Απαγορεύτηκαν καταδύσεις αναψυχής και κάθε αλιευτική δραστηριότητα στην περιοχή
Ναυάγιο Σάμινα: Ρυπαίνει με πίσσα και μαζούτ 20 χρόνια μετά
Ναυάγιο Σάμινα: Ρυπαίνει με πίσσα και μαζούτ 20 χρόνια μετά - Απαγορεύτηκαν καταδύσεις αναψυχής και κάθε αλιευτική δραστηριότητα στην περιοχή

Σε συναγερμό βρίσκονται ξανά το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι της Πάρου και η τοπική αυτοδιοίκηση, για άλλη μία φορά εξαιτίας της γνωστής και από κάθε άποψη απαράδεκτης πληγής του νησιού: Το ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα» εξακολουθεί να απειλεί, ακόμη και να καταστρέφει κατά τόπους το περιβάλλον της Πάρου, με τα πετρελαιοειδή που διαρρέουν από τις δεξαμενές του. Κι αυτό συμβαίνει σήμερα, με το «Εξπρές Σάμινα» να βρίσκεται στο βυθό, κομμένο στα δύο, τα τελευταία 20 χρόνια.

Βίντεο και φωτογραφίες από τις παραλίες πλησίον του ναυαγίου πιστοποιούν, πέραν πάσης αμφισβήτησης, ότι η μόλυνση έχει πάψει να είναι ένας ενδεχόμενος κίνδυνος. Είναι πλέον ορατή δια γυμνού οφθαλμού. Στην επιφάνεια της θάλασσας εμφανίστηκαν πετρελαιοκηλίδες, ενώ στα βράχια κοντινών παραλιών ξεβράστηκε πίσσα. Τα σαφή αυτά ίχνη της μόλυνσης από το «Εξπρές Σάμινα» παρατηρούνται από τις 12 Ιουνίου.

Στα παρακάτω βίντεο, που γυρίστηκαν χθες, Σάββατο 4 Ιουλίου φαίνεται η κατάσταση αλλά και η ανεπάρκεια των μέτρων δήθεν αντιμετώπισης με πλωτό φράκτη.

Ήδη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει δώσει εντολή να κινηθεί η νομική διαδικασία κατά παντός υπευθύνου. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει αναλάβει μεν την ευθύνη, ωστόσο, το πάνδημο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Πάρου είναι να τεθεί ένα τέλος σε αυτή την, επώδυνη και πολλαπλώς επιζήμια για το νησί, υπόθεση.

Ο πλωτός φράκτης για τον περιορισμό της μόλυνσης, τον οποίον περιφέρει τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του ναυαγίου ρυμουλκό ναυαγοσωστικό της εταιρείας Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε., περισσότερο γίνεται σύμβολο ντροπής για την κωλυσιεργία ετών, παρά επιβεβαίωση ότι, επιτέλους, γίνεται προσπάθεια ανέλκυσης. Ή, έστω, αποτελεσματικής εξουδετέρωσης του προβλήματος με τη διαρροή καυσίμων.

Βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν θέσει το ζήτημα υπόψιν της Βουλής των Ελλήνων, καταθέτοντας ερωτήσεις προς την κυβέρνηση. Αύριο, Δευτέρα 6 Ιουλίου, ο δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος, θα συναντηθεί με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ειδικά για το «Εξπρές Σάμινα». Η συνάντηση Πλακιωτάκη-Κωβαίου προγραμματίστηκε αμέσως μετά από την επιστολή που έστειλε στον υπουργό ο δήμαρχος Πάρου, στην οποίαν και εξέθετε αναλυτικά το πρόβλημα, καθώς και την ανάγκη λήψης κατεπειγόντων μέτρων. Κατά την άποψη του Μάρκου Κωβαίου, η μόνη και οριστική λύση θα ήταν η ανέλκυση του ναυαγισμένου πλοίου.

Το μέτρο του πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση με το «Εξπρές Σάμινα» δίνει η απόφαση του Λιμενάρχη Πάρου, ο οποίος στις 16 Ιουνίου απαγόρευσε τις καταδύσεις αναψυχής, καθώς και κάθε αλιευτικής δραστηριότητας στη θαλάσσια περιοχή στην οποία βρίσκεται το ναυάγιο.

Ενώ πλησιάζει η 26η Σεπτεμβρίου, δηλαδή η 20η επέτειος της αποφράδας εκείνης νύχτας του 2000 όταν το «Εξπρές Σάμινα» προσέκρουσε στις νησίδες «Πόρτες» και έγινε υγρός τάφος με 81 νεκρούς, το μόνο που βλέπουν σήμερα οι Παριανοί είναι το «Αιγίς Ι» της Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε. (EPE S.A.) να κινείται αργά πάνω από το ναυαγισμένο φέρι.

Αγανάκτηση, συλλογικές διαμαρτυρίες από φορείς ιδιωτικού και δημοσίου της Πάρου, διαβήματα στις αρχές και διάχυτη ανησυχία κυριαρχούν αυτή τη στιγμή στην κοινωνία του νησιού. Μαζί, φυσικά, με την αγωνία ότι η ήδη καθημαγμένη από την πανδημία τουριστική κίνηση της Πάρου θα δεχτεί τη χαριστική βολή από τη δυσφήμιση που προξενεί το χρονίζον όνειδος του «Εξπρές Σάμινα» -εκτός από την καθαυτό ρύπανση των παρακειμένων ακτών, κυρίως στην περιοχή της Παροικιάς.

Τοπικοί παράγοντες δεν κρύβουν τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία τους για την εμπλοκή της Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε. του γνωστού επιχειρηματία κ. Ιωάννη Πολυχρονόπουλου. Σε κάποιες από τις πάμπολλες επιχειρήσεις απορρύπανσης, ανέλκυσης ναυαγίων κ.λπ. που αναλαμβάνει (με πιο χαρακτηριστική την πολύ πρόσφατη περίπτωση του «Αγία Ζώνη II» που προκάλεσε εκτεταμένη μόλυνση στο Σαρωνικό), έχουν υπάρξει σαφές καταγγελίες, ακόμη και παραπομπές στη δικαιοσύνη, για εσκεμμένη καθυστέρηση. Η οποία, όπως είναι αυτονόητο, λειτουργεί προς όφελος της απορρυπαντικής εταιρείας, αλλά εις βάρος του περιβάλλοντος -και δη με τραγικές ή και ανεπανόρθωτες συνέπειες.

Η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε. έχει επιλεγεί από την πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Εξπρές Σάμινα», την Hellenic Seaways. Εκτός του «Αιγίς Ι», στο χώρο του ναυαγίου επιχειρεί και σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Δύτες έχουν καταδυθεί στο ναυάγιο προκειμένου να διενεργήσουν αυτοψία για το μέγεθος της ζημιάς στο «Εξπρές Σάμινα» και τα σημεία διαρροής. Υπολογίζεται ότι εντός του ναυαγίου υπάρχουν κάποιες δεκάδες κυβικά μέτρα υγρών καυσίμων.

Η ανακοίνωση του Δήμου Πάρου

Στις 23 Ιουνίου, ο Δήμος Πάρου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, στην οποίαν αποτυπώνεται, κατά το δυνατόν ολοκληρωμένα, το πρόβλημα:

«Ενημέρωση από τον Δήμο Πάρου για την εμφάνιση σποραδικών ρύπων στη θαλάσσια περιοχή και ακτογραμμή της Παροικιάς.

Σεβόμενοι πλήρως το ενδιαφέρον και την ανησυχία των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της Πάρου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την εμφάνιση σποραδικών ρύπων στην θαλάσσια περιοχή και ακτογραμμή της Παροικιάς, και τις ενέργειες από πλευράς του Δήμου Πάρου και των αρμόδιων αρχών για τη διευθέτηση του ζητήματος.

Από τις 12/06/2020 οπότε και ενημερώθηκε για πρώτη φορά η Λιμενική Αρχή για την ύπαρξη μικρής έκτασης ρύπανσης στην παράκτια περιοχή της Παροικιάς, πραγματοποιούνται έλεγχοι στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ενώ ενημερώθηκε άμεσα η αρμόδια Δ/νση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ναυτιλίας και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.

Ο Δήμος Πάρου προέβη σε περισυλλογή των ρύπων από την ακτογραμμή και έκτοτε διενεργεί ελέγχους και καθαρισμούς όπου απαιτείται, ενώ έχει προγραμματίσει δειγματοληψία και ανάλυση των θαλάσσιων υδάτων. Επίσης, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με ειδική αντιρρυπαντική εταιρεία, διενεργεί συνεχείς έρευνες με ειδικό σκάφος και επεμβαίνει όπου και εφόσον απαιτείται σε καθαρισμό του θαλάσσιου χώρου.

Επιπλέον, στην περιοχή του ναυαγίου του Εξπρές Σάμινα, το Λιμενικό Σώμα, με ειδικό αντιρρυπαντικό σκάφος, εκτελεί καθημερινές εργασίες καθαρισμού με διελεύσεις και χρήση απορροφητικών υλικών.

Με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών συντάσσεται δικογραφία κατά των υπαιτίων. Στο πλαίσιο αυτό, διορίσθηκε πραγματογνώμονας -καταδυτικό συνεργείο, το οποίο διενήργησε αυτοψία στο ναυάγιο και λήψη δειγμάτων των πετρελαιοειδών ρύπων, ενώ ανάλογες ενέργειες έγιναν και από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Συγχρόνως, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Ι. Κωβαίος, με επιστολή του στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, τον ενημέρωσε για τον κίνδυνο θαλάσσιας ρύπανσης της ευρύτερης περιοχής στο μέλλον και αιτήθηκε εκ νέου την ανέλκυση του πλοίου ως οριστική λύση, ενώ ζήτησε συνάντηση μαζί του, η οποία προγραμματίστηκε για τις 6 Ιουλίου.

Σε κάθε περίπτωση, εάν και εφόσον απαιτηθεί, οι εργασίες περιορισμού των πετρελαιοειδών ρύπων και καθαρισμού στην περιοχή γύρω από το ναυάγιο θα συνεχιστούν και ως εκ τούτου, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους λουόμενους».

Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/1023672/mazout-kai-pissa-apo-to-koufari-tou-expres-samina-rupainei-tin-paro-20-hronia-meta-to-nauagio/
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βρέθηκε το κινητό της αγνοούμενης Κινέζας στο κέντρο της Αθήνας, το ενεργοποίησε ένας άνδρας από την Αλβανία

Βρέθηκε το κινητό της αγνοούμενης Κινέζας στο κέντρο της Αθήνας, το ενεργοποίησε ένας άνδρας από την Αλβανία

Οι αστυνομικοί πήραν τη συσκευή προκειμένου να την εξετάσουν - Οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας βρίσκονται σε εξέλιξη 

Τι ώρα ανακοινώνονται οι βάσεις για τις Πανελλήνιες: Οι εκτιμήσεις για όλα τα πεδία

Τι ώρα ανακοινώνονται οι βάσεις για τις Πανελλήνιες: Οι εκτιμήσεις για όλα τα πεδία

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, οι υποψήφιοι θα μάθουν σε ποια σχολή εισάγονται 

Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι υπέρ της επιστροφής

Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι υπέρ της επιστροφής

Ο Αντι Μπέρναμ έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών, ωστόσο το νομικό και πολιτικό πλαίσιο παραμένει πολύπλοκο. 

Ο Μαδούρο θα βρεθεί ξανά σήμερα στο δικαστήριο – Το χρονοδιάγραμμα της δίκης του στις ΗΠΑ

Ο Μαδούρο θα βρεθεί ξανά σήμερα στο δικαστήριο – Το χρονοδιάγραμμα της δίκης του στις ΗΠΑ

Ο ανατραπείς πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγορείται για ναρκωτρομοκρατία και διακίνηση κοκαΐνης 

Τζέιμς Δαλαμάγκας: Δεν εκδίδεται στην Αυστραλία για τη δολοφονία του Γιώργου Γιαννόπουλου

Τζέιμς Δαλαμάγκας: Δεν εκδίδεται στην Αυστραλία για τη δολοφονία του Γιώργου Γιαννόπουλου

Η διάσκεψη ήταν μαραθώνια 

Φωτιές στην Καλαβρία: Οι εμπρηστές έδεναν υφάσματα σε γάτες και τους έβαζαν φωτιά

Φωτιές στην Καλαβρία: Οι εμπρηστές έδεναν υφάσματα σε γάτες και τους έβαζαν φωτιά

Ιταλοί ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων κατήγγειλαν πράξεις άνευ προηγουμένου βαρβαρότητας, με αμοιβή 1.000 ευρώ για όποιον οδηγήσει στον εντοπισμό των δραστών. 

Αλλάζει ο καιρός: Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας

Αλλάζει ο καιρός: Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας

Τι είναι οι άνεμοι τύπου foehn που «εκτινάσσουν» θερμοκρασία και πότε αναμένεται πτώση έως και 10 βαθμών - Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλια 

Βουλή: Αρση ασυλίας για την Ζωή Κωνσταντοπούλου - Οργισμένη αντίδραση της προέδρου της Πλεύσης

Βουλή: Αρση ασυλίας για την Ζωή Κωνσταντοπούλου - Οργισμένη αντίδραση της προέδρου της Πλεύσης

Με 160 ψήφους «υπέρ» της άρσης, 63 «κατά» και 6 «παρών» 

Τραγωδία σε ποταμό: Πέντε πνιγμοί σε αλυσιδωτή προσπάθεια διάσωσης

Τραγωδία σε ποταμό: Πέντε πνιγμοί σε αλυσιδωτή προσπάθεια διάσωσης

Δύο ζευγάρια-γονείς ανήκουν στα θύματα, ενώ τα μικρά τους παιδιά έμειναν ορφανά στην όχθη του ποταμού Σάιοτο. 

Μαμντάνι: «Δεν έχουμε εξουσία να συλλάβουμε τον Νετανιάχου»

Μαμντάνι: «Δεν έχουμε εξουσία να συλλάβουμε τον Νετανιάχου»

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης παραδέχθηκε ότι οι δημοτικές αρχές δεν έχουν νομική δικαιοδοσία, αλλά κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύλληψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού. 

Σταύρος Γεωργίου: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του - Από άγριο ξυλοδαρμό ο θάνατος του ποινικολόγου

Σταύρος Γεωργίου: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του - Από άγριο ξυλοδαρμό ο θάνατος του ποινικολόγου

Δεν φαίνεται το κίνητρο να ήταν σχετικό με την εργασία του, αναφέρουν οι πληροφορίες 

Νέα έφοδος αρχών στα κεντρικά της Deutsche Bank – Τι ερευνούν οι εισαγγελείς

Νέα έφοδος αρχών στα κεντρικά της Deutsche Bank – Τι ερευνούν οι εισαγγελείς

Εισαγγελείς και στελέχη της γερμανικής φορολογικής αρχής εισέβαλαν στα γραφεία της τράπεζας στη Φρανκφούρτη στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη φοροδιαφυγή μέσω συναλλαγών Cum-Cum. 

Ισπανία: Τέλος το κάπνισμα σε βεράντες και παραλίες – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

Ισπανία: Τέλος το κάπνισμα σε βεράντες και παραλίες – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

Το ισπανικό Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε εκτενή μεταρρύθμιση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, με πρόστιμα έως 600.000 ευρώ και απαγόρευση για ανηλίκους κάτω των 18 ετών. 

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε δικάζονται οι τέσσερις βουλευτές της ΝΔ το φθινόπωρο

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε δικάζονται οι τέσσερις βουλευτές της ΝΔ το φθινόπωρο

Οι δίκες Παπακώστα, Μπουκώρου, Σενετάκη και Σκρέκα προσδιορίστηκαν μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, με κατηγορίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για υποθέσεις κονδυλίων του ΟΠΕΚΕΠΕ. 

Μαίρη Λίντα: Το συγκινητικό αντίο της Finos Film στη θρυλική τραγουδίστρια

Μαίρη Λίντα: Το συγκινητικό αντίο της Finos Film στη θρυλική τραγουδίστρια

Η Finos Film αποχαιρέτισε τη Μαίρη Λίντα με συγκινητική ανάρτηση, θυμίζοντας τη μεγάλη της προσφορά στον ελληνικό κινηματογράφο και τραγούδι. 

Ανεμοι Foehn: Τι είναι το φαινόμενο που έφερε σήμερα συναγερμό για «συνθήκες Μάτι»

Ανεμοι Foehn: Τι είναι το φαινόμενο που έφερε σήμερα συναγερμό για «συνθήκες Μάτι»

Στο αποκορύφωμά του ο καύσωνας σήμερα 

Συναγερμός στον Πειραιά: Διαρροή αερίου σε βενζινάδικο - Εκκενώνονται προληπτικά πολυκατοικίες

Συναγερμός στον Πειραιά: Διαρροή αερίου σε βενζινάδικο - Εκκενώνονται προληπτικά πολυκατοικίες

Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν στο σημείο - Διακοπή κυκλοφορίας και αποκλεισμός της περιοχής 

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για καύσωνα: Πάνω από 40 βαθμοί αλλά και μπουρίνια από το απόγευμα - δείτε ποιες περιοχές επηρεάζονται

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για καύσωνα: Πάνω από 40 βαθμοί αλλά και μπουρίνια από το απόγευμα - δείτε ποιες περιοχές επηρεάζονται

Στη Θεσσαλία ο υδράργυρος αγγίζει τους 43 βαθμούς - στο λεκανοπέδιο Αττικής έως 41 βαθμοί Κελσίου 

Γιγάντιο «φαράγγι» ανοίχτηκε στον Ήλιο - Τι σημαίνει για τη Γη

Γιγάντιο «φαράγγι» ανοίχτηκε στον Ήλιο - Τι σημαίνει για τη Γη

Ηλιακός άνεμος στρέφεται κατευθείαν προς τον πλανήτη μας 

Εύβοια: Νεκρός 65χρονος γιατρός – Κατέρρευσε ενώ έβγαινε από τη θάλασσα

Εύβοια: Νεκρός 65χρονος γιατρός – Κατέρρευσε ενώ έβγαινε από τη θάλασσα

Ο άτυχος άνδρας έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε μπρούμυτα στο νερό 

Μαίρη Λίντα: Ποια ήταν η τελευταία της επιθυμία - Πού θα γίνει η κηδεία της

Μαίρη Λίντα: Ποια ήταν η τελευταία της επιθυμία - Πού θα γίνει η κηδεία της

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου στο εκκλησάκι του Γηροκομείου Αθηνών, με ταφή στο Α` Νεκροταφείο. 

Νυφικό από σχεδόν 3.000 χαρτάκια αυτοκόλλητων του Μουντιάλ έγινε viral - από τα σκουπίδια στα σκαλιά της εκκλησίας

Νυφικό από σχεδόν 3.000 χαρτάκια αυτοκόλλητων του Μουντιάλ έγινε viral - από τα σκουπίδια στα σκαλιά της εκκλησίας

Σχεδόν τρεις χιλιάδες χαρτάκια που θα κατέληγαν στον κάδο μετατράπηκαν σε ένα εντυπωσιακό νυφικό στη Βραζιλία 

Βάσεις 2026: Αύριο μετά τις 11:00 οι ανακοινώσεις

Βάσεις 2026: Αύριο μετά τις 11:00 οι ανακοινώσεις

Πώς θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι για τις Βάσεις 2026 και τα επόμενα βήματα για τους επιτυχόντες 

Έφυγε από τη ζωή η Μαίρη Λίντα – Μια σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια

Έφυγε από τη ζωή η Μαίρη Λίντα – Μια σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια

Η σπουδαία ερμηνεύτρια που αποτέλεσε πρότυπο για γενιές τραγουδιστριών και μισό αιώνα κυριάρχησε στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. 

Λεοπάρδαλη μπήκε σε κατάστημα και επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη - Εκείνος την παγίδευσε κλείνοντας τα ρολά

Λεοπάρδαλη μπήκε σε κατάστημα και επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη - Εκείνος την παγίδευσε κλείνοντας τα ρολά

Ο 25χρονος γλίτωσε την τελευταία στιγμή, αν και υπέστη σοβαρά τραύματα από τα δόντια του άγριου θηρευτή 

Ηλεκτρικό σκούτερ εξερράγη στην Κυψέλη και κατέστρεψε ολοσχερώς ένα ΙΧ

Ηλεκτρικό σκούτερ εξερράγη στην Κυψέλη και κατέστρεψε ολοσχερώς ένα ΙΧ

Ένα ΙΧ έγινε στάχτη στην Κυψέλη αφού ηλεκτρικό σκούτερ σταθμευμένο δίπλα του τυλίχθηκε στις φλόγες 

Στο δικαστήριο πασίγνωστος τραγουδιστής - Σοκάρουν οι κατηγορίες για τη δολοφονία 14χρονης

Στο δικαστήριο πασίγνωστος τραγουδιστής - Σοκάρουν οι κατηγορίες για τη δολοφονία 14χρονης

Αποτροπιασμό προκαλούν τα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του τραγουδιστή για την φρικτή δολοφονία 14χρονης 

Τρεις Αιγύπτιοι ανασύρθηκαν νεκροί από τον ποταμό Σάβο – Είχαν πάει για κολύμπι την Κυριακή

Τρεις Αιγύπτιοι ανασύρθηκαν νεκροί από τον ποταμό Σάβο – Είχαν πάει για κολύμπι την Κυριακή

Δύο πτώματα εντόπισε ειδική αστυνομική μονάδα και το τρίτο ανακάλυψαν λίγο αργότερα οι πυροσβέστες 

Ισπανία: Απαγόρευση καπνίσματος σε παραλίες και εξωτερικούς χώρους – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

Ισπανία: Απαγόρευση καπνίσματος σε παραλίες και εξωτερικούς χώρους – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

Το νέο νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης πλήρη απαγόρευση κάθε διαφήμισης καπνού και προϊόντων ατμίσματος 

Θεσσαλονίκη: Ράγισε τζαμαρία στο Μετρό στον σταθμό Βενιζέλου - Βίντεο

Θεσσαλονίκη: Ράγισε τζαμαρία στο Μετρό στον σταθμό Βενιζέλου - Βίντεο

Αγνωστα παραμένουν τα αίτια της φθοράς πάνω από τις κυλιόμενες σκάλες 

Φωτιά στο Ολυμπιακό Χωριό

Φωτιά στο Ολυμπιακό Χωριό

Αμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής 

Πέθανε ο Όλαφ Τούφτε: Χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας 2004

Πέθανε ο Όλαφ Τούφτε: Χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας 2004

Ο δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη φάρμα του στη Νορβηγία και κατέληξε σε ηλικία 50 ετών 

Η Ευρώπη έχει πρόβλημα με τον λαγοκέφαλο - Πόσο πρέπει να ανησυχούμε - Πλησιάζουν οι καρχαρίες;

Η Ευρώπη έχει πρόβλημα με τον λαγοκέφαλο - Πόσο πρέπει να ανησυχούμε - Πλησιάζουν οι καρχαρίες;

Βρετανίδα δημοσιογράφος ανησυχεί ότι οι διακοπές της θα μετατραπούν σε «Σαγόνια του Σαγονιού» 

Φρίκη στο Λος Αντζελες: 20χρονη μητέρα πυροβολήθηκε θανάσιμα ενώ κοιμόταν με την 1 έτους κόρη της

Φρίκη στο Λος Αντζελες: 20χρονη μητέρα πυροβολήθηκε θανάσιμα ενώ κοιμόταν με την 1 έτους κόρη της

«Δεχθήκαμε 8 πυροβολισμούς μέσα στο υπνοδωμάτιο, εκείνη πέθανε 10 λεπτά αργότερα», ανέφερε ο σύντροφος του θύματος 

«Καμίνι» η Ελλάδα: Θερμική κάμερα κατέγραψε 62°C σε ταράτσα - Ποιες περιοχές «βράζουν»

«Καμίνι» η Ελλάδα: Θερμική κάμερα κατέγραψε 62°C σε ταράτσα - Ποιες περιοχές «βράζουν»

Ο υδράργυρος αγγίζει τους 43°C και οι αντοχές των πολιτών δοκιμάζονται – Συναγερμός Red Code κατηγορίας 5 και αφρικανική σκόνη 

Χάκερ άδειασαν e-banking ζευγαριού: Το Πρωτοδικείο διατάσσει την τράπεζα να αποζημιώσει τα θύματα

Χάκερ άδειασαν e-banking ζευγαριού: Το Πρωτοδικείο διατάσσει την τράπεζα να αποζημιώσει τα θύματα

Η απόφαση καταρρίπτει τους «ψιλούς όρους» των συμβολαίων και μεταθέτει το βάρος της απόδειξης αποκλειστικά στην τράπεζα 

Φωτιά στην Τήνο

Φωτιά στην Τήνο

Αμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής 

Boeing 777 της Kalitta Air ξύνει με την ουρά τον διάδρομο στο Σινσινάτι, πετά σπίθες και επανασηκώνεται – Βίντεο

Boeing 777 της Kalitta Air ξύνει με την ουρά τον διάδρομο στο Σινσινάτι, πετά σπίθες και επανασηκώνεται – Βίντεο

Κατά την πρώτη προσπάθεια προσγείωσης, η ουρά του αεροσκάφους ήρθε σε επαφή με τον διάδρομο 

ΗΠΑ: Αεροπλάνο σέρνεται με την ουρά στον διάδρομο πετώντας σπίθες, δείτε το βίντεο

ΗΠΑ: Αεροπλάνο σέρνεται με την ουρά στον διάδρομο πετώντας σπίθες, δείτε το βίντεο

Κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε 

Τραμπ «ξεσπά» για τις εκτελέσεις στο Ιράν: «Αγριοι»

Τραμπ «ξεσπά» για τις εκτελέσεις στο Ιράν: «Αγριοι»

Ο Αμερικανός πρόεδρος αντέδρασε με τρεις διαδοχικές αναρτήσεις στο Truth Social μετά τον απαγχονισμό δύο νεαρών διαδηλωτών στις φυλακές Νταστγκέρντ της Ισφαχάν. 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services