Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ανέλυσε τους τρεις βασικούς άξονες στους οποίους επικεντρώνεται η στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέλυσε τους τρεις άξονες της κυβέρνησης για την αναχαίτιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, προειδοποιώντας πως διανύουμε τις «δύο πιο κρίσιμες εβδομάδες».
Χαρακτηρίζοντας «συγκινητική» την συμμόρφωση των πολιτών σε «πολύ δύσκολα, πρωτοφανή μέτρα που δεν έχουν επιβληθεί ποτέ σε καιρό ειρήνης», διαβεβαίωσε ότι τα σχέδια της κυβέρνησης στοχεύουν στην ανάσχεση διασποράς του ιού, στην ενίσχυση του συστήματος υγείας και στην στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πλήττονται από την κρίση.
Τα αλλεπάλληλα περιοριστικά μέτρα ελήφθησαν για την αποτροπή «κάθε συγχρωτισμού», όπως είπε ενώ έκανε λόγο για «αντικοινωνική συμπεριφορά από λίγους σε βάρος των πολλών».
Αυξήθηκαν οι ΜΕΘ, περισσότερες προσλήψεις
Σε ό,τι αφορά την Ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας, ο κ. Πέτσας είπε ότι πριν δύο μήνες η Ελλάδα αριθμούσε 565 κλίνες ΜΕΘ, «χωρίς διαθεσιμότητα για πιθανά περιστατικά του κορωνοϊού» και σήμερα ο συνολικός αριθμός των μονάδων εντατικής θεραπείας ανέρχεται σε 813. Από αυτές 695 είναι δημόσιες και οι υπόλοιπες είναι ιδιωτικές.
Σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία επιπλέον 279 γιατροί και 1.077 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό ενώ έχουν εγκριθεί 3.285 προσλήψεις, ξεπερνώντας κατά 64% τον αρχικό προγραμματισμό των 2.000 προσλήψεων.
Οι κλίνες που έχουν αναπτυχθεί για την απλή νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό είναι μέχρι σήμερα 2.158. Το νοσοκομείο «Παμμακάριστος» το «ΝΙΜΤΣ», πτέρυγα στο «Αγία Βαρβάρα» και το ιδιωτικό θεραπευτήριο «ΑΤΤΙΚΑ» στην Ελευσίνα, θα νοσηλεύουν αποκλειστικά ασθενείς με κορωνοϊό.
Εθελοντισμός
Μέχρι και χθες, 8.785 εθελοντές, γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό «και γενικά άνθρωποι που μπορεί να βοηθήσουν το σύστημα υγείας», έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ethelontes.gov.gr, σύμφωνα με τον κ. Πέτσο.
Προμήθειες
Διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει σε διαδικασίες προμηθειών όλων των αναγκαίων μέσων ατομικής προστασίας, αναλώσιμων και λοιπών υλικών. Το περασμένο Σάββατο, η χώρα παρέλαβε σημαντικές ιατρικές προμήθειες που δώρισε, κατόπιν επείγοντος αιτήματός της Ελλάδας, η κινεζική κυβέρνηση, καθώς και επιπλέον ιατρικό υλικό περίπου 10 τόνων, δωρεά κινεζικών επιχειρήσεων.
«Σημαντικές δωρεές έχουν γίνει και από Έλληνες. Ευχαριστούμε την Κυβέρνηση της Κίνας και όλους όσοι είναι παρόντες, στηρίζοντας τον κοινό αγώνα. Ήδη, η κυβέρνηση για να ενθαρρύνει τις δράσεις προσφοράς και κοινωνικής ευθύνης έχει απαλλάξει την προμήθεια και παροχή σχετικών αγαθών από την υποχρέωση καταβολής Φ.Π.Α. Καλούμε όσους μπορούν να συνεισφέρουν στον κοινό αγώνα να το κάνουν τώρα».
Για τις πτήσεις
Από τις 23 Μαρτίου απαγορεύτηκαν οι πτήσεις από Τουρκία και Βρετανία ενώ το ίδιο μέτρο έχει εφαρμοστή και για τα αεροπορικά δρομολόγια από Ιταλία και Ισπανία. Όπως είπε ο κ. Πέτσας, διακόπηκαν και πτήσεις της Aegean, με εξαίρεση μερικές πτήσεις από και προς Βρυξέλλες, «για τη διατήρηση της συνδεσιμότητας της χώρας με το διοικητικό κέντρο της ΕΕ». Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, με ειδικά κλιμάκια σε ετοιμότητα.
Για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων
Για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων που πλήττονται, αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ο κ. Πέτσας προανήγγειλε ότι θα διευρυνθεί σημαντικά η «περίμετρος» των ατόμων και των οικονομικών δραστηριοτήτων που θα τύχουν της στήριξης του κράτους και μέσα στον επόμενο μήνα θα ενεργοποιηθούν πολιτικές αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων για την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής. Με τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί καλύπτονται, σύμφωνα με την κυβέρνηση, περίπου 600.000 επιχειρήσεις, 1,2 εκατομμύρια μισθωτοί και 550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων». Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει 3 δέσμες μέτρων με τη συνολική ταμειακή επιβάρυνση των μέτρων να ανέρχεται στα 6 δισ. ευρώ, μόνο για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Το δημοσιονομικό κόστος διαμορφώνεται πλέον στα 4,7 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 2,5% του Α.Ε.Π., υψηλότερο δηλαδή από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. «Προφανώς, η κατάσταση στην πραγματική οικονομία έχει επιδεινωθεί και συνεχίζει να επιδεινώνεται. Γι' αυτό, αξιολογούμε την κατάσταση καθημερινά», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η πρόταση για ομόλογο - κορώνα
Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην πρωτοβουλία με την οποία «ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν και οι πρωθυπουργοί του Βελγίου, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Πορτογαλίας και της Σλοβενίας, με κοινή επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel ζητούν την διαμόρφωση κοινής πολιτικής τόσο σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού, όσο και για τη στήριξη των οικονομιών μας την επόμενη μέρα.
«Οι 9 ηγέτες προτείνουν μάλιστα την έκδοση ομολόγου που θα μπορούσε να ονομαστεί «Ομόλογο-Corona», καθώς και ειδική χρηματοδότηση από τον Προϋπολογισμό της Ε.Ε. -πέραν των όσων ήδη ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- για τις δαπάνες που προκαλεί η Πανδημία τουλάχιστον για το 2020 και 2021».
Όπως είπε «η Ελλάδα επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι γνωστό ότι κατά την προηγούμενη περίοδο με την κρίση χρέους, που είχε ως επίκεντρο τις χώρες του Νότου και ιδιαίτερα την Ελλάδα, δεν κατέστη δυνατή μια συντονισμένη αντίδραση που θα έφτανε μέχρι και την έκδοση ενός ευρω-ομολόγου. Ελπίζουμε ότι τώρα, μπροστά στα πλήγματα που προκαλεί η πανδημία, να εκδοθεί ένα ειδικό ομόλογο και να γίνει χρήση των εργαλείων που έχει στη διάθεσή του ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, προκειμένου να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν δράσεις των κρατών-μελών για την αντιμετώπιση των συνεπειών στην οικονομία από την πανδημία».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως «βασικό στοιχείο στις πολιτικές μας για τη δύσκολη αυτή περίοδο είναι και τα μέτρα για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη βελτίωση της δύσκολης καθημερινότητας» και αναφέρθηκε σε μέτρα όπως: - Προχωρά η εφαρμογή της εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης, που δρομολόγησε το Υπουργείο Παιδείας. Ολοκληρώθηκε η κάλυψη του συνόλου των Λυκείων και ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος στα Γυμνάσια.
- Από το πρωί του Σαββάτου μπήκε σε λειτουργία η ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου gov.gr, που υλοποιεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Έτσι μια σειρά από διαδικασίες που απαιτούσαν αυτοπρόσωπη παρουσία σε ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα, μπορούν να διεκπεραιώνονται από τον προσωπικό μας υπολογιστή ή από το κινητό μας τηλέφωνο.
- Διευρύνεται διαρκώς η αλυσίδα της ψηφιακής αλληλεγγύης digitalsolidarity.gov.gr του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Μένουμε σπίτι, δεν είμαστε μόνοι». Ήδη έχουν ανταποκριθεί περισσότερες από 50 επιχειρήσεις και φορείς, προσφέροντας υπηρεσίες δωρεάν, ή με χαμηλότερο κόστος. Παρέχονται δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία και περιοδικά, δωρεάν online κινηματογραφικές παραγωγές. Παρέχεται, επίσης, δωρεάν πρόσβαση για Video Streaming και Enterprise Video Streaming για να βοηθηθούν επιχειρήσεις να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Παρέχονται ακόμη εργαλεία για εκπαιδευτικούς οργανισμούς, ώστε να δημιουργήσουν τη δική τους «ψηφιακή πλατφόρμα», συστήματα τηλεδιάσκεψης, τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης.
- Για τη στήριξη των ηλικιωμένων συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη ενισχύεται, από το Υπουργείο Εσωτερικών, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Ταυτόχρονα, επεκτείνεται η δυνατότητα άδειας ειδικού σκοπού, πέραν των εργαζομένων γονέων, σε όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου με βαριές παθήσεις». Για το κόστος των ΜΕΘ σε ιδιωτικές κλινικές Κλείνοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην κριτική που, κατά τον ίδιο «πηγάζει από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και αναπαράγεται από φιλικά σε εκείνη μέσα ενημέρωσης. Ότι δήθεν η Κυβέρνηση κάνει «δώρο σε κλινικάρχες».
Σχετικά με το αν διπλασίασε η Κυβέρνηση την προβλεπόμενη αποζημίωση των ιδιωτικών κλινικών ΜΕΘ από 800 ευρώ στα 1.600 ευρώ, ο κ. Πέτσας απαντά αρνητικά: «Όχι. Η αξιωματική αντιπολίτευση, εξακολουθεί να μπλέκει μήλα με πορτοκάλια. Η αποζημίωση των 800 ευρώ αφορούσε μόνο τα έξοδα της ΜΕΘ και όχι την αποζημίωση του προσωπικού που απασχολείται σε αυτές τις ΜΕΘ. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν, ότι για κάθε κλίνη ΜΕΘ πέραν του απαραίτητου εξοπλισμού απαιτούνται ένας γιατρός και πέντε εξειδικευμένοι νοσηλευτές, όπως έχει γνωμοδοτήσει και η Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ). Οι άνθρωποι αυτοί δεν πρέπει να αποζημιωθούν;»
«Τι ακριβώς θέλουν αυτοί που ασκούν επιφανειακή, μικροπολιτική και άδικη κριτική; Μπορεί να δουλέψει ΜΕΘ χωρίς τους ανθρώπους της; Προφανώς όχι. Για αυτό, από την πρώτη στιγμή, από την Πρώτη Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου της 11.03.2020 και από το πρώτο διάγγελμα του Πρωθυπουργού την ίδια μέρα, έχει τονιστεί ότι το ιδιωτικό σύστημα υγείας εντάσσεται στο σχεδιασμό του Εθνικού. Και αυτός ο ενιαίος σχεδιασμός μπορεί να καταλήξει και μέχρι την επίταξη. Όλοι συμφωνούμε ότι όταν γίνεται κάποια επίταξη ο ιδιώτης αποζημιώνεται από το Κράτος για τη γη, τον εξοπλισμό ή τις εν γένει υπηρεσίες που προσφέρει για τους λόγους του δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν την επίταξη αυτή.
»Επομένως, για τις κλίνες αυτές, η τιμή αποζημίωσης των ΜΕΘ εξισώθηκε με την τιμή που κοστολογεί ο ΕΟΠΥΥ τους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς όταν παρέχονται ανάλογες υπηρεσίες σε πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίσαμε ότι οι συμπολίτες μας θα έχουν πρόσβαση στην αναγκαία περίθαλψη χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση για τους ίδιους. Σημειώνεται, ότι το πραγματικό κόστος μιας ΜΕΘ, με βάση τη διεθνή εμπειρία και βιβλιογραφία, ξεπερνά τα 2.000 ευρώ ημερησίως σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Ο κ. Πέτσας διέψευσε κατηγορηματικά και τους ισχυρισμούς πως η κυβέρνηση υπερκοστολογεί τα τεστ διάγνωσης του κορονωϊού που γίνονται στα ιδιωτικά εργαστήρια. «Σε ό,τι αφορά τα τεστ, με ρύθμιση που έχει δρομολογηθεί, θα προβλέπεται ότι η αρχική τιμή αποζημίωσης των 85 ευρώ στα ιδιωτικά εργαστήρια θα μειώνεται σταδιακά στα 65 ευρώ ανάλογα με την ποσότητα των τεστ που διενεργούνται, δηλαδή χαμηλότερα ακόμη και από το ποσό των 70 ευρώ που χρεώνει το Ινστιτούτο Παστέρ στο Δημόσιο. Ας σταματήσει λοιπόν η υποκρισία. Δεν είναι ώρα για μικροπολιτική. Είναι ώρα ευθύνης», κατέληξε ο κ. Πέτσας.
Πηγή: http://www.lifo.gr/now/politics/275590/petsas-gia-koronoio-einai-oi-dyo-pio-krisimes-evdomades-813-meth-stin-ellada
Νεπάλ: Ο πρώην ράπερ Μπαλέντρα Σαχ ορκίστηκε πρωθυπουργός
Πριν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του, κυκλοφόρησε ένα τραγούδι που συγκέντρωσε περισσότερα από 2.000.000 προβολές μέσα σε λίγες ώρες

Τι αλλάζει για τα ΙΧ με τον νέο νόμο - Νέοι κανόνες για ΚΤΕΟ, κάρτα καυσαερίων, ηλεκτρικά οχήματα
Τι προβλέπει ο νέος νόμος για τα χιλιόμετρα του οχήματος, τις πινακίδες και τα εισαγόμενα οχήματα

Χαμός στον «Τροχό της Τύχης»: Παίκτης έλυσε τον τελευταίο γρίφο και κέρδισε το αυτοκίνητο, δείτε βίντεο
Ο 23χρονος Χρήστος μπορεί να μην έχει ακόμα δίπλωμα, ωστόσο δήλωσε πως θα ξεκινήσει άμεσα μαθήματα

Κρήτη: Τρόμος για μαθήτριες στο πλοίο της γραμμής - Γυμνός άντρας εισέβαλε στην καμπίνα τους
Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής

Ανάλυση CNN: Πόσο επικίνδυνη θα ήταν μια αμερικανική επίθεση στο Νησί Χαργκ
Από εκεί διακινείται περίπου το 90% των ιρανικών εξαγωγών αργού πετρελαίου

Απίστευτη κλοπή μηχανής στην Αργεντινή: Του πήραν το κλειδί εν κινήσει ενώ έτρεχε με 100χλμ./ώρα, δείτε βίντεο
Αντιλαμβανόμενος τι είχε συμβεί, ο αναβάτης εγκατέλειψε τη μηχανή του και τράπηκε σε φυγή με έναν από τους δράστες να τον κυνηγά και να τον πυροβολεί χωρίς - ευτυχώς - να τον τραυματίσει

Πούτιν: Zήτησε από τους ολιγάρχες να κάνουν δωρεές στον αμυντικό προϋπολογισμό της Ρωσίας
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από τους ολιγάρχες της Ρωσίας να κάνουν δωρεές στον αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας για να συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Κοινωνικός τουρισμός: Οι δικαιούχοι - Πώς θα δοθούν 300.000 vouchers
Με ημερομηνία έναρξης την 1η Μαϊου 2026, το πρόγραμμα φέρνει ανατροπές στη μοριοδότηση, τις παροχές και τους δικαιούχους

Καιρός: Μεταβολή με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση

Πέθανε με ευθανασία η 25χρονη Ισπανίδα που είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού
Η 25χρονη έμεινε τετραπληγική μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε καθώς υπέφερε μετά τον ομαδικό βιασμό της το 2022

Ιράν: Βίντεο ΑΙ δείχνει πυραυλική επίθεση στο Αγαλμα της Ελευθερίας
Ανατριχιαστικό βίντεο δείχνει το Αγαλμα της Ελευθερίας να καταστρέφεται από ιρανικό πύραυλο – Υπόσχονται εκδίκηση κατά των ΗΠΑ και κάνουν αναφορά στον Έπσταϊν

Θρίλερ στα Χανιά: Εντοπίστηκε σορός σε προχωρημένη σήψη
Αμεσε στο σημείο κλήθηκε η ΕΛΑΣ, ενώ η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης

Δεξαμενόπλοιο της Τουρκίας χτυπήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα – Απειλεί με αντίποινα
Το τουρκικό ΥΠΕΞ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αντίδρασης

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στα Μάλγαρα - Κλειστή η εθνική οδός
Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα για τον περιορισμό της φωτιάς, κυρίως στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη

Ο ράπερ Μπαλέντρα Σαχ, o νέος πρωθυπουργός του Νεπάλ
Ο Σαχ που ανακηρύχθηκε νικητής των βουλευτικών εκλογών στη χώρα στέλνει με το τραγούδι του μήνυμα ενότητας προς τον λαό της χώρας του

Συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς στους Αμπελόκηπους
Είχε διαταχθεί ο ακούσιος εγκλεισμός του

Σάλος στη Ζάκυνθο με την παιδίατρο που ήταν εκτός βάρδιας - 12 νέες καταγγελίες
Οι 12 γονείς που υπογράφουν τη νέα ανακοίνωση συνδέουν άμεσα το συγκεκριμένο περιστατικό με ένα ευρύτερο μοτίβο δυσλειτουργίας

Το μανιτάρι «χρυσός δολοφόνος» δραπέτευσε και καταστρέφει τα δάση της Βόρειας Αμερικής
Εξαπλώνεται ραγδαία στα δάση της Βόρειας Αμερικής, έχοντας διαδώσει τους σπόρους του και στην Ευρώπη

Αντριου: Γυναίκα είπε ότι ανάγκασαν την φίλη της να συνερευθεί ερωτικά με τον έκπτωτο πρίγκιπα
Η γυναίκα υποστήριξε ότι ο Τζέφρι Έπσταϊν ήταν αυτός που υποχρέωσε τη φίλη της να έχει σεξουαλική επαφή με τον Αντριου

Η Βρετανία «υπό απειλή» - Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι το Ιράν θα μπορούσε να πλήξει το Λονδίνο
Το Λονδίνο απέχει μόλις 4.000 χιλιόμετρα από το Ιράν, ανέφερε δηκτικά ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ - Κάηκε ολοσχερώς
Ένα νέο περιστατικό με φωτιά σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη (26/3) στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών

Καύσιμα: Πλαφόν στις τιμές θέτει η Πολωνία
Πιέζονται τα ευρωπαϊκά κράτη από τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων εξαιτίας του πολέμου στο Ιράν

Η Γερμανία ψηφίζει αυστηρότατους κανόνες για να «μαζέψει» τις τιμές των καυσίμων – Πρόστιμο έως και 100.000 ευρώ
Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμα ύψους έως και 100.000 ευρώ

Η στιγμή που λεωφορείο στο Μπαγκλαντές χάνει τον έλεγχο και «βουτάει» σε ποταμό, τουλάχιστον 24 νεκροί
Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 40 άτομα, αναποδογύρισε και εντοπίστηκε βυθισμένο σε βάθος σχεδόν 9 μέτρων

Ερντογάν: «Η περιοχή μας πνίγεται στο αίμα, σχέδια του σιωνισμού στοχεύουν στο διαίρει και βασίλευε»
Σκληρή επίθεση στο Ισραήλ

Η Βρετανία φέρνει «plug-in» φωτοβολταϊκά για τα σπίτια για να καταπολεμήσει την ενεργειακή κρίση λόγω του πολέμου στο Ιράν
Η βρετανική κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία με Amazon και Lidl - Είναι εύκολα στην εγκατάσταση και δεν χρειάζεται η παρουσία ηλεκτρολόγου

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων οι τρανς αθλήτριες: Νέα απόφαση της ΔΟΕ ενόψει Λος Αντζελες 2028
Η απόφαση ευθυγραμμίζεται με σχετικό εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τα γυναικεία αθλήματα

Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο έκανε δώρο ένα τουφέκι στον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Για παν ενδεχόμενο, αν εμφανιστούν εχθροί»
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Κιμ Γιονγκ Ουν

Δίδυμοι γορίλες γεννήθηκαν στο Κονγκό σε ένα από τα πιο σπάνια φαινόμενα στη φύση
Παρόμοιο περιστατικό είχε καταγραφεί και τον Ιανουάριο στο ίδιο πάρκο, με τη γέννηση δύο αρσενικών

Κολυδάς: Η «Deborah» πλήττει και την Αττική, 1η Απριλίου η πιο αξιόλογη επιδείνωση
Τι λένε οι μετεωρολόγοι για τη νέα κακοκαιρία

Δόθηκε εντολή κράτησης για την Τουρκάλα ηθοποιό Χαντέ Ερτσέλ, εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών
«Πιστεύω ότι η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό», έγραψε σε ανάρτησή της η ηθοποιός

Αγιο Όρος: Βίντεο από την στιγμή του ισχυρού σεισμού των 4,9 Ρίχτερ
Η ισχυρή δόνηση έγινε αισθητή όχι μόνο στη χερσόνησο του Αθω αλλά και στη Θεσσαλονίκη

Χάος στην Ινδία υπό τον φόβο έλλειψης καυσίμων: Τεράστιες ουρές, ξύλο και αναφορές για νεκρούς σε βενζινάδικα, δείτε βίντεο
Η Ινδία προμηθεύεται πάνω από το 40% των καυσίμων της αποκλειστικά από τα Στενά του Ορμούζ

Επίθεση με τσεκούρι κατά αστυνομικών στους Αμπελόκηπους
Την επίθεση δέχθηκαν αστυνομικοί κατά την προσπάθειά τους να εκτελέσουν εντολή ακούσιας νοσηλείας

Αυξήσεις – «φωτιά» σε αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή
Αυξήσεις που φτάνουν έως το 560% στα αεροπορικά εισιτήρια – Πιέσεις και στα ακτοπλοϊκά

Λουτράκι: Ληστεία με καλάσνικοφ και βαριοπούλες στα ΕΛΤΑ
Οι δράστες μπούκαραν στο κατάστημα με καλάσνικοφ και βαριοπούλες και αφαίρεσαν 32.000 ευρώ

Μυστηριώδη βίντεο στα social media του Λευκού Οίκου προκαλούν ερωτήματα
Προαναγγέλλουν χτύπημα κατά του Ιράν;

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια στα βουνά - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
Μεταβολή από τα δυτικά από το βράδυ της Πέμπτης – Τοπικά φαινόμενα στην Αττική, χιόνια στα ορεινά άνω των 900-1.200 μέτρων - Πότε αναμένεται βελτίωση

Πληροφορίες για χτύπημα με drone σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο
Αναφέρθηκαν ζημιές στον κινητήρα και στο κατάστρωμα του πλοίου, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματίες.

Βόλος: Δεν αναγνωρίζονταν οι σοροί των θυμάτων - Με σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι ο 39χρονος
Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (25/3) στην Αγία Παρασκευή Βόλου










