Σταθερή, γενικά, εικόνα, με βελτίωση στο υγειονομικό σκέλος και εδραίωση της αύξησης των καταθέσεων στο οικονομικό σκέλος, διαπιστώνει η έβδομη έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου Covid-19.
Σύμφωνα με την έκθεση, περαιτέρω επιβράδυνση της διάδοσης του κορονοϊού στην Ελλάδα καταγράφηκε το διάστημα μεταξύ 25 και 30 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, κατά μέσο όρο διαγνώστηκαν 16 κρούσματα ανά ημέρα, έναντι 22 στην προηγούμενη έκθεση, ενώ ο δείκτης Rt περιορίστηκε στο 0,2 από 0,5, παρά τον εντοπισμό κάποιων εισαγόμενων κρουσμάτων.
Η ημερήσια διασπορά στην Ελλάδα διαμορφώθηκε σε 1,51 κρούσματα ανά εκατομμύριο κατοίκους, επίδοση σαφώς καλύτερη σε σχέση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα κι αν έχουν διαχειριστεί με επιτυχία την πανδημία (πχ στην Αυστρία τα κρούσματα ανέρχονται σε 5,39 ανά εκατομμύριο).
Αυτό αντανακλάται και στον μικρό αριθμό θετικών τεστ. Μόλις το 0,5% των διαγνωστικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν εντόπισε τον κορονοϊό, ήτοι διαπιστώθηκε ένα κρούσμα ανά 203 τεστ.
Ελαφρά μείωση παρατηρήθηκε επίσης στον κινητό μέσο όρο του αριθμού των θανάτων, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 0,2.
Οι περισσότεροι θάνατοι ήταν αποτέλεσμα της τοπικής εξάπλωσης του ιού στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, συνεπώς η συνεχιζόμενη άρση των μέτρων ασφαλείας δεν έχει προκαλέσει προβλήματα σε πανελλαδική κλίμακα.
Πανελλαδικά δεν διαφαίνεται αύξηση των νοσηλειών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ή σε απλές κλίνες, ούτε των θανάτων.
Στο μέτωπο της οικονομίας, για το σύνολο του Ιουνίου, ο δείκτης οικονομικού κλίματος υποχώρησε ελαφρά, κατά 0,9 μονάδες συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα όμως, καταγράφονται στοιχεία που καταδεικνύουν ότι εδραιώνονται οι αυξήσεις των τραπεζικών καταθέσεων, της ροής δανείων προς επιχειρήσεις και του όγκου ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Παρατηρήθηκε επίσης, ότι περιορίζεται η μείωση της ηλεκτρονικής δαπάνης σε κλάδους που υπέστησαν απότομο πλήγμα λόγω του lockdown, όπως η εστίαση, τα πολυκαταστήματα και οι υπηρεσίες μεταφορών.
Ολόκληρη η Συνοπτική Περίληψη της έκθεσης
Η έβδομη έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου αφορά το διάστημα 25-30 Ιουνίου και έχει ως στόχο να διαπιστωθεί κατά πόσο οι τάσεις στους βασικούς άξονες παρατήρησης που είχαν ήδη διαφανεί από τις προηγούμενες εκθέσεις επαληθεύονται ή αντιστρέφονται με την προσθήκη ολοένα και περισσότερων δεδομένων.
Στον άξονα της υγείας και της πολιτικής προστασίας, παρατηρείται ελαφρά βελτίωση στον μέσο όρο των ημερησίων κρουσμάτων που πλέον διαμορφώνεται στα 16 κρούσματα ανά ημέρα, από 22 στην προηγούμενη έκθεση.
Σε ημερήσια βάση αρκετά κρούσματα είναι εισαγόμενα, πχ 9 εισαγόμενα στις 30/6 και 3 στις 29/6, και άλλα βρίσκονται διάσπαρτα ανά την Ελλάδα.
Ειδικότερα, κρούσματα εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, η οποία εντός του Ιουνίου κατέγραψε άνω των 160 κρουσμάτων, στην Καστοριά, όπου καταγράφηκαν 2,5 κρούσματα κατά μέσο όρο τις τελευταίες 48 ώρες, στη Σύρο και στην Αττική.
Αξίζει να σημειωθεί πως και την τελευταία εβδομάδα μεταξύ 6ης και 7ης έκθεσης, η Αττική παρέμεινε σταθερή σε χαμηλό μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων.
Το πλήθος των ασθενών στις ΜΕΘ παρέμεινε σταθερό στους 9, και ο μέσος όρος του αριθμού των θανάτων μειώθηκε στο 0,2, με το μέσο όρο ημερών μεταξύ θανάτων να ανέρχεται στις 6.
Υπό αυτό το πρίσμα, ο ρυθμός διπλασιασμού τόσο των κρουσμάτων όσο και των θανάτων ανήλθε στις 87 από 80 και 80 από 72 μέρες αντίστοιχα, σημειώνοντας πρόσθετη επιβράδυνση σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα.
Εν γένει, πανελλαδικά δε διαφαίνεται αύξηση των νοσηλειών σε MΕΘ ή απλές κλίνες ούτε των θανάτων.
Συγχρόνως το Rt μειώθηκε περαιτέρω σε 0,2 από 0,5, ενισχύοντας περαιτέρω την εικόνα ελαφράς βελτίωσης των επιδημιολογικών δεδομένων σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση.
Το πλήθος των τεστ ανά χίλιους κατοίκους αυξήθηκε περαιτέρω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, από 27,44 σε 29,59. Μεσοσταθμικά διενεργήθηκαν κατά μέσο όρο 3.900 τεστ ανά ημέρα, αριθμός ελαφρά μειωμένος σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση.
Από το πλήθος των ελέγχων το 0,5% επιστρέφει θετικό κατά μέσο όρο, όταν τα σχετικά ποσοστά σε Τσεχία, Βέλγιο, και Αυστρία είναι 3,4%, 0,8% και 0,8%.
Πιο συγκεκριμένα, και για το μεσοδιάστημα μεταξύ έκτης και έβδομης έκθεσης προόδου στην Ελλάδα διενεργήθηκαν 203 τεστ ανά θετικό κρούσμα όταν πχ στην Αυστρία, τη Τσεχία και το Βέλγιο τα αντίστοιχα νούμερα πλησίασαν το 119, 30 και 133.
Η διασπορά στην Ελλάδα είναι 1,51 κρούσματα ανά εκατομμύριο κατοίκους, στην Αυστρία 5,39, στη Τσεχία 14,74 και στο Βέλγιο 6,94.
Η κινητικότητα του πληθυσμού παρέμεινε σταθερή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα σε όλο το φάσμα της κοινωνικής δραστηριότητας. Ως μέτρο σύγκρισης λογίζεται η μέση κινητικότητα σε σχέση με τον Απρίλιο οπόταν βρίσκονταν σε ισχύ τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας.
Υπό αυτό το πρίσμα, η παραμονή στην κατοικία βρίσκεται στο -16%- μειωμένη κατά 2% σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση. Αυξημένη κατά 5% εμφανίστηκε η κίνηση του πληθυσμού για τρόφιμα και φάρμακα στο +25% σε σχέση με τον Απρίλιο.
Η μετακίνηση στα καταστήματα σημείωσε ελαφρά μείωση 5% και πλέον διαμορφώνεται στο +46%, συνεπώς συντηρείται θετική επίδραση του σταδιακού ανοίγματος των καταστημάτων.
Ελαφρά αύξηση σημείωσε η προσέλευση στην εργασία με +2% και διαμορφώθηκε στο +35%. Η χρήση των ΜΜΜ παρέμεινε σταθερή. Αύξηση σημείωσε η κινητικότητα σε πάρκα και υπαίθριους χώρους με +4%.
Συνολικά η πληθυσμιακή κινητικότητα σε σχέση με τον Απρίλιο ενισχύθηκε κατά 38%, με την τελευταία εβδομάδα να σημειώνεται αύξηση κατά 4%.
Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) για τον Μάιο εμφάνισαν αύξηση των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) για τέταρτο συνεχόμενο μήνα με τις εισροές να αυξάνονται σε 1,72 δισ. ευρώ τον Μάιο, από 1,43 δισ. τον Απρίλιο.
Συνολικά, τους τέσσερις τελευταίους μήνες οι θετικές ροές καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα ανέρχονται σε 7,05 δισ. ευρώ.
Ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης του ιδιωτικού τομέα κατέγραψε μικρή επιτάχυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα και ανήλθε σε 0,7% τον Μάιο έναντι 0,3% τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, η χρηματοδότηση επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 4,7% τον Μάιο, από 4% τον Απρίλιο με τις μηνιαίες καθαρές ροές δανείων να ενισχύονται σε 429 εκατ. ευρώ τον Μάιο από 195 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Ο κύκλος εργασιών στο λιανικό εμπόριο παρουσίασε σημαντική μείωση κατά 24,7% τον Απρίλιο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στους κλάδους ένδυσης-υπόδησης (-83%), επίπλων-ηλεκτρικών ειδών και οικιακού εξοπλισμού (-53,6%) και βιβλίων-χαρτικών (-53,1%).
Στον αντίποδα αύξηση παρουσίασαν οι πωλήσεις εκτός καταστημάτων (+22,1%) και τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων (+8,6%).
Ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Ιούνιο παρουσίασε μικρή υποχώρηση κατά 0,9 μονάδες (σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα) στις 87,6 μονάδες αντανακλώντας μείωση των προσδοκιών στην βιομηχανία και στις υπηρεσίες.
Αντίθετα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης, καθώς και οι δείκτες προσδοκιών στο λιανικό εμπόριο και τις κατασκευές κατέγραψαν σημαντική βελτίωση τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον Μάιο.
Σημειώνεται ότι τους τέσσερις τελευταίους μήνες, ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα έχει υποχωρήσει κατά 22,6%, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης στην ευρωζώνη μειώθηκε με μεγαλύτερο ρυθμό κατά 26,8%.
Όσον αφορά τους πρόδρομους δείκτες οικονομικής δραστηριότητας, η μέση μείωση ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας στο διάστημα Μάρτιος-Ιούνιος ανέρχεται σε 8,8% έναντι μέσου όρου μείωσης 7,6% για τις χώρες της Ευρώπης.
Συνολικά τον Ιούνιο, η μέση μείωση της ζήτησης ενέργειας στην Ελλάδα ανήλθε σε 10,8%, υψηλότερη από τον μέσο όρο της Ευρώπης (-8,6%), ενώ ανάλογη εικόνα εμφανίζουν και άλλες τρεις χώρες της Μεσογείου με τη μέση πτώση να διαμορφώνεται σε -8% στην Ισπανία, -9,5% στην Πορτογαλία και -17,5% στην Ιταλία.
Στο σκέλος των ηλεκτρονικών συναλλαγών, διατηρείται η σημαντική αύξηση του όγκου ηλεκτρονικών συναλλαγών τον Ιούνιο (+30%), ενώ η τάση αύξησης της αντίστοιχης αξίας που καταγράφηκε στο πρώτο μισό του μήνα, αντιστράφηκε την 3η εβδομάδα, διατηρώντας όμως σε θετικό πρόσημο την συνολική απόδοση του μήνα έως τώρα(+6,7%).
Συνολικά, για το διάστημα από 1 Μαρτίου έως 23 Ιουνίου, ο όγκος εμφάνισε μέση αύξηση 16%, ενώ η αξία των συναλλαγών καταγράφει μικρή μείωση (-1,1%).
Οι πληρωμές μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ στο δημόσιο εμφανίζουν συνολικά μείωση σε σχέση με πέρυσι για το διάστημα από 23 Μαρτίου με 26 Ιουνίου με τάση επιδείνωσης σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση.
Όσον αφορά την εξέλιξη των καταναλωτικών δαπανών με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, η περίοδος 23 Μαρτίου-25 Ιουνίου εμφανίζει μείωση 15,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή, παρουσιάζοντας οριακές μόνο διαφοροποιήσεις σε σύγκριση με τις προηγούμενες δύο εκθέσεις. Ειδικότερα, ο ρυθμός μείωσης τον Ιούνιο μέχρι στιγμής (-10,9%) εμφανίζει μικρή επιτάχυνση σε σύγκριση με τον Μάιο (-9,1%).
Σταδιακή βελτίωση εμφανίζουν τομείς της οικονομικής δραστηριότητας που είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με ραγδαία και απότομη μείωση της ζήτησης λόγω της επιβολής των μέτρων περιορισμού.
Συγκεκριμένα, ο ρυθμός μείωσης της ηλεκτρονικής δαπάνης στα καταστήματα εστίασης υποχώρησε σε 46,6% τον Ιούνιο (από 72,5% τον Μάιο), στους χώρους στάθμευσης σε -8,8% (από -43,4%), στα πολυκαταστήματα σε 62,8% (από 79,8%), στις υπηρεσίες μεταφορών σε 54,1% (από 67,4%).
Αντίθετα, σημαντική αύξηση καταγράφεται στα διόδια (+121,7% τον Ιούνιο από +58,5% τον Μάιο), στις εταιρίες ενέργειας (+66,2% από +29,3%), στα ανταλλακτικά αυτοκινήτων (+39,7% από +15,7%), στα οικοδομικά υλικά (+56,3% από +43,2%), ενώ στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων καταγράφεται αύξηση 16,7% τον Ιούνιο μετά από σημαντική πτώση τους προηγούμενους τρεις μήνες, που ξεπέρασε το 56% τον Απρίλιο.
Σημειώνεται πως οι παραπάνω αυξήσεις αντικατοπτρίζουν και μια μεταστροφή των πολιτών σε ηλεκτρονικά κανάλια πληρωμών και δεν αποτελούν αποκλειστικά ένδειξη αυξημένης ζήτησης.
Το πλήθος διασαφήσεων για εισαγωγές εμπορευματοκιβωτίων ως ένας πρόδρομος δείκτης ζήτησης βελτιώθηκε κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και συγκεκριμένα η μείωση περιορίστηκε σε 27% τον Ιούνιο από 35,2% τον Μάιο. Μικρότερη βελτίωση καταγράφηκε στις εξαγωγές, όπου ο ρυθμός πτώσης υποχώρησε σε 20,7% τον Ιούνιο από 23,8% τον προηγούμενο μήνα.
Συνοπτικά μπορούμε να πούμε ότι τα ευρήματα της έβδομης έκθεσης προόδου του Παρατηρητηρίου αναδεικνύουν μια σταθερή εικόνα σε σχέση με τα αποτελέσματα της έκτης.
Διαπιστώνεται μια βελτίωση στο υγειονομικό σκέλος η οποία ενδεχομένως να οφείλεται και στα μέτρα περιορισμού σε βασικά clusters όπως της Ξάνθης. Σε ημερήσια βάση εντοπίζεται σταθερός αριθμός εισαγόμενων κρουσμάτων.
Σε πανελλαδικό επίπεδο οι μέσοι όροι των θανάτων και των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ βαίνουν μειούμενοι. Στο οικονομικό σκέλος, εδραιώνεται η αύξηση των καταθέσεων, η πιστωτική επέκταση στις επιχειρήσεις και η σημαντική ενίσχυση του όγκου ηλεκτρονικών συναλλαγών, ενώ παρατηρείται επιτάχυνση της μείωσης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιούνιο.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr/health/coronavirus/arthro/6436236/meiothike-o-mesos-oros-kroysmaton-stin-ellada-to-pososto-toy-deikti-rt
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια καλεί τον Τραμπ να αποζημιώσει τους Αμερικανούς μετά την ακύρωση των δασμών
Κάθε δολάριο που αφαιρέθηκε παράνομα πρέπει να καταβληθεί αμέσως, με τους τόκους. Να επιστρέψεις τα χρήματα» τόνισε ο Γκάβιν Νιούσομ

Κακοκαιρία: Ξεκίνησε η μπόρα στην Αττική
Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Έκπτωτος πρίγκιπας Αντριου: Οι λόγοι που ο Ουίλιαμ μπορεί να αισθάνεται «απελευθερωμένος» με την σύλληψη του θείου του
Το παρασκήνιο της ρήξης ανάμεσα στον πρίγκιπα της Ουαλίας και τον Αντριου, η «σιδηρά» στάση του βασιλιά Καρόλου και η επόμενη μέρα για τη βρετανική μοναρχία

Δασμοί Τραμπ: Ελπίδες για παγκόσμια οικονομική «ανάσα» μετά το «άκυρο» του Ανώτατου Δικαστηρίου στις ΗΠΑ
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι γενικευμένοι δασμοί δεν είχαν νόμιμη βάση, ανοίγοντας δρόμο για ανατροπή στο εμπορικό κόστος και για επιστροφές δασμών εκατοντάδων δισ. δολαρίων

Βίντεο-ντοκουμέντο από το φονικό στον Δομοκό δείχνει αρχιφύλακα και εκτελεστή πριν και μετά το έγκλημα
Το βιντεοληπτικό υλικό που εξετάζουν οι Αρχές για τη δολοφονία στις Φυλακές Δομοκού

Δημοσιογράφος της DW συνελήφθη στην Τουρκία για «προσβολή κατά του προέδρου»
Ποιος είναι ο Alican Uludag - Τον συνέλαβαν 30 αστυνομικοί, μεταδίδει η Deutsche Welle

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας: Μποτιλιαρισμένος ο Κηφισός, 30λεπτες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Υλίκης - Πληρότητες 100% στα δρομολόγια για Πάτρα από τα ΚΤΕΛ Κηφισού

Ισχυρό πλήγμα στον Τραμπ: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακυρώνει δασμούς του
Το γεγονός προκαλεί εντύπωση, καθώς πέρυσι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τάχθηκε επανειλημμένα υπέρ του Προέδρου σε μια σειρά έκτακτων αποφάσεων για τη μετανάστευση, την απόλυση των επικεφαλής ανεξάρτητων οργανισμών και τις βαθιές περικοπές στις κρατικές δαπάνες.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Απέσυρε την αγωγή εις βάρος του Μίνου Μάτσα για την επιμέλεια των παιδιών
Η Υπουργός Τουρισμού παραιτήθηκε από τη δικαστική διεκδίκηση της επιμέλειας που είχε καταθέσει τον Ιανουάριο

Καισαριανή: Η πρώτη δήλωση του Βέλγου συλλέκτη για τις φωτογραφίες: «Ανακουφισμένος που τελείωσαν όλα»
Ανέφερε ότι υπάρχει λύση στο τραπέζι με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις φωτογραφίες

Πέθανε η δημοσιογράφος Ντέπυ Νικολοπούλου – Παπαβησσαρίωνος
Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 11:30 η κηδεία της Ντέπυς Νικολοπούλου – Παπαβησσαρίωνος

ΗΠΑ: Αεροδρόμιο θα πάρει το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ
Μετονομάζεται σε «Ντόναλντ Τραμπ» το αεροδρόμιο του Παλμ Μπιτς μετά από έγκριση των αρχών της Φλόριντα

Πάτερ Αντώνιος: Ξεσπά μετά τη καταδίκη του – «Έβαλαν ψέματα στο στόμα των παιδιών! Θέλουν την εξόντωσή μου»
Ο πάτερ Αντώνιος ξεσπά μετά την καταδίκη του

Καισαριανή: Αυθεντικές οι φωτογραφίες σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού
Προσύμφωνο του υπουργείου Πολιτισμού με τον συλλέκτη για την απόκτηση των 262 φωτογραφιών

Προσοχή: Ποιες υπηρεσίες του gov.gr θα «κατέβουν» αυτή την Κυριακή;
Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, 09:00-13:00, η ΓΓΠΣΨΔ θα αναβαθμίσει τις υποδομές αυθεντικοποίησης χρηστών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, ορισμένες υπηρεσίες του gov.gr δεν θα είναι προσωρινά διαθέσιμες

Γαλλία: Πολίτης έκανε «βαρκάδα» με καγιάκ σε πλημμυρισμένο εμπορικό κέντρο - Βίντεο
Η Γαλλία έχει σημειώσει μετεωρολογικό ρεκόρ με περισσότερες από 35 συνεχόμενες ημέρες βροχής

Ηλεία: Δις ισόβια και 13 χρόνια κάθειρξης για τον δολοφόνο και βιαστή της 11χρονης
Ιδιαίτερη βαρύτητα είχε η μετατροπή της αρχικής κατηγορίας από απόπειρα βιασμού σε τετελεσμένο βιασμό, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση

Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων: Πληρότητες 100% στα λεωφορεία για Πάτρα - Αυξημένα δρομολόγια
Η κίνηση και στους δύο σταθμούς των ΚΤΕΛ είναι αυξημένη σε ποσοστό περίπου 20% σε σχέση με πέρυσι

Κυνήγι στη «Ζώνη Θανάτου»: Οι νέες τακτικές μάχης των Ρώσων στον πόλεμο της Ουκρανίας - Βίντεο
Νέες συνθήκες στο πεδίο της μάχης, όπου η ρομποτική και η ταχύτητα λήψης αποφάσεων παίζουν βασικό ρόλο

Ρούλα Πισπιρίγκου: Με μπαστούνι στο δικαστήριο
Η Ρούλα Πισπιρίγκου νοσεί από σοβαρή ασθένεια

Δώρο Πάσχα: Πότε θα το λάβουν οι άνεργοι και πώς υπολογίζεται το ποσό
Η πληρωμή αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τη Μεγάλη Τετάρτη - Δεν δικαιούνται το Δώρο Πάσχα όσοι λαμβάνουν ειδικά βοηθήματα

Έκπτωτος πρίγκιπας Αντριου: Αντιμέτωπος με ισόβια – Σε επίδειξη μόδας ο Κάρολος μετά την σύλληψη του αδερφού του
Ο πρίγκιπας Αντριου συνελήφθη για κατάχρηση δημόσιου αξιώματος, με το ενδεχόμενο ακόμη και ισόβιας κάθειρξης

Επίδομα 200 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ - Ποιοι το δικαιούνται
Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου η υποβολή αιτήσεων - Ποιοι μπορούν να το διεκδικήσουν

Πένθος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Σεπ Πιόντεκ
Πένθος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο Σεπ Πιόντεκ, ο οποίος άφησε ανεξίτηλό το αποτύπωμα του στην εθνική Δανίας

Ψάχνεις ήλιο και remote δουλειά; Αυτή η χώρα σου δίνει βίζα για ζωή σε παραλίες-καρτ ποστάλ
Το νέο όνειρο για freelancers: Βίζα, παραλίες και χαμηλό κόστος ζωής

Κοινωνικός Τουρισμός: Vouchers για διακοπές έναν μήνα νωρίτερα – Τι να προσέξετε
Γιατί η έναρξη μεταφέρεται την 1η Μαΐου;

Ισπανία: Ανδρας πέθανε μετά από χρήση taser από την αστυνομία
Ο 47χρονος πέθανε αφού ακινητοποιήθηκε από την αστυνομία με χρήση taser - Είχαν πάει σπίτι του γιατί ήταν εκτός ελέγχου

Σφοδρό τροχαίο στη Λαμία: Επιχείρησε προσπέραση σε κεντρικό δρόμο και προκάλεσε καραμπόλα
Από τύχη δεν σημειώθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός

Πατέρας Αντώνιος: Αδυνατώ να καταβάλλω την εγγύηση των 60.000 ευρώ, ελπίζω στην βοήθεια των συνανθρώπων μου
Από τα 9,5 έτη που επιβλήθηκαν στον πατέρα Αντώνιο, εκτιτέα είναι τα 8 χρόνια ενώ έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει λίγα περισσότερα από 60.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου

Δένδιας «Παριστάνουν τους στρατιώτες και παριστάνουμε ότι εκπαιδεύονται, αυτό το παραμύθι πρέπει να πάρει τέλος»
Έχουμε ζωντανή απειλή 10 φορές μεγαλύτερή μας

Τέμπη: Ορίστηκαν οι πρώτες εκταφές των θυμάτων
Ο ορισμός των ημερομηνιών προέκυψε μετά τη νέα εντολή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας - Δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα

Τις εξουσίες της ICE ενισχύει η κυβέρνηση Τραμπ: Επιτρέπεται πλέον η σύλληψη προσφύγων
Η απόφαση έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών

Διονυσία Γεωργιάδου για Πάνο Νάτση: Όταν υπήρχαν φάσεις που χωρίζαμε του έγραφα γράμματα, είχε και πάνω του ένα από αυτά
Η τελευταία σύντροφος του ηθοποιού μίλησε για τη σχέση τους 4 χρόνια μετά τον θάνατό του

20 μήνες εξαγοράσιμη & αφαίρεση άδειας στην τραγουδίστρια για το τροχαίο στο Κολωνάκι: «Ήπια ένα ποτό, συγγνώμη»
Ο ισχυρισμός της προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου του δικαστηρίου η οποία της απάντησε: «Μη μας λέτε για ένα ποτό, αυτή η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα σας δεν βγαίνει με ένα ποτό»

Τι γνωρίζουμε για τη σύλληψη του Αντριου: Η ανακοίνωση του βασιλιά Καρόλου
Ο βασιλιάς Κάρολος, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ο νόμος πρέπει να ακολουθήσει την πορεία του»

«Τσιλιαδόροι» μπαίνουν στη θέση μεθυσμένων οδηγών και περνούν τα αλκοτέστ στα μπλόκα
Κάποιοι οδηγοί αντί να συμμορφωθούν με τους νόμους αποφασίζουν να βρουν τρόπους να τους παρακάμψουν

Το Ισραήλ βρίσκεται σε υψηλό συναγερμό καθώς εκτιμά πως επίκεται επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
Η αμερικανική υπομονή με το Ιράν μπορεί να εξαντληθεί πιο γρήγορα απ` ό,τι νομίζει η Τεχεράνη, ανέφερε διπλωματική πηγή

«Έξυπνες» κάμερες: Τα έξι σημεία που θα τοποθετηθούν - Θα μπουν και σε λεωφορεία
Το υλικό που θα καταγράφουν οι κάμερες θα χρησιμοποιηθεί για τη βεβαίωση προστίμων κατά οδηγών που παραβιάζουν τον ΚΟΚ

Απίστευτο περιστατικό στην Τουρκία: Πέταξαν πατίνι στον επόπτη - Βίντεο
Ένα σοκαριστικό περιστατικό εκτυλίχθηκε την Κυριακή (15/2) σε αναμέτρηση για το τοπικό πρωτάθλημα της Μαλάτια στην Τουρκία, ανάμεσα στη Νταρεντεσπόρ και τη Χεκιμάν Μπελεντίγεσι

«Βιολάντα»: Προφυλάκιση ιδιοκτήτη μετά τη φονική έκρηξη με πέντε νεκρές εργαζόμενες
Μαραθώνια η κατάθεση του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» στον Ανακριτή - Διήρκησε πάνω από πέντε ώρες










