Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται σε Ευρώπη και Βαλκάνια, ενώ οι κυβερνήσεις υιοθετούν νέα αυστηρά μέτρα ώστε να περιορίσουν τις μολύνσεις.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, πάνω από 1,3 εκατομμύρια κρούσματα καταγράφηκαν στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα. Η Ισπανία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η Ιταλία έλαβε νέα περιοριστικά μέτρα ενώ η Γαλλία φαίνεται να εξετάζει την προοπτική μίας νέας καραντίνας.
Στη Γερμανία η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι «έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας», ενώ η Ολλανδία ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων. Παράλληλα, Κροατία και Σλοβενία ενίσχυσαν τα μέτρα, ενώ η Βουλγαρία υιοθέτησε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Γαλλία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας καραντίνας
Η προοπτική της επιβολής μιας νέας καραντίνας στη Γαλλία λαμβάνει πλέον πραγματικές διαστάσεις όσον αφορά τις προσπάθειες για την αναχαίτιση ενός δεύτερου «βάναυσου» κύματος της επιδημίας της COVID-19, το οποίο μπορεί να είναι ακόμη «πιο ισχυρό από το πρώτο», σύμφωνα με τον Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, τον πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου που συμβουλεύει την γαλλική κυβέρνηση.
«Είχαμε προβλέψει ότι θα υπάρξει ένα δεύτερο κύμα, αλλά ακόμη κι εμείς έχουμε εκπλαγεί από τη βαναυσότητα αυτού που συμβαίνει εδώ και 10 μέρες», σημείωσε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό RTL. «Το δεύτερο κύμα θα είναι μάλλον πιο ισχυρό από το πρώτο» και «πολλοί από τους συμπολίτες μας δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει τι μας περιμένει», πρόσθεσε ο Ντελφρεσί, κάνοντας λόγο για μια «δύσκολη, έως και κρίσιμη κατάσταση».
Νέο ρεκόρ καταγράφηκε χθες, Κυριακή, στη Γαλλία, όπου το προηγούμενο 24ωρο διαγνώσθηκαν 52.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ ο πραγματικός τους αριθμός μπορεί να ανέρχεται ακόμη και σε «περίπου 100.000 την ημέρα», σύμφωνα με τον καθηγητή. Ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας συνεχίζει, πρόσθεσε, να αυξάνεται, ενώ ξεπερνάει τους 2.500 για πρώτη φορά από τον Μάιο.
Ο Ντελφρεσί θεωρεί πιθανές «δύο υποθέσεις» για να αντιμετωπιστεί το δεύτερο αυτό κύμα. Η πρώτη είναι «να πάμε προς μια πιο μαζική απαγόρευση κυκλοφορίας, τόσο ως προς τις ώρες που θα ισχύει όσο και ως προς την έκτασή της, σε επίπεδο εθνικής επικράτειας, η οποία θα μπορεί να ισχύει για το σαββατοκύριακο». Αν αυτό δεν είναι αρκετό, στη συνέχεια μπορεί να εξεταστεί η επιβολή καραντίνας.
Η δεύτερη υπόθεση είναι «να πάμε απευθείας σε μια καραντίνα, λιγότερο σκληρή από εκείνη του Μαρτίου», η οποία «θα επιτρέπει ίσως την διατήρηση μιας σχολικής δραστηριότητας και ενός αριθμού οικονομικών δραστηριοτήτων», με αυξημένη προσφυγή στην τηλεργασία.
Κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας της COVID-19 στη Γαλλία την άνοιξη, το οποίο προκάλεσε τον θάνατο 30.000 ανθρώπων, στη χώρα αυτή επιβλήθηκε γενική καραντίνα σε όλον τον πληθυσμό για δύο μήνες. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη Γαλλία από την COVID-19 ανέρχεται σήμερα σε 34.761.
Από τα μέσα του Οκτωβρίου, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 ως τις 06:00 τοπική ώρα σε πολλές πόλεις και περιοχές της χώρας. Αυτό το σαββατοκύριακο επεκτάθηκε και αφορά πλέον 46 εκατομμύρια Γάλλους ήτοι τα δύο τρίτα του πληθυσμού. «Μια νέα καραντίνα μοιάζει κάτι το εύλογο, έγινε στο Ισραήλ, στην Αυστραλία με μεγάλη επιτυχία», δήλωσε παράλληλα ο επιδημιολόγος Αντουάν Φλαό στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.
«Αν ξανακλείσουμε τελείως, όπως κάναμε τον Μάρτιο, δεν διακινδυνεύουμε ένα -10% ύφεσης, αλλά μια κατάρρευση της οικονομίας», προειδοποίησε ωστόσο ο πρόεδρος της ένωσης Γάλλων εργοδοτών Medef Ζοφρουά Ρου ντε Μπεζιέ.
Κατά το πρώτο κύμα, ασθενείς από περιοχές που είχαν πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την COVID-19 μεταφέρονταν σε άλλες που είχαν πληγεί λιγότερο, ώστε να μειωθεί λίγο η πίεση που ασκείτο στις πρώτες. Ωστόσο πλέον είναι πιο περίπλοκο να γίνουν οι μεταφορές αυτές, καθώς τώρα το δεύτερο κύμα πλήττει όλη την επικράτεια, προειδοποιούν οι ειδικοί.
Η Καταλονία εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής lockdown τα Σαββατοκύριακα
Η περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας δήλωσε σήμερα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο ενός κατ΄οίκον περιορισμού του πληθυσμού τα Σαββατοκύριακα, ένα πιο αυστηρό μέτρο από την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει τεθεί σε ισχύ από χθες, Κυριακή, στη χώρα. «Είναι ένα σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι, εφόσον οι περισσότερες κοινωνικές διαδράσεις καταγράφονται στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου», δήλωσε η εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης Μεριτξέλ Μπουντό, στην καταλανική δημόσια ραδιοφωνία.
Οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα τελευταία στην περιφέρεια, όπως και στην υπόλοιπη Ισπανία, η οποία έγινε την περασμένη εβδομάδα η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο περιστατικών Covid-19. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ κήρυξε την Κυριακή κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης και επέβαλε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα εκτός από τα Κανάρια Νησιά όπου η υγειονομική κατάσταση είναι καλύτερη.
Η ισπανική κυβέρνηση απέρριψε προσώρας έναν ενδεχόμενο κατ' οίκον περιορισμό όπως είχε επιβληθεί την άνοιξη στη διάρκεια του πρώτου κύματος. Αλλού, όπως το Ισραήλ, η Ιρλανδία ή η Ουαλία επέβαλαν εκ νέου πρόσφατα ένα τέτοιο μέτρο στον πληθυσμό τους προκειμένου να αναχαιτίσουν την επιδημία. «Πρέπει να αποφύγουμε τον πλήρη περιορισμό όπως εκείνον του Μαρτίου, εκτός αν αυτό καταστεί απολύτως απαραίτητο και είναι η μοναδική επιλογή. Πρέπει άρα να εξετάσουμε άλλα σενάρια και ένα από αυτά θα ήταν αυτό», να περιοριστεί ο πληθυσμός μόνο το Σαββατοκύριακο, εξήγησε ο εκπρόσωπος της καταλανικής περιφερειακής κυβέρνησης.
Στην Ισπανία, οι αρμοδιότητες στον τομέα της υγείας ανήκουν στις κυβερνήσεις των 17 περιφερειών, αν και η κεντρική κυβέρνηση μπορεί να εγκρίνει γενικά μέτρα όπως η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε την Κυριακή.
Γερμανία: Ενιαία αντιμετώπιση σε όλα τα κρατίδια
Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πιέζει για ενιαία αντιμετώπιση από τα κρατιδία ενώ για μέσα στην εβδομάδα είναι προγραμματισμένο το υπoυργικό συμβούλιο, η συνεδρίαση της βουλής και μία σύσκεψη Μέρκελ - πρωθυπουργών. «Έχουμε πολύ δύσκολους μήνες μπροστά μας», δήλωσε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες χθες το βράδυ η καγκελάριος Μέρκελ σε τηλεδιάσκεψη κομματικών στελεχών των Χριστιανοδημοκρατών. Η ίδια αναμένει σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και πως τουλάχιστον έως το Φεβρουάριο δεν θα μπορούν να πραγματοποιούνται μεγάλες εκδηλώσεις.
Στη Γερμανία ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων, από την αρχή της πανδημίας, αγγίζει τις 430.000. Πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από κορωνοϊό στη χώρα.
Η Ολλανδία ανακοίνωσε σήμερα 10.343 νέα κρούσματα της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, νέο ημερήσιο ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της επιδημίας έχει πλέον ξεπεράσει τις 300.000.
Ιταλία: Αισιοδοξία Κόντε για την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι οι πιο σκληροί περιορισμοί που ανακοινώθηκαν σήμερα, συμπεριλαμβανομένων και των μέτρων για το κλείσιμο των εστιατορίων και των μπαρ, νωρίτερα, θα επιτρέψουν τον πιο αποτελεσματικό έλεγχο της καμπύλης εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
«Έχουμε την άποψη ότι θα υποφέρουμε λίγο μέσα στο μήνα, αλλά τηρώντας τους νέους περιορισμούς, θα μπορέσουμε να αναπνεύσουμε και πάλι το Δεκέμβριο», δήλωσε ο ίδιος στην διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και της οικονομίας.
Οι τομείς που θα πληγούν από την εφαρμογή των νέων περιορισμών θα υποστηριχθούν από μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, εξήγησε ο ίδιος. Χθες στην Ιταλία καταγράφηκαν 21.273 νέα κρούσματα κορωνοϊού ενώ 128 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Κροατία και Σλοβενία ενισχύουν τα μέτρα
Η Κροατία επέβαλε αυστηρότερα μέτρα για την αναχαίτιση της επιδημίας της COVID-19 αυτήν την εβδομάδα, αφού το σαββατοκύριακο ξεπέρασε τα 2.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώνονται σε μία ημέρα, υιοθετώντας την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους και συστήνοντας την εργασία από το σπίτι όπου είναι δυνατό. Επίσης από αυτήν την εβδομάδα η Σλοβενία, η γειτονική της στα βορειοδυτικά χώρα, θα επιτρέπει στους πολίτες της να εγκαταλείπουν την περιοχή του δήμου τους μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μετά την καταγραφή 1.675 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού χθες Κυριακή.
Η Κροατία, η χώρα με τους περίπου 4 εκατομμύρια κατοίκους, κατέγραψε το 24ωρο που πέρασε 828 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία μειώθηκαν από τον αριθμό ρεκόρ των 2.421 νέων κρουσμάτων σε μια μέρα που ανακοινώθηκαν χθες Κυριακή. Συνήθως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που ανακοινώνονται μειώνεται τη Δευτέρα, καθώς γίνονται λιγότερα τεστ στη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Από αυτήν την εβδομάδα οι Κροάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους όταν δεν είναι δυνατό να διατηρήσουν την απαραίτητη φυσική απόσταση από τους άλλους.
Οι μετέχοντες στις δημόσιες συναθροίσεις περιορίζονται σε όχι περισσότερους από 50, ενώ 30 άνθρωποι το πλείστον επιτρέπεται να παρίστανται σε γάμους ή κηδείες. Στις οικογενειακές συγκεντρώσεις μπορούν να μετέχουν έως 15 άνθρωποι. Οι εταιρείες παράλληλα εκλήθησαν να οργανώσουν την εργασία από το σπίτι, όπου αυτή είναι δυνατή.
Έξαρση των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού αντιμετώπισε την περασμένη εβδομάδα και η έτερη γειτονική χώρα της Κροατίας, η Βοσνία, στην οποία τα ενεργά κρούσματα του SARS-CoV-2 αυξήθηκαν σχεδόν 60% και έφτασαν τα 13.348 χθες Κυριακή.
Μαθήματα εξ αποστάσεως στην Βουλγαρία
Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιτρέψει στα σχολεία να αρχίσουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως, την ώρα που η χώρα αγωνίζεται να θέσει υπό έλεγχο την επιδημία του νέου κορωνοϊού. Η Βουλγαρία, όπως οι περισσότερες χώρες της ΕΕ, αντιμετωπίζει μια οξεία αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της σχεδόν να διπλασιάζεται σε 37.889 από τις αρχές του Οκτωβρίου.
Θετικός στον νέο κορωνοϊό βρέθηκε χθες Κυριακή ότι είναι και ο πρωθυπουργός της Μπόικο Μπορίσοφ. Το υπουργείο Παιδείας σημείωσε ότι οι διευθυντές των σχολείων που βρίσκονται σε περιοχές που έχουν υψηλό αριθμό κρουσμάτων, όπως η πρωτεύουσα Σόφια, μπορούν να επιλέξουν να κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως αν δουν να αυξάνεται ο αριθμός των απουσιών είτε λόγω εμφάνισης κρουσμάτων είτε λόγω καραντίνας.
Το υπουργείο συνέστησε η αλλαγή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση να αφορά πρωτίστως τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ για τα δημοτικά θα πρέπει να γίνεται μόνον αν είναι απολύτως απαραίτητο. Η Βουλγαρία έχει καταστήσει υποχρεωτική την χρήση μάσκας σε εσωτερικούς, αλλά και σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους και έχει συστήσει στους πολίτες της να τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας για να αποτραπεί μια υπερφόρτωση του συστήματος υγείας εν μέσω μιας ραγδαίας αύξησης των λοιμώξεων μεταξύ του ιατρικού προσωπικού.
Χθες η Σόφια, όπως και κάποιες άλλες πόλεις της χώρας, έκλεισαν τα νυχτερινά κλαμπ για δύο εβδομάδες, ενώ τα νοσοκομεία σταμάτησαν τις εγχειρήσεις που δεν επείγουν ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών για τους ασθενείς με COVID-19.
Πηγή: http://www.lifo.gr/now/world/300828/koronoios-to-deytero-kyma-saronei-tin-eyropi-oi-xores-me-ta-pio-aystira-metra
Κώστας Παπαδόπουλος: Συνελήφθη για ξυλοδαρμό 14χρονου ο πρώην παίκτης του Survivor, τι υποστηρίζει ο ίδιος
«Τον έβαλα στο αμάξι για να τον πάω στην Ασφάλεια», είπε μετά τις πληροφορίες ότι τοποθέτησε το ανήλικο στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του

Καιρός: Έτσι θα είναι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - «Κλείδωσε» η πρόγνωση
Όσα πρέπει να ξέρουν οι εκδρομείς

Θεσσαλονίκη: 50χρονος παρενόχλησε σeξουαλικά τη σύντροφο 29χρονου και κατέληξε στο νοσοκομείο
H 33χρονη γυναίκα κατευθύνθηκε προς το μπάνιο, με τον 50χρονο να την ακολουθεί και να της επιτίθεται

Έλα στην ομάδα μας: Θέση για δημοσιογράφους στην Αθήνα
Digital Content Editor - Full time στην Αθήνα, Hybrid

Παρασκευάς Αντζας: Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία - Συντετριμμένοι πρώην συμπαίκτες και φίλοι
Ο Παρασκευάς Αντζας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή
Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ) το όνομα του νέου κόμματος του Αλέξη Τσίπρα
Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού

Εμφανίστηκε άνδρας που υποστηρίζει ότι είναι ο Μπεν Νίνταμ – Το συγκινητικό βίντεο με AI που δείχνει πώς θα ήταν σήμερα
Η οικογένεια του Μπεν Νίνταμ δημοσίευσε βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη που δείχνει πώς θα μπορούσε να είναι σήμερα, 35 χρόνια μετά την εξαφάνισή του στην Κω

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία - Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία
Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Ιράν: 28χρονη γέννησε στη φυλακή και εκτελέστηκε για τη δολοφονία του συζύγου της
Τι ανακοίνωσαν σήμερα δύο ΜΚΟ από το εξωτερικό

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη
Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του
Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

Με τεχνητή νοημοσύνη «ξεγύμνωσε» συμμαθήτριά του και κυκλοφόρησε την εικόνα
Δικογραφία έχει σχηματιστεί σε βάρος δύο ανήλικων 15 ετών για την υπόθεση

Ζάκυνθος: Για μια selfie παραλίγο να χάσει τη ζωή του ο 22χρονος που σώθηκε
Ο νεαρός Αμερικανός ταξίδεψε αυθημερόν από την Αθήνα για να φωτογραφηθεί στο Ναυάγιο - και κατέληξε κρεμασμένος σε θάμνο πάνω από γκρεμό 300 μέτρων

Συζυγοκτονία Αμπελοκήπων: «Θόλωσα όταν μου είπε ότι φεύγει με τα παιδιά», δήλωσε ο κατηγορούμενος
Η απολογία του καθ` ομολογίαν κατηγορουμένου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου

Ανάκληση κατεψυγμένου ψαριού από τον ΕΦΕΤ - Βρέθηκε υδράργυρος πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια
Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το προϊόν καλούνται να μην το καταναλώσουν.

Serial killer αναζητείται στο Πουέρτο Βαγιάρτα – Τα θύματα εντοπίζονται διάσπαρτα στην πόλη
Τρεις νεκρές γυναίκες με κοινό χαρακτηριστικό τα τατουάζ - τα μόνα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές για να ιχνηλατήσουν τον δράστη

Τραγωδία στο Βέλγιο: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί - Οι δύο παιδιά
Τα έκτακτα μέσα βρέθηκαν στο Μπούγκενχαουτ μετά την τρομακτική σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο το πρωί της Τρίτης

Βέλγιο: Τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο – Αναφορές για νεκρούς
Σχολικό λεωφορείο ανατράπηκε έπειτα από σύγκρουση με αμαξοστοιχία στο Βέλγιο

Χανιά: Ιδιοκτήτης κτηρίου επιτέθηκε με μπαλτά στον ενοικιαστή του για τον λογαριασμό της ΔΕΗ
Μια απλήρωτη οφειλή ρεύματος κρυβόταν πίσω από την καταγγελία για διένεξη θέσης πάρκινγκ

Καρυστιανού: «Η ιστορία γράφεται από την ίδια την κοινωνία» - Κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη
Στον Αρειο Πάγο κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία» παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού

Τουρκία: «Το αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές μπορεί να έχει ήδη καθοριστεί»
Η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία μπορεί να μειώνει τα ποσοστά του Ερντογάν ενόψει των επόμενων εκλογών, ωστόσο η ικανότητα που δείχνει να εκμηδενίζει τις αντιστάσεις, ίσως έχει ήδη κρίνει το αποτέλεσμα

Αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον αιφνίδιο θάνατο της 24χρονης στη Ρόδο
Συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής είπαν το τελευταίο αντίο στη νεαρή γυναίκα τη Δευτέρα

Αγριογούρουνο κολυμπούσε αμέριμνο σε παραλία στη Φθιώτιδα, έκπληκτοι λουόμενοι και περαστικοί
Τα αγριογούρουνα είναι γνωστά για τις εξαιρετικές τους ικανότητες στην κολύμβηση

Δημοσκόπηση Interview: Στο 29,5% η ΝΔ, δεύτερο το κόμμα Τσίπρα - Τι θέση παίρνει το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού
Σοκ από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ απειλεί τις ΗΠΑ: Δεν θα έχετε πλέον ασφαλές καταφύγιο στον Κόλπο
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αναφέρει σε μήνυμά του πως το σύνθημα «θάνατος στην Αμερική» θα παραμείνει μόνιμα στόχος της Τεχεράνης

Λέσβος: Βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό δυστύχημα όπου δύο νέοι 16 και 18 ετών έχασαν τη ζωή τους
Τα δύο παιδιά ήταν φίλοι με το δυστύχημα να σημειώνεται κατά την επιστροφή τους από Θέρμη για την πόλη της Μυτιλήνης

Οι μισοί δεν θα πάνε φέτος διακοπές, τι δείχνει νέα έρευνα του ΙΕΛΚΑ
Οι καταναλωτές φαίνεται να υιοθετούν πιο οικονομικές λύσεις, με το 41% να δηλώνει ότι μαγειρεύει συχνά στις διακοπές και το 70% να επισκέπτεται συστηματικά σούπερ μάρκετ ή μίνι μάρκετ

Χανταϊός στην Ισπανία: Δεύτερος θετικός επιβάτης του MV Hondius εντοπίστηκε
Το νέο κρούσμα είναι ο δεύτερος θετικός στον χανταϊό ανάμεσα στους 14 Ισπανούς που κατέβηκαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο

Coming out ακροδεξιού βουλευτή: Γκέι και σε σχέση με μουσουλμάνο μετανάστη
Ξέσπασε σε λυγμούς, μιλώντας στο βήμα της Βουλής

Πάρος: Ταλαιπωρία για 30 επιβάτες – Ο καταπέλτης του SUPERRUNNER JET χτύπησε στη δέστρα της προβλήτας
Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ραφήνα με τελικό προορισμό τη Νάξο – Απαγορεύτηκε ο απόπλους

Σταύρος Φλώρος: Η πορεία της υγείας του και τι είπε ο πατέρας του
Ο πρώην παίκτης του Survivor ενημέρωσε τους followers του για τα επόμενα βήματα της ανάρρωσής του

Σουηδία: Κάθειρξη 10 ετών ζητά η εισαγγελία για άνδρα που εκμεταλλευόταν τη σύζυγό του σε κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 62χρονος κατηγορείται ότι υποχρέωνε τη γυναίκα του να συνευρίσκεται με περίπου 120 άνδρες έναντι χρημάτων

Οπλισμένα τουρκικά F-16 και ελληνικά μαχητικά σε εμπλοκή στο Αιγαίο – 10 παραβιάσεις εναέριου χώρου
Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν 10 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο

Κίνα: Βίντεο-ντοκουμέντο από την ισχυρή έκρηξη σε ανθρακωρυχείο - Τουλάχιστον 82 νεκροί
Με ρομπότ ψάχνουν για επιζώντες οι Κινέζοι διασώστες

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκροί ένας 18χρονος και ένας 16χρονος
Το δίκυκλο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο νέοι εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους

Οι πλούσιοι Κινέζοι χάνουν 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα
Η Κίνα επιβάλλει πολύ αυστηρούς περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων

Χανιά: Θρίλερ με την 25χρονη μητέρα της 3χρονης - Έχουν δηλωθεί 2 γεννήσεις και τα παιδιά αγνοούνται
Θολό τοπίο με τα παιδιά της 25χρονης, φέρεται να έχει γεννήσει έξι - Στο νοσοκομείο είναι τα τέσσερα

Η Ρωσία προειδοποιεί τους ξένους πολίτες στο Κίεβο: Εγκαταλείψτε αμέσως την ουκρανική πρωτεύουσα
Νωρίτερα, μια ρωσική επίθεση στην επαρχία του Χαρκόβου άφησε τουλάχιστον δύο νεκρούς και 19 τραυματίες, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που επιτέθηκαν και παρέσυραν με το ΙΧ τους τρανς γυναίκα στην Καλλιθέα
Προέβησαν σε υβριστικές επιθέσεις σε βάρος της, ενώ παράλληλα της έριξαν αυγά και αντικείμενα - Την επόμενη ημέρα επέστρεψαν και την παρέσυραν με το όχημά τους










