Λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στην Ολομέλεια της Βουλής
Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Εσείς καταργήσατε την προστασία πρώτης κατοικίας
Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Εσείς καταργήσατε την προστασία πρώτης κατοικίας - Λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στην Ολομέλεια της Βουλής

Με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες των αρχηγών κομμάτων στη Βουλή, για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η παράταξη του Αλέξη Τσίπρα προασπίζεται σήμερα τον Νόμο Κατσέλη, τον οποίο είχε καταψηφίσει όταν παρουσιάστηκε στη Βουλή. Απευθυνόμενος προσωπικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι «το εμβόλιο για τον κορωνοϊό κάποια στιγμή θα βρεθεί, το φάρμακο για τη δική σας δημαγωγία, ποτέ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε και στην αρχηγό του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να καταστρέψει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όταν γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα, το 90% των ελληνικών επιχειρήσεων είναι μικρομεσαίες.

Επιστρέφοντας στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε «να σας θυμίσω ότι εσείς, κ. Τσίπρα, καταργήσατε την προστασία της πρώτης κατοικίας τον Φεβρουάριο του 2019».

Ακολουθεί η ομιλία του πρωθυπουργού:

«Δεν ακούσατε κανέναν, ούτε τον υπουργό Οικονομικών και επιστρέψατε μόνο για μένα. Χαίρομαι που αφιερώσατε τα 2/3 της ομιλίας σας, αμυνόμενος στις καταγγελίες της ΝΔ.

Να επιστρέψουμε στην ημέρα που καταθέσατε την πρόταση δυσπιστίας. Εκείνη την ημέρα είχε βγει η νέα navtex της Τουρκίας και λίγο αργότερα, είχε ανακοινωθεί η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή. Λίγο αργότερα έκανα διάγγελμα για την πανδημία.

Ήταν μία πραγματική ευκαιρία να είμαστε όλοι μαζί. Αυτές τις στιγμές επιλέξατε να μείνετε εκτός. Να επιστρέψετε σε αυτό που ξέρετε καλά, την παραπλάνηση.

Μοναδική πρωτοτυπία. Μία πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών, να μετατρέπεται σε μπούμερανγκ κατά του προκατόχου του. Δεν ήταν ο Σταϊκούρας που ένιωσε άβολα, αλλά ο κ. Τσακαλώτος, που ξεκίνησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Να σας θυμίσω κ. Τσίπρα, ότι εσείς είχατε καταψηφίσει τον νόμο Κατσέλη, τον οποίο σήμερα υπερασπίζεστε.

Πιεσμένος από τα εσωκομματικά αδιέξοδα επιστρέψατε σε ότι ξέρετε να κάνετε καλά: να διχάζετε και να παραπλανείτε. Επιστρατεύσατε το πιο ισχυρό κοινοβουλευτικό όπλο που διαθέτετε. Μια πρόταση δυσπιστίας στην πιο ακατάλληλη στιγμή. Δυο λάθος μαζί.

Επιστρέψατε στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία να θυμίζουν το έργο μας αυτούς τους 15 μήνες και να αναδειχθεί μια μοναδική προτοτυπία. Μια πρόταση μομφής κατά του σημερινου πρωθυπουργού να μετατρέπετε σε μπούμερανγκ κατά του προκατόχου του.

Δεν ήταν ο κ. Σταϊκούρας αλλά ο κ. Τσακαλώτος που ξεκίνησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με την συμφωνία των τραπεζών.

Σας τα θύμισε αυτά και ο κ. Λαφαζάνης τον οποίο τα δικά σας ΜΑΤ έδερναν.

Δεν υπήρχε ούτε ένας βουλευτής της ΝΔ που να μην σας θυμίσει ότι με υπογραφή Τσακαλώτου καταργήθηκε η απόλυτη προστασία πρώτης κατοικίας τον Φεβρουάριο 2019.

Άκουσα με ενδιαφέρον τις αναφορές σας για νόμο Κατσέλη

Ανέτρεξαν οι συνεργάτες μου στα πρακτικά. Τι είχατε κάνει ως ΣΥΡΙΖΑ στο νόμο Κατσέλη; Τον καταψηφίσατε. Καταψηφίσατε το νόμο Κατσέλη τον νόμο πολύ σήμερα επικροτείτε. Όταν η ΝΔ παρά τις ενστάσεις τον είχε ψηφίσει. Σας ευχαριστούμε που μας δίνετε να να επαναφέρουμε για λίγο στην μνήμη πολιτών το μέγεθος της υποκρισίας σας.

Ολοι οι Έλληνες στεκόμαστε μαζί απέναντι στις δυσκολίες που τις θεωρούμε αντιπάλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ τις δυσκολίες τις θεωρεί συμμάχους. Ελπίζει να ευνοηθεί από την δυσωδία του διχασμού.

Το νομοσχέδιο μπήκε σε εκτενέστατη διαβούλευση και εκτενέστατη συζήτηση στις επιτροπές. Δεν καταθέσατε καμία αντιπρόταση και έρχεστε με προχειρότητα και άγχος την Πέμπτη να καταθέσετε πτρόταση μομφής στην πιο λάθος στιγμή. Την Παρασκευή η ΕΦΣΥΝ είχε μονόστηλο για πρόταση μομφής. Δεν φταίνε τα κανάλια που δεν σας παίζουν. Όταν η επικαιρότητα κυριαρχείτε από κορωνοϊό και ελληνοτουρκικά μην ψάχνετε αλλού να βρείτε γιατί δεν σας παίζουν.

Εχω μια απορία. Γιατί δεν καταθέσατε πρόταση δυσπιστίας συνολικά εναντίον της κυβέρνησης και περιοριστήκατε στον υπουργό. Γιατί αφήσατε εμένα εξω από το κάδρο. Δεν μας έχετε αποκαλέσει κυβερνηση πολιτικών απατεώνων. Τρέμετε να πείτε στους πολίτες πως τάχα υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ λαικής βούλησης και πολιτικών συσχετισμών. Γιατί τρέμετε να ζητήσετε εκλογές

Η κυβέρνηση απολαμβάνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τον Ιούλιο που εκλέχθηκε. Παρά τα λάθη που πρώτος εγώ αναγνωρίζω δίνει η κυβέρνηση μάχη και τις κερδίζει, προωθεί μεταρρυθμίσεις και στηρίζει έμπρακτα τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Το δικό μου μέλημα είναι να ενώνω και να συνθέτω. Οχι να διχάζω και να διαιρώ.

Σταματήστε να οξύνετε αναίτια την πολιτική αντιπαράθεση.

Δεν επιτρέπετε να κάνετε εξαγωγή της δική σας Εσωτερικής Κρίσης στην κοινωνία. Να κινδυνολογείτε για τα εθνικά θέματα επειδή πάνω την κινδυνολογία χτίσατε την πολιτική σας καριέρα. Δεν δικαοιύστε να δηλητηριάζετε την κοινωνία με έωλα συνθήματα.

Τα εμβόλιο για την πανδημία αργά η γρήγορα θα βρεθεί. Το αντίδοτο απέναντι στον λαϊκισμό φοβάμαι ότι αργεί.

ΓΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ:

Ερχομαι στο νομοσχέδιο της δεύτερης ευκαιρίας. Θα περιοριστώ σε μερικές διαπιστώσεις που έχουν προκύψει από την εως τώρα συζήτηση.

Είναι νομοσχέδιο τομή. Σημαντική μεταρρυθμιστική παρέμβαση που αφαιρεί από τις πλάτες των πολιτών το βάρος αέναης στασιμοχρεοκοπίας που τους επέβαλλε το υφιστάμενο πλαίσιο

Οι υφιστάμενες ρυθμίσεις δεν αντιμετωπισαν το πρόβλημα. Πίσω από τις ρυθμίσεις Κατσέλη κρύφτηκαν πολλοί κακοπληρωτές.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους.

Το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους δεν αφορά μόνο τις τράπεζες. Η μεγάλη έκρηξη ιδιωτικού χρέους επι ημερών ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε ληξιπόρθεσμες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

Φορολογικές που πήγαν από τα 71 δις ευρώ το 2014 στα 104 δις ευρώ το 2019 . Και ασφαλιστικές που πήγαν από από τα 13 στα 31 δις ευρώ

Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί κύριε Τσίπρα εσείς διαλύσατε την μεσαία τάξη με την πολιτική της εξόντωσης με φόρους και εισφοροεπιδρομές.

Κυρία Γεννηματά μέσα στο λόγο σας να αποφεύγετε αναφορές ότι η ΝΔ έχει στόχο να εξοντώσει μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα. Τέτοιες γενικόλογες και ανεδαφικές τοποθετήσεις ας τις αποφεύγετε αν θέλετε να ανακτήσετε την αξιοπιστία του κόμματός σας

Θα πρέπει να σας προβληματίζει ότι 7 στους 10 συμπολίτες μας που δηλώνουν ότι ψηφίζουν το κόμμα σας έχουν θετική άποψη για την κυβέρνησή μας και τις πολιτικές μας

Εσείς καταργήσατε την προστασία πρώτης κατοικίας τον Φεβρουάριο του 2019. Και αντικαταστήσατε την οριζόντια κατάργηση με ένα πλαίσιο εξαιρετικά περιοριστικό που αφορούσε υποσύνολο όσων μπορούσαν να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη και αποδείχθη αναποτελεσματικό. Εμείς με το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ προσφέραμε δυνατότητα προστασίας σε συμπολίτες μας αν και τα δάνειά τους δεν είχαν ακόμα κοκκινίσει. Βάλαμε την πρόληψη όχι μόνο την προστασία κόκκινων στεγαστικών δανείων.

Μιλήσατε για την έννοια ατομικής χρεοκοπίας. Αλήθεια τι συμβαίνει σήμερα σε όποιον χρωστά σήμερα περισσότερα από όσα μπορεί να πληρώσει; Υπήρχε και υπάρχει ατομική χρεοκοπία που διαρκεί δεκαετίες ολόκληρες. Μεταφέρει βάρυ σε παιδία και εγγόνια. Αυτή η μάστιγα τώρα τελειώνει. Μετατρέπουμε το τέλος σε μια νέα αρχή και δίνουμε νέα δυνατότητα μέσα από αυτή τη διαδικασια να διαγραφούν χρέη προς το δημόσιο προφανώς με απώλεια κάποιας περιουσίας για να μπει τέλος σε αυτή τη κατάσταση

Ολες οι χώρες έχουν αντίστοιχο πλαίσιο με αυτό που εισάγουμε.

Η πρόβλεψη που υπάρχει στο νομοσχέδιο για επαναγορά πρώτης κατοικίας για συμπολίτες που δεν έχουν δυνατότητα να κρατήσουν για κάποιο μεταβατικό διάστημα την κυριότητα είναι να αποφευχθεί η έξωση.

Έχουμε το θάρρος να προωθήσουμε σε οριζόντια τομή στο ζήτημα ιδιωτικού χρέους. Όχι γιατί μας το επιβάλουν οι πιστωτές γιατί είναι προς όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων και όσων σήμερα στενάζουν κάτω από το βάρος του ιδιωτικού χρέους.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Κολοσοί όπως οι microsoft επιλέγουν να επενδύσουν στην χώρα μας. Έρχονται στην Ελλάδα πολλοί ξένοι επενδυτές. Υπάρχει ενδιαφέρον για τα περιφερειακά μας λιμάνια.

Μπορέσαμε και μπορουμε να υλοποιούμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα κα να υλοποιύμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα. Η πρώτη πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ήταν να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 22% Εμείς μειώσαμε τον φορολογικό συντελεστή σε εισοδήματα σε μερίσματα, Εμείς δώσαμε σε νεοφυείς επιχειρήσεις φορολογικά κίνητρα.

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες αναλάβαμε την ευθύνη να στηρίξουμε την κποινωνία απλώνοντας δίχτυ που θα φτάσει εως τέλος έτους τα 24 δις ευρώ.

Ακουσα την αντιπολίτευση να ασκεί την κριτική ότι η ΝΔ είναι κόμμα ελίτ και η αντιπολίτευση των πολλών.

Η ΝΔ δεν είναι αυτή που ανέλαβε το κόστος μισθοδοσίας όλων των ελληνικών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κρίση. Εμείς μέσα από την επιστρεπτέα προκαταβολή δώσαμε άμεση ρευστότητα σε επιχειρήσεις που δεν έχουν άμεση πρόσβαση στις τράπεζες. Εμείς είμαστες αυτοί που χρησιμοποιήσαμε ταμεία εγγυοδοσίας για να σπρώξουμε τις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία. Βεβαίως οι τράπεζες θα μπορούσαν αν κάνουν περισσότερα.

Αλλά δώσαμε κατεύθυνση ώστε να δανείζουν με κριτήρια αλλά όχι μόνο το προνομιακό τους πελατολόγιο.

Εμείς δώσαμε πλαίσιο επιδότησης για νέες θέσεις εργασίες. Περάσαμε από την επιδότηση ανεργίας στην επιδότηση εργασίας.

Για 100 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας επιδοτούμε εισφορές για έξι μήνες.

Εμείς τα κάναμε και μπορπεσαμε να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία γιατί η κυβέρνηση έχει αξιοπιστία. Η χώρα δανείζετε με επιτόκια πουθ πριν λ’ίγα χρόνια δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Εχουμε δανειστεί με 16 δις ευρώ για να στηρίξουμε την ρπαγματική οικονομία.

Το μαξιλάρι κ. Τσίπρα δεν είναι δικό σας. Δικό μας είναι. Η δική μας κυβέρνηση έχει την δυνατότητα να δανείζετε από τις αγορές και να δανείζει την πραγματική οικονομία.

Επικαλεστήκατε δημοσιεύματα φιλικών σας εφημερίδων για διαγραφές χρεών σε εφοπλιστές. Πότε έγιναν κ. Τσίπρα; Το 2016 – 2017 και 2018. Τότε έγιναν γιατί δεν το λέτε; Γιατί είστε ψεύτης και υποκριτής. Αυτά αναφέρονται στο πόρισμα της Τραπε΄ζης της Ελλάδος του κ. Στουρνάρα.

Τον Δεκέμβριο του 2014 η αποτίμηση της συμμετοχής ήταν 11 δις ευρώ τόσο άξιζαν οι μετοχές του ελληνικού λαού στις 4 συστημικές τράπεζες. Τον Ιούνιο 2019 ήταν μόλις 1,42 δις ευρώ. Αυτή είναι η δική σας μεγάλη καταστροφή.

Ποτέ δεν κρύψαμε ότι είμαστε αντιμέτωποι με πρωτοφανή κρίση. Όταν η κρίση ξεκίνησε η εκτίμηση ήταν ότι η Ελληνική οικονομία θα πληγεί πιο βαριά σε σχέση με την ευρωζώνη. Εως τώρα οι προβλέψεις έχουν διαψευστεί. Ευτυχώς. Η ύφεση ήταν χαμηλώτερη από τον ΜΟ της ΕΕ. Περιμένουμε τα αποτελέσματα 3ου τριμήνου. Μετα βεβαιότητας δεν θα είναι καλά. Εσείς που σπεύσατε με την κα Γεννηματά για το δήθεν απρόσεκτο άνοιγμα στον τουρισμό πρπεπει να δείτε ότι Ελλάδα κατάφερε καλύτερα συγκρυτικά. Αυτά τα 4 δις ευρώ τα χρειαζόμασταν. ανοίξαμε τον τουρισμό με ασφάλεια και δεν έχουμε επιδημιολογική ένδειξη ότι το άνοιγμα στον τουρισμό ήταν η ευθύνη για έξαρση.

Καταφέραμε και στον τομέα τουρισμού να μειώσουμε όσο ήταν δυνατό να περιορισουμε την ζημία και να χτίσουμε αξιοπιστία. Δην υπηρξέ επισκέπτης που να μην εντυπωσιάστηκε από την οργάνωση της εληνικής πολιτείας. Αυτό είναι κέρδος για την χώρα και όχι την παράταξή μας.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Να απαντήσω και στην κριτική για την πανδημία. Η Ελλάδα μαζί με τις σκανδιναβικές χώρες οι καλύτερες ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η Ελλάδα είναι μαζί με τις καλύτερες χώρες ως προς τον αριθμό τεστ.

Ο δείκτης θετικότητας είναι το ποσοστό θετικών στα τέστ που κάνουμε. Η Ελλάδα είναι «πράσινη» μαζί με Γερμανία και Σκανδιναβικές χώρες. Χάρτης Θνησιμότητας: η Ελλάδα η καλύτερη χώρα από όλες που μετριούνται.

Αυτά λοιπόν είναι τα δεδομένα για να σταματήσει επιτέλους η καραμέλα και η άδικη κριτική στο ΕΣΥ και την πολιτική προστασία και τους εθελοντές που στηρίζουν. Στα παιδία της ιχνηλάτισης που κάνουν δύσκολη δουλειά. Σε όλη την επιτροπή λοιμωξιολόγων και στον Σωτήρη Τσιόδρα. Ολους αυτούς μέμφεστε κα Γεννηματά όταν λέτε ότι εμείς ευθυνόμαστε για το δεύτερο κύμα.

Είμαστε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που μας οδηγεί να αναθεωρούμε αποφάσεις. Ευτυχώς σήμερα έχουμε την δυνατότξητα να ασκούμε εφαρμοσμένη πολιτική που μας επιτρέπει να παίρνουμε τοπικά στοχευμένα μέτρα. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Βασικός σκοπός είναι να αποφύγουμε οριζόντιο λοκ νταουν που θα έχει δραματικές συνέπειες. Για να το καταφέρουμε θα πρέπει – και ζητώ τη στήριξη όλης αντιπολίτευσης – να τηρήσουμε υποδείξεις ειδικών.

Προχωρήσαμε τις τελευταίες ημέρες σε 2 πρόσθετα μέτρα: υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας 12:30- 05:00. Η ΕΛΑΣ και ελεγκτικοί μηχανισμοί θα εξαντρλήσουν την αυστηρότητά τους σε εκείνους που επιμένουν να παραβιάζουν το νόμο και να προσφέρουν επικίνδυνη διασκέδαση.

Απαιτείτε συλλογική συστράτευση. Εχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας. Αναφαίνεται όμως η ελπίδα που δεν είναι άλλη από ένα ή περισσότερα εμβόλια που θα είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Η χώρα μας θα έχει πρόσβαση στα νέα εμβόλια.

Είμαι ικανοποιημένος από την ταχύτητα υλοποίησης του εμβολίου κατά της γρίπης. Το 40% των εμβολίων έχουν γίνει 15 ημέρες νωρίτερα. Να μην συμπέσει η έξαρση γρίπης μαζί με έξαρση Covid-19.

Καταφέραμε με μεγάλη ταχύτητα να προσθέσουμε κλίνες ΜΕΘ στο ΕΣΥ. Παραλάβαμε 557. Εσείς κ. Τσίπρα δεν προσθέσατε σχεδόν καμία. Μας παραδώσατε ΕΣΥ με τον χαμηλότερο αριθμό κλινών ΜΕΘ παγκοσμίως.

Η δήθεν υπερασπιστές του ΕΣΥ. Η κυβέρνηση θα είναι συνεπής στην δέσμευσή της να έχει φέρει τον αριθμό εντατικών κλινών στον ΜΟ της ΕΕ εντός του επόμενου 6μηνου.

Να συγχαρώ την Βουλή για την ταχύτητα με την οποία υλοποίησε την δωρεά της. Ολοι θα έπρεπε να χειροκροτείτε κανονικά. Είναι δωρεά της Βουλής όχι της κυβέρνησης.

Καταφέραμε και κατασκευάσαμε με την συμμετοχή του υπουργείου Υγείας μέσα σε δύο μήνες.

6.812 νέοι νοσηλευτές και ιατροί στα νοσοκομεία μας και πολλοί από αυτούς θα μονιμοποιηθούν.

Θα ζητήσω συστράτευση και συμπόρευση των πολιτών σε αυτή τη μάχη. Ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Πηγή: http://www.newsit.gr/politikh/vouli-Live-mitsotakis-se-tsipra-eseis-katargisate-tin-prostasia-protis-katoikias/3128699/
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ηράκλειο: Ψάρεψαν λαγοκέφαλο 50 εκατοστών

Ηράκλειο: Ψάρεψαν λαγοκέφαλο 50 εκατοστών

Η παρουσία του τόσο κοντά στην ακτή προκαλεί προβληματισμό 

Σοκαριστικό περιστατικό: Παίκτρια κλωτσάει αντίπαλη στο κεφάλι και αποβάλλεται για 5 χρόνια

Σοκαριστικό περιστατικό: Παίκτρια κλωτσάει αντίπαλη στο κεφάλι και αποβάλλεται για 5 χρόνια

Η ομάδα της αποκλείστηκε από το πρωτάθλημα μετά τη βίαιη επίθεση 

Πυροβολισμοί έξω από το προξενείο των ΗΠΑ στο Τορόντο

Πυροβολισμοί έξω από το προξενείο των ΗΠΑ στο Τορόντο

Δεν σημειώθηκε τραυματισμός 

Διασωληνωμένο στη Γερμανία το δίχρονο αγοράκι από τα Χανιά – Μεταφέρθηκε με ειδική πτήση

Διασωληνωμένο στη Γερμανία το δίχρονο αγοράκι από τα Χανιά – Μεταφέρθηκε με ειδική πτήση

Έντονη ανησυχία για πιθανές βλάβες στον εγκέφαλο λόγω του χρόνου που το παιδί παρέμεινε βυθισμένο στο νερό 

F-35 στην Τουρκία: «Κανείς δεν θα μου πει τι να πουλήσω», λέει ο Τραμπ – Στην Αγκυρα η απόφαση

F-35 στην Τουρκία: «Κανείς δεν θα μου πει τι να πουλήσω», λέει ο Τραμπ – Στην Αγκυρα η απόφαση

Ο Αμερικανός πρόεδρος έριξε την μπάλα στην Τουρκία για το ζήτημα της πώλησης των αμερικανικών μαχητικών F-35 

Γιος επιτέθηκε με μπαλτά στον 61χρονο πατέρα του στο κέντρο του Βόλου

Γιος επιτέθηκε με μπαλτά στον 61χρονο πατέρα του στο κέντρο του Βόλου

Έρευνες σε εξέλιξη με εξέταση καταθέσεων μαρτύρων και υλικού από κάμερες ασφαλείας 

Τροχαίο – θρίλερ στην Κεφαλονιά -Το σημείωμα του 30χρονου οδηγού στα social που κινεί υποψίες

Τροχαίο – θρίλερ στην Κεφαλονιά -Το σημείωμα του 30χρονου οδηγού στα social που κινεί υποψίες

Η ανάρτηση βρίσκεται υπόψη των αρμόδιων Αρχών 

Δύο αδέλφια από τη Ρωσία εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς στην Ταϊλάνδη – Τελευταίο μήνυμα στη μητέρα τους: «Επείγον»

Δύο αδέλφια από τη Ρωσία εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς στην Ταϊλάνδη – Τελευταίο μήνυμα στη μητέρα τους: «Επείγον»

Η οικογένεια των Ρώσων ζει στην Πατάγια εδώ και 8 χρόνια – τα δύο αδέλφια είχαν βγει βόλτα με μηχανή όταν χάθηκαν τα ίχνη τους 

Αεροπλάνο προσγειώθηκε εκτάκτως στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω ένδειξης καπνού

Αεροπλάνο προσγειώθηκε εκτάκτως στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω ένδειξης καπνού

Το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Πάρος 

Κωνσταντίνος Καρέτσας: Η βόμβα «έσκασε»

Κωνσταντίνος Καρέτσας: Η βόμβα «έσκασε»

Η μεταγραφά του 19χρονου στην Ντόρτμουντ αποτελεί ρεκόρ πώλησης στην ιστορία του βελγικού συλλόγου. 

Εικόνες Αποκάλυψης σε Γαλλία και Ισπανία: Νέος καύσωνας «απειλεί» να αναζωπυρώσει τα πύρινα μέτωπα

Εικόνες Αποκάλυψης σε Γαλλία και Ισπανία: Νέος καύσωνας «απειλεί» να αναζωπυρώσει τα πύρινα μέτωπα

Από τις μεγαλύτερες καταστροφές μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο -Περισσότεροι από 300.000 ανθρώπους έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους - Οι αρχές προειδοποιούν ότι το νέο κύμα καύσωνα και οι ακραίες συνθήκες μπορεί να αναζωπυρώσουν τα πύρινα μέτωπα. 

Χειροπέδες στο Ντουμπάι για τον «Έντικ»

Χειροπέδες στο Ντουμπάι για τον «Έντικ»

Οι ελληνικές Αρχές υπέβαλαν επίσημο αίτημα προς τις αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την έκδοσή τους στην Ελλάδα 

Παρά τρίχα τραγωδία στο Tour de France: Αθλητής σώθηκε από πτώση σε γκρεμό για λίγα εκατοστά , δείτε βίντεο

Παρά τρίχα τραγωδία στο Tour de France: Αθλητής σώθηκε από πτώση σε γκρεμό για λίγα εκατοστά , δείτε βίντεο

Νωρίτερα ο ίδιος αθλητής είχε πέσει, όταν γλίστρησε μέσα σε ένα σκοτεινό και βρεγμένο τούνελ 

Γιατροί του Κόσμου: Πρόγραμμα «Ενεργός και Υγιής Γήρανση 60+» σε δήμους της Αττικής

Γιατροί του Κόσμου: Πρόγραμμα «Ενεργός και Υγιής Γήρανση 60+» σε δήμους της Αττικής

Με την υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος και της THI Καναδά, το πρόγραμμα αξιοποιεί καινοτόμα ψηφιακή μεθοδολογία για την ενίσχυση της αυτονομίας και της υγείας ατόμων άνω των 60 ετών. 

Φόβοι για υπερβακτήριο που μεταδίδεται από τα κατοικίδια στους ανθρώπους - Ανησυχούν οι ειδικοί

Φόβοι για υπερβακτήριο που μεταδίδεται από τα κατοικίδια στους ανθρώπους - Ανησυχούν οι ειδικοί

Το μικρόβιο Acinetobacter baumannii έχει καταταγεί από τον ΠΟΥ στην κατηγορία «Προτεραιότητα 1» 

Τραγωδία στην Ηλεία: Νεκρός 63χρονος σε ατύχημα με αλυσοπρίονο – Τον βρήκε η κόρη του

Τραγωδία στην Ηλεία: Νεκρός 63χρονος σε ατύχημα με αλυσοπρίονο – Τον βρήκε η κόρη του

Ο άνδρας εντοπίστηκε αναίσθητος μέσα σε λίμνη αίματος στην αποθήκη του σπιτιού του στις Ράχες Κρεστένων, με σοβαρό τραύμα στο λαιμό. 

Ένας νεκρός στη μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Κόρινθo που ξέσπασε μετά από έκρηξη

Ένας νεκρός στη μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Κόρινθo που ξέσπασε μετά από έκρηξη

Σε εργοστάσιο παρασκευής και συσκευασίας ξυδιού η φωτιά, η οποία έχει τεθεί υπό έλεγχο - Δείτε βίντεο 

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της 41χρονης από τη Σύρο: Ο θάνατος προήλθε από μαχαιριά στον θώρακα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της 41χρονης από τη Σύρο: Ο θάνατος προήλθε από μαχαιριά στον θώρακα

Την Τρίτη η απολογία του ζευγαριού 

Η τάξη του μέλλοντος είναι ήδη εδώ: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα σχολεία στην Κίνα

Η τάξη του μέλλοντος είναι ήδη εδώ: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα σχολεία στην Κίνα

Η Κίνα αναπτύσσει «έξυπνες» τάξεις με διαδραστικούς πίνακες και θρανία τεχνητής νοημοσύνης που εξυπηρετούν ήδη 160 εκατομμύρια μαθητές σε 60.000 σχολεία. 

Από κυβερνοεπίθεση σε… διαφημιστικό κόλπο; Η θεωρία που φουντώνει μετά την επίθεση του ChatGPT

Από κυβερνοεπίθεση σε… διαφημιστικό κόλπο; Η θεωρία που φουντώνει μετά την επίθεση του ChatGPT

Η θεωρία που βάζει στο στόχαστρο την OpenAI μετά το χάος με το ChatGPT 

Χάος σε διαδήλωση κατά του υπερτουρισμού στη Μαγιόρκα: Οκτώ τραυματίες, πλαστικές σφαίρες και χιλιάδες διαδηλωτές, δείτε βίντεο

Χάος σε διαδήλωση κατά του υπερτουρισμού στη Μαγιόρκα: Οκτώ τραυματίες, πλαστικές σφαίρες και χιλιάδες διαδηλωτές, δείτε βίντεο

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν ότι η συνεχής αύξηση του τουρισμού έχει οδηγήσει σε κορεσμό των υποδομών και των δημόσιων υπηρεσιών, επηρεάζοντας αρνητικά την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων 

Στα κινητά και τον ιατροδικαστή ψάχνουν τις απαντήσεις για τη δολοφονία της 41χρονης στη Σύρο, αύριο οι απολογίες του ζευγαριού

Στα κινητά και τον ιατροδικαστή ψάχνουν τις απαντήσεις για τη δολοφονία της 41χρονης στη Σύρο, αύριο οι απολογίες του ζευγαριού

Οι αστυνομικοί εξακολουθούν να εξετάζουν καρέ - καρέ το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας - Αύριο στην Ερμούπολη η κηδεία της διασώστιας του ΕΚΑΒ 

«Τουρισμός για όλους» με διευρυμένα κριτήρια, πότε ανοίγει η πλατφόρμα και ποιοι θα λάβουν έως 600 ευρώ

«Τουρισμός για όλους» με διευρυμένα κριτήρια, πότε ανοίγει η πλατφόρμα και ποιοι θα λάβουν έως 600 ευρώ

Τα άτομα με αναπηρία εξαιρούνται από τα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ προβλέπεται επιπλέον ενίσχυση για τις πολύτεκνες οικογένειες - Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν αιτήσεις στις αρχές Αυγούστου μέσω των ψηφιακών πλατφορμών gov.gr και vouchers.gov.gr ή μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών 

Γυρνούσαν την Ελλάδα για διακοπές και αυτός την ξυλοφόρτωνε – Συνελήφθη 32χρονος στο Ηράκλειο

Γυρνούσαν την Ελλάδα για διακοπές και αυτός την ξυλοφόρτωνε – Συνελήφθη 32χρονος στο Ηράκλειο

Ο 32χρονος συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. 

Συγκλονιστικά βίντεο με ζώα που παλεύουν να ξεφύγουν από τις φλόγες σε Ισπανία και Γαλλία

Συγκλονιστικά βίντεο με ζώα που παλεύουν να ξεφύγουν από τις φλόγες σε Ισπανία και Γαλλία

Αλογα τρέχουν τρομαγμένα, ελάφια εγκαταλείπουν φλεγόμενα δάση και πυροσβέστες που περιθάλπουν εξαντλημένα ζώα 

Φωτιές στη Γαλλία: Μάχη να μην καεί το Μπορντό

Φωτιές στη Γαλλία: Μάχη να μην καεί το Μπορντό

Αποκαρδιωτικές φωτογραφίες 

Καιρός Αύγουστος: Τι δείχνουν οι Ιταλοί μετεωρολόγοι για την Ελλάδα

Καιρός Αύγουστος: Τι δείχνουν οι Ιταλοί μετεωρολόγοι για την Ελλάδα

Ενώ η δυτική Ευρώπη προετοιμάζεται για ισχυρό καύσωνα, η Ελλάδα αναμένεται να παραμείνει εκτός του πυρήνα της ζέστης στις αρχές Αυγούστου. 

Δημοσκόπηση Marc: Πάνω από 30% η ΝΔ με 14 μονάδες διαφορά από την ΕΛΑΣ – Κατακρήμνιση ΣΥΡΙΖΑ στο 1,3%

Δημοσκόπηση Marc: Πάνω από 30% η ΝΔ με 14 μονάδες διαφορά από την ΕΛΑΣ – Κατακρήμνιση ΣΥΡΙΖΑ στο 1,3%

Η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη με 30,8%, ο Μητσοτάκης πρώτος στην καταλληλότητα και σχεδόν δύο στους τρεις πολίτες εκτιμούν ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. 

Έκρηξη σε πετρελαιοφόρο στα Στενά του Ορμούζ μετά από πρόσκρουση σε νάρκη

Έκρηξη σε πετρελαιοφόρο στα Στενά του Ορμούζ μετά από πρόσκρουση σε νάρκη

Το δεξαμενόπλοιο είχε παρεκκλίνει από την καθορισμένη ιρανική διαδρομή διέλευσης, ενώ παραμένουν άγνωστες η ταυτότητά του και η έκταση των ζημιών. 

Γαλλία: Η φωτιά απέχει 15 χλμ. από το Μπορντό – 240 σπίτια κάηκαν και εξετάζεται πλήρης εκκένωση

Γαλλία: Η φωτιά απέχει 15 χλμ. από το Μπορντό – 240 σπίτια κάηκαν και εξετάζεται πλήρης εκκένωση

Πάνω από 220.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην περιοχή, ενώ η πυρκαγιά στη Ζιρόντ καταγράφεται ως μία από τις μεγαλύτερες στη Γαλλία από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Καλλιάνος: Πότε επιστρέφει η ζέστη και πού θα φτάσουν οι 40°C

Καλλιάνος: Πότε επιστρέφει η ζέστη και πού θα φτάσουν οι 40°C

Από την Κυριακή η θερμοκρασία ανεβαίνει σταδιακά, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα από τα μέσα της εβδομάδας. 

Φορολογικά «μπόνους» για συνεπείς: Τι κίνητρα εξετάζονται ενόψει ΔΕΘ

Φορολογικά «μπόνους» για συνεπείς: Τι κίνητρα εξετάζονται ενόψει ΔΕΘ

Μεγαλύτερες εκπτώσεις φόρου, ταχύτερες επιστροφές ΦΠΑ και νέο καθεστώς επιβράβευσης επιχειρήσεων περιλαμβάνονται στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει ΔΕΘ. 

Αναπαράσταση της δολοφονίας στη Σύρο: Τι αποκάλυψαν οι καταθέσεις του ζευγαριού

Αναπαράσταση της δολοφονίας στη Σύρο: Τι αποκάλυψαν οι καταθέσεις του ζευγαριού

Η διαδικασία διήρκεσε περίπου τρεις ώρες - το ζευγάρι οδηγήθηκε χωριστά στο σπίτι και οι καταθέσεις τους δεν παρουσίασαν ουσιαστικές αντιφάσεις, ενισχύοντας το σενάριο της ληστείας. 

ΗΠΑ και Βρετανία σχεδιάζουν διεθνή συμμαχία για τα Στενά του Ορμούζ – Έρχεται διάσκεψη στο Λονδίνο

ΗΠΑ και Βρετανία σχεδιάζουν διεθνή συμμαχία για τα Στενά του Ορμούζ – Έρχεται διάσκεψη στο Λονδίνο

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται συνάντηση υψηλού επιπέδου με υπουργούς Αμυνας και στρατιωτικούς διοικητές, ενώ ο Νετανιάχου θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την Τρίτη. 

Καιρός: Η αστάθεια συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός: Η αστάθεια συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, μποφόρ στο Αιγαίο και πτώση θερμοκρασίας προβλέπει η ΕΜΥ για το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Σαουδαραβικά πλήγματα κατά Χούθι στην Υεμένη – Στόχος λιμάνι και νησί

Σαουδαραβικά πλήγματα κατά Χούθι στην Υεμένη – Στόχος λιμάνι και νησί

Ο συνασπισμός υπό σαουδαραβική ηγεσία έπληξε εγκαταστάσεις στη Χοντάιντα και στο νησί Καμαράν ως αντίποινα για επιθέσεις σε εμπορικά πλοία. 

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου 

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους

«Έχασε πολύ αίμα» – Γιατί οι αρχές αποκλείουν τον λαγοκέφαλο 

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα 

Η εκκένωση του Καπ Φερέ στη Γαλλία, ένα πρωτοφανές σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από το 2023

Η εκκένωση του Καπ Φερέ στη Γαλλία, ένα πρωτοφανές σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από το 2023

Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από 125.000 στρέμματα, μια επιφάνεια μεγαλύτερη εκείνης του Παρισιού και οδήγησε στην εκκένωση 44.000 ανθρώπων σε διάστημα δύο ημερών 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services