i-toyrkia-den-mplofarei?fbclid=IwAR3A_OiY12xQIhYUXCL3w5tZfLMUv6JySoIuaZqF4yL3LXE_2zSGTsW7ano
Πρωτόγνωρες εικόνες από την κακοκαιρία Τερέζα στις Κανάριες Νήσους: Θυελλώδεις άνεμοι και γιγαντιαία κύματα, χιόνισε στην Τενερίφη
Οι άνεμοι ξεπέρασαν τα 140 χλμ/ώρα, δρόμοι πλημμύρισαν, ακυρώθηκαν πτήσεις, ενώ οι Αρχές έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις φοβούμενες για τη σωματική ακεραιότητα ντόπιων και τουριστών

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γνωστός tiktoker bodybuilder – Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο γυμναστήριό του για αναβολικά
Ο 34χρονος έχει έντονη δραστηριότητα στα social media - Έρευνα της αστυνομίας για κύκλωμα διακίνησης αναβολικών

Σοκ στην Τουρκία: Πυροβόλησαν και σκότωσαν 21χρονο ποδοσφαιριστή
Δέχθηκε πυροβολισμούς από αγνώστους

Βόμβα Πούτιν: Κόβω τις πληροφορίες στο Ιράν αν αφήσετε την Ουκρανία
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να πρότεινε στις ΗΠΑ να σταματήσει τη ροή κρίσιμων πληροφοριών προς το Ιράν, με αντάλλαγμα το πάγωμα της αμερικανικής βοήθειας πληροφοριών στην Ουκρανία

Αγνωστο έργο του Ελ Γκρέκο αποκαλύφθηκε στο Βατικανό μετά από συντήρηση
Ο Λυτρωτής

Αμερικανική απόβαση στα Στενά του Ορμούζ; Μπορεί να αποδειχθεί αποστολή αυτοκτονίας
Αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν απόβαση στα εδάφη στα Στενά του Ορμούζ θα μπορούσε να αποδειχθεί το χειρότερο λάθος του πολέμου. Οι αναλογίες με αυτές της μάχης της Καλλίπολης στο Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο δείχνουν λουτρό αίματος

Μπάρον Τραμπ: Είναι ίδιος ο πατέρας του με μία μόνο διαφορά
Σύμφωνα με πληροφορίες ο μικρότερος γιος του Αμερικανού προέδρου έχει κληρονομήσει το ενδιαφέρον του πατέρα του τόσο για τα χρήματα όσο και τη δημιουργία ονόματος

Νεκροί δύο κρατούμενοι από υπερβολική δόση ναρκωτικών στις φυλακές Κορυδαλλού
Και τρίτος κρατούμενος ηλικίας 29 ετών είναι σε σοβαρή κατάσταση λόγω χρήσης κοκτέιλ ναρκωτικώ

Ο Τραμπ προς ΝΑΤΟ: Δειλοί θα το θυμόμαστε
Ο Τραμπ κατηγορεί το ΝΑΤΟ για «έλλειψη υποστήριξης» στον πόλεμο κατά του Ιράν

Πέθανε ο Τσακ Νόρις σε ηλικία 86 ετών
Η συγκινητική ανάρτηση της οικογένειας του

Έφοδος αστυνομικών του ελληνικού FBI σε γνωστή γκαλερί στο Κολωνάκι
Μετά από καταγγελίες πολιτών

Μακρόν: Το γαλλικό πολεμικό ναυτικό κατέσχεσε το τάνκερ Deyna – Συνδέεται με τον ρωσικό στόλο «φάντασμα»
Είναι το τρίτο τάνκερ που θεωρείται ότι ανήκει στον σκιώδη ρωσικό στόλο και το οποίο συλλαμβάνεται από τις γαλλικές αρχές

Βέροια: Ομολόγησε τον άγριο ξυλοδαρμό της 24χρονης ο νεαρός που προσήχθη – Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα
Ο 20χρονος είχε ραντεβού το βράδυ της Τετάρτης με την νεαρή γυναίκα - Μετά την προσαγωγή του ο ίδιος φαίνεται ότι ομολόγησε πως την χτύπησε κατά τη διάρκεια λεκτικού καβγά

Οι διάλογοι που «πρόδωσαν» το κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων στην Κρήτη: «Φέρτους μέσα να τους δασκαλέψω, λεφτά έφερες;»
Το κύκλωμα λειτουργούσε υπό το «κέλυφος» επιχείρησης που παρείχε γραμματειακές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας τη νόμιμη δραστηριότητα ως κάλυψη για την παράνομη δράση

Ο τραπεζίτης που προέβλεψε την οικονομική κρίση του 2008 προειδοποιεί ότι κάτι χειρότερο πλησιάζει
Ο Ρίτσαρντ Μπούκσταμπερ με άρθρο του στους New York Times κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Ζευγάρι Βρετανών ξεκίνησε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με μηχανή και κατέληξε σε φυλακή του Ιράν
Χρησιμοποιήθηκε ως «ανθρώπινη ασπίδα»

Το Ντουμπάι σε πλήρη κατάρρευση: Αποθέματα νερού για 48 ώρες - Φήμες για επιβολή capital controls
To πάλαι ποτέ πάμπλουτο και υπερπολυτελές Εμιράτο καταρρέει στη φρίκη του πολέμου

Θεσσαλονίκη: Αυστηρά μέτρα απολύμανσης στο λιμάνι και το αεροδρόμιο για τον αφθώδη πυρετό, σε συναγερμό οι αρμόδιοι φορείς
Μεταδίδεται πολύ εύκολα, ακόμη και με τον αέρα, μέχρι και σε απόσταση 50 χιλιομέτρων

Βέροια: Προσαγωγή ενός ατόμου για την υπόθεση της 24χρονης που βρέθηκε χτυπημένη σε πυλωτή
Η νεαρή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς τα τραύματά της δείχνουν ότι υπέστη σοβαρό ξυλοδαρμό

Μόριο αίματος από πύθωνες γίνεται φάρμακο απώλειας βάρους χωρίς τις παρενέργειες των GLP-1
Έρευνα υποδηλώνει ότι ένας μεταβολίτης στο αίμα του πύθωνα επηρεάζει τον μεταβολισμό και τη ρύθμιση του βάρους του.

Απόφαση-σταθμός ΣτΕ για ομόφυλα ζευγάρια: Συνταγματικός ο γάμος και η υιοθεσία - «Δεν θίγονται παραδόσεις της Εκκλησίας»
Απόφαση-σταθμός για την τενκοθεσία αλλά και τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών

Βίντεο Κωνσταντοπούλου από την Λάρισα την ώρα που υπέβαλαν μήνυση Καρυστιανού και Ρούτσι
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας περιέγραψε το τεταμένο κλίμα και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι οικογένειες προχώρησαν σε νομικές ενέργειες κατά δικαστικών λειτουργών

Ανείπωτη τραγωδία: 9χρονη πέθανε καθώς συμμετείχε σε επικίνδυνο challenge στα social media
Το κορίτσι εντοπίστηκε νεκρό από τον πατέρα της, τυλιγμένο με ένα καλώδιο στο λαιμό

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Θεσπρωτία
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή της Θεσπρωτίας, το πρωί της Παρασκευής.

NASA: Προετοιμάζεται για την εκτόξευση του πυραύλου «Αρτεμις» στη Σελήνη
Το διαστημικό σκάφος Orion και το σύστημα εκτόξευσης μεταφέρονται στην εξέδρα στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι

Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει αν δεν έχετε βγάλει μέχρι το καλοκαίρι
Η απόφαση για την αντικατάσταση των παλαιών ταυτοτήτων συνδέεται άμεσα με την ανάγκη βελτίωσης των μέτρων ασφαλείας

Ραγίζει καρδιές: Η Μπέλλα συνεχίζει την καθημερινή βόλτα τους σαν να είναι ακόμα μαζί
Δεν τον αποχαιρέτησε ποτέ: Η συγκλονιστική ρουτίνα της Μπέλλας μετά την απώλεια του ανθρώπου της

Ιράν: Νεκρός ο στρατηγός Ναϊνί, εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης
Ο στρατηγός Ναϊνί φέρεται να σκοτώθηκε σε ένα από τα κύματα αεροπορικών επιθέσεων που έπληξαν στρατηγικά κέντρα διοίκησης στην Τεχεράνη και την περιοχή του Καράτζ

Patriot στη Σαουδική Αραβία: Τι λέει το έμβλημα της ελληνικής δύναμης με φράση από την Ιλιάδα
Η Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας εστάλη το 2021

Έρευνα: Οι γυναίκες είναι 21% πιο πιθανό να επιβιώσουν από 12 τύπους καρκίνου – Ποιοι είναι
Ένας αυξανόμενος όγκος ερευνών υποδηλώνει ότι το βιολογικό φύλο μπορεί να επηρεάζει τα αποτελέσματα θεραπειών καρκίνου περισσότερο απ’ ό,τι είχε γίνει κατανοητό προηγουμένως

Τέμπη: Καταγγελία Καρυστιανού για κύκλωμα στα δικαστήρια Λάρισας
Καταδικάζουμε τη βασιλεία της ομερτά στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας και όχι μόνο, αναφέρει μεταξύ άλλων

Στη δημοσιότητα το βίντεο που Ιρανοί καταρρίπτουν το αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος
Ο πιλότος του αεροσκάφους είναι καλά στην υγεία του

Ανατρεπτική εξέλιξη: Έφηβος ο μασκοφόρος με μαχαίρι της Νέας Υόρκης - Τον παρέδωσε η οικογένειά του
Ο νεαρός ζούσε με τον πατέρα του, λίγα τετράγωνα μακριά από το σημείο της επίθεσης

Περσικός: Χτυπήθηκε δεξαμενόπλοιο - Αγνοείται ο καπετάνιος
Δεκαπέντε μέλη πληρώματος διασώθηκαν από ένα πετρελαιοφόρο που έφερε τη σημαία των Νήσων Κουκ, αλλά «ο καπετάνιος αγνοείται»

Το Ιράν εκτέλεσε τον 19χρονο πρωταθλητή πάλης Σαλέχ Μοχαμαντί σε δημόσιο απαγχονισμό
Ο νεαρός πρωταθλητής εκτελέστηκε δημόσια μαζί με άλλους δύο για τις διαδηλώσεις του Ιανουαρίου ενάντια στο καθεστώς

Τροχαίο στην Κηφισιά: Λεωφορείο συγκρούστηκε με ΙΧ
Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

Ηράκλειο: Γυναίκα γέννησε μέσα σε ασθενοφόρο - 30` μετά μητέρα και νεογνό μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ
Όλα κύλησαν κατ`ευχήν με τη βοήθεια της μαίας και του γιατρού

Τι επιπτώσεις θα έχει ο πόλεμος στην ευρωπαϊκή οικονομία: Το καλό, το κακό και το χειρότερο σενάριο
Οπως διευκρίνισε η επικεφαλής της ΕΚΤ οποιαδήποτε δημοσιονομική αντίδραση στο σοκ των τιμών ενέργειας πρέπει να είναι προσωρινή, στοχευμένη και προσαρμοσμένη

Τραμπ: «Δεν στέλνω στρατεύματα πουθενά, και αν το έκανα δεν θα σας το έλεγα» - Νέα αιχμή για το ΝΑΤΟ
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο Νετανιάχου συμφώνησε να μην επιτεθεί στα ενεργειακούς στόχους του Ιράν

Περσικός: Έκτακτη προσγείωση για F-35 - Χτυπήθηκε από ιρανικό πύραυλο
Το αεροσκάφος πέμπτης γενιάς τύπου stealth «εκτελούσε αποστολή μάχης πάνω από το Ιράν» όταν αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση σε βάση στη Μέση Ανατολή










