Με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες των αρχηγών κομμάτων στη Βουλή, για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η παράταξη του Αλέξη Τσίπρα προασπίζεται σήμερα τον Νόμο Κατσέλη, τον οποίο είχε καταψηφίσει όταν παρουσιάστηκε στη Βουλή. Απευθυνόμενος προσωπικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι «το εμβόλιο για τον κορωνοϊό κάποια στιγμή θα βρεθεί, το φάρμακο για τη δική σας δημαγωγία, ποτέ».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε και στην αρχηγό του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να καταστρέψει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όταν γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα, το 90% των ελληνικών επιχειρήσεων είναι μικρομεσαίες.
Επιστρέφοντας στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε «να σας θυμίσω ότι εσείς, κ. Τσίπρα, καταργήσατε την προστασία της πρώτης κατοικίας τον Φεβρουάριο του 2019».
Ακολουθεί η ομιλία του πρωθυπουργού:
«Δεν ακούσατε κανέναν, ούτε τον υπουργό Οικονομικών και επιστρέψατε μόνο για μένα. Χαίρομαι που αφιερώσατε τα 2/3 της ομιλίας σας, αμυνόμενος στις καταγγελίες της ΝΔ.
Να επιστρέψουμε στην ημέρα που καταθέσατε την πρόταση δυσπιστίας. Εκείνη την ημέρα είχε βγει η νέα navtex της Τουρκίας και λίγο αργότερα, είχε ανακοινωθεί η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή. Λίγο αργότερα έκανα διάγγελμα για την πανδημία.
Ήταν μία πραγματική ευκαιρία να είμαστε όλοι μαζί. Αυτές τις στιγμές επιλέξατε να μείνετε εκτός. Να επιστρέψετε σε αυτό που ξέρετε καλά, την παραπλάνηση.
Μοναδική πρωτοτυπία. Μία πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών, να μετατρέπεται σε μπούμερανγκ κατά του προκατόχου του. Δεν ήταν ο Σταϊκούρας που ένιωσε άβολα, αλλά ο κ. Τσακαλώτος, που ξεκίνησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Να σας θυμίσω κ. Τσίπρα, ότι εσείς είχατε καταψηφίσει τον νόμο Κατσέλη, τον οποίο σήμερα υπερασπίζεστε.
Πιεσμένος από τα εσωκομματικά αδιέξοδα επιστρέψατε σε ότι ξέρετε να κάνετε καλά: να διχάζετε και να παραπλανείτε. Επιστρατεύσατε το πιο ισχυρό κοινοβουλευτικό όπλο που διαθέτετε. Μια πρόταση δυσπιστίας στην πιο ακατάλληλη στιγμή. Δυο λάθος μαζί.
Επιστρέψατε στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία να θυμίζουν το έργο μας αυτούς τους 15 μήνες και να αναδειχθεί μια μοναδική προτοτυπία. Μια πρόταση μομφής κατά του σημερινου πρωθυπουργού να μετατρέπετε σε μπούμερανγκ κατά του προκατόχου του.
Δεν ήταν ο κ. Σταϊκούρας αλλά ο κ. Τσακαλώτος που ξεκίνησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με την συμφωνία των τραπεζών.
Σας τα θύμισε αυτά και ο κ. Λαφαζάνης τον οποίο τα δικά σας ΜΑΤ έδερναν.
Δεν υπήρχε ούτε ένας βουλευτής της ΝΔ που να μην σας θυμίσει ότι με υπογραφή Τσακαλώτου καταργήθηκε η απόλυτη προστασία πρώτης κατοικίας τον Φεβρουάριο 2019.
Άκουσα με ενδιαφέρον τις αναφορές σας για νόμο Κατσέλη
Ανέτρεξαν οι συνεργάτες μου στα πρακτικά. Τι είχατε κάνει ως ΣΥΡΙΖΑ στο νόμο Κατσέλη; Τον καταψηφίσατε. Καταψηφίσατε το νόμο Κατσέλη τον νόμο πολύ σήμερα επικροτείτε. Όταν η ΝΔ παρά τις ενστάσεις τον είχε ψηφίσει. Σας ευχαριστούμε που μας δίνετε να να επαναφέρουμε για λίγο στην μνήμη πολιτών το μέγεθος της υποκρισίας σας.
Ολοι οι Έλληνες στεκόμαστε μαζί απέναντι στις δυσκολίες που τις θεωρούμε αντιπάλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ τις δυσκολίες τις θεωρεί συμμάχους. Ελπίζει να ευνοηθεί από την δυσωδία του διχασμού.
Το νομοσχέδιο μπήκε σε εκτενέστατη διαβούλευση και εκτενέστατη συζήτηση στις επιτροπές. Δεν καταθέσατε καμία αντιπρόταση και έρχεστε με προχειρότητα και άγχος την Πέμπτη να καταθέσετε πτρόταση μομφής στην πιο λάθος στιγμή. Την Παρασκευή η ΕΦΣΥΝ είχε μονόστηλο για πρόταση μομφής. Δεν φταίνε τα κανάλια που δεν σας παίζουν. Όταν η επικαιρότητα κυριαρχείτε από κορωνοϊό και ελληνοτουρκικά μην ψάχνετε αλλού να βρείτε γιατί δεν σας παίζουν.
Εχω μια απορία. Γιατί δεν καταθέσατε πρόταση δυσπιστίας συνολικά εναντίον της κυβέρνησης και περιοριστήκατε στον υπουργό. Γιατί αφήσατε εμένα εξω από το κάδρο. Δεν μας έχετε αποκαλέσει κυβερνηση πολιτικών απατεώνων. Τρέμετε να πείτε στους πολίτες πως τάχα υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ λαικής βούλησης και πολιτικών συσχετισμών. Γιατί τρέμετε να ζητήσετε εκλογές
Η κυβέρνηση απολαμβάνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τον Ιούλιο που εκλέχθηκε. Παρά τα λάθη που πρώτος εγώ αναγνωρίζω δίνει η κυβέρνηση μάχη και τις κερδίζει, προωθεί μεταρρυθμίσεις και στηρίζει έμπρακτα τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.
Το δικό μου μέλημα είναι να ενώνω και να συνθέτω. Οχι να διχάζω και να διαιρώ.
Σταματήστε να οξύνετε αναίτια την πολιτική αντιπαράθεση.
Δεν επιτρέπετε να κάνετε εξαγωγή της δική σας Εσωτερικής Κρίσης στην κοινωνία. Να κινδυνολογείτε για τα εθνικά θέματα επειδή πάνω την κινδυνολογία χτίσατε την πολιτική σας καριέρα. Δεν δικαοιύστε να δηλητηριάζετε την κοινωνία με έωλα συνθήματα.
Τα εμβόλιο για την πανδημία αργά η γρήγορα θα βρεθεί. Το αντίδοτο απέναντι στον λαϊκισμό φοβάμαι ότι αργεί.
ΓΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ:
Ερχομαι στο νομοσχέδιο της δεύτερης ευκαιρίας. Θα περιοριστώ σε μερικές διαπιστώσεις που έχουν προκύψει από την εως τώρα συζήτηση.
Είναι νομοσχέδιο τομή. Σημαντική μεταρρυθμιστική παρέμβαση που αφαιρεί από τις πλάτες των πολιτών το βάρος αέναης στασιμοχρεοκοπίας που τους επέβαλλε το υφιστάμενο πλαίσιο
Οι υφιστάμενες ρυθμίσεις δεν αντιμετωπισαν το πρόβλημα. Πίσω από τις ρυθμίσεις Κατσέλη κρύφτηκαν πολλοί κακοπληρωτές.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους.
Το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους δεν αφορά μόνο τις τράπεζες. Η μεγάλη έκρηξη ιδιωτικού χρέους επι ημερών ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε ληξιπόρθεσμες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.
Φορολογικές που πήγαν από τα 71 δις ευρώ το 2014 στα 104 δις ευρώ το 2019 . Και ασφαλιστικές που πήγαν από από τα 13 στα 31 δις ευρώ
Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί κύριε Τσίπρα εσείς διαλύσατε την μεσαία τάξη με την πολιτική της εξόντωσης με φόρους και εισφοροεπιδρομές.
Κυρία Γεννηματά μέσα στο λόγο σας να αποφεύγετε αναφορές ότι η ΝΔ έχει στόχο να εξοντώσει μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα. Τέτοιες γενικόλογες και ανεδαφικές τοποθετήσεις ας τις αποφεύγετε αν θέλετε να ανακτήσετε την αξιοπιστία του κόμματός σας
Θα πρέπει να σας προβληματίζει ότι 7 στους 10 συμπολίτες μας που δηλώνουν ότι ψηφίζουν το κόμμα σας έχουν θετική άποψη για την κυβέρνησή μας και τις πολιτικές μας
Εσείς καταργήσατε την προστασία πρώτης κατοικίας τον Φεβρουάριο του 2019. Και αντικαταστήσατε την οριζόντια κατάργηση με ένα πλαίσιο εξαιρετικά περιοριστικό που αφορούσε υποσύνολο όσων μπορούσαν να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη και αποδείχθη αναποτελεσματικό. Εμείς με το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ προσφέραμε δυνατότητα προστασίας σε συμπολίτες μας αν και τα δάνειά τους δεν είχαν ακόμα κοκκινίσει. Βάλαμε την πρόληψη όχι μόνο την προστασία κόκκινων στεγαστικών δανείων.
Μιλήσατε για την έννοια ατομικής χρεοκοπίας. Αλήθεια τι συμβαίνει σήμερα σε όποιον χρωστά σήμερα περισσότερα από όσα μπορεί να πληρώσει; Υπήρχε και υπάρχει ατομική χρεοκοπία που διαρκεί δεκαετίες ολόκληρες. Μεταφέρει βάρυ σε παιδία και εγγόνια. Αυτή η μάστιγα τώρα τελειώνει. Μετατρέπουμε το τέλος σε μια νέα αρχή και δίνουμε νέα δυνατότητα μέσα από αυτή τη διαδικασια να διαγραφούν χρέη προς το δημόσιο προφανώς με απώλεια κάποιας περιουσίας για να μπει τέλος σε αυτή τη κατάσταση
Ολες οι χώρες έχουν αντίστοιχο πλαίσιο με αυτό που εισάγουμε.
Η πρόβλεψη που υπάρχει στο νομοσχέδιο για επαναγορά πρώτης κατοικίας για συμπολίτες που δεν έχουν δυνατότητα να κρατήσουν για κάποιο μεταβατικό διάστημα την κυριότητα είναι να αποφευχθεί η έξωση.
Έχουμε το θάρρος να προωθήσουμε σε οριζόντια τομή στο ζήτημα ιδιωτικού χρέους. Όχι γιατί μας το επιβάλουν οι πιστωτές γιατί είναι προς όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων και όσων σήμερα στενάζουν κάτω από το βάρος του ιδιωτικού χρέους.
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Κολοσοί όπως οι microsoft επιλέγουν να επενδύσουν στην χώρα μας. Έρχονται στην Ελλάδα πολλοί ξένοι επενδυτές. Υπάρχει ενδιαφέρον για τα περιφερειακά μας λιμάνια.
Μπορέσαμε και μπορουμε να υλοποιούμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα κα να υλοποιύμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα. Η πρώτη πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ήταν να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 22% Εμείς μειώσαμε τον φορολογικό συντελεστή σε εισοδήματα σε μερίσματα, Εμείς δώσαμε σε νεοφυείς επιχειρήσεις φορολογικά κίνητρα.
Παρά τις μεγάλες δυσκολίες αναλάβαμε την ευθύνη να στηρίξουμε την κποινωνία απλώνοντας δίχτυ που θα φτάσει εως τέλος έτους τα 24 δις ευρώ.
Ακουσα την αντιπολίτευση να ασκεί την κριτική ότι η ΝΔ είναι κόμμα ελίτ και η αντιπολίτευση των πολλών.
Η ΝΔ δεν είναι αυτή που ανέλαβε το κόστος μισθοδοσίας όλων των ελληνικών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κρίση. Εμείς μέσα από την επιστρεπτέα προκαταβολή δώσαμε άμεση ρευστότητα σε επιχειρήσεις που δεν έχουν άμεση πρόσβαση στις τράπεζες. Εμείς είμαστες αυτοί που χρησιμοποιήσαμε ταμεία εγγυοδοσίας για να σπρώξουμε τις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία. Βεβαίως οι τράπεζες θα μπορούσαν αν κάνουν περισσότερα.
Αλλά δώσαμε κατεύθυνση ώστε να δανείζουν με κριτήρια αλλά όχι μόνο το προνομιακό τους πελατολόγιο.
Εμείς δώσαμε πλαίσιο επιδότησης για νέες θέσεις εργασίες. Περάσαμε από την επιδότηση ανεργίας στην επιδότηση εργασίας.
Για 100 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας επιδοτούμε εισφορές για έξι μήνες.
Εμείς τα κάναμε και μπορπεσαμε να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία γιατί η κυβέρνηση έχει αξιοπιστία. Η χώρα δανείζετε με επιτόκια πουθ πριν λ’ίγα χρόνια δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Εχουμε δανειστεί με 16 δις ευρώ για να στηρίξουμε την ρπαγματική οικονομία.
Το μαξιλάρι κ. Τσίπρα δεν είναι δικό σας. Δικό μας είναι. Η δική μας κυβέρνηση έχει την δυνατότητα να δανείζετε από τις αγορές και να δανείζει την πραγματική οικονομία.
Επικαλεστήκατε δημοσιεύματα φιλικών σας εφημερίδων για διαγραφές χρεών σε εφοπλιστές. Πότε έγιναν κ. Τσίπρα; Το 2016 – 2017 και 2018. Τότε έγιναν γιατί δεν το λέτε; Γιατί είστε ψεύτης και υποκριτής. Αυτά αναφέρονται στο πόρισμα της Τραπε΄ζης της Ελλάδος του κ. Στουρνάρα.
Τον Δεκέμβριο του 2014 η αποτίμηση της συμμετοχής ήταν 11 δις ευρώ τόσο άξιζαν οι μετοχές του ελληνικού λαού στις 4 συστημικές τράπεζες. Τον Ιούνιο 2019 ήταν μόλις 1,42 δις ευρώ. Αυτή είναι η δική σας μεγάλη καταστροφή.
Ποτέ δεν κρύψαμε ότι είμαστε αντιμέτωποι με πρωτοφανή κρίση. Όταν η κρίση ξεκίνησε η εκτίμηση ήταν ότι η Ελληνική οικονομία θα πληγεί πιο βαριά σε σχέση με την ευρωζώνη. Εως τώρα οι προβλέψεις έχουν διαψευστεί. Ευτυχώς. Η ύφεση ήταν χαμηλώτερη από τον ΜΟ της ΕΕ. Περιμένουμε τα αποτελέσματα 3ου τριμήνου. Μετα βεβαιότητας δεν θα είναι καλά. Εσείς που σπεύσατε με την κα Γεννηματά για το δήθεν απρόσεκτο άνοιγμα στον τουρισμό πρπεπει να δείτε ότι Ελλάδα κατάφερε καλύτερα συγκρυτικά. Αυτά τα 4 δις ευρώ τα χρειαζόμασταν. ανοίξαμε τον τουρισμό με ασφάλεια και δεν έχουμε επιδημιολογική ένδειξη ότι το άνοιγμα στον τουρισμό ήταν η ευθύνη για έξαρση.
Καταφέραμε και στον τομέα τουρισμού να μειώσουμε όσο ήταν δυνατό να περιορισουμε την ζημία και να χτίσουμε αξιοπιστία. Δην υπηρξέ επισκέπτης που να μην εντυπωσιάστηκε από την οργάνωση της εληνικής πολιτείας. Αυτό είναι κέρδος για την χώρα και όχι την παράταξή μας.
ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Να απαντήσω και στην κριτική για την πανδημία. Η Ελλάδα μαζί με τις σκανδιναβικές χώρες οι καλύτερες ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η Ελλάδα είναι μαζί με τις καλύτερες χώρες ως προς τον αριθμό τεστ.
Ο δείκτης θετικότητας είναι το ποσοστό θετικών στα τέστ που κάνουμε. Η Ελλάδα είναι «πράσινη» μαζί με Γερμανία και Σκανδιναβικές χώρες. Χάρτης Θνησιμότητας: η Ελλάδα η καλύτερη χώρα από όλες που μετριούνται.
Αυτά λοιπόν είναι τα δεδομένα για να σταματήσει επιτέλους η καραμέλα και η άδικη κριτική στο ΕΣΥ και την πολιτική προστασία και τους εθελοντές που στηρίζουν. Στα παιδία της ιχνηλάτισης που κάνουν δύσκολη δουλειά. Σε όλη την επιτροπή λοιμωξιολόγων και στον Σωτήρη Τσιόδρα. Ολους αυτούς μέμφεστε κα Γεννηματά όταν λέτε ότι εμείς ευθυνόμαστε για το δεύτερο κύμα.
Είμαστε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που μας οδηγεί να αναθεωρούμε αποφάσεις. Ευτυχώς σήμερα έχουμε την δυνατότξητα να ασκούμε εφαρμοσμένη πολιτική που μας επιτρέπει να παίρνουμε τοπικά στοχευμένα μέτρα. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.
Βασικός σκοπός είναι να αποφύγουμε οριζόντιο λοκ νταουν που θα έχει δραματικές συνέπειες. Για να το καταφέρουμε θα πρέπει – και ζητώ τη στήριξη όλης αντιπολίτευσης – να τηρήσουμε υποδείξεις ειδικών.
Προχωρήσαμε τις τελευταίες ημέρες σε 2 πρόσθετα μέτρα: υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας 12:30- 05:00. Η ΕΛΑΣ και ελεγκτικοί μηχανισμοί θα εξαντρλήσουν την αυστηρότητά τους σε εκείνους που επιμένουν να παραβιάζουν το νόμο και να προσφέρουν επικίνδυνη διασκέδαση.
Απαιτείτε συλλογική συστράτευση. Εχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας. Αναφαίνεται όμως η ελπίδα που δεν είναι άλλη από ένα ή περισσότερα εμβόλια που θα είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Η χώρα μας θα έχει πρόσβαση στα νέα εμβόλια.
Είμαι ικανοποιημένος από την ταχύτητα υλοποίησης του εμβολίου κατά της γρίπης. Το 40% των εμβολίων έχουν γίνει 15 ημέρες νωρίτερα. Να μην συμπέσει η έξαρση γρίπης μαζί με έξαρση Covid-19.
Καταφέραμε με μεγάλη ταχύτητα να προσθέσουμε κλίνες ΜΕΘ στο ΕΣΥ. Παραλάβαμε 557. Εσείς κ. Τσίπρα δεν προσθέσατε σχεδόν καμία. Μας παραδώσατε ΕΣΥ με τον χαμηλότερο αριθμό κλινών ΜΕΘ παγκοσμίως.
Η δήθεν υπερασπιστές του ΕΣΥ. Η κυβέρνηση θα είναι συνεπής στην δέσμευσή της να έχει φέρει τον αριθμό εντατικών κλινών στον ΜΟ της ΕΕ εντός του επόμενου 6μηνου.
Να συγχαρώ την Βουλή για την ταχύτητα με την οποία υλοποίησε την δωρεά της. Ολοι θα έπρεπε να χειροκροτείτε κανονικά. Είναι δωρεά της Βουλής όχι της κυβέρνησης.
Καταφέραμε και κατασκευάσαμε με την συμμετοχή του υπουργείου Υγείας μέσα σε δύο μήνες.
6.812 νέοι νοσηλευτές και ιατροί στα νοσοκομεία μας και πολλοί από αυτούς θα μονιμοποιηθούν.
Θα ζητήσω συστράτευση και συμπόρευση των πολιτών σε αυτή τη μάχη. Ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Πηγή: http://www.newsit.gr/politikh/vouli-Live-mitsotakis-se-tsipra-eseis-katargisate-tin-prostasia-protis-katoikias/3128699/
Τέλος εποχής για δύο κανάλια στην ελληνική τηλεόραση
Πότε καταργούνται

Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και οι Ευρωπαίοι διεξάγουν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον του Ιράν, δηλώνει ο Πεζεσκιάν
Θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα μας, τόνισε ο Ιρανός πρόεδρος

Σοκ στη Βαλένθια: Σκοτώθηκε ο προπονητής Φερνάντο Μαρτίν με τα τρία παιδιά του σε ναυάγιο στην Ινδονησία
Ο Ισπανός προπονητής ήταν διακοπές μαζί με την οικογένειά του

Ηράκλειο: Σφαίρα από μπαλωθιές «καρφώθηκε» σε παράθυρο πολυκατοικίας
Για τους άσκοπους πυροβολισμούς συνελήφθη ένας 38χρονος

Χιονοθύελλα «παγώνει» τη Νέα Υόρκη, πάνω από 1.600 ακυρώσεις πτήσεων και χάος στις μετακινήσεις
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη βορειοανατολική ΗΠΑ με χιονοπτώσεις και παγετό, προκαλώντας πρωτοφανείς καθυστερήσεις και διαταράσσοντας τα ταξίδια εν μέσω εορταστικής περιόδου

Σκότωσε τη σύζυγό του, πυροβόλησε την κόρη τους και μετά αυτοκτόνησε για το τηλεκοντρόλ
Ο 11χρονος γιος ειδοποίησε τους γείτονες για το μακελειό - Του ζητούσαν να σταματήσει να βλέπει ποδόσφαιρο

Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο 17χρονος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τέσσερις νεαρούς με κουκούλες
Ο 17χρονος διασκέδαζε με την παρέα του όταν οι δράστες έφτασαν με ταξί, τον εντόπισαν και τον έβγαλαν εκτός χώρου – Τον γρονθοκόπησαν ασταμάτητα

WSJ: Ο Ερντογάν μιλά για καταστροφή του «σιωνιστικού Ισραήλ»
Η πώληση F-35 στην Αγκυρα θα μπορούσε να οδηγήσει σε πόλεμο

Τα τριήμερα του 2026 και οι αργίες που «χάνονται» επειδή πέφτουν Σάββατο
Ποιες αργίες χάνονται, πού προκύπτουν τριήμερα και ποιο είναι το μοναδικό τετραήμερο του έτους – Το αναλυτικό ημερολόγιο των επίσημων αργιών και αποδράσεων του 2026

Αποχώρησε από πάνελ εκπομπής ο Γιαννούλης μετά από καβγά με τη Βούλτεψη
Δείτε το βίντεο

Το σχέδιο των τριών σταδίων στη δολοφονία της Ελένης Παπαδοπούλου: «Ο γιος δεν είχε πάει ούτε στην κηδεία της»
Τα ευρήματα που οδήγησαν τις Αρχές στη βαριά κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο - Ο κατηγορούμενος έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη 30 Δεκεμβρίου

Ψευδοπροφήτης προέβλεψε το τέλος του κόσμου ανήμερα Χριστουγέννων - Οργισμένοι όσοι τον πίστεψαν έκαψαν τη Κιβωτό του
Πώς δικαιολόγησε ο «ψευδο-Νώε» την… αναβολή του κατακλυσμού

Πέθανε ο δημοσιογράφος Αντώνης Κοκορίκος
Eίχε εργαστεί από το 1982 σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και εφημερίδες

Σχεδόν αγκαλιασμένοι εντοπίστηκαν οι τέσσερις ορειβάτες που σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια
Το χρονικό της τραγωδίας - Βρέθηκαν θαμμένοι κάτω από το χιόνι λίγο πριν από την κορυφή - Είχαν ξεκινήσει την ανάβαση από τον Αθανάσιο Διάκο

Χωρίς τις αισθήσεις τους δύο άνδρες που εγκλωβίστηκαν σε φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα
Η φωτιά φέρεται να ξέσπασε μετά από έκρηξη θερμαντικού μέσου (πιθανότατα σόμπα υγραερίου)

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Νεκροί εντοπίστηκαν οι ορειβάτες που αγνοούνταν
Πρόκειται για τρεις άνδρες και μία γυναίκα οι οποίοι βρέθηκαν θαμμένοι σε χιονοστιβάδα

Συναγερμός στη Φθιώτιδα για τρεις ορειβάτες που αγνοούνται στην περιοχή του Αθανασίου Διάκου
Οι τρεις φίλοι έχουν να δώσουν σημεία ζωής από το πρωί των Χριστουγέννων

Τραγωδία στη Ροδόπη: Νεκρό παιδί 7 ετών από φωτιά σε σπίτι – Στο νοσοκομείο το 5χρονο αδερφάκι του και ο πατέρας του
Οι αρχές στη Ροδόπη έχουν ξεκινήσει ήδη το έργο της προανάκρισης για να διαπιστωθεί τι προκάλεσε την ανάφλεξη που οδήγησε στον θάνατο του μικρού παιδιού

Αστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Λίγα χιόνια στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας
Σε ανατολική Θεσσαλία, Εύβοια, Σποράδες, ανατολική Στερεά και νησιά του Ιονίου τα πιο έντονα φαινόμενα

Αρης Μουγκοπέτρος: Σήμερα στον εισαγγελέα μετά τη μήνυση της συζύγου του για ενδοοικογενειακή απειλή, τι ισχυρίζεται ο μουσικός
Η σύλληψη έγινε ανήμερα Χριστούγεννα στην Τρίπολη - Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα στη σχέση του και ο Αρης Μουγκοπέτρος, είχε φύγει από το σπίτι στις 15 Δεκεμβρίου

«Ο Ιησούς είναι Παλαιστίνιος»: Αντιδράσεις για πινακίδα στην Times Square της Νέας Υόρκης
Το billboard σε χριστουγεννιάτικη διαφημιστική καμπάνια στην πιο διάσημη πλατεία του κόσμου άνοιξε νέο κύκλο αντιπαράθεσης

Θεσσαλονίκη: Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης σε τράπεζα στον Εύοσμο, έχει αναλάβει το «χτύπημα» το ελληνικό FBI
Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας

Ανάλυση New York Times: Γιατί η Ρωσία θα απορρίψει και το νέο σχέδιο των 20 σημείων που ετοίμασαν ΗΠΑ και Ουκρανία
Σύμφωνα με τους NYT το Κρεμλίνο εμφανίζεται ενισχυμένο από τις εξελίξεις στο πεδίο και περιορισμένο από τη δυσκολία να «πουλήσει» στο εσωτερικό μια συμφωνία που δεν θα εκλαμβάνεται ως νίκη

Εκνευρίστηκε ξανά η Καλλιμάνη στη σκηνή, έβρισε πελάτη που της πέταξε λουλούδια και νερό στο πρόσωπο
Η τραγουδίστρια φανερά εκνευρισμένη ζήτησε εξηγήσεις από το συγκεκριμένο άτομο

Εορταστικό τραπέζι στα μπλόκα έστησαν οι αγρότες το βράδυ των Χριστουγέννων – Φαγητό, μουσική και μήνυμα συνέχισης του αγώνα
Χωρίς να εμποδίζουν την μετακίνηση των εκδρομέων αλλά με τα τρακτέρ παραταγμένα, γιόρτασαν οι αγρότες το βράδυ των Χριστουγέννων

Αλιμος: Κατέρρευσε μάντρα πολυκατοικίας από την έντονη κακοκαιρία, παρασύρθηκαν και αυτοκίνητα
Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι χθες το απόγευμα το ύψος του νερού είχε φτάσει μέχρι και το 1,5 μέτρο και μέσα σε 5 λεπτά παρέσυρε τη μάντρα

Γιατί έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες Παλαιστίνιοι ενώ ισχύει εκεχειρία στη Γάζα;
Ρεπορτάζ των New York Times για την κατάσταση στο έδαφος στη Γάζα και τις απώλειες εκατοντάδων αμάχων

Υπουργείο Παιδείας: Τα 8 νέα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία που θα λειτουργήσουν από το 2026-2027
Τα σχολεία θα λειτουργήσουν ως συνδεδεμένα Γυμνάσια και Λύκεια σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας

Τουρκία: Σενάρια δολιοφθοράς – Βάζουν στο κάδρο Ελλάδα και Ισραήλ για την πτώση του Falcon 50
H τουρκική πλευρά εξετάζει το ενδεχόμενο οργανωμένης επίθεσης πίσω από τη συντριβή του λιβυκού αεροσκάφους

Χριστούγεννα 2025: Τα δρομολόγια των ΜΜΜ στην Αθήνα
Πώς θα κινηθούν μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ και λεωφορεία

Τραγωδία στη Βραζιλία: Κοριτσάκι 2 χρονών έπεσε σε λίμνη και το κατασπάραξαν τα πιράνχας
Στο σημείο όπου συνέβη το τραγικό συμβάν δεν υπήρχαν προστατευτικά κιγκλιδώματα

«Τα λόγια τους είναι σαν ήχος από κούφιο ντενεκέ»: «Πυρά» Ερντογάν κατά Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
«Δεν παγιδευτήκαμε και δεν θα παγιδευτούμε. Δεν υποκύψαμε στις προκλήσεις και δεν θα υποκύψουμε»

Πάτρα: Παιδιά είπαν τα κάλαντα και πληρώθηκαν με IRIS
Παρά τις καιρικές συνθήκες

Σοβαρά τραυματισμένη 14χρονη που βγήκε για να πει τα κάλαντα
Όπως περιέγραψε η ίδια έπεσε από πατίνι που εντόπισε ενεργοποιημένο σε πεζοδρόμιο

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ: Οι 10 περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία
Το μεσημέρι της Τετάρτης η ΕΜΥ εξέδωσε νέα ανακοίνωση με «πορτοκαλί προειδοποίηση» λόγω της κακοκαιρίας

Μελόνι: Ηταν μια δύσκολη χρονιά, αλλά μην ανησυχείτε η επόμενη θα είναι χειρότερη
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αστειεύτηκε μιλώντας στους συνεργάτες της πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων

87χρονη εργάζεται σε δύο δουλειές για 10 ευρώ την ώρα: «Δεν μπορώ ακόμη να συνταξιοδοτηθώ»
Στα 87 της, η Ρεβέκκα συνεχίζει να εργάζεται σε δύο δουλειές στη Νέα Ορλεάνη για μόλις 10 ευρώ την ώρα, προσπαθώντας να αποπληρώσει χρέη και να καλύψει βασικά έξοδα

Θεσσαλονίκη: Οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε στο λιμάνι
Το πυρομαχικό εντοπίστηκε στον 6ο προβλήτα κατά τη διάρκεια εργασιών στον βυθό

Πορτογαλία: 13χρονος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου - Δράστης ο πρώην σύντροφος της μητέρας του
Ένας 13χρονος Βρετανός φέρεται να μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στην Πορτογαλία . Βασικός ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του ο οποίος λίγο μετά έδωσε τέλος στη ζωή του

Ιταλία: Η στιγμή της έκρηξης βυτιοφόρου με υγροποιημένο αέριο
Σκηνές που θυμίζουν κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν στον οδικό άξονα Μιλάνου-Νάπολης










