Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, πάνω από 1,3 εκατομμύρια κρούσματα καταγράφηκαν στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα
Σαρώνει την Ευρώπη το δεύτερο κύμα κορωνοϊού: Οι χώρες με τα αυστηρότερα μέτρα
Σαρώνει την Ευρώπη το δεύτερο κύμα κορωνοϊού: Οι χώρες με τα αυστηρότερα μέτρα - Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, πάνω από 1,3 εκατομμύρια κρούσματα καταγράφηκαν στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται σε Ευρώπη και Βαλκάνια, ενώ οι κυβερνήσεις υιοθετούν νέα αυστηρά μέτρα ώστε να περιορίσουν τις μολύνσεις.   

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, πάνω από 1,3 εκατομμύρια κρούσματα καταγράφηκαν στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα. Η Ισπανία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η Ιταλία έλαβε νέα περιοριστικά μέτρα ενώ η Γαλλία φαίνεται να εξετάζει την προοπτική μίας νέας καραντίνας.   

Στη Γερμανία η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι «έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας», ενώ η Ολλανδία ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων.     Παράλληλα, Κροατία και Σλοβενία ενίσχυσαν τα μέτρα, ενώ η Βουλγαρία υιοθέτησε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.   

Γαλλία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας καραντίνας   

Η προοπτική της επιβολής μιας νέας καραντίνας στη Γαλλία λαμβάνει πλέον πραγματικές διαστάσεις όσον αφορά τις προσπάθειες για την αναχαίτιση ενός δεύτερου «βάναυσου» κύματος της επιδημίας της COVID-19, το οποίο μπορεί να είναι ακόμη «πιο ισχυρό από το πρώτο», σύμφωνα με τον Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, τον πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου που συμβουλεύει την γαλλική κυβέρνηση.   

«Είχαμε προβλέψει ότι θα υπάρξει ένα δεύτερο κύμα, αλλά ακόμη κι εμείς έχουμε εκπλαγεί από τη βαναυσότητα αυτού που συμβαίνει εδώ και 10 μέρες», σημείωσε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό RTL. «Το δεύτερο κύμα θα είναι μάλλον πιο ισχυρό από το πρώτο» και «πολλοί από τους συμπολίτες μας δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει τι μας περιμένει», πρόσθεσε ο Ντελφρεσί, κάνοντας λόγο για μια «δύσκολη, έως και κρίσιμη κατάσταση».   

Νέο ρεκόρ καταγράφηκε χθες, Κυριακή, στη Γαλλία, όπου το προηγούμενο 24ωρο διαγνώσθηκαν 52.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ ο πραγματικός τους αριθμός μπορεί να ανέρχεται ακόμη και σε «περίπου 100.000 την ημέρα», σύμφωνα με τον καθηγητή. Ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας συνεχίζει, πρόσθεσε, να αυξάνεται, ενώ ξεπερνάει τους 2.500 για πρώτη φορά από τον Μάιο. 

Ο Ντελφρεσί θεωρεί πιθανές «δύο υποθέσεις» για να αντιμετωπιστεί το δεύτερο αυτό κύμα. Η πρώτη είναι «να πάμε προς μια πιο μαζική απαγόρευση κυκλοφορίας, τόσο ως προς τις ώρες που θα ισχύει όσο και ως προς την έκτασή της, σε επίπεδο εθνικής επικράτειας, η οποία θα μπορεί να ισχύει για το σαββατοκύριακο». Αν αυτό δεν είναι αρκετό, στη συνέχεια μπορεί να εξεταστεί η επιβολή καραντίνας.   

Η δεύτερη υπόθεση είναι «να πάμε απευθείας σε μια καραντίνα, λιγότερο σκληρή από εκείνη του Μαρτίου», η οποία «θα επιτρέπει ίσως την διατήρηση μιας σχολικής δραστηριότητας και ενός αριθμού οικονομικών δραστηριοτήτων», με αυξημένη προσφυγή στην τηλεργασία.   

Κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας της COVID-19 στη Γαλλία την άνοιξη, το οποίο προκάλεσε τον θάνατο 30.000 ανθρώπων, στη χώρα αυτή επιβλήθηκε γενική καραντίνα σε όλον τον πληθυσμό για δύο μήνες. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη Γαλλία από την COVID-19 ανέρχεται σήμερα σε 34.761.   

Από τα μέσα του Οκτωβρίου, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 ως τις 06:00 τοπική ώρα σε πολλές πόλεις και περιοχές της χώρας. Αυτό το σαββατοκύριακο επεκτάθηκε και αφορά πλέον 46 εκατομμύρια Γάλλους ήτοι τα δύο τρίτα του πληθυσμού. «Μια νέα καραντίνα μοιάζει κάτι το εύλογο, έγινε στο Ισραήλ, στην Αυστραλία με μεγάλη επιτυχία», δήλωσε παράλληλα ο επιδημιολόγος Αντουάν Φλαό στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.   

«Αν ξανακλείσουμε τελείως, όπως κάναμε τον Μάρτιο, δεν διακινδυνεύουμε ένα -10% ύφεσης, αλλά μια κατάρρευση της οικονομίας», προειδοποίησε ωστόσο ο πρόεδρος της ένωσης Γάλλων εργοδοτών Medef Ζοφρουά Ρου ντε Μπεζιέ.   

Κατά το πρώτο κύμα, ασθενείς από περιοχές που είχαν πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την COVID-19 μεταφέρονταν σε άλλες που είχαν πληγεί λιγότερο, ώστε να μειωθεί λίγο η πίεση που ασκείτο στις πρώτες. Ωστόσο πλέον είναι πιο περίπλοκο να γίνουν οι μεταφορές αυτές, καθώς τώρα το δεύτερο κύμα πλήττει όλη την επικράτεια, προειδοποιούν οι ειδικοί.   

Η Καταλονία εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής lockdown τα Σαββατοκύριακα   

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας δήλωσε σήμερα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο ενός κατ΄οίκον περιορισμού του πληθυσμού τα Σαββατοκύριακα, ένα πιο αυστηρό μέτρο από την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει τεθεί σε ισχύ από χθες, Κυριακή, στη χώρα. «Είναι ένα σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι, εφόσον οι περισσότερες κοινωνικές διαδράσεις καταγράφονται στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου», δήλωσε η εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης Μεριτξέλ Μπουντό, στην καταλανική δημόσια ραδιοφωνία.   

Οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα τελευταία στην περιφέρεια, όπως και στην υπόλοιπη Ισπανία, η οποία έγινε την περασμένη εβδομάδα η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο περιστατικών Covid-19. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ κήρυξε την Κυριακή κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης και επέβαλε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα εκτός από τα Κανάρια Νησιά όπου η υγειονομική κατάσταση είναι καλύτερη.   

Η ισπανική κυβέρνηση απέρριψε προσώρας έναν ενδεχόμενο κατ' οίκον περιορισμό όπως είχε επιβληθεί την άνοιξη στη διάρκεια του πρώτου κύματος. Αλλού, όπως το Ισραήλ, η Ιρλανδία ή η Ουαλία επέβαλαν εκ νέου πρόσφατα ένα τέτοιο μέτρο στον πληθυσμό τους προκειμένου να αναχαιτίσουν την επιδημία. «Πρέπει να αποφύγουμε τον πλήρη περιορισμό όπως εκείνον του Μαρτίου, εκτός αν αυτό καταστεί απολύτως απαραίτητο και είναι η μοναδική επιλογή. Πρέπει άρα να εξετάσουμε άλλα σενάρια και ένα από αυτά θα ήταν αυτό», να περιοριστεί ο πληθυσμός μόνο το Σαββατοκύριακο, εξήγησε ο εκπρόσωπος της καταλανικής περιφερειακής κυβέρνησης.   

Στην Ισπανία, οι αρμοδιότητες στον τομέα της υγείας ανήκουν στις κυβερνήσεις των 17 περιφερειών, αν και η κεντρική κυβέρνηση μπορεί να εγκρίνει γενικά μέτρα όπως η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε την Κυριακή.   

Γερμανία: Ενιαία αντιμετώπιση σε όλα τα κρατίδια   

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πιέζει για ενιαία αντιμετώπιση από τα κρατιδία ενώ για μέσα στην εβδομάδα είναι προγραμματισμένο το υπoυργικό συμβούλιο, η συνεδρίαση της βουλής και μία σύσκεψη Μέρκελ - πρωθυπουργών. «Έχουμε πολύ δύσκολους μήνες μπροστά μας», δήλωσε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες χθες το βράδυ η καγκελάριος Μέρκελ σε τηλεδιάσκεψη κομματικών στελεχών των Χριστιανοδημοκρατών. Η ίδια αναμένει σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και πως τουλάχιστον έως το Φεβρουάριο δεν θα μπορούν να πραγματοποιούνται μεγάλες εκδηλώσεις.   

Στη Γερμανία ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων, από την αρχή της πανδημίας, αγγίζει τις 430.000. Πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από κορωνοϊό στη χώρα.   

Η Ολλανδία ανακοίνωσε σήμερα 10.343 νέα κρούσματα της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, νέο ημερήσιο ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της επιδημίας έχει πλέον ξεπεράσει τις 300.000.   

Ιταλία: Αισιοδοξία Κόντε για την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων   

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι οι πιο σκληροί περιορισμοί που ανακοινώθηκαν σήμερα, συμπεριλαμβανομένων και των μέτρων για το κλείσιμο των εστιατορίων και των μπαρ, νωρίτερα, θα επιτρέψουν τον πιο αποτελεσματικό έλεγχο της καμπύλης εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.  

«Έχουμε την άποψη ότι θα υποφέρουμε λίγο μέσα στο μήνα, αλλά τηρώντας τους νέους περιορισμούς, θα μπορέσουμε να αναπνεύσουμε και πάλι το Δεκέμβριο», δήλωσε ο ίδιος στην διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και της οικονομίας.   

Οι τομείς που θα πληγούν από την εφαρμογή των νέων περιορισμών θα υποστηριχθούν από μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, εξήγησε ο ίδιος. Χθες στην Ιταλία καταγράφηκαν 21.273 νέα κρούσματα κορωνοϊού ενώ 128 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.   

Κροατία και Σλοβενία ενισχύουν τα μέτρα   

Η Κροατία επέβαλε αυστηρότερα μέτρα για την αναχαίτιση της επιδημίας της COVID-19 αυτήν την εβδομάδα, αφού το σαββατοκύριακο ξεπέρασε τα 2.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώνονται σε μία ημέρα, υιοθετώντας την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους και συστήνοντας την εργασία από το σπίτι όπου είναι δυνατό. Επίσης από αυτήν την εβδομάδα η Σλοβενία, η γειτονική της στα βορειοδυτικά χώρα, θα επιτρέπει στους πολίτες της να εγκαταλείπουν την περιοχή του δήμου τους μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μετά την καταγραφή 1.675 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού χθες Κυριακή.   

Η Κροατία, η χώρα με τους περίπου 4 εκατομμύρια κατοίκους, κατέγραψε το 24ωρο που πέρασε 828 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία μειώθηκαν από τον αριθμό ρεκόρ των 2.421 νέων κρουσμάτων σε μια μέρα που ανακοινώθηκαν χθες Κυριακή. Συνήθως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που ανακοινώνονται μειώνεται τη Δευτέρα, καθώς γίνονται λιγότερα τεστ στη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Από αυτήν την εβδομάδα οι Κροάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους όταν δεν είναι δυνατό να διατηρήσουν την απαραίτητη φυσική απόσταση από τους άλλους.   

Οι μετέχοντες στις δημόσιες συναθροίσεις περιορίζονται σε όχι περισσότερους από 50, ενώ 30 άνθρωποι το πλείστον επιτρέπεται να παρίστανται σε γάμους ή κηδείες. Στις οικογενειακές συγκεντρώσεις μπορούν να μετέχουν έως 15 άνθρωποι. Οι εταιρείες παράλληλα εκλήθησαν να οργανώσουν την εργασία από το σπίτι, όπου αυτή είναι δυνατή.   

Έξαρση των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού αντιμετώπισε την περασμένη εβδομάδα και η έτερη γειτονική χώρα της Κροατίας, η Βοσνία, στην οποία τα ενεργά κρούσματα του SARS-CoV-2 αυξήθηκαν σχεδόν 60% και έφτασαν τα 13.348 χθες Κυριακή.   

Μαθήματα εξ αποστάσεως στην Βουλγαρία   

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιτρέψει στα σχολεία να αρχίσουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως, την ώρα που η χώρα αγωνίζεται να θέσει υπό έλεγχο την επιδημία του νέου κορωνοϊού. Η Βουλγαρία, όπως οι περισσότερες χώρες της ΕΕ, αντιμετωπίζει μια οξεία αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της σχεδόν να διπλασιάζεται σε 37.889 από τις αρχές του Οκτωβρίου.   

Θετικός στον νέο κορωνοϊό βρέθηκε χθες Κυριακή ότι είναι και ο πρωθυπουργός της Μπόικο Μπορίσοφ. Το υπουργείο Παιδείας σημείωσε ότι οι διευθυντές των σχολείων που βρίσκονται σε περιοχές που έχουν υψηλό αριθμό κρουσμάτων, όπως η πρωτεύουσα Σόφια, μπορούν να επιλέξουν να κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως αν δουν να αυξάνεται ο αριθμός των απουσιών είτε λόγω εμφάνισης κρουσμάτων είτε λόγω καραντίνας.   

Το υπουργείο συνέστησε η αλλαγή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση να αφορά πρωτίστως τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ για τα δημοτικά θα πρέπει να γίνεται μόνον αν είναι απολύτως απαραίτητο. Η Βουλγαρία έχει καταστήσει υποχρεωτική την χρήση μάσκας σε εσωτερικούς, αλλά και σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους και έχει συστήσει στους πολίτες της να τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας για να αποτραπεί μια υπερφόρτωση του συστήματος υγείας εν μέσω μιας ραγδαίας αύξησης των λοιμώξεων μεταξύ του ιατρικού προσωπικού.   

Χθες η Σόφια, όπως και κάποιες άλλες πόλεις της χώρας, έκλεισαν τα νυχτερινά κλαμπ για δύο εβδομάδες, ενώ τα νοσοκομεία σταμάτησαν τις εγχειρήσεις που δεν επείγουν ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών για τους ασθενείς με COVID-19. 

Πηγή: http://www.lifo.gr/now/world/300828/koronoios-to-deytero-kyma-saronei-tin-eyropi-oi-xores-me-ta-pio-aystira-metra
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανοίγουν τάφους σε οικόπεδα στον Λίβανο για τους νεκρούς τους

Ανοίγουν τάφους σε οικόπεδα στον Λίβανο για τους νεκρούς τους

Δραματικές εικόνες από τον Λίβανο καθώς μετατρέπουν οικόπεδα με σκουπίδια σε αυτοσχέδια νεκροταφεία 

Απίστευτο: Σκύλος επιτέθηκε σε αυτοκίνητο και το… έφαγε, δείτε φωτογραφίες

Απίστευτο: Σκύλος επιτέθηκε σε αυτοκίνητο και το… έφαγε, δείτε φωτογραφίες

Το όχημα εμφανίζεται με κατεστραμμένα πλαστικά μέρη και σκισμένες λαμαρίνες 

Καιρός Πάσχα - Κολυδάς: Δύο μοντέλα συγκρούονται

Καιρός Πάσχα - Κολυδάς: Δύο μοντέλα συγκρούονται

Αβέβαιος ακόμα ο καιρός του Πάσχα - Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά για τη Μεγάλη Εβδομάδα 

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Είμαι υγιής, το να μου λένε να μην παίξω είναι προσβολή»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Είμαι υγιής, το να μου λένε να μην παίξω είναι προσβολή»

«Είμαι υγιής. Δεν μου αρέσει όταν με αναγκάζουν να κάνω πράγματα αντίθετα με τη φύση μου. Είμαι παίκτης. Πληρώνομαι για να παίζω», λέει χαρακτηριστικά 

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αν είναι κάνα δύο-δυόμισι εκατομμύρια να κόψουμε απ’ αλλού και να τα βάλουμε στους δικούς μας»

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αν είναι κάνα δύο-δυόμισι εκατομμύρια να κόψουμε απ’ αλλού και να τα βάλουμε στους δικούς μας»

Τι αποκαλύπτουν διάλογοι στη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ 

Περιστέρι: Πυροβολισμοί σε γήπεδο δίπλα από ανήλικους

Περιστέρι: Πυροβολισμοί σε γήπεδο δίπλα από ανήλικους

Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο Δημοτικό Γήπεδο της Χρυσούπολης Περιστερίου 

Ιράν: Επικήρυξε με 60.000 ευρώ τον αγνοούμενο Αμερικανό πιλότο

Ιράν: Επικήρυξε με 60.000 ευρώ τον αγνοούμενο Αμερικανό πιλότο

Το Ιράν δίνει 60.000 ευρώ σε όποιον συλλάβει ζωντανό τον πιλότο και τον παραδώσει στις ιρανικές δυνάμεις 

Το διαδίκτυο μας «καταπίνει»: Περνάμε 44 χρόνια μπροστά από τις οθόνες και πέντε χρόνια μόνο σε feeds, notifications και scrolling

Το διαδίκτυο μας «καταπίνει»: Περνάμε 44 χρόνια μπροστά από τις οθόνες και πέντε χρόνια μόνο σε feeds, notifications και scrolling

Περνάμε πέντε φορές περισσότερο χρόνο στα social media απ` ό,τι σε πραγματικές κοινωνικές επαφές - Τι δείχνει μελέτη της Bank of America 

Πολυτέλεια η έξοδος «για μια μπύρα» στην Ελλάδα- Βουτιά στην κατανάλωση παρά τα ρεκόρ στον τουρισμό

Πολυτέλεια η έξοδος «για μια μπύρα» στην Ελλάδα- Βουτιά στην κατανάλωση παρά τα ρεκόρ στον τουρισμό

Χαμηλή η κατά κεφαλήν κατανάλωση 

«Παγώνουν» για ένα χρόνο τα επιτόκια στις ρυθμίσεις της ΑΑΔΕ

«Παγώνουν» για ένα χρόνο τα επιτόκια στις ρυθμίσεις της ΑΑΔΕ

Τροπολογία-ανάσα για οφειλέτες - Σταθερές δόσεις έως το 2027 για χρέη στην εφορία 

Ανασχηματισμός: Η ψυχική υγεία στον Αδωνι Γεωργιάδη μετά την παραίτηση Βαρτζόπουλου

Ανασχηματισμός: Η ψυχική υγεία στον Αδωνι Γεωργιάδη μετά την παραίτηση Βαρτζόπουλου

Ο Αδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με τον απερχόμενο υφυπουργό Υγείας 

Artemis II: Πρόβλημα στην διαστημική τουαλέτα έφερε... αναστάτωση

Artemis II: Πρόβλημα στην διαστημική τουαλέτα έφερε... αναστάτωση

Το κέντρο ελέγχου της αποστολής της έδωσε οδηγίες για την επίλυση του προβλήματος 

Χάκαραν το Ουφίτσι: «Μπήκαν παντού» και τώρα ζητούν «λύτρα» από το μουσείο

Χάκαραν το Ουφίτσι: «Μπήκαν παντού» και τώρα ζητούν «λύτρα» από το μουσείο

Οι χάκερ απειλούν να πουλήσουν τις πληροφορίες που έχουν κλαπεί, στο dark web 

Ένα πρόβλημα που γνωρίζει κάθε εργαζόμενος εμφανίστηκε στo Artemis II

Ένα πρόβλημα που γνωρίζει κάθε εργαζόμενος εμφανίστηκε στo Artemis II

H πρώτη τεχνική δυσλειτουργία δεν αφορούσε το σκάφος ή τα συστήματα πλοήγησης, αλλά κάτι πολύ πιο απλό 

Κογιότ επιτέθηκε και τραυμάτισε 4χρονο στο Λος Αντζελες, δείτε βίντεο

Κογιότ επιτέθηκε και τραυμάτισε 4χρονο στο Λος Αντζελες, δείτε βίντεο

Το ίδιο ζώο φέρεται να έχει επιτεθεί ξανά σε μικρό παιδί, ενώ οι αρχές το αναζητούν 

Η στιγμή που η θάλασσα στην Τήνο γίνεται καφέ μέσα σε λίγα λεπτά λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας

Η στιγμή που η θάλασσα στην Τήνο γίνεται καφέ μέσα σε λίγα λεπτά λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας

Το στιγμιότυπο αποτυπώθηκε σε time-lapse βίντεο από κάμερα στο λιμάνι του νησιού 

ΠΟΥ και Lancet προειδοποιούν ότι η κλιματική κρίση στοιχίζει 10 εκατ. ζωές ετησίως

ΠΟΥ και Lancet προειδοποιούν ότι η κλιματική κρίση στοιχίζει 10 εκατ. ζωές ετησίως

Η αδράνεια απέναντι στην κλιματική αλλαγή στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. Οι πρόωροι θάνατοι προκαλούνται από καύσωνες, πυρκαγιές, τοξικούς καπνούς, πλημμύρες και έξαρση λοιμωδών νοσημάτων, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν πρόωρα κάθε χρόνο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι όσος 

Αρχισαν οι διελεύσεις από τα Στενά του Ορμούζ; Πέρασαν πλοία LNG και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Αρχισαν οι διελεύσεις από τα Στενά του Ορμούζ; Πέρασαν πλοία LNG και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Σταδιακή επαναφορά της ναυσιπλοΐας 

Λουτσέσκου: Υπέστη και δεύτερο έμφραγμα σήμερα, βρίσκεται σε κώμα

Λουτσέσκου: Υπέστη και δεύτερο έμφραγμα σήμερα, βρίσκεται σε κώμα

Στις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής ο προπονητής της Εθνικής Ρουμανίας υπέστη και δεύτερη έμφραγμα μετά το καρδιακό επεισόδιο που είχε νωρίτερα 

Ανασχηματισμός: Τα νέα πρόσωπα στη κυβέρνηση

Ανασχηματισμός: Τα νέα πρόσωπα στη κυβέρνηση

Ποιοι απομακρύνονται από τις θέσεις τους 

Αδωνις Γεωργιάδης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Είναι ό,τι χειρότερο έχει γεννηθεί στο πλανήτη»

Αδωνις Γεωργιάδης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Είναι ό,τι χειρότερο έχει γεννηθεί στο πλανήτη»

«Έχω πει πολλά φορές πως όποιος γνωρίζει από κοντά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τρέχει να φύγει όσο μπορεί γρηγορότερα» 

Αποκάλυψη CNN: Το οπλοστάσιο του Ιράν παραμένει αρκετά ισχυρό για να προκαλέσει χάος στην περιοχή

Αποκάλυψη CNN: Το οπλοστάσιο του Ιράν παραμένει αρκετά ισχυρό για να προκαλέσει χάος στην περιοχή

Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι περίπου το 50% των εκτοξευτών πυραύλων και χιλιάδες drones παραμένουν λειτουργικά 

Παραιτούνται από υπουργοί Κεφαλογιάννης, Τσιάρας και Βαρτζόπουλος

Παραιτούνται από υπουργοί Κεφαλογιάννης, Τσιάρας και Βαρτζόπουλος

Τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ που έφτασε νωρίτερα στη Βουλή 

Τήνος: Η θάλασσα έγινε καφέ μέσα σε πέντε λεπτά - Εντυπωσιακό time-lapse

Τήνος: Η θάλασσα έγινε καφέ μέσα σε πέντε λεπτά - Εντυπωσιακό time-lapse

To νερό παρέσυρε χώμα και φερτά υλικά από τη στεριά, με αποτέλεσμα τα γαλάζια νερά να αποκτήσουν γρήγορα ένα έντονο καφέ χρώμα 

Αυτές είναι οι 8 γέφυρες που απειλεί να ανατινάξει το Ιράν στις χώρες του Κόλπου ως αντίποινα

Αυτές είναι οι 8 γέφυρες που απειλεί να ανατινάξει το Ιράν στις χώρες του Κόλπου ως αντίποινα

Η Τεχεράνη απειλεί με αντίποινα για τον βομβαρδισμό της ψηλότερης γέφυρας του Ιράν 

E.E.: Εξετάζει την επιβολή δελτίου στα καύσιμα - «Πρέπει να προετοιμαστούμε για μακροχρόνια ενεργεια

E.E.: Εξετάζει την επιβολή δελτίου στα καύσιμα - «Πρέπει να προετοιμαστούμε για μακροχρόνια ενεργεια

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για ένα «παρατεταμένο» ενεργειακό σοκ λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή - Επίτροπος Γιόργκενσεν: Πρόκειται για μια μακρά κρίση, οι τιμές ενέργειας θα παραμείνουν υψηλές για πολύ μεγάλο διάστημα 

Μέχρι και ο Ράσελ Κρόου έκραξε την Εθνική Ιταλίας

Μέχρι και ο Ράσελ Κρόου έκραξε την Εθνική Ιταλίας

Την απογοήτευση του για τον αποκλεισμό της Σκουάντρα Ατζούρα, από το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, εξέφρασε ο βραβευμένος με Όσκαρ Νεοζηλανδός ηθοποιός 

Σάκης Αρναούτογλου: Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα - Η πρόγνωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Σάκης Αρναούτογλου: Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα - Η πρόγνωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό μέχρι το Πάσχα 

«Επτά εκατομμύρια Ιρανοί σας περιμένουμε έτοιμοι και οπλισμένοι» λέει η Τεχεράνη στις ΗΠΑ

«Επτά εκατομμύρια Ιρανοί σας περιμένουμε έτοιμοι και οπλισμένοι» λέει η Τεχεράνη στις ΗΠΑ

«Θα πας στα βάθη της Κόλασης» απειλεί ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ τον ηγέτη της Χεζμπολάχ 

Ζάκυνθος: Ανοιξε ο δρόμος και «κατάπιε» φορτηγό στον Αγιο Σώστη

Ζάκυνθος: Ανοιξε ο δρόμος και «κατάπιε» φορτηγό στον Αγιο Σώστη

Η καθίζηση προκλήθηκε από εργασίες της ΔΕΥΑΖ και τη συσσώρευση νερού σε φρεσκοσκαμμένο χαντάκι, σε συνδυασμό με διάβρωση και σπηλαίωση από τη θάλασσα 

Απίστευτη απάτη στη Θεσσαλονίκη: Δείτε πως ένας 38χρονος έβγαζε χρήματα από τις θέσεις πάρκινγκ

Απίστευτη απάτη στη Θεσσαλονίκη: Δείτε πως ένας 38χρονος έβγαζε χρήματα από τις θέσεις πάρκινγκ

38χρονος έβαλε πλαστά QR Code σε σημεία ελεγχόμενης στάθμευσης και έπαιρνε τα χρήματα 

Σοκαριστικό περιστατικό στο Κιάτο: 40χρονη στο νοσοκομείο – Είχε αφαιρεθεί το δέρμα της από τα μάτια έως τον σβέρκο

Σοκαριστικό περιστατικό στο Κιάτο: 40χρονη στο νοσοκομείο – Είχε αφαιρεθεί το δέρμα της από τα μάτια έως τον σβέρκο

Οι γιατροί σοκαρισμένοι από την κατάστασή της, ειδοποίησαν την αστυνομία 

Το Πακιστάν πρότεινε σε πλοία να υψώσουν τη σημαία του για να περάσουν με ασφάλεια από τα Στενά του Ορμούζ

Το Πακιστάν πρότεινε σε πλοία να υψώσουν τη σημαία του για να περάσουν με ασφάλεια από τα Στενά του Ορμούζ

Το Ισλαμαμπάντ άρχισε, σύμφωνα με το Bloomberg, να επικοινωνεί με μεγάλους εμπορικούς διαμεσολαβητές για να δει αν υπήρχαν πλοία που θα μπορούσαν να περάσουν το Στενό συνοδεία ιρανικών δυνάμεων, ενώ θα ύψωναν προσωρινά την πακιστανική σημαία 

«Δηλώνω αποχή, έχω δεχθεί πολλές προσβολές», λέει η πρόεδρος στη δίκη για τα βίντεο των Τεμπών

«Δηλώνω αποχή, έχω δεχθεί πολλές προσβολές», λέει η πρόεδρος στη δίκη για τα βίντεο των Τεμπών

Σοβαρό επεισόδιο, διαμαρτυρίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου 

Γιατί ο ουρανός της Κρήτης βάφτηκε κόκκινος; Η επιστημονική εξήγηση πίσω από το σκηνικό

Γιατί ο ουρανός της Κρήτης βάφτηκε κόκκινος; Η επιστημονική εξήγηση πίσω από το σκηνικό

Ειδικοί εφιστούν την προσοχή όταν οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης ξεπερνούν το προβλεπόμενο όριο 

Ζωγράφου: Μυστήριο με τους θανάτους μητέρας και κόρης – Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι αρχές

Ζωγράφου: Μυστήριο με τους θανάτους μητέρας και κόρης – Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι αρχές

Οι αστυνομικοί, δεν αποκλείουν το γεγονός να έγινε κάποιο επεισόδιο με τον 54χρονο και την μητέρα του και αυτός να τη δολοφόνησε 

CNN: Τα «μεγάλα, πιεστικά ερωτήματα» στα οποία δεν απάντησε ο Τραμπ στο διάγγελμά του

CNN: Τα «μεγάλα, πιεστικά ερωτήματα» στα οποία δεν απάντησε ο Τραμπ στο διάγγελμά του

Ο Αμερικανός πρόεδρος παρουσίασε «τα καλύτερα επιχειρήματά του» υπέρ του πολέμου αλλά δεν κατάφερε να κατευνάσει τις ανησυχίες για το πώς θα τελειώσει 

Κλειστά την Πέμπτη όλα τα σχολεία στην Κρήτη λόγω της αφρικανικής σκόνης

Κλειστά την Πέμπτη όλα τα σχολεία στην Κρήτη λόγω της αφρικανικής σκόνης

Το μέτρο έρχεται ως συνέχεια των επιμέρους αποφάσεων που είχαν ήδη ληφθεί 

Έδειραν και μαχαίρωσαν 19χρονο στην Γλυφάδα για να του κλέψουν το κινητό, πώς τον κατέβασαν από το σπίτι του

Έδειραν και μαχαίρωσαν 19χρονο στην Γλυφάδα για να του κλέψουν το κινητό, πώς τον κατέβασαν από το σπίτι του

Συνελήφθησαν δύο άτομα - Ο 19χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο 

«Ξεκινάμε» - Η Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε το κόμμα της

«Ξεκινάμε» - Η Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε το κόμμα της

«Είμαστε ένα ανεξάρτητο κίνημα πολιτών που γεννιέται από τη βάση, από την κοινή μας ανάγκη να έρθει επιτέλους η αλλαγή» υποστηρίζει 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services