«Η πατριαρχία, ο αυριανισμός, η ομοφοβία και ο χριστιανισμός, δεν εξηγούν στα παιδιά πως ο HIV είναι ένας ρετροϊός, δεν είναι πνευματική κατάσταση, δε
Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS: Το στίγμα ευθύνεται για την επιδημία του HIV;
Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS: Το στίγμα ευθύνεται για την επιδημία του HIV; - «Η πατριαρχία, ο αυριανισμός, η ομοφοβία και ο χριστιανισμός, δεν εξηγούν στα παιδιά πως ο HIV είναι ένας ρετροϊός, δεν είναι πνευματική κατάσταση, δε

Σήμερα το ημερολόγιο γράφει 1 Δεκεμβρίου 2021, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Παγκόσμια ημέρα κατά μιας επιδημίας που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1970, Παγκόσμια ημέρα κατά του στίγματος που φέρει ο HIV, Παγκόσμια μέρα για όλους τους οροθετικούς, μπράβο σας παιδιά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το σύνδρομο επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας, AIDS είναι το τελικό στάδιο της λοίμωξης του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλείται από τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (Human immunodeficiency virus, HIV).

Η νόσος HIV παρεμβαίνει στο ανοσοποιητικό σύστημα και παρεμποδίζει τη λειτουργία του, κάνοντας τους οροθετικούς περισσότερο πιθανά να αποκτήσουν λοιμώξεις, όπως ευκαιριακές λοιμώξεις και όγκους που συνήθως δεν προσβάλουν τα άτομα με λειτουργικά ανοσοποιητικά συστήματα. Αυτή η ευπάθεια χειροτερεύει με την εξέλιξη της νόσου.

Ο HIV μεταδίδεται κυρίως με την σeξουαλική επαφή, ωστόσο η επιστήμη έχει καταφέρει άτομα με HIV, που ακολουθούν την κατάλληλη αγωγή να μην μεταδίδουν τον ιό ακόμα και κατά τη διάρκεια της επαφής. Όμως για την θεραπεία του θα μιλήσουμε παρακάτω.

Από που προήλθε ο HIV

Η γενετική έρευνα δείχνει ότι ο HIV προήλθε από την Νότια Αφρική κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970. Το AIDS αλλά και η αιτία του αναγνωρίστηκαν για πρώτη φορά από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC) το 1981.

Τι είναι το AIDS

Ας ξεκαθαρίσουμε όμως τι είναι το AIDS και τι ο HIV. Οι άνθρωποι νοσούν από τον HIV, έναν ασυμπτωματικό ιό, ενώ το AIDS είναι το τελικό στάδιο του ιού.

Ο παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) πρότεινε για πρώτη φορά έναν ορισμό του AIDS το 1986. Από τότε υπήρξε ένας αριθμός αναβαθμίσεων και επεκτάσεων του ορισμού, μέχρι την πιο πρόσφατη εκδοχή του, το 2007.

 • Πρώιμη HIV λοίμωξη : μπορεί να είναι είτε ασυμπτωματική είτε σχετιζόμενη με οξύ ρετροϊκό σύνδρομο.
 • Στάδιο Ι : ασυμπτωματική HIV λοίμωξη με αριθμό CD4 μεγαλύτερο από (>) 500/μl (ανά μικρόλιτρο ή κυβικό χιλιοστό αίματος). Μπορεί να περιλαμβάνει γενικευμένη διόγκωση λεμφαδένων.
 • Στάδιο ΙΙ: ήπια συμπτώματα που μπορεί να περιλαμβάνουν χαμηλής βαρύτητας βλεννογονοδερματικές εκδηλώσεις και υποτροπιάζουσες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού. Αριθμός CD4 μικρότερος από (<) 500/μl.
 • Στάδιο ΙΙΙ: Προχωρημένα συμπτώματα που μπορεί να περιλαμβάνουν ανεξήγητη χρόνια διάρροια για περισσότερο από 1 μήνα, σοβαρές βακτηριακές λοιμώξεις συμπεριλαμβανομένης της πνευμονικής φυματίωσης και αριθμό CD4 < 350/μl.
 • Στάδιο ΙV ή AIDS : σοβαρά συμπτώματα που περιλαμβάνουν τοξοπλάσμωση εγκεφάλου, καντιντίαση (ευκαιριακή μυκητίαση) οισοφάγου, τραχείας, βρόγχων ή πνευμόνων και σάρκωμα Kaposi. Αριθμός CD4 <200/μl.

Θεραπεία HIV

Αν και η επιστήμη έχει κάνει τεράστια βήματα για την αντιμετώπιση του HIV, μέχρι στιγμής η θεραπεία του δεν ιάσιμη. Οι ασθενείς αν εντοπίσουν τον ιό στα πρώιμα στάδια και ξεκινήσουν άμεσα θεραπεία μπορούν να φτάσουν το προσδόκιμο της ζωής ενός υγιή ανθρώπου, αλλά δεν μπορούν να εξαλείψουν, από το σώμα τους, τον ιό.

Σύμφωνα με την Λυδία Λεωνίδου, παθολόγο-λοιμωξιολόγο, Μονάδα Λοιμώξεων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, «η αντιρετροϊκή θεραπεία έχει εξελιχθεί σημαντικά, αλλάζοντας τη φυσική πορεία της λοίμωξης από θανατηφόρα ασθένεια σε χρόνια κατάσταση. Χορηγείται σε όλα τα οροθετικά άτομα το συντομότερο δυνατό. Η θεραπεία καθιστά τον ιό μη ανιχνεύσιμο στο αίμα (undetectable), αυτό είναι το πρώτο U στην εξίσωση U = U. Το δεύτερο σημαίνει untransmissible, εννοώντας τον ασθενή με αποτελεσματική θεραπεία και μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο, που δεν μπορεί να μεταδώσει τη μόλυνση»

Επιπλέον για τα οροαρνητικά άτομα που μπορεί να βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο σeξουαλικής μόλυνσης (κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+) υπάρχει πλέον η δυνατότητα να χορηγηθεί προληπτική θεραπεία για να μειωθεί σημαντικότατα ο κίνδυνος μόλυνσης (pre-exposure prophylaxis).

Το στίγμα

Οι άνθρωποι που παλεύουν με τον HIV δυστυχώς έχουν να παλέψουν και με το στίγμα του οροθετικού. Η κοινωνία μας έχει συνδέσει τον ιό με μειονότητες που «έχασαν τον δρόμο τους» ή που δεν πρόσεχαν ή που αλλάζουν συνεχώς ερωτικούς συντρόφους. Για κάποιο λόγο ακόμα συμπεριφερόμαστε στους οροθετικούς περιθωριακά, σαν είναι είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

«Η πατριαρχία, ο αυριανισμός, η ομοφοβία και ο χριστιανισμός, δεν εξηγούν στα παιδιά πως ο HIV είναι ένας ρετροϊός, δεν είναι πνευματική κατάσταση, δεν είναι ηθική αξία, δεν είναι συναίσθημα, δεν είναι συμβόλαιο με τη μοναξιά και τον θάνατο. Δεν αποφεύγεται με την προσευχή και τη μονογαμία αλλά με την προφύλαξη. Δεν είναι απαραίτητα ντροπή ή υπερηφάνεια»,

τονίζει η Ερωφίλη Κόκκαλη, σύμβουλος σeξουαλικής υγείας του Athens Checkpoint και συνεχίζει: «To κεφάλαιο AIDS βρίσκεται στις ταινίες του Χόλιγουντ, στις καχύποπτες ματιές των συναδέλφων, στις αδιάκριτες ερωτήσεις φίλων, σε διαφημιστικά φυλλάδια, σε σποτ, σε βιβλία αλλά και στα εξώφυλλα εφημερίδων. Δεν βρίσκεται όμως στα σχολικά βιβλία σeξουαλικής εκπαίδευσης με περιεχόμενο όπως: «Σeξουαλικές πρακτικές», «Σeξουαλικός προσανατολισμός», «Συναίνεση και Αυτοδιάθεση», «Αντισύλληψη», «Οργασμός».

Στον Δυτικό κόσμο, που έχουμε το προνόμιο να ζούμε, η επιδημία του HIV έχει βρει τον δρόμο της. Η παγκόσμια ιατρική κοινότητα έχει θέση ως στόχο να διαγνωστεί τουλάχιστον το 90% των ατόμων μου έχουν μολυνθεί, να λάβουν θεραπεία έγκαιρα και τελικά να επιτύχουν μη ανιχνεύσιμο φορτίο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το 90% των οροθετικών θα μπορούν να έχουν μια υγιή σeξουαλική ζωή, χωρίς να μεταδίδουν τον ιό. Μιλάμε για ένα αρκετά φιλόδοξο σχεδιασμό, αλλά δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Το φως στο τούνελ είναι ορατό.

Η Αφρική πεθαίνει από τον HIV

Το φως στην άκρη του τούνελ δεν είναι ορατό από όλα τα μέρη του κόσμου. Από την γειτονική μας Αφρική, για παράδειγμα, ο HIV έχει εξελιχθεί σε πανδημία, όπου η ίαση αποτελεί έναν πολύ μακρινό παράδεισο. Οι άνθρωποι αυτοί αποκλείονται από δύο πολύ βασικά αγαθά: την παιδεία και την υγεία. Χωρίς πρόσβαση σε φάρμακα και ιατρική περίθαλψη δεν μπορούν ούτε να ανιχνεύσουν τον ιό, ούτε να τον πολεμήσουν, ενώ την ίδια ώρα το ανοσοποιητικό τους καταρρέει και τους σκοτώνει.  

Ωστόσο, εξίσου σημαντική είναι και η παιδεία/εκπαίδευση. Ο υπόλοιπος κόσμος κλείνει τα μάτια του στην Αφρική, κάνει σαν να μην υπάρχει. Και όχι μόνο τώρα, το πρόβλημα είναι διαχρονικό.

Θα πάρω για παράδειγμα την Ελλάδα. Συμπεριλαμβανόμαστε στις «ανεπτυγμένες» χώρες, ενημερωτικά events συμβαίνουν συνέχεια και ο κόσμος ακόμα ούτε γνωρίζει ακριβώς τι είναι ο HIV, ούτε πως μεταδίδεται. Πολλοί δε, υποστηρίζουν ακόμα ότι ο ιός μεταδίδεται με το σάλιο. Οι περισσότεροι μας δεν έχουμε εξετασθεί ποτέ για τον ιό, ενώ αρκετοί επιλέγουν να μην χρησιμοποιούν και προφυλακτικό κατά τις σeξουαλικές τους επαφές.

Είμαι βέβαιη ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν γνωρίζουν ότι «όποιος έχει λάβει αίμα πριν από το 1992 -οπότε δεν υπήρχαν οι εξετάσεις για τον HIV- θα πρέπει να εξετασθεί σαν άτομο με σημαντικές πιθανότητες να έχει τον ιό». Πόσο μάλλον στις χώρες που αυτά δεν μπορούν να τα φανταστούν καν, οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις οροθετικών (25 εκατομμύρια) είναι ελάχιστες συγκριτικά με τον πραγματικό αριθμό. Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν τον ιό αλλά δεν κάνουν και κάτι για να προστατευτούν. Το σeξ (συναινετικό και μη) χωρίς προφυλάξεις κυριαρχεί στο άνω του 90% των περιπτώσεων.

Με λίγα λόγια η Δύση αν καταφέρει να περιορίσει το στίγμα, θα καταφέρει να νικήσει τον ιό αλλά η Αφρική φαίνεται πως βουλιάζει όλο και περισσότερο σε αυτόν τον «βούρκο».

Ας μιλήσουν οι αριθμοί

Από τους 37 εκατομμύρια επιβεβαιωμένους οροθετικούς, στην Αφρική συναντώνται οι 25.4 εκατομμύρια, ενώ ο αμέσως επόμενος μεγάλος αριθμός είναι στην Αμερική, με 3.7 εκατομμύρια οροθετικούς. Στην Ευρώπη ο αριθμός ανέρχεται στους 2.6 εκατομμύρια.

Τα ποσοστά δείχνουν αύξηση των οροθετικών στην Αφρική αλλά μείωση στον υπόλοιπο κόσμο.

Αφρική

 • 25.4 εκατ. οροθετικοί το 2020
 • 880.000 νέα μολύνσεις
 • 460.000 θάνατοι

Αμερική

 • 3.7 εκατ. οροθετικοί το 2020
 • 150.000 νέα μολύνσεις
 • 45.000 θάνατοι

Ευρώπη

 • 2.6 εκατ. οροθετικοί το 2020
 • 170.000 νέα μολύνσεις
 • 40.000 θάνατοι

Ατομική ή πολιτική ευθύνη

Για όλους μας η πανδημία της Covid-19 αποτέλεσε αγκάθι και φρένο σε πολλά πράγματα της ζωής μας. Η καθημερινότητα και οι σχέσεις μας έπρεπε να ξανα συναρμολογηθούν με βάση τα δεδομένα της νέας πανδημίας. Για τους οροθετικούς – που ζουν ήδη μέσα στη δική τους επιδημία – τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Βλέπουν την πολιτεία να λαμβάνει σκληρά μέτρα, ώστε να προάγει τη δημόσια υγεία κάτι που για τη δική τους την ασθένεια δεν έκανε.

Βλέπουν την κοινωνία και την πολιτεία να σφυρούν με αδιαφορία. Μιλάμε για ατομική ευθύνη και για το ότι πρέπει να πάμε για τακτικές εξετάσεις, όμως δεν γίνεται το ίδιο συχνά λόγος για την πολιτική ευθύνη και για τη σeξουαλική διαπαιδαγώγηση που είναι σε «μεσαιωνικά» επίπεδα.

Τα τελευταία χρόνια και μετά κόπων και βασάνων οι άνθρωποι νιώθουν πιο άνετα να μιλούν για τη σeξουαλικότητά τους, ενώ ακόμα δυσκολεύονται να βρουν και να μάθουν για τη σeξουαλική τους κατεύθυνση. Για εμένα – όπως και για πολλούς – το πρόβλημα έγκειται στο σχολείο και το πως το σχολικό πρόγραμμα έχει αποκλείσει την σeξουαλική διαπαιδαγώγηση και την έχει αντικαταστήσει με την διαπαιδαγώγηση της αποχής.

Ίσως αν αντί να λέγαμε στα παιδιά μας να μην κάνουν σeξ τους μιλάγαμε για τους κινδύνους και τις απολαύσεις του, χωρίς να τα κάνουμε να ντρέπονται, τα παιδιά αυτά θα μεγάλωναν σε ενσυνείδητους ενήλικες.

Επιπλέον θα πρέπει να ξανά αναφέρουμε το κομμάτι της πρόληψης. Αν η κοινωνία είχε αποδεχτεί τους θετικούς στον HIV, όπως τους θετικούς στην Covid-19, τότε σίγουρα η πρόληψη, είτε με τους τακτικούς ελέγχους είτε με την φαρμακευτική αγωγή, θα έφερνε άλλα αποτελέσματα.

Για μια ακόμα φορά καταλήγουμε στο εξής ερώτημα που ξεκινά και που σταματά η πολιτική ευθύνη και που η εθνική. Νομίζουμε ότι κάτι που συμβαίνει σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη δεν μας επηρεάζει. Μάλλον και εμείς πρέπει να δίνουμε περισσότερη προσοχή όσο πηγαίνουμε σχολείο.

Για όσους ζουν και παλεύουν κάθε μέρα με τον HIV, για όσους έχουν καταφέρει να τον κάνουν μη ανιχνεύσιμο και για όσους ανακάλυψαν πρόσφατα ότι είναι οροθετικοί η μέρα αυτή σας αξίζει. Μπράβο σας και καλή δύναμη.

Μπορεί να είναι και ο διπλανός σας οροθετικός μην το κάνετε να φοβάται να το πει. Ας επενδύσουμε στην πρόληψη και την ενημέρωση.

1 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ
Tο akous.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ηλεία: Τραγωδία με 32χρονο που αυτοκτόνησε λόγω ερωτiκής απογοήτευσης

Ηλεία: Τραγωδία με 32χρονο που αυτοκτόνησε λόγω ερωτiκής απογοήτευσης

Τις προηγούμενες ημέρες απειλούσε να αυτοκτονήσει επειδή η πρώην σύντροφός του δεν επιθυμούσε να συνάψει ξανά σχέση μαζί του 

Η Σίσσυ Χρηστίδου απαντά στις κατηγορίες για όσα είπε για την 24χρονη

Η Σίσσυ Χρηστίδου απαντά στις κατηγορίες για όσα είπε για την 24χρονη

Για την καταγγελία βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη 

Συγκλονίζει η κατάθεση της 14χρονης για τον 32χρονο: Με βίασε, πόνεσα πολύ, μου χάλασε την εφηβεία μου

Συγκλονίζει η κατάθεση της 14χρονης για τον 32χρονο: Με βίασε, πόνεσα πολύ, μου χάλασε την εφηβεία μου

«Μου έβγαλε την μπλούζα και μου χάιδεψε το στήθος» 

Η πρώτη ανάρτηση της Κατερίνας Μονογυιού μετά τον θάνατο του αδερφού της

Η πρώτη ανάρτηση της Κατερίνας Μονογυιού μετά τον θάνατο του αδερφού της

«Σεμνά και σε στενό κύκλο η κηδεία» 

Στο emvolio.gov.gr θα βλέπουν το πρόστιμο οι ανεμβολίαστοι άνω των 60

Στο emvolio.gov.gr θα βλέπουν το πρόστιμο οι ανεμβολίαστοι άνω των 60

Πώς μπορούν να κάνουν ένσταση 

Coca Cola 3E: Καμία σχέση με πρόσωπα που φέρονται αναμεμειγμένα στην υπόθεση βιασμού

Coca Cola 3E: Καμία σχέση με πρόσωπα που φέρονται αναμεμειγμένα στην υπόθεση βιασμού

Στη Θεσσαλονίκη 

Στις 20 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για 4η δόση στους ανοσοκατεσταλμένους

Στις 20 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για 4η δόση στους ανοσοκατεσταλμένους

«Λάθος» ότι έρχεται η άνοιξη και τελειώνουμε δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και υπογράμμισε ότι η μετάλλαξη Delta είναι ακόμα εδώ και οι ΜΕΘ γεμάτες 

Σοκ στη Ζάκυνθο: 17χρονος πυροβόλησε κατά λάθος συμμαθητή του με καραμπίνα

Σοκ στη Ζάκυνθο: 17χρονος πυροβόλησε κατά λάθος συμμαθητή του με καραμπίνα

Συνελήφθη πατέρας και γιος.  

Συγκλονίζει η ιστορία της 24χρονης που έπεσε θύμα βιασμού

Συγκλονίζει η ιστορία της 24χρονης που έπεσε θύμα βιασμού

Τα τραγικά «χτυπήματα» της μοίρας 

Ποιος πρόδωσε την Αννα Φρανκ; Έρευνα οδηγεί σε ύποπτο - «έκπληξη»

Ποιος πρόδωσε την Αννα Φρανκ; Έρευνα οδηγεί σε ύποπτο - «έκπληξη»

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μετά από 75 χρόνια ερευνών 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προσγειώθηκε στο Βελιγράδι - Πλήθος κόσμου στο αεροδρόμιο

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προσγειώθηκε στο Βελιγράδι - Πλήθος κόσμου στο αεροδρόμιο

Οι Σέρβοι στηρίζουν τον διεθνής φήμης τενίστα τους 

Αμπου Ντάμπι: Εκρήξεις στο αεροδρόμιο – Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες

Αμπου Ντάμπι: Εκρήξεις στο αεροδρόμιο – Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες

Οι αντάρτες Χούτι έλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο αεροδρόμιο 

Καραμπόλα στον Κηφισό – Ουρά χιλιομέτρων στο ρεύμα προς Πειραιά

Καραμπόλα στον Κηφισό – Ουρά χιλιομέτρων στο ρεύμα προς Πειραιά

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το ένα αυτοκίνητο έκανε στροφή 180 μοιρών 

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Δεύτερο πρόσωπο αναγνώρισε η 24χρονη

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Δεύτερο πρόσωπο αναγνώρισε η 24χρονη

Τι βρέθηκε στο δωμάτιο ενός εκ των φερόμενων δραστών 

Μεγάλωσε τις ανισότητες η πανδημία: Οι 10 πλουσιότεροι διπλασίασαν την περιουσία τους

Μεγάλωσε τις ανισότητες η πανδημία: Οι 10 πλουσιότεροι διπλασίασαν την περιουσία τους

Πιο φτωχό το 99% των ανθρώπων 

Πλεύρης: Οι υγειονομικοί που δεν θα εμβολιαστούν έως το τέλος Μαρτίου απολύονται από το ΕΣΥ

Πλεύρης: Οι υγειονομικοί που δεν θα εμβολιαστούν έως το τέλος Μαρτίου απολύονται από το ΕΣΥ

Άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο επίταξης υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών στο λεκανοπέδιο 

Κορωνοϊός: Αισιοδοξία για το Πάσχα

Κορωνοϊός: Αισιοδοξία για το Πάσχα

Εφιστούν την προσοχή οι επιστήμονες 

«Ντρέπομαι, να σαπίσεις στη φυλακή» το μήνυμα της κόρης του 48χρονου που ξυλοκόπησε βάναυσα τη σύντροφό του

«Ντρέπομαι, να σαπίσεις στη φυλακή» το μήνυμα της κόρης του 48χρονου που ξυλοκόπησε βάναυσα τη σύντροφό του

Μία ανάρτηση της κόρης του θύτη, συγκλονίζει την κοινή γνώμη 

Θεσσαλονίκη: Από που μπορεί να προέρχεται ο απόκοσμος ήχος

Θεσσαλονίκη: Από που μπορεί να προέρχεται ο απόκοσμος ήχος

Συνεχίζεται το θρίλερ 

Δύσκολες ώρες για τον Γιώργο Τρομάρα

Δύσκολες ώρες για τον Γιώργο Τρομάρα

Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του 

Θεσσαλονίκη: Τι βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου

Θεσσαλονίκη: Τι βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου

Τι εξετάζουν οι αρχές 

Λέκκας για σεισμούς στη χώρα: Πιθανόν να είμαστε σε έξαρση

Λέκκας για σεισμούς στη χώρα: Πιθανόν να είμαστε σε έξαρση

Έντονη η σεισμική δραστηριότητα στη χώρα 

Πάμε για πολικές θερμοκρασίες: Τι είναι το φαινόμενο του αεροχειμάρρου και πού θα «χτυπήσει»

Πάμε για πολικές θερμοκρασίες: Τι είναι το φαινόμενο του αεροχειμάρρου και πού θα «χτυπήσει»

Ο καιρός θα «αγριέψει» πολύ τις επόμενες ημέρες, και, μάλιστα, σε διαφορετικές φάσεις.  

Ρόδος: Οικοδόμος ανάγκαζε ανήλικες να ερωτοτροπούν μεταξύ τους

Ρόδος: Οικοδόμος ανάγκαζε ανήλικες να ερωτοτροπούν μεταξύ τους

Μέσα στο αυτοκίνητό του και τις βιντεοσκοπούσε 

Αργυρούπολη: Την έδειρε τόσο που νόμιζαν ότι ήταν θύμα τροχαίου

Αργυρούπολη: Την έδειρε τόσο που νόμιζαν ότι ήταν θύμα τροχαίου

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις - Άκρως επικίνδυνος ο δράστης 

Θεσσαλονίκη: Δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκρές μέσα σε διαμέρισμα

Θεσσαλονίκη: Δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκρές μέσα σε διαμέρισμα

Στη ΜΕΘ με κορωνοϊό ο αδελφός τους που διέμενε μαζί τους 

Καταγγελία για ομαδικό βιασμό στη Θεσσαλονίκη: Τεράστιες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση

Καταγγελία για ομαδικό βιασμό στη Θεσσαλονίκη: Τεράστιες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση

Δεν σταματούν οι αποκαλύψεις 

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ζωγράφος Αλέκος Φασιανός

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ζωγράφος Αλέκος Φασιανός

Ο Αλέκος Φασιανός άφησε την τελευταία του πνοή σπίτι του 

Μετάλλαξη Omicron: Ποια συμπτώματα έχουν οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι

Μετάλλαξη Omicron: Ποια συμπτώματα έχουν οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι

Με άλλη συμπτωματολογία εμφανίζεται η μετάλλαξη Omicron στους εμβολιασμένους και με άλλη στους ανεμβολίαστους  

Aποκάλυψη ΣΟΚ: Σε ανάκληση ήταν η Ferrari του Τζώρτζη Μονογυιού

Aποκάλυψη ΣΟΚ: Σε ανάκληση ήταν η Ferrari του Τζώρτζη Μονογυιού

H ίδια η Ferrari είχε κάνει μία σημαντική ανάκληση για πρόβλημα στη δεξαμενή καυσίμου το 2019 

Αυτός είναι το «τέρας» της Αργυρούπολης που ξυλοκόπησε την σύντροφο του

Αυτός είναι το «τέρας» της Αργυρούπολης που ξυλοκόπησε την σύντροφο του

Έχει παντρευτεί και έχει χωρίσει 3 φορές ενώ έχει και 4 παιδιά  

Από ποιους διάσημους έχει ζητήσει αυτόγραφο ο Keanu Reeves

Από ποιους διάσημους έχει ζητήσει αυτόγραφο ο Keanu Reeves

Το ένα ισχυρίζεται πως δεν ήταν για εκείνον... αλλά για έναν φίλο 

Που βρίσκεται το πιο ακριβό «αυγό» στον κόσμο

Που βρίσκεται το πιο ακριβό «αυγό» στον κόσμο

Το συγκεκριμένο αυγό Faberge ήταν στην λίστα των «χαμένων αυγών» μέχρι και το 2014 

To φάντασμα της Teresita βοήθησε στο να διαλευκανθεί η δολοφονία της

To φάντασμα της Teresita βοήθησε στο να διαλευκανθεί η δολοφονία της

Η ιστορία της έγινε και βιβλίο 

Καταγγελία βιασμού 24χρονης: Εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας

Καταγγελία βιασμού 24χρονης: Εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας

Έχει σχηματιστεί δικογραφία 

Θετική στον κορωνοϊό και η Έφη Αχτσιόγλου

Θετική στον κορωνοϊό και η Έφη Αχτσιόγλου

«Μετά από επτά μέρες τα συμπτώματα άρχισαν να υποχωρούν»  

Φαίη Μαυραγάνη: Δύσκολες ώρες για την παρουσιάστρια, πέθανε η μητέρα της

Φαίη Μαυραγάνη: Δύσκολες ώρες για την παρουσιάστρια, πέθανε η μητέρα της

Η συγκινητική ανάρτηση της  

Ηλιούπολη: Επίθεση ομάδας αγνώστων σε αστυνομικό

Ηλιούπολη: Επίθεση ομάδας αγνώστων σε αστυνομικό

Τον τραυμάτισαν και του πήραν τον ασύρματο 

Που εντοπίζονται και σήμερα τα περισσότερα κρούσματα

Που εντοπίζονται και σήμερα τα περισσότερα κρούσματα

Κορωνοϊός: 10.783 νέα κρούσματα, 95 νεκροί, 680 διασωληνωμένοιΟ ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 10.783 νέα κρούσματα κορωνοϊού 

Τζώρτζης Μονογυιός: Με τι ταχύτητα έτρεχε η μοιραία Ferrari

Τζώρτζης Μονογυιός: Με τι ταχύτητα έτρεχε η μοιραία Ferrari

Τι λέει ο εμπειρογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς  © Copyright 2022 - All right reserved. Licensed by AEPI
Made in Nextweb with E-Radio Services