«Φρένο» σε όσους νομίζουν ότι θα μπορούν να φύγουν για χριστουγεννιάτικες διακοπές έβαλε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι κατά τη διάρκεια των γιορτών δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης και στους λόγους για τους οποίους δεν έχουν αποδώσει στο μέγιστο τα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι «χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αποδώσουν στον βαθμό που απέδωσαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο».
«Ο δείκτης θετικότητας μειώνεται, αλλά όχι με τον ρυθμό που θα ήθελαν οι ειδικοί», τόνισε.
Ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με την επιτροπή λοιμωξιολόγων, οι οποίοι παρακολουθούν μια σειρά απο δείκτες σχετικούς με την πορεία της πανδημίας, ενώ ανέφερε ότι προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια εισήγηση για ξεχωριστές γεωγραφικές ζώνες και ξεχωριστά μέτρα.
Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογράμμισε ότι «δίνουμε μεγάλη έμφαση στην προτετοιμασία του εμβολιασμού», ώστε να ξεκινήσεις με το που έρθουν στη χώρα μας τα εμβόλια και συμπλήρωσε ότι «είναι ενθαρρυντικό ότι υπάρχει μείωση στις κατειλημμένες απλές κλίνες κορωνοϊού στα νοσοκομεία», τονίζοντας, ωστόσο, ότι «οι ΜΕΘ πιέζονται ακόμα».
Στο πικ της πανδημίας μπορεί να ήταν ενεργά 100.000 κρούσματα
Είναι ακόμη χιλιάδες τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην κοινότητα, σημείωσε ο Αθανάσιος Τσακρης, καθηγητής Μικροβιολογιας μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμονων Υπουργείου Υγείας, μιλώντας στον ρ.σ ΘΕΜΑ 104,6 και συμπλήρωσε ότι στην κορύφωση της επιδημίας στη χώρα μας, τα ενεργά κρούσματα ήταν περισσότερα από 100.000 με αποτέλεσμα, να συνεχίζεται έως και σήμερα η διασπορά στο οικογενειακό περιβάλλον. Πλέον ο αριθμός έχει μειωθεί, αλλά όχι στον βαθμό που θα ήθελαν οι επιστήμονες.
«Η πανδημία συνεχίζεται παρά το ελαφρύ lockdown», είπε ο κ. Τσακρής, εξηγώντας ότι αυτό γίνεται γιατί έχει να κάνει με τα στοιχεία της επιδημίας και της διασποράς της και όχι επειδή δεν είναι αποτελεσματικά τα μέτρα. Είναι κρίσιμο, όπως είπε, το θέμα των ελέγχων για να εντοπίζονται οι ασυμπτωματικοί φορείς.
«Η Ευρώπη δεν υπολόγισε τη δυναμικότητα του δεύτερου κύματος», σημείωσε ο καθηγητής αναφέροντας ότι ήδη από το καλοκαίρι λόγω των μετακινήσεων αλλά και του τουρισμού αυξήθηκε το φορτίο, ενώ αναφέρθηκε και στις κλιματικές συνθήκες και τις χαμηλές θερμοκρασίες που ευνοούν τη διασπορά του ιου. Όπως είπε, το κύριο χαρακτηριστικό του ιού είναι η υψηλή μεταδοτικότητα του.
Στην ερώτηση αν πράγματι κατά τη γνώμη του, βιάστηκαν οι Βρετανοί να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς, ο κ. Τσακρής ήταν επιφυλακτικός απαντώντας ότι είναι σχετικό, διότι είναι μια πανδημία που εξελίσσεται. Παράλληλα, είπε πως παραμένουν κάποια ερωτήματα για το εμβόλιο.
«Διαμορφώνεται μια επιβεβλημένη ανάγκη εμβολιασμού σε όλο τον πλανήτη», πρόσθεσε, ώστε να περιοριστεί η πανδημία.
Λαζανάς για νεκρούς από κορωνοϊό: Σαν να πέφτει κάθε μέρα αεροπλάνο και να σκοτώνονται όλοι
Την άποψη ότι το lockdown θα έπρεπε να είναι αυστηρότερο, όπως τον Μάρτιο, εξέφρασε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Μάριος Λαζανάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημειώνοντας ότι ακόμα στην Επιτροπή δεν έχει συζητηθεί καθόλου αν και πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο.
Σχολιάζοντας τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά δήλωσε ότι «είμαστε σε πολύ πολύ δύσκολη κατάσταση. Κάθε μέρα είναι σαν να πέφτει ένα αεροπλάνο στην Ελλάδα και όλοι οι επιβάτες να σκοτώνονται. Είναι τραγικό να ξυπνάμε κάθε πρωί με αυτά τα νούμερα. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος έχει κουραστεί πολύ ψυχολογικά, καταλαβαίνω ότι οικονομικά υποφέρει, αλλά υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα πώς μπορεί να γίνει ο συγκερασμός όλων αυτών ώστε να ανοίξει και το λιανεμπόριο και να μην αυξηθεί η μετάδοση. Φοβάμαι ότι η εξίσωση είναι πάρα πολύ δύσκολη».
Μάλιστα, εξήγησε ότι υπάρχει ο φόβος ότι αν ανοίξει η αγορά μετά από τόσο καιρό που ο κόσμος είναι κλεισμένος μέσα στα σπίτια του και θα θέλει να αισθανθεί καλύτερα, «θα ξεχυθεί, δε θα τηρηθούν τα μέτρα και τον Ιανουάριο θα φουντώσουν τα νοσοκομεία πάλι» υπογραμμίζοντας ότι μπορεί η κατάσταση στα νοσοκομεία να γίνει χειρότερη από τώρα, γιατί ακόμα δεν έχει μειωθεί ο αριθμός των νοσηλευομένων και των διασωληνωμένων.
Σε ό,τι αφορά στην τήρηση των μέτρων, ο λοιμωξιολόγος σημείωσε ότι στη Θεσσαλονίκη παρότι είναι το lockdown το πιο μεγάλο χρονικά που έχει γίνει στις υπόλοιπες πόλεις, τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει κι επίσημη απάντηση γιατί δεν έχουν αποδώσει, δεν υπάρχει. «Πιστεύω ότι τα μέτρα τηρούνται εν μέρει, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα αυστηρά. Δηλαδή τα δικαστήρια λειτουργούν σαν να μην τρέχει τίποτα, οι εφορίες λειτουργούν επίσης κανονικά. Έπρεπε να είχαμε πάει σε πιο αυστηρό lockdown», συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς για τις βλάβες που μπορεί να προκαλέσει ο κορωνοϊός στους ασθενείς, ανέφερε ότι έχει διαπιστωθεί ότι ένα ποσοστό των ασθενών -ευτυχώς όχι μεγάλος- μετά την πάροδο της οξείας φάσης, έχει αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ένα άλλο, μικρότερο μέρος, έχει προβλήματα με την καρδιά του. «Οι βλάβες αυτές μπορεί να κρατήσουν και 6 μήνες και κάποιοι μπορεί να έχουν και μόνιμες βλάβες», κατέληξε.
Ο χάρτης των επόμενων ημερών
Η νέα παράταση των περιοριστικών μέτρων τοποθετεί ταυτόχρονα σε δεύτερο χρόνο και την ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου του οδικού χάρτη προς τα Χριστούγεννα, σημεία του οποίου, ωστόσο, αποκαλύπτονται τις τελευταίες ώρες, δίνοντας μια αισιόδοξη νότα στο γκρίζο τοπίο από τις ανθρώπινες απώλειες και τον αμετάβλητο σχεδόν -σταθερά τετραψήφιο- αριθμό νέων κρουσμάτων.
Αν και τα επιδημιολογικά δεδομένα αποτελούν τροχοπέδη για κάθε εορταστική νότα, την επαναλειτουργία των καταστημάτων πώλησης εποχικών ειδών (δηλαδή χριστουγεννιάτικων προϊόντων), μαζί με την δυνατότητα να πωλούν αντίστοιχα προϊόντα και τα σούπερ μάρκετ, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, ενώ λεπτομέρειες για τον ακριβή χρόνο και των τρόπο λειτουργίας τους, συνολικά 110 επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα, αναμένεται να δώσει σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Παρά την ψυχολογική αυτή τονωτική ένεση, αλλά και την προσπάθεια διάσωσης των επιχειρήσεων αυτών λόγω του περιορισμένου χρόνου λειτουργίας τους στα τέλη, δηλαδή, κάθε έτους, στολίδια και λαμπιόνια δεν συμβάλλουν στην αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων, που διαμορφώθηκαν χθες στα 1.886 και 622 αντίστοιχα. Η κατάσταση, παράλληλα, εξακολουθεί να παραμένει ιδιαίτερα επιβαρυμένη στη Βόρεια Ελλάδα, με το κυβερνητικό επιτελείο να συναρτά πλέον κατηγορηματικά οποιοδήποτε ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων με το ρυθμό αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων.
Κλειστά σχολεία
Σε ειδική συνεδρίασή τους με θέμα την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο, τα μέλη της Επιτροπής απέρριψαν επί της αρχής το ενδεχόμενο αυτό, με αρκετούς εκ των επιστημόνων να ζητούν να μετατεθεί η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων στις αρχές του 2021, ώστε να αποφευχθούν οι πολλές επαφές από τις μετακινήσεις των γονέων. Παρότι μάλιστα οι επιστήμονες ανανέωσαν το ραντεβού για το συγκεκριμένο θέμα, για να το συζητούν για άλλη μια φορά πριν καταλήξουν αμετάκλητα, η εξέλιξη του επιδημιολογικού φορτίου προδικάζει ήδη το σχετικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μεταξύ των μελών της Επιτροπής, με το σχολικό κουδούνι να ηχεί εκ νέου από Γενάρη.
Νυχτερινή ζωή με εμβόλιο
Εκτός από τα σχολεία, στη λίστα με τα κλειστά καταστήματα περιλαμβάνονται ήδη τα μπαρ, τα κέντρα διασκέδασης και οι πολυχώροι ψυχαγωγίας, τα οποία θα επανακκινήσουν μαζί με τους εμβολιασμούς. Εφόσον για το κυβερνητικό επιτελείο η νυχτερινή ζωή θα επανέλθει μαζί με την εφαρμογή της πρώτης δόσης του εμβολίου, αυτό οδηγεί τις επιχειρήσεις του κλάδου αυτόματα στην επάνοδό τους στις αρχές του 2021, καθώς οι πρώτες δόσεις «θα είναι στη χώρα μας τέλη Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου», όπως προανήγγειλε χθες ο κ. Πέτσας. Ο ίδιος τόνισε ακόμη πως «βεβαίως ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν και θα υπάρχει προσπάθεια και καμπάνια προκειμένου να πειστούν οι συμπολίτες μας για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του», ενώ για το σκοπό αυτό προετοιμάζονται στη χώρα 1.018 κέντρα, στα οποία θα μπορούν να εμβολιάζονται μηνιαίως 2.117.440 πολίτες.
Στην αναμονή για το εμβόλιο, θα πρέπει να υπάρξει «πολύ αυστηρή τήρηση των μέτρων» ανέφερε χθες η Πνευμονολόγος, συντονίστρια διευθύντρια 7ης πνευμονολογικής κλινικής «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, διαπιστώνοντας ακόμη πως «ήδη υπάρχει πολύς κόσμος στους δρόμους» παρά το απαγορευτικό. Οι αυστηροί, ωστόσο, περιορισμοί θεωρούνται για τα αρμόδια υπουργεία αυτονόητοι, όσον αφορά στη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων, αλλά και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως τα εστιατόρια. Αν και επιχειρήσεις του κλάδου αντίκεινται στη λειτουργία τους στις γιορτές με αυστηρούς περιορισμούς, προτάσσοντας το άνοιγμά τους μετά το εμβόλιο, το «πράσινο φως» για την επιστροφή στην κανονικότητα περνά από ένα σφιχτό πλαίσιο κανόνων.
Προσεχώς ανοιχτά
Με αυτούς τους όρους, στα «προσεχώς» είναι η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και μερικών ακόμη καταστημάτων με είδη πρώτης ανάγκης πιθανά την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, ενώ έντονη πίεση ασκούν τις τελευταίες ώρες και οι ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων, ώστε να επαναλειτουργήσουν στις 7 Δεκεμβρίου. Με νέα επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς, η Σύμπραξη των Εκδοτών ζητά το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων την επόμενη Δευτέρα, καθώς «αυτό ακριβώς συμβαίνει σε 37 τουλάχιστον ευρωπαϊκές και μη χώρες, όπου τα βιβλιοπωλεία κατατάσσονται στα καταστήματα ζωτικής ανάγκης», καταλήγουν.
Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/1071703/koronoios-bloko-stis-metakiniseis-apo-nomo-se-nomo-ta-hristougenna-ti-anoigei-stis-712/
Αιχμές Αδωνι Γεωργιάδη για την κλινική όπου υπέστη ανακοπή ο Μαζωνάκης: Δεν είχε άδεια για πλασμαφαίρεση, ζήτησα έρευνα
Κάνει λόγο για «υποτιθέμενη κλινική» και επισημαίνει ότι είχε άδεια απλού παθολογικού ιατρείου στο οποίο «δεν επιτρέπεται να διενεργείται μία τέτοια ιατρική πράξη» όπως η πλασμαφαίρεση στην οποία επρόκειτο να υποβληθεί ο άτυχος τραγουδιστής

Γιώργος Μαζωνάκης: Δεν πρόλαβε τη δικαστική δικαίωση που ήταν «προ των πυλών»
Ο δικηγόρος του, Χαράλαμπος Λυκούδης, περιέγραψε την τελευταία επικοινωνία και την ευδιάθετη διάθεση του τραγουδιστή λίγες μέρες πριν τον θάνατό του.

Φώκια έκανε… κράτηση σε σκάφος στα Καμένα Βούρλα – Η απρόσμενη βραδινή επισκέπτρια της μαρίνας
Ξάπλωσε στην πλώρη και απόλαυσε την ησυχία της

Τι είναι η πλασμαφαίρεση στην οποία φέρεται να υποβλήθηκε ο Γιώργος Μαζωνάκης λίγο πριν την ανακοπή
Τι είναι το πλάσμα του αίματος - Πώς γίνεται η πλασμαφαίρεση

Τροχαίο με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο σε δύο από τις τραυματίες - Στο χειρουργείο η 21χρονη
Εξιτήριο από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου πήραν οι δύο από τις τέσσερις γυναίκες που τραυματίστηκαν όταν δύο λεωφορεία έπεσαν πάνω σε στάση το μεσημέρι της Τετάρτης (9/9) στη Θεσσαλονίκη.

Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης: Έφοδος της Ασφάλειας στο ιατρείο αντιγήρανσης στο Κολωνάκι
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πέρασαν την είσοδο και αναμένεται να αναζητήσουν φακέλους, σκευάσματα και ιατρικά ιστορικά.

Apple Event 2026: H παρουσίαση του iPhone 18 και του πρώτου foldable iPhone
Το «Surprise and shine» μεταδίδεται δωρεάν από το Apple Park, με φήμες για νέα Apple Watch και αλλαγές σε όλο το οικοσύστημα της εταιρείας.

Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης, σε ηλικία 54 ετών - Συγκλονισμένη η οικογένειά του στο «ΕΛΠΙΣ»
Ο δημοφιλής τραγουδιστής διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ χωρίς σφυγμό το απόγευμα της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου.

Mistral: Η απάντηση της Ευρώπης στην τεχνητή νοημοσύνη - Πως προκαλεί τα αμερικανικά και κινεζικά συστήματα
Με επικεφαλής τη Samsung Electronics, η γαλλική start-up εξασφάλισε νέα κεφάλαια για να αποτελέσει το ευρωπαϊκό αντίπαλο δέος απέναντι στους αμερικανικούς κολοσσούς.

Γιώργος Μαζωνάκης: Πέθανε ο τραγουδιστής – Η ανακοίνωση του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ
Ο τραγουδιστής μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου οι γιατροί επιχείρησαν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.

Καρέτσας: Τι έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις
Ο 18χρονος μέσος αποχώρησε με φορείο στο 22` του Ντόρτμουντ-Βιγιαρεάλ για το Champions League, όμως οι πρώτες εξετάσεις καθησυχάζουν.

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας κάτω από 30 βαθμούς την Κυριακή - Φθινόπωρο με καταιγίδες
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και τιμές έως 36 βαθμών την Παρασκευή, πριν η μεγάλη μεταβολή του καιρού γενικευτεί από τη Δευτέρα.

Απάτη 40 εκατ. ευρώ με παράνομες επιστροφές φόρου: 46 πρόσωπα, 152 εταιρείες στο στόχαστρο
Η Αρχή Ξεπλύματος Χρήματος «πάγωσε» την περαιτέρω εκταμίευση, ενώ 16 εκατ. ευρώ είχαν ήδη καταβληθεί σε δίκτυο που δρούσε το 2023-2024.

Διπλό φονικό στο Αίγιο: Στην αυτοχειρία της 54χρονης καταλήγουν οι Αρχές με 34 τραύματα
Αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εξετάζουν τα ίχνη DNA και τα αποτυπώματα, καθώς οι Αρχές δεν εντοπίζουν εμπλοκή τρίτου προσώπου.

Μια συγκινητική ιστορία: Ελληνίδα γέννησε στα 54 της, από έμβρυο κατεψυγμένο 22 χρόνια, λίγο μετά τον χαμό του γιου της
Η 54χρονη έχασε τον 21χρονο γιο της σε τροχαίο πέρυσι και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα κατεψυγμένα έμβρυα του 2004 στην κλινική «Γένεσις Αθηνών».

Χαλκιδική: Βάναυσος ξυλοδαρμός 27χρονου Γερμανού τουρίστα σε beach bar - Βίντεο
Οι δύο δράστες, 21 και 25 ετών, ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ερωtικής αντιζηλίας πίσω από την επίθεση.

Λεωφορείο έπεσε σε στάση στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, τέσσερις τραυματίες
Αστικό λεωφορείο έπεσε σε στάση όπου περίμενε κόσμος έπειτα από σύγκρουση με δεύτερο λεωφορείο - Οι τραυματίες φέρεται να έχουν υποστεί κατάγματα

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Γεννήθηκαν τρία τιγράκια Σουμάτρας - μόλις 400 έχουν απομείνει στη φύση
Τα δύο αρσενικά και το ένα θηλυκό πέρασαν ήδη την πρώτη κτηνιατρική εξέταση, με μικροτσιπ και τα πρώτα τους εμβόλια.

Ερευνητής της Anthropic παραιτείται: «Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μας εξοντώσει»
Ο επικεφαλής ευθυγράμμισης της Anthropic, Έβαν Χάμπινγκερ, εκτιμά πιθανότητα άνω του 10% για καταστροφή την επόμενη δεκαετία, ενώ ο ερευνητής Τζέικομπ Κόξον παραιτήθηκε καταγγέλλοντας πως οι εταιρείες «παίζουν με τις ζωές μας».

Έκρηξη σε υδροηλεκτρικό σταθμό στην Ελβετία: Αναφορές για πολλούς τραυματίες
Συναγερμός στη λίμνη Ρίτομ, στη νότια Ελβετία, με τις αρχές να διερευνούν αν επλήγη ο παλιός σταθμός ή η νέα εγκατάσταση υπό κατασκευή.

Πλατφόρμα «Συνέπεια»: Στο μικροσκόπιο τα χρέη 3,2 δισ. του Δημοσίου - Πρωταθλητές τα νοσοκομεία
Έως το τέλος του 2026 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το νέο ψηφιακό σύστημα που θα αποκαλύπτει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των κρατικών φορέων προς προμηθευτές, συνταξιούχους και φορολογούμενους.

ΗΠΑ: Απαγόρευση εισαγωγών σε καναδικό αλκοόλ και μοτοσικλέτες από 29 Σεπτεμβρίου
Η κίνηση Τραμπ έρχεται μέρες μετά τους ανταποδοτικούς δασμούς του Καναδά, ενώ ο πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ προειδοποιεί για «κόστος» στην οικονομία της χώρας.

Σήφης Βαλυράκης: Ζητήθηκε η ενοχή των δύο ψαράδων – «Τον εγκατέλειψαν αβοήθητο»
Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παρέθεσε την ιατροδικαστική έκθεση με 15 κακώσεις στο σώμα του θύματος, πριν η δίκη περάσει στη φάση των αγορεύσεων της υπεράσπισης.

Ταξιτζής βγαλμένος από οσκαρική ταινία - Προσποιήθηκε επιληπτικό σοκ για να γλιτώσει από ληστές
Το βίντεο από το εσωτερικό του οχήματος κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με τον επαγγελματία να επιστρατεύει τις υποκριτικές του ικανότητες την πιο κρίσιμη στιγμή.

Η Θεσσαλία κινδυνεύει να γίνει «Σαχάρα»: Κλιματική αλλαγή, λειψυδρία και πίεση στα υπόγεια νερά απειλούν τον κάμπο
Έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προειδοποιεί για μεγαλύτερη διάρκεια, ένταση και εξάπλωση των ξηρών περιόδων

Αγωνία για τον Καρέτσα - Η κατάρρευση στον αγωνιστικό χώρο και τα νεότερα για την υγεία του
Τι συνέβη με τον Καρέτσα στο ματς της Champions League

Καιρός: Πότε θα πέσουν τα πρωτοβρόχια - Ζέστη έως 37 βαθμούς το Σαββατοκύριακο
Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, εξηγεί πότε το βαρομετρικό χαμηλό προς την Ιταλία θα φέρει πιο φθινοπωρινές συνθήκες στη χώρα.

Μαρίνα Σταυράκη κατά Γιώργου Πατούλη: «Πού να κατέβεις βρε κακομοίρη;»
Η πρώην σύζυγος του περιφερειάρχη αντέδρασε με αιχμηρό τρόπο σε ανάρτηση για τα μελλοντικά του σχέδια, συνεχίζοντας την κόντρα που ξεκίνησε πρόσφατα.

«O Νετανιάχου γνώριζε για την επίθεση της Χαμάς 10 ημέρες πριν» – Οργή στο Ισραήλ
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων φέρεται να ενημέρωσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό σε τηλεφωνική επικοινωνία 45 λεπτών, ενώ η αντιπολίτευση ζητά άμεση έρευνα.

Πετάχτηκε μπροστά σε αυτοκίνητο και έσωσε κοριτσάκι – Βίντεο με την κίνηση Μεξικανού που κόβει την ανάσα
Ο υπαλλήλος σούπερ μάρκετ βραβεύτηκε από την επιχείρηση

Χανιά: Tουρίστας ζήτησε αποζημίωση από ξενοδοχείο για τσιμπήματα κουνουπιών
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου παρενέβη, και μετά τον έλεγχο ο επισκέπτης δήλωσε πως θα ξανάρθει του χρόνου στο νησί.

FairSquare: Καταγγελία με περισσότερες από 100.000 υπογραφές για τις σχέσεις Ινφαντίνο-Τραμπ
Στο μάτι του κυκλώνα σταθερά ο πρόεδρος της FIFA

Απόδραση 26χρονου κρατουμένου από το Εφετείο Αθηνών - Τον αναζητούν οι Αρχές
Ο κρατούμενος βρισκόταν υπό την ευθύνη της Δικαστικής Αστυνομίας όταν διέφυγε από το δικαστικό μέγαρο, ενώ οι συνθήκες της απόδρασης παραμένουν άγνωστες.

Πρώην δήμαρχος που βίασε ανήλικο σε πισίνα εξέτισε μόλις 90 μέρες στη φυλακή
Η οικογένεια του θύματος ζήτησε αυστηρότερη ποινή, όμως ο δικαστής απέρριψε το αίτημα

19χρονη έστειλε μητέρα και πατριό 599 ημέρες φυλακή με ψευδή καταγγελία κακοποίησης
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ζυρίχης ακύρωσε τις καταδίκες του ζευγαριού, ενώ η νεαρή αντιμετωπίζει πλέον ποινική δίωξη για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Ιστορική ρήξη Ισραήλ – Βρετανίας: Το Τελ Αβίβ κλείνει το βρετανικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ ως αντίποινα για τα μέτρα του Λονδίνου
«Όποιος ενεργεί κατά του Ισραήλ, το Ισραήλ θα ενεργεί εναντίον του», δήλωσε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ

Jack Savoretti: Αιφνιδιαστική εμφάνιση στην Ερμού πριν τη συναυλία του στο Λυκαβηττό
Ο Βρετανός τραγουδιστής έδωσε αυθόρμητο pop-up live στον πεζόδρομο της Ερμού, λίγες ημέρες πριν την εμφάνισή του στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού στις 25 Σεπτεμβρίου.

Καταδικάστηκε Πολωνός στην Θεσσαλονίκη που έκανε μπάρμπεκιου και έβαλε φωτιά - «Δε με νοιάζει αν καταδικαστώ», είπε
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα προκλητικός στο δικαστήριο

Από τον γάμο χλιδής στη φυλακή: Ο χρυσός στον λαιμό της νύφης έστειλε τον γαμπρό πίσω από τα σίδερα
Ο γαμπρός, γνωστός ως «Καρά Χαϊντάρ από το Βαν», κατηγορείται για υποτίμηση του τουρκικού έθνους, ενώ η MASAK ερευνά την προέλευση του χρυσού της influencer Τσαγκλά Οζ.

Κίνα: Επιστάτης σώζει 5χρονο που κρεμόταν από κάγκελα στον 6ο όροφο πολυκατοικίας
Το περιστατικό σημειώθηκε στη Σουτσόου, όταν το παιδί βρέθηκε μόνο στο σπίτι και κατέγραψαν το βίντεο περαστικοί.










