Την άρση των μέτρων σε «δύο ταχύτητες» πρότεινε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία, μάλιστα, υποστήριξε ότι τα δημοτικά σχολεία πρέπει να ανοίξουν, ενώ πρέπει να συνεχιστεί η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.
Όπως πληροφόρησε η ίδια, αυτές τις μέρες συνεδριάζει καθημερινά η επιτροπή του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να καταλήξει και να αποφασίσει ποιες θα είναι οι δραστηριότητες που θα ανοίξουν τις επόμενες ημέρες. «Μέχρι τα μέσα της εβδομάδας θα έχει δημιουργηθεί η αίσθηση του χάρτη, δηλαδή τι θα ανοίξει και πότε και μέχρι τέλος της εβδομάδας θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η κ. Παπαευαγγέλου τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της άρσης των δημοτικών και όπως είπε, η επιτροπή έχει στη διάθεσή της και εξετάζει λεπτομερώς τα στοιχεία προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα κρούσματα είχαν καταγραφεί όταν τα σχολεία λειτουργούσαν.
Επιπλέον, η ίδια ανέφερε ότι «είναι άδικο για κάποιες περιοχές να είναι οριζόντια τα μέτρα» και για αυτό θα εξεταστεί η άρση των περιορισμών ανά περιοχή και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Η καθηγήτρια, έφερε και ως παράδειγμα τα Ιωάννινα που επέδειξαν υποδειγματική συμπεριφορά, ωστόσο υπογράμμισε ότι «είναι πολιτική απόφαση το άνοιγμα δύο ταχυτήτων».
«Οι μελέτες δείχνουν ότι κάποια οριζόντια μέτρα είναι αποτελεσματικά στη μείωση της διασποράς του ιού», πρόσθεσε και συνέχισε: «Ακόμα κι αν ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες, οι πολίτες δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Πήραμε το μάθημα μας».
Σχετικά με τα εμβόλια, η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι σήμερα θα συναντηθεί η αρμόδια Επιτροπή για να καταλήξει στην προτεραιοποίηση, δηλαδή τη σειρά σύμφωνα με την οποία θα εμβολιαστεί ο πληθυσμός σημειώνοντας ότι ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στις αρχές του έτους. Συμπλήρωσε πως αρχικά θα πρέπει να εγκριθεί από την αρμόδια ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή και μετά να έρθουν τα εμβόλια,τα οποία είναι έτοιμα και πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν παντού στην Ελλάδα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ τόνισε ότι «σκοπός μας να μην υποχρεώσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί, αλλά να τον πείσουμε».
«Να ανοίξουν μετά τις γιορτές τα σχολεία και να γίνονται τεστ» λέει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ στον ΘΕΜΑ 104,6
Τον Ιανουάριο προτείνει το πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, να ανοίξουν τα σχολεία, ενώ βασικό θα είναι να υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται και τεστ.
Όπως είπε μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6, ο Δεκέμβριος πρέπει να είναι ο μήνας που θα λυθούν όλα τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η τηλεκπαίδευση. Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, ο κ. Τσούχλος είπε ότι οι καθηγητές θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση μπροστά από το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας συνάντηση με την υπουργό, Νίκη Κεραμέως.
Μιλώντας για τα κρούσματα που βρέθηκαν στην σχολική κοινότητα, είπε ότι έχουν καταγραφεί 5.000 κρούσματα, σε ηλικίες έως 17 ετών. Ενώ 1.000 σχολεία είχαν κλείσει λόγω κρούσματος. Μάλιστα, είναι πολλές οι απώλειες καθηγητών στη σχολική κοινότητα.
Παράλληλα, παρουσίασε μια καταγγελία, για την Ειδική Αγωγή στο Περιστέρι, όπου όπως είπε το συγκεκριμένο τμήμα δεν έχει νοσηλευτικό προσωπικό παρότι οι μαθητές λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, δεν υπάρχει αίθουσα COVID, και επιπλέον τα δρομολόγια γίνονται με πληρότητα 100%.
Δερμιτζάκης: Επικίνδυνη η ενδεχόμενη διασπορά στις μικρές κοινωνίες
Για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο καθηγητής Ιατρικής πανεπιστημίου Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης στο MEGA.
«Δεν υπάρχει δικαιολογία μετά από τόση ενημέρωση που έχει υπάρξει γύρω από τον κορωνοϊό να μην τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας» δήλωσε ο κ. Δερμιτζάκης υπογραμμίζοντας πως στις μικρές κοινωνίες, ενδεχόμενη διασπορά δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. «Δεν χρειάζεται να φτάσει κάποιος συγγενής ή φίλος στη ΜΕΘ και να διασωληνωθεί, προκειμένου να πιστέψουμε ότι τα πράγματα είναι σοβαρά και να πράξουμε αναλόγως» συμπλήρωσε.
Όσον αφορά στην μικρή μείωση που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα και κατά πόσο αυτή μας επιτρέπει να μιλάμε για άνοιγμα της αγοράς ενόψει Χριστουγέννων, ο κ. Δερμιτζάκης επεσήμανε πως αν και πρόκειται για μία σημαντική μείωση οι επόμενες μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες. «Οι επόμενες 10 μέρες είναι περίοδος αναμονής. Οι πρώτες μέρες είναι πάντα με μικρότερο ρυθμό μείωσης, ενώ όσο περνάνε οι μέρες στο lockdown, ο ρυθμός αυτός θα επιταχύνεται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.
Μιλώντας για το άνοιγμα της εστίασης και του λιανεμπορίου, ο κ. Δερμιτζάκης υποστήριξε ακόμα πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο εφόσον εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα, καθώς υπάρχει κίνδυνος για αυξημένη δυνατότητα μετάδοσης. «Εάν η μείωση των κρουσμάτων επιταχυνθεί γύρω στις 15 Δεκεμβρίου ή και νωρίτερα μπορεί να είμαστε γύρω στα 500 ή και λιγότετα κρούσματα. Αν είμαστε εκεί δεν υπάρχει λόγος να μην ανοίξουν τα μαγαζιά» δήλωσε.
Τέλος μιλώντας για την πιθανότητα ενός τρίτου κύματος κορωνοϊού, ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε πως αυτό εξαρτάται από τη συμπεριφορά των πολιτών απέναντι στην πανδημία, επισημαίνοντας πως εάν η κοινωνία συμμορφωθεί απέναντι στα μέτρα προστασίας δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε.
Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/1070135/pote-tha-ginei-arsi-tou-lockdown-se-epifulaki-simera-gia-tin-patra-logo-ag-andrea/
Τραγωδία στον Βόλο: Μάνα και κόρη νεκρές από έκρηξη σε σπίτι – Σοβαρά τραυματισμένος 39χρονος
Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 στην περιοχή Αγία Παρασκευή και αποδίδεται πιθανώς σε φιάλη υγραερίου από σόμπα.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποια τα εισοδηματικά κριτήρια και πόσα ευρώ δικαιούστε
Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα στο gov.gr, με στόχο οι πληρωμές να ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα.

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε πυραύλους προς το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν, οι πύραυλοι ανάγκασαν το αεροπλανοφόρο που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Κόλπου «να αλλάξει θέση»

Τα νέα οπλικά συστήματα που παρουσιάστηκαν σήμερα στην παρέλαση – Το αντι-drone σύστημα «Κένταυρος», το «Aster 30» και η τορπίλη «Seahake-4»
Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

25η Μαρτίου: Δείτε live τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η έπαρση της γαλανόλευκης στην Ακρόπολη – Βίντεο από τον Ιερό Βράχο
Στις 08:00 το πρωί η ελληνική σημαία υψώθηκε στον Ιερό Βράχο, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορτασμών για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Κατώτατος μισθός: Αύξηση ~40 ευρώ και νέος βασικός στα 920 ευρώ από 1η Απριλίου
Το υπουργικό συμβούλιο αποφασίζει αύριο, με την υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως να εισηγείται «συνετή» αύξηση λόγω αυξημένης οικονομικής αβεβαιότητας.

Channel 12: Η πρόταση Τραμπ για τερματισμό του πολέμου - Οι όροι για τον εμπλουτισμό ουρανίου και τα Στενά του Ορμούζ
Σύμφωνα με το ισραηλινό ρεπορτάζ, θα προηγηθεί εκεχειρία ενός μήνα

Anthropic: Το Claude μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σας
Σύμφωνα με την εταιρεία, οι χρήστες μπορούν να αναθέτουν εντολές στο Claude ακόμη και από το κινητό τους, με το σύστημα να αναλαμβάνει στη συνέχεια να ολοκληρώσει την εργασία στον υπολογιστή

Τα τροχαία στην Ελλάδα μειώθηκαν σύμφωνα με την Κομισιόν: Ο χαμηλότερος αριθμός από το 1963
Η Ελλάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση θανάτων από τροχαία στην ιστορία της

Ροζ «θάλασσα» στη Βέροια: Χιλιάδες επισκέπτες στην Ημαθία για τις ανθισμένες ροδακινιές
Οι ανθισμένες ροδακινιές μεταμορφώνουν μια έκταση περίπου 170 τετραγωνικών χιλιομέτρων - Η ανθοφορία διαρκεί από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου

Ελευσίνα: Ακούστηκε χουντικός ύμνος κατά την κατάθεση στεφάνων
Καταδικάζει ο Δήμος

Η Τουρκία στο χείλος νομισματικής κρίσης: Ο Ερντογάν «βάζει χέρι» στα αποθέματα χρυσού
Η Τουρκία καίει δισ. για να σώσει τη λίρα, ενώ εξετάζει swaps και πιθανές πωλήσεις χρυσού εν μέσω πολέμου στο Ιράν και έκρηξης στις τιμές ενέργειας

Πολυτραυματίας των Τεμπών: «Η ζωή δεν είναι χωρίς πόνο, ίσως αυτό με δυσκολεύει πιο πολύ»
Τι είπε για τη δίκη

Fuel Pass 2026: Νέα απάτη με μηνύματα
Τα μηνύματα καλούν τους πολίτες να επισκεφθούν συγκεκριμένο σύνδεσμο

Παραιτήθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης από πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, αναλαμβάνει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Διαβουλεύσεις για το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Χαρίτση στη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Βρέθηκαν βατραχοπέδιλο και φιάλη οξυγόνου στο «Πηγάδι του Θανάτου»
Οι αρχές εξετάζουν για το εάν πρόκειται για αντικείμενα του 34χρονου δύτη που αγνοείται

Πότε θα έχουμε αλλαγή της ώρας
Δυστυχώς θα χάσουμε μία ώρα ύπνο

Αδιανόητο περιστατικό στην Ελευσίνα: Ακούστηκε ο ύμνος της Χούντας σε κατάθεση στεφάνων για την 25η Μαρτίου
Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Ελευσίνας χαρακτήρισε το γεγονός «απαράδεκτο» και καταδίκασε απερίφραστα την αναπαραγωγή του χουντικού ύμνου

Λίβανος: Η στιγμή που ισραηλινές δυνάμεις ανατινάσσουν τον μιναρέ τζαμιού
Οι ισραηλινές δυνάμεις που ήδη βρίσκονται στην πόλη στο πλαίσιο των επιχειρήσεων κατά της Χεζμπολάχ συγκρούστηκαν τις προηγούμενες ώρες με τους μαχητές της οργάνωσης που χρηματοδοτείται και ελέγχεται από το Ιράν.

Νέα απάτη σε εξέλιξη με αποστολή παραπλανητικών SMS για το Fuel Pass 2026, τι πρέπει να προσέξετε
Το επίσημο Fuel Pass δεν ζητά προσωπικά δεδομένα μέσω συνδέσμων - Αγνοήστε ύποπτα links που υποδύονται δημόσιες υπηρεσίες

Γιώργος Τσαγκαράκης: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους - Τι υποστήριξε στην πολύωρη απολογία του
Σε βάρος του επιβλήθηκαν οι όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά τον μήνα, απαγόρευση εξόδου από την χώρα, εγγυοδοσία 50 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση πώλησης κατοχής αγοράς διάθεσης αρχαιοτήτων

New York Times: Γιατί ο Σαουδάραβας πρίγκιπας πιέζει τον Τραμπ για να συνεχίσει τον πόλεμο στο Ιράν
Ο Λευκός Οίκος εξετάζει χερσαίες επιχειρήσεις στο Ιράν, εν μέσω παρασκηνιακών πιέσεων από τη Σαουδική Αραβία

Μην αναζητήσετε ποτέ αυτές τις 6 λέξεις στην Google, κίνδυνος να σας χακάρουν
Οι χάκερ επινοούν συνεχώς νέες και εξελιγμένες επιθέσεις σε βάρος χρηστών του διαδικτύου

Αρειος Πάγος για δίκη Τεμπών: Να συμβάλουν όλοι στην ομαλή έναρξη για τη δικαίωση των θυμάτων
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρείου Πάγου

Θεσσαλονίκη: Ανδρας έκλεψε 250 λίτρα πετρέλαιο από φορτηγό και συνελήφθη
Με τη χρήση λάστιχου κήπου τοποθέτησε τα καύσιμα σε πλαστικά δοχεία και αποχώρησε με ΙΧ αυτοκίνητο

Μετρό: Οι σταθμοί που θα κλείνουν νωρίτερα από σήμερα λόγω εργασιών
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στη Γραμμή 2 του Μετρό λόγω εργασιών στο τμήμα «Ομόνοια – Πανεπιστήμιο»

Επείγουσα ανάκληση αερόσακων Takata σε χιλιάδες οχήματα
Συνολικά, εμπλέκονται 19 διαφορετικές μάρκες αυτοκινήτων

Ρέθυμνο: Απείλησε τη γυναίκα του με μαχαίρι και παρενέβη ο ανήλικος γιος τους
Ο μόλις 14 ετών γιος τους παρενέβη για να προστατεύσει τη μητέρα του

Τραγωδία στα Ιωάννινα: Εντοπίστηκε νεκρός ηλικιωμένος στη λίμνη Περιστερίου
Ο άτυχος 83χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τα νερά της τεχνητής λίμνης

Πρόστιμα και συλλήψεις σε 6 εκπαιδευτήρια που εξαπατούσαν πελάτες με μαϊμού πτυχία
Εντοπίστηκαν και φορολογικές παραβάσεις - Έξι συλλήψεις

Νετανιάχου: Ο Τραμπ βλέπει την πιθανότητα συμφωνίας με το Ιράν
Τι δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

Fuel pass 2026: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις - Πώς θα γίνει η πληρωμή
Η επιδότηση θα δοθεί σε ευρύ φάσμα δικαιούχων, στοχεύοντας στην ανακούφιση των εξόδων καυσίμων και μετακίνησης

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που το αεροπλάνο της Air Canada συγκρούεται με πυροσβεστικό όχημα
Οι πιλότοι του αεροσκάφους σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ 41 άτομα, ανάμεσά τους και δύο επιβαίνοντες στο πυροσβεστικό όχημα, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία

Πέθανε η ηθοποιός Valerie Perrine
Ήταν υποψήφια για Όσκαρ Α` Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Lenny»

Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας: Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε καφετέρια
Ένας τραυματίας

Παππούς 101 ετών γίνεται viral από μάθημα κεραμικής - Το βίντεο που ξεπέρασε τα 3 εκατ. views
Ο George Strausman παραδέχεται ότι η ξαφνική του δημοσιότητα τον έχει αφήσει έκπληκτο

Τραγωδία στη Λαμία: Νεκρός άνδρας που καταπλακώθηκε από δέντρο
O άτυχος άνδρας είχε πάει να κόψει ξύλα με τη σύζυγό του

Μοχάμαντ-Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ: Ποιος είναι ο σκληροπυρηνικός πρόεδρος του κοινοβουλίου του Ιράν
Ο Γκαλιμπάφ υποδεικνύεται από ισραηλινά ΜΜΕ ως ο άνθρωπος με τον οποίο συνομιλούν οι Αμερικανοί για τον τερματισμό του πολέμου – Ο ίδιος το αρνείται










