Στη σκιά του θανάτου του θρυλικού Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και ενόσω ολόκληρος ο πλανήτης θρηνεί τον μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ήρωα όλων των εποχών, νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Αργεντινού άσου.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο δικηγόρος του εκλιπόντος, Ματίας Μόρλα, με ανακοίνωσή του άφησε αιχμές για την υγειονομική περίθαλψη που δέχτηκε μετά την επέμβαση στον εγκέφαλο, αλλά και την καθυστέρηση στην άφιξη του ασθενοφόρου στην οικία του.
Συγκεκριμένα, κατέθεσε καταγγελία στην εισαγγελία του Σαν Ισίντρο θεωρώντας ανεξήγητο το γεγονός ότι έμεινε χωρίς την παροχή ιατρικής φροντίδας για 12 ώρες, ενώ το ασθενοφόρο το οποίο κλήθηκε για τις πρώτες βοήθειες στην οικία του έκανε μισή ώρα για να φτάσει.
Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή η ώρα του θανάτου του Μαραντόνα τοποθετείται στις 12 το πρωί της Τετάρτης, ενώ ο ανιψιός του, Τζόνι Εσπόσιτο, φέρεται να ήταν το τελευταίο άτομο που τον είδε εν ζωή την Τρίτη περίπου στις 11 μ.μ.
«Αυτά τα στοιχεία πρέπει να διερευνηθούν και θα απαιτήσω η έρευνα να φτάσει μέχρι τέλους γιατί όπως μου είπε ο Ντιέγκο από την πρώτη μέρα οπου γνωριστήκαμε 'είσαι ο στρατιώτης μου, δράσε χωρίς οίκτο», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ο Μόρλα ο οποίος πολλές φορές είχε έρθει σε αντιπαράθεση με μέλη της οικογένειας του Ντιέγκο.
Έτσι λοιπόν τέθηκε το ερώτημα αν η κατηγορία για εγκληματική αμέλεια αφορά τους συγγενείς του Ντιέγκο ή όντως το υγειονομικό προσωπικό που είχε την ευθύνη για να τον φροντίζει όταν επέστρεψε στο σπίτι μετά την επέμβαση για την αφαίρεση αιματώματος από τον εγκέφαλο.
Η έρευνα από τις Αρχές είναι σε πλήρη εξέλιξη, καθώς η αστυνομία θα προσπαθήσει να επιβεβαιώσει όλες τις εκδοχές, που έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες. Εκτός από τον έλεγχο των καμερών στην περιοχή, θα πραγματοποιηθεί και ανάλυση των δειγμάτων αίματος και ούρων του εκλιπόντος, αναζητώντας υπολείμματα οποιασδήποτε τοξικής ουσίας.
Αιχμές κι από τον πρώην γιατρό του Ντιέγκο
Το όλο σκηνικό κατέστη ακόμη πιο ενδιαφέρον από την τοποθέτηση του πρώην προσωπικού γιατρού του Ντιέγκο Μαραντόνα Αλφρέντο Καέ!
«Μετά από 33 χρόνια όπου ζήσαμε πολλά μαζί, ο Ντιέγκο έφυγε με τον πλέον αναπάντεχο τρόπο και δεν μπορώ να το πιστέψω. Προσωπικά δεν πίστευα όταν άκουσα ότι θα πάρει εξιτήριο μετά την επέμβαση στον εγκέφαλο του και το είχα πει ότι έπρεπε να μείνει στο νοσοκομείο και να έχει 24ωρη φροντίδα.», είπε ο Καέ αφήνοντας αιχμές για το κατά πόσο ήταν αναγκαία η επέμβαση που έκανε στον εγκέφαλο ενώ όπως αποκάλυψε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή: «Ο Ντιέγκο ήταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Άνθρωπος που ήταν δίπλα του μου εκμυστηρεύθηκε πως του είπε ότι ένιωθε θλιμένος, ότι είχε πέσει σε κατάθλιψη και αισθάνονταν πως είχε κάνει τα πάντα στη ζωή του. Κι αυτό το τελευταίο με είχε προβληματίσει έντονα».
Οι νέες εκδοχές των νοσηλευτών
Ωστόσο νέα δημοσιεύματα που επιβεβαιώθηκαν από τις δικαστικές Αρχές της Αργεντινής αναφέρουν πως ο Ρικάρντο - ο νοσηλευτής που είχε αναλάβει τον θρυλικό άσο και ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του- κατέθεσε στον εισαγγελέα πως κατά την αλλαγή της βάρδιας του στις 6:30 το πρωί της Τετάρτης ο Μαραντόνα ήταν ζωντανός. Γεγονός στο οποίο συναινεί και η νοσηλεύτρια που ανέλαβε την επόμενη βάρδια της περίθλαψης του εκλιπόντος μέχρι τις 12 π.μ.
Συγκεκριμένα, η Gisela μιλώντας στην αργεντίνικη Clarion υποστήριξε πως στις 6:30 π.μ. περίπου ο Ντιέγκο ανέεπνεε κανονικά και έδινε σημάδια ζωής.
Η δήλωση αυτή όπως γίνεται κατανοητό αναδιαμορφώνει το πανόραμα των συνθηκών του θανάτου του θρύλου του ποδοσφαίρου, καθώς το τελευταίο άτομο που φαίνεται να τον είδε ζωντανό είναι ο νοσοκόμος Ρικάρντο στις 6.30 την Τετάρτη κι όχι ο ανιψιός του Τζόνι Εσπόσιτο, στις 23.30 το βράδυ της Τρίτης. Ως εκ τούτου ανοίγει ο «Ασκός του Αιόλου» αναφορικά με τις τελευταίες ώρες του Μαραντόνα και το κατά πόσον ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο ιατρικής περίθαλψης. Αυτά τα ερωτήματα επιτείνει και η παραδοχή της νοσοκόμας πως αναγκάστηκε να υποβάλει έκθεση ότι εκείνο το πρωί είχε τον έλεγχο του Ντιέγκο, ενώ στην πραγματικότητα τον άφησε να ξεκουραστεί.
Στη συνέχεια της μαρτυρίας η Gisela, υπογραμμίζει πως εκτός από τον ανιψιό του, στο σπίτι βρισκόταν και ο Maxi Pomargo, ο βοηθός του Ντιέγκο, ένας ακόμη υπάλληλος της προσωπικής του ασφάλειας και ένας μάγειρας. Ενώ στις 11:30 π.μ. έφτασαν οι Carlos Diaz και Agustina Cosachov, ο ψυχολόγος και ο ψυχίατρός του αντίστοιχα.
Ο τελευταίος, μαζί με τον ανιψιό και τον βοηθό του: «Πήγαν στην κρεβατοκάμαρά του στο ισόγειο, του μίλησαν, αλλά δεν απάντησε, και ζήτησαν από τον ανιψιό του και έναν βοηθό να μπει στο δωμάτιο», με βάση αναφορές που διέρρευσαν στα αργεντίνικα ΜΜΕ. «Προσπάθησαν να τον ξυπνήσουν και αφού δεν κατάφεραν να εντοπίσουν ζωτικά σημάδια, έκαναν μια αποτυχημένη προσπάθεια να τον αναζωογονήσουν με CPR», συνεχίζουν οι ίδιες αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες στο σημείο έφτασαν και διασώστες, οι οποίοι συνέχισαν τις προσπάθειες να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά και ένας χειρουργός που κατοικεί κοντά στο σπίτι του, χρησιμοποιώντας αδρεναλίνη και ατροπίνη.
Καθορίστηκε επίσης πως χρειάστηκαν 11 λεπτά προκειμένου να φτάσει το ασθενοφόρο στην κατοικία του Μαραντόνα, ανατρέποντας τη χθεσινή καταγγελία του δικηγόρου, Ματίας Μόρλα, περί μισής ώρας καθυστέρησης. Ακόμη, σημειώνεται πως η κλήση για βοήθεια στην ιατρική υπηρεσία VIDA πραγματοποιήθηκε μέσω κινητού τηλεφώνου στις 12:17 π.μ. από τον προσωπικό γραμματέα του Μαραντόνα.
Πηγή: http://www.protothema.gr/sports/article/1069708/diego-maradona-nees-marturies-ton-prosopikon-tou-nosileuton-anatrepoun-tis-sunthikes-thanatou/
Αδελφός πριγκίπισσας Νταϊάνα: «Λέω την αλήθεια» για τον «σχεδόν χαρούμενο» Κάρολο μετά τον θάνατο της
Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ απάντησε ότι η θλίψη μπορεί να «διαστρεβλώνει τις αναμνήσεις», ενώ ο κόμης Σπένσερ αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες από το βιβλίο του για την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Χανιά: Πυροβολισμοί με αεροβόλο σε σχολείο εν ώρα μαθήματος
Τι μεταφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης

Γιώργος Μαζωνάκης: Λουλούδια και μηνύματα έξω από το σπίτι του γνωστού τραγουδιστή
Συγκινημένοι παραμένουν γείτονες και πολίτες από την ξαφνική απώλεια

Κόκκινο τριαντάφυλλο άφησε η Μάγδα Φύσσα στο μνημείο του Παύλου, σε εξέλιξη συγκέντρωση στο Κερατσίνι, βίντεο και φωτογραφίες
Συγγενείς, φίλοι, άνθρωποι που γνώριζαν τον Παύλο Φύσσα αλλά και πλήθος κόσμου που συγκλονίστηκε από τη δολοφονία, η οποία σημειώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου συμμετέχουν στη συγκέντρωση

OpenAI: Το AI της Anthropic χάκαρε τα συστήματά της μέσα σε 3 ώρες
Η εξωτερική δοκιμή ασφαλείας της startup Hacktron AI εντόπισε κενό στο σύστημα Discourse που συνδέει λογαριασμούς ChatGPT και Codex.

Η Θέουτα «βράζει» ξανά: Σοβαρά επεισόδια, χιλιάδες μετανάστες στους δρόμους για μια θέση στον νέο καταυλισμό, βίντεο
Οι ισπανικές αρχές ξεκίνησαν τη μεταφορά ανθρώπων που διέμεναν επί εβδομάδες στις παραλίες - Περίπου 13.000 μετανάστες παραμένουν στον ισπανικό θύλακα

«Η αγωνία του κ. Παπανδρέου»: Η επιστολή-παρέμβαση της Μαργαρίτας Παπανδρέου στη μεγάλη πολιτική κρίση του 1965
Το καλοκαίρι του 1965 η σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου πέρασε στην πρώτη γραμμή

«Υπερασπίστηκα τη μαμά μου»: 7χρονος κατηγορείται ότι μαχαίρωσε και σκότωσε τη θεία του στο Παρίσι
Η 50χρονη γυναίκα φέρεται να είχε άγρια διαμάχη με την αδελφή της, η οποία την φιλοξενούσε σπίτι της - «Εγώ το έκανα. Δεν θέλω να πάω φυλακή. Δεν θέλω να βάλετε τη μαμά μου στη φυλακή», είπε ο ανήλικος στις Αρχές

Νέος Κόσμος: Η γειτονιά της Αθήνας είναι πρώτη πιο cool στην Ευρώπη και 3η στον κόσμο λέει το Time Out
Η αθηναϊκή γειτονιά ξεπερνά Ρώμη, Παρίσι και Βαλένθια στη λίστα των 40 πιο δημιουργικών περιοχών του πλανήτη για το 2026

«Απλώς ρωτήστε το Grok»: Πώς η Μπόκο Χαράμ χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη των μεγάλων εταιρειών για να κατασκευάζει βόμβες
Η Μπόκο Χαράμ περνά στη νέα εποχή του τζιχάντ: Υψηλή τεχνολογία, AI και μια νέα γενιά εκπαιδευμένων μαχητών

Ένα εκατομμύριο αρχεία, αγνοούμενες και βίντεο με στραγγαλισμό γυναίκας: Το σπίτι του τρόμου βρέθηκε στην Φιλαδέλφεια
Μια σύλληψη, η πλαστή ταυτότητα μιας αγνοούμενης και ένα σπίτι γεμάτο σκληρούς δίσκους, χημικά και φωτογραφίες οδήγησαν σε μία από τις πιο σκοτεινές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Νέες πληροφορίες για τη βλάβη στην «Αγία Σοφία» - Τι προκάλεσε τους καπνούς
Η βλάβη σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε πυκνωτή αντιστάθμισης, με τους συρμούς να μη σταματούν προσωρινά στον σταθμό.

Τα Νόμπελ ανεβάζουν το χρηματικό έπαθλο στα 12 εκατ. σουηδικές κορόνες
Κάθε φετινό βραβείο θα συνοδεύεται από 12 εκατ. σουηδικές κορόνες, περίπου 1,22 εκατ. δολάρια. Η αύξηση ανακοινώνεται τη χρονιά που συμπληρώνονται 125 χρόνια από την πρώτη απονομή των Νόμπελ.

Όχλος επιτέθηκε σε φοιτήτριες του York College - Ξυλοκοπήθηκαν μέχρι αναισθησίας
Η βία ξέσπασε κατά τη διάρκεια παράνομου αγώνα δρόμου έξω από την πανεπιστημιούπολη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει καμία σύλληψη.

Ινδία: Νεόνυμφη τυλίχθηκε στις φλόγες σε μπάρμπεκιου
Το ζευγάρι έκανε διακοπές σε κατάλυμα, όταν, σύμφωνα με τον άνδρα, ένας υπάλληλος έριξε άγνωστο εύφλεκτο υγρό στη φωτιά, προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό της γυναίκας.

Saudi Aramco: Παγώνει τις παραδόσεις πετρελαίου σε ευρωπαϊκά διυλιστήρια για τον επόμενο μήνα
Η Σαουδική Αραβία διέκοψε προσωρινά τον εφοδιασμό πελατών στην Ευρώπη - Ανησυχία για τις επιπτώσεις στις αγορές μετά το πλήγμα στον αγωγό East - West, αναζητούνται εναλλακτικές προμήθειες

Μεγάλη φωτιά στου Ρέντη - Καίγονται λάστιχα και παλέτες
Η φωτιά καίει σε υπαίθριο χώρο με απορρίματα - Πυκνός κμαύρος καπνός έχει καλύψει την περιοχή

Ρώμη: 13χρονος μαθητής μαχαίρωσε καθηγήτρια σε σχολείο και επιχείρησε να κάνει live stream
Η καθηγήτρια δέχθηκε πρώτα επίθεση με σπρέι πιπεριού πριν τη μαχαιρώσει ο ανήλικος, ενώ συμμαθητές του τον εμπόδισαν να μεταδώσει τη σκηνή στο Telegram.

Κίνα και Πακιστάν πιέζουν το Ιράν: Ζητούν τον έλεγχο των Χούθι μετά το αίτημα του Ριάντ
Σύμφωνα με διεθνή μέσα, Πεκίνο και Ισλαμαμπάντ παρεμβαίνουν στην Τεχεράνη για τον τερματισμό των επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα προκειμένου να προστατευτούν οι ενεργειακές οδοί

Πολωνία: Ο Τουσκ προειδοποιεί για ρωσική επίθεση με drones σε χώρα του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τουσκ κάνει λόγο για ρωσικό σχέδιο να στηθεί «τυχαίο» χτύπημα ώστε να παραλύσει την άμυνα της Συμμαχίας.

Καιρός Μαρουσάκης: Φθινοπωρινή εισβολή τη Δευτέρα με καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας
Ο μετεωρολόγος του Open προβλέπει ηλιοφάνεια και τιμές έως 32 βαθμών έως την Κυριακή, με τη βόρεια Ελλάδα να δέχεται πρώτη τις πιο έντονες βροχοπτώσεις.

Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου σε ηλικία 103 ετών, σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου
Ήταν συγγραφέας, ιδρύτρια της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος και μητέρα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Γεωργιάδης: Εργαλείο ΑΙ ελέγχει άδειες ιατρείων πριν την επίσκεψη σε γιατρό
Οι πολίτες θα μπορούν να ελέγχουν την άδεια λειτουργίας ενός ιατρείου με το κινητό τους, ενώ AI agents θα εντοπίζουν παραπλανητικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο.

Τηγανητή πατάτα τέλος - Τι συμβαίνει με την παραγωγή
Οι παρατεταμένοι καύσωνες οδηγούν σε απώλειες 800 εκατ. ευρώ για τους παραγωγούς, ενώ τα σούπερ μάρκετ ετοιμάζονται για σημαντικές ανατιμήσεις και μικρότερα προϊόντα.

Ιωάννα Γάκα: Το Quantum University απαντά στο Live News - Τι ισχύει με το πτυχίο της
Το εκπαιδευτικό ίδρυμα της Χονολουλού παίρνει επίσημα θέση για την υπόθεση, εξηγώντας τους αυστηρούς περιορισμούς των τίτλων σπουδών που παρέχει και το νομικό πλαίσιο γύρω από τις κλινικές πράξεις.

Σε βαρύ πένθος η οικογένεια του Μαζωνάκη - Κλεισμένοι στο σπίτι προσπαθούν να διαχειριστούν την απώλεια
Εννέα ημέρες μετά την απώλεια του τραγουδιστή, οι γονείς και οι αδελφές του παραμένουν στο σπίτι τους στον Μαραθώνα, αναμένοντας την ολοκλήρωση των ερευνών.

Ελονοσία αεροδρομίου: Τρίτος νεκρός στη Φρανκφούρτη - οι αρχές αναζητούν μολυσμένα κουνούπια
Δύο εργαζόμενοι του αεροδρομίου είχαν ήδη πεθάνει από την τροπική νόσο και τέσσερις ακόμη ασθένησαν αλλά ανάρρωσαν, ενώ κουνούπια εξετάζονται σε εργαστήριο της Αμβέρσας.

Γιώργος Μαζωνάκης: Τα λόγια του πατέρα του και τι είπε ο δικηγόρος για τη διαθήκη
Ο Μανώλης Μαζωνάκης ζητά δικαιοσύνη για τον θάνατο του γιου του, την ώρα που ο νομικός του εκπρόσωπος ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις θεραπείες και τα κληρονομικά.

Έλεγε ότι είχε λευχαιμία, έπαιρνε επιδόματα και πήγαινε διακοπές στο Ντουμπάι - Η απίστευτη απάτη νοσηλεύτριας
Η πρώην εργαζόμενη στον τομέα της υγείας από τη Σκωτία, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση, διαγράφηκε οριστικά από το μητρώο του κλάδου μετά την αποκάλυψη της πολυετούς και μεθοδευμένης δράσης της.

Μινεάπολη: Βίντεο ντοκουμέντο από πυροβολισμούς με 2 νεκρούς, 2 αστυνομικούς τραυματίες
Ο 35χρονος Κάρλτον Τζόνσον σκότωσε δύο γείτονές του και τραυμάτισε πέντε ακόμη άτομα πριν πέσει νεκρός από πυρά της αστυνομίας στη Μινεσότα.

Θεσσαλονίκη: Στιγμές τρόμου για 12χρονη που δέχθηκε επίθεση από αγέλη σκυλιών
Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λαγκαδά όπου οι γιατροί περιποιήθηκαν τα τραύματά της

Ρόδος: Δύο γυναίκες άρπαξαν 36 σκουλαρίκια από κοσμηματοπωλείο σε λίγα λεπτά - Βίντεο
Η ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλείου στην Παλιά Πόλη της Ρόδου καταγγέλλει ζημιά έως 1.300 ευρώ και κάνει λόγο για δεύτερο χτύπημα σε κατάστημα αθλητικών ρούχων λίγα λεπτά μετά.

Ζαχαράκη για τον θάνατο της μαθήτριας στην Κοζάνη: Έγινε ΚΑΡΠΑ και χρησιμοποιήθηκε απινιδωτής
Είμαστε και θα παραμείνουμε δίπλα στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς της, είπε η υπουργός

Πολωνία: Σειρήνες συναγερμού κοντά στα σύνορα - Τουσκ προειδοποιεί για πόλεμο με τη Ρωσία
Στρατιωτικά αεροσκάφη απογειώθηκαν και δύο αεροδρόμια έκλεισαν προσωρινά, ενώ drone συνετρίβη τέσσερα χιλιόμετρα από τα πολωνικά σύνορα.

Θρίλερ με τον θάνατο του εγγονού της πριγκίπισσας Αικατερίνης: Αυτοκτόνησε μετά από μήνες πίεσης που δέχτηκε από την αστυνομία, λέει η οικογένεια
Ο 44χρονος Νίκολας Μπράντραμ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λονδίνο - Η οικογένειά του επιμένει πως ο 44χρονος δεν ήταν ο άνδρας που έγινε παγκοσμίως γνωστός επειδή έσπρωξε μία γυναίκα που περπατούσε μπροστά από λεωφορείο εν κινήσει

Κοζάνη: Νεκρή 16χρονη μαθήτρια που βρέθηκε χωρίς αισθήσεις σε τουαλέτες σχολείου
Η μαθήτρια της Β` Λυκείου αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα και ήταν απομονωμένη από το σχολικό της περιβάλλον, σύμφωνα με πληροφορίες.

Εκλογές στη Σουηδία: Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων – Αλλαγή σκυτάλης με νικήτρια τη κεντροαριστερά
Το αποτέλεσμα ανοίγει τον δρόμο για κυβερνητική αλλαγή

Χανιά: Ξέχασαν δύο παιδιά 5 ώρες σε σχολικό λεωφορείο – Απολύθηκε η συνοδός
Τα νήπια βρέθηκαν κλαμμένα και βρεγμένα στο σταθμευμένο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου, ενώ ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ ζήτησε συγγνώμη.

Θάνατος Μαζωνάκη: Οι δυο γιατροί θα προαυλίζονται μόνοι τους στον Κορυδαλλό, υπό τον φόβο αναβρασμού οι φυλακές
Φόβος αναβρασμού στις φυλακές λόγω της παλαιότερης συναυλίας του τραγουδιστή στις γυναικείες φυλακές, ενώ το σκεπτικό της κράτησης κάνει λόγο για κίνδυνο τέλεσης νέων αδικημάτων.

Ιός του Δυτικού Νείλου: Έρχονται τα πρώτα rapid test για τη νόσο
Δωρεάν διάθεση από τον δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης - Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη δράση που στοχεύει στην έγκαιρη ανίχνευση και πρόληψη του ιού










