Με σκληρή ανακοίνωση απαντά ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, στην απόφαση του Εισαγγελέα να προφυλακίσει τον πελάτη του, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροήν.
Ο Λιγνάδης άκουσε την απόφαση που τον έστειλε στην φυλακή λίγο πριν οι δείκτες του ρολογιού δείξουν 2 ξημερώματα Παρασκευής. Ανακρίτρια και εισαγγελέας με απόφασή τους έκριναν προσωρινά κρατούμενο τον σκηνοθέτη για το αδίκημα, σε βαθμό κακουργήματος, του βιασμού κατά συρροή. Ο κατηγορούμενος εξερχόμενος από το γραφείο της ανακρίτριας, μετά το τέλος της απολογίας του, δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους. Αποχώρησε αμίλητος και σήμερα αναμένεται να μεταφερθεί στη φυλακή.
Σε σημερινή του ανακοίνωση ο συνήγορός του κ. Κούγιας, αναφέρει: «Μου προκαλεί μεγάλο προβληματισμό» ότι Ανακρίτρια και Εισαγγελέας «χρειάστηκαν πέντε ώρες για μια δικογραφία που έχει 10 φύλλα», τονίζοντας ότι «η απο κοινού απόφαση της κας Ανακρίτριας και του κου Εισαγγελέως είναι ουσιαστικά και νομικά λανθασμένες».
Επίσης ανακοίνωσε ότι προσφεύγει σε βάρος διατάξεως Ανακριτού στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. «Ο κ. Λιγνάδης μου έχει δώσει την εντολή, να στραφώ εναντίον όλων όσων κατακρεούργησαν το τεκμήριο αθωότητός του (δικηγόρων, ηθοποιών, μόδιστρων, παρουσιαστών) αλλά και ειδικά εις βάρος ενός δικηγόρου, ο οποίος εχθές στο προσωπικό του προφίλ στο facebook προσκαλούσε οποιονδήποτε θέλει να καταγγείλει τον κ. Λιγνάδη, να απευθυνθεί σε αυτόν, αναφέροντας μάλιστα ότι αναλαμβάνει και όλα τα έξοδα όλων των διαδικασιών, ευτελίζοντας εντελώς το λειτούργημα του δικηγόρου».
Σε σημερινή του ανακοίνωση ο συνήγορός του κ. Κούγιας, αναφέρει: «Μου προκαλεί μεγάλο προβληματισμό» ότι Ανακρίτρια και Εισαγγελέας «χρειάστηκαν πέντε ώρες για μια δικογραφία που έχει 10 φύλλα», τονίζοντας ότι «η απο κοινού απόφαση της κας Ανακρίτριας και του κου Εισαγγελέως είναι ουσιαστικά και νομικά λανθασμένες». Επίσης ανακοίνωσε ότι προσφεύγει σε βάρος διατάξεως Ανακριτού στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. «Ο κ. Λιγνάδης μου έχει δώσει την εντολή, να στραφώ εναντίον όλων όσων κατακρεούργησαν το τεκμήριο αθωότητός του (δικηγόρων, ηθοποιών, μόδιστρων, παρουσιαστών) αλλά και ειδικά εις βάρος ενός δικηγόρου, ο οποίος εχθές στο προσωπικό του προφίλ στο facebook προσκαλούσε οποιονδήποτε θέλει να καταγγείλει τον κ. Λιγνάδη, να απευθυνθεί σε αυτόν, αναφέροντας μάλιστα ότι αναλαμβάνει και όλα τα έξοδα όλων των διαδικασιών, ευτελίζοντας εντελώς το λειτούργημα του δικηγόρου».
Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Κούγια:
«Μετά από διαδικασία 15 ωρών, εκ των οποίων 3 ώρες ενώπιον του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών Αθηνών, 5 ώρες απολογία ενώπιον της κας Ανακριτρίας του κ. Λιγνάδη και 5 ωρών συνδιασκέψεως της κας Ανακρίτριας και του κου Εισαγγελέως, ο κ. Δημήτρης Λιγνάδης εκρίθη προσωρινά κρατούμενος.
Το γεγονός, το οποίο μου προκαλεί μεγάλο προβληματισμό είναι γιατί χρειάστηκε διάσκεψη της κας Ανακριτρίας και του κου Εισαγγελέως 5 ώρες σε μια δικογραφία που έχει 10 φύλλα.
Κατά την άποψή μου, τόσο στο νομικό μέρος όπου εκρίθη η ένσταση ακυρότητος των ανακριτικών πράξεων, της μη κλήσεως του υπόπτου να δώσει εξηγήσεις, πριν την άσκηση ποινικής διώξεως, που είναι κατά τον νόμο υποχρεωτική, αλλά και της εκδόσεως εντάλματος συλλήψεως που δικαιολογείται μόνο όταν κάποιος διαπράττει εκείνη τη στιγμή έγκλημα, αλλά και είναι ύποπτος φυγής, αλλά και η από κοινού απόφαση της κας Ανακρίτριας και του κου Εισαγγελέως είναι ουσιαστικά και νομικά λανθασμένες.
Είναι η μοναδική υπόθεση βιασμού που την καταγγελία δεν την κάνουν οι 3 καταγγέλλοντες (η μια πράξη είναι παραγεγραμμένη), αφού άλλωστε ο ένας φέρεται ότι είναι κάτοικος Βερολίνου Γερμανίας, ο άλλος φέρεται ότι είναι κάτοικος Σουηδίας, αλλά και ο τρίτος πηγαινοέρχεται στην Αίγυπτο, αλλά δυο δικηγόροι που χειρίζονται υποθέσεις του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών με τη διοίκηση του οποίου ο κ. Λιγνάδης από ετών για λόγους πολιτικούς, αλλά και λόγω των επιλογών του μέχρι πρότινος ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ευρίσκεται σε συνεχή αντιδικία.
Η υπόθεσις έχει απόλυτα εκκαθαρισμένο χρόνο τελέσεως των πράξεων που φέρεται να έχει διαπράξει ο κ. Λιγνάδης και που είναι για τη μεν μία όλος ο Αύγουστος του 2010 και για την δεύτερη η 8η Αυγούστου 2015.
Επίσης, αναμφισβήτητος είναι και ο τόπος που φέρεται να διέπραξε τα εγκλήματα ο κ. Λιγνάδης και στην μεν πράξη του 2010 είναι το σπίτι του στο Μεταξουργείο στη Αθήνα και στην πράξη της 8ης Αυγούστου του 2015 είναι η Επίδαυρος και η σουίτα ενός ξενοδοχείου.
Στη μεν πρώτη πράξη, από αεροπορικά εισιτήρια, αποδείξεις ξενοδοχείων της Αιγύπτου, από το πρόγραμμα των παραστάσεων του έργου «Πλούτος» του Αριστοφάνη» που μπορεί κάποιος να τα βρει πολύ εύκολα στο διαδίκτυο, απεδείχθη ότι στην πρώτη πράξη του 2010 ο καταγγέλλων λέει οπωσδήποτε ψέματα γιατί ο κος Λιγνάδης όλο τον Αύγουστο αποδεδειγμένα δεν πάτησε το πόδι του στην Αθήνα.
Αλλά και όσον αφορά στη δεύτερη πράξη που δήθεν διεπράχθη στην Επίδαυρο, με αδιάσειστα στοιχεία απεδείχθη ότι ο κ. Λιγνάδης όλο τον Αύγουστο του 2015 και οπωσδήποτε και στις 8/8/2015 ουδέποτε διέμεινε σε κανένα ξενοδοχείο της Επιδαύρου και σε καμία σουίτα, αφού κανένα ξενοδοχείο δεν έχει σουίτα, αλλά και δεν πάτησε καν το πόδι του στην Επίδαυρο ούτε για να παρακολουθήσει μια παράσταση ως θεατής και απεδείχθη ότι από τις μαρτυρίες της πρώην Υφυπουργού Παιδείας, κας Ελένης Κούρκουλα, του πρώην συζύγου της, κου Διονύση Παναγιωτάκη, ιδιοκτήτου του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, της μαρτυρίας ανωτέρου δικαστικής λειτουργού, Προέδρου Εφετών, του αδελφού του, φιλόλογου καθηγητού στο Αρσάκειο και ενός δικηγόρου, αλλά και από σειρά φωτογραφιών με ημερομηνίες του Αυγούστου 2015, ότι από την 1η Αυγούστου ως και της 22 Αυγούστου ήταν στην Ιθάκη και από τις 22 Αυγούστου έως το τέλος ήταν στην Άνδρο.
Προσωπικά σε όλη μου την διαδρομή σέβομαι πάντοτε την κρίση των Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών και το ίδιο θα κάνω και τώρα.
Είναι η πρώτη φορά που στη σχεδόν 5 δεκαετίες καριέρα μου αναγκάζομαι να προσφύγω εις βάρος διατάξεως Ανακριτού στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, αλλά η υπόθεση του κου Λιγνάδη έχει όλες τις προϋποθέσεις, νομικές και ουσιαστικές, για να γίνει δεκτή η προσφυγή του.
Ο κ. Λιγνάδης μου έχει δώσει την εντολή, να στραφώ εναντίον όλων όσων κατακρεούργησαν το τεκμήριο αθωότητός του (δικηγόρων, ηθοποιών, μόδιστρων, παρουσιαστών) αλλά και ειδικά εις βάρος ενός δικηγόρου, ο οποίος εχθές στο προσωπικό του προφίλ στο facebook προσκαλούσε οποιονδήποτε θέλει να καταγγείλει τον κ. Λιγνάδη, να απευθυνθεί σε αυτόν, αναφέροντας μάλιστα ότι αναλαμβάνει και όλα τα έξοδα όλων των διαδικασιών, ευτελίζοντας εντελώς το λειτούργημα του δικηγόρου».
Ο κατηγορούμενος πέρασε χθες την πύλη των δικαστηρίων λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι αν και η απολογία του στην ανακρίτρια είχε προγραμματιστεί για τις 2:30 το μεσημέρι. Ο λόγος που ο σκηνοθέτης βρέθηκε νωρίτερα στα δικαστήρια ήταν για να υποστηρίξει ο ίδιος αυτοπροσώπως το αίτημα του για ακυρότητα της δίωξης που είχε ασκηθεί εναντίον του. Ο Λιγνάδης παρουσιάστηκε ο ίδιος στους δικαστές και επιχειρηματολόγησε υπέρ του αιτήματός του. Όμως το αίτημα του δεν έγινε δεκτό και έτσι άνοιξε ο δρόμος για την προγραμματισμένη απολογία του.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κατάθετε στην ανακρίτρια για περισσότερες από τέσσερις ώρες, για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή. Υπέβαλλε μάλιστα απολογητικό υπόμνημα με το οποίο αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών σε βάρος του. Μάλιστα, λίγο μετά τις επτά το απόγευμα στην Ευελπίδων μετέβησαν η ηθοποιός Ελένη Κούρκουλα και ο πρώην σύζυγός της Διονύσης Παναγιωτάκης, που έχουν προταθεί ως μάρτυρες από τον κατηγορούμενο. Και οι δυο κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν το άλλοθι που παρουσίασε ο Δ. Λιγνάδης, ότι δηλαδή ήταν φιλοξενούμενός τους στην Ιθάκη την περίοδο που καταγγέλλεται ότι βίασε έναν από τους μηνυτές του.
Με το υπόμνημα ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως βάλλεται μέσω μιας κατασκευασμένης υπόθεσης που στόχο έχει την ηθική του εξόντωση.
Όπως ισχυρίζεται αιτία είναι η αντιπαράθεση που έχει εδώ και χρόνια με τη διοίκηση του ΣΕΗ «για τον τρόπο που διαχειρίζονται το σωματείο και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα».
Ο σκηνοθέτης αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του και υποστήριξε ότι «ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό- σeξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική - σeξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς τη συναίνεσή του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο, οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία».

Ακόμη ο Λιγνάδης υποστήριξε στο υπόμνημά του: «Σκοπός τους αρχικά ήταν η ηθική εξόντωσή μου δια του χαρακτηρισμού μου ως παιδόφιλου και βιαστή και όχι ο εγκλεισμός μου στη (όπως είχε συμβεί και με την καταγγελία της Μπεκατώρου κατά του αντιπροέδρου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας αφού η μεν καταγγελία αρχειοθετήθηκε λόγω παραγραφής ο δε καταγγελθείς καταστράφηκε εξαιτίας της καταγγελίας) και για το λόγο αυτό δεν εμφάνισαν από την αρχή ενώπιον των αστυνομικών ή εισαγγελικών αρχών τα δυο πρόσωπα που σήμερα φέρονται ως αλλά ο Β.Κ. επέλεξε να δώσει συνέντευξη στην Ελεονόρα Μελέτη τη 17η Φεβρουαρίου του 2021».
Ακολούθως, ο Λιγνάδης προσπάθησε να αντικρούσει τις κατηγορίες των δύο ανήλικων κατά τον χρόνο τέλεσης των καταγγελλόμενων πράξεων, μηνυτών του.«Βρήκαν δυο ανήθικους και αδίστακτους ανθρώπους και έφτιαξαν δυο ιστορίες μια τον Αύγουστο του 2010 και μια τον Αύγουστο του 2015». Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν βρίσκονταν στους χρόνους αυτούς στα σημεία όπου οι μηνυτές αναφέρουν ότι βιάσθηκαν από εκείνον.
Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/1099050/sti-fulaki-o-lignadis-etoimazei-prosfugi-kata-tis-profulakisis-tou/
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Ο υπνοθεραπευτής «σπάει» τη σιωπή του - «Τίποτα δεν θα είχε γίνει»
Ο υπνοθεραπευτής ισχυρίζεται ότι στη μοιραία φωτογραφία που έλαβε από τη Γάκα, ο ίδιος νόμιζε πως ο Γιώργος Μαζωνάκης ήταν ζωντανός

«Godzilla» Ελ Νίνιο: Σπάει τα ρεκόρ ζέστης - Φόβοι για 451.000 θανάτους έως το 2027
Η ανθρωπογενής υπερθέρμανση ενισχύει το φαινόμενο κατά 36%, προκαλώντας παγκόσμιο συναγερμό για ακραίους καύσωνες, ξηρασίες και ελλείψεις τροφίμων.

Φοιτητικές εστίες: Ενοίκια αυξημένα έως 164% από το 2017 – Έως 590 ευρώ οι ιδιωτικές
Η δυναμικότητα των δημόσιων φοιτητικών εστιών καλύπτει μόλις το 4,6% των περίπου 200.000 φοιτητών που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, σύμφωνα με έρευνα της GEOAXIS.

Μεγαλειώδης λειτουργία του Πάπα Λέοντα στην Πλας ντε λα Κονκόρντ στο Παρίσι με 700.000 πιστούς
Στο σημείο βρέθηκαν 2.400 ιερείς και διάκονοι, περίπου 100 επίσκοποι, περισσότεροι από 1.000 ψάλτες, καθώς και 400 βοηθοί στο ιερό - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ντάνι Οσβάλντο: Σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική μετά από χειρουργείο στον πνεύμονα
Η αδερφή του εντόπισε την επιδείνωση της υγείας του πρώην επιθετικού της Γιουβέντους και της Ρόμα, που νοσηλεύεται στο Μπουένος Αιρες.

Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Ξεσπά ο αδερφός της 25χρονης Πηνελόπης
«Υπάρχει επιδημία αδύναμων ανδρών εκεί έξω που δεν μπορούν να αποδεχτούν την ελευθερία της γυναίκας - Για την Πηνελόπη είναι χρέος μου να ζήσω» λέει ο αδερφός της

Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα ο 40χρονος που παρακολουθούσε γυναίκες – Τα σκληρά βίντεο και η εμμονή του με μια 18χρονη
Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του επτά βίντεο με τρεις γυναίκες που παρακολουθούσε και 503 ψηφιακά αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Όλυμπος: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια - Οι εντυπωσιακές εικόνες από το Οροπέδιο των Μουσών
Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας τα ξημερώματα του Σαββάτου, με το μυθικό βουνό να υποδέχεται πρόωρα τον χειμώνα.

Νιόπαντρο ζευγάρι τα δύο από τα θύματα της τραγωδίας στην Πλάκα, ήταν στην Ελλάδα για το ταξίδι του μέλιτος
Το άλλο ζευγάρι που ήταν μαζί τους περίμενε παιδί - Από τα συντρίμμια του κτηρίου που κατέρρευσε ανασύρθηκαν νεκρά και τα έξι άτομα που αγνοούνταν - Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη

Τραγικός επίλογος στην κατάρρευση του κτηρίου στην Πλάκα, νεκροί και οι έξι αγνοούμενοι, εντοπίστηκαν οι δύο τελευταίες σοροί
Οι διασώστες χρησιμοποίησαν ειδικά γεώφωνα ανίχνευσης ήχου και κάμερες προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν εγκλωβισμένους κάτω από τα ερείπια

Έκρηξη στην Πλάκα: Αδιανόητη τραγωδία με 6 νεκρούς
Στο κτίριο ήταν μέσα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που έμενε στον β` όροφο και τέσσερις Αμερικανοί τουρίστες που είχαν νοικιάσει το Airbnb του πρώτου ορόφου

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 58χρονη που έβαλε φωτιά στην πόρτα της γειτόνισσας της
Το συμβάν καταγγέλθηκε στις Αρχές και ακολούθησε η σύλληψη της γυναίκας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Τούμπας - Τριανδρίας

Γαστρεντερίτιδα στη Ρόδο: 1.384 κρούσματα σε 40 ημέρες - Έλεγχοι σε νερό και λύματα
Η μεγαλύτερη ημερήσια καταγραφή έφτασε τα 63 περιστατικά στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ οι αναλύσεις στο πόσιμο νερό βγήκαν αρνητικές για νοροϊό.

Εφιαλτική νύχτα στον Βόλο μετά από φωτιά σε οικόπεδο με ελαστικά, έγινε η νύχτα μέρα, δείτε βίντεο
Η πυρκαγιά προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Τραγωδία στην Πλάκα: Εντοπίστηκε και δεύτερος νεκρός στα χαλάσματα της Λυσικράτους
Λιγοστεύουν οι ελπίδες για την τύχη και των άλλων τεσσάρων, πλέον, αγνοουμένων

Αγριο ξύλο με Αγγλο τουρίστα στη Μύκονο που κλώτσησε γάτα - Μπουνιές και κεφαλοκλειδώματα - Βίντεο
Συμπλοκή έξω από μίνι μάρκετ στη Φάμπρικα, μπροστά σε περαστικούς

Σε «κατάσταση καταστροφής» η Μπανγκόκ λόγω σφοδρών πλημμυρών - Δείτε εικόνες
Ο κυβερνήτης Σαντσάρτ Σιτιπούντ κάνει έκκληση για εκκένωση ευάλωτων κατοίκων, καθώς τα κανάλια της πόλης έχουν γεμίσει και οι μετακινήσεις έχουν γίνει δύσκολες.

Κακοκαιρία: Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για ακραία φαινόμενα
Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα

Αχαΐα: Εντοπίστηκε νεκρό βρέφος λίγων ημερών - Έρευνα για τα αίτια
Οι οικείοι του νεογέννητου ειδοποίησαν ασθενοφόρο τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και ιατροδικαστής.

Μπιλ Γκέιτς: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να στοιχίσει τη ζωή σε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους
Ο συνιδρυτής της Microsoft προειδοποιεί σε συνέντευξή του στο NBC ότι ο συνδυασμός ισχυρών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπων με κακές προθέσεις μπορεί να προκαλέσει πρωτοφανείς καταστροφές.

Έκρηξη στην Πλάκα: Βρέθηκε τσάντα - Πληροφορίες και για έκτο αγνοούμενο
Oι έρευνες στα συντρίμμια επί της Λυσικράτους βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη

«Πρώτη ματιά» από το εσωτερικό της «Κιβωτού του Νώε» - Βίντεο από τον μυστηριώδη σχηματισμό
Μια ομάδα που αναζητά τα ερείπια της Κιβωτού του Νώε δημοσίευσε ένα βίντεο από το εσωτερικό του τεράστιου σχηματισμού, που ισχυρίζεται ότι είναι τα απομεινάρια του βιβλικού πλοίου

«Το σπίτι μου ήταν η ζωή μου»: Η 87χρονη που έγινε σύμβολο – Οι Ισπανοί απαιτούν «διάταγμα Μαρικάρμεν» από τον Σάντσεθ
Μετά την έξωση της Μαρικάρμεν Αμπασκάλ, η ισπανική Ένωση Ενοικιαστών καλεί κυβέρνηση και κόμματα να ψηφίσουν έκτακτα μέτρα για την κρίση στέγης – Στο τραπέζι η αυτόματη ανανέωση συμβολαίων.

Ρινόκερος «ξηλώνει» αυτοκίνητο σε σαφάρι στη Ναμίμπια - Σώοι οι επιβάτες, δείτε βίντεο
Το άγριο θηλαστικό χτύπησε με μανία καθρέφτη, πόρτα και προφυλακτήρα οχήματος σε προστατευόμενη περιοχή άγριας ζωής της αφρικανικής χώρας.

Τραμπ δείχνει στον Σι Τζινπίνγκ το πορτρέτο του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο κι εκείνος ξεσπά σε γέλια
Η εικόνα με τη συσκευή αυτόματης υπογραφής του πρώην προέδρου είχε τοποθετηθεί στη θέση του επίσημου πορτρέτου στη γκαλερί του Λευκού Οίκου, στο πλαίσιο της κριτικής Τραμπ προς τον Μπάιντεν

Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν είμαι για να δίνω 3.000-6.000 ευρώ» έγραψε σε μήνυμα στη γιατρό
Τα μηνύματα ανάμεσα στον τραγουδιστή, την 56χρονη γιατρό και τον υπνοθεραπευτή εξετάζονται στο πλαίσιο της έρευνας για τον θάνατό του.

Πλάκα: «Υπήρχε οσμή αερίου αμέσως μετά την έκρηξη στην περιοχή» είπε αντιδήμαρχος
Ο Παναγιώτης-Πάρης Χαρλαύτης, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Αθηναίων, επικαλέστηκε μαρτυρίες από αξιωματικούς της δημοτικής αστυνομίας

Ερντογάν: «Διπλωματία, όχι σύγκρουση» με την Ελλάδα - Ισχυρή η Τουρκία στο ΝΑΤΟ
Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου έρχονται λίγο μετά την ομιλία Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για «ήρεμα νερά» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Πλάκα: Αγωνία για πέντε άτομα που αγνοούνται μετά την έκρηξη, ηλικιωμένο ζευγάρι έμενε στον δεύτερο όροφο του κτηρίου
Οι Αρχές και οι συγγενείς των ηλικιωμένων προσπαθούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά μαζί τους, ωστόσο το κινητό τους είναι απενεργοποιημένο

Ryanair: Αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Μάντσεστερ με μόλις 1% καυσίμων μετά από «Mayday»
Η πτήση από την Πίζα προς το Πρέστγουικ πέρασε από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες προσγείωσης λόγω της καταιγίδας Amy, πριν καταλήξει στο Μάντσεστερ.

Η ExxonMobil επιβεβαιώνει ότι η γεώτρηση στο μπλοκ 2 του Ιονίου ξεκινά αρχές του 2027
Στη γεώτρηση συμμετέχουν η Energean και η HELLENiQ Energy

Φινλανδία και Σουηδία σήκωσαν μαχητικά για να αναχαιτίσουν ρωσικά αεροσκάφη που εντοπίστηκαν πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα
«Η Βαλτική Θάλασσα δεν ήταν ποτέ τόσο ευάλωτη όσο είναι τώρα, δεν ήταν ποτέ και περισσότερο προστατευμένη από ό,τι είναι τώρα», τόνισε ο Σουηδός πρωθυπουργός

Αρση απορρήτου των επικοινωνιών για την υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη, ανοίγουν τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων
Δεν καταθέτουν ακόμη προσφυγή κατά της προφυλάκισής τους οι κατηγορούμενοι, Ιωάννα Γάκα και Ηλίας Θεοδωρόπουλος

Ζελένσκι: Η Ουκρανία χρειάζεται 27 δισ. δολάρια για drones και πυραύλους ως τον Ιανουάριο
Το Κίεβο ζητά από τις Βρυξέλλες να επισπεύσουν τη δεύτερη δόση δανείου 90 δισ. δολαρίων για τον οπλισμό της άμυνάς του.

Ρόδος: 28χρονος πήρε 15.000 ευρώ με απάτη από 44χρονη και την εκβίασε με γυμνές φωτογραφίες
Η καταγγελία της 44χρονης Πολωνής αφορά ποσά που της αποσπάστηκαν το 2023 και το 2024 με ψευδείς δικαιολογίες, ενώ την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων.

Τρίκαλα: Εργαζόμενος γρονθοκόπησε τον εργοδότη του μετά την απόλυση
Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κατέθεσε μήνυση, ενώ αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τρικάλων οδήγησαν τον δράστη στις αρχές.

Χανιά: Αποζημίωση στον ηλικιωμένο που πήγε φυλακή για βιασμό 19χρονου και δικαιώθηκε
Καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να είχε η νέα ιατροδικαστική εξέταση

Πέθανε ο Σούλης Μαρκόπουλος
Διατέλεσε προπονητής σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αρης, Ηρακλή και άλλες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ - Το 1994 οδήγησε τον Δικέφαλο του Βορρά στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού Κυπέλλου Κόρατς

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Μέχρι πότε θα κρατήσει - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Έκτακτο δελτίο προειδοποιεί και για πιθανές τοπικές χαλαζοπτώσεις, με την Εύβοια να είναι η τελευταία περιοχή που θα επηρεαστεί την Κυριακή.

Επιστροφή ενοικίου: Έως 1.600 ευρώ σε εκπαιδευτικούς και γιατρούς - Ποιες περιοχές εξαιρούνται
Ξεκινά η καταβολή των αναδρομικών ποσών για τα μισθώματα του 2024, με τη διαδικασία να αφορά εργαζομένους που υπηρετούν μακριά από την κύρια κατοικία τους.










