Με τους δείκτες της επιδημίας - ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων, νοσηλευόμενοι, διασωληνωμένοι, νεκροί- να παραπέμπουν πλέον σε μια ιδιότυπη, θλιβερή καταγραφή αρνητικών επιδόσεων όπου το μαύρο ρεκόρ κάθε προηγούμενης ημέρας φαντάζει... σχεδόν τέλειο σε σύγκριση με εκείνο της επόμενης και με το σύστημα υγείας να δέχεται διαρκώς μεγάλη πίεση, η χώρα μας βρίσκεται και πάλι σε μια κρίσιμη καμπή στην οκτάμηνη δύσκολη διαδρομή που διανύει με τον κορωνοϊό και τη λοίμωξη Covid-19.
Είναι ενδεικτικό ότι εχθές καταρρίφθηκε κάθε προηγούμενη "επίδοση" στον αριθμό νέων κρουσμάτων - επιβεβαιώθηκαν 667 θετικά κρούσματα σε μια φαινομενικά "ήσυχη" μέρα, καθώς συνήθως τις δύο πρώτες ημέρες της εβδομάδας λόγω της μειωμένης προσέλευσης ατόμων για έλεγχο και της διενέργειας λιγότερων τεστ, ήταν μικρότερος και ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων. Συνολικά, και σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, πανελλαδικά υπάρχουν 5.185 άτομα με ενεργή λοίμωξη λόγω κορωνοϊού και 6.618 ιχνηλατημένες στενές επαφές τους σε κατ’ οίκον περιορισμό. Δηλαδή συνολικά 11.595 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα - αριθμός ρεκόρ οκταμήνου.
Επίσης χθες ο αριθμός των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία ήταν 780, αριθμός πολύ υψηλός για τα έως τώρα δεδομένα που οι ασθενείς δεν είχαν ξεπεράσει τους 720. Σε ό,τι αφορά τους νεκρούς, έχει ήδη καταρριφθεί το ρεκόρ του πιο "βαρύ" μήνα της οκτάμηνης επιδημίας, που ήταν ο περασμένος Σεπτέμβριος με 125 θύματα. Κατά τις 20 ημέρες του Οκτωβρίου έχουν χάσει τη ζωή τους 137 άνθρωποι λόγω της λοίμωξης Covid-19.
Αγωνία και συσκέψεις για να αποφευχθεί περαιτέρω επιδημιολογική επιδείνωση
Οι αλλεπάλληλες συσκέψεις σε επίπεδο επιστημονικό και κυβερνητικό τις τελευταίες ημέρες αποτυπώνουν την αγωνία όλων να ελεγχθεί η επιδημία και να αποτραπεί η χειρότερη έκβαση για τη δημόσια υγεία και την οικονομία. Χθες το βράδυ, και υπό τη βαριά σκιά των 667 νέων κρουσμάτων σε ένα 24ωρο, τα επιδεινούμενα επιδημιολογικά δεδομένα και οι αποφάσεις που αυτά δρομολογούν, συζητήθηκαν στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων ανά νομό και περιοχή. Όπως επισημάνθηκε στον πρωθυπουργό, το πρόβλημα εντοπίζεται στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, όπου η αύξηση των κρουσμάτων παρουσίασε ξαφνική άνοδο. Συζητήθηκε ποια μέτρα θα μπορούσαν να εφαρμοστούν, με κυριότερο εκείνο της καθολικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικους και εξωτερικούς χώρους. Το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόζεται ήδη στην περιοχή της Κοζάνης και από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, θα εκτιμηθεί η εφαρμογή του σε γενικότερο επίπεδο. Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει από το ταξίδι στην Κύπρο και τα επόμενα 24ωρα θα εκτιμηθεί η κατάσταση, ώστε την Παρασκευή, σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους, θα αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι.
Σήμερα, τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έχουν σύσκεψη για την αξιολόγηση του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας. Στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας αποτίμησης και επικαιροποίησης των στοιχείων για τις 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας θα αποφασίσουν σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται να αλλάξει το επίπεδο επικινδυνότητας αναλόγως με τη διασπορά των κρουσμάτων και τα χαρακτηριστικά τους.
Σε κατάσταση "σταθερή αλλά κρίσιμη" η Αττική, εκτός ελέγχου τουλάχιστον 4 περιοχές
Η Αττική καταγράφοντας χθες 250 νέα κρούσματα παραμένει στο επίκεντρο της επιδημίας, με τους ειδικούς να χαρακτηρίζουν την κατάστασή της "σταθερή αλλά κρίσιμη" και να αναζητούν εναγωνίως τρόπους για να τη "διατηρήσουν" σε αυτήν την κατάσταση χωρίς να πρέπει να τεθεί σε τοπικό lockdown.
Στο πλαίσιο αυτό, και παρότι τα μέτρα είναι συγκεκριμένα με βάση το επίπεδο συναγερμού, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθούν κάποια στοχευμένα περιοριστικά μέτρα για το λεκανοπέδιο, που θα βρίσκονται ανάμεσα σε όσα ισχύουν τώρα στον πορτοκαλί συναγερμό και στον αμέσως επόμενο, και τελευταίο, κόκκινο συναγερμό. Το τοπικό lockdown για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, με 5 εκατ. Πληθυσμό, παραμένει η ύστατη "θεραπευτική λύση" για την "σταθερή, αλλά κρίσιμη" κατάστασή της.
Την ίδια στιγμή, νέες περιφερειακές ενότητες, όπως τα Ιωάννινα και η Καστοριά, καταγράφουν εκθετική αύξηση κρουσμάτων και ετοιμάζονται να μπουν σε καθεστώς καραντίνας ακολουθώντας τον δρόμο που χαράχθηκε για την Κοζάνη, και άλλες όπως η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες, βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την επόμενο, αυξημένο επίπεδο συναγερμού. πληθυσμό.
Ιδίως σε ό,τι αφορά τα Ιωάννινα και την Καστοριά ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε κατά τη χθεσινή ενημέρωση ότι "επειδή. είναι υψηλοί οι επιδημιολογικοί πολλαπλασιαστές και υπάρχουν πολλά και διάσπαρτα clusters (εστίες επιδημικής έξαρσης), η αύξηση γίνεται επιθετική, συνεπώς επικίνδυνη".
Οι νέοι "επικεφαλής" της επιδημίας
Κοινός παρανομαστής σε αυτές τις περιοχές στην εξάπλωση της επιδημίας είναι, όπως τόνισαν κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό στο υπουργείο Υγείας, ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, οι άνθρωποι ηλικίας 18-39 χρόνων. Ενδεικτικά ανέφεραν πως τα άτομα με ενεργό λοίμωξη Covid-19 έχουν μέση ηλικία τα 30 έτη στη Θεσσαλονίκη και τα 33 έτη στην Αττική.
"Είναι αυτοί πλέον που οδηγούν την επιδημία στη χώρα μας" είπαν χαρακτηριστικά. Είναι δηλαδή αυτοί που επιβεβαιώνονται θετικοί στον κορωνοϊό, που μπορεί να εμφανίζουν συμπτώματα και να νοσούν ή και όχι, που μεταδίδουν όμως τον ιό ανεξάρτητα από το αν έχουν συμπτώματα λοίμωξης Covid-19 ή όχι. Είναι εκείνοι που έχουν καταλυτικό ρόλο στη μετάδοση της επιδημίας, στη μόλυνση των ευπαθών και ηλικιωμένων ατόμων και στη δραματική, συνήθως δε μοιραία, πορεία τους εάν νοσήσουν και νοσηλευτούν. Και κυρίως είναι αυτοί που πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη προσοχή στην τήρηση των μέτρων προστασίας για τους εαυτούς τους αλλά και τους άλλους.
“Η επιδημική αύξηση καθοδηγείται από την ηλικιακή ομάδα 18-39, σε ποσοστό 60%-70% περισσότερο από το αναμενόμενο. Η ηλικιακή ομάδα αυτή φαίνεται να είναι ενισχυμένη κατά περίπου 10%-20% τις τελευταίες ημέρες, στη συμμετοχή της στην επιδημία σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες”, ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης. Σύμφωνα με τον ίδιο, από τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες αυξημένη συμμετοχή στην επιδημική δυναμική φαίνεται να έχει τους τελευταίους δύο μήνες η ομάδα 40-64 χρόνων, με ποσοστό μέχρι και 30% μεγαλύτερο σε σχέση με το αναμενόμενο. Οι υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες εξακολουθούν να συμμετέχουν με σχετικά χαμηλά επίπεδα στα κρούσματα, χωρίς να προβληματίζουν ιδιαίτερα τους ειδικούς.
Πώς οι νέοι καθορίζουν την πληρότητα των Εντατικών
Οι νέοι ως επικεφαλής της επιδημίας ήταν ένα από τα σενάρια που προκαλούσε μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς και το καλοκαίρι όταν άρχισε να αποτυπώνεται η μετακίνηση σε τουριστικούς προορισμούς και μια χαλαρότητα στην τήρηση των μέτρων προστασίας στις νεότερες ηλικιακές ομάδες. Ωστόσο, τους θερινούς μήνες και παρά τα κρούσματα που σημειώθηκαν, και που οδήγησαν και σε περιοριστικά μέτρα σε δημοφιλείς προορισμούς, δεν καταγράφηκε με την ένταση και την δύναμη που τώρα αποτυπώνεται η "υπεροχή" των νέων στην επιδημία.
Η ηλικιακή ομάδα 18-39 που καθοδηγεί αυτή τη στιγμή την επιδημία, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν κινδυνεύει από τη λοίμωξη Covid-19 στον βαθμό που κινδυνεύουν οι μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες 40-64 και 65 και άνω. Μπορεί όμως να θέσει σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των άλλων ηλικιακών ομάδων, καθώς όσοι μολύνονται θα οδηγούνται στο νοσοκομείο και πιθανότατα θα χρειαστούν διασωλήνωση. Εχθές οι διασωληνωμένοι ήταν 87, με τους 60 εξ αυτών να βρίσκονται σε νοσοκομεία της Αττικής.
Αυτό που φοβούνται - μάλλον το προσμένουν- οι ειδικοί και οι επαγγελματίες υγείας είναι τις επόμενες 10-15 ημέρες να αποτυπωθεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ( ΜΕΘ) η μεγάλη κυκλοφορία του κορωνοϊού στους νέους.
"Το θέμα είναι ότι αυτό το φαινόμενο σταδιακά, δηλαδή ο αριθμός των νέων που είναι θετικοί στον κορωνοϊό, θα οδηγήσει, αν όχι τώρα σε βάθος χρόνου, ίσως τις επόμενες 10-15 ημέρες, σε αύξηση των διασωληνώσεων, είτε με αύξηση των ατόμων που είναι σε μεγαλύτερη ηλικία, είτε ακόμα μπορούμε να δούμε και έναν μικρό αριθμό ατόμων που είναι μικρότερης ηλικίας και θα χρειαστούν”, επεσήμανε ο καθηγητής Μαγιορκίνης, απευθύνοντας έκκληση προς το πληθυσμό 18 – 40 χρόνων να προσέχει ιδιαίτερα.
“Να θεωρούμε τους εαυτούς μας δυνητικούς φορείς του ιού”, σύστησε ο κ. Μαγιορκίνης. Ο καθηγητής απευθύνθηκε και στους καπνιστές ζητώντας τους να περιορίσουν τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος, υπενθυμίζοντας ότι οι καπνιστές διατρέχουν διπλό κίνδυνο για βαριά νόσηση με Covid-19.
Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/1057133/koronoios-puretos-suskepseon-meta-to-hthesino-mauro-rekor-pio-koda-ta-nea-metra/
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μέση Ανατολή: «Θα γεμίσουμε τον Περσικό Κόλπο με το αίμα των εισβολέων» λέει το Ιράν
Η ένταση στον Περσικό Κόλπο αυξάνεται, με το Ιράν να απειλεί ανοιχτά τις ΗΠΑ για τα νησιά του

Το Ισραήλ εξόντωσε διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης που αποτελούσε συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ
Δείτε βίντεο

Κούρεψε τη 16χρονη κόρη της επειδή ήταν άτακτη: Στο αυτόφωρο 33χρονη μητέρα στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη και ο 19χρονος γιος της
Η 16χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και τέθηκε σε καθεστώς προστατευτικής φύλαξης

Ισχυρός σεισμός στην Ευρυτανία
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα

Τι ζητούν το Ιράν και οι ΗΠΑ για να λήξει ο πόλεμος
Το Ιράν ζητά αναγνώριση δικαιωμάτων και διεθνείς εγγυήσεις, οι ΗΠΑ απαιτούν πλήρη υποταγή και η ειρήνη μοιάζει πιο μακρινή από ποτέ

«Ο Διάβολος είναι νεκρός»: Μυστήριο με τον θάνατο του διοικητή της Μπασίτζ που μισούσαν εκατομμύρια Ιρανοί
Αν και ο Ασαντολάχ Μπαντφάρ θεωρείται νεκρός, υπάρχει σύγχυση ως προς το πώς έχασε τη ζωή του - Ως επικεφαλής της παραστρατιωτική οργάνωσης θεωρείται υπεύθυνος για την αιματηρή καταστολή των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων

Ελληνόκτητο το ένα από τα δύο δεξαμενόπλοια που χτυπήθηκαν στον Περσικό
Το Ιράκ «δείχνει» το Ιράν, ένας νεκρός και 38 διασωθέντες

Τροχαίο στη Βούλα: Νεκρή η 58χρονη οδηγός ταξί που συγκρούστηκε με ΙΧ στην παραλιακή
Η άτυχη γυναίκα κατέληξε στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε - Ελαφρά τραυματίας ο 24χρονος οδηγός του ΙΧ

Συναγερμός από το FBI: Το Ιράν ετοιμάζει μαζικές επιθέσεις στο Λος Αντζελες με drones
Η ενημέρωση του FBI προσέθετε ότι «δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για τον χρόνο, τη μέθοδο, τον στόχο ή τους δράστες της φερόμενης επίθεσης»

Στενά του Ορμούζ: Βίντεο ντοκουμέντο από επίθεση σε ταϊλανδέζικο φορτηγό πλοίο
Το πλοίο χτυπήθηκε περίπου 11 ναυτικά μίλια βόρεια του Ομάν, με την πρόσκρουση να προκαλεί πυρκαγιά στο κατάστρωμα

Θρήνος στη Λάρισα: Εντοπίστηκε νεκρή 54χρονη γυναίκα
Οι Αρχές αστυνομία και ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος της

Τραμπ για Ιράν: Τους χτυπήσαμε πιο σκληρά από ό,τι έχει χτυπηθεί ποτέ χώρα – Δεν έχουμε τελειώσει
Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο

Θεσσαλονίκη: 10χρονο παιδί υπέστη καρδιακή ανακοπή σε κολυμβητήριο
Χάρη στην άμεση και συντονισμένη παρέμβαση των διασωστών, το παιδί επανήλθε και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

Κορονοϊός: Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι η πραγματική προέλευση του ίσως δεν είναι αυτή που πιστεύαμε
Τα πρώτα περιστατικά της νόσου καταγράφηκαν στα τέλη του 2019 στην κινεζική πόλη Wuhan, κοντά σε μια μεγάλη αγορά θαλασσινών και ζωντανών ζώων

ΔΟΕ: Γιατί χρησιμοποίησε το «μπαζούκα» των 400 εκατ. βαρελιών πετρελαίου
Οι αγορές παρέμειναν απαθείς, τουλάχιστον προς το παρόν, στην ανακοίνωση του ΔΟΕ

Τροχαίο στην Εύβοια: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων, δύο τραυματίες
Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο επιβαίνοντες

Σπείρα Ρομά στη Λάρισα: Απέσπασαν 710.000 ευρώ από πατέρα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας
Δόλωμα σε όλες τις περιπτώσεις, σε Θεσσαλία, Κυκλάδες κι περιοχές της Αττικής, ήταν η δήθεν πώληση χρυσών λιρών σε τιμή ιδιαίτερα χαμηλή

Βομβαρδίστηκε το data center κρατικής τράπεζας στο Ιράν, στόχος να μην πληρωθούν στρατός και Φρουροί της Επανάστασης
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση

Χαμός με την νεαρή ξανθιά πράκτορα των Μυστικών Υπηρεσιών του Τραμπ
Βροχή τα σχόλια

Στη φυλακή η Ελένη Ζαρούλια, καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια για τη Χρυσή Αυγή
Είχε αφεθεί ελεύθερη αλλά μετά την απόφαση του Εφετείου η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου οδηγείται στη φυλακή - Απορρίφθηκε το αίτημά της για μετατροπή της ποινής της σε χρηματική

Η Ισπανία αποσύρει τον πρέσβη της στο Ισραήλ
Η Ισπανία αποσύρει τον πρέσβη της στο Ισραήλ, μετά την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών.

Κιμ Γιονγκ Ουν: Επέβλεψε δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλων cruise από αντιτορπιλικό - Βίντεο
Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοια δοκιμή που παρακολουθεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν την τελευταία εβδομάδα

Το διαγραμμένο tweet που έφερε τα «πάνω κάτω» στις αγορές πετρελαίου
Η ζημιά εκατομμυρίων και το «ασυγχώρητο λάθος»

Μεγάλο καρχαριοειδές κολυμπούσε κοντά στην ακτή στο Καβούρι, δείτε βίντεο
Το ψάρι είχε μήκος που ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο, ενώ το πτερύγιό του ήταν ορατό πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Στενά του Ορμούζ: Ελληνόκτητο το ένα από τα τρία φορτηγά πλοία που χτυπήθηκαν από βλήματα
Το πλοίο ανήκει στον στόλο της Star Bulk, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς

Αγαλμα Τραμπ – Επστάιν στην Ουάσιγκτον εμπνευσμένο από τη διάσημη σκηνή του «Τιτανικού»: «I’m the king of the world»
Ο τίτλος του έργου «Ο βασιλιάς του κόσμου» αποτελεί μια αναφορά στην ατάκα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο ενώ αγκάλιαζε την αγαπημένη του, Ρόουζ, που υποδυόταν η Κέιτ Γουίνσλετ

Ιράν: Πέντε τρόποι με τους οποίους μπορεί να εξελιχθεί ο πόλεμος
Αναλυτές αναφέρουν πως εάν συνεχιστεί η σύγκρουση, θα μετατραπεί σε «πόλεμο φθοράς»

Χρυσή Αυγή: Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά σε πέντε από τους καταδικασθέντες
Ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι δεν έπρεπε να χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό

Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Της πέταγαν μπουκάλια με νερό και βιβλία όταν γύρναγε, την έβριζαν»
Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας - «Βρήκαν την εύκολη λύση να τη βγάλουν τρελή για να τη διώξουν»

Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο αστυνομικός που έμαθε καθυστερημένα ότι είχε καρκίνο
«Το κρίμα στον λαιμό τους»

Το Ιράν ετοιμάζει ναυτικές νάρκες για να μπλοκάρει τα Στενά του Ορμούζ
Ο χειρότερος εφιάλτης για την παγκόσμια οικονομία - Στα Στενά του Ορμούζ παραμένουν εγκλωβισμένα περί τα 3.200 τάνκερ - Προειδοποίηση από Τραμπ

Στασιμοπληθωρισμός 2.0: Πώς το πετρέλαιο μας γυρίζει βίαια στη δεκαετία του ’70
Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή εκτοξεύει το πετρέλαιο, αναζωπυρώνει τον στασιμοπληθωρισμό και φέρνει τις κεντρικές τράπεζες σε αδιέξοδο, θυμίζοντας τη δεκαετία του ’70

Τι είναι οι μίνι πυρηνικοί αντιδραστήρες που πρότεινε ο Μητσοτάκης στο Παρίσι
Σε τι διαφέρουν από έναν «κλασικό»

Το σαδιστικό δίκτυο «The Com» που αποπλανεί ανηλίκους: Βάζει παιδιά να δολοφονούν και να αυτοκτονούν
Ψηφιακή αποπλάνηση ανηλίκων, σeξουαλική εκβίαση, βανδαλισμοί, επιθέσεις με μαχαίρι και υποκίνηση δολοφονιών: η «μαύρη λίστα» δραστηριοτήτων του δικτύου

Forbes: Αυτοί είναι οι Ελληνες δισεκατομμυριούχοι που βρίσκονται στη λίστα για το 2026
Η λίστα Forbes 2026 περιλαμβάνει 21 Έλληνες bilionnaires

Δημοσιεύθηκε η φετινή λίστα Forbes: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο για το 2026
Οι αριθμοί ρεκόρ των περιουσιών των 20 πιο πλούσιων ανθρώπων στον πλανήτη

Το νερό του Ιράν τελειώνει: Πώς ο πόλεμος άνοιξε την πόρτα στην απόλυτη κατάρρευση
Ο πόλεμος μετατρέπει το νερό σε νέο όπλο στον Περσικό, ενώ το Ιράν βυθίζεται σε μια χρόνια, δομική υδατική κρίση με άδεια φράγματα, κατεστραμμένους υδροφορείς

Τέμπη: Συνεχίζεται η κατάθεση του πραγματογνώμονα μετά το μπαράζ κατασχέσεων βιντεοληπτικού υλικού
Ο δικαστικός πραγματογνώμονας καταθέτει σήμερα, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα ως μάρτυρας, μετά και το μπαράζ κατασχέσεων που ξεκίνησε από χθες με απόφαση του δικαστηρίου

Συγκλονίζει συνάδελφος της Σοφίας Χρηστίδου: «Είχε να αντιμετωπίσει αγρίμια μέσα στην τάξη»
«Η κυρία Σοφία είχε να αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια συμπεριφορές, απ` αυτές που αντιμετωπίζουν οι καθηγήτριες Αγγλικών, Γαλλικών, των οποίων οι ώρες μετατρέπονται σε παιδική χαρά» λέει η συνάδελφος της Σοφίας Χρηστίδου










