Δύο κρούσματα της νέας μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στη Βρετανία, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Σατζίντ Τζάβιντ.
Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Υγείας, τα δύο κρούσματα συνδέονται με ταξίδια σε χώρες της νότιας Αφρικής. «Τα άτομα βρίσκονται σε απομόνωση, ενώ ο εντοπισμός επαφών βρίσκεται σε εξέλιξη», πρόσθεσε.
«Αργά χθες το βράδυ επικοινώνησε μαζί μου η Υπηρεσία Ασφάλειας της Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Ενημερώθηκα ότι εντοπίστηκαν δύο κρούσματα της νέας παραλλαγής Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ένα στο Τσέλμσφορντ και το άλλο στο Νότινγχαμ», είπε ο υπουργός.
Ύποπτα κρούσματα σε Γερμανία και Τσεχία
Ύποπτα κρούσματα της νέας μετάλλαξης «Όμικρον» εντοπίστηκαν νωρίτερα στη Γερμανία αλλά και στην Τσεχία. Ειδικότερα, υπουργός στο γερμανικό κρατίδιο της Έσσης δήλωσε το Σάββατο ότι το νέο στέλεχος «Όμικρον» του κορωνοϊού που ανακαλύφθηκε πρόσφατα έχει φτάσει πιθανότατα στη Γερμανία.
«Χθες το βράδυ εντοπίστηκαν αρκετές τυπικές μεταλλάξεις της “Όμικρον” σε έναν ταξιδιώτη που επέστρεψε από τη Νότια Αφρική», έγραψε στο Twitter ο Κάι Κλόζε, υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων στο κρατίδιο της δυτικής Γερμανίας που βρίσκεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.
Αλλά και στην Τσεχία εξετάζεται ύποπτο κρούσμα. Πρόκειται για άτομο που είχε περάσει χρόνο στη Ναμίμπια, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.
«Ένα εργαστήριο ελέγχει πιθανό εύρημα της παραλλαγής Όμικρον. Περιμένουμε είτε επιβεβαίωση ή διάψευση», είπε σε ανακοίνωσή της που εστάλη με email η εκπρόσωπος Στεπάνκα Τσεκόβα.
Συναγερμός στην Ολλανδία
Στο μεταξύ, οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 61 άνθρωποι που έφτασαν στο Άμστερνταμ με δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική βρέθηκαν θετικοί στην covid-19 και διενεργούνται περαιτέρω εξετάσεις προκειμένου να εξακριβωθεί αν έχουν μολυνθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον.
Περίπου 600 επιβάτες έφτασαν στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ με δύο πτήσεις της KLM από το Κέιπ Τάουν και το Γιοχάνεσμπουργκ χθες Παρασκευή και χρειάστηκε να περιμένουν επί ώρες προκειμένου να τους γίνουν διαγνωστικά τεστ για κορωνοϊό λόγω της ανησυχίας που έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο το νέο παραλλαγμένο στέλεχος. Το ολλανδικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νωρίς σήμερα ότι 61 τεστ ήταν θετικά.
Λήψη μέτρων
Το Ηνωμένο Βασίλειο χθες απαγόρευσε την είσοδο ταξιδιωτών από έξι νοτιοαφρικανικές χώρες (Νότια Αφρική, Ναμίμπια, Ζιμπάμπουε, Λεσότο, Μποτσουάνα, Εσουατίνι). Η Ιταλία έλαβε το ίδιο μέτρο έναντι επτά χωρών (προσθέτοντας τη Μοζαμβίκη) και η Τσεχία έναντι οκτώ χωρών (προσθέτοντας και τη Ζάμπια). Μέτρα αναστολής πτήσεων από την περιοχή έλαβαν επίσης η Γαλλία και η Ισπανία.
Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει τη Νότια Αφρική περιοχή παραλλαγής του ιού. Η απόφαση, η οποία τέθηκε σε ισχύ χθες το βράδυ, σημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα επιτρέπεται να μεταφέρουν μόνο Γερμανούς από τη Νότια Αφρική στη Γερμανία και επιστρέφοντας –ακόμη και οι εμβολιασμένοι– θα μένουν 14 ημέρες σε καραντίνα.
Πηγή: http://www.kathimerini.gr/world/561606466/metallaxi-omikron-prota-kroysmata-sti-vretania/
Ιωάννα Γάκα: Το Quantum University απαντά στο Live News - Τι ισχύει με το πτυχίο της
Το εκπαιδευτικό ίδρυμα της Χονολουλού παίρνει επίσημα θέση για την υπόθεση, εξηγώντας τους αυστηρούς περιορισμούς των τίτλων σπουδών που παρέχει και το νομικό πλαίσιο γύρω από τις κλινικές πράξεις.

Σε βαρύ πένθος η οικογένεια του Μαζωνάκη - Κλεισμένοι στο σπίτι προσπαθούν να διαχειριστούν την απώλεια
Εννέα ημέρες μετά την απώλεια του τραγουδιστή, οι γονείς και οι αδελφές του παραμένουν στο σπίτι τους στον Μαραθώνα, αναμένοντας την ολοκλήρωση των ερευνών.

Ελονοσία αεροδρομίου: Τρίτος νεκρός στη Φρανκφούρτη - οι αρχές αναζητούν μολυσμένα κουνούπια
Δύο εργαζόμενοι του αεροδρομίου είχαν ήδη πεθάνει από την τροπική νόσο και τέσσερις ακόμη ασθένησαν αλλά ανάρρωσαν, ενώ κουνούπια εξετάζονται σε εργαστήριο της Αμβέρσας.

Γιώργος Μαζωνάκης: Τα λόγια του πατέρα του και τι είπε ο δικηγόρος για τη διαθήκη
Ο Μανώλης Μαζωνάκης ζητά δικαιοσύνη για τον θάνατο του γιου του, την ώρα που ο νομικός του εκπρόσωπος ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις θεραπείες και τα κληρονομικά.

Έλεγε ότι είχε λευχαιμία, έπαιρνε επιδόματα και πήγαινε διακοπές στο Ντουμπάι - Η απίστευτη απάτη νοσηλεύτριας
Η πρώην εργαζόμενη στον τομέα της υγείας από τη Σκωτία, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση, διαγράφηκε οριστικά από το μητρώο του κλάδου μετά την αποκάλυψη της πολυετούς και μεθοδευμένης δράσης της.

Μινεάπολη: Βίντεο ντοκουμέντο από πυροβολισμούς με 2 νεκρούς, 2 αστυνομικούς τραυματίες
Ο 35χρονος Κάρλτον Τζόνσον σκότωσε δύο γείτονές του και τραυμάτισε πέντε ακόμη άτομα πριν πέσει νεκρός από πυρά της αστυνομίας στη Μινεσότα.

Θεσσαλονίκη: Στιγμές τρόμου για 12χρονη που δέχθηκε επίθεση από αγέλη σκυλιών
Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λαγκαδά όπου οι γιατροί περιποιήθηκαν τα τραύματά της

Ρόδος: Δύο γυναίκες άρπαξαν 36 σκουλαρίκια από κοσμηματοπωλείο σε λίγα λεπτά - Βίντεο
Η ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλείου στην Παλιά Πόλη της Ρόδου καταγγέλλει ζημιά έως 1.300 ευρώ και κάνει λόγο για δεύτερο χτύπημα σε κατάστημα αθλητικών ρούχων λίγα λεπτά μετά.

Τηγανητή πατάτα τέλος - Τι συμβαίνει με την παραγωγή
Οι παρατεταμένοι καύσωνες οδηγούν σε απώλειες 800 εκατ. ευρώ για τους παραγωγούς, ενώ τα σούπερ μάρκετ ετοιμάζονται για σημαντικές ανατιμήσεις και μικρότερα προϊόντα.

Ζαχαράκη για τον θάνατο της μαθήτριας στην Κοζάνη: Έγινε ΚΑΡΠΑ και χρησιμοποιήθηκε απινιδωτής
Είμαστε και θα παραμείνουμε δίπλα στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς της, είπε η υπουργός

Πολωνία: Σειρήνες συναγερμού κοντά στα σύνορα - Τουσκ προειδοποιεί για πόλεμο με τη Ρωσία
Στρατιωτικά αεροσκάφη απογειώθηκαν και δύο αεροδρόμια έκλεισαν προσωρινά, ενώ drone συνετρίβη τέσσερα χιλιόμετρα από τα πολωνικά σύνορα.

Θρίλερ με τον θάνατο του εγγονού της πριγκίπισσας Αικατερίνης: Αυτοκτόνησε μετά από μήνες πίεσης που δέχτηκε από την αστυνομία, λέει η οικογένεια
Ο 44χρονος Νίκολας Μπράντραμ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λονδίνο - Η οικογένειά του επιμένει πως ο 44χρονος δεν ήταν ο άνδρας που έγινε παγκοσμίως γνωστός επειδή έσπρωξε μία γυναίκα που περπατούσε μπροστά από λεωφορείο εν κινήσει

Κοζάνη: Νεκρή 16χρονη μαθήτρια που βρέθηκε χωρίς αισθήσεις σε τουαλέτες σχολείου
Η μαθήτρια της Β` Λυκείου αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα και ήταν απομονωμένη από το σχολικό της περιβάλλον, σύμφωνα με πληροφορίες.

Εκλογές στη Σουηδία: Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων – Αλλαγή σκυτάλης με νικήτρια τη κεντροαριστερά
Το αποτέλεσμα ανοίγει τον δρόμο για κυβερνητική αλλαγή

Χανιά: Ξέχασαν δύο παιδιά 5 ώρες σε σχολικό λεωφορείο – Απολύθηκε η συνοδός
Τα νήπια βρέθηκαν κλαμμένα και βρεγμένα στο σταθμευμένο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου, ενώ ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ ζήτησε συγγνώμη.

Θάνατος Μαζωνάκη: Οι δυο γιατροί θα προαυλίζονται μόνοι τους στον Κορυδαλλό, υπό τον φόβο αναβρασμού οι φυλακές
Φόβος αναβρασμού στις φυλακές λόγω της παλαιότερης συναυλίας του τραγουδιστή στις γυναικείες φυλακές, ενώ το σκεπτικό της κράτησης κάνει λόγο για κίνδυνο τέλεσης νέων αδικημάτων.

Ιός του Δυτικού Νείλου: Έρχονται τα πρώτα rapid test για τη νόσο
Δωρεάν διάθεση από τον δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης - Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη δράση που στοχεύει στην έγκαιρη ανίχνευση και πρόληψη του ιού

Σκύλος της οικογένειας Τσιτσιπά επιτέθηκε ξανά σε γυναίκα - Μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ
Στο αστυνομικό τμήμα Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης μεταφέρθηκε γυναίκα που δηλώνει δίδυμη αδερφή της μητέρας του τενίστα, καθώς ο ίδιος σκύλος έχει ξαναχτυπήσει στο παρελθόν.

Μετεγκατάσταση στην ακριτική Ελλάδα: Έως 10.000 ευρώ από τον Οκτώβριο – Ποιοι δήμοι εντάσσονται
Στο Πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης προστίθενται επτά δήμοι Ιωαννίνων και οι δήμοι Σουλίου και Φιλιατών, καθώς η Δόμνα Μιχαηλίδου παρουσίασε και νέα μέτρα για βρεφονηπιακούς σταθμούς και «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Όταν ο υπνοθεραπευτής που είδε τη φωτογραφία του Γιώργου Μαζωνάκη «υπνώτιζε» τη Δάφνη Καραβοκύρη
Η «Υπνοσκόπηση» και η μέθοδός του

Πρώην πελάτισσα του υπνοθεραπευτή «σπάει» τη σιωπή της: «Μου έλεγε πως ο πατέρας μου έχει μετενσαρκωθεί σε εμένα» – Ποιοι της τον σύστησαν
Ο Νάσος Κομιανός θεωρείται πρόσωπο «κλειδί» στην έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη

Στεγαστικό επίδομα φοιτητών: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα αιτήσεων έως τις 22 Σεπτεμβρίου
Δικαίωμα υποβολής έχουν όσοι δεν πρόλαβαν να καταθέσουν αίτηση εντός της πρώτης προθεσμίας, από 30 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου.

Brent στα 106 δολάρια: Εκτοξεύονται αμόλυβδη και ντίζελ – Σε επιφυλακή η κυβέρνηση
Η Σαουδική Αραβία επισπεύδει την αποκατάσταση του αγωγού East-West, ενώ στην Ελλάδα εξετάζονται μέτρα στήριξης για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Απόδραση στο Οχάιο: Κρατούμενος έσπασε μύτες αστυνομικών και ακινητοποιήθηκε με taser
Ο Τίμοθι Ρίγκαλ είχε μόλις καταδικαστεί για ληστεία όταν επιτέθηκε στους φρουρούς του μέσα στο δικαστήριο, αντιμετωπίζοντας πλέον νέες κατηγορίες.

Κεφαλονιά: 17χρονος αναβάτης σε πατίνι συγκρούστηκε με άλογο - Νοσηλεύεται στο «Γεννηματάς»
Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου υπό συνθήκες που διερευνώνται από την Τροχαία Αργοστολίου

Καιρός: Έρχεται ψυχρή «εισβολή» - Πότε θα κάνει «βουτιά» ο υδράργυρος
Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει πτώση της θερμοκρασίας κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα εποχής, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Εκτός φυλακής ο Νίκος Μαζιώτης, οι πρώτες εικόνες από την έξοδό του από τον Δομοκό
Αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει την 20ετή ποινή του

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 11,5% η διαφορά ΝΔ και ΕΛ.Α.Σ. του Αλέξη Τσίπρα
Πού στρέφονται οι αναποφάσιστοι και ποιοι θα ψηφίσουν το νέο κόμμα Σαμαρά

Νέα στοιχεία στην υπόθεση Μαζωνάκη: Τι αποκάλυψαν οι παλαιότεροι έλεγχοι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στο ιατρείο του Κολωνακίου
Στις αρχές το χρονικό των αυτοψιών στο ιατρείο της οδού Καρνεάδου – Τι αναφέρεται για τις διαπιστώσεις των ελέγχων

Βρέθηκε νεκρός ο Noah Woods: Τραγική κατάληξη στην εξαφάνιση του 3χρονου στη Βρετανία
Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ανασύρθηκε η σορός παιδιού από κοντινή λίμνη

Φίτζι: Έκτακτη ανάγκη υγείας με 1 στους 60 ενήλικες φορείς του HIV
Η εξάπλωση της μεθαμφεταμίνης μέσω διεθνών καρτέλ οδήγησε σε 2.060 νέες διαγνώσεις HIV το 2025, με 59 βρέφη να μολύνονται από τις μητέρες τους.

Αλκέτ Ριζάι: Πού στρέφονται οι έρευνες των αρχών - Τσακώθηκε με δεύτερο οδηγό
Επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του στο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στην Ανάβυσσο

Ηλίας Κασιδιάρης: Οι κινήσεις για τις εκλογές μετά την αποφυλάκιση – Το σενάριο της Ένωσης των Ελλήνων, τι ισχύει για Νίκη και Παλμό
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στο Live News, στο μικροσκόπιο βρίσκονται κόμματα εκτός Βουλής - Τη Δευτέρα αναμένεται να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα επόμενα βήματά του

Πάτρα: Πέθανε βρέφος λίγο μετά τη γέννησή του στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»
Το νεογέννητο κοριτσάκι είχε γεννηθεί πρόωρα και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή.

Γερμανία: Νοσοκομεία ετοιμάζονται για πόλεμο με τη Ρωσία – Καταφύγιο 2.000 ατόμων στην Ουλμ
Ο υπουργός Αμυνας Μπόρις Πιστόριους προειδοποιεί για ρωσική επίθεση έως το 2029, με μελέτη να κάνει λόγο για έως 1.000 τραυματίες στρατιώτες την ημέρα.

«Όχι, μην τη χτυπήσεις»: Αγρια επίθεση ασθενούς σε νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο του Μαϊάμι, μπήκε μπροστά να προστατεύσει συνάδελφό της
Το περιστατικό καταγράφηκε στις 30 Μαΐου, με το θύμα, την Γιανίρα Εγκιλεόρ, να μηνύει το νοσοκομείο για ελλιπή μέτρα ασφαλείας - Προσοχή, σκληρές εικόνες

Νεκρός από ουκρανικό drone στο Ντονέτσκ ο «Τρομερός» στρατηγός του Πούτιν – Είχε παρασημοφορηθεί για τη δράση στην Ουκρανία
Ο Αντον Γκρούνις ήταν διοικητής της 4ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και προβεβλημένο πρόσωπο της ρωσικής πολεμικής μηχανής - Είχε συμμετάσχει στους πολέμους της Τσετσενίας, της Γεωργίας, στις επιχειρήσεις στην Κριμαία και στον εν εξελίξει πόλεμο της Ουκρανίας

Ιταλία: Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας για 14,5 εκατ. οχήματα από το 2027
Η απαλλαγή θα ισχύει για ένα όχημα ανά πολίτη, ισχύος έως 80 kW, με κόστος 2,29 δισ. ευρώ για τα δημόσια έσοδα.

Έχω συνεργαστεί με την Γάκα, θέλω να συμβάλλω με την μαρτυρία μου, λέει ο υπνοθεραπευτής που έλαβε τη φωτογραφία του Μαζωνάκη
Ο Νάσος Κομιανός δηλώνει «υπνοθεραπευτής, αναδρομέας θεραπευτής» και αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τη φωτογραφία με τον τραγουδιστή που του έστειλε η κατηγορούμενη γιατρός

Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει τις επόμενες μέρες
Ο μετεωρολόγος Δημήτρης Ζιακόπουλος αναλύει τις καιρικές συνθήκες έως την Κυριακή, με το Κολυμβάρι Χανίων να καταγράφει τα 46 mm βροχής του διημέρου.










