Ένας άντρας από τη Γιούτα των ΗΠΑ ομολόγησε πως σκότωσε την γυναίκα του τον Ιούλιο του 2017 σε οικογενειακή κρουαζιέρα στην Αλάσκα, με τα δυο παιδιά τους να ακούν από την διπλανή καμπίνα. H εισαγγελία της Αλάσκα ανακοίνωσε πως ο 42χρονος Kenneth Manzanares δήλωσε ένοχος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε δεύτερο βαθμό.
Συγκεκριμένα ομολόγησε πως με την σύζυγό του, Kristy, καβγάδισαν μπροστά στα παιδιά τους, μέσα στην καμπίνα τους στο Emerald Princess, όταν εκείνη του ζήτησε διαζύγιο. Όταν η 38χρονη μητέρα είπε στον Kenneth Manzanares πως θα πρέπει να κατέβει από το πλοίο μόλις φτάσουν στην επόμενη στάση της κρουαζιέρηας και να επιστρέψει αεροπορικώς σπίτι τους, εκείνος ζήτησε από τα παιδιά να βγουν από την καμπίνα. Και τα δυο πήγαν σε διπλανή καμπίνα, όπου έμεναν άλλοι συγγενείς τους.
Λίγα λεπτά αργότερα, η Kristy Manzanares άρχισε να ουρλιάζει και τα παιδιά προσπάθησαν να μπουν ξανά στην καμπίνα μέσω της ενδιάμεσης πόρτας, αλλά ο πατέρας τους διέταξε να μην το κάνουν. Οπότε πήγαν στο μπαλκόνι που συνδέει τις δυο καμπίνες και από εκεί είδαν τον πατέρα τους να βρίσκεται πάνω στην μητέρα τους, που ήταν στο πάτωμα, και να την γρονθοκοπεί στο πρόσωπο.
Οι δυο αδερφοί της γυναίκας και ο πατέρας της έφτασαν σχεδόν αμέσως και είδαν τον Kenneth Manzanares να έχει αρπάξει το σώμα της 38χρονης και να το σέρνει προς το μπαλκόνι. Ο ένας αδερφός κατάφερε να την πιάσει από τους αστραγάλους και να την τραβήξει πίσω στην καμπίνα. Μέλη του πληρώματος και διασώστες προσπάθησαν να την επαναφέρουν στην ζωή αλλά δεν τα κατάφεραν.
Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, λίγο μετά την φονική επίθεση ο 42χρονος είπε σε έναν μάρτυρα, που από την ένορκη κατάθεση προκύπτει πως ήταν ο ένας αδερφός της 38χρονης, πως την σκότωσε επειδή «δεν σταματούσε να γελά σε βάρος μου».
Επίσης ο άντρας φέρεται να είπε πως την χτύπησε «στην αρχή με κλειστή γροθιά, πως είδε αίμα και μετά χτύπησε ακόμη μια φορά» αλλά δήλωσε από εκεί και έπειτα δεν θυμάται απολύτως τίποτα. «Η ζωή μου τελείωσε», είπε στους αστυνομικούς.
Η οικογένεια από την Σάντα Κλάρα της Γιούτα είχε ξεκινήσει από το Σιάτλ της Ουάσιγκτον για μια κρουαζιέρα μιας εβδομάδας μαζί με 3.400 ακόμη επιβάτες. Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο εδώ και 20 χρόνια. Ο 42χρονος είναι αντιμέτωπος με ισόβια, πρόστιμο μέχρι και 250.000 ευρώ ή και τα δύο.
Πηγή: http://www.lifo.gr/now/world/270205/ipa-skotose-tin-gynaika-toy-se-kroyaziera-epeidi-zitise-diazygio-me-ta-paidia-stin-diplani-kampina
Σταμάτης Σπανουδάκης: Υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό ο συνθέτης - Αναβάλλει τη συναυλία στο Μεσολόγγι
Ο αγαπημένος συνθέτης ζήτησε συγνώμη από το κοινό και υποσχέθηκε να επιστρέψει στη σκηνή μόλις του το επιτρέψει η υγεία του.

Κβαντική ιατρική: Ο Γεωργιάδης ζητά έλεγχο της Καρυστιανού για όσα γράφει στο site της
Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ο ίδιος ελεγκτική αρμοδιότητα και αναφέρθηκε ξανά στην υπόθεση του ξυλολίου στα Τέμπη.

Ιωάννινα: Πολίτες έσωσαν 46χρονο που έπεσε στη λίμνη Παμβώτιδα - Νοσηλεύεται σε κλινική
Περαστικοί έπεσαν στα νερά για να τον βγάλουν, το ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων και η ΕΛ.ΑΣ. διερευνά τις συνθήκες του περιστατικού.

Αντρος Τάουνσεντ: Τον πάτησε οδοστρωτήρας σε γήπεδο - Η απίστευτη αντίδραση στο ατύχημα
Ο Αγγλος ποδοσφαιριστής γλίτωσε από σοβαρό τραυματισμό κατά τη διάρκεια προθέρμανσης στο πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης, ενώ αγωνίστηκε κανονικά στον αγώνα.

Βρετανία: Τρεις αδελφές πνίγηκαν 48 ώρες αφού πήγαν στη λίμνη όπου χάθηκε η μητέρα τους
Οι σοροί των γυναικών εντοπίστηκαν σε παραλία, με την αστυνομία να αποκλείει την εγκληματική ενέργεια και τις συγγενείς να συνδέουν το γεγονός με τον χαμό της μητέρας τους το 2010.

Κέρκυρα: Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω σκουπιδιών
Η κρίση ξέσπασε επειδή έληξε η σύμβαση του Δήμου με τον ΧΥΤΗ και τα απορρίμματα συσσωρεύονται στους δρόμους.

Γιώργος Μαζωνάκης: Τρισάγιο και μνημόσυνο στη Σητεία, στο σπίτι του στους Πεύκους
Ο δήμαρχος Σητείας μίλησε για «ένα δικό μας παιδί», καθώς η τοπική κοινωνία αποχαιρέτησε τον καλλιτέχνη στον «θεραπότοπό» του.

Μαζωνάκης: Το νοσοκομείο «Ελπίς» διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου
Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από τις ανακριτικές αρχές να ελέγξουν τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων, μετά τις φήμες περί κυβερνητικής παρέμβασης.

Μαζωνάκης: Ο Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση στην ώρα θανάτου - «Να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα»
Ο υπουργός Υγείας καταγγέλλει τις συνωμοσιολογικές θεωρίες και καλεί τις αρχές να ελέγξουν τα τηλέφωνα του διοικητή του «Ελπίς» και των γιατρών του ΕΚΑΒ.

Θανατηφόρος ξυλοδαρμός στη Βουλιαγμένη: 82χρονος έχασε τη ζωή του μετά από καβγά για ξαπλώστρα
Ο ηλικιωμένος διακομίστηκε στο Ασκληπιείο Βούλας όπου κατέληξε από τα τραύματά του, ενώ στον ξυλοδαρμό φέρεται να συμμετείχε και 21χρονη γυναίκα.

Βριλήσσια: Κίνδυνος να χάσει το νεφρό του 14χρονος μετά από ξυλοδαρμό από συμμαθητή του
Συνελήφθησαν ο ανήλικος δράστης και η μητέρα του, ο 14χρονος αναμένεται σήμερα ενώπιον της Δικαιοσύνης

Τελευταίο αντίο στη Μαργαρίτα Παπανδρέου - Η κηδεία της στο Α’ Νεκροταφείο
Οικογένεια, φίλοι και πολιτικοί αποχαιρετούν τη γυναίκα-μαχήτρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρώην σύζυγο του ιστορικού ηγέτη

Χαλκιδική: Κατέληξε ο 17χρονος που είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή στο σχολείο του
Ο έφηβος έδωσε μάχη 24 ώρες στη Μονάδα Στεφανιαίας Νόσου του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μετά από επτά απινιδώσεις σε σχολείο, ασθενοφόρο και Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας.

Ξυλοδαρμός σε κατάστημα της Βιρτζίνια: Νεκρός 77χρονος από τους γονείς ανήλικης υπαλλήλου
Οι γονείς κρατούνται χωρίς εγγύηση για ανθρωποκτονία β` βαθμού, ενώ η έφηβη κόρη τους βρίσκεται σε κέντρο κράτησης ανηλίκων στο Νόρφολκ.

ΑΑΔΕ: Πωλούνται κατασχεμένα ακίνητα χωρίς πλήρη εξόφληση χρέους – Τουλάχιστον 25% στην Εφορία
Με απόφαση της ΑΑΔΕ οι οφειλέτες ζητούν άρση κατάσχεσης μέσω myAADE, ώστε ο συμβολαιογράφος να αποδίδει μέρος του τιμήματος απευθείας στο Δημόσιο.

Μαζωνάκης: Βίντεο δείχνει τον γιατρό της υπόθεσης να εκπαιδεύει Φιλιππινέζα γιατρό σε βλαστοκύτταρα στην Καρνεάδου
Η Φιλιππινέζα γιατρός, που εργάζεται σε κλινική αναγεννητικής ιατρικής στις Φιλιππίνες, ευχαρίστησε τον γιατρό για την εκπαίδευση στις 20 Μαΐου, λίγους μήνες πριν τον θάνατο του τραγουδιστή.

Διασώστης ΕΚΑΒ για Μαζωνάκη: «Ο απινιδωτής δεν λειτουργούσε - Δεν μας έδωσαν καμιά πληροφορία»
Οι γιατροί ανέφεραν ότι δεν πρόλαβαν να κάνουν περισσότερα, ενώ δεν παρείχαν σημαντικές πληροφορίες στους διασώστες

Ανήλικες ξυλοκόπησαν με κλωτσιές και μπουνιές και έστειλαν στο νοσοκομείο 13χρονη στη Θεσσαλονίκη
Ο λόγος της επίθεσης δεν έχει αποσαφηνιστεί, ωστόσο εκτιμάται ότι πρόκειται για ζήτημα ερωtικής αντιζηλίας

Μεντβέντεφ: «Τα ευρωπαϊκά καθάρματα καταλαβαίνουν μόνο την ωμή βία»
Η Ευρώπη κατανοεί μόνο τη γλώσσα της ισχύος, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας

Συναγερμός στην Ευρώπη για κλιμάκωση του πολέμου και των υβριδικών επιθέσεων από τον Πούτιν
Ετοιμάζεται για «σιωπηρή επιστράτευση» 300.000 Ρώσων

Αδελφός πριγκίπισσας Νταϊάνα: «Λέω την αλήθεια» για τον «σχεδόν χαρούμενο» Κάρολο μετά τον θάνατο της
Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ απάντησε ότι η θλίψη μπορεί να «διαστρεβλώνει τις αναμνήσεις», ενώ ο κόμης Σπένσερ αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες από το βιβλίο του για την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Χανιά: Πυροβολισμοί με αεροβόλο σε σχολείο εν ώρα μαθήματος
Τι μεταφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης

Γιώργος Μαζωνάκης: Λουλούδια και μηνύματα έξω από το σπίτι του γνωστού τραγουδιστή
Συγκινημένοι παραμένουν γείτονες και πολίτες από την ξαφνική απώλεια

Κόκκινο τριαντάφυλλο άφησε η Μάγδα Φύσσα στο μνημείο του Παύλου, σε εξέλιξη συγκέντρωση στο Κερατσίνι, βίντεο και φωτογραφίες
Συγγενείς, φίλοι, άνθρωποι που γνώριζαν τον Παύλο Φύσσα αλλά και πλήθος κόσμου που συγκλονίστηκε από τη δολοφονία, η οποία σημειώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου συμμετέχουν στη συγκέντρωση

OpenAI: Το AI της Anthropic χάκαρε τα συστήματά της μέσα σε 3 ώρες
Η εξωτερική δοκιμή ασφαλείας της startup Hacktron AI εντόπισε κενό στο σύστημα Discourse που συνδέει λογαριασμούς ChatGPT και Codex.

Η Θέουτα «βράζει» ξανά: Σοβαρά επεισόδια, χιλιάδες μετανάστες στους δρόμους για μια θέση στον νέο καταυλισμό, βίντεο
Οι ισπανικές αρχές ξεκίνησαν τη μεταφορά ανθρώπων που διέμεναν επί εβδομάδες στις παραλίες - Περίπου 13.000 μετανάστες παραμένουν στον ισπανικό θύλακα

«Η αγωνία του κ. Παπανδρέου»: Η επιστολή-παρέμβαση της Μαργαρίτας Παπανδρέου στη μεγάλη πολιτική κρίση του 1965
Το καλοκαίρι του 1965 η σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου πέρασε στην πρώτη γραμμή

«Υπερασπίστηκα τη μαμά μου»: 7χρονος κατηγορείται ότι μαχαίρωσε και σκότωσε τη θεία του στο Παρίσι
Η 50χρονη γυναίκα φέρεται να είχε άγρια διαμάχη με την αδελφή της, η οποία την φιλοξενούσε σπίτι της - «Εγώ το έκανα. Δεν θέλω να πάω φυλακή. Δεν θέλω να βάλετε τη μαμά μου στη φυλακή», είπε ο ανήλικος στις Αρχές

Νέος Κόσμος: Η γειτονιά της Αθήνας είναι πρώτη πιο cool στην Ευρώπη και 3η στον κόσμο λέει το Time Out
Η αθηναϊκή γειτονιά ξεπερνά Ρώμη, Παρίσι και Βαλένθια στη λίστα των 40 πιο δημιουργικών περιοχών του πλανήτη για το 2026

«Απλώς ρωτήστε το Grok»: Πώς η Μπόκο Χαράμ χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη των μεγάλων εταιρειών για να κατασκευάζει βόμβες
Η Μπόκο Χαράμ περνά στη νέα εποχή του τζιχάντ: Υψηλή τεχνολογία, AI και μια νέα γενιά εκπαιδευμένων μαχητών

Ένα εκατομμύριο αρχεία, αγνοούμενες και βίντεο με στραγγαλισμό γυναίκας: Το σπίτι του τρόμου βρέθηκε στην Φιλαδέλφεια
Μια σύλληψη, η πλαστή ταυτότητα μιας αγνοούμενης και ένα σπίτι γεμάτο σκληρούς δίσκους, χημικά και φωτογραφίες οδήγησαν σε μία από τις πιο σκοτεινές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Νέες πληροφορίες για τη βλάβη στην «Αγία Σοφία» - Τι προκάλεσε τους καπνούς
Η βλάβη σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε πυκνωτή αντιστάθμισης, με τους συρμούς να μη σταματούν προσωρινά στον σταθμό.

Τα Νόμπελ ανεβάζουν το χρηματικό έπαθλο στα 12 εκατ. σουηδικές κορόνες
Κάθε φετινό βραβείο θα συνοδεύεται από 12 εκατ. σουηδικές κορόνες, περίπου 1,22 εκατ. δολάρια. Η αύξηση ανακοινώνεται τη χρονιά που συμπληρώνονται 125 χρόνια από την πρώτη απονομή των Νόμπελ.

Όχλος επιτέθηκε σε φοιτήτριες του York College - Ξυλοκοπήθηκαν μέχρι αναισθησίας
Η βία ξέσπασε κατά τη διάρκεια παράνομου αγώνα δρόμου έξω από την πανεπιστημιούπολη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει καμία σύλληψη.

Ινδία: Νεόνυμφη τυλίχθηκε στις φλόγες σε μπάρμπεκιου
Το ζευγάρι έκανε διακοπές σε κατάλυμα, όταν, σύμφωνα με τον άνδρα, ένας υπάλληλος έριξε άγνωστο εύφλεκτο υγρό στη φωτιά, προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό της γυναίκας.

Saudi Aramco: Παγώνει τις παραδόσεις πετρελαίου σε ευρωπαϊκά διυλιστήρια για τον επόμενο μήνα
Η Σαουδική Αραβία διέκοψε προσωρινά τον εφοδιασμό πελατών στην Ευρώπη - Ανησυχία για τις επιπτώσεις στις αγορές μετά το πλήγμα στον αγωγό East - West, αναζητούνται εναλλακτικές προμήθειες

Μεγάλη φωτιά στου Ρέντη - Καίγονται λάστιχα και παλέτες
Η φωτιά καίει σε υπαίθριο χώρο με απορρίματα - Πυκνός κμαύρος καπνός έχει καλύψει την περιοχή

Ρώμη: 13χρονος μαθητής μαχαίρωσε καθηγήτρια σε σχολείο και επιχείρησε να κάνει live stream
Η καθηγήτρια δέχθηκε πρώτα επίθεση με σπρέι πιπεριού πριν τη μαχαιρώσει ο ανήλικος, ενώ συμμαθητές του τον εμπόδισαν να μεταδώσει τη σκηνή στο Telegram.

Κίνα και Πακιστάν πιέζουν το Ιράν: Ζητούν τον έλεγχο των Χούθι μετά το αίτημα του Ριάντ
Σύμφωνα με διεθνή μέσα, Πεκίνο και Ισλαμαμπάντ παρεμβαίνουν στην Τεχεράνη για τον τερματισμό των επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα προκειμένου να προστατευτούν οι ενεργειακές οδοί

Πολωνία: Ο Τουσκ προειδοποιεί για ρωσική επίθεση με drones σε χώρα του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τουσκ κάνει λόγο για ρωσικό σχέδιο να στηθεί «τυχαίο» χτύπημα ώστε να παραλύσει την άμυνα της Συμμαχίας.










