Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επίσκεψη του προκαθήμενου της Καθολικής εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα.
Η επιστροφή του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, πέντε χρόνια μετά την προηγούμενη επίσκεψή του, συμπίπτει με τη συμπλήρωση 41 ετών διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της χώρας μας και της Αγίας Έδρας και αποτελεί και ένα ακόμα έμπρακτο βήμα προόδου στις σχέσεις ανάμεσα στην Ορθόδοξη και την Καθολική Εκκλησία, μετά το σχίσμα του 1054.
Η συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η ομιλία στο Προεδρικό Μέγαρο
Το μεσημέρι του Σαββάτου (4/12) ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ αργότερα εκφώνησε ομιλία στη μεγάλη αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου.
Το παρόν έδωσαν επιφανείς προσωπικότητες, όπως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, οι υπουργοί Νίκος Δένδιας, Νίκη Κεραμέως, Νότης Μηταράκης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
«Χωρίς την Αθήνα και χωρίς την Ελλάδα», δήλωσε ο Πάπας, ξεκινώντας έτσι την πρώτη του επίσκεψη στη χώρα μας, «η Ευρώπη και ο κόσμος δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα». Ο Ποντίφικας έφτασε στην Ελλάδα από την Κύπρο λίγα λεπτά μετά τις 11 — στο Προεδρικό Μέγαρο, περιμετρικά της αυλής του οποίου στέκονταν Εύζωνες, τον υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χάρη σε πρόσκληση της οποίας βρίσκεται στην Ελλάδα.

Μετά από δύο σύντομες ιδιωτικές συναντήσεις με την Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον λόγο πήρε πρώτα η κ. Σακελλαροπούλου, αποκαλώντας την παρουσία του Ποντίφικα στη χώρα «ιδιαίτερη τιμή» και λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως ο ίδιος, βαδίζοντας στα χνάρια των Αποστόλων, μεταφέρει ισχυρό μήνυμα «πίστης και αδελφοσύνης», ενώ τον ευχαρίστησε επίσης για τη θερμή του στήριξη στο θέμα της Αγίας Σοφίας, ώστε αυτή να παραμείνει «οικουμενικό σύμβολο θρησκευτικής λατρείας» και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς προσβάσιμο σε όλους.
Η ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου, την οποία πραγματοποίησε στα Ιταλικά, άγγιξε πολλά θέματα — την ιστορική και πολιτισμική σημασία και συμβολή της Ελλάδος στον Δυτικό πολιτισμό και την δημοκρατία, την πανδημία και την κλιματική κρίση, το μεταναστευτικό, αλλά και την «οπισθοδρόμηση της δημοκρατίας» που παρατηρείται στην Ευρώπη και αλλού. «Είναι σύνθετη», είπε ο Ποντίφικας για τη δημοκρατία, «ενώ ο αυταρχισμός κινείται γρήγορα και, οι εύκολες διαβεβαιώσεις που προτείνει με λαϊκισμούς, φαίνονται δελεαστικές». Τόνισε πως ο σκεπτικισμός απέναντι στη δημοκρατία προκαλείται «από την απόσταση των θεσμών, από τον φόβο της απώλειας της ταυτότητας, από την γραφειοκρατία», μια κατάσταση που συμπλήρωσε ότι επιλύεται με «καλή πολιτική», τονίζοντας πως πρέπει να δοθεί προσοχή στις «αδύναμες ζώνες» για να υπάρξει συμμετοχή όλων στην «τέχνη του κοινού αγαθού», πως πρέπει να περάσουμε από τον κομματισμό και την μεροληψία στην ενεργή συμμετοχή, για να αποφύγει η Ευρώπη τις πολιτικές πολώσεις μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς, και να προχωρήσει μπροστά.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα Πολιτικά του Αριστοτέλη, στην Οδύσσεια και τον Όμηρο, στον όρκο του Ιπποκράτη, λέγοντας πως από την Ελλάδα «διευρύνθηκαν οι ορίζοντες της ανθρωπότητας», πως τα ελληνικά — τα οποία αποκάλεσε «γλώσσα αθάνατη» — έγιναν η γλώσσα της ανθρώπινης σοφίας, πως εδώ συνειδητοποίησε ο άνθρωπος ότι «είναι “ζώον πολιτικόν”», εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία. Αναφέρθηκε στην Ακρόπολη — «ορατή από μακριά για τους ταξιδιώτες που, κατά τη διάρκεια χιλιετιών, την πλησίασαν, πρόσφερε μια αδιάσειστη αναφορά στη θεότητα». Χρησιμοποιώντας το δέντρο της ελιάς ως σύμβολο αλληλεγγύης και σύμβολο διαφορετικών εδαφών που βλέπουν την ίδια θάλασσα, ο Ποντίφικας μίλησε για την κλιματική αλλαγή και τις πρόσφατες πυρκαγιές, και πρότεινε το συγκεκριμένο δέντρο να γίνει σύμβολο της θέλησης της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο προσφυγικό, ένα θέμα στο οποίο ο Πάπας έχει δείξει αμέριστη ευαισθησία, θέμα που τον έφερε στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στη Λέσβο, όπου θα μεταβεί και αύριο, το 2016, και ένα ζήτημα που υπήρξε κεντρικό κομμάτι της επίσκεψης του στην Κύπρο, από την οποία θα πάρει μαζί του στη Ρώμη 50 πρόσφυγες. Προτρέποντας και πάλι σε αλληλεγγύη προς ανθρώπους που δεν ανήκουν στο λαό μας, ο Ποντίφικας αναγνώρισε ότι κάτοικοι ορισμένων ελληνικών νησιών έχουν δει να καταφθάνει αριθμός προσφύγων μεγαλύτερος κι από τον πληθυσμό τους, ενώ κατέκρινε την «Ευρωπαϊκή χρονοτριβή» στο ζήτημα. «Η Ευρωπαική Κοινότητα, μαστιζόμενη από εθνικιστικούς εγωισμούς, αντί να είναι φορέας αλληλεγγύης, μερικές φορές εμφανίζεται αμετακίνητη και ανοργάνωτη», δήλωσε. Για μία ακόμα φορά, προέτρεψε να δοθεί προσοχή σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη — «τα βάσανα μας φέρνουν κοντά και η αναγνώριση ότι ανήκουμε στην ίδια εύθραυστη ανθρωπότητα θα μας βοηθήσει να οικοδομήσουμε ένα μέλλον πιο ολοκληρωμένο και ειρηνικό». Ο Ποντίφικας μίλησε επίσης για την πανδημία, τις «σκόπιμες επεμβάσεις» των Αρχών της χώρας, και τη σημασία του δικαιώματος όλων για φροντίδα και θεραπεία. Ειδική αναφορά έκανε στη συμφωνία των Πρεσπών, επαινώντας την Ελλάδα για την υπογραφή της.
«Η μνήμη της Ευρώπης» — έτσι αποκάλεσε ο Ποντίφικας την Ελλάδα, και αναφέρθηκε στα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης, χρησιμοποιώντας μια φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη — «Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την ελευθερία της Ελλάδος» — για να αναφερθεί στην ανθρώπινη ελευθερία, ενώ τόνισε πως ανανεώνει την ευγνωμοσύνη του για τη νομική αναγνώριση της καθολικής κοινότητας στη χώρα, και επανέλαβε το αδελφικό μήνυμα που είχε απευθύνει στους καθολικούς η προσωρινή κυβέρνηση της χώρας πριν 200 χρόνια. Κλείνοντας την ομιλία του, Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε και πάλι από την γενέτειρα της, στη δημοκρατία. «Από αυτή την πόλη, από αυτό το λίκνο του πολιτισμού υψώθηκε και πάντα ας υψώνεται ένα μήνυμα που προσανατολίζει προς τα Άνω και προς τον άλλο», δήλωσε. «Στα δελεάσματα του αυταρχισμού ας απαντά με τη δημοκρατία, στην ατομιστική αδιαφορία ας αντιπαραθέτει τη φροντίδα για τον άλλο, τον πτωχό και την πλάση, που είναι οι ουσιώδεις βάσεις για έναν ανανεωμένο ανθρωπισμό, τον οποίο έχουν ανάγκη οι καιροί μας και η Ευρώπη μας». «Ο Θεός», είπε στα ελληνικά, «να ευλογεί την Ελλάδα».
Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ευχαριστεί τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για την επίσκεψη του στην χώρα μας σε μια χρονιά με υψηλή συμβολική σημασία λόγω της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης εκφράζοντας ιδιαίτερη εκτίμηση για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει σε μείζονα παγκόσμια θέματα.
Η συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
Το μεσημέρι του Σαββάτου ο ηγέτης Καθολικής Εκκλησίας βρέθηκε στην Αρχιεπισκοπή όπου είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχθηκε τον ομόλογό του της Καθολικής Εκκλησίας «με αίσθημα τιμής και αδελφοσύνης».
Ο Πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε τη συγνώμη για αμαρτίες που διέπραξαν οι Καθολικοί κατά των Ορθοδόξων ανά τους αιώνες, λέγοντας ότι ντρέπεται για τις ενέργειες των Καθολικών που, λόγω της «δίψας για πλεονέκτημα και δύναμη, αποδυνάμωσαν σοβαρά την κοινωνία μας».
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από την πλευρά του, είπε στον Πάπα Φραγκίσκο ότι συμμερίζεται το όραμά του να δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς για να αντιμετωπίσει παγκόσμιες προκλήσεις όπως η μεταναστευτική κρίση και η κλιματική αλλαγή.
Η ομιλία στον Καθεδρικό του Αγίου Διονυσίου και το Πάτερ Ημών στα Ελληνικά
Αργότερα το απόγευμα του Σαββάτου ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με επισκόπους, ιερείς, μέλη μοναχικών ταγμάτων και της Αφιερωμένης Ζωής, ιεροσπουδαστές και κατηχητές στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου των Καθολικών.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Πάπας Φραγκίσκος έψαλλε το “Πάτερ Ημών” στα ελληνικά.

Πρόκληση από συνεργάτη του Ερντογάν: Ζητάει προσάρτηση της Κύπρου στην Τουρκία
Ακραία ανάρτηση στα social media από τον Ισμαήλ Οζντεμίρ, αναπληρωτή πρόεδρο του MHP και κυβερνητικό εταίρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος στον Διαμαντή Καραναστάση: Οδηγούσε έχοντας καταναλώσει αλκοόλ πάνω από το όριο
Θα πληρώσει και πρόστιμο 350 ευρώ

12χρονος πληρωμένος δολοφόνος στη Σουηδία πήρε αμοιβή 20.000 ευρώ και σκότωσε λάθος άτομο
Ο 12χρονος φαίνεται να στόχευε το άλλο άτομο που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο αλλά να σκότωσε καταλάθος τον 21χρονο

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η έκπληξη με τον Αλέξη Τσίπρα
Στις 12,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Μπλόκα αγροτών στις Βρυξέλλες: Επεισόδια με συγκρούσεις και χημικά - Έκαψαν χριστουγεννιάτικο δέντρο
Σοβαρά επεισόδια στις Βρυξέλλες ανάμεσα σε αγρότες και αστυνομία - Οι παραγωγοί έστειλαν μήνυμα αγανάκτησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Νίκος Παππάς: «Δεν κρύβομαι» - Βρίσκεται στην Ελλάδα σύμφωνα με το περιβάλλον του
Ο Νίκος Παππάς παραμένει ασύλληπτος μετά την επίθεση στον δημοσιογράφο - Αγνωστες οι επόμενες κινήσεις του

Συντριβή αεροσκάφους στη Βόρεια Καρολίνα: Aναφορές για νεκρούς
Συναγερμός έχει σημάνει στις αμερικανικές αρχές

Τέλος στην υπόθεση της δολοφονίας Ούλοφ Πάλμε: Δεν υπάρχουν στοιχεία, δεν θα ανοίξει ξανά η έρευνα, λέει η εισαγγελία
Ανεξιχνίαστο παραμένει εδώ και 40 χρόνια το έγκλημα που σόκαρε τη χώρα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Δεν αποδεικνύεται ότι οδηγούσε ο πατέρας του
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φαίνεται πως δεν παρουσίασε στοιχείο που να αποδείκνυε πως ήταν στο εξωτερικό το βράδυ της παράβασης

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες - Κλείσιμο και των παρακαμπτήριων οδών αύριο
Ανοιχτοί οι δρόμοι τις γιορτές

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Πάτρα - Εργάτης έπεσε από στέγη
Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που εκτελούσε εργασίες σε κτίριο

Οσβάλντο Νέτο: Αγριος τσακωμός του ποδοσφαιριστή έξω από μπαρ της Ταϊλάνδης
Τον πήραν στο κυνήγι οι υπάλληλοι ζητώντας τον λογαριασμό - Επιτέθηκε σε ηλικιωμένο τουρίστα

Μηχανοκίνητη πορεία αγροτών στο Ρέθυμνο – Πέταξαν συμβολικά άχυρα και άφησαν φέρετρα έξω από γραφεία
«Θέλουν να θάψουν τον αγροτικό τομέα»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Προφυλακιστέος ο 54χρονος λογιστής από τα Γιαννιτσά
Στη φυλακή οδηγείται ο λογιστής για την υπόθεση με τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις

Φρεγάτα Belharra «Κίμων»: Παραδίδεται στο Πολεμικό Ναυτικό η πρώτη ελληνική φρεγάτα FDI
Δείτε ζωντανή εικόνα από την τελετή ονοματοδοσίας και ύψωσης της ελληνικής σημαίας

Φωκίδα: «Θα πάω στους αγγέλους» τα ανατριχιαστικά τελευταία λόγια του 73χρονου που κάηκε μέσα στο αυτοκίνητό του
Φέρεται να είχε αφήσει και μήνυμα στο διαδίκτυο

Μπανγκλαντές: Κυλιόμενη σκάλα… τρελάθηκε και επιτάχυνε απότομα – Δείτε το viral βίντεο
Σκηνές πανικού σε πανεπιστήμιο του Μπανγκλαντές, με την κυλιόμενη σκάλα να επιταχύνει απότομα και να… πετά φοιτητές στον αέρα

Η θάλασσα έγινε κόκκινη σε νησί του Ιράν
Ηεξήγηση Κολυδά για το φαινόμενο

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο παρέσυρε 57χρονη στον Εύοσμο – Υπέκυψε στα τραύματά της το θύμα
Ο 43χρονος οδηγός συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα

Ανακαίνιση κατοικίας: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση έως 36.000 ευρώ – Οι προϋποθέσεις και τα «μυστικά»
Στόχος της κυβέρνησης είναι η ανακαίνιση 15.000 έως 20.000 κατοικιών που παραμένουν εκτός αγοράς εδώ και χρόνια

Παραδόθηκε 30χρονος στην Καλαμάτα για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
Είχε διεθνές ένταλμα σύλληψης - Πρόκειται για την πέμπτη σύλληψη στην υπόθεση

Εκτός ευρωομάδας και προς διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς μετά την άγρια επίθεση στον Νίκο Γιαννόπουλο
Η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, μετά το επεισόδιο στο Στρασβούργο του ευρωβουλευτή με τον δημοσιογράφο

Αγριο επεισόδιο στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς χτύπησε τον δημοσιογράφο
Ο δημοσιογράφος μετέβη μαζί με μάρτυρες στο αστυνομικό τμήμα και υπέβαλε έγκληση σε βάρος του ευρωβουλευτή - Κινήθηκε η ποινική διαδικασία από την αστυνομία

Κυψέλη: Στη φυλακή η 16χρονη που επιτέθηκε με μαχαίρι σε συμμαθήτριά της
Για τους γονείς της έχει σχηματιστεί δικογραφία και διεξάγεται προκαταρτική εξέταση για τυχόν διάπραξη παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου

Επίθεση Πούτιν κατά Ευρώπης: «Γουρουνάκια που ήλπιζαν να καταρρεύσει η Ρωσία» οι ηγέτες τους
«Αν δεν θέλουν ουσιαστική συζήτηση», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, «τότε η Ρωσία θα απελευθερώσει τα ιστορικά της εδάφη στο πεδίο της μάχης»

Αλεξανδρούπολη: Νεκρό 3χρονο αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ήταν υποσιτισμένο
Το παιδί ζούσε με τη μητέρα του και τα δύο ανήλικα αδέλφια του σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ενώ ο πατέρας της οικογένειας εργάζεται στο εξωτερικό

Απατεώνας ζήτησε από τους γονείς τρίχες του γιατρού στην Κρήτη που αγνοείται, για να τον εντοπίσει μέσω «κβαντικής τεχνολογίας»
Συνελήφθη ο επιτήδειος

Κλοπή δεδομένων και ιστορικού αναζητήσεων για 200 εκατ. χρήστες της Pornhub
«Πρόσφατα μάθαμε ότι ένας μη εξουσιοδοτημένος φορέας απέκτησε πρόσβαση σε δεδομένα αναλύσεων»

Μεγάλη διάκριση για τη Θεσσαλονίκη: Εντάχθηκε στον Γαστρονομικό Οδηγό Michelin
«Η Θεσσαλονίκη μπαίνει σε μια νέα εποχή», σχολίασε σχετικά ο δήμαρχος

Αυτό είναι το μυστικό όπλο της Ευρώπης κατά του Τραμπ και θα μπορούσε να σκάσει τη φούσκα της τεχνητής νοημοσύνης του
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κρατά στα χέρια της την αμερικανική οικονομία και την ίδια την προεδρία του Τραμπ, γράφει ο Guardian

Galaxy 92 Christmas Edition: Το ρεσιτάλ «Rays of Love» μάγεψε τον ναό του Αγ. Γεωργίου Καρύτση
Περισσότεροι από 400 θεατές κατέκλυσαν τον ναό για ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο ρεσιτάλ πιάνου

H στιγμή της σύλληψης του Νικ Ράινερ από την αστυνομία μετά τη δολοφονία των γονιών του
Αντιμετωπίζει ακόμη και τη θανατική ποινή

Τι σημαίνει ο «απόλυτος αποκλεισμός» που αποφάσισε ο Τραμπ για τα πετρελαιοφόρα στη Βενεζουέλα
«Η Βενεζουέλα είναι πλήρως περικυκλωμένη από τη μεγαλύτερη αρμάδα που έχει συγκροτηθεί ποτέ στην ιστορία της Νότιας Αμερικής», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social

Ο «Βασιλιάς των Αποδράσεων»: Αλβανός κατάφερε να το «σκάσει» από φυλακή για 4η φορά σε 16 χρόνια
Ένας 41χρονος κατάφερε να αποδράσει ξανά από φυλακή υψίστης ασφαλείας, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του ως «ειδικού» στις αποδράσεις

Κυψέλη: Μαθητές κλείδωσαν μέσα στο κτίριο τους διευθυντές του σχολείου που έγινε το περιστατικό με την 16χρονη
Οι διευθυντές αντιλήφθηκαν ότι οι πόρτες ήταν κλειδωμένες απ’ έξω και κάλεσαν την αστυνομία, προκειμένου να ανοίξει την πόρτα και να αποκατασταθεί η ομαλότητα

Πρωτοφανές φαινόμενο: Αμμος πάγωσε λόγω του ακραίου ψύχους στο Μίσιγκαν - Βίντεο
Ένα φαινόμενο που φαίνεται να αψηφά τη βαρύτητα.

Ανδρας κατάπιε ναρκωτικά για να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο και πνίγηκε
Τραγική κατάληξη είχε περιστατικό αστυνομικού ελέγχου στη Λευκάδα

Παιδιά με καρκίνο θύματα απάτης - Έχασαν τα εκατομμύρια που συγκεντρώθηκαν για τη θεραπεία τους
Έρευνα του βρετανικού μέσου αποκαλύπτει ένα τεράστιο δίκτυο που εξαπατά γονείς και παιδιά εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και την απελπισία τους

Κέρκυρα: Επίθεση γιατρού σε 20χρονη για μία θέση πάρκινγκ - Βίντεο ντοκουμέντο
Χυδαίες εκφράσεις στη μέση του δρόμου

Στεγαστική κρίση: Αυτό είναι το πρώτο σχέδιο της Κομισιόν για την αντιμετώπισή της
Αυξήσεις 60% στις τιμές κατοικιών, 30% στα ενοίκια και 1,3 εκατ. άστεγοι - Το ευρωπαϊκό σχέδιο για 650.000 νέες κατοικίες ετησίως και μέτρα για τον περιορισμό των βραχυχρόνιων μισθώσεων










