Την εκτίμηση ότι «η Τουρκία δεν μπλοφάρει» διατυπώνει ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, με αφορμή την εισβολή της Τουρκίας στην βόρεια Συρία.
Όπως γράφει χαρακτηριστικά επικαλούμενος την πολυετή ενασχόληση στα 45 έτη της στρατιωτικής του καριέρας «με τον δυνητικό και διαχρονικό αντίπαλο της χώρας μας {...} η Τουρκία δεν έφυγε ποτέ με την πέννα από εκεί όπου ο στρατός της μπήκε με τη ξιφολόγχη».
Ολόκληρο το κείμενο του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ:
«Δεν είμαι ειδικός τουρκολόγος. Ούτε και πολιτικός αναλυτής ή ακαδημαϊκός γεωπολιτικός επιστήμων, και φυσικά δεν διαθέτω περισσότερες ή «ειδικές» πληροφορίες από τα αρμόδια και υπεύθυνα για αυτό, όργανα. Επειδή όμως στα 45 χρόνια της στρατιωτικής μου καριέρας ασχολήθηκα, ως όφειλα, με τον δυνητικό και διαχρονικό αντίπαλο της χώρας μας, την Τουρκία, θεωρώ ότι απέκτησα κάποια γνώση για τη χώρα, την οποία αυτή γνώση, είχα την τύχη και την τιμή, να την εμπλουτίσω με την εμπειρία μου στην κορυφή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Κατέληξα λοιπόν σε επτά σημεία που περιγράφουν κατά τη γνώμη μου σε ικανοποιητικό βαθμό την τουρκική συμπεριφορά, αντίληψη και νοοτροπία.
1. Η Τουρκία δεν μπλοφάρει. Οι προθέσεις και οι επιθυμίες της ανακοινώνονται ξεκάθαρα και καταβάλλεται διαχρονικά άοκνη, σταθερή και συνεχής προσπάθεια να υλοποιηθούν. Διαπραγματεύεται αλλά δεν μπλοφάρει. Αυτά που λέει θα τα πραγματοποιήσει.
2. Η Τουρκία δεν έφυγε ποτέ με την πέννα από εκεί όπου ο στρατός της μπήκε με τη ξιφολόγχη. Η τήρηση των διεθνών συνθηκών ή των προβλέψεων του διεθνούς δικαίου ποτέ δεν εμπόδισε τη Τουρκία από το να προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων της για την επιδίωξη των στόχων της. Η διεθνής κατάσταση και οι διεθνείς σχέσεις για την Τουρκία δεν στηρίζονται σε αρχές και αξίες αλλά αποκλειστικά στην ισχύ και στην επιβολή της. Η εισβολή στη Βόρεια Συρία είναι μια κατάφωρη καταπάτηση της Συνθήκης της Λωζάνης που καθορίζει τα σύνορα της Τουρκίας. Οποίος καταπατά τόσο βάναυσα τα νότια σύνορα του, τι είναι αυτό που μας κάνει να πιστεύουμε ή να ελπίζουμε, ότι θα σεβαστεί τα δυτικά θαλάσσια και χερσαία σύνορα του με την Ελλάδα;
3. Οι Τουρκικές ενέργειες είναι πάντα προβλέψιμες. Ακολουθούν και σέβονται τις διαδικασίες και τον βασικό και αρχικό σχεδιασμό. Η Άγκυρα εκτελεί μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και εμμένει στον αρχικό σκοπό και στους αρχικούς στόχους χωρίς να παρεκκλίνει από αυτούς, ανεξαρτήτως αντιδράσεων. Δεν επιδιώκονται και δεν ενθαρρύνονται εκπλήξεις ή αυτοσχεδιασμοί. Η πρόθεση δημιουργίας ζώνης ασφαλείας για τους πρόσφυγες στη Βόρειο Συρία ανακοινώθηκε στους Αμερικανούς από την Τουρκία ήδη από το 2014. Παρά τις αντιδράσεις των Αμερικανών και της διεθνούς κοινότητος υλοποιείται το 2019. Όλες οι πρόσφατες ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Όρκου του 1920 που πρόσφατα «ανανέωσε» η τουρκική ηγεσία. Αφορούσε στην επανάκτηση των εδαφών της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
4. Η Τουρκία στις σχέσεις της στην εσωτερική πολιτική σκηνή αλλά και στο διεθνή χώρο δεν είναι φιλική, ούτε διαλεκτική, συμφιλιωτική ή συναινετική. Είναι μόνιμα και αποκλειστικά συγκρουσιακή προς όλους όσους έχουν αντίθετη γνώμη ή αντίθετα συμφέροντα. Εφόσον είσαι αντίπαλος δεν επιθυμεί να σου δώσει το χέρι και να έρθετε σε συνεννόηση. Επιθυμεί να σε ρίξει από το βράχο για να τελειώσει η αντιπαράθεση μαζί σου. Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Τουρκία παρόλη την προσπάθεια της να φανεί ως τέτοια, δεν είναι και ενδεχομένως να μην μπορεί ποτέ να γίνει, μια δυτικού τύπου χώρα. Δεν πρέπει επίσης να μας διαφεύγει ότι δεν πέρασε από το αμόνι του ανθρωπισμού, της χριστιανικής ηθικής, της δημοκρατίας και των προβλέψεων του κράτους δικαίου και της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που σφυρηλάτησαν τις δυτικές δημοκρατίες. Παρόλη τη δυτικόστροφη πορεία της όσο επικρατούσαν τα κεμαλικά ριζοσπαστικά ιδεώδη η Τουρκία είναι διαφορετική. Δεν ενδιαφέρεται -παρά τα όσα λέει - για λύσεις αμοιβαίου κέρδους (win - win). Επιδιώκει και αναγνωρίζει μόνο λύσεις μηδενικού αθροίσματος (zero sum) όπου αυτή θα είναι ο αποκλειστικός νικητής. Δεν συνδιαλέγεται παρά μόνο με τους όρους της. Προσπαθεί πάντα να περιορίζει τον αντίπαλο της, αφήνοντας του δυο μόνο βασικές επιλογές: συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της ή κρίση και ενδεχομένως πόλεμο με τις πολυπληθείς και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις της.
5. Ο Ερντογάν επιδιώκει κάποιες μεγάλες επιτυχίες, κατά κύριο λόγο εδαφικές, αλλά και οικονομικές/επενδυτικές, οι οποίες κατά τον εορτασμό των 100 ετών της Τουρκικής Δημοκρατίας το 2023, θα του προσδώσουν το ανάλογο κύρος αλλά και το προσωπικό «αφήγημα» που θα του εξασφαλίσει τη θέση του νέου Εθνάρχη – Πατέρα των Τούρκων σε διαδοχή και αντικατάσταση του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις ή τα έργα υποδομής δεν επαρκούν. Απαιτείται απόκτηση εδάφους. Οι εδαφικές φιλοδοξίες του δεν είναι καινούργιες. Ξαναήρθαν στο προσκήνιο με την αναβίωση του Εθνικού Όρκου. Το θέμα των υδρογονανθράκων, χωρίς να υποτιμάται η επενδυτική του αξία, είναι απλά η πρόφαση που βρήκε και εκμεταλλεύεται προκειμένου να διεκδικήσει παλαιά οθωμανικά εδάφη, δικαιώματα, αναβαθμισμένο ρόλο και χώρο ελιγμών και κυριαρχίας. Η ανάδυση της Τουρκίας σε μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη στις μέρες μας, ξεκίνησε από τον Τουργκούτ Οζάλ και συνεχίζεται από τον Ερντογάν.
6. Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε ότι, η τουρκική κοινωνία είναι «εκπαιδευμένη» στον εθνικιστικό αναθεωρητισμό και τις μαξιμαλιστικές εθνικιστικές επιδιώξεις. Αυτό συνεπάγεται μια συνεχή ψυχολογική εξοικείωση με το ενδεχόμενο σύρραξης με τα γειτονικά κράτη. Αυτό εξυπηρετεί η κατά καιρούς αναβίωση των απαιτήσεων για τα ελληνικά νησιά. Παράλληλα εξ αιτίας του κουρδικού ανταρτοπόλεμου, η τουρκική κοινωνία έχει εξοικειωθεί και έχει συνηθίσει στις ανθρώπινες απώλειες των στρατιωτικών της κατά τη διεξαγωγή διαφόρων επιχειρήσεων. Καταλαβαίνει επίσης ότι θα υπάρξουν απώλειες μεταξύ των αμάχων – φίλιων και εχθρών, και είναι παντελώς αδιάφορη για τυχόν ωμότητες και εγκλήματα που θα διαπράξουν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ή οι σύμμαχοι τους κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων. Οι τουρκικές επιχειρήσεις και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πάντα την πλήρη υποστήριξη και αγάπη του τουρκικού λαού.
7. Οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν συσσωρεύσει μεγάλη ατομική αλλά και συλλογική τακτική και επιχειρησιακή εμπειρία και γνώση από την εκτέλεση πραγματικών στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των Κούρδων. Τα στελέχη τους έχουν εξοικειωθεί πλήρως με τη διοίκηση τον έλεγχο και την εκτέλεση πολεμικών επιχειρήσεων αλλά και με τις απώλειες προσωπικού και τις συναισθηματικές δυσχέρειες και τα ψυχολογικά τραύματα που αυτές συνεπάγονται. Έχουν ζήσει σε πραγματικές πολεμικές συνθήκες. Η εκπαίδευση και η εμπειρία αυτή αντισταθμίζει κατά τη γνώμη μου σε πολύ μεγάλο βαθμό διάφορους πραγματικούς ή φανταστικούς πολλαπλασιαστές ισχύος ή σημεία υπεροχής που θεωρείται ότι έχουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, ως άλλοθι και αντιστάθμισμα υφισταμένων ελλείψεων σε οργάνωση επάνδρωση και εξοπλισμό.
Όσο για το σχόλιο που ακούγεται όλο και συχνότερα , ακόμη και στα ΜΜΕ, δηλαδή, για το πώς εμείς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη Τουρκία, αν παραστεί ανάγκη, με τις πολλαπλάσιες στρατιωτικές της δυνατότητες, τις εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες της και τα χιλιάδες άρματα και πυροβόλα, με δεδομένο ότι είμαστε μια πολύ μικρότερη χώρα με οικονομία σε κρίση και με πολύ μικρότερες στρατιωτικές δυνατότητες και υποπολλαπλάσιο πληθυσμό και ένοπλες δυνάμεις, θα ήθελα να πω το εξής:
Την απειλή και τον αντίπαλο δεν τους επιλέγεις, απλά τους αναγνωρίζεις, τους αξιολογείς και σχεδιάζεις ψύχραιμα πως θα τους αντιμετωπίσεις. Αυτός μας έτυχε, αυτόν θα αντιμετωπίσουμε. Η παγκόσμια εμπειρία αλλά και η ιστορική διαδρομή του ελληνισμού δείχνει ότι δεν υπάρχουν απειλές που δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν. Αρκεί να είμαστε ψύχραιμοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι να νικήσουμε».
Πηγή: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/5501493/stratigos-kostarakos-gia-syria-i-toyrkia-den-mplofarei?fbclid=IwAR3A_OiY12xQIhYUXCL3w5tZfLMUv6JySoIuaZqF4yL3LXE_2zSGTsW7ano
Χρέη στην Εφορία: Όλες οι προθεσμίες και οι πληρωμές του Ιουλίου
Πώς θα επιβιώσετε από το φορολογικό «σαφάρι» του Ιουλίου

Θεσσαλονίκη: Ποιος βρέθηκε πίσω από την υπόθεση της 7χρονης που περιπλανιόταν μόνη στο κέντρο
Το ανήλικο κορίτσι εντοπίστηκε ασυνόδευτο από διερχόμενους πολίτες, οι οποίοι ειδοποίησαν άμεσα την αστυνομία.

Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς
Σε ισχύ οι απαγορεύσεις στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης, στα Δασοκτήματα Πανοράματος και Ωραιοκάστρου, καθώς και στις δασικές εκτάσεις της Θέρμης

Στο νοσοκομείο ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην ξιφασκία Αλντο Μοντάνο: «Παλεύα για τη ζωή μου» μετά από αναφυλακτικό σοκ
Σοβαρή αλλεργική αντίδραση έπειτα από γεύμα σε εστιατόριο της Ρώμης για τον Ιταλό Ολυμπιονίκη - «Είχα ενημερώσει εκ των προτέρων για την αλλεργία μου», τόνισε

Τραγικό περιστατικό στην Κρήτη: Σκύλος πέθανε αφού έφαγε λαγοκέφαλο!
Μέσα από συγκινητική ανάρτηση στα social media, η ιδιοκτήτρια του ζώου καλεί όλους τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων να επαγρυπνούν

Ηράκλειο: Φωτιά κοντά στο αεροδρόμιο - Κάηκε ολοσχερώς λεωφορείο (Βίντεο)
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε χώρο στάθμευσης κοντά στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

Τοξικό νέφος πάνω από τη Θεσσαλονίκη, οδηγίες προστασίας στους πολίτες
Η μυρωδιά καμένου πλαστικού έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές - Συστάσεις για κλειστά παράθυρα και περιορισμό των μετακινήσεων λόγω των καπνών

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε 6 περιφέρειες – «Πορτοκαλί» συναγερμός και για Αττική
Σε αυξημένη ετοιμότητα Πολιτική Προστασία, Περιφέρειες και Δήμοι – Τι πρέπει να αποφύγουν οι πολίτες και ποιες οδηγίες ισχύουν

Επίδομα ενοικίου ΟΠΕΚΑ: Tα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να το πάρετε
Αναλυτικός οδηγός για την υποβολή αίτησης στο Επίδομα Στέγασης μέσω της πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τους λόγους απόρριψης.

Φωτιά Ωραιόκαστρο: Το αυτοκίνητο του 76χρονου που προκάλεσε την πυρκαγιά - ομολόγησε ότι έγινε άθελά του
Συνελήφθη αυτόφωρο ο άνδρας - Η Πυροσβεστική διαπίστωσε εμφανείς ενδείξεις μέθης - Το καμένο όχημά του βρέθηκε στο σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο μετά από ολονύχτια μάχη - Κάηκαν επιχειρήσεις, 4 πυροσβέστες στο νοσοκομείο
Συνεχίζεται η κατάσβεση στα δύο εργοστάσια, ένα υφασμάτων και το δεύτερο της ανακύκλωσης - Τοξικό νέφος έχει φτάσει στη Θεσσαλονίκη - Συνεχίζουν να επιχειρούν 160 πυροσβέστες, εναέρια μέσα και η ομάδα «Δευκαλίων» του στρατού

Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Ομολόγησε 76χρονος - Ήταν μεθυσμένος, προκάλεσε σπινθήρες με το όχημά του
Θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα

Φωτιά Ωραιόκαστρο: Εκκενώσεις οικισμών, εκρήξεις και ζημιές σε εργοστάσια και βιοτεχνίες
Νύχτα μάχης με τις φλόγες - Εργοστάσια και κατοικίες στις φλόγες - Μήνυμα 112 για καπνούς σε όλη τη Θεσσαλονίκη

Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια της Χαλκιδικής: Ήχησε το 112 για εκκένωση περιοχών – Kοντά σε σπίτια οι φλόγες
Για την κατάσβεση από αέρος επιχειρούν περιοδικά 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα

Ζελένσκι ειρωνεύεται τη Μόσχα: Αν ελέγχουν την Κονταντίνοφκα, τότε ο Πούτιν δεν θα είχε πρόβλημα να με συναντήσει εκεί
«Αν η Κονταντίνοφκα βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο, τότε ίσως ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν να μην είχε κανένα πρόβλημα να με συναντήσει εκεί», δήλωσε ο Ζελένσκι

Καιρός: Έρχεται και νέα επιδείνωση του καιρού για 48 ώρες - Προειδοποίηση Αρναούτογλου
Βροχές σήμερα σε όλη τη χώρα ωστόσο θα έρθει και νέα κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Συνελήφθη 22χρονος για απάτη: Της άρπαξε χρήματα και κοσμήματα με το κόλπο της «ηλεκτροπληξίας»
Πάνω από 120.000 ευρώ η λεία του

Συνελήφθη ο αγροτικός γιατρός στο Καστελόριζο - Έχει παραιτηθεί, το νησί δεν θα μείνει ακάλυπτο, λέει ο Γεωργιάδης
Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθαρίζει ότι η σύλληψη του ιατρού δεν έχει «καμμία σχέση ούτε με το ΕΣΥ, ούτε με το σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης»

Νέα απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ: Γιατροί και φαρμακοποιοί είχαν στήσει κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις – Η ζημιά 405.000 ευρώ για το δημόσιο
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 240 συσκευασίες παράνομα συνταγογραφημένων φαρμάκων

Θύμα κλοπής μαμούθ γνωστή εφοπλίστρια – Της πήραν και μετάλλια που της είχε απονείμει ο βασιλιάς Κάρολος
«Σαν κουτή τον πίστεψα - Έβγαλα όλα τα πράγματα έξω»

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» - Τι είπε για το ακίνητο και το fund
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη - Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Η Γρατσία υπερασπίζεται την Καρυστιανού για το ακίνητο που αγόρασε μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»
«Η κυρία Καρυστιανού θέλει να είναι όλα στο φως, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει στο κτηματολόγιο» είπε η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου Ελπίδας για τη Δημοκρατία
Συνελήφθη 21χρονος οδηγός ταξί που χρέωσε τουρίστες 175€ από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, δείτε βίντεο
Το ποσό αυτό ήταν τετραπλάσιο από το προβλεπόμενο κόμιστρο της διαδρομής

Έτσι κλέβουν τα βενζινάδικα στην Ελλάδα
Η απάτη στις αντλίες καυσίμων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής αγοράς. Μπορεί οι έλεγχοι να έχουν ενταθεί και οι κυρώσεις να έχουν γίνει αυστηρότερες, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.

Zohos Summer Garden Gathering: Γαστρονομική καλοκαιρινή βραδιά στον κήπο της Πλάκας
Το εστιατόριο zohos φιλοξένησε φίλους, δημοσιογράφους και food creators σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με επίκεντρο τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

Ελαφόνησος: «Λειτούργησα ενστικτωδώς και βούτηξα στη θάλασσα», λέει ο πλοιοκτήτης
«Στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν λάθος», ισχυρίζεται ο πλοιοκτήτης – κολυμβητής της Ελαφονήσου

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λεβέντη, «δεν είμαι βιολογικό του παιδί, αλλά είχα την τύχη να τον αποκαλώ πατέρα» είπε ο γιος του
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών ύστερα από προβλήματα υγείας

Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο τέταρτος ύποπτος για τη φονική εμπρηστική επίθεση – Σε σταθερή κατάσταση η Αφροδίτη Νέστορα
Οι αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, υπολείμματα των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις

Δραπέτης από την Τουρκία και κατηγορούμενος για κακοποίηση της κόρης του ο μακελάρης του Στάντε
Ο 45χρονος Τούρκος πυροβόλησε και σκότωσε 6 υπαλλήλους της πρόνοιας σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στο Στάντε της Κάτω Σαξονίας - Ο άνδρας έχει προφυλακιστεί, ενώ στο μεταξύ οι γερμανικές αρχές συνεργάζονται με τις αρμόδιες τουρκικές

Τραμπ: Το πόρισμα για την απόπειρα δολοφονίας - Είδαν τον δράστη με τουφέκι 2 λεπτά πριν πυροβολήσει
Οι εκθέσεις των αρχών καταδεικνύουν τρομακτικές αστοχίες των Μυστικών Υπηρεσιών

Σκάνδαλο μεγατόνων: Το Instagram οδηγούσε χρήστες σε κανάλια με βίντεο κακοποίησης παιδιών
Αποκάλυψη που προκαλεί οργή

Ελεύθερο το ζευγάρι που ανέβηκε στο Empire State Building: Νέα στοιχεία για το πως ανέβηκαν στο κτίριο
Ο πατέρας της Nikolau ισχυρίστηκε ότι το ζευγάρι ήταν ήδη παντρεμένο και «το θέμα ήταν το performance»

Ο φονικός καύσωνας «θέρισε» την Ευρώπη: Χιλιάδες οι επιπλέον θάνατοι, αναμένεται δραματικός απολογισμός
Χιλιάδες νεκροί σε Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία

Νεκρός 25χρονος που παρασύρθηκε από αγροτικό ενώ έκανε τζόκινγκ στη Ρόδο
Το δυστύχημα έγινε στην περιοχή Αφάντου

Σοβαρό επεισόδιο με αρπαγή και ξυλοδαρμό ανήλικου στη Στυλίδα, συλλήψεις και προσαγωγές
Όλα ξεκίνησαν γύρω στις έντεκα το βράδυ στην Αγία Μαρίνα. Ένας 25χρονος κάτοικος Λαμίας, παρεξηγήθηκε με τον 19χρονο Στυλιδιώτη και τον χτύπησε με μπουνιά

Βενεζουέλα: Πανηγυρισμοί στα συντρίμμια - Απεγκλωβίστηκε ο 43χρονος σεκιουριτάς, μετά από 8 ημέρες
Οι διασώστες είχαν έρθει σε επαφή μαζί του από το περασμένο Σάββατο και διέψευσε το χρονικό περιθώριο των 48 έως 72 ωρών για την ανεύρεση επιζώντων

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έπεσε στον Θερμαϊκό μέσα στο λιμάνι
Περιπολικό του Λιμενικού έφτασε αμέσως στο σημείο για να προσφέρει βοήθεια

Καιρός: Ξεπέρασε τους 38°C το θερμόμετρο την Πέμπτη, οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή, αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ










