Στη σκιά του θανάτου του θρυλικού Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και ενόσω ολόκληρος ο πλανήτης θρηνεί τον μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ήρωα όλων των εποχών, νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Αργεντινού άσου.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο δικηγόρος του εκλιπόντος, Ματίας Μόρλα, με ανακοίνωσή του άφησε αιχμές για την υγειονομική περίθαλψη που δέχτηκε μετά την επέμβαση στον εγκέφαλο, αλλά και την καθυστέρηση στην άφιξη του ασθενοφόρου στην οικία του.
Συγκεκριμένα, κατέθεσε καταγγελία στην εισαγγελία του Σαν Ισίντρο θεωρώντας ανεξήγητο το γεγονός ότι έμεινε χωρίς την παροχή ιατρικής φροντίδας για 12 ώρες, ενώ το ασθενοφόρο το οποίο κλήθηκε για τις πρώτες βοήθειες στην οικία του έκανε μισή ώρα για να φτάσει.
Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή η ώρα του θανάτου του Μαραντόνα τοποθετείται στις 12 το πρωί της Τετάρτης, ενώ ο ανιψιός του, Τζόνι Εσπόσιτο, φέρεται να ήταν το τελευταίο άτομο που τον είδε εν ζωή την Τρίτη περίπου στις 11 μ.μ.
«Αυτά τα στοιχεία πρέπει να διερευνηθούν και θα απαιτήσω η έρευνα να φτάσει μέχρι τέλους γιατί όπως μου είπε ο Ντιέγκο από την πρώτη μέρα οπου γνωριστήκαμε 'είσαι ο στρατιώτης μου, δράσε χωρίς οίκτο», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ο Μόρλα ο οποίος πολλές φορές είχε έρθει σε αντιπαράθεση με μέλη της οικογένειας του Ντιέγκο.
Έτσι λοιπόν τέθηκε το ερώτημα αν η κατηγορία για εγκληματική αμέλεια αφορά τους συγγενείς του Ντιέγκο ή όντως το υγειονομικό προσωπικό που είχε την ευθύνη για να τον φροντίζει όταν επέστρεψε στο σπίτι μετά την επέμβαση για την αφαίρεση αιματώματος από τον εγκέφαλο.
Η έρευνα από τις Αρχές είναι σε πλήρη εξέλιξη, καθώς η αστυνομία θα προσπαθήσει να επιβεβαιώσει όλες τις εκδοχές, που έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες. Εκτός από τον έλεγχο των καμερών στην περιοχή, θα πραγματοποιηθεί και ανάλυση των δειγμάτων αίματος και ούρων του εκλιπόντος, αναζητώντας υπολείμματα οποιασδήποτε τοξικής ουσίας.
Αιχμές κι από τον πρώην γιατρό του Ντιέγκο
Το όλο σκηνικό κατέστη ακόμη πιο ενδιαφέρον από την τοποθέτηση του πρώην προσωπικού γιατρού του Ντιέγκο Μαραντόνα Αλφρέντο Καέ!
«Μετά από 33 χρόνια όπου ζήσαμε πολλά μαζί, ο Ντιέγκο έφυγε με τον πλέον αναπάντεχο τρόπο και δεν μπορώ να το πιστέψω. Προσωπικά δεν πίστευα όταν άκουσα ότι θα πάρει εξιτήριο μετά την επέμβαση στον εγκέφαλο του και το είχα πει ότι έπρεπε να μείνει στο νοσοκομείο και να έχει 24ωρη φροντίδα.», είπε ο Καέ αφήνοντας αιχμές για το κατά πόσο ήταν αναγκαία η επέμβαση που έκανε στον εγκέφαλο ενώ όπως αποκάλυψε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή: «Ο Ντιέγκο ήταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Άνθρωπος που ήταν δίπλα του μου εκμυστηρεύθηκε πως του είπε ότι ένιωθε θλιμένος, ότι είχε πέσει σε κατάθλιψη και αισθάνονταν πως είχε κάνει τα πάντα στη ζωή του. Κι αυτό το τελευταίο με είχε προβληματίσει έντονα».
Οι νέες εκδοχές των νοσηλευτών
Ωστόσο νέα δημοσιεύματα που επιβεβαιώθηκαν από τις δικαστικές Αρχές της Αργεντινής αναφέρουν πως ο Ρικάρντο - ο νοσηλευτής που είχε αναλάβει τον θρυλικό άσο και ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του- κατέθεσε στον εισαγγελέα πως κατά την αλλαγή της βάρδιας του στις 6:30 το πρωί της Τετάρτης ο Μαραντόνα ήταν ζωντανός. Γεγονός στο οποίο συναινεί και η νοσηλεύτρια που ανέλαβε την επόμενη βάρδια της περίθλαψης του εκλιπόντος μέχρι τις 12 π.μ.
Συγκεκριμένα, η Gisela μιλώντας στην αργεντίνικη Clarion υποστήριξε πως στις 6:30 π.μ. περίπου ο Ντιέγκο ανέεπνεε κανονικά και έδινε σημάδια ζωής.
Η δήλωση αυτή όπως γίνεται κατανοητό αναδιαμορφώνει το πανόραμα των συνθηκών του θανάτου του θρύλου του ποδοσφαίρου, καθώς το τελευταίο άτομο που φαίνεται να τον είδε ζωντανό είναι ο νοσοκόμος Ρικάρντο στις 6.30 την Τετάρτη κι όχι ο ανιψιός του Τζόνι Εσπόσιτο, στις 23.30 το βράδυ της Τρίτης. Ως εκ τούτου ανοίγει ο «Ασκός του Αιόλου» αναφορικά με τις τελευταίες ώρες του Μαραντόνα και το κατά πόσον ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο ιατρικής περίθαλψης. Αυτά τα ερωτήματα επιτείνει και η παραδοχή της νοσοκόμας πως αναγκάστηκε να υποβάλει έκθεση ότι εκείνο το πρωί είχε τον έλεγχο του Ντιέγκο, ενώ στην πραγματικότητα τον άφησε να ξεκουραστεί.
Στη συνέχεια της μαρτυρίας η Gisela, υπογραμμίζει πως εκτός από τον ανιψιό του, στο σπίτι βρισκόταν και ο Maxi Pomargo, ο βοηθός του Ντιέγκο, ένας ακόμη υπάλληλος της προσωπικής του ασφάλειας και ένας μάγειρας. Ενώ στις 11:30 π.μ. έφτασαν οι Carlos Diaz και Agustina Cosachov, ο ψυχολόγος και ο ψυχίατρός του αντίστοιχα.
Ο τελευταίος, μαζί με τον ανιψιό και τον βοηθό του: «Πήγαν στην κρεβατοκάμαρά του στο ισόγειο, του μίλησαν, αλλά δεν απάντησε, και ζήτησαν από τον ανιψιό του και έναν βοηθό να μπει στο δωμάτιο», με βάση αναφορές που διέρρευσαν στα αργεντίνικα ΜΜΕ. «Προσπάθησαν να τον ξυπνήσουν και αφού δεν κατάφεραν να εντοπίσουν ζωτικά σημάδια, έκαναν μια αποτυχημένη προσπάθεια να τον αναζωογονήσουν με CPR», συνεχίζουν οι ίδιες αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες στο σημείο έφτασαν και διασώστες, οι οποίοι συνέχισαν τις προσπάθειες να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά και ένας χειρουργός που κατοικεί κοντά στο σπίτι του, χρησιμοποιώντας αδρεναλίνη και ατροπίνη.
Καθορίστηκε επίσης πως χρειάστηκαν 11 λεπτά προκειμένου να φτάσει το ασθενοφόρο στην κατοικία του Μαραντόνα, ανατρέποντας τη χθεσινή καταγγελία του δικηγόρου, Ματίας Μόρλα, περί μισής ώρας καθυστέρησης. Ακόμη, σημειώνεται πως η κλήση για βοήθεια στην ιατρική υπηρεσία VIDA πραγματοποιήθηκε μέσω κινητού τηλεφώνου στις 12:17 π.μ. από τον προσωπικό γραμματέα του Μαραντόνα.
Πηγή: http://www.protothema.gr/sports/article/1069708/diego-maradona-nees-marturies-ton-prosopikon-tou-nosileuton-anatrepoun-tis-sunthikes-thanatou/
Ιστορική κούρσα για τον Πέτρο Γκαϊδατζή στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας
Ο Έλληνας πρωταθλητής τα έδωσε όλα στο σκιφ ελαφρών βαρών στο Αμστερνταμ διεκδικώντας άλλη μια τεράστια διάκριση.

Αργολίδα: Διέρρηξαν σπίτι ενώ η μητέρα ήταν σε πανηγύρι – Πού βρισκόταν το 5χρονο παιδί
Η γυναίκα επέστρεψε στο Κουτσοπόδι και βρήκε την κατοικία αναστατωμένη, με χρήματα και κοσμήματα να έχουν αφαιρεθεί.

Καταδικάστηκε για ενδοοικογενειακή απειλή αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη, απαγορεύεται να πλησιάσει στα 100 μέτρα την 51χρονη ΑμεΑ
Ο 48χρονος δικάστηκε σήμερα με την αυτόφωρη διαδικασία για τα πλημμελήματα της υπόθεσης, καθώς για το υπόλοιπο σκέλος των κακουργηματικών καταγγελιών σχηματίζεται ξεχωριστή δικογραφία

«Είχαν πανικοβληθεί»: Νεαρός στην Αργολίδα αψήφησε τον κίνδυνο, μπήκε σε σπίτι που καιγόταν και έσωσε ηλικιωμένο ζευγάρι
Ο 19χρονος μπήκε στο φλεγόμενο σπίτι και έσωσε τους ηλικιωμένους γείτονές του - Το ζευγάρι είναι καλά στην υγεία του αλλά το σπίτι του υπέστη σοβαρές ζημιές

Βέλγιο: Η ζέστη βάζει σε κίνδυνο τις τηγανητές πατάτες – Μικρές πατάτες και στη Γαλλία
Η ακραία ζέστη και η ξηρασία χτυπούν τις καλλιέργειες σε Γαλλία και Βέλγιο, με αποτέλεσμα μικρότερους κονδύλους, πτώση αποδόσεων και ανησυχία για ανατιμήσεις

Αγριος καβγάς σε γάμο στο Οχάιο: Συλλήψεις και τραυματίες, δείτε το βίντεο
Παλιά διαμάχη ανάμεσα σε δύο οικογένειες φέρεται να πυροδότησε το επεισόδιο

Αθώος λόγω «ψυχωσικής κρίσης» ο Ισραηλινός που είχε κλωτσήσει Γαλλίδα μοναχή στην Ιερουσαλήμ
Η ψυχιατρική έκθεση έκρινε ότι ο 36χρονος Γιόνα Σράιμπερ «βρισκόταν σε ψυχωτική κατάσταση κατά τη στιγμή της πράξης και δεν είναι ικανός να δικαστεί» - Νοσηλεία έως έξι χρόνια ζήτησε το δικαστήριο

«Στεγνώνει» η ρευστότητα για τις μικρές επιχειρήσεις – 1 στις 4 έχει διαθέσιμα το πολύ για ένα μήνα
Το 40,3% των μικρών επιχειρήσεων προχώρησε σε ανατιμήσεις και μόλις το 7,2% μείωσε τιμές

Καιρός -Αρναούτογλου: Το Ελ Νίνιο δυναμώνει -Πώς θα επηρεάσει την Ελλάδα - Τι χειμώνα να περιμένουμε
Τι είναι το Ελ Νίνιο, πώς επηρεάζει και τι πρέπει να δούμε για το τι καιρό θα κάνει τον χειμώνα στην Ελλάδα

Σοβαρός τραυματισμός 45χρονου σε παραλία στα Χανιά, υπέστη κάταγμα στον αυχένα παίζοντας με το ανιψάκι του
Ο άνδρας προσπάθησε να βάλει το ανιψάκι του στους ώμους του για να κάνει βουτιά, ωστόσο το παιδί φέρεται να έχασε την ισορροπία του

Ράτκο Μλάντιτς: Πέθανε ο «χασάπης της Βοσνίας», καταδικασμένος για τη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα
Ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σερβοβόσνιων άφησε την τελευταία του πνοή στη Χάγη, σε ηλικία 83 ετών, εκτίοντας ισόβια κάθειρξη για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Ροδόπη: Ο 53χρονος παραδέχθηκε τη δολοφονία της συζύγου του - «Θόλωσα»
Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με δόλο, ο 53χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο, αφού φέρεται να επιχείρησε να αυτοκτονήσει μετά την επίθεση

Συγκλονιστικό βίντεο από το Νεπάλ: Τρέχουν να σωθούν από το «τσουνάμι από τον ουρανό»
Πάνω από 359 νεκροί, τουλάχιστον 1300 αγνοούμενοι και φόβοι για νέο πλημμυρικό κύμα

Τουρκία: Νέες απειλές για τη βάση drone στη Ρόδο – «Θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα»
Με προκλητική ανακοίνωση, το τουρκικό υπουργείο Αμυνας ισχυρίζεται πως κάτι τέτοιο θα παραβίαζε το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς του νησιού

Νεπάλ: Ξεπέρασαν τους 350 οι νεκροί μετά τις πλημμύρες
Τουλάχιστον 1.300 αγνοούνται, ανάμεσά τους και τουρίστες

Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: Θάνατος σε 5 λεπτά από τραύμα στην τραχηλική χώρα
Ο 53χρονος δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος με τραύμα στον θώρακα, ενώ το θύμα ετοιμαζόταν να καταθέσει αίτηση διαζυγίου.

Συναγερμός στην Ισπανία: Έκλεψαν σε χρόνο-ρεκόρ τον Θησαυρό της Βιγένα, ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα της χώρας
Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να έκαναν κίνηση αντιπερισπασμού με άλλον συναγερμό

Νετανιάχου: «Θα χάσουμε τις εκλογές» - Το Λικούντ πέφτει στις 19 έδρες
Ο Γκάντι Αιζενκοτ και το κόμμα Γιάσαρ ενισχύονται σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Channel 13, ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός παραδέχεται πως δεν ξέρει πώς να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Ιστορική στιγμή στη Συρία: Ο πρόεδρος Αχμαντ αλ Σάρα πλήρωσε με Visa για πρώτη φορά μετά από χρόνια κυρώσεων
Η δοκιμαστική συναλλαγή σε εστιατόριο της Παλιάς Δαμασκού έγινε σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Συρίας, τη Fransabank και την Paymera, λίγες μέρες μετά τη διαγραφή της χώρας από την αμερικανική λίστα κρατών που στηρίζουν την τρομοκρατία.

Πύργος: Αγριο ξύλο σε κατάστημα – Νεαρός έσπασε τη βιτρίνα και βρέθηκε στο πεζοδρόμιο
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο, όμως δεν έγινε καμία σύλληψη, ενώ οι εμπλεκόμενοι φέρονται να είχαν παλαιότερες προσωπικές διαφορές.

Το Κλιματικό Ταμείο της ΕΕ δίνει 4,77 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, ποιοι και πώς θα ωφεληθούν
Πρόκειται για το πέμπτο και μεγαλύτερο εθνικό σχέδιο που έχει εγκριθεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο του Κοινωνικού Κλιματικού Ταμείου

Η Ήρα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην ελίτ των διασωστικών σκύλων
Η διασωστική σκυλίτσα του Ε.Ε.Σ. ξεχώρισε σε διεθνή εκπαίδευση Έρευνας και Διάσωσης στη Ρουμανία, κατακτώντας θέση στην πρώτη τριάδα ανάμεσα σε 20 σκύλους από τέσσερις χώρες

Νεπάλ: Μέσα σε 24 ώρες έλιωσε ο παγετώνας που έφερε τον όλεθρο - Στους 270 οι νεκροί
Αυτό το κύμα προκλήθηκε από την κατάρρευση ενός παγετώνα, που ήταν τόσο ισχυρή ώστε προκάλεσε σεισμό μεγέθους 5,2 βαθμών

Έτσι ενισχύει το Πεκίνο τη Μόσχα: Drones με κινεζικούς κινητήρες turbojet πλήττουν την Ουκρανία με ταχύτητα 480 χλμ/ώρα
Η Wal Street Journal περιγράφει την εξέλιξη των οικονομικών drones Shahed που ξεκίνησε να κατασκευάζει το Ιράν και έχουν φτάσει σήμερα - με βασικά εξαρτήματα από την Κίνα - να σκορπούν τον θάνατο σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία

Θύμα βίας επί χρόνια από τον σύζυγό της ήταν η 44χρονη στη Ροδόπη, σήμερα θα κατέθετε αίτηση διαζυγίου
Τη σκότωσε μέσα στο σπίτι τους - Η 44χρονη εργαζόταν σεζόν στη Θάσο και είχε επιστρέψει για να γιορτάσει τα γενέθλια της 16χρονης κόρης τους

Καιρός: Νέο κύμα ζέστης με λίβα από τη Βόρεια Αφρική - Πότε ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Θεσσαλονίκη: 43χρονος ξυλοκόπησε τη σύζυγό του και συνελήφθη να οδηγεί το αυτοκίνητό της μεθυσμένος
Ο 43χρονος φέρεται να απείλησε την 39χρονη σύζυγό του και να άσκησε σε βάρος της σωματική βία

Σάλος στην Πάτρα: Καταγγελία για ερωτική σχέση ανάμεσα σε καθηγητή λυκείου με μαθήτριά του
Η υπόθεση έχει πάρει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης και ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα

Αλεπούδες εμφανίστηκαν στο ΟΑΚΑ: Τι οδηγίες δόθηκαν σε αθλητές και επισκέπτες
Το αθλητικό κέντρο έχει ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές και ζητά την επιστημονική καθοδήγησή τους για τη συνύπαρξη με την άγρια ζωή.

Πέθανε ο Τιμ Κάρι, ο ηθοποιός του «The Rocky Horror Picture Show»
Ο Κάρι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2012

Θρίλερ στην Ισπανία με νεκρό ζευγάρι: Τους εντόπισαν στο τζακούζι τα έφηβα παιδιά τους
Οι Αρχές προσπαθούν πλέον να εξακριβώσουν τις συνθήκες του θανάτου και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα

Τραμπ για την επίσκεψη του επικεφαλής της CIA στη Ρωσία: «Κάτι μπορεί να προκύψει»
Ο Τραμπ χαρακτήρισε «ημι-ρουτίνα» την επίσκεψη του Τζον Ράτκλιφ στη Μόσχα

«Η μητέρα μου ήταν σε σοκ, δεν ήξερε πώς να αντιδράσει», λέει ο γιος του Ισπανού επιχειρηματία
Η αποκάλυψη του γιου του Ισπανού επιχειρηματία που αγνοείται στο Ιόνιο

Κυκλοφορούσε με μια γκιλοτίνα στο πορτ μπαγκάζ του ημιφορτηγού του
Ο ύποπτος, ο Φίλαν-Ταμ-Ντιουι Λι από το Τζούλιαν της Καλιφόρνιας, συνελήφθη επειδή μετέφερε ένα επικίνδυνο όπλο, μια γκιλοτίνα

Meta: Αποζημίωση 16,68 δισ. δολαρίων για τον εθισμό των ανηλίκων σε Instagram και Facebook
Ο τεχνολογικός κολοσσός κατέληξε σε συμφωνία με αμερικανικές πολιτείες για να κλείσει τη δικαστική διαμάχη σχετικά με την παράνομη συλλογή δεδομένων.

Διακοπές με πλωτά φράγματα στην Εύβοια: «Ο κόσμος φοβόταν τις τσούχτρες»
Φράγματα σχήματος «Π», αλλά οι επιχειρήσεις παραμένουν εκτεθειμένες

Βραζιλία: Αεροσκάφος προσγειώθηκε με αλεξίπτωτο από ύψος χιλιάδων ποδιών αφού παρουσίασε βλάβη
Όλα εκτυλίχθηκαν στην πολιτεία Μίνας Ζεράις στην Βραζιλία γύρω στις 07:00 το πρωί (τοπική ώρα) στις 25 Αυγούστου

Τρομακτικές πλημμύρες στο Νεπάλ με τουλάχιστον 8 νεκρούς - Η στιγμή που τεράστια κύματα καταπίνουν τα πάντα στο πέρασμά τους
Ελικόπτερα δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις πληγείσες περιοχές λόγω της υψηλής στάθμης των υδάτων – Αγνοούμενοι και «σημαντικές απώλειες» στο γειτονικό Θιβέτ

Νέος Κόσμος: Αγριο επεισόδιο με μαχαίρι και λεβιέ σε συνεργείο - Συνελήφθησαν δύο άνδρες
Ένας 45χρονος Αρμένιος ιδιοκτήτης συνεργείου και ένας 49χρονος Αλβανός ήρθαν στα χέρια το μεσημέρι της Δευτέρας, προκαλώντας αναστάτωση στη γειτονιά.

Νότια Κορέα: Νεκροί βρέθηκαν τέσσερις αγνοούμενοι στο νησί Τζέτζου
Από το Σάββατο, η αστυνομία έχει εντοπίσει τέσσερα πτώματα στο νησί Τζέτζου, μεταξύ των οποίων και αυτό της 37χρονης Τζανγκ Μι-ραν, η οποία είχε εξαφανιστεί τον Μάιο










