
Τρεις νέοι σταθμοί αναμένεται να παραδοθούν μέσα στις επόμενες μέρες, φέρνοντας τη γραμμή 3 του Μετρό λίγο πιο κοντά στην ολοκλήρωσή της.
Συγκεκριμένα σε εμπορική λειτουργία θα τεθούν την ερχόμενη Τρίτη 7 Ιουλίου, οι νέοι σταθμοί, «Αγ. Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια».
Σύμφωνα με ενημέρωση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνίων, την ίδια ημέρα θα τεθεί σε ισχύ ο ανασχεδιασμός λεωφορειακών γραμμών στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, Περάματος και Πειραιά, με στόχο την διαλειτουργικότητα του δικτύου των οδικών συγκοινωνιών με τους νέους σταθμούς της γραμμής 3 του μετρό.
Οι νέοι σταθμοί δεν θα διαθέτουν πύλες ηλεκτρονικού εισιτηρίου αλλά μόνο ακυρωτικά μηχανήματα, παρόμοια με αυτά που έχουν τοποθετηθεί εντός των λεωφορείων. Μέσω των σταθμών αυτών θα εξυπηρετούνται ημερησίως πάνω από 60.000 επιβάτες.
Ο σταθμός της «Αγ. Βαρβάρας» βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Ελεούσας, του «Κορυδαλλού» στην πλατεία Ελευθερίας και της «Νίκαιας» στην πλατεία Αγ. Νικολάου.
Οι τρεις νέοι σταθμοί εκτιμάται ότι θα εξυπηρετούν ημερησίως 60.000 επιβάτες, αριθμός που θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο το 2022, όταν ολοκληρωθεί η επέκταση έως τον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» του Πειραιά.
Οι συχνότητες διέλευσης των συρμών στους τρεις νέους σταθμούς
Η συχνότητα των δρομολογίων της ΣΤΑΣΥ στις ώρες αιχμής (07.30-17.30) στο τμήμα Αιγάλεω - Δουκίσσης Πλακεντίας θα είναι 4 λεπτά, και στο τμήμα Αιγάλεω - Νίκαια θα είναι 8 λεπτά. Το πρώτο δρομολόγιο από τον σταθμό Νίκαιας, θα ξεκινά στις 05.30 το πρωί και το τελευταίο στις 12.05 το βράδυ. Η απόσταση από τη Νίκαια στο Σύνταγμα θα καλύπτεται σε 14 λεπτά και από τη Νίκαια στο Αεροδρόμιο σε 55 λεπτά.
Με την επέκταση κατά 4 χιλιόμετρα έως την Νίκαια, η γραμμή 3 του μετρό θα έχει 24 σταθμούς που θα φτάσουν τους 27 το 2022, με την προσθήκη των σταθμών «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο».
Με την λειτουργία των τριών αυτών σταθμών θα μειωθεί σημαντικά ο χρόνος που απαιτείται για τη μετάβαση στο κέντρο της Αθήνας, αλλά θα υπάρξει και μείωση της κυκλοφοριακής επιβάρυνσης τόσο στις περιοχές αυτές όσο και στο κέντρο της πόλης.
Για παράδειγμα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η απόσταση από τον Κορυδαλλό στο Σύνταγμα δεν θα ξεπερνά τα 20 λεπτά με τη χρήση του Μετρό, όταν τώρα με το αυτοκίνητο σε συνθήκες αιχμής απαιτείται περισσότερη από μία ώρα.
Η επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό αποτελείται από σήραγγα μήκους περίπου 7,55 χλμ., και συνολικά έξι νέους σταθμούς («Αγ. Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιάς», «Δημοτικό Θέατρο»).
Αλλαγές και σε γραμμές λεωφορείων στην περιοχή
Οι συγκοινωνιακές παρεμβάσεις που αφορούν την ΟΣΥ βασίζονται αφενός σε τροποποιήσεις γραμμών, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα νέων μετεπιβιβάσεων και αφετέρου στην ίδρυση νέας γραμμής που θα διασυνδέει τον δήμο Πειραιά με το δίκτυο του μετρό.
Η αναδιαμόρφωση των γραμμών χωρίζεται σε δυο φάσεις: Η πρώτη φάση που θα υλοποιηθεί με την έναρξη λειτουργίας των τριών νέων σταθμών, προβλέπει άμεσες παρεμβάσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν μετά το πρώτο διάστημα λειτουργίας των σταθμών. Στη συνέχεια και σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα αξιολογηθεί η διαμορφωθείσα κατάσταση και ο Οργανισμός θα προχωρήσει στη δεύτερη φάση ανασχεδιασμού, ανάλογα με τις ανάγκες, για τη βέλτιστη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των περιοχών αυτών.
Πιο αναλυτικά, για την πρώτη φάση έχουν σχεδιαστεί οι εξής παρεμβάσεις:
- Δημιουργία μίας νέας γραμμής (γραμμή 900 Πειραιάς - Στ. Μετρό Νίκαια) που θα συνδέει τον δήμο Πειραιά με τον σταθμό του μετρό «Νίκαια». Η νέα γραμμή θα ακολουθεί τη διαδρομή: Πλ. Καραϊσκάκη, Ακτή Καλλιμασιώτη, Ακτή Κονδύλη, Αιτωλικού, Δερβενακίων, Τζαβέλα, Γ. Γρεβενών, Λαοδικείας, Αιγάλεω, Ακτή Κονδύλη, Ακτή Καλλιμασιώτη, πλ. Καραϊσκάκη. Η νέα γραμμή οδηγεί στην κατάργηση της γραμμής 847 Νεάπολη - Πειραιάς Β', αφού η διαδρομή της καλύπτεται από τις νέες διαδρομές των γραμμών 800 Νίκαια - Πειραιάς, 827 Πειραιάς - Γ΄ Νεκροταφείο - 'Ασπρα Χώματα και 846 Νεάπολη - Πειραιάς Α'.
- Διατήρηση της σύνδεσης του δήμου Πειραιά με τους δήμους Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Νίκαιας - Α.Ι. Ρέντη, Κορυδαλλού και Αγίας Βαρβάρας μέσω βασικών γραμμών που κινούνται στον άξονα βορρά - νότου, δημιουργώντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα μετεπιβίβασης στις γραμμές που θα κινούνται επί των κύριων οδικών αξόνων (Π. Ράλλη και Γρ. Λαμπράκη), με κατεύθυνση προς τους νέους σταθμούς μετρό.
- Τροποποίηση ομάδας γραμμών, που συνδέουν σήμερα τους δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας - Α.Ι. Ρέντη, Κορυδαλλού, Περάματος και Αγίας Βαρβάρας με τους δήμους Πειραιά και Αθηναίων, και μετατροπή τους σε τροφοδοτικές γραμμές των νέων σταθμών μετρό, δίνοντας την δυνατότητα μετεπιβίβασης, είτε στο δίκτυο μετρό, είτε στο δίκτυο υφιστάμενων γραμμών λεωφορείων για τη σύνδεση με Πειραιά και Αθήνα.
- Οι λεωφορειακές γραμμές που τροποποιούνται είναι οι γραμμές 800 (Νίκαια - Πειραιάς), 806 (Κορυδαλλός - Στ. Αιγάλεω), 809 (Σχιστό - Κορυδαλλός - Πειραιάς Α'), 820 (Κερατσίνι - Σταθμός Αιγάλεω), 827 (Πειραιάς - Γ΄ Νεκροταφείο - 'Ασπρα Χώματα), 828 (Πειραιάς - 'Ασπρα Χώματα - Γ΄ Νεκροταφείο), 837 ('Ανω Αγ. Βαρβάρα - Στ. Αγ. Μαρίνα), 846 (Νεάπολη - Πειραιάς Α'), Β18 (Ομόνοια - Πέραμα μέσω Π. Ράλλη) και Γ18 (Ομόνοια - Πέραμα μέσω Γρ. Λαμπράκη).
Σημειώνεται ότι για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, πέρα από τα εκδοτήρια εισιτηρίων στους τρεις νέους σταθμούς της ΣΤΑΣΥ και στο δίκτυο της ΟΣΥ, λειτουργούν 115 σημεία πώλησης και επαναφόρτισης εισιτηρίων σε περίπτερα και καταστήματα ψιλικών στην ευρύτερη περιοχή.
Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/1023339/nikaia-sudagma-se-14-lepta-anoigoun-tin-triti-3-neoi-stathmoi-tou-metro/
Οδηγοί ταξί στο Αφγανιστάν φτιάχνουν αυτοσχέδια air condition στα αυτοκίνητα για να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα
Η φετινή άνοιξη στο Αφγανιστάν ήταν η πιο ζεστή στην ιστορία της χώρας

Τζορτζ Τσούνης: Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα
Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην χώρα μας, Τζορτζ Τσούνης, μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA, εξήρε τον χαρακτήρα της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, τονίζοντας ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις θα φτάσουν στο καλύτερο επίπεδο

Περιστέρι: Βίντεο ντοκουμέντο από άγριο ξυλοδαρμό σε βάρος 24χρονου
«Φοβήθηκα ότι μπορεί να με σκοτώσουν»

Τραγωδία στο Αγρίνιο: Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το δίχρονο παιδί του
Το περιστατικό φέρεται να συνέβη σε χώρο όπου ο πατέρας πάρκαρε το αυτοκίνητο

Πυρκαγιά στο Γκραν Κάνιον: Εξαπλώνεται ραγδαία
Απομακρύνονται οι τουρίστες - Έχει κάψει περισσότερα από 4.000 στρέμματα βορειότερα

Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη
Όπως πιστεύεται η επίθεση σημειώθηκε αργά το βράδυ, ώστε οι δράστες να μην γίνουν αντιληπτοί από τους περίοικους

Σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ δυτικά των Στροφάδων
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στα 42 χιλιόμετρα δυτικά των Στροφάδων

Εντοπίστηκε νεκρό αρκουδάκι από πυροβόλο όπλο στην Καστοριά
Η λαθροθηρία εξακολουθεί να αποτελεί μείζον πρόβλημα

Ειρήνη Μουρτζούκου: «Θα την βάλουν φυλακή, και τι έγινε; Θα καλοπερνάει», λέει η μητέρα της
«Δεν παύει να αγαπάω το παιδί μου», παραδέχθηκε

Καστοριά: Πυροβόλησαν και σκότωσαν αρκουδάκι 6 μηνών
Πρόκειται για την τρίτη αρκούδα που εντοπίζεται νεκρή τους τελευταίους τρεις μήνες στην Π.Ε. Καστοριάς

Ρόδος: 18χρονη Γερμανίδα κατήγγειλε 19χρονο Ολλανδό για βιασμό - Οι διαφορετικές εκδοχές τους
Γιατί η κοπέλα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη

Μάνδρα: Οδηγός φορτηγού χτύπησε με σκεπάρνι στο κεφάλι συνάδελφό του ενώ περίμεναν να ξεφορτώσουν
Το 50χρονο θύμα μεταφέρθηκε τραυματισμένο στο Τζάνειο, ενώ ο 58χρονος δράστης αναζητείται

Λιβύη και Τουρκία ενισχύουν τη στρατιωτική τους συνεργασία
Νέα συμφωνία για εκπαίδευση και υποστήριξη

Τεράστια διάκριση για το παιδί-θαύμα του ελληνικού τένις: Στα ημιτελικά του Wimbledon ο Παγώνης
Μία τεράστια νίκη πέτυχε ο Ραφαήλ Παγώνης, κερδίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Wimbledon U14!

«Φως στο Τούνελ»: Η Αγγελική Νικολούλη επιστρέφει απόψε με έκτακτη εκπομπή για την Μουρτζούκου
Μετα τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση

Τροχαίο ατύχημα με τρία οχήματα στη λεωφόρο Ποσειδώνος
Δυσχέρεια στην κυκλοφορία στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Αθήνα - Ένας τραυματίας

Φωτιά τώρα στις Νεραντζιές Αιγίου –Ήχησε το 112
Στο σημείο επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα - Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο

Ψηφίστηκε η τροπολογία για το μεταναστευτικό με 177 «ναι» - Πλεύρης: Τέρμα το παραμύθι με τις μωρομάνες
«Όχι» στην τροπολογία ψήφισαν 74 βουλευτές και 42 επέλεξαν το «παρών» - Σύγκρουση στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Συγκλονιστικό βίντεο: Κροκόδειλος αρπάζει και μεταφέρει το άψυχο σώμα 15χρονου
Το αγόρι ψάρευε στις όχθες ποταμού

Δωρεάν η φαρμακευτική αγωγή για την παχυσαρκία από Σεπτέμβριο - Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι
Η αγωγή θα συνοδεύεται από διατροφική παρακολούθηση και άσκηση

Βόλος: Ανδρας έπεσε νεκρός ενώ περπατούσε στην παραλία
Αμεση ήταν η αντίδραση πολιτών που βρίσκονταν στο σημείο

Δολοφονία Δουρουντάκη: Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση 51χρονος
Επί τρεις μήνες περίπου οι αρχές πραγματοποίησαν εντατικές έρευνες σε όλο σχεδόν τον νομό σε στεριά

Πατέρας στο Πακιστάν σκότωσε την 16χρονη κόρη εξαιτίας του TikTok
Ο πατέρας σκότωσε την 16χρονη επειδή αρνήθηκε να κλείσει τον λογαριασμό της στην δημοφιλή πλατφόρμα

Φρίκη στις ΗΠΑ: Κόρη αρχηγού αστυνομίας τον κατηγορεί για «τελετουργική» κακοποίηση - Σατανιστική αίρεση, μάσκες και «παιχνίδια θανάτου»
Η κόρη ενός αρχηγού της αστυνομίας του Νιου Τζέρσεϊ ισχυρίζεται ότι τη βίαζε επανειλημμένα για περισσότερο από μια δεκαετία στο πλαίσιο μιας «τελετουργικής» αίρεσης

ΗΠΑ: Έκλεψε εκατομμύρια από τα σπίτια των πλουσίων - Τώρα αποκαλύπτει το λάθος των «θυμάτων» της
Η 40χρονη σήμερα Τζένιφερ, πρώην διαρρήκτρια μοιράζεται την εμπειρία της και δίνει συμβουλές σε ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών

Μεταναστευτικό: 507 οι αλλοδαποί που διασώθηκαν στη Γαύδο – Οι 420 ήταν άνδρες – Οχτώ οι διακινητές
Η ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος σχετικά με επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση των 515 αλλοδαπών, νότια της Γαύδου.

Τραγωδία στην Ιταλία: 17χρονος βρήκε φρικτό θάνατο θαμμένος στην άμμο
Ο έφηβος έχασε τη ζωή του, εγκλωβισμένος σε μια αυτοσχέδια τρύπα που είχε σκάψει στην άμμο

Καλλιθέα: Οδηγούσε σχεδόν σε κωματώδη κατάσταση - Συνελήφθη μετά από σφοδρή σύγκρουση
Ο 40χρονος οδηγούσε έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, αδιαφορώντας τελείως για τη ζωή των συνανθρώπων του

Τραγωδία στο Πήλιο: Πνίγηκε 32χρονος τουρίστας, ενώ κολυμπούσε
Πλήρωμα του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον άνδρα και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Φωτιά σε διαμέρισμα στη λεωφόρο Ποσειδώνος - Δείτε βίντεο
Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Έγκλημα στη Ροδόπη: Συνελήφθη η 21χρονη που δολοφόνησε 66χρονο στο χωριό Κάρδαμο
Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν θύτης και θύμα έχουν κάποια συγγενική σχέση

Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που βρέθηκε στο σπίτι του εκρηκτικός μηχανισμός
Τον μηχανισμό εντόπισε ο κηπουρός της πολυκατοικίας

Γλυκά Νερά: Πέθανε ο 48χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από ανηλίκους
Δεν τα κατάφερε ο 48χρονος να παραμείνει στη ζωή

Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε σπίτι πασίγνωστου δημοσιογράφου στο Νέο Ψυχικό
Την έρευνα έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία

Δολοφονία στη Ροδόπη: 21χρονη μαχαίρωσε 66χρονο μετά από καυγά
Η κατηγορούμενη είχε έντονο διαπληκτισμό με το θύμα και αμέσως μετά τη δολοφονία τράπηκε σε φυγή

Δίκη Κυριακής Γρίβα: Ανατρίχιασε η μητέρα της – «Περιμένω να περάσουν τα 3 χρόνια για να λιώσει»
Η ένταση την ώρα που κατέθετε η μητέρα του κατηγορούμενου

Μωβ Μέδουσες: Αυξάνονται τα περιστατικά - Πέντε ανήλικα παιδιά στο νοσοκομείο Χαλκίδας
Σύμφωνα με τις πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες σε αρκετά φαρμακεία της περιοχής σημειώνεται αύξηση στη ζήτηση για αντιισταμινικά και καταπραϋντικές κρέμες

Κυριακή Γρίβα: Χαμός στη δίκη, εκσφενδονίστηκαν μπουκάλια
Τα τατουά και τα πρώτα λόγια του κατηγορούμενου που ακούστηκαν στο δικαστήριο

Σοκ στο Ίλιον: 20χρονος έβαλε φωτιά σε 16χρονο με αντισηπτικό
Ο ανήλικος μαθητής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παίδων

Απόφαση - ορόσημο: H Ρωσία κατέρριψε την πτήση MH17 της Malaysia Airlines με 298 επιβαίνοντες
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταλογίζει στη Ρωσία την ευθύνη για την κατάρριψη της πτήσης MH17 με 298 επιβαίνοντες, το 2014
