Για πάνω από ένα χρόνο ένα συγκεκριμένο τμήμα στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ αναζητούσε τα ίχνη του ψευτογιατρού με επιμονή, υπομονή, αλλά και άκρα μυστικότητα. Δεν είναι από τα πολυδιαφημισμένα, όμως η δουλειά του είναι εξαιρετική και πίσω από την επιτυχία της ΕΛΑΣ κρύβεται μια γυναίκα.
Το συγκεκριμένο τμήμα δεν διαθέτει ιδιαίτερα µεγάλο αριθµό αστυνοµικών και ασχολείται µε απάτες και µε εγκλήµατα σε βάρος περιουσιακών δικαιωµάτων. Εκεί διαβιβάστηκε στις 23 Μαΐου 2019 η µήνυση δύο οικογενειών από τις Σέρρες και την Κω, οι οποίες κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύµατα ψευτογιατρού µε το όνοµα «Νίκος Κόντος» και αμέσως σήμανε συναγερμός.
Η μήνυση παρελήφθη σε ένα µικρό γραφείο από την 34χρονη αξιωµατικό Βασιλική, αστυνόµο Β’ στον βαθµό, η οποία συνταράχθηκε διαβάζοντας ότι δύο παιδιά, ο 14χρονος Θεοδόσης και η 16χρονη ∆έσποινα, έχασαν τη ζωή τους από τις «θεραπείες» του. Από εκείνη τη στιγµή έδωσε όρκο στον εαυτό της ότι θα περάσει χειροπέδες στον περιβόητο «Νίκο Κόντο». Η αστυνόµος πήρε πάνω της την υπόθεση, άρχισε να δουλεύει χωρίς ρεπό από 12 έως 14 ώρες την ηµέρα και έγινε η αιτία που αποκαλύφθηκε η δράση του 47χρονου Νίκου Κοντοστάθη, ο οποίος βρίσκεται πλέον στη φυλακή.
Οι γονείς των θυμάτων έδωσαν συγχαρητήρια στην αστυνομικό
Δεκατρείς µήνες µετά την ανάληψη της υπόθεσης από την ίδια, οι γονείς των παιδιών που χάθηκαν από τη δράση του απατεώνα «ογκολόγου» ταξίδεψαν στην Αθήνα και την αναζήτησαν, την περασµένη Τετάρτη, στο γραφείο της στο Τµήµα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωµάτων της Ασφάλειας Αττικής.
Οπως περιγράφουν αστυνοµικές πηγές στο «Εθνος της Κυριακής», της έσφιξαν το χέρι και την ευχαρίστησαν για όλα όσα έκανε για να δικαιωθούν οι ίδιοι αλλά και για να µην πέσουν άλλοι άνθρωποι στα δίχτυα του ψευτογιατρού. Ποια είναι, όµως, η 34χρονη αξιωµατικός που κατάφερε να γίνει η αφανής ηρωίδα πίσω από την υπόθεση που απασχόλησε το πανελλήνιο; Συνάδελφοί της την περιγράφουν ως µια αστυνοµικό-πρότυπο, η οποία τους τελευταίους µήνες ήταν «ταγµένη» στην υπόθεση του Νίκου Κοντοστάθη. «Πήγαινε στο γραφείο της νωρίς το πρωί και έφευγε αργά το βράδυ. Είχε ξεχάσει τα Σαββατοκύριακα και το σπίτι της. Πάντα ήταν εργασιοµανής, αλλά µε αυτή την υπόθεση ταυτίστηκε» είναι η χαρακτηριστική φράση αστυνοµικού που έβλεπε τη δουλειά της. Συγκαταλέγεται ανάµεσα στους διαπραγµατευτές της ΕΛ.ΑΣ. µε ειδική εκπαίδευση στη διαχείριση κρίσεων, ενώ στις 7 Ιουνίου του 2007 είχε περάσει πρώτη στις κατατακτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή πτυχιούχων αστυνοµικών στη Σχολή Αξιωµατικών της Αστυνοµίας.
Τα γραπτά της είχαν τον καλύτερο βαθµό και εντυπωσίασαν τους εξεταστές. Ο αστυνοµικός διευθυντής και προϊστάµενός της, Σωτήρης Κυπράκης, την εµπιστεύεται µε κλειστά µάτια. Ηταν δίπλα της όταν από τον περασµένο Οκτώβριο µέχρι και τις αρχές του έτους ήταν απογοητευµένη, γιατί όλες οι προσπάθειές της είχαν καταλήξει σε αδιέξοδο.
«Δεν θα αφήσω την υπόθεση µε τίποτα. Λόγω τιµής»
«Πρέπει να φτάσουµε µέχρι το τέλος. Οφείλω να επιµείνω. ∆εν θα αφήσω την υπόθεση µε τίποτα. Λόγω τιµής» φέρεται να είπε τη δύσκολη εκείνη περίοδο για τις έρευνες. ∆ίπλα της ήταν ο κ. Κυπράκης και όταν στις αρχές Απριλίου το γραφείο της γέµισε χαµόγελα, ύστερα από την ταυτοποίηση του πραγµατικού ονόµατος του «Νίκου Κόντου» από µία επιταγή µε την οποία πλήρωσε το ιδιωτικό σχολείο των παιδιών του, ηλικίας 7 και 11 ετών. Η επιταγή βρέθηκε χάρη στην επιµονή της αστυνόµου. Παρότι είχαν ληφθεί αναλυτικές καταθέσεις από τους γονείς των παιδιών που έκαναν τις πρώτες καταγγελίες, είχε χαθεί µια σηµαντική λεπτοµέρεια, η οποία ήρθε στο φως από το ένστικτο της αξιωµατικού. Η 34χρονη πίστευε βαθιά µέσα της ότι κάπου υπάρχει «κρυµµένο» κάποιο στοιχείο που θα µπορούσε να οδηγήσει στον δράστη. Ηξερε ότι κάτι έχει διαφύγει της προσοχής όλων.
Η επιταγή που έδειξε τον ψευτογιατρό
Ετσι, ύστερα από νέες ερωτήσεις της, ο πατέρας ενός εκ των δύο παιδιών θυµήθηκε ότι κάποια στιγµή είχε πληρώσει τον ψευτογιατρό µε επιταγή. Η 34χρονη ακολούθησε την ανάποδη διαδροµή της επιταγής και έφτασε στο πραγµατικό όνοµα του δράστη. Η αντίστροφη µέτρηση για τη σύλληψή του είχε ξεκινήσει. Οταν τελικά οι αστυνοµικοί τού πέρασαν χειροπέδες, η αστυνόµος αναφώνησε: «Δικαιώθηκαν τα παιδάκια. Δικαιώθηκαν». Η ίδια είχε «σαρώσει» δηµόσια και ιδιωτικά νοσοκοµεία, ιδρύµατα περίθαλψης ηλικιωµένων, ιατρικούς συλλόγους, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και είχε καταφέρει να εντοπίσει ακόµα 43 θύµατά του, εκ των οποίων το ένα (ένας άνδρας 76 ετών) είχε καταλήξει. ∆ύο φορές χρειάστηκε να ταξιδέψει εκτός Αθήνας, σε Λαµία και Βόλο, για να πάρει καταθέσεις για συνεργούς του Κοντοστάθη. Η δικογραφία 400 σελίδων δεν άφηνε περιθώρια στον κατηγορούµενο, που άρχισε να δηλώνει «εµπειρικός βοτανολόγος». Η αφανής αξιωµατικός πήρε το πρώτο της ρεπό, ύστερα από πολλούς µήνες, µία ηµέρα µετά την επίσηµη ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τη σύλληψη του 47χρονου. Η ανάπαυση, ωστόσο, δεν κράτησε για πολύ, καθώς φαίνεται ότι η υπόθεση έχει ακόµα πολύ δρόµο.
Ο αρµόδιος ανακριτής έχει δώσει εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να συνεχίσει την έρευνα, καθώς φαίνεται ότι έχει αποκαλυφθεί µόνο ένα µέρος της εγκληµατικής δράσης του «ογκολόγου». Η αστυνόµος έχει πιάσει εδώ και µέρες ξανά δουλειά, ανοίγοντας νέο γύρο καταθέσεων από πολίτες που καταγγέλλουν τον Νίκο Κοντοστάθη, τον οποίο αναγνώρισαν στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δηµοσιότητας, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Οι νέες καταγγελίες ξεπέρασαν τις 50 και προέρχονται από την επαρχία (Λαµία, Λάρισα, Ρόδο, Βόλο) και την Αθήνα. Σύµφωνα µε αστυνοµικές πηγές, αποκαλύπτεται ότι ο Νίκος Κοντοστάθης είχε «πελατολόγιο» που µπορεί να ξεπερνά τα 100 άτοµα. Η Ασφάλεια σχηµατίζει συµπληρωµατική δικογραφία σε βάρος του, η οποία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα µετά την ολοκλήρωση της έρευνας.
Πού πήγαν τόσα χρήματα
Ενα από τα ερωτήµατα που δεν έχουν ακόµα απαντηθεί από τις Αρχές είναι πού κατέληγαν τα έσοδα του 47χρονου και πού βρίσκονται οι «αποταµιεύσεις» του. Η ζωή του Νίκου Κοντοστάθη, όπως αποκαλύφθηκε από τη φυσική παρακολούθησή του που διήρκεσε περίπου ενάµιση µήνα, φανερώνει ότι ο 47χρονος είχε µεγάλη ρευστότητα. Συντηρούσε µία βίλα, τουλάχιστον 1.000 τ.µ., στο Κορωπί, κυκλοφορούσε µε πολυτελές αυτοκίνητο και πλήρωνε το ιδιωτικό σχολείο των δύο παιδιών του. Επίσης, φέρεται να εισέπραξε στο παρελθόν πολλά εκατοµµύρια ευρώ, ύστερα από απάτη που έστησε µε θύµα τον επιχειρηµατία ∆ηµήτρη Κοντοµηνά, στον οποίο είχε συστηθεί ως Ελληνοαµερικανός, υψηλόβαθµο στέλεχος της NSA, µε στενές σχέσεις µε το «βαθύ κράτος» των ΗΠΑ.
Παρά ταύτα, κατά την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στη βίλα του στο Κορωπί δεν βρέθηκαν χρήµατα. Αστυνοµικές πηγές εκτιµούν ότι «ένας ευφυής απατεώνας-εγκληµατίας, ο οποίος κατάφερε να εξαπατήσει ακόµα και ανθρώπους µε ιδιαίτερα υψηλό IQ, πιθανότατα γνωρίζει πώς να κρύψει τα χρήµατά του». Μία από τις εκδοχές είναι να διατηρούσε offshore εταιρείες, που ακόµα δεν έχουν εντοπιστεί από τις Αρχές.
Πηγή: http://www.newsit.gr/egklhma/pseytogiatros-poia-einai-i-gynaika-pou-kseskepase-tin-ypothesi-o-orkos-pou-edose/3058663/?fbclid=IwAR39qo41Pu3X8qX6djfQSrCh3W_JXV-QS52hpssuo3Lh_p0Jsg86B6q0U8A
Market Pass 2026: Πότε αναμένονται οι πληρωμές - Οι δικαιούχοι
Η επιδότηση θα δοθεί μέσω ψηφιακών voucher - Τι ισχύει για τα ανδρομικά

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε πως το Ιράν συμφώνησε σχεδόν σε όλα: «Για 20 χρόνια όχι πυρηνικό όπλο»
Ο Τραμπ είπε επίσης ότι εάν υπογραφεί συμφωνία με το Ιράν στο Ισλαμαμπάντ, ενδέχεται να πάει

Ισόβια σε πατέρα στη Βρετανία που σκότωσε την 5 μηνών κόρη του - Της προκάλεσε εγκεφαλική βλάβη και κατάγματα
Κατά τη σύλληψή του ο 35χρονος Σον Τζέφερσον παραπονέθηκε στους αστυνομικούς ότι οι χειροπέδες που του πέρασαν ήταν πολύ σφιχτές

Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την υπεράσπιση των Τουρκοκυπρίων»
Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι τα στρατιωτικά στοιχεία που έχουν αναπτυχθεί στο νησί λόγω των εντάσεων με το Ιράν δεν πρέπει να μετατραπούν σε μόνιμη παρουσία

Θανατηφόρο τροχαίο στο Πικέρμι: Οδηγός Ι.Χ. πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα
Ο άτυχος οδηγός της μοτοσικλέτας σκοτώθηκε από την σφοδρή σύγκρουση, ενώ συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου που πέρασε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της Λ. Σπατών

Πάτρα: Προφυλακιστέος 32χρονος για την αιματηρή επίθεση με πυροβολισμούς στο Σούλι
Έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και αναζητείται ο βασικός κατηγορούμενος, 30 ετών, αλβανικής υπηκοότητας

Κεφαλονιά: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τα όσα έγιναν στα ΤΕΠ όταν εισήχθη η Μυρτώ
Την ανακοίνωση υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Μαρτίνης, κι αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι γιατροί επιτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους

Τραμπ: Ανακοίνωσε κατάπαυση πυρός 10 ημερών μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου
Μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες του Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρόεδρο του Λιβάνου Ζοσεφ Αούν και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπεντζαμιν Νετανιάχου, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην εκεχειρία 10 ημερών, προκειμένου να επιτύχουν την ειρήνη

«Χτύπα μια πόρτα και πες πεθαίνει»: Λυγίζει και ξεσπά η αδελφή της Μυρτούς που έχασε τη ζωή της στο Αργοστόλι
«Οι φταίχτες να πληρώσουν», λέει η αδελφή της 19χρονης - Δείτε το βίντεο

Ο Πάπας επιτίθεται στους «τυράννους» που ξοδεύουν δισεκατομμύρια για πολέμους
Η απάντηση του Πάπα μετά τη νέα επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ

Νέο ραντεβού ΗΠΑ - Ιράν: «Αυξάνονται οι ελπίδες για το τέλος του πολέμου» λέει το Reuters
Οι εξελίξεις από τη Μέση Ανατολή και οι συζητήσεις για ειρήνη στον Λίβανο - «Είμαστε αισιόδοξοι» αναφέρουν οι ΗΠΑ

Ο Μαμντάνι ξεκινά να υλοποιεί τα σχέδιά του για φορολόγηση των πλουσίων
Τι προβλέπει ο φόρος «pied-a-terre» για πολυτελείς κατοικίες εκατομμυριούχων στη Νέα Υόρκη

Πτολεμαΐδα: Νεκρή εκπαιδευτικός σε ακάλυπτο χώρο οικοδομής
Φέρεται να βρέθηκε σημείωμα στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρή

Αποκάλυψη για Λαζαρίδη: Στην ίδια θέση διορίστηκε και η σύζυγός του
Νέα πυρά από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της 19χρονης Μυρτώς: «Είχαν σχέδιο, η κόρη μου δεν ενέδωσε και έφεραν κάποιον μέσω Facebook»
«Με κατέστρεψαν. Τα υποκείμενα αυτά μου χάλασαν το αύριο, μου χάλασαν το ενδιαφέρον να υπάρχω»

Έπεσε και χτύπησε αφού ήπιε 14 σφηνάκια σε κρουαζιερόπλοιο και πήρε αποζημίωση γιατί δεν την σταμάτησε ο μπάρμαν
Οι ένορκοι αποφάσισαν ότι η εταιρεία ενήργησε με αμέλεια

Τεράστιο σμήνος από μέλισσες εισέβαλε σε πόλη στο νότιο Ισραήλ - Δείτε βίντεο
Οι Αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τα έντομα

Burj Al Arab: Κλείνει το «αστέρι» του Ντουμπάι
Για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, το εμβληματικό οικοδόμημα της Jumeirah Hotels & Resorts αποσύρεται προσωρινά από τον χάρτη της φιλοξενίας

Κεφαλονιά: Τα ρίχνει όλα στη Μυρτώ ο 23χρονος: «Εκείνη ήθελε ναρκωτικά, εκείνη έκλεισε δωμάτιο»
Όπως είπε στην κατάθεσή του ο 23χρονος κατηγορούμενος φίλος της, η 19χρονη ήθελε ναρκωτικά, εκείνη τα κανόνισε όλα, καθώς κι ότι η ίδια έκλεισε το δωμάτιο.

Χειρουργός Μυλωνάκη: «Δύσκολες οι πρώτες μέρες, μετά από δέκα μέρες αγωνίας θα έχουμε εικόνα»
«Δράσαμε γρήγορα, πολύ γρήγορα. Το ανεύρυσμα αποκλείστηκε πλήρως. Μένει να περιμένουμε», τόνισε

Συναγερμός στην Booking.com: Διέρρευσαν ονόματα, email, αριθμοί τηλεφώνου
Πελάτες της πλατφόρμας επικοινώνησαν με το BBC και αναφέρουν ότι έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν ύποπτα μηνύματα, αφού οι hackers έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε ονόματα, διευθύνσεις email, αριθμούς τηλεφώνου και πληροφορίες παλαιότερων ή και νέων κρατήσεων

Επίδομα ανεργίας: Τι αλλάζει και ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός κάλυψης
Πώς διαμορφώνεται το ποσό του επιδόματος ανεργίας μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

Κοζάνη: Μυστήριο με 17χρονη που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση - Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον τραυματισμό της
Οι Αρχές αναζητούν στοιχεία για το πώς τραυματίστηκε η κοπέλα, ενώ και οι οικείοι της δεν γνωρίζουν πολλά για το συμβάν

Καθαρίστρια καταγγέλλει για απάτη γιο πασίγνωστης τραγουδίστριας – Πώς βρέθηκε με χρέη εκατομμυρίων
Γιος γνωστής τραγουδίστριας φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα απάτης

Προβλήματα σε Facebook και Messenger αναφέρουν οι χρήστες
Την τελευταία ώρα έχουν αναφερθεί προβλήματα στις δύο πλατφόρμες

Η αιτία θανάτου της 19χρονης Μυρτώς στο Αργοστόλι
Ο 23χρονος καθάρισε το δωμάτιο όπου έγινε χρήση ναρκωτικών

Τουρκία: Νέα ένοπλη επίθεση σε σχολείο – 4 vεκρoί και τουλάχιστον 20 οι τραυματίες
Συναγερμός σήμανε στις Αρχές στην Τουρκία έπειτα από πυροβολισμούς σε Γυμνάσιο που βρίσκεται στην επαρχία Καχραμάνμαρας

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Ευαγγελισμού για τον Μυλωνάκη
Τι αναφέρει το νοσοκομείο για τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ που υπέστη εγκεφαλικό ανεύρυσμα.

Κεφαλονιά: Γιατί δεν μετέφεραν την Μυρτώ στο νοσοκομείο οι 3 κατηγορούμενοι - «Περιμέναμε να την χτυπήσει ο αέρας να συνέλθει...»
Τα δραματικά λεπτά που εκτυλίχθηκαν στο Αργοστόλι και το τραγικό τέλος της 19χρονης

Η Νάντια Φαρές βρέθηκε αναίσθητη στον πάτο πισίνας - Νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα
Η Νάντια Φαρές φέρεται να παρέμεινε αρκετά λεπτά κάτω από το νερό – Δύο λουόμενοι την ανέσυραν και της έκαναν ΚΑΡΠΑ

«Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Πότε ανοίγει το πρόγραμμα για αιτήσεις - Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ
Πώς μπορείτε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα

Αγριος ξυλοδαρμός γνωστού Έλληνα παρουσιαστή σε κλαμπ της Νάξου τις ημέρες του Πάσχα
Ο παρουσιαστής ενεπλάκη σε καβγά με άλλο μέρος της παρέας του με αποτέλεσμα να τον διώξουν από το μαγαζί

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού ο Γιώργος Μυλωνάκης, διαγνώστηκε με ανεύρυσμα στον εγκέφαλο
Στο νοσοκομείο αναμένεται να μεταβεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Πότε ανοίγει το πρόγραμμα - Έως 36.000 ευρώ η επιδότηση
Το νέο σχήμα θα καλύπτει ακίνητα έως 120 τετραγωνικά μέτρα

Fuel Pass: Τι να προσέξετε πριν κάνετε αίτηση - Μέχρι πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το voucher
Ανοιχτή χωρίς περιορισμό ΑΦΜ η πλατφόρμα από την Παρασκευή

Τα τελευταία μηνύματα της 19χρονης από το Αργοστόλι με τη μητέρα της – Συγκλονίζει ο πατέρας: «Βρήκα το παιδί μου στο μάρμαρο»
Ένας ακόμα άνδρας αναζητείται από τις αρχές

Συνελήφθησαν δυο Έλληνες που άνοιξαν ελληνική σημαία στην Αγιά Σοφιά
Το χρονικό της σύλληψης στο Φατίχ και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Bloomberg: Το Ιράν καταθέτει νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ
Η Τεχεράνη εξετάζει το ενδεχόμενο βραχείας διακοπής της ναυσιπλοϊας μέσω του Ορμούζ για να αποφύγει να θέσει σε κίνδυνο τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Νορβηγία: 14χρονος έκλεψε λεωφορείο και οδήγησε μέχρι τη Σουηδία
200 χιλιόμετρα οδήγησε ο ανήλικος το κλεμμένο λεωφορείο

Τουρισμός για Όλους 2026: Τα ποσά και οι δικαιούχοι - Πότε μπορείτε να αξιοποιήσετε το voucher
Μέσα στον Απρίλιο ανοίγει η πλατφόρμα - Οι δύο περίοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το voucher










