Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επίσκεψη του προκαθήμενου της Καθολικής εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα.
Η επιστροφή του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, πέντε χρόνια μετά την προηγούμενη επίσκεψή του, συμπίπτει με τη συμπλήρωση 41 ετών διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της χώρας μας και της Αγίας Έδρας και αποτελεί και ένα ακόμα έμπρακτο βήμα προόδου στις σχέσεις ανάμεσα στην Ορθόδοξη και την Καθολική Εκκλησία, μετά το σχίσμα του 1054.
Η συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η ομιλία στο Προεδρικό Μέγαρο
Το μεσημέρι του Σαββάτου (4/12) ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ αργότερα εκφώνησε ομιλία στη μεγάλη αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου.
Το παρόν έδωσαν επιφανείς προσωπικότητες, όπως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, οι υπουργοί Νίκος Δένδιας, Νίκη Κεραμέως, Νότης Μηταράκης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
«Χωρίς την Αθήνα και χωρίς την Ελλάδα», δήλωσε ο Πάπας, ξεκινώντας έτσι την πρώτη του επίσκεψη στη χώρα μας, «η Ευρώπη και ο κόσμος δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα». Ο Ποντίφικας έφτασε στην Ελλάδα από την Κύπρο λίγα λεπτά μετά τις 11 — στο Προεδρικό Μέγαρο, περιμετρικά της αυλής του οποίου στέκονταν Εύζωνες, τον υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χάρη σε πρόσκληση της οποίας βρίσκεται στην Ελλάδα.

Μετά από δύο σύντομες ιδιωτικές συναντήσεις με την Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον λόγο πήρε πρώτα η κ. Σακελλαροπούλου, αποκαλώντας την παρουσία του Ποντίφικα στη χώρα «ιδιαίτερη τιμή» και λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως ο ίδιος, βαδίζοντας στα χνάρια των Αποστόλων, μεταφέρει ισχυρό μήνυμα «πίστης και αδελφοσύνης», ενώ τον ευχαρίστησε επίσης για τη θερμή του στήριξη στο θέμα της Αγίας Σοφίας, ώστε αυτή να παραμείνει «οικουμενικό σύμβολο θρησκευτικής λατρείας» και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς προσβάσιμο σε όλους.
Η ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου, την οποία πραγματοποίησε στα Ιταλικά, άγγιξε πολλά θέματα — την ιστορική και πολιτισμική σημασία και συμβολή της Ελλάδος στον Δυτικό πολιτισμό και την δημοκρατία, την πανδημία και την κλιματική κρίση, το μεταναστευτικό, αλλά και την «οπισθοδρόμηση της δημοκρατίας» που παρατηρείται στην Ευρώπη και αλλού. «Είναι σύνθετη», είπε ο Ποντίφικας για τη δημοκρατία, «ενώ ο αυταρχισμός κινείται γρήγορα και, οι εύκολες διαβεβαιώσεις που προτείνει με λαϊκισμούς, φαίνονται δελεαστικές». Τόνισε πως ο σκεπτικισμός απέναντι στη δημοκρατία προκαλείται «από την απόσταση των θεσμών, από τον φόβο της απώλειας της ταυτότητας, από την γραφειοκρατία», μια κατάσταση που συμπλήρωσε ότι επιλύεται με «καλή πολιτική», τονίζοντας πως πρέπει να δοθεί προσοχή στις «αδύναμες ζώνες» για να υπάρξει συμμετοχή όλων στην «τέχνη του κοινού αγαθού», πως πρέπει να περάσουμε από τον κομματισμό και την μεροληψία στην ενεργή συμμετοχή, για να αποφύγει η Ευρώπη τις πολιτικές πολώσεις μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς, και να προχωρήσει μπροστά.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα Πολιτικά του Αριστοτέλη, στην Οδύσσεια και τον Όμηρο, στον όρκο του Ιπποκράτη, λέγοντας πως από την Ελλάδα «διευρύνθηκαν οι ορίζοντες της ανθρωπότητας», πως τα ελληνικά — τα οποία αποκάλεσε «γλώσσα αθάνατη» — έγιναν η γλώσσα της ανθρώπινης σοφίας, πως εδώ συνειδητοποίησε ο άνθρωπος ότι «είναι “ζώον πολιτικόν”», εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία. Αναφέρθηκε στην Ακρόπολη — «ορατή από μακριά για τους ταξιδιώτες που, κατά τη διάρκεια χιλιετιών, την πλησίασαν, πρόσφερε μια αδιάσειστη αναφορά στη θεότητα». Χρησιμοποιώντας το δέντρο της ελιάς ως σύμβολο αλληλεγγύης και σύμβολο διαφορετικών εδαφών που βλέπουν την ίδια θάλασσα, ο Ποντίφικας μίλησε για την κλιματική αλλαγή και τις πρόσφατες πυρκαγιές, και πρότεινε το συγκεκριμένο δέντρο να γίνει σύμβολο της θέλησης της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο προσφυγικό, ένα θέμα στο οποίο ο Πάπας έχει δείξει αμέριστη ευαισθησία, θέμα που τον έφερε στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στη Λέσβο, όπου θα μεταβεί και αύριο, το 2016, και ένα ζήτημα που υπήρξε κεντρικό κομμάτι της επίσκεψης του στην Κύπρο, από την οποία θα πάρει μαζί του στη Ρώμη 50 πρόσφυγες. Προτρέποντας και πάλι σε αλληλεγγύη προς ανθρώπους που δεν ανήκουν στο λαό μας, ο Ποντίφικας αναγνώρισε ότι κάτοικοι ορισμένων ελληνικών νησιών έχουν δει να καταφθάνει αριθμός προσφύγων μεγαλύτερος κι από τον πληθυσμό τους, ενώ κατέκρινε την «Ευρωπαϊκή χρονοτριβή» στο ζήτημα. «Η Ευρωπαική Κοινότητα, μαστιζόμενη από εθνικιστικούς εγωισμούς, αντί να είναι φορέας αλληλεγγύης, μερικές φορές εμφανίζεται αμετακίνητη και ανοργάνωτη», δήλωσε. Για μία ακόμα φορά, προέτρεψε να δοθεί προσοχή σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη — «τα βάσανα μας φέρνουν κοντά και η αναγνώριση ότι ανήκουμε στην ίδια εύθραυστη ανθρωπότητα θα μας βοηθήσει να οικοδομήσουμε ένα μέλλον πιο ολοκληρωμένο και ειρηνικό». Ο Ποντίφικας μίλησε επίσης για την πανδημία, τις «σκόπιμες επεμβάσεις» των Αρχών της χώρας, και τη σημασία του δικαιώματος όλων για φροντίδα και θεραπεία. Ειδική αναφορά έκανε στη συμφωνία των Πρεσπών, επαινώντας την Ελλάδα για την υπογραφή της.
«Η μνήμη της Ευρώπης» — έτσι αποκάλεσε ο Ποντίφικας την Ελλάδα, και αναφέρθηκε στα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης, χρησιμοποιώντας μια φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη — «Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την ελευθερία της Ελλάδος» — για να αναφερθεί στην ανθρώπινη ελευθερία, ενώ τόνισε πως ανανεώνει την ευγνωμοσύνη του για τη νομική αναγνώριση της καθολικής κοινότητας στη χώρα, και επανέλαβε το αδελφικό μήνυμα που είχε απευθύνει στους καθολικούς η προσωρινή κυβέρνηση της χώρας πριν 200 χρόνια. Κλείνοντας την ομιλία του, Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε και πάλι από την γενέτειρα της, στη δημοκρατία. «Από αυτή την πόλη, από αυτό το λίκνο του πολιτισμού υψώθηκε και πάντα ας υψώνεται ένα μήνυμα που προσανατολίζει προς τα Άνω και προς τον άλλο», δήλωσε. «Στα δελεάσματα του αυταρχισμού ας απαντά με τη δημοκρατία, στην ατομιστική αδιαφορία ας αντιπαραθέτει τη φροντίδα για τον άλλο, τον πτωχό και την πλάση, που είναι οι ουσιώδεις βάσεις για έναν ανανεωμένο ανθρωπισμό, τον οποίο έχουν ανάγκη οι καιροί μας και η Ευρώπη μας». «Ο Θεός», είπε στα ελληνικά, «να ευλογεί την Ελλάδα».
Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ευχαριστεί τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για την επίσκεψη του στην χώρα μας σε μια χρονιά με υψηλή συμβολική σημασία λόγω της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης εκφράζοντας ιδιαίτερη εκτίμηση για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει σε μείζονα παγκόσμια θέματα.
Η συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
Το μεσημέρι του Σαββάτου ο ηγέτης Καθολικής Εκκλησίας βρέθηκε στην Αρχιεπισκοπή όπου είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχθηκε τον ομόλογό του της Καθολικής Εκκλησίας «με αίσθημα τιμής και αδελφοσύνης».
Ο Πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε τη συγνώμη για αμαρτίες που διέπραξαν οι Καθολικοί κατά των Ορθοδόξων ανά τους αιώνες, λέγοντας ότι ντρέπεται για τις ενέργειες των Καθολικών που, λόγω της «δίψας για πλεονέκτημα και δύναμη, αποδυνάμωσαν σοβαρά την κοινωνία μας».
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από την πλευρά του, είπε στον Πάπα Φραγκίσκο ότι συμμερίζεται το όραμά του να δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς για να αντιμετωπίσει παγκόσμιες προκλήσεις όπως η μεταναστευτική κρίση και η κλιματική αλλαγή.
Η ομιλία στον Καθεδρικό του Αγίου Διονυσίου και το Πάτερ Ημών στα Ελληνικά
Αργότερα το απόγευμα του Σαββάτου ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με επισκόπους, ιερείς, μέλη μοναχικών ταγμάτων και της Αφιερωμένης Ζωής, ιεροσπουδαστές και κατηχητές στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου των Καθολικών.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Πάπας Φραγκίσκος έψαλλε το “Πάτερ Ημών” στα ελληνικά.

Πολλά σημεία της Αττικής χωρίς λειτουργικά φανάρια - Ποια είναι η αιτία των προβλημάτων - Δείτε βίντεο
Επαναλαμβανόμενες βυθίσεις τάσης έπληξαν τα συστήματα σηματοδότησης στην Αθήνα και τα βόρεια προάστια – Συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση των βλαβών

Τι καλύπτει η ασφάλιση σε περίπτωση ζημιάς αυτοκινήτου στο πλοίο
Πότε αποζημιώνει η ασφάλεια για ζημιές σε αυτοκίνητο ή μηχανή κατά τη μεταφορά με πλοίο και τι πρέπει να προσέξετε αν συμβεί ατύχημα.

Νέο μπρα-ντε-φερ Ryanair με την Ελλάδα! Χιλιάδες επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν - Τι ζητά η εταιρεία
Νέες καταγγελίες από τη Ryanair για προβλήματα στο ελληνικό σύστημα εναέριας κυκλοφορίας, με αίτημα παρέμβασης από την Κομισιόν - Τί αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας

Ο Τραμπ θέλει τα Στενά του Ορμούζ να πάρουν το όνομά του: «Θα είναι πιο καυτά έτσι»
Βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ, υποστηρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος για το στρατηγικό θαλάσσιο πέρασμα

Εθνική γυναικών βόλεϊ: Σοκ με τον τραυματισμό της Αγγελοπούλου στο ματς με τη Σερβία - Δάκρυα από τις συμπαίκτριές της
Στο ξεκίνημα του 2ου σετ του προημιτελικού στο Eurovolley η Γεωργία Αγγελοπούλου τραυματίστηκε στο γόνατο και πονούσε έντονα - Διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Μπρνο για εξετάσεις

Δολοφονία βρέφους στην Κυψέλη: Στη φυλακή οι τρεις συλληφθέντες – Μπλεγμένος και σε δεύτερη υπόθεση μαστροπείας ο 43χρονος
Εντάλματα στον 43χρονο και την 38χρονη για τη δολοφονία του βρέφους

Νέα πρόκληση: Η τουρκική προπαγάνδα πέρασε τα παράνομα θαλάσσια πάρκα στο Marine Traffic
Η Αγκυρα καταχώρισε το αυθαίρετο «θαλάσσιο πάρκο Φετιγιέ-Κας» νότια του Καστελλόριζου στην παγκόσμια πλατφόρμα παρακολούθησης πλοίων, όπως έκανε και με το έτερο παράνομο θαλάσσιο πάρκο στο Βόρειο Αιγαίο.

Πενσυλβάνια: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε 22χρονο που χτύπησε την πόρτα αγνώστου
Πλάνα από κάμερα σώματος που φορούσε ο 58χρονος αστυνομικός Σον Φάρελ δείχνουν ότι πυροβόλησε τον 22χρονο Γκλένγουντ Ερλ Πάισερ, καθώς εκείνος περπατούσε προς το μέρος του με τα χέρια ψηλά, σύμφωνα με τους εισαγγελείς της κομητείας Μοντγκόμερι

Νεπάλ: Διασώθηκαν έξι Αυστραλοί, εκτιμήσεις πως είναι ζωντανοί οι εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι σε υδροηλεκτρικό εργοστάσιο
Συνολικά, περισσότεροι από 4.850 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι μετά τις φονικές πλημμύρες στο Νεπάλ - Η καταστροφή δημιούργησε 2,2 εκατομμύρια τόνους συντριμμιών, ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου σε έξι κτίρια στο μέγεθος του Empire State Building

Κυψέλη: Προχωράνε σε δωρεά των οργάνων του οι γονείς του 15χρονου που έχασε τη ζωή του με πατίνι
Ο 15χρονος που είχε βγει μια βόλτα στην Κυψέλη παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή

Μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο: 112 για εκκενώσεις τριών περιοχών, επιχειρούν 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη
Εστάλη μήνυμα σε όσους βρίσκονται σε Θεατρούπολη, ΟΣΜΑΕΣ και Ερωδιό να απομακρυνθούν προς Κάρυστο

Νίκος Μαζιώτης: «Ένας ξεχωριστός Σεπτέμβρης - Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής»
Τα δικαστικά συμβούλια έχουν απορρίψει επτά φορές την υφ’ όρον αποφυλάκισή του, κρίνοντας ότι δεν έχει σωφρονιστεί

Η Ακρίτα δεν εξελέγη αντιπρόεδρος της Βουλής, ευχαρίστησε και το ΠΑΣΟΚ που την ψήφισε
119 βουλευτές στήριξαν την υποψηφιότητά της, 169 βουλευτές ψήφισαν «παρών» - Την κ. Ακρίτα στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση

Τραγωδία στην Εύβοια: Νεκρά δύο βρέφη μετά από αιφνίδιο τοκετό στη Χαλκίδα
Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας δέχθηκε τα δύο νεογέννητα εν μέσω έκτακτης κινητοποίησης του ιατρικού προσωπικού.

Γιατί τα τέιζερ δεν σταμάτησαν τη φόνισσα με το μαχαίρι στην Times Square
Η εξήγηση που δίνουν οι ειδικοί

Ανδρας στη Νέα Υόρκη χτυπήθηκε από κεραυνό και δεν έπαθε τίποτα – Δείτε βίντεο
«Έκανα πολλαπλές εξετάσεις σε όλο το σώμα μου και οι γιατροί δεν βρήκαν κανένα έγκαυμα»

Η Δανία στέλνει για πρώτη φορά στρατιώτες στη Γροιλανδία καθώς αυξάνονται οι εντάσεις στην Αρκτική
Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, η Δανία ανέπτυξε στρατιώτες στη Γροιλανδία, μετά τις επανειλημμένες πιέσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την απόκτηση ή τον έλεγχο της ημιαυτόνομης περιοχής

54ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2026: Από 4 έως 20 Σεπτεμβρίου στο Πεδίον του Αρεως με ελεύθερη είσοδο
Περισσότεροι από 210 εκδοτικοί οίκοι, 285 περίπτερα και 200 πολιτιστικές εκδηλώσεις σχηματίζουν το φετινό πρόγραμμα, με επίσημα εγκαίνια στις 7 Σεπτεμβρίου.

Προειδοποίηση από τη Ryanair: Oι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων στην Ευρώπη θα αυξηθούν το 2027
Σύμφωνα με προειδοποίηση της Ryanair, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων στην Ευρώπη θα ανέβουν τον επόμενο χρόνο αν οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν αυξημένες

22χρονος συνευρέθηκε ερωτικά με εκδιδόμενη γυναίκα και μετά την λήστεψε
Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης επί της οδού Γιαννιτσών

Καιρός: Απότομη μεταβολή από το απόγευμα με ισχυρές μπόρες και καταιγίδες – Πρόγνωση Μαρουσάκη
«Φθινοπωρινή» παρένθεση στον ακόμη καλοκαιρινό καιρό – Η ημέρα που θέλει προσοχή

Μπάλος: Η παραλία που «βουλιάζει» από τουρίστες – Αντιδράσεις στα social media
Εικόνες ασφυκτικού συνωστισμού στον Μπάλο προκαλούν αντιδράσεις - Τι αναφέρει το ρεπορτάζ του Independent

Τροχαία στην Αττική: 14 νεκροί, 397 τραυματίες σε 346 δυστυχήματα τον Αύγουστο
Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής καταγράφει επίσης 25.522 παραβάσεις τον ίδιο μήνα, με απρόσεκτη οδήγηση και μη χρήση κράνους να πρωταγωνιστούν στα τροχαία.

Νέα κλιμάκωση στον Περσικό: Οι ΗΠΑ σφυροκοπούν το Στενό του Ορμούζ – Εκρήξεις σε τρεις περιοχές του Ιράν
Η CENTCOM ανακοίνωσε νέα αεροπορικά πλήγματα σε ιρανικούς στόχους – Εκρήξεις σε Μπαντάρ Αμπάς, Σιρίκ και Κεσμ

Τεχνητή Νοημοσύνη σε χειρουργείο: Για πρώτη φορά αφαιρέθηκε όγκος από τον εγκέφαλο 48χρονου
Ο Ρις Χίμπερτ (Rhys Hibbert) από το Μπέντφορντσαϊρ ήταν ο πρώτος ασθενής στον κόσμο που υποβλήθηκε στην πρωτοποριακή μέθοδο στο University College London Hospitals.

Νότια Κορέα: Η AI έφτασε τον προϋπολογισμό της χώρας σε πάνω από μισό τρισεκατομμύριο δολάρια
Η αύξηση των φορολογικών εσόδων από τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Samsung και η SK Hynix οδήγησε στη μεγαλύτερη αύξηση δαπανών από το 2009

Μαρινάκης για Σαμαρά: Θλίβομαι για την ανάρτησή του, τα φύλα είναι δύο και δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό με κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στην κριτική περί «woke ατζέντας» με αφορμή την εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ και αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι 19 από τους συνολικά 22 κατηγορούμενους για την υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων
Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή και των 22 κατηγορουμένων στην υπόθεση

Σύρος: Συγκλονίζει ο πατέρας της 42χρονης που δολοφονήθηκε – «Μου έσφαξε το παιδί, το έχασα»
«Ήθελε εκτός από το να κλείσει το στόμα της κόρης μου, ήθελε να βγάλει όλο το μίσος, το μένος πάνω της» λέει ο πατέρας της δολοφονημένης Ευαγγελίας

Συνελήφθη 90χρονος που οδηγούσε ανάποδα στην Αττική Οδό, το δίπλωμα του είχε λήξει πριν από 8 χρόνια
Του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους 440 ευρώ

Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο στο Θέατρο Πέτρας στις 14 Σεπτεμβρίου
Μανώλης Μητσιάς, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Μαριάνα Κατσιμίχα και τα Υπόγεια Ρεύματα ενώνουν τις φωνές τους στη συναυλία «Πάντα Γελαστοί και Γελασμένοι».

Σηκωτό απομάκρυναν οι σωματοφύλακες του Σι Τζινπίνγκ φωτογράφο που πλησίασε στο κόκκινο χαλί, δείτε βίντεο
Οι σωματοφύλακες του Κινέζου προέδρου αντέδρασαν αστραπιαία μόλις ο φωτογράφος ξέφυγε από το προκαθορισμένο σημείο κατά την άφιξη στο Μπισκέκ

ΕΕ: Οι διανυκτερεύσεις τουριστών αυξήθηκαν 1,2% σε 1,32 δισ. το α΄ εξάμηνο – Στο «βάθρο» η Ελλάδα
Η Ελλάδα κατέγραψε αύξηση 1,7% στις διανυκτερεύσεις το πρώτο εξάμηνο του 2026

Πάτρα: Ελεύθερος με όρους ο καθηγητής για την ασέλγεια σε βάρος 14χρονης
Ο καθηγητής κατηγορείται για ασέλγεια και παιδική πορνογραφία

Στην εντατική 24χρονη από την Ηγουμενίτσα, την παρέσυρε με το αυτοκίνητο ο σύντροφός της μετά από καβγά
Ο 29χρονος οδηγός συνέχισε να οδηγεί ενώ η 24χρονη ήταν πάνω στο καπό - Συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ινδία: 24χρονος υπάλληλος σε πρατήριο καυσίμων σκοτώθηκε όταν έσπασε σωλήνα και τον χτύπησε το ακροφύσιο
Ο 24χρονος Τουσάρ Καμρί βρισκόταν σε νυχτερινή βάρδια την περασμένη Πέμπτη όταν συνέβη το μοιραίο συμβάν

Αχιλλέας Μπέος: Βαρύ πένθος για τον δήμαρχο Βόλου
Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Αχιλλέα Μπέου

Η Ινδία «έσπασε» ρεκόρ ζέστης από το 1901 – Ο θερμότερος Αύγουστος στη σύγχρονη εποχή
Κατά 16% μειωμένες οι βροχοπτώσεις των μουσώνων στη χώρα

Το «τυχερό» δελτίο που κατέληξε εφιάλτης: Απαίτησε 750.000 δολάρια και τελικά χρωστάει 153.200
Το δελτίο είχε κοπεί σε κομμάτια και ξανακολληθεί

Έφηβος στη Βόρεια Καρολίνα πέθανε από λοίμωξη που προκαλείται από αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο
Η λοίμωξη προκαλεί πρωτοπαθή αμοιβική μηνιγγοεγκεφαλίτιδα (PAM) με γρήγορη εξέλιξη και συχνά θανατηφόρα έκβαση εντός περίπου πέντε ημερών










