Δεινός ψαροντουφεκάς ακόμη και στα 78 του χρόνια υπήρξε ο Σήφης Βαλυράκης. Λάτρης της θάλασσας και του υποβρύχιου ψαρέματος, δεν υπολόγιζε τίποτα μπροστά στην ικανοποίηση που θα μπορούσε να του προσφέρει μια ακόμη βουτιά στα βαθειά νερά κυνηγώντας εκλεκτούς ψαρομεζέδες με τα θηράματά του να καταλήγουν στο οικογενειακό τραπέζι για να τρατάρει συγγενείς και φίλους. Ήταν το πάθος του, η ευχαρίστησή το, η ψυχική και συναισθηματική θεραπεία που του παρείχε το βαθύ μπλε.
Έτσι ξεκίνησε και χθες το μεσημέρι με το φουσκωτό του σκάφος από την Ερέτρια με προορισμό ένα άγνωστο, έρημο νησάκι με καταγάλανα, παραδεισένιο νερά, φαρδιές αμμουδιές, και ψηλά, καταπράσινα δέντρα.
Το «Νησί των Ονείρων» ή Πεζονήσι όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, ένα αληθινό καταφύγιο για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν στιγμές ηρεμίας κοντά στην πλούσια βλάστηση, ήταν το αγαπημένο μέρος του εκλιπόντα πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη.
Το σημείο που βρέθηκε
Η σύζυγος του Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, γνωστή ζωγράφος με σημαντικά έργα, ήταν συνηθισμένη στις τακτικές εξορμήσεις του και παρά τις ανησυχίες που εξέφραζε όταν τον έβλεπε να φεύγει μόνος για κατάδυση, ήξερε ότι δύσκολα θα μπορούσε να του στερήσει την επαφή με τον βυθό της θάλασσας και τις μυστηριακές εικόνες που δημιουργούν συναισθήματα ενός άλλου, μαγικού κόσμου.
Ωστόσο χθες κάτι δεν πήγε καλά, γεγονός που αντιλήφθηκε πρώτη η σύζυγος του η οποία και τηλεφώνησε στο Λιμεναρχείο Ερέτριας, φανερά αναστατωμένη. Είχαν μεσολαβήσει αρκετές ώρες από τη στιγμή που ο Σήφης Βαλυράκης ξεκίνησε με προορισμό το «Νησί των Ονείρων» αλλά δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της για να την καθησυχάσει ότι θα καθυστερήσει. Όπως εξήγησε η σύζυγος του στους λιμενικούς, οι βόλτες με το φουσκωτό σκάφος του στο «Νησί των Ονείρων» ήταν μεν τακτικές αλλά πάντα επέστρεφε συγκεκριμένη ώρα κι αν ήθελε για κάποιο λόγο να παρατείνει το χρόνο παραμονής του στο νερό, πάντα ειδοποιούσε ότι θα αργήσει να επιστρέψει.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο 78χρονος Σήφης Βαλυράκης γλίστρησε από το σκάφος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και έπεσε στη θάλασσα.
Άγνωστο παραμένει αν χτύπησε σε κάποιο σημείο του σκάφους πριν, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις και να βρεθεί στο νερό ή τελικά αναγκάστηκε να κολυμπήσει για ώρα στη θάλασσα μέχρι που τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του καθώς το σκάφος, όταν βρέθηκε προσαραγμένο, η μηχανή ήταν στο πρόσω, δηλαδή δούλευε κανονικά. Οπότε το πιθανότερο είναι ότι έπεσε στη θάλασσα είτε γιατί γλίστρησε είτε γιατί λιποθύμησε και το σκάφος συνέχισε κανονικά την πορεία του μέχρι που εντοπίστηκε κατά την διάρκεια των ερευνών στις οποίες συμμετείχαν πέντε πλωτά του λιμενικού, δύο ιδιωτικά σκάφη καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Μια άλλη εκδοχή που δίνουν άνδρες του Λιμενικού που συμμετείχαν στις έρευνες, είναι να γλίστρησε και να χτύπησε στην προπέλα του σκάφους και στη συνέχεια να τραυματίστηκε σοβαρά και στο χέρι, καθώς όταν η σωρός του ανασύρθηκε διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί ακρωτηριασμό σε δάχτυλο του αριστερού χεριού του. Εξετάζεται και το ενδεχόμενο να χτυπήθηκε από δεύτερο σκάφος καθώς εκείνος προσπαθούσε με όλες του τις δυνάμεις να κολυμπήσει για να βγει στη στεριά.

Μια ζωή σαν κινηματογραφική περιπέτεια - Απέδρασε δύο φορές, τη μια κολυμπώντας στην Αλβανία
Με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας μοιάζει η ζωή του Σήφη Βαλυράκη που έχει ταυτιστεί με την περιπετειώδη αντίσταση κατά της χούντας των συνταγματαρχών αλλά και την προσπάθεια αποκατάστασης της Δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης τα χρόνια που ακολούθησαν.
Ο Σήφης Βαλυράκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1943. Ο πατέρας του, Γιάννης Βαλυράκης, ήταν αξιωματικός του Στρατού Ξηράς και βουλευτής της Ένωσης Κέντρου. Σπούδασε ηλεκτρονικός μηχανικός στη Γερμανία και τη Σουηδία, με ειδίκευση στους βιομηχανικούς αυτοματισμούς.
Στα χρόνια της επταετίας της χούντας των συνταγματαρχών εντάχθηκε στην αντίσταση και στο ένοπλο παρακλάδι του ΠΑΚ. Το καθεστώς της 21ης Απριλίου τον συνέλαβε το 1971 για βομβιστικές επιθέσεις, τον φυλάκισε στο ΕΑΤ – ΕΣΑ και τον βασάνισε φρικτά.
Ο ίδιος όμως κατάφερε να αποδράσει κόβοντας τα κάγκελα του κελιού του και προκαλώντας καταστροφικό βραχυκύκλωμα στο ηλεκτρικό δίκτυο των φυλακών. Επιχείρησε να διαφύγει στην Γιουγκοσλαβία κρυμμένος στην στέγη ενός τραίνου. Όμως, για κακή του τύχη το τραίνο σταμάτησε για ανεφοδιασμό στα σύνορα. Οι προβολείς των φυλακίων τον εντόπισαν με αποτέλεσμα να συλληφθεί για δεύτερη φορά και να οδηγηθεί στις σκληρές φυλακές της Κέρκυρας.
Τελικά καταφέρνει και πάλι να αποδράσει και να αναζητήσει καταφύγιο στην Αλβανία του Χότζα κολυμπώντας εως τα παράλια της γειτονικής χώρας.
Ο ίδιος σε παλαιότερο άρθρο του για την χούντα και τις αποδράσεις του, είχε γράψει: «Θυμάμαι την απόδραση μου από τις φυλακές της Κέρκυρας την νύκτα 19 Μαΐου 1971,τον τραυματισμό στο πέσιμο από το πανύψηλο εξωτερικό τοίχο της φυλακής, του συντρόφου μου Μπάμπη Γεωργακάκη, από την Κοξαρέ του Ρεθύμνου. Θυμάμαι το νυκτερινό πέρασμα στα παγωμένα ρεύματα, κολυμπώντας στο στενό από την Κέρκυρα στην Αλβανία, την σύλληψη μου από την συνοριακή περίπολο των Αλβανών στρατιωτών.
Δεν μπορώ να ξεχάσω την τρίχρονη καταδίκη μου από «λαϊκό δικαστήριο» στους Άγιους Σαράντα για τη παραβίαση των αλβανικών συνόρων, τους 18 μήνες στο «σταλινικό» στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας της Αλβανίας στο Fierι (περιγραφή Σολζενίτσιν στο βιβλίο του «Μια ημέρα του Ιβάν Ντενίσοβιτς»). Δεν ξεχνώ τον πόνο της πείνας, το ψωμί με πριονίδι, τον πόνο του κρύου βουτηγμένοι στην λάσπη του χειμώνα, την αφόρητη ζέστη κάτω από τη κυματοειδή αμιαντοσανίδα της σκεπής του αλβανικού στρατοπέδου το καλοκαίρι, τα ζωύφια που έστηναν χορό στην ανιπλυσιά μας.
Νοέμβριος 1973, στα μεγάφωνα προπαγάνδας του Emver Hotza χλιαρή αναφορά, ταραχές στο πολυτεχνείο στην Αθήνα, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Αλλαγή φρουράς στην Αθήνα, πέφτει ο δικτάτορας συνταγματάρχης Παπαδόπουλος. Έρχεται ο Δικτάτορας ταξίαρχος Ιωαννίδης. Θεαματική αλλαγή στην συμπεριφορά των Αλβανών. Ο ίδιος αυτοπροσώπως, ο διοικητής του στρατοπέδου με καλεί στο γραφείο του! Μου ανακοινώνει «επισήμως» πως η Αλβανική Βουλή (kouventipopulor) μου χαρίζει το υπόλοιπο της ποινής μου, με διαβεβαιώνει ότι ελευθερώνομαι, ούτε αυτός το πίστευε!
Με «εξαφανίζουν» στο πουθενά, με παχαίνουν με υπερσίτιση, με ντύνουν με κουστούμι «μιας χρήσης» και με φορτώνουν«cargo» με απόλυτη μυστικότητα, την τελευταία στιγμή στο μικρό ελικοφόρο UPI χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με ένα πεντοδόλαρο στο χέρι και «τράνζιτ» στο αεροδρόμιο της Ρώμης, Fumitsino.
Ήμουν ελεύθερος, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Από το αεροδρόμιο της Ρώμης επικοινωνώ με τη Στοκχόλμη, την έδρα μου και η είδηση της απελευθέρωσης μου γίνεται γνωστή στους συναγωνιστές μου.
Οι καραμπινιέροι με φιλοξενούν στο τμήμα ασφαλείας του Fumitsino, μεταφέροντας μου το καλωσόρισμα και τις ευχές του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Ο Αλέκος Παναγούλης με την Οριάνα Φαλάτσι με βρίσκουν πρώτοι λίγο μετά τα μεσάνυχτα, αγκαλιές και φιλιά, «μου θυμίζεις μυρωδιά φυλακής» μου λέει ο Αλέκος.
Το πρωί, με ειδική άδεια της Ιταλικής κυβέρνησης, με βγάζει από το αεροδρόμιο η Αμαλία Φλέμινγκ. Η Αμαλία με φιλοξενεί στο σπίτι της στη Ρώμη με λίγες από τις γάτες της. Ο μουσμούσης της είχε μήνη αιχμάλωτος στην Αθήνα.
Η συνάντηση μου με τον ενθουσιώδη Ανδρέα Παπανδρέου, στη σκιά του Περσέα να κραδαίνει το κομμένο κεφάλι της Μέδουσας, ολοκληρώνει τα καλωσορίσματα. Υπήρχε δουλειά να γίνει, το αντιδικτατορικό κίνημα, ο αγώνας για την δημοκρατία δεν περιμένει, οφείλαμε να ξανακερδίσουμε την χώρα μας».
Όπως γράφει και ο ίδιος το καθεστώς του Χότζα τον θεωρεί κατάσκοπο της χούντας και του επιβάλει ποινή τριών ετών σε καταναγκαστικά έργα στο στρατόπεδο του Φίερι. Όμως ο Ανδρέας Παπανδρέου κινητοποίησε τις επαφές του με το διεθνές Μαοϊκό και φιλοκινεζικό κίνημα (εκείνη την εποχή η Αλβανία ήταν δορυφόρος της Κίνας του Μάο) για να τον σώσει. Τελικά ο πρίγκιπας της Καμπότζης Σιχανούκ, στενός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου, επενέβη στους Κινέζους, οι οποίοι επενέβησαν στους Αλβανούς, και έτσι ο Σήφης Βαλυράκης αφέθηκε ελεύθερος.
Ο Σήφης Βαλυράκης εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με το ΠΑΣΟΚ το 1977. Διετέλεσε υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (Οκτώβριος 1981 - Νοέμβριος 1984), υφυπουργός Πολιτισμού με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό (Ιούλιος 1985 - Ιούνιος 1988), υφυπουργός Δημόσιας Τάξης (Ιούνιος 1988 - Ιούλιος 1989 και Ιούλιος 1994 - Μάρτιος 1995) και υπουργός Δημόσιας Τάξης (Μάρτιος 1995 - Ιανουάριος 1996).
Την 1η Φεβρουαρίου 2009 ο Σήφης Βαλυράκης κρατήθηκε για αρκετές ώρες από τις αμερικάνικες αρχές αμέσως μετά την άφιξή του σε αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης λόγω ανάκλησης της βίζας του ενώ πετούσε. Αυτό το περιστατικό επανέφερε στο προσκήνιο την παλιά έχθρα του Βαλυράκη με την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία τη δεκαετία του '80 τον θεωρούσε «προστάτη» της 17 Νοέμβρη.
Ήταν παντρεμένος με τη γνωστή ζωγράφο Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, που έχει κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία για τα έργα της. Το ζεύγος έχει αποκτήσει 2 παιδιά.
Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/1087932/sifis-valurakis-i-moiraia-voutia-sto-nisi-ton-oneiron/
48ώρη απεργία στα ταξί: Πότε θα πραγματοποιηθεί
Πότε «τραβούν» χειρόφρενο τα ταξί στο πλαίσιο 48ώρης απεργίας

Η ληστεία στο Λούβρο κινητοποιεί την ΕΛΑΣ: 300 αστυνομικοί στα μουσεία από τον Μάρτιο
Η πρωτοβουλία έρχεται σε μια περίοδο όπου η προστασία των πολιτιστικών θησαυρών απασχολεί εκ νέου την ελληνική κοινή γνώμη

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο καταζητούμενοι για τη δολοφονία του προέδρου κυπριακής ποδοσφαιρικής ομάδας στην Κύπρο
Η σύλληψη των καταζητούμενων στη Θεσσαλονίκη, για την εκτέλεση του επιχειρηματία στην Κύπρο, έγινε κατόπιν σχετικών ενταλμάτων

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τα 41 άτομα που συνθέτουν το επιστημονικό συμβούλιο του Ινστιτούτου του
Δείτε αναλυτικά όλα τα ονόματα

Φωτιά σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο
Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα

Βρεφονηπιακοί: Σήμερα η νέα πρόσκληση – Αύξηση εισοδηματικών κριτηρίων και κατάργηση πλαφόν για τις πολύτεκνες οικογένειες
Μιχαηλίδου: Το είπαμε και το κάναμε

Οι δύο συλληφθέντες παραδέχθηκαν «εν μέρει» τη συμμετοχή τους στη ληστεία του Λούβρου: «Ήταν επιχείρηση κομάντο»
Αφαντα τα κοσμήματα - «Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι οι δράστες είχαν βοήθεια εκ των έσω»

Πρώην άσος του NBA και της Ρεάλ Μαδρίτης κατηγορείται για επίθεση στη σύντροφό του
Ο 37χρονος Κάιλ Σινγκλέρ, ο οποίος για μια επταετία έπαιξε στους Ντιτρόιτ Πίστονς και Οκλαχόμα Θάντερ συνελήφθη με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας

Από ιερέας του σατανά σε άγιο της Καθολικής Εκκλησίας: Αγιοποιήθηκε ο Μπαρτόλο Λόνγκο
Μετά το θάνατο του πατέρα του, ασχολήθηκε με τις αποκρυφιστικές πρακτικές και φέρεται να υπηρέτησε ως ιερέας της εκκλησίας του σατανά, να επιδίδονταν σε ακραίες νηστείες και να σύναψε συμφωνία με έναν δαίμονα

Κωνσταντινούπολη: Καρέ καρέ η διάσωση της 18χρονης Ντιλάρα από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας
Νεκρά τα δύο αδελφάκια της

Δεκάδες σοροί σε δρόμους του Ρίο Ντε Τζανέιρο μετά από αστυνομική επιχείρηση με στόχο συμμορία
Η έφοδος ήταν η πιο αιματηρή στην ιστορία της πόλης

Αγριο έγκλημα στη Ροδόπη: 51χρονος κατηγορείται για τη δολοφονία του πατέρα του μέσα στο σπίτι τους
Τον χτύπησε με μπαστούνι στο κεφάλι

Βίντεο-σοκ έξω από τον ΣΚΑΪ με γυναίκα να εκλιπαρεί τον σύντροφό της: «Δεν έρχομαι μέσα γιατί θα με χτυπήσεις κι άλλο»
Η γυναίκα ήταν με μαυρισμένο μάτι, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, με τους περαστικούς να προσπαθούν να βοηθήσουν

Σκάνδαλο σε φυλακή της Βρετανίας: 23χρονη δεσμοφύλακας έκανε σeξ με κρατουμένους στην αίθουσα προσευχής
Αλλοι κρατούμενοι είχαν τον ρόλο των τσιλιαδόρων - Η 23χρονη αξιωματικός φέρεται επίσης να συμμετείχε σε κύκλωμα διακίνησης του ναρκωτικού «spice» μέσα στις φυλακές

Κορωπί: Στη φυλακή ο 50χρονος που ξυλοκόπησε τη σύντροφό του μπροστά στα παιδιά τους
Ισχυρίστηκε ότι είχε επιστρέψει εκείνη την ημέρα από ταξίδι στο εξωτερικό και βρήκε τη γυναίκα του με βαριά τραύματα

Τραγωδία στην Κωνσταντινούπολη: Δύο αδελφάκια ανασύρθηκαν νεκρά από τα συντρίμμια επταώροφου κτιρίου που κατέρρευσε
Η μητέρα βγήκε ζωντανή από τα συντρίμμια - Συνεχίζονται οι έρευνες από τους διασώστες για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας που βρίσκονται στα ερείπια

Σφαγή με 2.000 νεκρούς στο Σουδάν που είναι ορατή από το διάστημα: Σωροί με πτώματα και λίμνες αίματος
Ένας εμφύλιος με 150.000 νεκρούς

Γαλλία: Ενσωματώνει τη συναίνεση στον ορισμό του βιασμού για τον ποινικό κώδικα
Μόνο η γαλλική ακροδεξιά θα καταψηφίσει την τροποποίηση του ποινικού κώδικα

Λειψυδρία: Μειωμένη κατά 44% η έκταση της λίμνης του Μόρνου
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 ετών οι βροχές

Κατέρρευσε επταώροφο κτίριο κοντά στην Κωνσταντινούπολη
Αγωνία για οικογένεια με τρία παιδιά που εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει ερυθηματώδη λύκο, έχει χάσει πάνω από 30 κιλά» λέει η δικηγόρος της
«Κάθε Παρασκευή μεταφέρεται σε δημόσιο νοσοκομείο για εξετάσεις, γιατί στη φυλακή δεν υπάρχει η κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη»

Τι απαντά η Google στις αναφορές για διαρροή - μαμούθ κωδικών πρόσβασης
Η απάντηση της Google μετά τις αναφορές για παραβίαση του Gmail που φέρεται να επηρεάζει εκατομμύρια χρήστες

Γάζα: Αφού σκότωσαν τουλάχιστον 100 ανθρώπους οι IDF λένε ότι επιστρέφουν στην εφαρμογή της εκεχειρίας
«Χτυπήθηκαν δεκάδες τρομοκράτες» γράφει ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του

52χρονος ξυλοκόπησε 51χρονο στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη
Αντιστάθηκε όταν πήγαν να τον συλλάβουν

Μισσισιπή: «Επιθετική» μαϊμού μολυσμένη με μεταδιδόμενες ασθένειες ελεύθερη μετά από τροχαίο
Οι τοπικές αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να τον συναντήσουν να μείνουν μακριά

Τρόμος για δημοσιογράφο της Welt: Ρωσικό drone έσκασε δίπλα του ενώ έκανε γύρισμα στην Ουκρανία - Δείτε βίντεο
Από την έκρηξη έχασε τη ζωή του ένας 48χρονος Ουκρανός στρατιώτης ενώ ένας δεύτερος τραυματίστηκε τόσο σοβαρά που χρειάστηκε να του ακρωτηριαστεί το πόδι

Πρωτοφανής χιονόπτωση στην Ισλανδία: «Έσπασε» ιστορικό ρεκόρ στο Ρέικιαβικ - Δείτε βίντεο
Τη σφοδρότερη χιονόπτωση για τον μήνα Οκτώβριο από το 1921 αντιμετώπισε η πρωτεύουσα της Ισλανδίας

Αναστάτωση σε γειτονιά της Πετρούπολης - Συμμορία ανηλίκων καίει κάδους και προκαλεί φασαρίες
Οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό τους βρίσκονται σε εξέλιξη, με πολλούς να έχουν ήδη ταυτοποιηθεί

Ένταση on air με την Λατινοπούλου: Ζήτω ο Μεταξάς – Να απολυθούν «σκουπίδια» εκπαιδευτικοί
Πρότεινε να «αντικατασταθούν» τα ονόματα των θυμάτων στα Τέμπη στον Αγνωστο Στρατιώτη με μνημείο στην πλατεία Συντάγματος «εκεί που μπαίνει το χριστουγεννιάτικο δέντρο»

Τουρκία: Εξαώροφο κτίριο κατέρρευσε στην περιοχή Γκέμπζε του Κοτζαελί - Βίντεο
Πολυάριθμες ομάδες έσπευσαν στο σημείο.

Τζαμάικα: Εικόνες «Αποκάλυψης» από το πέρασμα του τυφώνα «Μελίσσα»– Σε κατάσταση καταστροφής το νησί
Τουλάχιστον τρεις νεκροί και εκτεταμένες καταστροφές από το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα «Μελίσσα» . Χωρίς ρεύμα το μεγαλύτερο μέρος της Τζαμάικα.

Ο Νετανιάχου διατάζει νέα στρατιωτικά πλήγματα στη Γάζα μετά από παραβίαση της εκεχειρίας από τη Χαμάς
Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ιδιαίτερα τεταμένη

Πώς το Τόκιο προσπάθησε να «αποπλανήσει» τον Ντόναλντ Τραμπ κατά την επίσκεψή του στην Ιαπωνία
Η νέα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ευχαρίστησε σήμερα τον Αμερικανό πρόεδρο για τη «διαρκή φιλία» του με τον Αμπε

Θεσπιές: Έκανε παρέλαση η μικρή Αλεξία 6 χρόνια μετά τον βαρύτατο τραυματισμό της στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα
Τη συνόδευσαν η μητέρα της και δύο συμμαθήτριές της - Το Πάσχα του 2019 η 8χρονη τότε Αλεξία είχε τραυματιστεί στο κεφάλι

«Μάχη» για τη ζωή της δίνει 70χρονη – Τη χτύπησε με πέτρα άτομο που είχε αποδράσει 18 φορές από ψυχιατρικά ιδρύματα
Πώς έγινε η επίθεση στη Γλυφάδα

Νυχτερινό ρεύμα: Πότε τίθεται σε εφαρμογή το χειμερινό ωράριο - Πώς θα εξοικονομήσετε ενέργεια
Οι ώρες που πρέπει να λειτουργούν οι ενεργοβόρες συσκευές

Χανιά: Ξεσπά η σύζυγος του 52χρονου που δολοφονήθηκε στην Κίσσαμο – «Το χωριό του τον πρόδωσε»
Όπως ανέφερε η σύζυγος του θύματος, πριν από δύο χρόνια μέλη της οικογένειας του δράστη επιτέθηκαν και έσπασαν τα πάντα στο σπίτι της μητέρας του 52χρονου

Κένυα: Συντριβή μικρού αεροσκάφους - Φόβοι για 12 νεκρούς
Το αεροπλάνο 5Y-CCA της Mombasa Air Safari εκτελούσε πτήση από το Ντιάνι με προορισμό το Kichwa Tembo στην κομητεία Narok της Maasai Mara

28η Οκτωβρίου: Δείτε τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
Παρόντες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας Ελλάδας και Κύπρου, πολιτικοί αρχηγοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας και των Ενόπλων Δυνάμεων

Ελληνική σημαία των 1.440 τετραγωνικών μέτρων υψώθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου
Το μέγεθος της σημαίας είναι τέτοιο που την καθιστά ορατή από αρκετά σημεία της πόλης










