Λίγα 24ωρα έμειναν μέχρι να ληφθούν οι αποφάσεις για το πλαίσιο στο οποίο θα βρεθεί η οικονομία αλλά και η κοινωνία από την Δευτέρα 1η Μαρτίου. Θα υπάρξει σταδιακό άνοιγμα με αυστηρές προϋποθέσεις ή θα δοθεί περαιτέρω χρόνος στην κοινότητα για να μειωθούν τα κρούσματα και να υπάρξει αποσυμφόρηση στα νοσοκομεία;
Από την χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ έγινε σαφές πως η κατάσταση όσον αφορά στα «μαθηματικά» της πανδημίας δεν είναι και η καλύτερη: Περαιτέρω πίεση στο σύστημα υγείας, καθώς αυξήθηκαν κατά 20 το τελευταίο 24ωρο οι διασωληνωμένοι, αλλά και 880 κρούσματα σε λιγότερα τεστ απ’ ότι συνήθως.
Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την βούληση τόσο των κυβερνητικών στελεχών όσο και των επιστημόνων, αυτό το lockdown να είναι και το τελευταίο, θα υπάρξουν πολύ αυστηρά κριτήρια για τις αποφάσεις που θα λάβουν οι επιστήμονες τα επόμενα 24ωρα. Ειδικότερα οι λοιμωξιολόγοι της επιτροπής αναμένεται να ξεκινήσουν να εξετάζουν λεπτομερώς τα επιστημονικά δεδομένα την Τετάρτη. Την Πέμπτη σε μία πιθανή δεύτερη συνεδρίαση θα υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για να αποφανθούν σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση της Αττικής.
Τα βασικά σενάρια μέχρι στιγμής είναι δύο. Το πρώτο θέλει το υφιστάμενο lockdown να παρατείνεται για ένα διάστημα μία με δύο εβδομάδων προκειμένου να δοθεί χρόνος στο σύστημα υγείας να αποσυμπιεστεί. Το δεύτερο θέλει τους λοιμωξιολόγους να εισηγούνται στην κυβέρνηση την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα με επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Μαρτίου μόνο με click away και, ίσως, σε ένα νέο πλαίσιο στο οποίο θα έχει συμβάλει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Η παράταση
Όσο κι αν αποτελεί στόχο και μάλιστα δημοσίως εκπεφρασμένο, το να επιστρέψουμε στην προ lockdown κατάσταση από την Δευτέρα, τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Έτσι, υπάρχουν οι επιστήμονες που τονίζουν πως μία ενδεχόμενη παράταση μίας ή και δύο εβδομάδων στο καθεστώς του απαγορευτικού να λειτουργήσει ευεργετικά με δεδομένο πως ήδη είχαμε και ένα τριήμερο οικειοθελούς και αυστηρού εγκλεισμού λόγω της κακοκαιρίας που χτύπησε την Αττική.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις των Θεόδωρου Βασιλακόπουλου και του Χαράλαμπου Γώγου.
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ κ. Βασιλακόπουλος, είπε την Δευτέρα πως σήμερα και αύριο οι επιστήμονες θα έχουν μια πολύ αντικειμενική αποτύπωση για το πώς πάει η επιδημία και «θα έχουμε αρχίσει να βλέπουμε και την όποια ευεργετική επίδραση της μειωμένης κινητικότητας από τη Μήδεια». Παράλληλα σημείωσε: «Νομίζω ότι αν φτάσουμε να έχουμε ένα καλό ποσοστό θετικότητας και το σύστημα δεν πιεστεί παραπάνω, καθώς έχουν ισορροπήσει κάπως τα εισιτήρια με τα εξιτήρια, οι μονάδες έχουν πιεστεί αλλά αντέχουν οριακά, υπάρχει ελπίδα να μπορέσουμε να ανοίξουμε κάτι. Αλλά και να πάει και μια εβδομάδα αργότερα, σίγουρα θα ανοίξουμε. Είμαστε κοντά στο τέλος». Από πλευράς του ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κ. Γώγος, είπε χθες πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της παράτασης για μία εβδομάδα.
Πιο επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος επισήμανε ότι είναι νωρίς να απελευθερωθούν οι «κόκκινες περιοχές». Σε δηλώσεις του στο MEGA, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως η εφαρμογή των μέτρων έχει 22% λιγότερη απόδοση σε σχέση με τον προηγούμενο Απρίλιο, όταν και εφαρμόστηκε το πρώτο lockdown.
Για τις επόμενες αποφάσεις, τόνισε πως είναι νωρίς να απελευθερωθούν οι «κόκκινες περιοχές», σημειώνοντας ότι θα είναι πρόβλημα αν ανοίξουν από 1η Μαρτίου οι δραστηριότητες, καθώς θα οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων.
Η μέση λύση
Το δεύτερο ενδεχόμενο το οποίο είχε αναφέρει το protothema.gr από την προηγούμενη εβδομάδα θέλει η λύση να βρίσκεται κάπου στην μέση. Αυτό σημαίνει πως από την ερχόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο, μόνο με click away και σε δεύτερο χρόνο με click in shop. ΟΙ πληροφορίες θέλουν το τοπίο να μην έχει αποκρυσταλλωθεί όσον αφορά τα επιμέρους καταστήματα, περιποίηση νυχιών, κομμωτήρια κλπ και αυτό γιατί όλοι περιμένουν τις εισηγήσεις των επιστημόνων.
Ως προς τα σχολεία, προτεραιότητα -όπως και στο παρελθόν- θα δοθεί σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, αν οι συνθήκες δεν επιτρέψουν το ταυτόχρονο άνοιγμα και των άλλων βαθμίδων, και μία εβδομάδα αργότερα θα ακολουθήσουν γυμνάσια και λύκεια.
Νέος κωδικός SMS ή νέα πλατφόρμα μόνο για το λιανεμπόριο
Το λιανεμπόριο πάντως φαίνεται πως αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, κάτι που σημαίνει πως αναζητεί τρόπους προκειμένου αυτό να λειτουργήσει, όχι μόνο γρήγορα, αλλά και με τον πιο ασφαλές τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται η δημιουργία ενός νέου πλαισίου εξόδου των πολιτών μόνο για τα ψώνια τους.
Αυτό θα μπορούσε να συμβεί είτε με την προσθήκη ενός νέου κωδικού αποστολής SMS στο 13033, είτε και με την δημιουργία μίας νέας πλατφόρμας, δηλαδή νέο πενταψήφιο αριθμό, την οποία θα χρησιμοποιούν οι πολίτες μόνο για το λιανεμπόριο. Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίος την Δευτέρα είπε μάλιστα πως εξετάζονται πάνω από μία επιλογές.
Πιο δύσκολα πάντως θα υπάρξει άρση του απαγορευτικού μετακινήσεων, τόσο για τις 9 το βράδυ τις καθημερινές, όσο και για τις 6 το απόγευμα, όπως ισχύει τα Σαββατοκύριακα. Τουλάχιστον για την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, καθώς στη συνέχεια το μέτρο θα επανεξεταστεί, αναλόγως της πορείας που θα έχει η πανδημία.
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
Για την συζήτηση που αφορά στη διάρκεια του lockdown και την λειτουργία του λιανεμπορίου τοποθετήθηκε και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών. Όπως έγραψε το επιμελητήριο στα social media, επαγγελματίες και φορείς – μεταξύ τους και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών – ζητούν από την κυβέρνηση την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας και το άνοιγμα του λιανεμπορίου από την 1η Μαρτίου, με αυστηρά μέτρα προστασίας και προκρίνουν την εφαρμογή του click in shop, που θα διευκολύνει τους καταναλωτές, αλλά θα δώσει και «ανάσα» στην αγορά, σε μία κρίσιμη περίοδο όπου η ύφεση που έφερε η πανδημία, απειλεί τη βιωσιμότητα εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων. Τέλος το επιμελητήριο αναφέρει, πως σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται, «εξετάζεται η δημιουργία ενός πενταψήφιου αριθμού, ο οποίος θα χρησιμοποιείται μόνο για ψώνια».
Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/1097888/lockdown-ta-sms-to-click-away-kai-i-paratasi-ola-ta-senaria-gia-to-lianeborio/
Δημοσκόπηση Pulse: Στο 11,5% η διαφορά ΝΔ και ΕΛ.Α.Σ. του Αλέξη Τσίπρα
Πού στρέφονται οι αναποφάσιστοι και ποιοι θα ψηφίσουν το νέο κόμμα Σαμαρά

Νέα στοιχεία στην υπόθεση Μαζωνάκη: Τι αποκάλυψαν οι παλαιότεροι έλεγχοι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στο ιατρείο του Κολωνακίου
Στις αρχές το χρονικό των αυτοψιών στο ιατρείο της οδού Καρνεάδου – Τι αναφέρεται για τις διαπιστώσεις των ελέγχων

Βρέθηκε νεκρός ο Noah Woods: Τραγική κατάληξη στην εξαφάνιση του 3χρονου στη Βρετανία
Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ανασύρθηκε η σορός παιδιού από κοντινή λίμνη

Φίτζι: Έκτακτη ανάγκη υγείας με 1 στους 60 ενήλικες φορείς του HIV
Η εξάπλωση της μεθαμφεταμίνης μέσω διεθνών καρτέλ οδήγησε σε 2.060 νέες διαγνώσεις HIV το 2025, με 59 βρέφη να μολύνονται από τις μητέρες τους.

Αλκέτ Ριζάι: Πού στρέφονται οι έρευνες των αρχών - Τσακώθηκε με δεύτερο οδηγό
Επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του στο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στην Ανάβυσσο

Ηλίας Κασιδιάρης: Οι κινήσεις για τις εκλογές μετά την αποφυλάκιση – Το σενάριο της Ένωσης των Ελλήνων, τι ισχύει για Νίκη και Παλμό
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στο Live News, στο μικροσκόπιο βρίσκονται κόμματα εκτός Βουλής - Τη Δευτέρα αναμένεται να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα επόμενα βήματά του

Πάτρα: Πέθανε βρέφος λίγο μετά τη γέννησή του στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»
Το νεογέννητο κοριτσάκι είχε γεννηθεί πρόωρα και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή.

Γερμανία: Νοσοκομεία ετοιμάζονται για πόλεμο με τη Ρωσία – Καταφύγιο 2.000 ατόμων στην Ουλμ
Ο υπουργός Αμυνας Μπόρις Πιστόριους προειδοποιεί για ρωσική επίθεση έως το 2029, με μελέτη να κάνει λόγο για έως 1.000 τραυματίες στρατιώτες την ημέρα.

«Όχι, μην τη χτυπήσεις»: Αγρια επίθεση ασθενούς σε νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο του Μαϊάμι, μπήκε μπροστά να προστατεύσει συνάδελφό της
Το περιστατικό καταγράφηκε στις 30 Μαΐου, με το θύμα, την Γιανίρα Εγκιλεόρ, να μηνύει το νοσοκομείο για ελλιπή μέτρα ασφαλείας - Προσοχή, σκληρές εικόνες

Νεκρός από ουκρανικό drone στο Ντονέτσκ ο «Τρομερός» στρατηγός του Πούτιν – Είχε παρασημοφορηθεί για τη δράση στην Ουκρανία
Ο Αντον Γκρούνις ήταν διοικητής της 4ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και προβεβλημένο πρόσωπο της ρωσικής πολεμικής μηχανής - Είχε συμμετάσχει στους πολέμους της Τσετσενίας, της Γεωργίας, στις επιχειρήσεις στην Κριμαία και στον εν εξελίξει πόλεμο της Ουκρανίας

Ιταλία: Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας για 14,5 εκατ. οχήματα από το 2027
Η απαλλαγή θα ισχύει για ένα όχημα ανά πολίτη, ισχύος έως 80 kW, με κόστος 2,29 δισ. ευρώ για τα δημόσια έσοδα.

Έχω συνεργαστεί με την Γάκα, θέλω να συμβάλλω με την μαρτυρία μου, λέει ο υπνοθεραπευτής που έλαβε τη φωτογραφία του Μαζωνάκη
Ο Νάσος Κομιανός δηλώνει «υπνοθεραπευτής, αναδρομέας θεραπευτής» και αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τη φωτογραφία με τον τραγουδιστή που του έστειλε η κατηγορούμενη γιατρός

Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει τις επόμενες μέρες
Ο μετεωρολόγος Δημήτρης Ζιακόπουλος αναλύει τις καιρικές συνθήκες έως την Κυριακή, με το Κολυμβάρι Χανίων να καταγράφει τα 46 mm βροχής του διημέρου.

«Ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο» κηρύσσει ένα χωριό 350 κατοίκων λόγω των σχεδίων για δημιουργία καταυλισμού
Το Πίντινγκτον του Οξφορντσάιρ αντέδρασε με συμβολικό δημοψήφισμα στα σχέδια για μετατροπή πρώην στρατιωτικής εγκατάστασης σε κέντρο φιλοξενίας αιτούντων άσυλο – Μαθήματα αυτοάμυνας, κάμερες ασφαλείας και επιστολή ακόμη και στον Τραμπ

Τέξας: Αυτοκίνητο διέλυσε περίφραξη και έπεσε σε πισίνα δίπλα σε 3 μικρά παιδιά
Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο λόγω υπερβολικής ταχύτητας, ενώ τα παιδιά, ηλικίας 2 και 5 ετών, γλίτωσαν χωρίς τραυματισμούς.

Politico: Η Τουρκία ο «σκουπιδότοπος» της Ευρώπης
Έκθεση της Κομισιόν που έφερε στο φως το Politico αποκαλύπτει ότι το μεγαλύτερο μέρος των ευρωπαϊκών απορριμμάτων καταλήγει σε χωματερές, ωστόσο οι εξαγωγές δεν θα σταματήσουν.

Νίκολας Μπράντραμ: Νεκρός στα 44 του ο εγγονός της πριγκίπισσας Αικατερίνης της Ελλάδας
Ο 44χρονος πρώην τραπεζίτης, που είχε εμπλακεί πρόσφατα στην υπόθεση του «Putney Pusher», εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο σπίτι του στο Λονδίνο.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καλεί τον Καναδά να γίνει το πρώτο συνδεδεμένο μέλος της ΕΕ
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κάλεσε τον Μαρκ Κάρνεϊ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο στις 16 Σεπτεμβρίου 2026 να ανοίξουν τον δρόμο για μια πρωτόγνωρη εταιρική σχέση

Πότε επιστρέφει ο Κωνσταντέλιας στην αγωνιστική δράση
Ο Λαρς Ρίκεν αποκάλυψε ότι η Μπορούσια αντιμετωπίζει τον Έλληνα μεσοεπιθετικό ως «την επόμενη μεταγραφή» για τη σεζόν 2026-27.

Ποιος Δήμος στην Αττική δίνει επίδομα 3.000 ευρώ για νεογέννητα - Οι προϋποθέσεις
Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με γενναία οικονομική ενίσχυση, απαλλαγή τελών και δωρεάν προγράμματα ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή για την υποστήριξη των νέων οικογενειών.

Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές σε Κρήτη και Δωδεκάνησα – Κίνδυνος πλημμυρών σήμερα και αύριο
Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας η Ρόδος και το Καστελόριζο, με βόρειους ανέμους έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ ο καιρός βελτιώνεται από την Παρασκευή.

Θάνατος Μαζωνάκη: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για ευθύνες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορρέας ζητά να εξεταστεί αν ο ΙΣΑ είχε ελέγξει το ιατρείο της Καρνεάδου πριν τον θάνατο του τραγουδιστή.

Νέα Σμύρνη: Γυναίκα κάλεσε το «100» επειδή ο σύζυγός της προσπαθούσε να μπει βίαια στο σπίτι – Tον βρήκαν κρυμμένο με γεμάτο περίστροφο
Η 35χρονη σύζυγός του κάλεσε το «100» καταγγέλλοντας απόπειρα βίαιης εισόδου στην πολυκατοικία τους.

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Προσφυγή των δύο γιατρών κατά της προσωρινής τους κράτησης
Ο δικηγόρος τους, Νικόλας Αγαπηνός, κάνει λόγο για αναιτιολόγητη αναβάθμιση της κατηγορίας και βάναυση κακοποίηση των δικονομικών τους δικαιωμάτων

Γιώργος Μαζωνάκης: Το podcast της γιατρού πριν τον θάνατό του - Οι 34 «ολιστικές εκπαιδεύσεις»
Η Ιωάννα Γάκα μιλούσε ανοιχτά για τη «γεωγραφία της γυναικείας επιθυμίας» και το προσωπικό βίωμα που την έστρεψε στις εναλλακτικές μεθόδους, λίγο προτού συλληφθεί.

Γιώργος Μαζωνάκης: Ξέσπασμα του ΕΚΑΒ κατά των γιατρών - «Του έκαναν ΚΑΡΠΑ με το ένα χέρι»
Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, μίλησε για απαράδεκτες δικαιολογίες των προφυλακισμένων ιατρών, εκτιμώντας πως ο ασθενής θα μπορούσε να είχε επανέλθει αν τηρούνταν τα πρωτόκολλα.

Θάνατος Μαζωνάκη: Έρευνα εισαγγελέα για ελέγχους ΙΣΑ στο ιατρείο της Καρνεάδου
Ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για πιθανές παραλείψεις στην εποπτεία των κέντρων αναγεννητικών θεραπειών και του μηχανήματος πλασμαφαίρεσης.

Tripadvisor 2026: Τα 25 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο για το 2026 - Στη λίστα και ένα ελληνικό
Το εστιατόριο του Ημεροβιγλίου πήρε την 12η θέση με 4,9/5, με την κορυφή να ανήκει στο αργεντίνικο «Fogon Asado» του Μπουένος Αιρες.

Πόλεμος στο Ιράν: 107 δισ. δολάρια παραπάνω πλήρωσαν οι Αμερικανοί για καύσιμα
Οι αυξημένες τιμές βενζίνης και ντίζελ οδήγησαν τα νοικοκυριά στις ΗΠΑ να ρίξουν τις αποταμιεύσεις τους στο 3%, το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και χρόνια.

Οι The Barden Party από τη Νέα Ζηλανδία φέρνουν το «Heracles: Of Men & Beasts» στο Theatre of the NO
Η βραβευμένη νεοζηλανδική ομάδα παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα το νέο της folk musical, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 18:00.

CNN: 14 ρωσικοί δορυφόροι πάνω από βάση ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία πριν το ιρανικό πλήγμα
Το αμερικανικό δίκτυο αποκαλύπτει ότι η Μόσχα παρείχε πληροφορίες στην Τεχεράνη για στόχους στη Μέση Ανατολή, ενώ στο πλήγμα κατά της βάσης Prince Sultan τραυματίστηκαν 12 στρατιώτες και καταστράφηκε αμερικανικό σύστημα AWACS.

Αυτοκίνητο με τριμελή οικογένεια έπεσε σε γκρεμό στη Φωκίδα, νεκρός ο 72χρονος οδηγός
Από το όχημα ανασύρθηκαν τραυματισμένες η σύζυγος και η κόρη του οδηγού

Red Jasper Cabaret Theatre: Νέο ρεπερτόριο και καλλιτεχνική διεύθυνση για τη σεζόν 2026-2027
Η ανεξάρτητη σκηνή καμπαρέ της Αθήνας ανακοινώνει νέα δίδυμη καλλιτεχνική διεύθυνση και ένα πυκνό πρόγραμμα παραστάσεων, διεθνών συνεργασιών και εκπαιδευτικών δράσεων.

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος σκηνοθετεί το «The Dreamers» στο Σύγχρονο Θέατρο από 3 Οκτωβρίου 2026
Το εμβληματικό έργο του Tom Kinninmont, βασισμένο στη νουβέλα του Gilbert Adair, ανεβαίνει για λίγες μόνο παραστάσεις με τη σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Ηλιακή καταιγίδα θα χτυπήσει τη Γη τις επόμενες 48 ώρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν και πώς
Δύο στεμματικές οπές στον Ήλιο εκτοξεύουν ρεύματα ηλιακού ανέμου που αναμένεται να φτάσουν τη Γη στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

Θεσσαλονίκη: Χτύπησαν συμμαθητή τους και του πέταξαν πέτρα έξω από σχολείο - Στο νοσοκομείο το θύμα
Το θύμα δέχθηκε επίθεση από έναν 16χρονο και έναν 17χρονο

Μπέρμιγχαμ: Μεθυσμένη αναποδογύρισε το ΙΧ της δίπλα σε περαστικό - Παραλίγο να τον συνθλίψει
Η 32χρονη έκανε όπισθεν με υπερβολική ταχύτητα και παραλίγο να καταπλακώσει έναν άνδρα, ενώ το δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Τρομακτικές στιγμές σε πτήση: Έσκασε τροχός σε Boeing 737 κατά την απογείωση - Ξεκόλλησαν κομμάτια της οροφής
Η Sepehran Airlines κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς άνοιξαν οι αποσκευοθήκες και ξεκόλλησαν τμήματα της οροφής στο εσωτερικό του αεροσκάφους.

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Αφαντη η κουβέρτα από το ιατρείο σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.
Η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, ξεκαθάρισε πως το συγκεκριμένο πειστήριο που φαίνεται στη φωτογραφία της γιατρού δεν έχει παραδοθεί στις Αρχές.

Σφοδρή κριτική δέχεται η βραδινή τροπολογία για τα μη κρατικά πανεπιστήμια - Αντιδράσεις από Πάνο Λαζαράτο και Θανάση Καμπαγιάννη
Έντονες αντιδράσεις από τον νομικό κόσμο προκαλεί η ρύθμιση που φέρεται να παρακάμπτει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, επιτρέποντας την αναγνώριση χρόνου σπουδών χωρίς κρατική επαναπιστοποίηση.










