Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται σε Ευρώπη και Βαλκάνια, ενώ οι κυβερνήσεις υιοθετούν νέα αυστηρά μέτρα ώστε να περιορίσουν τις μολύνσεις.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, πάνω από 1,3 εκατομμύρια κρούσματα καταγράφηκαν στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα. Η Ισπανία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η Ιταλία έλαβε νέα περιοριστικά μέτρα ενώ η Γαλλία φαίνεται να εξετάζει την προοπτική μίας νέας καραντίνας.
Στη Γερμανία η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι «έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας», ενώ η Ολλανδία ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων. Παράλληλα, Κροατία και Σλοβενία ενίσχυσαν τα μέτρα, ενώ η Βουλγαρία υιοθέτησε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Γαλλία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας καραντίνας
Η προοπτική της επιβολής μιας νέας καραντίνας στη Γαλλία λαμβάνει πλέον πραγματικές διαστάσεις όσον αφορά τις προσπάθειες για την αναχαίτιση ενός δεύτερου «βάναυσου» κύματος της επιδημίας της COVID-19, το οποίο μπορεί να είναι ακόμη «πιο ισχυρό από το πρώτο», σύμφωνα με τον Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, τον πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου που συμβουλεύει την γαλλική κυβέρνηση.
«Είχαμε προβλέψει ότι θα υπάρξει ένα δεύτερο κύμα, αλλά ακόμη κι εμείς έχουμε εκπλαγεί από τη βαναυσότητα αυτού που συμβαίνει εδώ και 10 μέρες», σημείωσε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό RTL. «Το δεύτερο κύμα θα είναι μάλλον πιο ισχυρό από το πρώτο» και «πολλοί από τους συμπολίτες μας δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει τι μας περιμένει», πρόσθεσε ο Ντελφρεσί, κάνοντας λόγο για μια «δύσκολη, έως και κρίσιμη κατάσταση».
Νέο ρεκόρ καταγράφηκε χθες, Κυριακή, στη Γαλλία, όπου το προηγούμενο 24ωρο διαγνώσθηκαν 52.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ ο πραγματικός τους αριθμός μπορεί να ανέρχεται ακόμη και σε «περίπου 100.000 την ημέρα», σύμφωνα με τον καθηγητή. Ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας συνεχίζει, πρόσθεσε, να αυξάνεται, ενώ ξεπερνάει τους 2.500 για πρώτη φορά από τον Μάιο.
Ο Ντελφρεσί θεωρεί πιθανές «δύο υποθέσεις» για να αντιμετωπιστεί το δεύτερο αυτό κύμα. Η πρώτη είναι «να πάμε προς μια πιο μαζική απαγόρευση κυκλοφορίας, τόσο ως προς τις ώρες που θα ισχύει όσο και ως προς την έκτασή της, σε επίπεδο εθνικής επικράτειας, η οποία θα μπορεί να ισχύει για το σαββατοκύριακο». Αν αυτό δεν είναι αρκετό, στη συνέχεια μπορεί να εξεταστεί η επιβολή καραντίνας.
Η δεύτερη υπόθεση είναι «να πάμε απευθείας σε μια καραντίνα, λιγότερο σκληρή από εκείνη του Μαρτίου», η οποία «θα επιτρέπει ίσως την διατήρηση μιας σχολικής δραστηριότητας και ενός αριθμού οικονομικών δραστηριοτήτων», με αυξημένη προσφυγή στην τηλεργασία.
Κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας της COVID-19 στη Γαλλία την άνοιξη, το οποίο προκάλεσε τον θάνατο 30.000 ανθρώπων, στη χώρα αυτή επιβλήθηκε γενική καραντίνα σε όλον τον πληθυσμό για δύο μήνες. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη Γαλλία από την COVID-19 ανέρχεται σήμερα σε 34.761.
Από τα μέσα του Οκτωβρίου, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 ως τις 06:00 τοπική ώρα σε πολλές πόλεις και περιοχές της χώρας. Αυτό το σαββατοκύριακο επεκτάθηκε και αφορά πλέον 46 εκατομμύρια Γάλλους ήτοι τα δύο τρίτα του πληθυσμού. «Μια νέα καραντίνα μοιάζει κάτι το εύλογο, έγινε στο Ισραήλ, στην Αυστραλία με μεγάλη επιτυχία», δήλωσε παράλληλα ο επιδημιολόγος Αντουάν Φλαό στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.
«Αν ξανακλείσουμε τελείως, όπως κάναμε τον Μάρτιο, δεν διακινδυνεύουμε ένα -10% ύφεσης, αλλά μια κατάρρευση της οικονομίας», προειδοποίησε ωστόσο ο πρόεδρος της ένωσης Γάλλων εργοδοτών Medef Ζοφρουά Ρου ντε Μπεζιέ.
Κατά το πρώτο κύμα, ασθενείς από περιοχές που είχαν πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την COVID-19 μεταφέρονταν σε άλλες που είχαν πληγεί λιγότερο, ώστε να μειωθεί λίγο η πίεση που ασκείτο στις πρώτες. Ωστόσο πλέον είναι πιο περίπλοκο να γίνουν οι μεταφορές αυτές, καθώς τώρα το δεύτερο κύμα πλήττει όλη την επικράτεια, προειδοποιούν οι ειδικοί.
Η Καταλονία εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής lockdown τα Σαββατοκύριακα
Η περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας δήλωσε σήμερα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο ενός κατ΄οίκον περιορισμού του πληθυσμού τα Σαββατοκύριακα, ένα πιο αυστηρό μέτρο από την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει τεθεί σε ισχύ από χθες, Κυριακή, στη χώρα. «Είναι ένα σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι, εφόσον οι περισσότερες κοινωνικές διαδράσεις καταγράφονται στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου», δήλωσε η εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης Μεριτξέλ Μπουντό, στην καταλανική δημόσια ραδιοφωνία.
Οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα τελευταία στην περιφέρεια, όπως και στην υπόλοιπη Ισπανία, η οποία έγινε την περασμένη εβδομάδα η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο περιστατικών Covid-19. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ κήρυξε την Κυριακή κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης και επέβαλε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα εκτός από τα Κανάρια Νησιά όπου η υγειονομική κατάσταση είναι καλύτερη.
Η ισπανική κυβέρνηση απέρριψε προσώρας έναν ενδεχόμενο κατ' οίκον περιορισμό όπως είχε επιβληθεί την άνοιξη στη διάρκεια του πρώτου κύματος. Αλλού, όπως το Ισραήλ, η Ιρλανδία ή η Ουαλία επέβαλαν εκ νέου πρόσφατα ένα τέτοιο μέτρο στον πληθυσμό τους προκειμένου να αναχαιτίσουν την επιδημία. «Πρέπει να αποφύγουμε τον πλήρη περιορισμό όπως εκείνον του Μαρτίου, εκτός αν αυτό καταστεί απολύτως απαραίτητο και είναι η μοναδική επιλογή. Πρέπει άρα να εξετάσουμε άλλα σενάρια και ένα από αυτά θα ήταν αυτό», να περιοριστεί ο πληθυσμός μόνο το Σαββατοκύριακο, εξήγησε ο εκπρόσωπος της καταλανικής περιφερειακής κυβέρνησης.
Στην Ισπανία, οι αρμοδιότητες στον τομέα της υγείας ανήκουν στις κυβερνήσεις των 17 περιφερειών, αν και η κεντρική κυβέρνηση μπορεί να εγκρίνει γενικά μέτρα όπως η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε την Κυριακή.
Γερμανία: Ενιαία αντιμετώπιση σε όλα τα κρατίδια
Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πιέζει για ενιαία αντιμετώπιση από τα κρατιδία ενώ για μέσα στην εβδομάδα είναι προγραμματισμένο το υπoυργικό συμβούλιο, η συνεδρίαση της βουλής και μία σύσκεψη Μέρκελ - πρωθυπουργών. «Έχουμε πολύ δύσκολους μήνες μπροστά μας», δήλωσε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες χθες το βράδυ η καγκελάριος Μέρκελ σε τηλεδιάσκεψη κομματικών στελεχών των Χριστιανοδημοκρατών. Η ίδια αναμένει σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και πως τουλάχιστον έως το Φεβρουάριο δεν θα μπορούν να πραγματοποιούνται μεγάλες εκδηλώσεις.
Στη Γερμανία ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων, από την αρχή της πανδημίας, αγγίζει τις 430.000. Πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από κορωνοϊό στη χώρα.
Η Ολλανδία ανακοίνωσε σήμερα 10.343 νέα κρούσματα της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, νέο ημερήσιο ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της επιδημίας έχει πλέον ξεπεράσει τις 300.000.
Ιταλία: Αισιοδοξία Κόντε για την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι οι πιο σκληροί περιορισμοί που ανακοινώθηκαν σήμερα, συμπεριλαμβανομένων και των μέτρων για το κλείσιμο των εστιατορίων και των μπαρ, νωρίτερα, θα επιτρέψουν τον πιο αποτελεσματικό έλεγχο της καμπύλης εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
«Έχουμε την άποψη ότι θα υποφέρουμε λίγο μέσα στο μήνα, αλλά τηρώντας τους νέους περιορισμούς, θα μπορέσουμε να αναπνεύσουμε και πάλι το Δεκέμβριο», δήλωσε ο ίδιος στην διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και της οικονομίας.
Οι τομείς που θα πληγούν από την εφαρμογή των νέων περιορισμών θα υποστηριχθούν από μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, εξήγησε ο ίδιος. Χθες στην Ιταλία καταγράφηκαν 21.273 νέα κρούσματα κορωνοϊού ενώ 128 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Κροατία και Σλοβενία ενισχύουν τα μέτρα
Η Κροατία επέβαλε αυστηρότερα μέτρα για την αναχαίτιση της επιδημίας της COVID-19 αυτήν την εβδομάδα, αφού το σαββατοκύριακο ξεπέρασε τα 2.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώνονται σε μία ημέρα, υιοθετώντας την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους και συστήνοντας την εργασία από το σπίτι όπου είναι δυνατό. Επίσης από αυτήν την εβδομάδα η Σλοβενία, η γειτονική της στα βορειοδυτικά χώρα, θα επιτρέπει στους πολίτες της να εγκαταλείπουν την περιοχή του δήμου τους μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μετά την καταγραφή 1.675 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού χθες Κυριακή.
Η Κροατία, η χώρα με τους περίπου 4 εκατομμύρια κατοίκους, κατέγραψε το 24ωρο που πέρασε 828 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία μειώθηκαν από τον αριθμό ρεκόρ των 2.421 νέων κρουσμάτων σε μια μέρα που ανακοινώθηκαν χθες Κυριακή. Συνήθως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που ανακοινώνονται μειώνεται τη Δευτέρα, καθώς γίνονται λιγότερα τεστ στη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Από αυτήν την εβδομάδα οι Κροάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους όταν δεν είναι δυνατό να διατηρήσουν την απαραίτητη φυσική απόσταση από τους άλλους.
Οι μετέχοντες στις δημόσιες συναθροίσεις περιορίζονται σε όχι περισσότερους από 50, ενώ 30 άνθρωποι το πλείστον επιτρέπεται να παρίστανται σε γάμους ή κηδείες. Στις οικογενειακές συγκεντρώσεις μπορούν να μετέχουν έως 15 άνθρωποι. Οι εταιρείες παράλληλα εκλήθησαν να οργανώσουν την εργασία από το σπίτι, όπου αυτή είναι δυνατή.
Έξαρση των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού αντιμετώπισε την περασμένη εβδομάδα και η έτερη γειτονική χώρα της Κροατίας, η Βοσνία, στην οποία τα ενεργά κρούσματα του SARS-CoV-2 αυξήθηκαν σχεδόν 60% και έφτασαν τα 13.348 χθες Κυριακή.
Μαθήματα εξ αποστάσεως στην Βουλγαρία
Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιτρέψει στα σχολεία να αρχίσουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως, την ώρα που η χώρα αγωνίζεται να θέσει υπό έλεγχο την επιδημία του νέου κορωνοϊού. Η Βουλγαρία, όπως οι περισσότερες χώρες της ΕΕ, αντιμετωπίζει μια οξεία αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της σχεδόν να διπλασιάζεται σε 37.889 από τις αρχές του Οκτωβρίου.
Θετικός στον νέο κορωνοϊό βρέθηκε χθες Κυριακή ότι είναι και ο πρωθυπουργός της Μπόικο Μπορίσοφ. Το υπουργείο Παιδείας σημείωσε ότι οι διευθυντές των σχολείων που βρίσκονται σε περιοχές που έχουν υψηλό αριθμό κρουσμάτων, όπως η πρωτεύουσα Σόφια, μπορούν να επιλέξουν να κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως αν δουν να αυξάνεται ο αριθμός των απουσιών είτε λόγω εμφάνισης κρουσμάτων είτε λόγω καραντίνας.
Το υπουργείο συνέστησε η αλλαγή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση να αφορά πρωτίστως τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ για τα δημοτικά θα πρέπει να γίνεται μόνον αν είναι απολύτως απαραίτητο. Η Βουλγαρία έχει καταστήσει υποχρεωτική την χρήση μάσκας σε εσωτερικούς, αλλά και σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους και έχει συστήσει στους πολίτες της να τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας για να αποτραπεί μια υπερφόρτωση του συστήματος υγείας εν μέσω μιας ραγδαίας αύξησης των λοιμώξεων μεταξύ του ιατρικού προσωπικού.
Χθες η Σόφια, όπως και κάποιες άλλες πόλεις της χώρας, έκλεισαν τα νυχτερινά κλαμπ για δύο εβδομάδες, ενώ τα νοσοκομεία σταμάτησαν τις εγχειρήσεις που δεν επείγουν ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών για τους ασθενείς με COVID-19.
Πηγή: http://www.lifo.gr/now/world/300828/koronoios-to-deytero-kyma-saronei-tin-eyropi-oi-xores-me-ta-pio-aystira-metra
«Αμα είχε όπλο θα με σκότωνε»: Σοκάρει η 19χρονη για την επίθεση που δέχτηκε από τον 18χρονο πρώην της
«Απλά έβγαλε το μαχαίρι και μου το κάρφωσε»

Πύθωνας αποφάσισε να κάνει… ανακαίνιση: Εισέβαλε από το ταβάνι και έκανε γυαλιά-καρφιά ένα μπάνιο στην Αυστραλία
Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι ένοικοι της κατοικίας στο Κουίνσλαντ – Δείτε το βίντεο

Πέθανε η θρυλική Ντόλι Πάρτον στα 80 της χρόνια
Είναι η τραγουδίστρια της κάντρι με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, έκανε καριέρα και στον κινηματογράφο - Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας της είχε επιβαρυνθεί, μετά και τον θάνατο του συζύγου της, τον Μάρτιο του 2025

Διακοπές ρεύματος από τη Ραφήνα μέχρι τον Μαραθώνα - Βλάβη σε υποσταθμό
Προβλήματα ηλεκτροδότησης από νωρίς το βράδυ της Τρίτης στη Διασταύρωση Ραφήνας και σε περιοχές του Μαραθώνα

Google: Ποιο emoji «σάρωσε» το 2025 - Αύξηση 37% στη χρήση του
Η εταιρεία ανέλυσε 665 εκατομμύρια σύμβολα μέσα από το Gboard, αναδεικνύοντας τις νέες τάσεις που φέρνει η Gen Z στην ψηφιακή επικοινωνία.

Κυψέλη: Σε 14 κτίρια οι ζημιές από τα έργα του Μετρό - Τι είπε ο Χάρης Δούκας
Παρουσιάστηκαν τα πρώτα στοιχεία για τις επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει οι εργασίες του Μετρό σε κτίρια της Κυψέλης

Πορτογαλία: Η στιγμή που μεθυσμένος οδηγός πέφτει πάνω σε πλήθος - 12 τραυματίες
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο παραθαλάσσιο θέρετρο στην περιοχή Αλγκάρβε

CBS: Ο διοικητής της CIA επέβαινε στο αμερικανικό μεταγωγικό που προσγειώθηκε στη Μόσχα
Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι στους δρόμους της πόλης εντοπίστηκε αυτοκινητοπομπή με αμερικανικές διπλωματικές πινακίδες

Ουρές στα βενζινάδικα στο Ιράν μετά τον οικονομικό «στραγγαλισμό» των ΗΠΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως πρέπει να «τερματιστούν αμέσως» οι εκτελέσεις διαδηλωτών

Κάτω Κουφονήσι: Νεκρή 69χρονη Αγγλίδα μετά από βουτιά στη θάλασσα από ημερόπλοιο
Οι προσπάθειες ανάνηψης με ΚΑΡΠΑ στο λιμάνι δεν κατάφεραν να σώσουν τη γυναίκα, ενώ το Λιμενικό διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του θανάτου.

Πέθανε ο Δημήτρης Κόκοτας σε ηλικία 57 ετών
Δυστυχώς ο γνωστός τραγουδιστής δεν τα κατάφερε μετά από γενναία μάχη δυο ετών

Ταξιτζής απέσπασε 600 ευρώ από τουρίστες απειλώντας τους με βία για διαδρομή αεροδρόμιο - κέντρο Αθήνας - Ερευνάται και 2η καταγγελία
Ο 38χρονος παρέλαβε την οικογένεια τουριστών από το Ελ. Βενιζέλος με προορισμό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας και, τρομοκρατώντας τους, τους απέσπασε 600 ευρώ

Ανατιμήσεις στη ζάχαρη έρχονται; Τι σημαίνει αυτό για την αγορά στην Ελλάδα
Η ευρωπαϊκή παραγωγή σημειώνει πτώση - Ποια είναι η εικόνα στην εγχώρια αγορά

Ετοιμαστείτε Θεσσαλονικείς! Την Πέμπτη ανοίγει επίσημα το Μετρό προς Καλαμαριά - Tο σχέδιο για τη συνέχεια είναι ήδη έτοιμο!
Πώς αλλάζει ο συγκοινωνιακός χάρτης της πόλης και ποια είναι τα σχέδια για την επόμενη φάση επέκτασης

Πέθανε ο Παλαιστίνιος καλλιτέχνης Σλιμάν Μανσούρ σε ηλικία 79 ετών
Ο καλλιτέχνης, τα έργα του οποίου αποπνέουν τις παλαστινιακές παραδόσεις και τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού υπό την ισραηλινή κατοχή, πέθανε στο σπίτι του στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Ιαπωνία: 360 τόνων ιστορικό κάστρο μετακινήθηκε με σχοινιά - Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο
Το κάστρο είχε μετακινηθεί από τη θέση του ώστε να γίνουν εργασίες αποκατάστασης σε τείχος που είχε πληγεί από ισχυρό σεισμό

Δικηγόρος γνωστής εταιρείας απολύεται επειδή τον «έπιασαν» να φιλιέται με συνάδελφό του
Μέσα σε μία νύχτα οι δύο εργαζόμενοι έγιναν γνωστοί, όταν βίντεο που τους κατέγραφε σε προσωπικές στιγμές αναρτήθηκε χωρίς τη συναίνεσή τους

Η Νέα Υόρκη μπερδεμένη ξανά με τους «ανθρώπους-τυφλοπόντικες» που φωτογραφήθηκαν να αναδύονται από τα φρεάτια της πόλης
Τρεις άνδρες με φακούς κεφαλής εντοπίστηκαν να εξέρχονται από φρεάτιο – Οι Αρχές προειδοποιούν για τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβει το υπόγειο δίκτυο

Φοιτητικά ενοίκια στην Αθήνα: 550 ευρώ για 40 τ.μ. - Πού είναι φθηνότερα
Η ΠΟΜΙΔΑ δίνει οδηγίες για ασφαλή μίσθωση, ενώ η επιστροφή ενοικίου φοιτητικής κατοικίας μέσω ΑΑΔΕ μπορεί να φτάσει τα 800 ευρώ.

Δεν παρέδωσε λεφτά που βρήκε στο πάτωμα και τον έψαχνε η αστυνομία – «Θύελλα» αντιδράσεων στα social media: «Πρέπει να ανησυχώ;»
Τα σχόλια που «πυροδότησε» η ανάρτηση του αστυνομικού τμήματος

Συνελήφθη ο σύζυγος της παρουσιάστριας για ενδοοικογενειακή βία
Ο άνδρας οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης στην Ευελπίδων – Αρχικά η παρουσιάστρια δεν ήταν σε θέση να καταθέσει, στη συνέχεια έκανε μήνυση

Εύβοια: Καβγάς σε καφενείο κατέληξε σε εκδικητικό εμπρησμό
Ο συλληφθείς κρατείται και αναμένεται να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα την ερχόμενη Πέμπτη

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα της ΝΔ έναντι της ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Μοιρασμένοι οι πολίτες για «εκλογές τώρα»
Στο 26,5% το ποσοστό της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, μικρή πτώση για την ΕΛΑΣ, σταθερά τρίτο το ΠΑΣΟΚ. Το 12% των πολιτών «καλοβλέπει» ένα νέο κόμμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά

Σκύλος επιτέθηκε σε 16χρονη και σκότωσε το σκυλάκι της στο Μενίδι, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης
Η ανήλικη τραυματίστηκε ελαφρά κατά την επίθεση – Ο 54χρονος συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε χωριό στη Γαλλία: Δύο αγνοούμενοι και δεκάδες τραυματίες, δείτε βίντεο
Ζημιές σε περίπου 100 σπίτια από το φαινόμενο, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά στην περιοχή έμειναν χωρίς ρεύμα

Σκληρό βίντεο: Η στιγμή που ο πιο επικίνδυνος εγκληματίας του Ισραήλ δολοφονείται εν ψυχρώ
Οι αστυνομικοί έστησαν μπλόκα στους δρόμους και επιστράτευσαν ελικόπτερο προκειμένου να εντοπίσουν τον ένοπλο

Χρήστος Μαρκίδης: Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του ο ζωγράφος και ποιητής
Η εξαφάνισή του είχε δηλωθεί τις προηγούμενες ημέρες, γεγονός που κινητοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες

Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια
Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή
Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο
Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Στο δικαστήριο το ζευγάρι που αρραβωνιάστηκε στη κορυφή του Empire State Building
Αντιμέτωποι με κατηγορίες όπως έκθεση άλλων ατόμων σε κίνδυνο, διάρρηξη και πρόκληση ζημιών, οι δύο τους υπερασπίστηκαν τη δράση τους συνδέοντάς την με την «τέχνη»

Με όπλο της αλβανικής προεδρικής φρουράς ο 48χρονος εκτέλεσε τη 45χρονη στη Νέα Σμύρνη
Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο
Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης
Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Καλλίπολη: Αγριο ζώο επιτέθηκε σε τουρίστες - Τραυματίες μητέρα και 12χρονη κόρη
Ένας 47χρονος που έσπευσε να βοηθήσει δέχθηκε κι εκείνος επίθεση στην περιοχή Punta Pizzo, ενώ οι Αρχές της Απουλίας εξετάζουν αν πρόκειται για λύκο ή λυκόσκυλο.

Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί
Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο
Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές
Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Οι ωκεανοί έσπασαν νέο ρεκόρ θερμοκρασίας – Τι σημαίνει για καταιγίδες, θάλασσες και κλίμα
Οι ωκεανοί του πλανήτη κατέγραψαν το Σάββατο την υψηλότερη μέση θερμοκρασία επιφάνειας που έχει μετρηθεί ποτέ, φτάνοντας τους 21,1 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με νέα στοιχεία της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus

Δολοφονία 45χρονης στη Νέα Σμύρνη: Την κλότσησε δύο φορές και τη σκότωσε με μία σφαίρα στο κεφάλι
Ο 48χρονος περίμενε την 45χρονη έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε, μόλις η γυναίκα άνοιξε την πόρτα της εισόδου, εκείνος μπήκε μαζί της στο εσωτερικό του κτιρίου - Όσα ακολούθησαν εκτυλίχθηκαν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα










