Στη σκιά του θανάτου του θρυλικού Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και ενόσω ολόκληρος ο πλανήτης θρηνεί τον μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ήρωα όλων των εποχών, νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Αργεντινού άσου.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο δικηγόρος του εκλιπόντος, Ματίας Μόρλα, με ανακοίνωσή του άφησε αιχμές για την υγειονομική περίθαλψη που δέχτηκε μετά την επέμβαση στον εγκέφαλο, αλλά και την καθυστέρηση στην άφιξη του ασθενοφόρου στην οικία του.
Συγκεκριμένα, κατέθεσε καταγγελία στην εισαγγελία του Σαν Ισίντρο θεωρώντας ανεξήγητο το γεγονός ότι έμεινε χωρίς την παροχή ιατρικής φροντίδας για 12 ώρες, ενώ το ασθενοφόρο το οποίο κλήθηκε για τις πρώτες βοήθειες στην οικία του έκανε μισή ώρα για να φτάσει.
Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή η ώρα του θανάτου του Μαραντόνα τοποθετείται στις 12 το πρωί της Τετάρτης, ενώ ο ανιψιός του, Τζόνι Εσπόσιτο, φέρεται να ήταν το τελευταίο άτομο που τον είδε εν ζωή την Τρίτη περίπου στις 11 μ.μ.
«Αυτά τα στοιχεία πρέπει να διερευνηθούν και θα απαιτήσω η έρευνα να φτάσει μέχρι τέλους γιατί όπως μου είπε ο Ντιέγκο από την πρώτη μέρα οπου γνωριστήκαμε 'είσαι ο στρατιώτης μου, δράσε χωρίς οίκτο», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ο Μόρλα ο οποίος πολλές φορές είχε έρθει σε αντιπαράθεση με μέλη της οικογένειας του Ντιέγκο.
Έτσι λοιπόν τέθηκε το ερώτημα αν η κατηγορία για εγκληματική αμέλεια αφορά τους συγγενείς του Ντιέγκο ή όντως το υγειονομικό προσωπικό που είχε την ευθύνη για να τον φροντίζει όταν επέστρεψε στο σπίτι μετά την επέμβαση για την αφαίρεση αιματώματος από τον εγκέφαλο.
Η έρευνα από τις Αρχές είναι σε πλήρη εξέλιξη, καθώς η αστυνομία θα προσπαθήσει να επιβεβαιώσει όλες τις εκδοχές, που έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες. Εκτός από τον έλεγχο των καμερών στην περιοχή, θα πραγματοποιηθεί και ανάλυση των δειγμάτων αίματος και ούρων του εκλιπόντος, αναζητώντας υπολείμματα οποιασδήποτε τοξικής ουσίας.
Αιχμές κι από τον πρώην γιατρό του Ντιέγκο
Το όλο σκηνικό κατέστη ακόμη πιο ενδιαφέρον από την τοποθέτηση του πρώην προσωπικού γιατρού του Ντιέγκο Μαραντόνα Αλφρέντο Καέ!
«Μετά από 33 χρόνια όπου ζήσαμε πολλά μαζί, ο Ντιέγκο έφυγε με τον πλέον αναπάντεχο τρόπο και δεν μπορώ να το πιστέψω. Προσωπικά δεν πίστευα όταν άκουσα ότι θα πάρει εξιτήριο μετά την επέμβαση στον εγκέφαλο του και το είχα πει ότι έπρεπε να μείνει στο νοσοκομείο και να έχει 24ωρη φροντίδα.», είπε ο Καέ αφήνοντας αιχμές για το κατά πόσο ήταν αναγκαία η επέμβαση που έκανε στον εγκέφαλο ενώ όπως αποκάλυψε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή: «Ο Ντιέγκο ήταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Άνθρωπος που ήταν δίπλα του μου εκμυστηρεύθηκε πως του είπε ότι ένιωθε θλιμένος, ότι είχε πέσει σε κατάθλιψη και αισθάνονταν πως είχε κάνει τα πάντα στη ζωή του. Κι αυτό το τελευταίο με είχε προβληματίσει έντονα».
Οι νέες εκδοχές των νοσηλευτών
Ωστόσο νέα δημοσιεύματα που επιβεβαιώθηκαν από τις δικαστικές Αρχές της Αργεντινής αναφέρουν πως ο Ρικάρντο - ο νοσηλευτής που είχε αναλάβει τον θρυλικό άσο και ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του- κατέθεσε στον εισαγγελέα πως κατά την αλλαγή της βάρδιας του στις 6:30 το πρωί της Τετάρτης ο Μαραντόνα ήταν ζωντανός. Γεγονός στο οποίο συναινεί και η νοσηλεύτρια που ανέλαβε την επόμενη βάρδια της περίθλαψης του εκλιπόντος μέχρι τις 12 π.μ.
Συγκεκριμένα, η Gisela μιλώντας στην αργεντίνικη Clarion υποστήριξε πως στις 6:30 π.μ. περίπου ο Ντιέγκο ανέεπνεε κανονικά και έδινε σημάδια ζωής.
Η δήλωση αυτή όπως γίνεται κατανοητό αναδιαμορφώνει το πανόραμα των συνθηκών του θανάτου του θρύλου του ποδοσφαίρου, καθώς το τελευταίο άτομο που φαίνεται να τον είδε ζωντανό είναι ο νοσοκόμος Ρικάρντο στις 6.30 την Τετάρτη κι όχι ο ανιψιός του Τζόνι Εσπόσιτο, στις 23.30 το βράδυ της Τρίτης. Ως εκ τούτου ανοίγει ο «Ασκός του Αιόλου» αναφορικά με τις τελευταίες ώρες του Μαραντόνα και το κατά πόσον ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο ιατρικής περίθαλψης. Αυτά τα ερωτήματα επιτείνει και η παραδοχή της νοσοκόμας πως αναγκάστηκε να υποβάλει έκθεση ότι εκείνο το πρωί είχε τον έλεγχο του Ντιέγκο, ενώ στην πραγματικότητα τον άφησε να ξεκουραστεί.
Στη συνέχεια της μαρτυρίας η Gisela, υπογραμμίζει πως εκτός από τον ανιψιό του, στο σπίτι βρισκόταν και ο Maxi Pomargo, ο βοηθός του Ντιέγκο, ένας ακόμη υπάλληλος της προσωπικής του ασφάλειας και ένας μάγειρας. Ενώ στις 11:30 π.μ. έφτασαν οι Carlos Diaz και Agustina Cosachov, ο ψυχολόγος και ο ψυχίατρός του αντίστοιχα.
Ο τελευταίος, μαζί με τον ανιψιό και τον βοηθό του: «Πήγαν στην κρεβατοκάμαρά του στο ισόγειο, του μίλησαν, αλλά δεν απάντησε, και ζήτησαν από τον ανιψιό του και έναν βοηθό να μπει στο δωμάτιο», με βάση αναφορές που διέρρευσαν στα αργεντίνικα ΜΜΕ. «Προσπάθησαν να τον ξυπνήσουν και αφού δεν κατάφεραν να εντοπίσουν ζωτικά σημάδια, έκαναν μια αποτυχημένη προσπάθεια να τον αναζωογονήσουν με CPR», συνεχίζουν οι ίδιες αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες στο σημείο έφτασαν και διασώστες, οι οποίοι συνέχισαν τις προσπάθειες να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά και ένας χειρουργός που κατοικεί κοντά στο σπίτι του, χρησιμοποιώντας αδρεναλίνη και ατροπίνη.
Καθορίστηκε επίσης πως χρειάστηκαν 11 λεπτά προκειμένου να φτάσει το ασθενοφόρο στην κατοικία του Μαραντόνα, ανατρέποντας τη χθεσινή καταγγελία του δικηγόρου, Ματίας Μόρλα, περί μισής ώρας καθυστέρησης. Ακόμη, σημειώνεται πως η κλήση για βοήθεια στην ιατρική υπηρεσία VIDA πραγματοποιήθηκε μέσω κινητού τηλεφώνου στις 12:17 π.μ. από τον προσωπικό γραμματέα του Μαραντόνα.
Πηγή: http://www.protothema.gr/sports/article/1069708/diego-maradona-nees-marturies-ton-prosopikon-tou-nosileuton-anatrepoun-tis-sunthikes-thanatou/
Αργεντινή: Συγκρούσεις με την αστυνομία μετά την ήττα της Εθνικής στους δρόμους του Μπουένος Αιρες
Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί να παρακολουθήσει τον αγώνα ξέσπασε επεισόδια με την αστυνομία

Ουκρανία: 400 drones έπληξαν την περιοχή της Μόσχας στη μεγαλύτερη επίθεση του πολέμου
Πάνω από 400 μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξαπέλυσε η Ουκρανία εναντίον της περιφέρειας της Μόσχας, με τις ρωσικές Αρχές να παραδέχονται ζημιές σε υποδομές και δύο τραυματίες.

Τραγικό ατύχημα στην Κόνιτσα: Ηλικιωμένος βρέθηκε καρφωμένος σε σιδερένια κάγκελα
Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού με πυροσβέστες και ΕΚΑΒ στην Πουρνιά - οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται.

ΕΛ.Α.Σ.: Συγκροτήθηκε η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος Τσίπρα – Ποιοι είναι τα 75 μέλη
Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης ορίστηκε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Μακάβριο εύρημα στο Ωραιόκαστρο: Σορός εντοπίστηκε κατά την κατάσβεση φωτιάς σε αυτοκίνητο στην Εγνατία
Η σορός αγνώστων στοιχείων βρέθηκε εκτός του οχήματος, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που επεκτάθηκε και σε χαμηλή βλάστηση.

«Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να ανατιναχτείς ανά πάσα στιγμή;»
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ αποκάλυψε σε συνέντευξή του το κλίμα της αντιπαράθεσης με τον απεσταλμένο του Τραμπ, περιγράφοντας εχθρικές ανταλλαγές και αμείλικτες δηλώσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Καιρός σήμερα: Καύσωνας σε όλη τη χώρα – Πού θα «χτυπήσουν» 40 με 41 βαθμοί
Αίθριος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 40-41 βαθμούς στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Δευτέρα 20 Ιουλίου.

Καρδίτσα: Ιερέας και πρόεδρος κοινότητας κατέληξαν σε γροθιές
Το επεισόδιο ξέσπασε στον προαύλιο χώρο εκκλησίας και οδήγησε τους εμπλεκόμενους σε αστυνομικό τμήμα, μηνύσεις και κλήση ενώπιον εισαγγελέα.

Πτώμα γυναίκας σε βαλίτσα στην Κυψέλη: Τι γνωρίζουμε για τη νεκρή
Η ταυτοποίηση της σορού και τα αίτια θανάτου αναμένονται από τη νεκροψία-νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα.

Μουντιάλ 2026: Όλα τα βίντεο από τη μεγάλη βραδιά
Ο Φεράν Τόρες σκόραρε στο 106` της παράτασης και χάρισε στην Ισπανία τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, σε έναν τελικό όπου η «Φούρια Ρόχα» κυριάρχησε απόλυτα.

Η Αγκυρα αντιδρά στην αναστολή λειτουργίας 11 σχολείων στη Θράκη και επαναφέρει τους ισχυρισμούς περί «τουρκικής μειονότητας»
Για καταπιεστικές αποφάσεις και πρακτικές που συνιστούν παραβίαση των διατάξεων της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Καταγγελίες για πλαστό έρανο για την επιστροφή των σορών στη Μολδαβία, αύριο θα επιχειρήσουν οι γιατροί να ξυπνήσουν την 7χρονη
Έφτασε στη Θεσσαλονίκη η θεία που θα αναλάβει την κηδεμονία του παιδιού - Η μητέρα, ο πατέρας και η αδερφή του παιδιού σκοτώθηκαν όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με βυτιοφόρο στη Χαλκιδική

Leonardo Kolymbia Resort: Ολοκληρώθηκε η επένδυση 20 εκατ. ευρώ στη Ρόδο
Το ιστορικό θέρετρο στη Ρόδο μεταμορφώθηκε πλήρως μετά από δύο χρόνια ανακαίνισης και επέκτασης από τον όμιλο Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία προωθεί την υπεύθυνη κατανάλωση με τον Mythos 0.0% σε μουσικά festivals
Περισσότεροι από 150.000 επισκέπτες ήρθαν σε επαφή με το μήνυμα της υπεύθυνης κατανάλωσης, ενώ σχεδόν 6.500 οδηγοί χρησιμοποίησαν ατομικά αλκοτέστ μίας χρήσης.

Astir Summer Residents: Τα νέα pop-up σπιτάκια της Astir Marina στη Βουλιαγμένη
Επιλεγμένα brands μόδας, ομορφιάς και lifestyle φιλοξενούνται στη Μαρίνα του Αστέρα Βουλιαγμένης από τις 15 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου.

Barton Perreira: Βραδιά luxury eyewear design στο Panaidis Eyewear Boutique στην Κηφισιά
Φίλοι του brand, influencers και content creators ανακάλυψαν τη χειροποίητη αισθητική της Barton Perreira σε ένα ξεχωριστό event στην Κηφισιά.

14ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων: «Διάλογοι μέσα στο χρόνο» από 23 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου
Το 14ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων με θέμα «Διάλογοι μέσα στο χρόνο» θα φιλοξενηθεί στα Χανιά από τις 23 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου.

Tocororo Cuban Cafe: Το πρώτο κουβανέζικο καφέ της Αθήνας με empanadas και latin καφέδες
Χειροποίητες empanadas, cuban pizza και σπάνιοι καφέδες από τη Λατινική Αμερική σε ένα νέο στέκι της πόλης.

«Οδύσσεια» του Νόλαν: Ρεκόρ προπώλησης στα Village Cinemas με 32.000 εισιτήρια
Οι μεταμεσονύχτιες προβολές της 16ης Ιουλίου στην αίθουσα IMAX with Laser του The Mall Athens έγιναν sold-out σε λίγες μέρες.

Τρομακτικό τροχαίο στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Τριπόλεως: Φορτηγό «εισέβαλε» στο αντίθετο ρεύμα
Τριμελής οικογένεια απεγκλωβίστηκε από το διαλυμένο ΙΧ και μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Στο «κόκκινο» η κίνηση: Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων, μποτιλιαρίσματα σε Κηφισό, Αθηνών-Κορίνθου και Αττική Οδό
Μεγάλες καθυστερήσεις στο οδικό δίκτυο - Αυξημένη η κίνηση εν όψει Σαββατοκύριακου και στο λιμάνι του Πειραιά - Δυσχέρεια στην κυκλοφορία και στην Πανεπιστημίου λόγω τροχαίου

ΔΥΠΑ: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται επιδότηση μισθού έως 1.250 ευρώ και πώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση
Η ΔΥΠΑ ανοίγει 8.000 θέσεις εργασίας για ανέργους με διετείς συμβάσεις, πλήρη ασφάλιση και δυνατότητα συμπλήρωσης ενσήμων για συνταξιοδότηση.

Σε μαρούλι αλυσίδας fast food οφείλεται το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική» διάρροια
Πάνω από 1.600 κρούσματα κυκλοσπορίασης σε πέντε αμερικανικές πολιτείες έχουν συνδεθεί με κατανάλωση φαγητού από την αλυσίδα ταχυφαγείων, με το FDA να εκδίδει προειδοποίηση και την εταιρεία να προχωρά σε άμεση απόσυρση προϊόντος.

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γεροβασίλη, Καλαματιανός, Ζαμπάρας
Με την αποχώρηση Γεροβασίλη, Ζαμπάρα και Καλαματιανού, ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται στους 11 βουλευτές - ισόπαλος με την Ελληνική Λύση.

Τσίπρας: Δεν κατανοώ τους τζάμπα μάγκες αριστερούς που διαμαρτύρονται χωρίς να αναλαμβάνουν κυβερνητική ευθύνη
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ μίλησε σε διαδικτυακή συνάντηση με μέλη του κόμματος, αφήνοντας αιχμές κατά του ΚΚΕ και παρουσιάζοντας τους τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος.

Σοκάρει η αναφορά Ρούμπιο στη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα: «Πέθανε επειδή η κόρη της τόλμησε να είναι υποψήφια»
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε την υπόθεση της 72χρονης από την Ελλάδα σε διάσκεψη με εκπροσώπους από πάνω από 60 χώρες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Βόμβες Τραμπ για την Κίνα: «Επιχείρησε να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές του 2020 – Έκλεψε στοιχεία ψηφοφόρων»
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε το Πεκίνο για κλοπή δεδομένων 220 εκατομμυρίων ψηφοφόρων και παρέμβαση στις εκλογές, ανακοινώνοντας αποχαρακτηρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων.

Υπόθεση Marfin: Παραβιάσεις καταγγέλλει ο δικηγόρος της 46χρονης που αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα
Ο συνήγορος Κώστας Παπαδάκης καταγγέλλει δημοσιοποίηση φωτογραφιών και ονομάτων χωρίς εισαγγελική διάταξη και προαναγγέλλει νομικές ενέργειες κατά μέσων και χρηστών.

Απολύθηκε ο χειριστής του οτοκιού του Τραμπ επειδή.... έβαζε στοιχήματα για τις ομιλίες
Ο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε την όλη κατάσταση «πραγματικά λυπηρή και, ειλικρινά, ντροπιαστική» σύμφωνα με την Καρολάιν Λέβιτ

Λειψοί: Αντιμέτωποι με καρχαριοειδές ήλθαν οι λουόμενοι στην παραλία - Βίντεο
Λουόμενοι στην παραλία Κατσαδιά στους Λειψούς ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σπάνιο θέαμα στιςόταν ένα καρχαριοειδές πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από την ακτή

Απίστευτο συμβάν στη Μάνη: Αυτοκίνητο κατέληξε στην πισίνα δωματίου
Η οδηγός κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο και να απεγκλωβίσει και το ανήλικο παιδί της

Εμπρησμός Marfin: Βίντεο ντοκουμέντο αποτυπώνει καρέ-καρέ τη δολοφονική επίθεση στην τράπεζα
Σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα πυκνός καπνός κατακλύζει το εσωτερικό του καταστήματος, με τους εργαζόμενους να τρέχουν πανικόβλητοι αναζητώντας διέξοδο

Φωτιά στον Ασπρόπυργο - Ήχησε το 112 για ετοιμότητα
Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Έως και πάνω από 40°C τις επόμενες ημέρες – Ποιο είναι το πιο δύσκολο διήμερο και τι περιμένει η Αθήνα
Η χώρα στα «σκλαβώματα» έντονου καύσωνα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παρακολούθησε αγώνα Μουντιάλ με τον Μικ Τζάγκερ
Τον ημιτελικό μεταξύ Αγγλίας και Αργεντινής παρακολούθησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Τραμ συγκρούστηκε με τρίκυκλο στο Παλαιό Φάληρο – Τραυματίας ένα 9χρονο κορίτσι
Στο τρίκυκλο επέβαιναν και οι δύο γονείς μαζί με την 9χρονη κόρη τους

Πανηγυρισμοί για την Αργεντινή στο πιο παγωμένο μέρος της Γης με κοντομάνικο – Δείτε το βίντεο
Το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τον εκπαιδευτικό Γκουστάβο Ολιβέρα

«Δεν ξέρω τι διάολο χτύπησα»: 18χρονος στη Βρετανία παρέσυρε συνταξιούχο με το αυτοκίνητό του και μετά κάθισε να φάει πίτσα – βίντεο
Ο Σόνι Χόρσφαλ παραπέμφθηκε σε δίκη για τον σοβαρό τραυματισμό 84χρονου στο Ρέντκαρ της Βόρειας Γιορκσάιρ, αφού έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και ανέβηκε σε πεζοδρόμιο με μεγάλη ταχύτητα

Χάος στο Κονγκό: Εξοργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν σε νοσοκομείο Έμπολα - Έτρεχαν να σωθούν ασθενείς
Οργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν στο νοσοκομείο Nyakunde στην επαρχία Ιτούρι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό εξαναγκάζοντας το ιατρικό προσωπικό και ασθενείς να εγκαταλείψουν την εγκατάσταση.

Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο μποξέρ που ήρθε από τη Γερμανία για να κακοποιήσει την πρώην του
Τι ισχυρίστηκε ο 27χρονος στην απολογία του










