Όταν έψαλλε το «Πάτερ Ημών» στα ελληνικά στον Άγιο Διονύσιο
Πάπας Φραγκίσκος: «Ελλάδα, η μνήμη της Ευρώπης» - Όσα έγιναν σήμερα στην Αθήνα
Πάπας Φραγκίσκος: «Ελλάδα, η μνήμη της Ευρώπης» - Όσα έγιναν σήμερα στην Αθήνα - Όταν έψαλλε το «Πάτερ Ημών» στα ελληνικά στον Άγιο Διονύσιο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επίσκεψη του προκαθήμενου της Καθολικής εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα.

Η επιστροφή του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, πέντε χρόνια μετά την προηγούμενη επίσκεψή του, συμπίπτει με τη συμπλήρωση 41 ετών διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της χώρας μας και της Αγίας Έδρας και αποτελεί και ένα ακόμα έμπρακτο βήμα προόδου στις σχέσεις ανάμεσα στην Ορθόδοξη και την Καθολική Εκκλησία, μετά το σχίσμα του 1054.

Η συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η ομιλία στο Προεδρικό Μέγαρο

Το μεσημέρι του Σαββάτου (4/12)  ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ αργότερα εκφώνησε ομιλία στη μεγάλη αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου.

Το παρόν έδωσαν επιφανείς προσωπικότητες, όπως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, οι υπουργοί Νίκος Δένδιας, Νίκη Κεραμέως, Νότης Μηταράκης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

«Χωρίς την Αθήνα και χωρίς την Ελλάδα», δήλωσε ο Πάπας, ξεκινώντας έτσι την πρώτη του επίσκεψη στη χώρα μας, «η Ευρώπη και ο κόσμος δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα». Ο Ποντίφικας έφτασε στην Ελλάδα από την Κύπρο λίγα λεπτά μετά τις 11 — στο Προεδρικό Μέγαρο, περιμετρικά της αυλής του οποίου στέκονταν Εύζωνες, τον υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χάρη σε πρόσκληση της οποίας βρίσκεται στην Ελλάδα.

Μετά από δύο σύντομες ιδιωτικές συναντήσεις με την Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον λόγο πήρε πρώτα η κ. Σακελλαροπούλου, αποκαλώντας την παρουσία του Ποντίφικα στη χώρα «ιδιαίτερη τιμή» και λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως ο ίδιος, βαδίζοντας στα χνάρια των Αποστόλων, μεταφέρει ισχυρό μήνυμα «πίστης και αδελφοσύνης», ενώ τον ευχαρίστησε επίσης για τη θερμή του στήριξη στο θέμα της Αγίας Σοφίας, ώστε αυτή να παραμείνει «οικουμενικό σύμβολο θρησκευτικής λατρείας» και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς προσβάσιμο σε όλους.

Η ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου, την οποία πραγματοποίησε στα Ιταλικά, άγγιξε πολλά θέματα — την ιστορική και πολιτισμική σημασία και συμβολή της Ελλάδος στον Δυτικό πολιτισμό και την δημοκρατία, την πανδημία και την κλιματική κρίση, το μεταναστευτικό, αλλά και την «οπισθοδρόμηση της δημοκρατίας» που παρατηρείται στην Ευρώπη και αλλού. «Είναι σύνθετη», είπε ο Ποντίφικας για τη δημοκρατία, «ενώ ο αυταρχισμός κινείται γρήγορα και, οι εύκολες διαβεβαιώσεις που προτείνει με λαϊκισμούς, φαίνονται δελεαστικές». Τόνισε πως ο σκεπτικισμός απέναντι στη δημοκρατία προκαλείται «από την απόσταση των θεσμών, από τον φόβο της απώλειας της ταυτότητας, από την γραφειοκρατία», μια κατάσταση που συμπλήρωσε ότι επιλύεται με «καλή πολιτική», τονίζοντας πως πρέπει να δοθεί προσοχή στις «αδύναμες ζώνες» για να υπάρξει συμμετοχή όλων στην «τέχνη του κοινού αγαθού», πως πρέπει να περάσουμε από τον κομματισμό και την μεροληψία στην ενεργή συμμετοχή, για να αποφύγει η Ευρώπη τις πολιτικές πολώσεις μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς, και να προχωρήσει μπροστά.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα Πολιτικά του Αριστοτέλη, στην Οδύσσεια και τον Όμηρο, στον όρκο του Ιπποκράτη, λέγοντας πως από την Ελλάδα «διευρύνθηκαν οι ορίζοντες της ανθρωπότητας», πως τα ελληνικά — τα οποία αποκάλεσε «γλώσσα αθάνατη» — έγιναν η γλώσσα της ανθρώπινης σοφίας, πως εδώ συνειδητοποίησε ο άνθρωπος ότι «είναι “ζώον πολιτικόν”», εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία. Αναφέρθηκε στην Ακρόπολη — «ορατή από μακριά για τους ταξιδιώτες που, κατά τη διάρκεια χιλιετιών, την πλησίασαν, πρόσφερε μια αδιάσειστη αναφορά στη θεότητα». Χρησιμοποιώντας το δέντρο της ελιάς ως σύμβολο αλληλεγγύης και σύμβολο διαφορετικών εδαφών που βλέπουν την ίδια θάλασσα, ο Ποντίφικας μίλησε για την κλιματική αλλαγή και τις πρόσφατες πυρκαγιές, και πρότεινε το συγκεκριμένο δέντρο να γίνει σύμβολο της θέλησης της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο προσφυγικό, ένα θέμα στο οποίο ο Πάπας έχει δείξει αμέριστη ευαισθησία, θέμα που τον έφερε στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στη Λέσβο, όπου θα μεταβεί και αύριο, το 2016, και ένα ζήτημα που υπήρξε κεντρικό κομμάτι της επίσκεψης του στην Κύπρο, από την οποία θα πάρει μαζί του στη Ρώμη 50 πρόσφυγες. Προτρέποντας και πάλι σε αλληλεγγύη προς ανθρώπους που δεν ανήκουν στο λαό μας, ο Ποντίφικας αναγνώρισε ότι κάτοικοι ορισμένων ελληνικών νησιών έχουν δει να καταφθάνει αριθμός προσφύγων μεγαλύτερος κι από τον πληθυσμό τους, ενώ κατέκρινε την «Ευρωπαϊκή χρονοτριβή» στο ζήτημα. «Η Ευρωπαική Κοινότητα, μαστιζόμενη από εθνικιστικούς εγωισμούς, αντί να είναι φορέας αλληλεγγύης, μερικές φορές εμφανίζεται αμετακίνητη και ανοργάνωτη», δήλωσε. Για μία ακόμα φορά, προέτρεψε να δοθεί προσοχή σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη — «τα βάσανα μας φέρνουν κοντά και η αναγνώριση ότι ανήκουμε στην ίδια εύθραυστη ανθρωπότητα θα μας βοηθήσει να οικοδομήσουμε ένα μέλλον πιο ολοκληρωμένο και ειρηνικό». Ο Ποντίφικας μίλησε επίσης για την πανδημία, τις «σκόπιμες επεμβάσεις» των Αρχών της χώρας, και τη σημασία του δικαιώματος όλων για φροντίδα και θεραπεία. Ειδική αναφορά έκανε στη συμφωνία των Πρεσπών, επαινώντας την Ελλάδα για την υπογραφή της.

«Η μνήμη της Ευρώπης» — έτσι αποκάλεσε ο Ποντίφικας την Ελλάδα, και αναφέρθηκε στα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης, χρησιμοποιώντας μια φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη — «Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την ελευθερία της Ελλάδος» — για να αναφερθεί στην ανθρώπινη ελευθερία, ενώ τόνισε πως ανανεώνει την ευγνωμοσύνη του για τη νομική αναγνώριση της καθολικής κοινότητας στη χώρα, και επανέλαβε το αδελφικό μήνυμα που είχε απευθύνει στους καθολικούς η προσωρινή κυβέρνηση της χώρας πριν 200 χρόνια. Κλείνοντας την ομιλία του, Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε και πάλι από την γενέτειρα της, στη δημοκρατία. «Από αυτή την πόλη, από αυτό το λίκνο του πολιτισμού υψώθηκε και πάντα ας υψώνεται ένα μήνυμα που προσανατολίζει προς τα Άνω και προς τον άλλο», δήλωσε. «Στα δελεάσματα του αυταρχισμού ας απαντά με τη δημοκρατία, στην ατομιστική αδιαφορία ας αντιπαραθέτει τη φροντίδα για τον άλλο, τον πτωχό και την πλάση, που είναι οι ουσιώδεις βάσεις για έναν ανανεωμένο ανθρωπισμό, τον οποίο έχουν ανάγκη οι καιροί μας και η Ευρώπη μας». «Ο Θεός», είπε στα ελληνικά, «να ευλογεί την Ελλάδα».

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ευχαριστεί τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για την επίσκεψη του στην χώρα μας σε μια χρονιά με υψηλή συμβολική σημασία λόγω της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης εκφράζοντας ιδιαίτερη εκτίμηση για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει σε μείζονα παγκόσμια θέματα.

Η συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο ηγέτης Καθολικής Εκκλησίας βρέθηκε στην Αρχιεπισκοπή όπου είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχθηκε τον ομόλογό του της Καθολικής Εκκλησίας «με αίσθημα τιμής και αδελφοσύνης».

Ο Πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε τη συγνώμη για αμαρτίες που διέπραξαν οι Καθολικοί κατά των Ορθοδόξων ανά τους αιώνες, λέγοντας ότι ντρέπεται για τις ενέργειες των Καθολικών που, λόγω της «δίψας για πλεονέκτημα και δύναμη, αποδυνάμωσαν σοβαρά την κοινωνία μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από την πλευρά του, είπε στον Πάπα Φραγκίσκο ότι συμμερίζεται το όραμά του να δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς για να αντιμετωπίσει παγκόσμιες προκλήσεις όπως η μεταναστευτική κρίση και η κλιματική αλλαγή.

Η ομιλία στον Καθεδρικό του Αγίου Διονυσίου και το Πάτερ Ημών στα Ελληνικά

Αργότερα το απόγευμα του Σαββάτου ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με επισκόπους, ιερείς, μέλη μοναχικών ταγμάτων και της Αφιερωμένης Ζωής, ιεροσπουδαστές και κατηχητές στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου των Καθολικών.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Πάπας Φραγκίσκος έψαλλε το “Πάτερ Ημών” στα ελληνικά.

Πηγή: http://www.newsit.gr/kosmos/papas-fragkiskos-otan-epsalle-to-pater-imon-sta-ellinika-ston-agio-dionysio/3421941/
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κραν Μοντανά: Έφηβος υπέκυψε στα τραύματά του – Στους 41 οι νεκροί

Κραν Μοντανά: Έφηβος υπέκυψε στα τραύματά του – Στους 41 οι νεκροί

Έφηβος πέθανε από τους τραυματισμούς λόγω της φωτιάς που προκλήθηκε σε μπαρ της Ελβετίας 

Θρίλερ στη Νέα Πέραμο: Ανδρας εντοπίστηκε νεκρός σε ρέμα

Θρίλερ στη Νέα Πέραμο: Ανδρας εντοπίστηκε νεκρός σε ρέμα

Τη σορό του άνδρα εντόπισε περιπατητής που ειδοποίησε τις Αρχές 

Έγκλημα - σοκ: Ευνούχισε τον σύντροφό της, πριν τον σκοτώσει - «Φαινόταν σαν το τέλειο ζευγάρι»

Έγκλημα - σοκ: Ευνούχισε τον σύντροφό της, πριν τον σκοτώσει - «Φαινόταν σαν το τέλειο ζευγάρι»

Η ζήλια πιθανότατα ήταν το κίνητρο του εγκλήματος 

Καυγάς έξω από strip club στην Αυστραλία: Ανδρας πέταξε καταλάθος καρέκλα στο κεφάλι φίλου του

Καυγάς έξω από strip club στην Αυστραλία: Ανδρας πέταξε καταλάθος καρέκλα στο κεφάλι φίλου του

Παρά την σφοδρότητα του χτυπήματος, ο άνδρας δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο 

Σοκαριστικό βίντεο: Σκιέρ τραβά selfie δευτερόλεπτα πριν κατακρεουργηθεί από λεοπάρδαλη του χιονιού

Σοκαριστικό βίντεο: Σκιέρ τραβά selfie δευτερόλεπτα πριν κατακρεουργηθεί από λεοπάρδαλη του χιονιού

Δεν έλαβε υπόψιν τις προειδοποιήσεις των αρχών για τη θέαση των αρπακτικών στην περιοχή 

Σοβαρές πλημμύρες σε Λάρισα και Σπάτα – Δρόμος και θάλασσα έγιναν ένα στον Αγιόκαμπο – Νέα «κόκκινη προειδοποίηση»

Σοβαρές πλημμύρες σε Λάρισα και Σπάτα – Δρόμος και θάλασσα έγιναν ένα στον Αγιόκαμπο – Νέα «κόκκινη προειδοποίηση»

Σοβαρά προβλήματα και εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας - Ανατολικά κατεθύνεται το μέτωπο 

Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του Αλκη Καμπανού – «Και αν η σιωπή πονάει, εγώ θα σου μιλώ»

Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του Αλκη Καμπανού – «Και αν η σιωπή πονάει, εγώ θα σου μιλώ»

Στη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού, συγκλονιστική είναι η ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό της στο Facebook η μητέρα του 

Αστυνομικός δέχτηκε επίθεση με σφυρί κατά την διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων με διαδηλωτές

Αστυνομικός δέχτηκε επίθεση με σφυρί κατά την διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων με διαδηλωτές

Βίντεο δείχνει έναν αστυνομικό, ο οποίος είναι πεσμένος στο έδαφος, να περικυκλώνεται και να δέχεται κλωτσιές και χτυπήματα με ένα σφυρί 

Θεσσαλονίκη: Τέντα «εκτοξεύτηκε» από πολυκατοικία – Πτώσεις δέντρων και δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Θεσσαλονίκη: Τέντα «εκτοξεύτηκε» από πολυκατοικία – Πτώσεις δέντρων και δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής 

Ξάνθη: Απορριμματοφόρο «βούλιαξε» στην άσφαλτο

Ξάνθη: Απορριμματοφόρο «βούλιαξε» στην άσφαλτο

Στην Ξάνθη, απορριμματοφόρο όχημα βυθίστηκε στην άσφαλτο, προκαλώντας προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας 

Βόλος: Νεαροί πέταξαν και ποδοπάτησαν προϊόντα «Βιολάντα» σε σούπερ μάρκετ - Τρικάκια και συνθήματα

Βόλος: Νεαροί πέταξαν και ποδοπάτησαν προϊόντα «Βιολάντα» σε σούπερ μάρκετ - Τρικάκια και συνθήματα

Τρικάκια, συνθήματα και μπισκότα «Βιολάντα» στο πάτωμα 

Ζευγάρι μήνυσε κλινική εξωσωματικής για εμφύτευση λάθους εμβρύου

Ζευγάρι μήνυσε κλινική εξωσωματικής για εμφύτευση λάθους εμβρύου

Αγωγή κατά κλινικής στο Ορλάντο μετά τη γέννηση παιδιού που δεν είναι βιολογικά δικό τους 

Οι γονείς του Αλκη Καμπανού άναψαν κεράκι στη Τούμπα για τους επτά οπαδούς του ΠΑΟΚ

Οι γονείς του Αλκη Καμπανού άναψαν κεράκι στη Τούμπα για τους επτά οπαδούς του ΠΑΟΚ

Με αφορμή την τραγική συγκυρία με τον θάνατο των επτά οπαδών του ΠΑΟΚ στο τραγικό δυστύχημα, που σημειώθηκε στη Ρουμανία, ο Αριστείδης Καμπανός έστειλε το δικό του μήνυμα 

Αντριου - Έπσταϊν: Δεύτερη γυναίκα καταγγέλλει πως την έστειλαν στη Βρετανία γι` αυτόν

Αντριου - Έπσταϊν: Δεύτερη γυναίκα καταγγέλλει πως την έστειλαν στη Βρετανία γι` αυτόν

Το θύμα – που ήταν τότε 20 ετών – οδηγήθηκε στη βασιλική κατοικία Royal Lodge για επαφή με τον Αντριου και μετά ξεναγήθηκε στο Μπάκινγχαμ 

Καιρός: Σε εξέλιξη το πρώτο κύμα κακοκαιρίας - Επτά περιοχές σε red code - Μπαράζ κλήσεων στο 112

Καιρός: Σε εξέλιξη το πρώτο κύμα κακοκαιρίας - Επτά περιοχές σε red code - Μπαράζ κλήσεων στο 112

Eπτά περιοχές βρίσκονται σε red code, ενώ δεκάδες πολίτες έχουν καλέσει το 112 για βοήθεια, καθώς τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν μέχρι αργά το απόγευμα 

Δύο νέα προγράμματα για την αντιμετώπιση του στεγαστικού - Πώς λειτουργούν και πότε ξεκινούν

Δύο νέα προγράμματα για την αντιμετώπιση του στεγαστικού - Πώς λειτουργούν και πότε ξεκινούν

Δείτε πώς θα λειτουργούν τα προγράμματα 

Πολύμηνη διαρροή βλέπουν οι ειδικοί πίσω από τη φωτιά στη «Βιολάντα» – Φόβοι για νέα ανάφλεξη και έκρηξη

Πολύμηνη διαρροή βλέπουν οι ειδικοί πίσω από τη φωτιά στη «Βιολάντα» – Φόβοι για νέα ανάφλεξη και έκρηξη

Η ανακοίνωση της εταιρείας και τα όσα θα γίνουν τις επόμενες ημέρες 

Η έκρηξη στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν οφείλεται σε διαρροή αερίου, ανακοίνωσε η πυροσβεστική

Η έκρηξη στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν οφείλεται σε διαρροή αερίου, ανακοίνωσε η πυροσβεστική

Από την έκρηξη σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν 14 

«Κόκκινος συναγερμός» σε 4 Περιφέρειες για την κακοκαιρία που θα πλήξει αύριο τη χώρα

«Κόκκινος συναγερμός» σε 4 Περιφέρειες για την κακοκαιρία που θα πλήξει αύριο τη χώρα

Σε κατάσταση κινητοποίησης (red code) η μιση χώρα 

Θεσσαλονίκη: Έφοδος της ΕΛΑΣ σε δύο οίκους ανοχής

Θεσσαλονίκη: Έφοδος της ΕΛΑΣ σε δύο οίκους ανοχής

Συνελήφθησαν δύο γυναίκες, οι οποίες λειτουργούσαν παράνομα τους οίκους ανοχής, παραβιάζοντας αποφάσεις σφράγισης 

ΔΟΑΕ: Η Ουκρανία είναι η μεγαλύτερη απειλή στον κόσμο για την πυρηνική ασφάλεια – Συνεδρίασε το Συμβούλιο κυβερνητών

ΔΟΑΕ: Η Ουκρανία είναι η μεγαλύτερη απειλή στον κόσμο για την πυρηνική ασφάλεια – Συνεδρίασε το Συμβούλιο κυβερνητών

Η ρωσική πλευρά επέκρινε τη διεξαγωγή της συνεδρίασης, θεωρώντας ότι «υποκινήθηκε μόνο για πολιτικούς λόγους χωρίς καμιά πραγματική ανάγκη» 

Ολυμπιακός: Τιμωρία μιας αγωνιστικής στον Βεζένκοφ για το επεισόδιο με τον Πετρόπουλο

Ολυμπιακός: Τιμωρία μιας αγωνιστικής στον Βεζένκοφ για το επεισόδιο με τον Πετρόπουλο

Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε με μια αγωνιστική τον μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού και με πρόστιμο τον καλαθοσφαιριστή του Κολοσσού 

Τραγωδία στη Ρόδο: Στα χέρια του 39χρονου επιλοχία εξερράγη η χειροβομβίδα που σκότωσε τον 19χρονο Ραφαήλ

Τραγωδία στη Ρόδο: Στα χέρια του 39χρονου επιλοχία εξερράγη η χειροβομβίδα που σκότωσε τον 19χρονο Ραφαήλ

Εξερράγη στο δεξί χέρι του 39χρονου όπου προκάλεσε τον ακρωτηριασμό του και σε πολύ κοντινή απόσταση από τον 19χρονο όπου η διασπορά των θραυσμάτων τον έπληξε σε όλο του το σώμα, τραυματίζοντας τον θανάσιμα 

Τεράστιος Τζόκοβιτς «αποκαθήλωσε» τον Σίνερ και οδεύει στα 38 του προς τον 11ο τίτλο του στο Australian Open

Τεράστιος Τζόκοβιτς «αποκαθήλωσε» τον Σίνερ και οδεύει στα 38 του προς τον 11ο τίτλο του στο Australian Open

Μυθική ανατροπή του 38χρονου «Νόλε» επί του Σίνερ και ραντεβού με τον Αλκαράθ στον τελικό - Ο Σέρβος κυνηγά το 25ο Grand Slam 

Διαβατήρια: Το ΣτΕ «φρενάρει» τις απορρίψεις λόγω παλιάς ταυτότητας

Διαβατήρια: Το ΣτΕ «φρενάρει» τις απορρίψεις λόγω παλιάς ταυτότητας

Η υπόθεση αφορά πολίτη, ο οποίος το 2015 είχε ανανεώσει κανονικά το διαβατήριό του, προσκομίζοντας αστυνομική ταυτότητα που είχε εκδοθεί τον Μάιο του 1972 

Αποκάλυψη για την εξαφάνιση της Λόρας, είχε βγάλει εισιτήριο για το εξωτερικό

Αποκάλυψη για την εξαφάνιση της Λόρας, είχε βγάλει εισιτήριο για το εξωτερικό

Η ΕΛΑΣ πιστεύει ότι βρίσκεται στη Γερμανία 

Σε ιδιώτες τα πετρέλαια της Βενεζουέλας για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, νέος νόμος στη σκιά του Τραμπ

Σε ιδιώτες τα πετρέλαια της Βενεζουέλας για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, νέος νόμος στη σκιά του Τραμπ

Η Ροντρίγκες υπέγραψε νόμο για ιδιωτικοποίηση της παραγωγής πετρελαίου, την ώρα που οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις - Το 2006 ο Ούγκο Τσάβες είχε επιβάλει όλα τα μεγάλα έργα της αγοράς πετρελαίου να περνούν στην κρατική PDVSA 

Ισπανία: Γυναίκα ευνούχισε και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον σύντροφό της

Ισπανία: Γυναίκα ευνούχισε και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον σύντροφό της

Συνελήφθη μία 55χρονη γυναίκα στο Μπιλμπάο της Ισπανίας για τον βίαιο θάνατο του συντρόφου της 

Δραματική προειδοποίηση για την ανθρωπότητα, καθώς τα έντομα «σιωπούν» μυστηριωδώς

Δραματική προειδοποίηση για την ανθρωπότητα, καθώς τα έντομα «σιωπούν» μυστηριωδώς

Σκαθάρια, πεταλούδες, νυχτοπεταλούδες, μύγες, κουνούπια και μέλισσες εξαφανίζονται με δραματικούς ρυθμούς 

Νέα απεργία των ταξί την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου

Νέα απεργία των ταξί την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου

Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ 

Ερωτικό σκάνδαλο στο Μαυροβούνιο: Κυβερνητικοί αξιωματούχοι παραιτήθηκαν λόγω seχ tape που διέρρευσε

Ερωτικό σκάνδαλο στο Μαυροβούνιο: Κυβερνητικοί αξιωματούχοι παραιτήθηκαν λόγω seχ tape που διέρρευσε

Στο σκάνδαλο εμπλέκονται η γενική διευθύντρια για την προώθηση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Μαυροβουνίου, Μιριάνα Πάικοβιτς, και ο πρώην σύμβουλος του προέδρου της χώρας, Ντέγιαν Βούκσιτς 

Χρήστος Κούτρας για το πολύνεκρο δυστύχημα στη Ρουμανία: «Χάθηκαν 7 νέα παιδιά, καλό θα είναι να το βουλώνουμε καμιά φορά»

Χρήστος Κούτρας για το πολύνεκρο δυστύχημα στη Ρουμανία: «Χάθηκαν 7 νέα παιδιά, καλό θα είναι να το βουλώνουμε καμιά φορά»

«Ξεχωρίστε την ομάδα, ξεχωρίστε τα πάντα, κρατήστε και ας κρατήσουμε όλοι μας ότι χάθηκαν εφτά νέα παιδιά» 

ΗΠΑ: Αντρας ντυμένος Μπάτμαν διαμαρτυρύθηκε σε δημοτικό συμβούλιο για τη βία της ICE

ΗΠΑ: Αντρας ντυμένος Μπάτμαν διαμαρτυρύθηκε σε δημοτικό συμβούλιο για τη βία της ICE

«Μπορεί κάποιος από εσάς να πάει σπίτι του και να πει στα παιδιά του ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να προστατεύσει τους συμμαθητές τους, να προστατεύσει τους παππούδες τους;» 

Ιός Nipah: Έχει θνησιμότητα 40 με 50 τοις εκατό - Ποιες οι πιθανότητες να φτάσει στην Ελλάδα

Ιός Nipah: Έχει θνησιμότητα 40 με 50 τοις εκατό - Ποιες οι πιθανότητες να φτάσει στην Ελλάδα

Πώς μεταδίδεται; - Όλα όσα γνωρίζουμε για τον ιό που ανησυχεί τις υγειονομικές αρχές στις ασιατικές χώρες 

Η Τεχεράνη θα απαντήσει αμέσως αν δεχτεί επίθεση, δηλώνει ο εκπρόσωπος του στρατού

Η Τεχεράνη θα απαντήσει αμέσως αν δεχτεί επίθεση, δηλώνει ο εκπρόσωπος του στρατού

Υποστήριξε ότι «πολλές» αμερικανικές βάσεις στην περιοχή βρίσκονται εντός του βεληνεκούς των ιρανικών πυραύλων 

Τροχαίο στη Ρουμανία: Σε κλίμα οδύνης η άφιξη των σορών των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Τροχαίο στη Ρουμανία: Σε κλίμα οδύνης η άφιξη των σορών των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Η αυτοκινητοπομπή έφτασε λίγο μετά τις 19:30 στο γήπεδο 

«Μαμά, πήραν άδικα τη ζωή σου, δεν ήταν στη μοίρα της να φύγει τόσο νέα»: Σπαραγμός στις κηδείες των εργατριών της «Βιολάντα»

«Μαμά, πήραν άδικα τη ζωή σου, δεν ήταν στη μοίρα της να φύγει τόσο νέα»: Σπαραγμός στις κηδείες των εργατριών της «Βιολάντα»

«Δεν θα αφήσουμε να πάρουν τη μνήμη σου» 

Η Γαλλία καταργεί τα «συζυγικά καθήκοντα» στο σeξ

Η Γαλλία καταργεί τα «συζυγικά καθήκοντα» στο σeξ

Οι υποστηρικτές της νέας ρήτρας ελπίζουν ότι ο νόμος θα συμβάλει στην αποτροπή του συζυγικού βιασμού 

Τραμπ: Ο Πούτιν συμφώνησε σε κατάπαυση πυρός μίας εβδομάδας λόγω κρύου

Τραμπ: Ο Πούτιν συμφώνησε σε κατάπαυση πυρός μίας εβδομάδας λόγω κρύου

«Ζήτησα προσωπικά από τον Πρόεδρο Πούτιν να μην επιτεθεί στο Κίεβο και σε διάφορες πόλεις για μια εβδομάδα» 

Προσγειώθηκε το C130 με τις σορούς των οπαδών του ΠΑΟΚ

Προσγειώθηκε το C130 με τις σορούς των οπαδών του ΠΑΟΚ

Στο γήπεδο, τόσο φίλαθλοι όσο και οι συγγενείς τους έχουν οργανώσει εκδηλώσεις για να τιμήσουν την μνήμη τους. 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services