Διαβάστε τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της εφημερίδας
New York Times: Χαμός στο πολιτικό σκηνικό μετά την αποκάλυψη ότι ο Τραμπ έκανε φοροδιαφυγή
New York Times: Χαμός στο πολιτικό σκηνικό μετά την αποκάλυψη ότι ο Τραμπ έκανε φοροδιαφυγή - Διαβάστε τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της εφημερίδας

Η δημοσιοποίηση μέρους των φορολογικών αρχείων του Ντόναλντ Τραμπ και η αποκάλυψη ότι υπήρξαν χρονιές στις οποίες πλήρωσε μόλις... 750 δολάρια σε ομοσπονδιακούς φόρους είναι μία από τις μεγαλύτερες «βόμβες» που έχουν σκάσει ποτέ στην τελική ευθεία αμερικανικών εκλογών.

Λίγες ώρες πριν το πρώτο debate των δύο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ, δηλαδή του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν, το δημοσίευμα της έγκυρης εφημερίδας έρχεται να καταφέρει ένα ακόμα πλήγμα στον Αμερικανό πρόεδρο, που βρίσκεται ήδη στο «στόχαστρο» για τα λάθη και τις παραλείψεις του στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού στη χώρα του.

Σύμφωνα με την Guardian, που συνοψίζει τα ευρήματα-φωτιά του ρεπορτάζ των NYT σε έξι βασικά σημεία, τα φορολογικά αρχεία του Αμερικανού προέδρου αποτελούσαν εδώ και πολύ καιρό «απιαστο όνειρο» για τους πολιτικούς συντάκτες στις ΗΠΑ αλλά και για εισαγγελείς στο κυνήγι αποδείξεων για παρατυπίες.

Στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος περίμεναν με ανυπομονησία τη στιγμή που θα έρχονταν στο φως, καθώς πίστευαν ότι θα μπορούσαν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ήττα του Τραμπ στις επικείμενες αμερικανικές εκλογές. Και πράγματι, οι Times της Νέας Υόρκης, με τις αποκαλύψεις τους, έχουν ήδη προκαλέσει σεισμό στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, δίνοντας στον Μπάιντεν ένα ακόμη πολύτιμο όπλο πριν αναμετρηθεί με τον Τραμπ στο Οχάιο, στο πρώτη τους δημόσια προεκλογική αναμέτρηση.

Ο Τραμπ πληρώνει ελάχιστους φόρους

Σύμφωνα με τους Times, ο Τραμπ δεν κατέβαλε ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος τα 11 από τα 18 χρόνια που βρέθηκαν στο μικροσκόπιο της εφημερίδας. Το 2017, αφού έγινε πρόεδρος, κατέβαλε μόλις 750 δολάρια, κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ μαίνεται συχνά κατά του φορολογικού συστήματος στις ΗΠΑ και προωθεί περικοπές που οι επικριτές του ισχυρίζονται ότι βοηθούν μόνο τους πλουσίους και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Συγκρίνοντας τον Τραμπ με τους προκατόχους του στο αξίωμα του προέδρου, οι Times αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Τζορτζ Γ. Μπους πλήρωναν σχεδόν κάθε χρονιά πάνω από 100.000 δολάρια σε φόρους».

Ένας μαραθώνιος έλεγχος, πιθανώς τεράστιου κόστους

Ο Τραμπ εμπλέκεται σε μια διαδικασία φορολογικού ελέγχου με την IRS, η οποία ξεκίνησε πριν από περίπου μια δεκαετία και αφορά στην επιστροφή φόρου ύψους 72,9 εκατομμυρίων δολαρίων που διεκδίκησε, και εισέπραξε, έχοντας προηγουμένως δηλώσει τεράστιες ζημιές. Μια απόφαση εις βάρος του μπορεί να του κοστίσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τους Times.

«Το 2011, η IRS ξεκίνησε να εξετάζει την νομιμότητα της επιστροφής. Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, η υπόθεση παραμένει ανεπίλυτη, για άγνωστους λόγους, και υπάρχει πιθανότητα να καταλήψει σε ομοσπονδιακό δικαστήριο» αναφέρει η εφημερίδα, εξηγώντας ότι αυτό σημαίνει ότι μπορεί να γινει ζήτημα δημόσιου ενδιαφέροντος, με τα στοιχεία της προσβάσιμα από το κοινό.

Η Ιβάνκα βοηθάει στην μείωση του φορολογικού φορτίου του Τραμπ

Η μεγαλύτερη κόρη του Αμερικανού προέδρου, παράλληλα με την εργασία της ως υπάλληλος στον όμιλο Τραμπ, φαίνεται πως έλαβε «αμοιβές συμβουλευτικών υπηρεσιών», που βοήθησαν στη μείωση των φόρων που κατέβαλε η οικογένεια, σύμφωνα με τους Times. Αυτή η αποκάλυψη μπορεί να αμαυρώσει ακόμα περισσότερο τη φήμη της Ιβάνκα Τραμπ, της υψηλόβαθμης συμβούλου του Λευκού Οίκου που είναι παντρεμένη με τον επίσης σύμβουλο του Τραμπ Τζάρεντ Κούσνερ. Ο Κούσνερ προσπαθεί συχνά να κρατήσει απόστάσεις από τα σκάνδαλα που πλήττουν κατά καιρούς την κυβέρνηση του πεθερού του, σύμφωνα με την Guardian, ενώ και η ίδια η Ιβάνκα πιστεύεται ότι τρέφει υψηλές πολιτικές φιλοδοξίες μετά την αποχώρηση του πατέρα της από το οβάλ γραφείο.

Όπως αναφέρουν οι Times, «τα ιδιωτικά αρχεία του Τραμπ δείχνουν ότι η εταιρεία του πλήρωσε κάποτε αμοιβή $747.622 σε ανώνυμο σύμβουλο για ξενοδοχειακά πρότζεκτ στη Χαβάη και το Βανκούβερ, στη Βρετανική Κολομβία. Οι φόρμες δημοσιοποίησης στοιχείων της Ιβάνκα Τραμπ - τις οποίες συμπλήρωσε όταν έγινε μέλος του προσωπικού του Λευκού Οίκου το 2017 – δείχνουν ότι εισέπραξε ένα πανομοιότυπο ποσό μέσω συμβουλευτικής εταιρείας της οποίας ήταν συνιδιοκτήτρια».

Οι επιχειρήσεις του Τραμπ «αιμορραγούν»

Το ρεπορτάζ των Times είναι αδυσώπητο στην αξιολόγησή του για τις επιχειρήσεις του Τραμπ, για τις οποίες ο ίδιος κομπάζει συνεχώς, χτίζοντας το ίματζ του πετυχημένου επιχειρηματία και της διάνοιας των business πάνω στην υποτιθέμενη επιτυχία τους. «Οι βασικές επιχειρήσεις του Τραμπ - από τα γήπεδα γκολφ του μέχρι ξενοδοχείο του στην Ουάσινγκτον - αναφέρουν ζημιές εκατομμυρίων, αν όχι δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο», γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από το 2000 ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αναφέρει ζημιές που ξεπερνούν τα $315 εκατομμύρια δολάρια από τα γήπεδα γκολφ, με μεγάλο μέρος του ποσού να πηγάζει από το θέρετρο Trump National Doral στην Φλόριντα. Το ξενοδοχείο του στην Ουάσινγτον, που άνοιξε το 2016 και έχει αποτελέσει αντικείμενο έντονης συζήτησης αναφορικά με το αν παραβιάζει ή όχι τους κανόνες δεοντολογίας για ομοσπονδιακά αξιώματα, έχει καταγράψει ζημιές άνω των 55 εκατομμυρίων δολαρίων.

Βαριά η «λυπητερή» για τον Τραμπ

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο Τραμπ θα βρεθεί αντιμέτωπος με βαριά «λυπητερή» μέσα στα επόμενα χρόνια, αφού θα πρέπει να εξοφλήθούν εκατομμύρια δολάρια από δάνεια που ελήφθησαν. Σύμφωνα με τους NYT, ο Τραμπ είναι προσωπικά υπεύθυνος για πολλές από αυτές τις υποχρεώσεις.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα: «Τη δεκαετία του '90, ο κ. Τραμπ έφτασε στο χείλος της καταστροφής παρέχοντας προσωπική εγγύηση για δάνεια ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι για το οποίο έχει δηλώσει και ο ίδιος ότι μετανιώνει. Όμως επανέλαβε τις ίδιες ενέργειες, όπως δείχνουν τα φορολογικά του αρχεία. Εμφανίζεται να είναι υπεύθυνος για δάνεια συνολικού ύψους 421 εκατομμυρίων δολαρίων, πολλά από τα οποία θα πρέπει να εξοφληθούν μέσα στην επόμενη τετραετία».

Συνοψίζοντας ωμά το πρόβλημα, οι Times εικάζουν πως αν ο Τραμπ επανεκλεγεί, οι δανειστές του θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το πρωτοφανές δίλημμα αν θα πρέπει ή όχι να προβούν σε κατάσχεση εις βάρος εν ενεργεία προέδρου!

Οι επιχειρήσεις του Τραμπ επωφελούνται από την προεδρία του

Το ζήτημα εάν οι επιχειρήσεις του Τραμπ ωφελούνται από τη θέση του στον Λευκό Οίκο ή όχι έχει απασχολήσει αμέτρητες φορές αμερικανικά ΜΜΕ και όχι μόνο. Το παγκόσμιο πεδίο δράσης του Trump Organization και το πορτφόλιό του με ξενοδοχεία, θέρετρα και άλλα συμφέροντα, κάνει ορισμένους να πιθανολογούν ότι λομπίστες, επικεφαλής επιχειρήσεων και ξένες δυνάμεις θα μπορούσαν να δίνουν χρήματα σε αυτές, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν επιρροή στις ΗΠΑ.

Οι Times αναφέρουν ότι, με βάση τις επιστροφές φόρου που έχει λάβει ο Τραμπ, είναι σαφές ότι οι επιχειρήσεις του έχουν όντως ωφεληθεί από την πολιτική του καριέρα.

«Από τότε που έγινε βασικός υποψήφιος για την προεδρία, έχει λάβει τεράστια χρηματικά ποσά από λομπίστες, πολιτικούς και ξένους αξιωματούχους που πληρώνουν για τη διαμονή τους στα καταλύματά τους ή για την εγγραφή τους στις λέσχες του», τονίζει η εφημερίδα, αναφέροντας συγκεκριμένα ποσά που έχουν καταβληθεί στο θέρετρο του Τραμπ στο Μαρ-Α-Λάργκο της Φλόριντα, στο ξενοδοχείο του στην Ουάσινγκκτον και άλλες τοποθεσίες.

Πηγή:
ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ
Tο akous.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιστήμονες ανακάλυψαν τυχαία ένα νέο όργανο στον ανθρώπινο λαιμό

Επιστήμονες ανακάλυψαν τυχαία ένα νέο όργανο στον ανθρώπινο λαιμό

Ενώ έκαναν έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη 

Πέθανε εθελοντής που συμμετείχε στις δοκιμές εμβολίου της AstraZeneca

Πέθανε εθελοντής που συμμετείχε στις δοκιμές εμβολίου της AstraZeneca

Όπως ανακοίνωσε η υγειονομική υπηρεσία Anvisa της Βραζιλίας 

Οικογένεια Ζακ Κωστόπουλου: «Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ο Πορτοσάλτε»

Οικογένεια Ζακ Κωστόπουλου: «Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ο Πορτοσάλτε»

Οργή για τις δηλώσεις του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ που αναφέρθηκε στον Ζακ Κωστόπουλο ως έναν «τοξικοαυτό που μπήκε να ληστέψει»  

Κορωνοϊός: 331 κρούσματα στην Αττική, 181 στην Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: 331 κρούσματα στην Αττική, 181 στην Θεσσαλονίκη

Ο σημερινός χάρτης των κρουσμάτων στη χώρα μας 

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Ποια περιοχή μπαίνει σε lockdown 

Σοκ στη Γαλλία: Σχέδιο νόμου για περιοριστικά μέτρα ως τον Απρίλιο του 2021

Σοκ στη Γαλλία: Σχέδιο νόμου για περιοριστικά μέτρα ως τον Απρίλιο του 2021

Σήμερα 2.168 ασθενείς βρίσκονται στις ΜΕΘ 

Tο λαχανικό που είναι στο ζενίθ των πωλήσεων αυτές τις μέρες στην Ελλάδα

Tο λαχανικό που είναι στο ζενίθ των πωλήσεων αυτές τις μέρες στην Ελλάδα

Τι αποκαλύπτει Έλληνας παραγωγός 

Αυτές οι χώρες φορούν μάσκες εδώ και δεκατίες, και όχι λόγω Covid

Αυτές οι χώρες φορούν μάσκες εδώ και δεκατίες, και όχι λόγω Covid

Τα τελευταία 100 χρόνια περίπου, υπήρξε μια σειρά από σημαντικές προκλήσεις για την υγεία 

Τρόμος από τη σημερινή ανακοίνωση των κρουσμάτων

Τρόμος από τη σημερινή ανακοίνωση των κρουσμάτων

Έξι νέοι θάνατοι 

Ναι από τον Πάπα Φραγκίσκο στα σύμφωνα συμβίωσης ομοφυλόφιλων

Ναι από τον Πάπα Φραγκίσκο στα σύμφωνα συμβίωσης ομοφυλόφιλων

Σε μια ιστορική κίνηση προχώρησε ο πάπας Φραγκίσκος 

Θετικός στον κορωνοϊό ο Αχιλλέας Μπέος

Θετικός στον κορωνοϊό ο Αχιλλέας Μπέος

Νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου 

Έκρηξη στο Λονδίνο: Τουλάχιστον δυο νεκροί

Έκρηξη στο Λονδίνο: Τουλάχιστον δυο νεκροί

Διασώθηκαν πάνω από 20 εγκλωβισμένοι 

Η Ευρώπη σε νευρική κρίση λόγω πανδημίας

Η Ευρώπη σε νευρική κρίση λόγω πανδημίας

Συγκαλείται έκτακτη τηλεδιάσκεψη των 27 ηγετών 

Αρης: Aναβολή του αγώνα με την ΑΕΛ λόγω κορωνοϊού

Αρης: Aναβολή του αγώνα με την ΑΕΛ λόγω κορωνοϊού

10 επιβεβαιωμένα κρούσματα στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης 

Συναγερμός στον «Αγιο Σάββα»: Βρέθηκαν κρούσματα σε ασθενείς κι εργαζόμενους

Συναγερμός στον «Αγιο Σάββα»: Βρέθηκαν κρούσματα σε ασθενείς κι εργαζόμενους

Κρούσματα σε γιατρούς και ασθενείς στην Αιματολογική κλινική και στην πτέρυγα Γ1 του ογκολογικού νοσοκομείου - Έκλεισε για απολύμανση η Γ1  

Γιατί το Netflix πέρασε χτες μια από τις πιο δύσκολες μέρες του

Γιατί το Netflix πέρασε χτες μια από τις πιο δύσκολες μέρες του

Μπόρεσε να καλύψει το στόχο της Wall Street; 

Θεσσαλονίκη: Τι αναφέρει ο Χρυσοχοΐδης για τα κρυφά πάρτυ

Θεσσαλονίκη: Τι αναφέρει ο Χρυσοχοΐδης για τα κρυφά πάρτυ

Εκτακτα μέτρα Χρυσοχοΐδη 

Πόσο θα βοηθήσει η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα;

Πόσο θα βοηθήσει η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα;

Τι απαντά ο καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής Ιατρικής στο Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής  

Συναγερμός: 18 κρούσματα σε εργοστάσιο στην Εύβοια

Συναγερμός: 18 κρούσματα σε εργοστάσιο στην Εύβοια

Αύριο στην περιοχή κλιμάκια του ΕΟΔΥ  

Κορωνοϊός: Αγωνία σε 6 περιοχές για νέα μέτρα

Κορωνοϊός: Αγωνία σε 6 περιοχές για νέα μέτρα

Συνεδριάζουν οι ειδικοί για τον χάρτη 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αμετακίνητη η εισαγγελέας

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αμετακίνητη η εισαγγελέας

Η δίκη διεκόπη για αύριο στις 11 το πρωί 

Κορωνοϊός: Πάρτι βόμβες σε ταράτσες και υπόγεια καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: Πάρτι βόμβες σε ταράτσες και υπόγεια καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη

Τι λένε άτομα που πήγαν 

Λάρισα: Είδε τη γυναίκα του να επιστρέφει με φίλο της και έγινε χαμός

Λάρισα: Είδε τη γυναίκα του να επιστρέφει με φίλο της και έγινε χαμός

Όπλισε, πυροβόλησε και ταμπουρώθηκε σπίτι 

Τζιτζικώστας: «Ασχημα τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη, πάμε προς lockdown»

Τζιτζικώστας: «Ασχημα τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη, πάμε προς lockdown»

«Θα πρέπει να τεθούν νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη» 

Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα: Το 48ωρο που θα κρίνει πολλά

Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα: Το 48ωρο που θα κρίνει πολλά

Ποιες ώρες θα μένουμε σπίτι 

Δασκάλα που αποπλάνησε μαθητή είπε στην μάνα του ότι ήταν «τσιμπημένη» μαζί του

Δασκάλα που αποπλάνησε μαθητή είπε στην μάνα του ότι ήταν «τσιμπημένη» μαζί του

Η 31χρονη συνελήφθη όταν η μητέρα του εφήβου ανακάλυψε ύποπτα μηνύματα στο κινητό του  

Καστελόριζο: Σε διάταξη μάχης ο ελληνικός στόλος λόγω Oruc Reis

Καστελόριζο: Σε διάταξη μάχης ο ελληνικός στόλος λόγω Oruc Reis

Τουλάχιστον πέντε ελληνικά πολεμικά πλοία έχουν σχηματίσει τείχος στην ελληνική κόκκινη γραμμή των 6 νμ 

ΑΧΕΠΑ: Νόσησε από κορωνοϊό ακόμα ένας γιατρός και έκλεισαν τα χειρουργεία

ΑΧΕΠΑ: Νόσησε από κορωνοϊό ακόμα ένας γιατρός και έκλεισαν τα χειρουργεία

Δυσάρεστες εξελίξεις στο νοσοκομείο 

Suzanne Eaton: Το γράμμα που έστειλε ο δολοφόνος της στους συγγενείς της

Suzanne Eaton: Το γράμμα που έστειλε ο δολοφόνος της στους συγγενείς της

Διαβάστε το 

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

Ποιες περιοχές θα χτυπηθούν περισσότερο 

Κορωνοϊός: Κίνδυνος αλλαγής κατηγορίας κινδύνου σε 5 Περιφερειακές Ενότητες

Κορωνοϊός: Κίνδυνος αλλαγής κατηγορίας κινδύνου σε 5 Περιφερειακές Ενότητες

Σήμερα οι εισηγήσεις των ειδικών 

Χαμός με βάφτιση: «Σιγά με το μωρό» φώναζαν οι γονείς στον ιερέα

Χαμός με βάφτιση: «Σιγά με το μωρό» φώναζαν οι γονείς στον ιερέα

Το παιδί γλίστρησε και πήγα να το σώσω λέει ο ιερέας 

Ζακ Κωστόπουλος: Ξεκινά σήμερα η δίκη της δολοφονίας του

Ζακ Κωστόπουλος: Ξεκινά σήμερα η δίκη της δολοφονίας του

Για θανατηφόρα σωματική βλάβη οι έξι κατηγορούμενοι 

Συναγερμός στη Σχολή Ευελπίδων: Πληροφορίες για δεκάδες κρούσματα

Συναγερμός στη Σχολή Ευελπίδων: Πληροφορίες για δεκάδες κρούσματα

Σε καραντίνα για δύο εβδομάδες 

Κορωνοϊός: Πιο κοντά στα νέα μέτρα μετά τα 600 κρούσματα από εχθές

Κορωνοϊός: Πιο κοντά στα νέα μέτρα μετά τα 600 κρούσματα από εχθές

Πυρετός συσκέψεων μετά το μαύρο ρεκόρ 

Το πρόσωπο του Ζακ Κωστόπουλου στην πρόσοψη της Στέγης

Το πρόσωπο του Ζακ Κωστόπουλου στην πρόσοψη της Στέγης

Ξεκινά αύριο η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου 

Μάγια Τσόκλη: «Είχα την τύχη η θεία μου να παντρευτεί τον πατέρα μου»

Μάγια Τσόκλη: «Είχα την τύχη η θεία μου να παντρευτεί τον πατέρα μου»

«Είναι ακόμα μαζί και να είναι ένα ζευγάρι από αυτά που ζηλεύεις» 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο εκρηκτικός διάλογος μεταξύ προέδρου και εισαγγελέως

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο εκρηκτικός διάλογος μεταξύ προέδρου και εισαγγελέως

Η πρόεδρος του δικαστηρίου «άδειασε» ουσιαστικά την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου 

Αδιανόητο: YouTuber έσπασε στο ξύλο την φίλη του σε live streaming

Αδιανόητο: YouTuber έσπασε στο ξύλο την φίλη του σε live streaming

Προσοχή σκληρές εικόνες 

Ερντογάν: Επιφυλάσσουμε εφιάλτες σε όσους θέλουν να μας αποκλείσουν στη Ανατ. Μεσόγειο

Ερντογάν: Επιφυλάσσουμε εφιάλτες σε όσους θέλουν να μας αποκλείσουν στη Ανατ. Μεσόγειο

Νέες απειλές εκτόξευσε ο Τούρκος πρόεδρος © Copyright 2020 - All right reserved. Licensed by AEPI
Made in Nextweb with E-Radio Services