Λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στην Ολομέλεια της Βουλής
Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Εσείς καταργήσατε την προστασία πρώτης κατοικίας
Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Εσείς καταργήσατε την προστασία πρώτης κατοικίας - Λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στην Ολομέλεια της Βουλής

Με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες των αρχηγών κομμάτων στη Βουλή, για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η παράταξη του Αλέξη Τσίπρα προασπίζεται σήμερα τον Νόμο Κατσέλη, τον οποίο είχε καταψηφίσει όταν παρουσιάστηκε στη Βουλή. Απευθυνόμενος προσωπικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι «το εμβόλιο για τον κορωνοϊό κάποια στιγμή θα βρεθεί, το φάρμακο για τη δική σας δημαγωγία, ποτέ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε και στην αρχηγό του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να καταστρέψει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όταν γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα, το 90% των ελληνικών επιχειρήσεων είναι μικρομεσαίες.

Επιστρέφοντας στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε «να σας θυμίσω ότι εσείς, κ. Τσίπρα, καταργήσατε την προστασία της πρώτης κατοικίας τον Φεβρουάριο του 2019».

Ακολουθεί η ομιλία του πρωθυπουργού:

«Δεν ακούσατε κανέναν, ούτε τον υπουργό Οικονομικών και επιστρέψατε μόνο για μένα. Χαίρομαι που αφιερώσατε τα 2/3 της ομιλίας σας, αμυνόμενος στις καταγγελίες της ΝΔ.

Να επιστρέψουμε στην ημέρα που καταθέσατε την πρόταση δυσπιστίας. Εκείνη την ημέρα είχε βγει η νέα navtex της Τουρκίας και λίγο αργότερα, είχε ανακοινωθεί η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή. Λίγο αργότερα έκανα διάγγελμα για την πανδημία.

Ήταν μία πραγματική ευκαιρία να είμαστε όλοι μαζί. Αυτές τις στιγμές επιλέξατε να μείνετε εκτός. Να επιστρέψετε σε αυτό που ξέρετε καλά, την παραπλάνηση.

Μοναδική πρωτοτυπία. Μία πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών, να μετατρέπεται σε μπούμερανγκ κατά του προκατόχου του. Δεν ήταν ο Σταϊκούρας που ένιωσε άβολα, αλλά ο κ. Τσακαλώτος, που ξεκίνησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Να σας θυμίσω κ. Τσίπρα, ότι εσείς είχατε καταψηφίσει τον νόμο Κατσέλη, τον οποίο σήμερα υπερασπίζεστε.

Πιεσμένος από τα εσωκομματικά αδιέξοδα επιστρέψατε σε ότι ξέρετε να κάνετε καλά: να διχάζετε και να παραπλανείτε. Επιστρατεύσατε το πιο ισχυρό κοινοβουλευτικό όπλο που διαθέτετε. Μια πρόταση δυσπιστίας στην πιο ακατάλληλη στιγμή. Δυο λάθος μαζί.

Επιστρέψατε στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία να θυμίζουν το έργο μας αυτούς τους 15 μήνες και να αναδειχθεί μια μοναδική προτοτυπία. Μια πρόταση μομφής κατά του σημερινου πρωθυπουργού να μετατρέπετε σε μπούμερανγκ κατά του προκατόχου του.

Δεν ήταν ο κ. Σταϊκούρας αλλά ο κ. Τσακαλώτος που ξεκίνησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με την συμφωνία των τραπεζών.

Σας τα θύμισε αυτά και ο κ. Λαφαζάνης τον οποίο τα δικά σας ΜΑΤ έδερναν.

Δεν υπήρχε ούτε ένας βουλευτής της ΝΔ που να μην σας θυμίσει ότι με υπογραφή Τσακαλώτου καταργήθηκε η απόλυτη προστασία πρώτης κατοικίας τον Φεβρουάριο 2019.

Άκουσα με ενδιαφέρον τις αναφορές σας για νόμο Κατσέλη

Ανέτρεξαν οι συνεργάτες μου στα πρακτικά. Τι είχατε κάνει ως ΣΥΡΙΖΑ στο νόμο Κατσέλη; Τον καταψηφίσατε. Καταψηφίσατε το νόμο Κατσέλη τον νόμο πολύ σήμερα επικροτείτε. Όταν η ΝΔ παρά τις ενστάσεις τον είχε ψηφίσει. Σας ευχαριστούμε που μας δίνετε να να επαναφέρουμε για λίγο στην μνήμη πολιτών το μέγεθος της υποκρισίας σας.

Ολοι οι Έλληνες στεκόμαστε μαζί απέναντι στις δυσκολίες που τις θεωρούμε αντιπάλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ τις δυσκολίες τις θεωρεί συμμάχους. Ελπίζει να ευνοηθεί από την δυσωδία του διχασμού.

Το νομοσχέδιο μπήκε σε εκτενέστατη διαβούλευση και εκτενέστατη συζήτηση στις επιτροπές. Δεν καταθέσατε καμία αντιπρόταση και έρχεστε με προχειρότητα και άγχος την Πέμπτη να καταθέσετε πτρόταση μομφής στην πιο λάθος στιγμή. Την Παρασκευή η ΕΦΣΥΝ είχε μονόστηλο για πρόταση μομφής. Δεν φταίνε τα κανάλια που δεν σας παίζουν. Όταν η επικαιρότητα κυριαρχείτε από κορωνοϊό και ελληνοτουρκικά μην ψάχνετε αλλού να βρείτε γιατί δεν σας παίζουν.

Εχω μια απορία. Γιατί δεν καταθέσατε πρόταση δυσπιστίας συνολικά εναντίον της κυβέρνησης και περιοριστήκατε στον υπουργό. Γιατί αφήσατε εμένα εξω από το κάδρο. Δεν μας έχετε αποκαλέσει κυβερνηση πολιτικών απατεώνων. Τρέμετε να πείτε στους πολίτες πως τάχα υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ λαικής βούλησης και πολιτικών συσχετισμών. Γιατί τρέμετε να ζητήσετε εκλογές

Η κυβέρνηση απολαμβάνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τον Ιούλιο που εκλέχθηκε. Παρά τα λάθη που πρώτος εγώ αναγνωρίζω δίνει η κυβέρνηση μάχη και τις κερδίζει, προωθεί μεταρρυθμίσεις και στηρίζει έμπρακτα τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Το δικό μου μέλημα είναι να ενώνω και να συνθέτω. Οχι να διχάζω και να διαιρώ.

Σταματήστε να οξύνετε αναίτια την πολιτική αντιπαράθεση.

Δεν επιτρέπετε να κάνετε εξαγωγή της δική σας Εσωτερικής Κρίσης στην κοινωνία. Να κινδυνολογείτε για τα εθνικά θέματα επειδή πάνω την κινδυνολογία χτίσατε την πολιτική σας καριέρα. Δεν δικαοιύστε να δηλητηριάζετε την κοινωνία με έωλα συνθήματα.

Τα εμβόλιο για την πανδημία αργά η γρήγορα θα βρεθεί. Το αντίδοτο απέναντι στον λαϊκισμό φοβάμαι ότι αργεί.

ΓΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ:

Ερχομαι στο νομοσχέδιο της δεύτερης ευκαιρίας. Θα περιοριστώ σε μερικές διαπιστώσεις που έχουν προκύψει από την εως τώρα συζήτηση.

Είναι νομοσχέδιο τομή. Σημαντική μεταρρυθμιστική παρέμβαση που αφαιρεί από τις πλάτες των πολιτών το βάρος αέναης στασιμοχρεοκοπίας που τους επέβαλλε το υφιστάμενο πλαίσιο

Οι υφιστάμενες ρυθμίσεις δεν αντιμετωπισαν το πρόβλημα. Πίσω από τις ρυθμίσεις Κατσέλη κρύφτηκαν πολλοί κακοπληρωτές.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους.

Το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους δεν αφορά μόνο τις τράπεζες. Η μεγάλη έκρηξη ιδιωτικού χρέους επι ημερών ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε ληξιπόρθεσμες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

Φορολογικές που πήγαν από τα 71 δις ευρώ το 2014 στα 104 δις ευρώ το 2019 . Και ασφαλιστικές που πήγαν από από τα 13 στα 31 δις ευρώ

Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί κύριε Τσίπρα εσείς διαλύσατε την μεσαία τάξη με την πολιτική της εξόντωσης με φόρους και εισφοροεπιδρομές.

Κυρία Γεννηματά μέσα στο λόγο σας να αποφεύγετε αναφορές ότι η ΝΔ έχει στόχο να εξοντώσει μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα. Τέτοιες γενικόλογες και ανεδαφικές τοποθετήσεις ας τις αποφεύγετε αν θέλετε να ανακτήσετε την αξιοπιστία του κόμματός σας

Θα πρέπει να σας προβληματίζει ότι 7 στους 10 συμπολίτες μας που δηλώνουν ότι ψηφίζουν το κόμμα σας έχουν θετική άποψη για την κυβέρνησή μας και τις πολιτικές μας

Εσείς καταργήσατε την προστασία πρώτης κατοικίας τον Φεβρουάριο του 2019. Και αντικαταστήσατε την οριζόντια κατάργηση με ένα πλαίσιο εξαιρετικά περιοριστικό που αφορούσε υποσύνολο όσων μπορούσαν να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη και αποδείχθη αναποτελεσματικό. Εμείς με το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ προσφέραμε δυνατότητα προστασίας σε συμπολίτες μας αν και τα δάνειά τους δεν είχαν ακόμα κοκκινίσει. Βάλαμε την πρόληψη όχι μόνο την προστασία κόκκινων στεγαστικών δανείων.

Μιλήσατε για την έννοια ατομικής χρεοκοπίας. Αλήθεια τι συμβαίνει σήμερα σε όποιον χρωστά σήμερα περισσότερα από όσα μπορεί να πληρώσει; Υπήρχε και υπάρχει ατομική χρεοκοπία που διαρκεί δεκαετίες ολόκληρες. Μεταφέρει βάρυ σε παιδία και εγγόνια. Αυτή η μάστιγα τώρα τελειώνει. Μετατρέπουμε το τέλος σε μια νέα αρχή και δίνουμε νέα δυνατότητα μέσα από αυτή τη διαδικασια να διαγραφούν χρέη προς το δημόσιο προφανώς με απώλεια κάποιας περιουσίας για να μπει τέλος σε αυτή τη κατάσταση

Ολες οι χώρες έχουν αντίστοιχο πλαίσιο με αυτό που εισάγουμε.

Η πρόβλεψη που υπάρχει στο νομοσχέδιο για επαναγορά πρώτης κατοικίας για συμπολίτες που δεν έχουν δυνατότητα να κρατήσουν για κάποιο μεταβατικό διάστημα την κυριότητα είναι να αποφευχθεί η έξωση.

Έχουμε το θάρρος να προωθήσουμε σε οριζόντια τομή στο ζήτημα ιδιωτικού χρέους. Όχι γιατί μας το επιβάλουν οι πιστωτές γιατί είναι προς όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων και όσων σήμερα στενάζουν κάτω από το βάρος του ιδιωτικού χρέους.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Κολοσοί όπως οι microsoft επιλέγουν να επενδύσουν στην χώρα μας. Έρχονται στην Ελλάδα πολλοί ξένοι επενδυτές. Υπάρχει ενδιαφέρον για τα περιφερειακά μας λιμάνια.

Μπορέσαμε και μπορουμε να υλοποιούμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα κα να υλοποιύμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα. Η πρώτη πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ήταν να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 22% Εμείς μειώσαμε τον φορολογικό συντελεστή σε εισοδήματα σε μερίσματα, Εμείς δώσαμε σε νεοφυείς επιχειρήσεις φορολογικά κίνητρα.

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες αναλάβαμε την ευθύνη να στηρίξουμε την κποινωνία απλώνοντας δίχτυ που θα φτάσει εως τέλος έτους τα 24 δις ευρώ.

Ακουσα την αντιπολίτευση να ασκεί την κριτική ότι η ΝΔ είναι κόμμα ελίτ και η αντιπολίτευση των πολλών.

Η ΝΔ δεν είναι αυτή που ανέλαβε το κόστος μισθοδοσίας όλων των ελληνικών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κρίση. Εμείς μέσα από την επιστρεπτέα προκαταβολή δώσαμε άμεση ρευστότητα σε επιχειρήσεις που δεν έχουν άμεση πρόσβαση στις τράπεζες. Εμείς είμαστες αυτοί που χρησιμοποιήσαμε ταμεία εγγυοδοσίας για να σπρώξουμε τις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία. Βεβαίως οι τράπεζες θα μπορούσαν αν κάνουν περισσότερα.

Αλλά δώσαμε κατεύθυνση ώστε να δανείζουν με κριτήρια αλλά όχι μόνο το προνομιακό τους πελατολόγιο.

Εμείς δώσαμε πλαίσιο επιδότησης για νέες θέσεις εργασίες. Περάσαμε από την επιδότηση ανεργίας στην επιδότηση εργασίας.

Για 100 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας επιδοτούμε εισφορές για έξι μήνες.

Εμείς τα κάναμε και μπορπεσαμε να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία γιατί η κυβέρνηση έχει αξιοπιστία. Η χώρα δανείζετε με επιτόκια πουθ πριν λ’ίγα χρόνια δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Εχουμε δανειστεί με 16 δις ευρώ για να στηρίξουμε την ρπαγματική οικονομία.

Το μαξιλάρι κ. Τσίπρα δεν είναι δικό σας. Δικό μας είναι. Η δική μας κυβέρνηση έχει την δυνατότητα να δανείζετε από τις αγορές και να δανείζει την πραγματική οικονομία.

Επικαλεστήκατε δημοσιεύματα φιλικών σας εφημερίδων για διαγραφές χρεών σε εφοπλιστές. Πότε έγιναν κ. Τσίπρα; Το 2016 – 2017 και 2018. Τότε έγιναν γιατί δεν το λέτε; Γιατί είστε ψεύτης και υποκριτής. Αυτά αναφέρονται στο πόρισμα της Τραπε΄ζης της Ελλάδος του κ. Στουρνάρα.

Τον Δεκέμβριο του 2014 η αποτίμηση της συμμετοχής ήταν 11 δις ευρώ τόσο άξιζαν οι μετοχές του ελληνικού λαού στις 4 συστημικές τράπεζες. Τον Ιούνιο 2019 ήταν μόλις 1,42 δις ευρώ. Αυτή είναι η δική σας μεγάλη καταστροφή.

Ποτέ δεν κρύψαμε ότι είμαστε αντιμέτωποι με πρωτοφανή κρίση. Όταν η κρίση ξεκίνησε η εκτίμηση ήταν ότι η Ελληνική οικονομία θα πληγεί πιο βαριά σε σχέση με την ευρωζώνη. Εως τώρα οι προβλέψεις έχουν διαψευστεί. Ευτυχώς. Η ύφεση ήταν χαμηλώτερη από τον ΜΟ της ΕΕ. Περιμένουμε τα αποτελέσματα 3ου τριμήνου. Μετα βεβαιότητας δεν θα είναι καλά. Εσείς που σπεύσατε με την κα Γεννηματά για το δήθεν απρόσεκτο άνοιγμα στον τουρισμό πρπεπει να δείτε ότι Ελλάδα κατάφερε καλύτερα συγκρυτικά. Αυτά τα 4 δις ευρώ τα χρειαζόμασταν. ανοίξαμε τον τουρισμό με ασφάλεια και δεν έχουμε επιδημιολογική ένδειξη ότι το άνοιγμα στον τουρισμό ήταν η ευθύνη για έξαρση.

Καταφέραμε και στον τομέα τουρισμού να μειώσουμε όσο ήταν δυνατό να περιορισουμε την ζημία και να χτίσουμε αξιοπιστία. Δην υπηρξέ επισκέπτης που να μην εντυπωσιάστηκε από την οργάνωση της εληνικής πολιτείας. Αυτό είναι κέρδος για την χώρα και όχι την παράταξή μας.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Να απαντήσω και στην κριτική για την πανδημία. Η Ελλάδα μαζί με τις σκανδιναβικές χώρες οι καλύτερες ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η Ελλάδα είναι μαζί με τις καλύτερες χώρες ως προς τον αριθμό τεστ.

Ο δείκτης θετικότητας είναι το ποσοστό θετικών στα τέστ που κάνουμε. Η Ελλάδα είναι «πράσινη» μαζί με Γερμανία και Σκανδιναβικές χώρες. Χάρτης Θνησιμότητας: η Ελλάδα η καλύτερη χώρα από όλες που μετριούνται.

Αυτά λοιπόν είναι τα δεδομένα για να σταματήσει επιτέλους η καραμέλα και η άδικη κριτική στο ΕΣΥ και την πολιτική προστασία και τους εθελοντές που στηρίζουν. Στα παιδία της ιχνηλάτισης που κάνουν δύσκολη δουλειά. Σε όλη την επιτροπή λοιμωξιολόγων και στον Σωτήρη Τσιόδρα. Ολους αυτούς μέμφεστε κα Γεννηματά όταν λέτε ότι εμείς ευθυνόμαστε για το δεύτερο κύμα.

Είμαστε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που μας οδηγεί να αναθεωρούμε αποφάσεις. Ευτυχώς σήμερα έχουμε την δυνατότξητα να ασκούμε εφαρμοσμένη πολιτική που μας επιτρέπει να παίρνουμε τοπικά στοχευμένα μέτρα. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Βασικός σκοπός είναι να αποφύγουμε οριζόντιο λοκ νταουν που θα έχει δραματικές συνέπειες. Για να το καταφέρουμε θα πρέπει – και ζητώ τη στήριξη όλης αντιπολίτευσης – να τηρήσουμε υποδείξεις ειδικών.

Προχωρήσαμε τις τελευταίες ημέρες σε 2 πρόσθετα μέτρα: υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας 12:30- 05:00. Η ΕΛΑΣ και ελεγκτικοί μηχανισμοί θα εξαντρλήσουν την αυστηρότητά τους σε εκείνους που επιμένουν να παραβιάζουν το νόμο και να προσφέρουν επικίνδυνη διασκέδαση.

Απαιτείτε συλλογική συστράτευση. Εχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας. Αναφαίνεται όμως η ελπίδα που δεν είναι άλλη από ένα ή περισσότερα εμβόλια που θα είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Η χώρα μας θα έχει πρόσβαση στα νέα εμβόλια.

Είμαι ικανοποιημένος από την ταχύτητα υλοποίησης του εμβολίου κατά της γρίπης. Το 40% των εμβολίων έχουν γίνει 15 ημέρες νωρίτερα. Να μην συμπέσει η έξαρση γρίπης μαζί με έξαρση Covid-19.

Καταφέραμε με μεγάλη ταχύτητα να προσθέσουμε κλίνες ΜΕΘ στο ΕΣΥ. Παραλάβαμε 557. Εσείς κ. Τσίπρα δεν προσθέσατε σχεδόν καμία. Μας παραδώσατε ΕΣΥ με τον χαμηλότερο αριθμό κλινών ΜΕΘ παγκοσμίως.

Η δήθεν υπερασπιστές του ΕΣΥ. Η κυβέρνηση θα είναι συνεπής στην δέσμευσή της να έχει φέρει τον αριθμό εντατικών κλινών στον ΜΟ της ΕΕ εντός του επόμενου 6μηνου.

Να συγχαρώ την Βουλή για την ταχύτητα με την οποία υλοποίησε την δωρεά της. Ολοι θα έπρεπε να χειροκροτείτε κανονικά. Είναι δωρεά της Βουλής όχι της κυβέρνησης.

Καταφέραμε και κατασκευάσαμε με την συμμετοχή του υπουργείου Υγείας μέσα σε δύο μήνες.

6.812 νέοι νοσηλευτές και ιατροί στα νοσοκομεία μας και πολλοί από αυτούς θα μονιμοποιηθούν.

Θα ζητήσω συστράτευση και συμπόρευση των πολιτών σε αυτή τη μάχη. Ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Πηγή: http://www.newsit.gr/politikh/vouli-Live-mitsotakis-se-tsipra-eseis-katargisate-tin-prostasia-protis-katoikias/3128699/
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τραγωδία στο Ωραιόκαστρο: Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ξεκινά η φονική φωτιά από ένα τσιγάρο

Τραγωδία στο Ωραιόκαστρο: Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ξεκινά η φονική φωτιά από ένα τσιγάρο

Συγκλονίζει η περιγραφή της 40χρονης μητέρας η οποία κατάφερε να διασωθεί, ενώ ο σύζυγος και ο γιος της έχασαν τη ζωή τους 

Βενεζουέλα: Πανηγυρισμοί στα συντρίμμια - Απεγκλωβίστηκε ο 43χρονος σεκιουριτάς, μετά από 8 ημέρες

Βενεζουέλα: Πανηγυρισμοί στα συντρίμμια - Απεγκλωβίστηκε ο 43χρονος σεκιουριτάς, μετά από 8 ημέρες

Οι διασώστες είχαν έρθει σε επαφή μαζί του από το περασμένο Σάββατο και διέψευσε το χρονικό περιθώριο των 48 έως 72 ωρών για την ανεύρεση επιζώντων 

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έπεσε στον Θερμαϊκό μέσα στο λιμάνι

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έπεσε στον Θερμαϊκό μέσα στο λιμάνι

Περιπολικό του Λιμενικού έφτασε αμέσως στο σημείο για να προσφέρει βοήθεια 

Καιρός: Ξεπέρασε τους 38°C το θερμόμετρο την Πέμπτη, οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες

Καιρός: Ξεπέρασε τους 38°C το θερμόμετρο την Πέμπτη, οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή, αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ 

Τραγωδία στη Μεσσηνία: Νεκρό ανασύρθηκε από πισίνα ανήλικο παιδί

Τραγωδία στη Μεσσηνία: Νεκρό ανασύρθηκε από πισίνα ανήλικο παιδί

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε άμεσα στο σημείο, ενώ οι διασώστες επιχείρησαν ανάνηψη με ΚΑΡΠΑ χωρίς αποτέλεσμα 

Νίκαια: Πήγαν να ανατινάξουν οικογένεια σωφρονιστικού στον αέρα γιατί έκανε… πολλές εφόδους σε κελιά

Νίκαια: Πήγαν να ανατινάξουν οικογένεια σωφρονιστικού στον αέρα γιατί έκανε… πολλές εφόδους σε κελιά

Το Τμήμα Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας εξιχνίασε την εμπρηστική επίθεση στη Νίκαια 

Τουρκία: Συλλήψη του γνωστού stand-up κωμικού Ντενίζ Γκοκτάς με κατηγορία προσβολής του Ισλάμ

Τουρκία: Συλλήψη του γνωστού stand-up κωμικού Ντενίζ Γκοκτάς με κατηγορία προσβολής του Ισλάμ

Στο σόου, ο κωμικός αποτυπώνει σατιρικά τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, με αιχμές για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 

Θεσσαλονίκη: Η κάμερα «έπιασε» τους δράστες της επίθεσης με γκαζάκια – Εντοπίστηκε το δίκυκλό τους

Θεσσαλονίκη: Η κάμερα «έπιασε» τους δράστες της επίθεσης με γκαζάκια – Εντοπίστηκε το δίκυκλό τους

Οι Αρχές εξετάζουν καρέ από κάμερες ασφαλείας που καταγράφουν τις κινήσεις των δραστών της φονικής επίθεσης με γκαζάκια, στη Θεσσαλονίκη 

Φωτιά τώρα στον Βαθύλακκο Θεσσαλονίκης, σηκώθηκαν τρία εναέρια

Φωτιά τώρα στον Βαθύλακκο Θεσσαλονίκης, σηκώθηκαν τρία εναέρια

Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο 

Πέθανε ο Γιώργος Τσαλακός

Πέθανε ο Γιώργος Τσαλακός

Έφυγε έπειτα από μακρά μάχη με τον καρκίνο - Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε βαθιά συγκίνηση στον δημοσιογραφικό κόσμο της Κύπρου 

Νέες έρευνες θα δείξουν αν ο σκελετός που βρέθηκε σε εκκλησία στο Μάαστριχτ ανήκει στον θρυλικό Ντ` Αρτανιάν, βίντεο και φωτογραφίες

Νέες έρευνες θα δείξουν αν ο σκελετός που βρέθηκε σε εκκλησία στο Μάαστριχτ ανήκει στον θρυλικό Ντ` Αρτανιάν, βίντεο και φωτογραφίες

Η έρευνα γα τα λείψανα, που ανακαλύφθηκαν στην Εκκλησία Αγίων Πέτρου και Παύλου δεν έχει αποκλείσει «εντελώς» το ενδεχόμενο ο σκελετός να ανήκει όντως στον ντ` Αρτανιάν 

Το «κλικ» της αντλίας βενζίνης: γιατί δεν πρέπει να κάνετε αυτό που κάνουν οι περισσότεροι

Το «κλικ» της αντλίας βενζίνης: γιατί δεν πρέπει να κάνετε αυτό που κάνουν οι περισσότεροι

Η συνήθεια να συνεχίζετε τον ανεφοδιασμό μετά το αυτόματο «κλικ» μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο αυτοκίνητό σας. 

Σοκαριστικό βίντεο: 62χρονος στην Φλόριντα σκοτώθηκε για μια θέση πάρκινγκ σε κατάστημα, δείτε βίντεο

Σοκαριστικό βίντεο: 62χρονος στην Φλόριντα σκοτώθηκε για μια θέση πάρκινγκ σε κατάστημα, δείτε βίντεο

Η δράστης ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε για να προστατευτεί – Οι αρχές εξετάζουν το υλικό 

Μεγάλες αλλαγές στις πολυκατοικίες: Τι θα ισχύει για συνιδιοκτησία και κοινόχρηστα

Μεγάλες αλλαγές στις πολυκατοικίες: Τι θα ισχύει για συνιδιοκτησία και κοινόχρηστα

Μεγάλες αλλαγές στο πλαίσιο της συνιδιοκτησίας – Επηρεάζονται εκατομμύρια ιδιοκτήτες 

Βίαια επεισόδια στα Τίρανα με τραυματίες: Δακρυγόνα, πέτρες και συλλήψεις έξω από το αλβανικό Κοινοβούλιο – βίντεο και φωτογραφίες

Βίαια επεισόδια στα Τίρανα με τραυματίες: Δακρυγόνα, πέτρες και συλλήψεις έξω από το αλβανικό Κοινοβούλιο – βίντεο και φωτογραφίες

Οι διαδηλώσεις δεν σταματούν κατά της ανέγερσης πολυτελούς ξενοδοχείου σε προστατευόμενη περιοχή 

Φωτιά στην Αρτα: Τι συμβαίνει στη Στρογγυλή και ποιοι έλαβαν μήνυμα του 112

ΕΚΤΑΚΤΟ
Φωτιά στην Αρτα: Τι συμβαίνει στη Στρογγυλή και ποιοι έλαβαν μήνυμα του 112

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη Στρογγυλή Αρτας κινητοποίησε μεγάλες επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με μήνυμα ετοιμότητας να εστέλλεται στον Αγιο Σπυρίδωνα μέσω του 112. 

Δείτε πρώτη φορά το νέο Air Force One: Το εσωτερικό του «ιπτάμενου παλατιού» των $400 εκατ.

Δείτε πρώτη φορά το νέο Air Force One: Το εσωτερικό του «ιπτάμενου παλατιού» των $400 εκατ.

«Δεν υπάρχει άλλο σαν αυτό» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, απαντώντας στις επικρίσεις για το «δώρο του Κατάρ» - Περισσεύει η πολυτέλεια στο εσωτερικό του αεροσκάφους, με Apple TV, σοκολατάκια και θέσεις με μασάζ για τον κάθε επιβάτη 

Βολές της Αθηνάς Ωνάση για τον πρώην δικηγόρο της που εργάζεται πλέον για την εταιρεία «Tops»

Βολές της Αθηνάς Ωνάση για τον πρώην δικηγόρο της που εργάζεται πλέον για την εταιρεία «Tops»

Ο νυν δικηγόρος της Αθηνάς Ωνάση ζήτησε από τον πρώην δικηγόρο της να σταματήσει να εργάζεται για την εταιρεία του Γιαν Τοπς 

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Κάρπαθο

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Κάρπαθο

Σημειώθηκε 4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Καρπάθου 

Σκηνές χάους για κλιματιστικά και ανεμιστήρες στη Γαλλία – Ουρές και εντάσεις στα καταστήματα ενόψει του νέου κύματος καύσωνα

Σκηνές χάους για κλιματιστικά και ανεμιστήρες στη Γαλλία – Ουρές και εντάσεις στα καταστήματα ενόψει του νέου κύματος καύσωνα

Δείτε βίντεο 

Ελαφόνησος: Πλοίο μπήκε στο λιμάνι με ανοιχτό καταπέλτη - Επιβιβάστηκε κολυμβητής από θαλάσσης

Ελαφόνησος: Πλοίο μπήκε στο λιμάνι με ανοιχτό καταπέλτη - Επιβιβάστηκε κολυμβητής από θαλάσσης

Σοβαρό περιστατικό ασφαλείας στη γραμμή Ελαφόνησος–Πούντα Λακωνίας με επιβολή απαγόρευσης απόπλου και διοικητικές κυρώσεις. 

Κηδεία Χαμενεΐ: Ως και 20 εκατομμύρια Ιρανοί αναμένεται να συμμετάσχουν στις τελετές

Κηδεία Χαμενεΐ: Ως και 20 εκατομμύρια Ιρανοί αναμένεται να συμμετάσχουν στις τελετές

Οι τελετές θα ξεκινήσουν στις 4 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν με την ταφή του Χαμενεΐ στις 9 του μήνα - Θα γίνουν σε Τεχεράνη, Κομ, Μασχάντ και Ιράκ - Θα βρεθούν εκπρόσωποι από 100 χώρες - Προειδοποίηση του Ιράν προς ΗΠΑ και Ισραήλ για πιθανές επιθέσεις εκείνες τις ημέρες 

Κεραμέως: Τέλος στην περικοπή των συντάξεων χηρείας μετά την τριετία

Κεραμέως: Τέλος στην περικοπή των συντάξεων χηρείας μετά την τριετία

Η υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι καταργείται η μείωση 35% που προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου και δεν θα ζητηθούν αναδρομικά από τους δικαιούχους 

Η σπαρακτική δήλωση πατέρα μετά τον πνιγμό του 3χρονου γιου του στην οικογενειακή πισίνα: «Δεν ήμουν αρκετά γρήγορος. Απέτυχα»

Η σπαρακτική δήλωση πατέρα μετά τον πνιγμό του 3χρονου γιου του στην οικογενειακή πισίνα: «Δεν ήμουν αρκετά γρήγορος. Απέτυχα»

«Αυτές οι εικόνες θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μου» 

Δολοφονήθηκε 21χρονος ποδοσφαιριστής για ένα σκληρό μαρκάρισμα!

Δολοφονήθηκε 21χρονος ποδοσφαιριστής για ένα σκληρό μαρκάρισμα!

Μια ανείπωτη τραγωδία συγκλονίζει το ιταλικό ποδόσφαιρο, καθώς 21χρονος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του. 

Γυναίκα χτυπήθηκε από κεραυνό έξω από εκκλησία και έπαθε ανακοπή – Διασώστες την επανέφεραν στη ζωή

Γυναίκα χτυπήθηκε από κεραυνό έξω από εκκλησία και έπαθε ανακοπή – Διασώστες την επανέφεραν στη ζωή

Η Ζαν Μένα χτυπήθηκε από κεραυνό έξω από εκκλησία στις ΗΠΑ και υπέστη καρδιακή ανακοπή 

Δημιουργήθηκε ομάδα για τη διάσωση του λαγοκέφαλου – «Αξίζει προστασία και σεβασμό»

Δημιουργήθηκε ομάδα για τη διάσωση του λαγοκέφαλου – «Αξίζει προστασία και σεβασμό»

«Η αξία μιας ζωής δεν πρέπει να κρίνεται αποκλειστικά από τη χρησιμότητα» 

ΗΠΑ: Ζευγάρι σκαρφάλωσε και αρραβωνιάστηκε στην κορυφή του Empire State Building – Βίντεο

ΗΠΑ: Ζευγάρι σκαρφάλωσε και αρραβωνιάστηκε στην κορυφή του Empire State Building – Βίντεο

Αμέσως μετά τέθηκαν υπό κράτηση από αστυνομικούς της Νέας Υόρκης 

Μαρία Καρυστιανού: Η απάντησή της για το δημοσίευμα περί αγοράς ακινήτου μέσω fund– «Ούτε καν το θυμάμαι»

Μαρία Καρυστιανού: Η απάντησή της για το δημοσίευμα περί αγοράς ακινήτου μέσω fund– «Ούτε καν το θυμάμαι»

Η Μαρία Καρυστιανού έκανε λόγο για «εκβιασμούς», τους οποίους, όπως είπε, δεν αποδέχεται. 

Η Μάρω Κοντού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από δύο εβδομάδες

Η Μάρω Κοντού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από δύο εβδομάδες

Η ηθοποιός υπέστη κάκωση στο αριστερό ισχίο ύστερα από πέσιμο 

Η Ιταλία ψήνεται στον καύσωνα: 5 νεκροί σε 24 ώρες σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Η Ιταλία ψήνεται στον καύσωνα: 5 νεκροί σε 24 ώρες σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Κανόνια νερού έξω από το Κολοσσαίο για τους τουρίστες 

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι 57 κατηγορούμενοι για παράνομες επιδοτήσεις - Ποινές φυλάκισης έως τρία έτη

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι 57 κατηγορούμενοι για παράνομες επιδοτήσεις - Ποινές φυλάκισης έως τρία έτη

Σε 28 καταδικασθέντες επιβλήθηκαν επίσης χρηματικές ποινές από 500 έως 8.000 ευρώ, με τριετή αναστολή στην εκτέλεση των ποινών 

Πέθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα μετά επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της

Πέθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα μετά επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της

Την τελευταία της πνοή άφησε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορά μετά την εμπρηστική επίθεση στου σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη 

«Χωρίς εγκέφαλο, καρδιά, πνεύμονες»: Θάνατος μυστήριο ναυτικού στη Βενεζουέλα, έλειπαν όργανά του

«Χωρίς εγκέφαλο, καρδιά, πνεύμονες»: Θάνατος μυστήριο ναυτικού στη Βενεζουέλα, έλειπαν όργανά του

H οικογένειά του ζήτησε επαναληπτική νεκροψία όταν παρέλαβε τη σορό έναν μήνα αργότερα, διαπιστώνοντας πως τους επεστράφη χωρίς όργανα 

Τέλος τα δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία, 46.000 δικαιούχοι θα τα πληρώνουν πλέον από τη τσέπη τους

Τέλος τα δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία, 46.000 δικαιούχοι θα τα πληρώνουν πλέον από τη τσέπη τους

Το Υπουργείο Υγείας έχει καταθέσει αίτημα να δοθεί δίμηνη παράταση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα λόγω της σημασίας του και της βοήθειας που έχει προσφέρει σε άτομα με παχυσαρκία 

Σφοδρή επίθεση του Ισραηλινού ΥΠΕΞ στην Κάγια Κάλλας για τη συνάντηση με τον Ερντογάν

Σφοδρή επίθεση του Ισραηλινού ΥΠΕΞ στην Κάγια Κάλλας για τη συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Γεδεών Σάαρ κατηγόρησε την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για «αριστούργημα υποκρισίας» μετά τις δηλώσεις της στην Αγκυρα στις 30 Ιουνίου, ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ 

Εμμονικός γαμπρός με την κουνιάδα για 10 χρόνια: Τη στραγγάλισε και τη βίασε ενώ έλειπε η αδελφή της

Εμμονικός γαμπρός με την κουνιάδα για 10 χρόνια: Τη στραγγάλισε και τη βίασε ενώ έλειπε η αδελφή της

Εκμεταλλεύτηκε την απουσία της συζύγου του και παρέσυρε σε θανάσιμη παγίδα την κουνιάδα του 

Μεγάλη φωτιά στο Καλαπόδι Φθιώτιδας: 112 για εκκένωση του οικισμού Σφάκα, ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις

Μεγάλη φωτιά στο Καλαπόδι Φθιώτιδας: 112 για εκκένωση του οικισμού Σφάκα, ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις

Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή - Κινητοποιήθηκαν 110 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ, 9 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 για τον συντονισμό τους 

Εφιάλτης για 20χρονη στη Θεσσαλονίκη: Μπήκε στο νοσοκομείο για αφαίρεση κύστης κόκκυγα και κατέληξε με εγκαύματα τρίτου βαθμού

Εφιάλτης για 20χρονη στη Θεσσαλονίκη: Μπήκε στο νοσοκομείο για αφαίρεση κύστης κόκκυγα και κατέληξε με εγκαύματα τρίτου βαθμού

Τι λέει η ίδια για την περιπέτειά της στο νοσοκομείο Αγιος Παύλος - Η ζημιά που υπέστη η νεαρή γυμνάστρια, είναι τόσο σοβαρή που από τις αρχές Μαΐου έως και σήμερα αδυνατεί να περπατήσει - Στο νοσοκομείο είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ για να αποδοθούν ευθύνες 

Γιατροί του Κόσμου: Επείγουσα ανθρωπιστική παρέμβαση στη Βενεζουέλα μετά τον καταστροφικό σεισμό

Γιατροί του Κόσμου: Επείγουσα ανθρωπιστική παρέμβαση στη Βενεζουέλα μετά τον καταστροφικό σεισμό

Ομάδες έκτακτης παρέμβασης δραστηριοποιούνται σε κέντρα υγείας και χώρους προσωρινής φιλοξενίας για να καλύψουν τις επείγουσες υγειονομικές ανάγκες των πληγέντων. 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services