Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Ψήφος αποδήμων: Και ξαφνικά... αναδίπλωση και αλλαγή στάσης ΣΥΡΙΖΑ
Ψήφος αποδήμων: Και ξαφνικά... αναδίπλωση και αλλαγή στάσης ΣΥΡΙΖΑ - Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Μια ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί αλλαγή στάσης στο ζήτημα της ψήφου των αποδήμων καθώς αναφέρει ότι «θα επιδιώξει τις επόμενες ημέρες τη σύνθεση ανάμεσα στις προτάσεις που σέβονται τη δημοκρατική αρχή, τη συνταγματική νομιμότητα και τη διεθνή εμπειρία».

Έτσι και εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ συναινέσει στις προτεινόμενες αλλαγές για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ανοίγει ο δρόμος ώστε η σχετική ρύθμιση να περάσει με τις θετικές ψήφους του συνόλου των βουλευτών της Βουλής. Σύμφωνα με την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει κοινή πρόταση με ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

«Να ακουστεί η φωνή των αποδήμων»

Σε ανακοίνωσή της, η Πολιτική Γραμματεία αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στην ανάγκη να ακουστεί η φωνή των αποδήμων Ελλήνων και να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια».

Μόνη προϋπόθεση, «να αξιοποιηθεί η τρέχουσα διαδικασία της αναθεώρησης του άρθρου 54 του Συντάγματος ώστε η όποια νομοθετική παρέμβαση σε αυτή τη κατεύθυνση να μην κινδυνεύει να εκπέσει ως αντισυνταγματική».

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την ανακοίνωση, η πρωτοβουλία για σύνθεση που θα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ αφορά στο ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ «ευελπιστεί» ότι «τόσο η ΝΔ όσο και το ΚΙΝΑΛ, στο βαθμό που αληθινά επιθυμούν τη συναίνεση και την ψήφιση νόμου με 300 βουλευτές, θα μετακινηθούν από τη θέση τους που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλοίωσης του εκλογικού σώματος».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της ΠΓ αναφέρεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε το πρώτο και μέχρι στιγμής το μοναδικό κόμμα που έχει καταθέσει πλήρη, αναλυτική πρόταση νόμου και σχετική πρόταση στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης έτσι ώστε να κατοχυρωθεί πλήρως το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Η πρόταση αυτή σέβεται τη δημοκρατική αρχή και λαμβάνει υπόψη πλήρως την ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία».

Προσθέτει ότι «μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί στο δημόσιο διάλογο δύο διαφορετικές αντιλήψεις: η πρώτη, της ΝΔ στην οποία προσχώρησε και το ΚΙΝΑΛ ανατρέποντας την πάγια θέση του, δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη την ευρωπαϊκή πρακτική χωρών με μεγάλη διασπορά, όπως η Ελλάδα, ώστε να αποφεύγεται η αλλοίωση του εκλογικού σώματος».

«Η δεύτερη αντίληψη», υπογραμμίζεται, «αναγνωρίζει το δικαίωμα της ψήφου των αποδήμων, ρυθμίζοντάς το όμως στο πλαίσιο συστήματος αντιπροσώπευσης με δύο τρόπους: είτε με ξεχωριστές εκλογές όπου οι ίδιοι οι απόδημοι εκλέγουν τους εκπροσώπους τους σε αυτοτελείς εκλογικές περιφέρειες (πρόταση ΣΥΡΙΖΑ) είτε θέτοντας προϋποθέσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος (προτάσεις ΚΚΕ και ΜέΡΑ25)».

Ζητά αλλαγή θέσεων από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Κατόπιν αυτών, σημειώνεται ότι «επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στην ανάγκη να ακουστεί η φωνή των αποδήμων Ελλήνων και να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια, θα επιδιώξει τις επόμενες μέρες τη σύνθεση ανάμεσα στις προτάσεις που σέβονται τη δημοκρατική αρχή, τη συνταγματική νομιμότητα και τη διεθνή εμπειρία. Με μόνη προϋπόθεση να αξιοποιηθεί η τρέχουσα διαδικασία της αναθεώρησης του άρθρου 54 του Συντάγματος ώστε η όποια νομοθετική παρέμβαση σε αυτή τη κατεύθυνση να μην κινδυνεύει να εκπέσει ως αντισυνταγματική».

«Ευελπιστούμε τέλος, ότι τόσο η ΝΔ όσο και το ΚΙΝΑΛ, στο βαθμό που αληθινά επιθυμούν τη συναίνεση και την ψήφιση νόμου με 300 βουλευτές, θα μετακινηθούν από τη θέση τους που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλοίωσης του εκλογικού σώματος. Γιατί στις δημοκρατίες το εκλογικό σώμα είναι αυτό που έχει το δικαίωμα να αλλάζει την κυβέρνηση και όχι η κυβέρνηση το εκλογικό σώμα», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΓ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν της ψήφου των αποδήμων, που ήταν το κεντρικό ζήτημα που τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και τα θέματα της καμπάνιας εγγραφής, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει τριήμερη περιοδεία στην Κρήτη, την ερχόμενη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη.

Κείμενο τεσσάρων σημείων από τον Υπουργό Εσωτερικών

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, υπέβαλε κείμενο τεσσάρων σημείων προς τα κόμματα, ενόψει της συζήτησης της ψήφου των αποδήμων τη Δευτέρα. Με βάση το κείμενο, ο κ. Θεοδωρικάκος δέχεται το αίτημα του ΚΚΕ να υπάρξει χρονικό όριο ως 30 χρόνια και ελληνικό ΑΦΜ για όσους βρίσκονται στο εξωτερικό. Επίσης, προτείνει την αύξηση των βουλευτών Επικρατείας σε 15 από 12 και παρέχει τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου μόνον σε περιπτώσεις που οι εκλογείς κατοικούν σε περιοχές που βρίσκονται μακριά από προξενεία, πρεσβείες και χώρους που έχουν οριστεί ως εκλογικά κέντρα.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο υπ. Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος:

«1. Η ψήφος των Ελλήνων του Εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, είναι ισότιμη με αυτή των Ελλήνων πολιτών που ψηφίζουν στη χώρα μας, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Οι κάτοικοι του Εξωτερικού που έχουν το εκλογικό δικαίωμα, ψηφίζουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος που επιθυμούν και η ψήφος τους μετρά στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα.

2. Συγκροτούνται ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι από τους Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Σε αυτούς εντάσσονται όσοι έχουν φύγει από την Ελλάδα ως 30 χρόνια και έχουν οικονομική σχέση με τη χώρα (ελληνικό ΑΦΜ ή συγγενική σχέση πρώτου βαθμού με Έλληνα φορολογούμενο).

3. Η ψηφοφορία διεξάγεται στις πρεσβείας και στα προξενεία καθώς και σε χώρους που θα συμφωνηθούν. Πολίτες που κατοικούν σε μεγάλη απόσταση απ’ αυτούς τους χώρους, μπορούν να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο, εφ’ όσον το επιθυμούν.

4. Αυξάνεται ο αριθμός των βουλευτών Επικρατείας σε 15, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να μετέχουν ως υποψήφιοι, πρόσωπα που προέρχονται από την ομογένεια, εφόσον τα κόμματα το επιθυμούν.»

Διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης εξαρχής ήταν η συγκέντρωση ευρύτατης πλειοψηφίας για το νομοσχέδιο και επ’ αυτού τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Θεοδωρικάκος φάνηκαν διατεθειμένοι να κάνουν υποχωρήσεις στα περισσότερα με μόνη κόκκινη γραμμή την άποψη ότι η ψήφος των αποδήμων θα προσμετράται στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Πηγή: http://www.protothema.gr/politics/article/936930/psifos-apodimon-strofi-apo-ton-suriza-gia-sunainesi/
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόβα πολέμου: Η Γερμανία στέλνει στρατό στα ανατολικά υπό τον φόβο ρωσικού χτυπήματος

Πρόβα πολέμου: Η Γερμανία στέλνει στρατό στα ανατολικά υπό τον φόβο ρωσικού χτυπήματος

Η Γερμανία σχεδιάζει μόνιμη παρουσία 4.800 στρατιωτών στη Λιθουανία έως το 2027, ενώ ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς μιλά για «καθοριστικές εβδομάδες» για την Ευρώπη. 

Γιώργος Μαζωνάκης: Ο ταξιτζής που τον μετέφερε στο ιατρείο του Κολωνακίου έλυσε τη σιωπή του

Γιώργος Μαζωνάκης: Ο ταξιτζής που τον μετέφερε στο ιατρείο του Κολωνακίου έλυσε τη σιωπή του

«Ο Γιώργος Μαζωνάκης έφυγε και για την οικογένεια του και για εμάς», είπε μεταξύ άλλων ο ταξιτζής 

Πανικός σε πτήση: Γυναίκα γδύθηκε εντελώς και προέβη σε άσεμνες πράξεις μπροστά σε άλλους επιβάτες

Πανικός σε πτήση: Γυναίκα γδύθηκε εντελώς και προέβη σε άσεμνες πράξεις μπροστά σε άλλους επιβάτες

Το περιστατικό σημειώθηκε σε πτήση από τη Βαλτιμόρη προς το Μαϊάμι, μόλις ημέρες μετά από άλλο επεισόδιο σε πτήση της ίδιας εταιρείας. 

Προσωρινά ελεύθερος ο 41χρονος που κατηγορείται ότι βίασε 9χρονη στον Αλμυρό Βόλου, «έχει υποστεί bullying» λένε οι συνήγοροί του

Προσωρινά ελεύθερος ο 41χρονος που κατηγορείται ότι βίασε 9χρονη στον Αλμυρό Βόλου, «έχει υποστεί bullying» λένε οι συνήγοροί του

Ο κατηγορούμενος που φέρεται να θώπευσε την ανήλικη στο μπάνιο του σπιτιού της κατηγορείται για βιασμό, ενώ  του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης προσέγγισης της ανήλικης 

ΗΠΑ: Τι συμβαίνει φέτος με την ιλαρά; Τρίτος θάνατος στην Πενσυλβάνια από επιπλοκές

ΗΠΑ: Τι συμβαίνει φέτος με την ιλαρά; Τρίτος θάνατος στην Πενσυλβάνια από επιπλοκές

Η 40χρονη γυναίκα πέθανε το Σάββατο, όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής της κομητείας Τζέφερσον, Γκρεγκ Φουρλόγκ 

Συναγερμός για την τιμή του πετρελαίου - Η Σαουδική Αραβία «στερεύει»

Συναγερμός για την τιμή του πετρελαίου - Η Σαουδική Αραβία «στερεύει»

Η παραγωγή αργού πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1990, ενώ αναβλήθηκε κρίσιμη συνάντηση των Κρατών του Κόλπου με το Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ. 

Νέα πρόκληση από την Τουρκία για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας: «Η Ελλάδα διέπραξε σφαγές και καταστροφές»

Νέα πρόκληση από την Τουρκία για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας: «Η Ελλάδα διέπραξε σφαγές και καταστροφές»

«Η ιστορία δεν παραγράφεται ούτε παραχαράσσεται», τονίζει η Αθήνα - «Καλούμε τις ελληνικές αρχές να ενεργήσουν με σοβαρότητα και κοινή λογική», απαντά η Αγκυρα 

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο - Αναβάθμιση κατηγοριών

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο - Αναβάθμιση κατηγοριών

Εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη 

Στο νοσοκομείο Χανίων βρέφος 17 ημερών με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, συνελήφθη η 18χρονη μητέρα του

Στο νοσοκομείο Χανίων βρέφος 17 ημερών με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, συνελήφθη η 18χρονη μητέρα του

Λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων το βράδυ της Κυριακής διεκομίσθη στην Μονάδα Εντατικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Χανίων 

Τουρκία: Κύμα καταστολής με δεκάδες συλλήψεις σε ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις και μπαρ

Τουρκία: Κύμα καταστολής με δεκάδες συλλήψεις σε ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις και μπαρ

Η επιχείρηση «Η οικογένειά μου είναι ασφαλής» της κυβέρνησης Ερντογάν επεκτάθηκε σε 15 επαρχίες, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Γιώργος Μαζωνάκης: Ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία - Το τελευταίο αντίο στο «παιδί που ξεχώρισε»

Γιώργος Μαζωνάκης: Ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία - Το τελευταίο αντίο στο «παιδί που ξεχώρισε»

Συντετριμμένοι συγγενείς, καλλιτέχνες και θαυμαστές στο τελευταίο «αντίο» 

Λιβάνιος για αποφυλάκιση Κασιδιάρη: Ο Αρειος Πάγος θα αποφασίσει αν θα κατέβει στις εκλογές – Επαρκής ο νόμος

Λιβάνιος για αποφυλάκιση Κασιδιάρη: Ο Αρειος Πάγος θα αποφασίσει αν θα κατέβει στις εκλογές – Επαρκής ο νόμος

Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθαρίζει ότι δεν σχεδιάζεται νέα νομοθετική ρύθμιση για το μπλόκο του καταδικασμένου πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής, που εξέρχεται από τη φυλακή 

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Ο Μητροπολίτης Νίκαιας αποχαιρέτησε με στίχους τραγουδιού του

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Ο Μητροπολίτης Νίκαιας αποχαιρέτησε με στίχους τραγουδιού του

Χιλιάδες πολίτες παραβρέθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας για το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τραγουδιστή. 

Γιώργος Μαζωνάκης: Προσπάθεια διαγραφής στοιχείων από τον υπολογιστή του ιατρείου - Τι έχει ανακτηθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Γιώργος Μαζωνάκης: Προσπάθεια διαγραφής στοιχείων από τον υπολογιστή του ιατρείου - Τι έχει ανακτηθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης κατά συναυτουργία απολογούνται οι δύο γιατροί 

Ο Τραμπ καταργεί τα όρια εκπομπών σε μονάδες άνθρακα και φυσικού αερίου

Ο Τραμπ καταργεί τα όρια εκπομπών σε μονάδες άνθρακα και φυσικού αερίου

Αυτό σημαίνει πως οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής δεν θα υποχρεώνονται πλέον να περιορίζουν τη ρύπανση που συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη 

Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να τον προστατεύσει»

Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να τον προστατεύσει»

«Πρέπει να βρούμε τα κενά του συστήματος», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας 

Θάνατος Γ. Μαζωνάκη: Το μηχάνημα κατέγραψε τη στιγμή που σταμάτησε η καρδιά του

Θάνατος Γ. Μαζωνάκη: Το μηχάνημα κατέγραψε τη στιγμή που σταμάτησε η καρδιά του

Το νέο στοιχείο στις έρευνες 

Οικονομόπουλος για Μαζωνάκη: «Το τελευταίο διάστημα με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο, δεν κατάλαβα τι ήθελε να μου πει»

Οικονομόπουλος για Μαζωνάκη: «Το τελευταίο διάστημα με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο, δεν κατάλαβα τι ήθελε να μου πει»

«Έχω ενοχές μέσα μου», μοιράστηκε σε δηλώσεις του από την κηδεία ο τραγουδιστής για τον Γιώργο Μαζωνάκη 

Γιώργος Μαζωνάκης: Σφραγίστηκε το ιατρείο – Το κρυμμένο μηχάνημα και η απόφαση του ΙΣΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Σφραγίστηκε το ιατρείο – Το κρυμμένο μηχάνημα και η απόφαση του ΙΣΑ

Η πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου του ΙΣΑ αποκάλυψε πως κατά την αυτοψία βρέθηκε ιατρικός εξοπλισμός κρυμμένος σε ντουλάπα, ενώ ζητήθηκε η αφαίρεση της άδειας των εμπλεκόμενων γιατρών. 

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Πλήθος κόσμου, συγγενείς, καλλιτέχνες, πολιτικοί και φίλοι για το τελευταίο αντίο

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Πλήθος κόσμου, συγγενείς, καλλιτέχνες, πολιτικοί και φίλοι για το τελευταίο αντίο

Οικογένεια, συνάδελφοι και χιλιάδες θαυμαστές αποχαιρετούν τον σπουδαίο καλλιτέχνη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών. 

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Η αδελφή του Βάσω συντετριμμένη στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Η αδελφή του Βάσω συντετριμμένη στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας

Χιλιάδες πολίτες παρέστησαν στην αγρυπνία στη Νίκαια, όπου η εξόδιος ακολουθία τελείται στη μία το μεσημέρι, με σωρούς λουλουδιών να καλύπτουν τον χώρο. 

Γιώργος Μαζωνάκης: Κάθειρξη έως 10 χρόνια απειλεί τους δύο γιατρούς με το άρθρο 308

Γιώργος Μαζωνάκης: Κάθειρξη έως 10 χρόνια απειλεί τους δύο γιατρούς με το άρθρο 308

Ο δικηγόρος Δημήτρης Αναστασόπουλος εκτιμά ότι η δίωξη δεν στοιχειοθετεί αμέλεια αλλά ενδεχομένως δόλο, εν μέσω ερωτημάτων για τη φωτογραφία του τραγουδιστή στο ιατρείο. 

Κάτοικοι έδεσαν τεχνικό σε κεραία κινητής λόγω κακού 5G - Πλήρωναν επί δύο χρόνια χωρίς αποτέλεσμα

Κάτοικοι έδεσαν τεχνικό σε κεραία κινητής λόγω κακού 5G - Πλήρωναν επί δύο χρόνια χωρίς αποτέλεσμα

Στο χωριό Χαρντάουλι του Ούταρ Πραντές οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι πλήρωναν επί δύο χρόνια για 5G, ενώ στην πράξη είχαν μόνο ασταθές δίκτυο 4G. 

Ματίνα Παγώνη για Γιώργο Μαζωνάκη: Το «μεγαλύτερο ψέμα» των δύο κατηγορούμενων γιατρών

Ματίνα Παγώνη για Γιώργο Μαζωνάκη: Το «μεγαλύτερο ψέμα» των δύο κατηγορούμενων γιατρών

Η πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου μίλησε με σκληρά λόγια για τη στάση των ιατρών, εξηγώντας την αλήθεια για την πλασμαφαίρεση και το λάθος που αποδείχθηκε μοιραίο. 

Συγκινητικό αντίο στο Γιώργο Μαζωνάκη : Πιανίστας έπαιξε το «Φεύγω για μένα» στο Μετρό Πειραιά στη μνήμη του

Συγκινητικό αντίο στο Γιώργο Μαζωνάκη : Πιανίστας έπαιξε το «Φεύγω για μένα» στο Μετρό Πειραιά στη μνήμη του

Ένας μουσικός κάθισε στο πιάνο του σταθμού «Δημοτικό Θέατρο» και δημιούργησε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα, τιμώντας τον εκλιπόντα καλλιτέχνη. 

Μπόρις Τζόνσον: Ρωσικό drone χτύπησε τρένο λίγα λεπτά μετά τη διέλευσή του

Μπόρις Τζόνσον: Ρωσικό drone χτύπησε τρένο λίγα λεπτά μετά τη διέλευσή του

Το χτύπημα σημειώθηκε στο Γιαχοντίν, 2 χλμ από τα σύνορα με την Πολωνία, χωρίς τραυματίες, ενώ η Ukrzaliznytsia εκτιμά ότι πιθανός στόχος ήταν το διπλωματικό τρένο. 

Εκλογές Σουηδία: Μία έδρα χωρίζει Αντερσον και Κρίστερσον στο 175-174

Εκλογές Σουηδία: Μία έδρα χωρίζει Αντερσον και Κρίστερσον στο 175-174

Το μπλοκ της Μαγκνταλένα Αντερσον διεκδικεί την πλειοψηφία στο Riksdag, ενώ ο Ουλφ Κρίστερσον αρνείται να παραδεχθεί ήττα εν αναμονή της τελικής καταμέτρησης. 

Γιώργος Μαζωνάκης: Σήμερα η κηδεία στη Νίκαια μετά την πολυπληθή αγρυπνία

Γιώργος Μαζωνάκης: Σήμερα η κηδεία στη Νίκαια μετά την πολυπληθή αγρυπνία

Η εξόδιος ακολουθία τελείται στις 13:00 στην Αγία Τριάδα Νίκαιας, με ταφή στο Γ` Νεκροταφείο, μετά την αγρυπνία που τίμησαν η Αντζελα Δημητρίου, η Αννα Βίσση και η Ζέτα Μακρυπούλια. 

Πρόστιμο 500€ για μια σφυρίδα 3,5 κιλών

Πρόστιμο 500€ για μια σφυρίδα 3,5 κιλών

Η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών δικαίωσε την επιχείρηση, καθώς το συμπέρασμα των ελεγκτών βασίστηκε στη νεκρική ακαμψία του αλιεύματος χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση. 

Ληστεία με τσεκούρι σε βενζινάδικο στη Θεσσαλονίκη: Χτύπησαν υπάλληλο, άρπαξαν 500 ευρώ

Ληστεία με τσεκούρι σε βενζινάδικο στη Θεσσαλονίκη: Χτύπησαν υπάλληλο, άρπαξαν 500 ευρώ

Στη Σταυρούπολη τέσσερις δράστες προσπάθησαν να αφαιρέσουν και το χρηματοκιβώτιο, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. 

Ανάβυσσος: Πυροβολισμοί έξω από beach bar – Βρέθηκαν κάλυκες και ίχνη αίματος

Ανάβυσσος: Πυροβολισμοί έξω από beach bar – Βρέθηκαν κάλυκες και ίχνη αίματος

Η Αστυνομία ερευνά τις συνθήκες του περιστατικού στις 05:15 τα ξημερώματα της Κυριακής, χωρίς προς το παρόν να έχει διευκρινιστεί αν υπάρχει τραυματίας. 

Λαβρόφ αποκλείει κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία, καλεί τον Ζελένσκι στη Μόσχα

Λαβρόφ αποκλείει κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία, καλεί τον Ζελένσκι στη Μόσχα

Το Κρεμλίνο επιμένει ότι ο Ζελένσκι πρέπει να πάει στη Μόσχα, ενώ η Λιβύη διαψεύδει βάση για ναυτικά drones κατά ρωσικών πλοίων. 

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ακριβότερο έως 70% τον φετινό χειμώνα – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ακριβότερο έως 70% τον φετινό χειμώνα – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Με την τιμή εκκίνησης να απειλεί να αγγίξει το 1,90 ευρώ ανά λίτρο, το οικονομικό επιτελείο μελετά παρεμβάσεις στην αντλία και αλλαγές στα κριτήρια ενίσχυσης των νοικοκυριών. 

Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών: Νέα ψηφιακή διαδικασία εξπρές από 1η Σεπτεμβρίου

Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών: Νέα ψηφιακή διαδικασία εξπρές από 1η Σεπτεμβρίου

Οι νέες προθεσμίες για τις τράπεζες μέσω της πλατφόρμας των δικαστικών επιμελητών και οι προϋποθέσεις άρσης δέσμευσης από την ΑΑΔΕ. 

Χούθι: Επίθεση με drones και πυραύλους σε στρατιωτική βάση στη Σαουδική Αραβία

Χούθι: Επίθεση με drones και πυραύλους σε στρατιωτική βάση στη Σαουδική Αραβία

Οι αντάρτες της Υεμένης πήραν τον έλεγχο ακτών και νησιών στο στενό Μπαμπ ελ Μάντεμπ μετά την προέλαση στον νότο της χώρας. 

Αντώνης Ρέμος: «Έφυγες νωρίς» - Η συγκινητική αφιέρωση στον Γιώργο Μαζωνάκη

Αντώνης Ρέμος: «Έφυγες νωρίς» - Η συγκινητική αφιέρωση στον Γιώργο Μαζωνάκη

Ο αγαπημένος ερμηνευτής λύγισε στη σκηνή της Νέας Παραλίας, τραγουδώντας το «Ανήκω σε μένα» στη μνήμη του καλού του φίλου και συναδέλφου. 

Αλμυρός Βόλου: 41χρονος αντιμετωπίζει δίωξη για βιασμό 9χρονης – Αρνείται τις κατηγορίες

Αλμυρός Βόλου: 41χρονος αντιμετωπίζει δίωξη για βιασμό 9χρονης – Αρνείται τις κατηγορίες

Ο άνδρας, συγγενής της οικογένειας του κοριτσιού, οδηγήθηκε ενώπιον εισαγγελέα και θα απολογηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. 

Ανησυχία στη Μόσχα μετά την κατάληψη από τους Χούθι του στρατηγικής σημασίας στενού του Μπαμπ ελ Μαντέμπ

Ανησυχία στη Μόσχα μετά την κατάληψη από τους Χούθι του στρατηγικής σημασίας στενού του Μπαμπ ελ Μαντέμπ

Σύμφωνα με τον εκρπόσωπο του Κρεμλίνου, Νμτίτρι Πεσκόφ, η κατάσταση στην περιοχή μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη γίνεται πλέον ανεξέλεγκτη 

Ιράν: Ο Πεζεσκιάν λέει ότι ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ «είναι ζωντανός» μετά από μήνες φημών

Ιράν: Ο Πεζεσκιάν λέει ότι ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ «είναι ζωντανός» μετά από μήνες φημών

Ο Μοτζτάμπα έγινε Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν μετά τον θάνατο του πατέρα του Αλί Χαμενεΐ, ενώ ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ έχει κάνει λόγο για παραμόρφωσή του. 

Βίντεο: Η Νταγιάνα Γιαστρέμσκα δείχνει το κατεστραμμένο, από βομβαρδισμό, σπίτι της στην Οδησσό

Βίντεο: Η Νταγιάνα Γιαστρέμσκα δείχνει το κατεστραμμένο, από βομβαρδισμό, σπίτι της στην Οδησσό

Η τενίστρια από την Ουκρανία ανέβασε το βίντεο και σχολίασε την απόφαση της WTA να αγωνίζονται αθλητές από τη Ρωσία 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services