Πότε θα «χτυπάει» η εφορία
Πρώτη κατοικία: Τι αλλάζει από 1η Μαΐου
Πρώτη κατοικία: Τι αλλάζει από 1η Μαΐου - Πότε θα «χτυπάει» η εφορία

Το τέλος της Προστασίας του Νόμου Κατσέλη για την πρώτη κατοικία φέρνει από την 1η Μαΐου η ψήφιση του νόμου 4605 που ψηφίστηκε πριν λίγες εβδομάδες.

Μετά από 9 χρόνια, τα δεδομένα για τους πλειστηριασμούς αλλάζουν και οι αλλαγές ενεργοποιούνται αμέσως μετά το Πάσχα.

Με βάση τις νέες οδηγίες που έλαβαν τα δικαστικά Τμήματα είσπραξης των ΔΟΥ, όποιος δεν καλυφθεί με το νέο σύστημα, το σπίτι του μπαίνει σε πρόγραμμα πλειστηριασμού για τα χρέη στην εφορία.

Αλλά και σε περίπτωση παροχής «προσωρινής προστασίας» του οφειλέτη, το Δημόσιο εμποδίζεται μεν να προχωρήσει σε πρόγραμμα πλειστηριασμού της κύριας κατοικίας, παρά ταύτα όμως, μπορεί να συνεχίζει να επιβάλει όλα τα άλλα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης ή ασφαλιστικών μέτρων στην κύρια κατοικία του αιτούντος, αλλά και μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης η ασφαλιστικών μέτρων στην υπόλοιπη περιουσία του οφειλέτη.

Οι εφορίες έχουν λάβει ήδη «σήμα» για τις αλλαγές αυτές αφού, όπως αναφέρει νέα εγκύκλιος της ΑΑΔΕ, με βάση τον νέο νόμο:

- στις 28 Φεβρουαρίου 2019 έληξε η προστασία του νόμου Κατσέλη

- από 1/3/2019 δεν υφίσταται πλέον δυνατότητα του οφειλέτη να υποβάλει δικαστικώς αίτηση για εξαίρεση της κύριας κατοικίας του από την εκποίηση

- η ισχύς των νέων διατάξεων (άρθρων 68 έως 83) αρχίζει την 30η/4/2019

- ήδη άρχισαν να εκδίδονται Υπουργικές Αποφάσεις για τα νέα κριτήρια επιλεξιμότητας ή αποκλεισμού των οφειλετών από το νέο πλαίσιο προστασίας της κύριας κατοικίας, όπως ο «προσδιορισμός της αξίας μεταφορικών μέσων» που συνυπολογίζονται στο όριο της ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη (100.000-180.000 ανάλογα με την ιδιότητα ή την οικογένειά του).

Πότε «κτυπάει» η εφορία

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση του Διοικητού της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, η νέα ρύθμιση αφορά μόνον τα χρέη προς τις τράπεζες.

Θέτει όμως και τους κανόνες που το Δημόσιο θα ασκεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης στις περιπτώσεις όσων τυχόν υπαχθούν ή αποκλειστούν από το νέο σύστημα.

Συγκεκριμένα:

1. αν ζητηθεί προσωρινή προστασία της κύριας κατοικίας (κατ' άρθρο 78):

Για όσους υποβάλλουν αίτηση συναινετικής ρύθμισης (κατ' άρθρο 72 του νόμου) και κριθούν επιλέξιμοι κατά τον προέλεγχο (άρθρο 73) ισχύει αυτοδίκαιη αναστολή κάθε πλειστηριασμού της κύριας κατοικίας τους, ακόμη κι έναντι των πιστωτών που δεν περιλαμβάνονται στην αίτηση, μεταξύ των οποίων και το Δημόσιο.

Ωστόσο η προστασία αυτή λήγει:

i. αν δεν επιτευχθεί συμφωνία ρύθμισης με έναν τουλάχιστον πιστωτή, για αναστολή πλειστηριασμού

ii. σε περίπτωση εμπρόθεσμης (παρ. 4 άρθρου 77) υποβολής αίτησης δικαστικής ρύθμισης.

Ωστόσο η αναστολή πλειστηριασμού (παραγράφος 1 άρθρου 78 του ν. 4605/2019) χορηγείται μία μόνον φορά, δεδομένου ότι:

- απαγορεύεται η υποβολή δεύτερης αίτησης από το ίδιο φυσικό πρόσωπο, ακόμα κι αν με τη δεύτερη αίτηση ζητείται ρύθμιση διαφορετικών οφειλών σε σχέση με την πρώτη ή αν ο αιτών εξέπεσε της ρύθμισης που προέκυψε από την προηγούμενη αίτηση.

- κι αν ακόμα υπάρχουν ελλείψεις ή σφάλματα της αίτησης, τυχον διορθώσεις δεν έχουν αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Αντιθέτως όμως, αν ο οφειλέτης δεν κριθεί επιλέξιμος κατά τον προέλεγχο επιλεξιμότητας δεν ισχύει η αυτοδίκαιη αναστολή από πλειστηριασμούς. Ωστόσο έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί την αναστολή του πλειστηριασμού της κύριας κατοικίας του σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 1000 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

«Κατόπιν των ανωτέρω», τονίζεται στην εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, «σε περίπτωση συνδρομής των προϋποθέσεων του άρθρου 78 περί προσωρινής προστασίας, το Δημόσιο υποχρεούται αποκλειστικά στη μη έκδοση του προγράμματος πλειστηριασμού της κύριας κατοικίας, η εφόσον αυτό έχει εκδοθεί, στη μη πραγματοποίηση του. Παρά ταύτα, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 78, η προσωρινή προστασία του άρθρου 78 δεν εμποδίζει την επιβολή λοιπών πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης η ασφαλιστικών μέτρων στην κύρια κατοικία του αιτούντος, ούτε τη λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης η ασφαλιστικών μέτρων στην υπόλοιπη περιουσία του οφειλέτη».

2. αν επιτευχθεί ρύθμιση, συναινετική ή δικαστική:

Μετά την επίτευξη συναινετικής ή δικαστικής ρύθμισης με έναν τουλάχιστο πιστωτή δεν επιτρέπεται σε οποιονδήποτε πιστωτή του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα, η επίσπευση πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης στην κύρια κατοικία του αιτούντος, η λήψη ασφαλιστικών μέτρων επ' αυτής, η εγγραφή υποθήκης ή η τροπή της προσημείωσης υποθήκης σε υποθήκη.

Ωστόσο επιτρέπεται η εγγραφή υποθήκης ή προσημείωσης υποθήκης για απαίτηση που γεννιέται κατά τη διάρκεια της ρύθμισης, κατόπιν συναίνεσης του αιτούντος.

Επιπλέον οι απαγορεύσεις αυτές δεν καταλαμβάνουν τους πιστωτές των οποίων οι απαιτήσεις, αν και ήταν επιδεκτικές ρύθμισης, δεν ρυθμίστηκαν συναινετικά ή δικαστικά. Στις περιπτώσεις αυτές, όλοι οι πιστωτές (μεταξύ αυτών και το Δημόσιο) μπορούν να αναγγελθούν για το σύνολο των απαιτήσεών τους.

Το Δημόσιο θα ερευνά τέτοιες περιπτώσεις καθώς, στην περίπτωση επίτευξης δικαστικής ρύθμισης, η δικαστική απόφαση μεταγράφεται στο βιβλίο μεταγραφών ή καταχωρίζεται στο κτηματολογικό φύλλο της κύριας κατοικίας του αιτούντος, με επιμέλεια οποιουδήποτε έχει έννομο συμφέρον.

3. αν υπάρχει εκκρεμής δίκη του ν. Κατσέλη:

Σύμφωνα με το άρθρο 83 του ν. 4605/2019, η ύπαρξη τυχόν εκκρεμούς αίτησης για ρύθμιση οφειλών κατά το άρθρο 4 του ν. 3869/2010 (σε πρώτο ή δεύτερο βαθμό) δεν αποτελεί κώλυμα για την υποβολή αίτησης συναινετικής ρύθμισης κατά τον ν. 4605/2019.

Σε περίπτωση που ο αιτών επιτύχει συναινετική ρύθμιση οποιασδήποτε από τις οφειλές που είναι επιδεκτικές ρύθμισης, η δίκη του ν. 3869/2010 καταργείται.

Επομένως τότε, παύουν να ισχύουν οι έννομες συνέπειες από την κατάθεση της αίτησης του ν. 3869/2010 καθώς και η τυχόν χορηγηθείσα προσωρινή προστασία του νέου νόμου 4605.2019.

Τέλος, σε αντίθεση με τα ισχύοντα για την υποβολή αίτησης συναινετικής ρύθμισης, ως προϋπόθεση υποβολής αίτησης για δικαστική ρύθμιση οφειλών (σε περίπτωση που ο αιτών δεν έχει κριθεί επιλέξιμος κατά τη διαδικασία της συναινετικής ρύθμισης ή αυτή δεν επιτεύχθηκε για οποιονδήποτε λόγο) προβλέπεται η παραίτηση του αιτούντος από τυχόν εκκρεμή αίτηση του άρθρου 4 του ν. 3869/2010.

Ακατάσχετη η «συνεισφορά» του Δημοσίου

Η ίδια εγκύκλιος πάντως εξαιρεί από τις κατασχέσεις τις μηνιαίες καταβολές του Δημοσίου προς τους κόκκινους δανειολήπτες που θα τις λάβουν σε ειδικό ακατάσχετο λογαριασμό με δικαιούχο τον οφειλέτη, που όμως ούτε κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται.

Επιπροσθέτως, για την έγκριση και καταβολή της συνεισφοράς δεν απαιτείται φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα του οφειλέτη.

Πηγή: http://www.protothema.gr/economy/article/885301/pleistiriasmoi-katoikion-apo-to-dimosio-deite-ti-allages-fernei-i-protomagia/
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αδιανόητο περιστατικό: Γιατροί έκοψαν το λάθος πόδι γυναίκας και έμεινε διπλά ακρωτηριασμένη

Αδιανόητο περιστατικό: Γιατροί έκοψαν το λάθος πόδι γυναίκας και έμεινε διπλά ακρωτηριασμένη

Η Σάρον Τζακς μηνύει το Selby General Hospital, υποστηρίζοντας ότι ο χειρουργός είχε σημειώσει το σωστό πόδι πριν από την επέμβαση. 

Ανδρέας Θεοδωρόπουλος: Διαψεύδει την καταγγελία για βία – «Προϊόν AI το ηχητικό στο TikTok»

Ανδρέας Θεοδωρόπουλος: Διαψεύδει την καταγγελία για βία – «Προϊόν AI το ηχητικό στο TikTok»

Ο γνωστός δικηγόρος κάνει λόγο για «στημένη υπόθεση», ενώ στο πλευρό του βρίσκεται η σύζυγός του, η οποία αρνείται κατηγορηματικά τα περί κακοποιητικής συμπεριφοράς. 

Δουλεύεις σε νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας ή ΕΚΑΒ; Δες αν βγαίνεις στη σύνταξη στα 62

Δουλεύεις σε νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας ή ΕΚΑΒ; Δες αν βγαίνεις στη σύνταξη στα 62

Νοσηλευτές, βοηθοί νοσηλευτών και προσωπικό του ΕΚΑΒ αποκτούν δικαίωμα πρόωρης σύνταξης, εφόσον συγκεντρώνουν συγκεκριμένα έτη ασφάλισης και απασχόλησης. 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε 4 νέα μέτρα - Ποιοι οφειλέτες μπαίνουν στις 120 δόσεις

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε 4 νέα μέτρα - Ποιοι οφειλέτες μπαίνουν στις 120 δόσεις

Η ελάφρυνση στο diesel, τα αυστηρά πρόστιμα στους servicers και όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο Υπουργικό Συμβούλιο για τη στήριξη των νοικοκυριών. 

Τέλος εποχής για την αμερικανική παρουσία στο Ιράκ

Τέλος εποχής για την αμερικανική παρουσία στο Ιράκ

Το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε το τέλος της επιχείρησης Inherent Resolve κατά του Ισλαμικού Κράτους, με την ευθύνη της ασφάλειας να περνά πλέον στις ιρακινές δυνάμεις. 

Πάγωσε η αίθουσα της δίκης για τα Τέμπη με την κατάθεση του πατέρα του Γεράσιμου: Έχω ένα συναίσθημα μεγαλύτερο από θυμό

Πάγωσε η αίθουσα της δίκης για τα Τέμπη με την κατάθεση του πατέρα του Γεράσιμου: Έχω ένα συναίσθημα μεγαλύτερο από θυμό

«Αν ο Γεράσιμος με τέτοιο πείσμα αρνείται να εγκαταλείψει, εγώ σαν πατέρας είμαι υποχρεωμένος να αγωνιστώ για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και αυτό να μην ξαναγίνει» είπε ο πατέρας του 

Ταμείο Ανάκαμψης: Μητσοτάκης υπέβαλε το τελευταίο αίτημα πληρωμής, «δεν χάθηκε ούτε ευρώ»

Ταμείο Ανάκαμψης: Μητσοτάκης υπέβαλε το τελευταίο αίτημα πληρωμής, «δεν χάθηκε ούτε ευρώ»

Με το τελευταίο αίτημα ανοίγει ο δρόμος για εκταμίευση 6,75 δισ. ευρώ, ολοκληρώνοντας τη συνολική χρηματοδότηση 35,95 δισ. ευρώ του προγράμματος «Ελλάδα 2.0». 

Δικογραφία σε βάρος γνωστού δικηγόρου μετά από καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του ανήλικου γιου του στον Αλιμο

Δικογραφία σε βάρος γνωστού δικηγόρου μετά από καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του ανήλικου γιου του στον Αλιμο

Ο δικηγόρος αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα στους αστυνομικούς το βράδυ της Τρίτης - Αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα λόγω της ιδιότητάς του 

Τραγωδία στο Μίσιγκαν: 18χρονη παρέσυρε θανάσιμα τον πατέρα της σε μάθημα οδήγησης

Τραγωδία στο Μίσιγκαν: 18χρονη παρέσυρε θανάσιμα τον πατέρα της σε μάθημα οδήγησης

Ο 62χρονος συνόδευε την κόρη του σε μάθημα οδήγησης στην πόλη Warren όταν παρασύρθηκε και σύρθηκε για μικρή απόσταση από το όχημα. 

Θαύμα για 21χρονη που έπεσε από τον 8ο όροφο ενώ χόρευε - «Δεν το πιστεύω ότι είμαι ζωντανή»

Θαύμα για 21χρονη που έπεσε από τον 8ο όροφο ενώ χόρευε - «Δεν το πιστεύω ότι είμαι ζωντανή»

Η 21χρονη βρέθηκε στο κενό από τον 8ο όροφο, πέρασε μέσα από τη σίτα και προσγειώθηκε στο κατάστρωμα της πισίνας 

Λίντσεϊ Κλάνσι: Ανατροπή στη δίκη - Η υπεράσπιση αμφισβητεί τα στοιχεία για τον θάνατο 3 παιδιών

Λίντσεϊ Κλάνσι: Ανατροπή στη δίκη - Η υπεράσπιση αμφισβητεί τα στοιχεία για τον θάνατο 3 παιδιών

Η εισαγγελέας Σάναν Μπάκιγχαμ (Buckingham) χαρακτήρισε «γελοίο επιχείρημα» τη νέα θέση του δικηγόρου, ενώ η υπόθεση επανέρχεται στο δικαστήριο της Μασαχουσέτης στις 2 Νοεμβρίου. 

Δακτύλιος Αθήνας: Επιστρέφει τον Οκτώβριο - Ποιοι δρόμοι ορίζουν τα όριά του

Δακτύλιος Αθήνας: Επιστρέφει τον Οκτώβριο - Ποιοι δρόμοι ορίζουν τα όριά του

Πέρυσι το μέτρο ίσχυσε από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 24 Ιουλίου, με εξαιρέσεις για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα μέσω ψηφιακού σήματος στο gov.gr. 

«Καβάλησαν» θαλάσσια χελώνα που γεννούσε αυγά και έγιναν παγκόσμιο θέμα – Οργή με το βίντεο των προκλητικών influencers

«Καβάλησαν» θαλάσσια χελώνα που γεννούσε αυγά και έγιναν παγκόσμιο θέμα – Οργή με το βίντεο των προκλητικών influencers

Το βίντεο με το ζευγάρι που ανέβηκε πάνω σε προστατευόμενο ζώο προκάλεσε αντιδράσεις 

Ο Πανιώνιος δωρίζει τα έσοδα από το ματς με τον ΠΑΟΚ Β` στην οικογένεια του Κώστα Λίμα μετά το ατύχημά του

Ο Πανιώνιος δωρίζει τα έσοδα από το ματς με τον ΠΑΟΚ Β` στην οικογένεια του Κώστα Λίμα μετά το ατύχημά του

Το πόδι του Κώστα Λίμα ακρωτηριάστηκε μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε και η οικογένεια του Πανιωνίου στέκεται στο πλευρό του 

Σοκ στο παγκόσμιο σνούκερ: Στη φυλακή ο πρώην πρωταθλητής Γκρέιμ Ντοτ για παιδεραστία!

Σοκ στο παγκόσμιο σνούκερ: Στη φυλακή ο πρώην πρωταθλητής Γκρέιμ Ντοτ για παιδεραστία!

Ο 49χρονος Σκωτσέζος παρέμεινε ανέκφραστος κατά την ανακοίνωση της ποινής και θα εγγραφεί εφ` όρου ζωής στο μητρώο καταδικασμένων για σeξουαλικά αδικήματα. 

Φυλακή 24 μηνών για τον 31χρονο Ρομά που έσπασε το χέρι ταξιτζή με σκουπόξυλο

Φυλακή 24 μηνών για τον 31χρονο Ρομά που έσπασε το χέρι ταξιτζή με σκουπόξυλο

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς περί άμυνας και το ελαφρυντικό της μεταμέλειας, ενώ εκκρεμούν σε βάρος του δικογραφίες για ληστεία και ναρκωτικά 

Θεσσαλονίκη: Κατηγόρησαν την οικιακή βοηθό ότι έκλεψε 50.000 ευρώ - Η ανατροπή όταν άνοιξαν το σπίτι!

Θεσσαλονίκη: Κατηγόρησαν την οικιακή βοηθό ότι έκλεψε 50.000 ευρώ - Η ανατροπή όταν άνοιξαν το σπίτι!

Η 51χρονη ιδιοκτήτρια είχε καταγγείλει την 28χρονη οικιακή βοηθό από τη Γεωργία για κλοπή, όμως το ποσό εντοπίστηκε τελικά στην κατοικία της 

Οι Τούρκοι μετατρέπουν τον Αγιο Ευστάθιο των Καραμανλήδων της Καισάρειας σε μουσείο πόλης με οθωμανικά κεραμικά

Οι Τούρκοι μετατρέπουν τον Αγιο Ευστάθιο των Καραμανλήδων της Καισάρειας σε μουσείο πόλης με οθωμανικά κεραμικά

Στην καρδιά της Καππαδοκίας ένας ελληνικός ορθόδοξος ναός γίνεται μουσείο αλλά η ιστορία που θα αφηγηθεί παραμένει το μεγάλο ερώτημα 

Ακόμη μια τουρκική πρόκληση: Το αντιαεροπορικό Hisar-O «καταρρίπτει» ελληνικό Mirage 2000-5

Ακόμη μια τουρκική πρόκληση: Το αντιαεροπορικό Hisar-O «καταρρίπτει» ελληνικό Mirage 2000-5

Το αμυντικό δίκτυο Defence Turk δημοσίευσε βίντεο προσομοίωσης με εικονική κατάρριψη μαχητικού της Πολεμικής Αεροπορίας από το σύστημα Hisar-O 

Συγκλονίζει ο γιος του 55χρονου αστυνομικού που έμαθε ότι είχε καρκίνο έναν χρόνο αργότερα

Συγκλονίζει ο γιος του 55χρονου αστυνομικού που έμαθε ότι είχε καρκίνο έναν χρόνο αργότερα

«Βλέπαμε τον άνθρωπο μας να πεθαίνει βασανιστικά» 

Λεβαδειακός: Απέκτησε πρώην αστέρα της Αρσεναλ

Λεβαδειακός: Απέκτησε πρώην αστέρα της Αρσεναλ

Με οκταετή εμπειρία στα γήπεδα της Premier League, έρχεται για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας. 

«Οχυρώνει» τα σύνορά της η Ευρώπη: Τι περιλαμβάνει το νέο σχέδιο 5 σημείων απέναντι σε μαζικές αφίξεις μεταναστών

«Οχυρώνει» τα σύνορά της η Ευρώπη: Τι περιλαμβάνει το νέο σχέδιο 5 σημείων απέναντι σε μαζικές αφίξεις μεταναστών

Στο επίκεντρο η πρόληψη κρίσεων, η καταπολέμηση των διακινητών και οι επιστροφές 

Νέα Υόρκη -Μετρό : Επιβάτης βρήκε φρικτό θάνατο – Το σακίδιό του πιάστηκε στην πόρτα του συρμού

Νέα Υόρκη -Μετρό : Επιβάτης βρήκε φρικτό θάνατο – Το σακίδιό του πιάστηκε στην πόρτα του συρμού

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε σε ώρα αιχμής στον σταθμό Utica Avenue στο Μπρούκλιν, με τον άνδρα να πέφτει ανάμεσα στα βαγόνια. 

«Μου ζητούσε €12.000 ευρώ για συνεδρίες» - Νέα καταγγελία για την κλινική στη Θεσσαλονίκη

«Μου ζητούσε €12.000 ευρώ για συνεδρίες» - Νέα καταγγελία για την κλινική στη Θεσσαλονίκη

Η εισαγγελία διερευνά παράνομη λειτουργία ογκολογικού τμήματος και πιθανές παραλείψεις στους ελέγχους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

Επίδομα ανεργίας: Πως μπορεί να φτάσει έως τα 1.438 ευρώ

Επίδομα ανεργίας: Πως μπορεί να φτάσει έως τα 1.438 ευρώ

Η ΔΥΠΑ προχωρά σε ριζική αλλαγή του συστήματος, συνδέοντας πλέον τα χρήματα που θα λαμβάνουν οι άνεργοι με τον προηγούμενο μισθό και τα χρόνια ασφάλισής τους. 

Σοκ στο Μαρούσι: 15χρονος γρονθοκόπησε 14χρονο - Στο νοσοκομείο το θύμα, συνελήφθη ο δράστης

Σοκ στο Μαρούσι: 15χρονος γρονθοκόπησε 14χρονο - Στο νοσοκομείο το θύμα, συνελήφθη ο δράστης

Το σοβαρό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, με την Αστυνομία να σχηματίζει δικογραφία για σωματική βλάβη και απειλή. 

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στάση εργασίας την Τετάρτη για την απόλυση σταθμάρχη

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στάση εργασίας την Τετάρτη για την απόλυση σταθμάρχη

Το σωματείο εργαζομένων κάνει λόγο για «άδικη και εκδικητική» απόφαση της εταιρείας, ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου τους. 

Ουμπέρτο Πίτσι: Πέθανε ο θρυλικός φωτογράφος της Dolce Vita σε ηλικία 89 ετών

Ουμπέρτο Πίτσι: Πέθανε ο θρυλικός φωτογράφος της Dolce Vita σε ηλικία 89 ετών

Ο Ιταλός φωτογράφος που απαθανάτισε με τον φακό του θρύλους του σινεμά συνέχιζε να εργάζεται μέχρι και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του. 

ΕΟΠΥΥ: Τι αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου στις διαγνωστικές εξετάσεις - Για ποιες 6 θα ζητείται κωδικός

ΕΟΠΥΥ: Τι αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου στις διαγνωστικές εξετάσεις - Για ποιες 6 θα ζητείται κωδικός

Από την 1η Ιανουαρίου 2027, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να επιβεβαιώνουν το παραπεμπτικό τους στα διαγνωστικά κέντρα μέσω OTP, έχοντας απαραιτήτως πιστοποιημένο κινητό. 

Το επίδομα που δίνει 391 ευρώ κάθε μήνα - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Το επίδομα που δίνει 391 ευρώ κάθε μήνα - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Η άρση των ηλικιακών περιορισμών και η απουσία εισοδηματικών ορίων έδωσαν πρόσβαση σε χιλιάδες επιπλέον πολίτες για τη συγκεκριμένη παροχή. 

Αττική Οδός: Μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα για 2.005 ημέρες - Η απλή παράβαση που τον πρόδωσε

Αττική Οδός: Μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα για 2.005 ημέρες - Η απλή παράβαση που τον πρόδωσε

Ο 49χρονος είχε συλληφθεί ξανά πριν από μόλις επτά μήνες με ποσότητα αλκοόλ διπλάσια του ορίου, αποτελώντας τον ορισμό του κατ` εξακολούθηση παραβάτη. 

Πολωνία: ΙΧ παρέσυρε έφηβη με ηλεκτρικό πατίνι σε live μετάδοση - Ο οδηγός εξαφανίστηκε

Πολωνία: ΙΧ παρέσυρε έφηβη με ηλεκτρικό πατίνι σε live μετάδοση - Ο οδηγός εξαφανίστηκε

Σοκ προκαλεί το βίντεο από τη σύγκρουση, με τον δημοσιογράφο να διακόπτει το ρεπορτάζ και να ζητά από τον οπερατέρ να καταγράψει την πινακίδα του δράστη. 

Θεσσαλονίκη: Κατηγόρησαν καθαρίστρια ότι έκλεψε 50.000 ευρώ από σπίτι στο Πανόραμα, αλλά τα λεφτά τελικά ήταν μέσα στο σπίτι

Θεσσαλονίκη: Κατηγόρησαν καθαρίστρια ότι έκλεψε 50.000 ευρώ από σπίτι στο Πανόραμα, αλλά τα λεφτά τελικά ήταν μέσα στο σπίτι

Η ιδιοκτήτρια απέσυρε τις κατηγορίες εναντίον της 28χρονης από την Γεωργία, μερικές ώρες αφότου είχε συλληφθεί 

Δημοσκόπηση Interview: Πρώτη η ΝΔ με 29,6%, ΕΛΑΣ-ΠΑΣΟΚ σε απόσταση αναπνοής για τη 2η θέση

Δημοσκόπηση Interview: Πρώτη η ΝΔ με 29,6%, ΕΛΑΣ-ΠΑΣΟΚ σε απόσταση αναπνοής για τη 2η θέση

Το 64% των πολιτών δηλώνει πως θα ψηφίσει με κριτήριο ποιον θέλει να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με τη νέα έρευνα. 

Τραγωδία στη Θάσο: Πέθανε ο 16χρονος ποδοσφαιριστής που χτύπησε στο κεφάλι

Τραγωδία στη Θάσο: Πέθανε ο 16χρονος ποδοσφαιριστής που χτύπησε στο κεφάλι

Ο 16χρονος Ανι Γκιάνα Ασλάν έχασε τη ζωή του στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Καβάλας, έπειτα από τραυματισμό σε αγώνα της Β` κατηγορίας ΕΠΣΚ στη Θάσο. 

Γαλλία: Η στιγμή που αστυνομικός πυροβολεί μαθητή με εκτοξευτή χειροβομβίδων σε κατάληψη

Γαλλία: Η στιγμή που αστυνομικός πυροβολεί μαθητή με εκτοξευτή χειροβομβίδων σε κατάληψη

Ο έφηβος νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο στόμα, ενώ η γαλλική Δικαιοσύνη διεξάγει δύο ξεχωριστές έρευνες για το περιστατικό στο Saint-Ouen-l`Aumone. 

Θρήνος στη Χαλκίδα: Πέθανε η εκπαιδευτικός Μαρία Παναγιώτου, μία ημέρα μετά τον γάμο της αδερφής της

Θρήνος στη Χαλκίδα: Πέθανε η εκπαιδευτικός Μαρία Παναγιώτου, μία ημέρα μετά τον γάμο της αδερφής της

Η 42χρονη υπηρετούσε ως γραμματέας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, έχοντας δώσει για χρόνια μάχη με σοβαρό πρόβλημα υγείας. 

Φυσικό αέριο: Η Κομισιόν ζητά μείωση της ζήτησης - Καμπανάκι για ελλείψεις με αποθέματα στο 70%

Φυσικό αέριο: Η Κομισιόν ζητά μείωση της ζήτησης - Καμπανάκι για ελλείψεις με αποθέματα στο 70%

Ο επίτροπος Ενέργειας Νταν Γιόργκενσεν προειδοποιεί για κρίση εφοδιασμού, καθώς η τιμή του φυσικού αερίου στο ολλανδικό TTF εκτινάχθηκε στα 72 ευρώ/MWh. 

Μ. Παγώνη: «Το μηχάνημα που βρέθηκε στο ιατρείο της Μ. Καρυστιανού απαγορεύεται, δεν ξέρω πώς το χρησιμοποιεί σε παιδιά»

Μ. Παγώνη: «Το μηχάνημα που βρέθηκε στο ιατρείο της Μ. Καρυστιανού απαγορεύεται, δεν ξέρω πώς το χρησιμοποιεί σε παιδιά»

Η τέως πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σχολίασε τα ευρήματα του Medwatch, ενώ η παιδίατρος απάντησε με σκληρή ανακοίνωση στις δηλώσεις του Αδωνι Γεωργιάδη. 

Επιστροφή ενοικίου: Γιατί είδαν μία δόση εκπαιδευτικοί και γιατροί - Τα βήματα στο myAADE

Επιστροφή ενοικίου: Γιατί είδαν μία δόση εκπαιδευτικοί και γιατροί - Τα βήματα στο myAADE

Η αυτόματη καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης για το 2024 ολοκληρώθηκε σε χιλιάδες δικαιούχους της περιφέρειας, ωστόσο τα ελλιπή στοιχεία απαιτούν νέες υποβολές δικαιολογητικών μέσω της ΑΑΔΕ. 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services