Ένα διαφορετικό μίγμα μέτρων από την καραντίνα της περασμένης Άνοιξης επέλεξε χθες να ενεργοποιήσει η κυβέρνηση
Κορωνοϊός: Μάσκες παντού και απαγόρευση ορθίων σε μπαρ και κλαμπ
Κορωνοϊός: Μάσκες παντού και απαγόρευση ορθίων σε μπαρ και κλαμπ - Ένα διαφορετικό μίγμα μέτρων από την καραντίνα της περασμένης Άνοιξης επέλεξε χθες να ενεργοποιήσει η κυβέρνηση

Ένα διαφορετικό μίγμα μέτρων από την καραντίνα της περασμένης Άνοιξης επέλεξε χθες να ενεργοποιήσει η κυβέρνηση μετά από τις σχετικές υποδείξεις των λοιμωξιολόγων, επιχειρώντας να φρενάρει την εκτόξευση τα τελευταία εικοσιτετράωρα των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού προς τα πάνω.

Με 78 νέα περιστατικά χθες και αναμμένο ήδη το «πράσινο φως» από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για τη λήψη «όποιων μέτρων χρειαστεί» από τους ειδικούς, «προσαρμόζουμε τη στρατηγική μας σε κάθε αλλαγή των δεδομένων και ανάλογα με τις εξελίξεις είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε διάφορα μέτρα-εργαλεία που ανταποκρίνονται στο είδος της διασποράς και απαντούν στα ποιοτικά και χωροταξικά χαρακτηριστικά των κρουσμάτων» εξήγησε χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, πατώντας το κουμπί της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους κλειστούς χώρους.

Αιτία για την αναβάθμιση των μέτρων προστασίας αποτέλεσε το γεγονός ότι τις «τελευταίες ημέρες παρατηρείται χαλάρωση ως προς την τήρηση των μέτρων και φαινόμενα συγχρωτισμού και συνωστισμού», καθιστώντας «επιβεβλημένο» να ληφθούν νέα μέτρα, με επίκεντρο τη σωστή χρήση της μάσκας.

Συγκεκριμένα:

Για το διάστημα από 1η έως 31 Αυγούστου:

· είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας (εκτός χώρων εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα, παιδιά κάτω των 3 ετών).

· παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων

· Παρατείνονται τα μέτρα τήρησης αποστάσεων σε παραλίες

· Παρατείνονται τα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία.

· Παρατείνονται τα μέτρα προστασίας στα ΚΥΤ.

· παρατείνεται και η γενική απόφαση για κανόνες τήρησης αποστάσεων (ΧΑΜ).

Από την 1η έως τις 15 Αυγούστου:

· ισχύει αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων (πχ γηροκομεία), δομές ευάλωτων ομάδων (πχ άστεγοι, πρόσφυγες κοκ) και νοσοκομεία.

· Επιπλέον, όσον αφορά στα νοσοκομεία όπου κρίνεται αναγκαίο δύναται να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια. Επίσης, δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού (πυρετός, δεκατική κίνηση, βήχας, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή). Ο συνοδός θα πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής απόστασης, την απολύμανση των χεριών και την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας.

· δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των ιατρικών επισκεπτών στις νοσηλευτικές μονάδες.

· παρατείνεται η αναστολή αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

· παρατείνεται η απόφαση για τις χερσαίες συνδέσεις (συνοριακά σημεία εισόδου/αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών για Προμαχώνα), καθώς και η απόφαση για αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών για τους προερχόμενους αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (έως 15/8).

· ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων.

Από την 3η έως τις 15 Αυγούστου:

θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαφτίσεων, κηδειών με τήρηση όλων των υφιστάμενων υγειονομικών κανόνων.

Από την 3ης έως τις 9 Αυγούστου:

απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα (μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κ.ο.κ.), με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

Παρά την αυστηροποίηση του πλαισίου, «καθοριστικός παράγοντας» στην ελληνική επιτυχία με την πανδημία παραμένει η ευθύνη των πολιτών, με τον κ. Χαρδαλιά να υπογραμμίζει πως «μπαίνουμε όλοι σε επιφυλακή, χωρίς πανικό αλλά με ευθύνη και συνέπεια».

Σε επιφυλακή τίθενται και οι Ένοπλες Δυνάμεις, διαφορετικής ωστόσο φύσης, σε σχέση με τα επιχειρησιακά τους καθήκοντα. Στη μάχη με τον αόρατο εχθρό, υποχρεωτική καθίσταται η χρήση μη ιατρικής μάσκας:

· Στα στρατιωτικά πρατήρια, στα κουρεία/κομμωτήρια, στα στρατιωτικά φαρμακεία, στις επιχειρήσεις τροφίμων, στις στρατιωτικές λέσχες, σε όλους τους χώρους εστίασης (ΚΨΜ, κυλικεία κλπ.), στους χώρους γραφείων (όταν υπάρχει επαφή με το κοινό), τόσο για το προσωπικό όσο και για το κοινό.

· Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός στρατιωτικών αεροδρομίων καθώς και κατά τη διάρκεια όλων των αεροπορικών πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού από το προσωπικό και τους επιβάτες.

· Στους χώρους αναμονής καθώς και εντός των μέσων μεταφοράς προσωπικού από τους οδηγούς/χειριστές και τους επιβάτες.

· Στα πολεμικά μουσεία και στους ιστορικούς χώρους των ΕΔ, από το προσωπικό, τους ξεναγούς και τους επισκέπτες.

· Στα στρατιωτικά νοσοκομεία και ιατρεία, από το προσωπικό, τους ασθενείς και τους επισκέπτες.

· Σε όλους τους επισκέπτες που εισέρχονται σε στρατιωτικές Μονάδες – Υπηρεσίες καθώς και στα άτομα που τους συνοδεύουν/υποδέχονται, καθ΄ όλη τη διάρκεια παραμονής τους σε αυτές. Στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που εκτελεί καθήκοντα υποδοχής στις πύλες εισόδου στρατιωτικών Μονάδων – Υπηρεσιών.

· Στους ανελκυστήρες από τους επιβαίνοντες.

Επιπλέον, στα μέσα μεταφοράς προσωπικού επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών σε ποσοστό 50% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα, με παράλληλα ανοιχτά παράθυρα και χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Σε απόσταση από τον… εχθρό

Αναφορικά με τους κανόνες λειτουργίας των πολεμικών μουσείων, των ιστορικών χώρων των ΕΔ, των χώρων (κλειστών/ανοιχτών) των στρατιωτικών Μονάδων – Υπηρεσιών (στους οποίους τηρείται ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων), των χώρων εκγύμνασης και των κατασκηνώσεων φιλοξενίας παιδιών ηλικίας 6 έως 16 ετών και των Λεσχών – Θερέτρων, ισχύουν τα καθοριζόμενα σχετικά με την τήρηση αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας. Επιπρόσθετα, αλλοδαποί και Ε/Κ σπουδαστές που προσέρχονται στη χώρα μας για υπηρεσιακούς λόγους (φοίτηση στις ημεδαπές Στρατιωτικές Σχολές οιασδήποτε βαθμίδας, συμμετοχή σε προγράμματα ανταλλαγής σπουδαστών, ενημερωτικές επισκέψεις κτλ), προσκομίζουν Ιατρικό πιστοποιητικό, με το οποίο πιστοποιείται περίοδος καραντίνας επτά (7) ημερών καθώς και αποδεικτικό αρνητικού COVID-19 PCR test που πραγματοποιήθηκε 48 ώρες πριν την άφιξη στη χώρα μας.

Για τους ίδιους, προληπτικούς λόγους, οι τελετές παράδοσης και παραλαβής καθηκόντων εκτελούνται σε εξωτερικούς χώρους με ελάχιστη αντιπροσωπεία – τμήμα απόδοσης τιμών, χωρίς προσκεκλημένους – δεξιώσεις και η παράδοση αναμνηστικών γίνεται σε εξωτερικούς χώρους, ενώ οι ορκωμοσίες στρατευσίμων εκτελούνται σε εξωτερικούς χώρους χωρίς προσκεκλημένους. Παράλληλα, συνεχίζεται η αναστολή πάσης φύσεως συγκεντρώσεων προσωπικού, όπως και εθιμοτυπικών εκδηλώσεων, καθώς και της διάθεσης προσωπικού και μέσων στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/1031500/koronoios-epifulaki-maskes-padou-kai-telos-oi-orthioi-sta-bar/
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπιλ Γκέιτς: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να στοιχίσει τη ζωή σε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους

Μπιλ Γκέιτς: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να στοιχίσει τη ζωή σε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους

Ο συνιδρυτής της Microsoft προειδοποιεί σε συνέντευξή του στο NBC ότι ο συνδυασμός ισχυρών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπων με κακές προθέσεις μπορεί να προκαλέσει πρωτοφανείς καταστροφές. 

Έκρηξη στην Πλάκα: Βρέθηκε τσάντα - Πληροφορίες και για έκτο αγνοούμενο

Έκρηξη στην Πλάκα: Βρέθηκε τσάντα - Πληροφορίες και για έκτο αγνοούμενο

Oι έρευνες στα συντρίμμια επί της Λυσικράτους βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη 

«Πρώτη ματιά» από το εσωτερικό της «Κιβωτού του Νώε» - Βίντεο από τον μυστηριώδη σχηματισμό

«Πρώτη ματιά» από το εσωτερικό της «Κιβωτού του Νώε» - Βίντεο από τον μυστηριώδη σχηματισμό

Μια ομάδα που αναζητά τα ερείπια της Κιβωτού του Νώε δημοσίευσε ένα βίντεο από το εσωτερικό του τεράστιου σχηματισμού, που ισχυρίζεται ότι είναι τα απομεινάρια του βιβλικού πλοίου 

«Το σπίτι μου ήταν η ζωή μου»: Η 87χρονη που έγινε σύμβολο – Οι Ισπανοί απαιτούν «διάταγμα Μαρικάρμεν» από τον Σάντσεθ

«Το σπίτι μου ήταν η ζωή μου»: Η 87χρονη που έγινε σύμβολο – Οι Ισπανοί απαιτούν «διάταγμα Μαρικάρμεν» από τον Σάντσεθ

Μετά την έξωση της Μαρικάρμεν Αμπασκάλ, η ισπανική Ένωση Ενοικιαστών καλεί κυβέρνηση και κόμματα να ψηφίσουν έκτακτα μέτρα για την κρίση στέγης – Στο τραπέζι η αυτόματη ανανέωση συμβολαίων. 

Ρινόκερος «ξηλώνει» αυτοκίνητο σε σαφάρι στη Ναμίμπια - Σώοι οι επιβάτες, δείτε βίντεο

Ρινόκερος «ξηλώνει» αυτοκίνητο σε σαφάρι στη Ναμίμπια - Σώοι οι επιβάτες, δείτε βίντεο

Το άγριο θηλαστικό χτύπησε με μανία καθρέφτη, πόρτα και προφυλακτήρα οχήματος σε προστατευόμενη περιοχή άγριας ζωής της αφρικανικής χώρας. 

Τραμπ δείχνει στον Σι Τζινπίνγκ το πορτρέτο του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο κι εκείνος ξεσπά σε γέλια

Τραμπ δείχνει στον Σι Τζινπίνγκ το πορτρέτο του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο κι εκείνος ξεσπά σε γέλια

Η εικόνα με τη συσκευή αυτόματης υπογραφής του πρώην προέδρου είχε τοποθετηθεί στη θέση του επίσημου πορτρέτου στη γκαλερί του Λευκού Οίκου, στο πλαίσιο της κριτικής Τραμπ προς τον Μπάιντεν 

Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν είμαι για να δίνω 3.000-6.000 ευρώ» έγραψε σε μήνυμα στη γιατρό

Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν είμαι για να δίνω 3.000-6.000 ευρώ» έγραψε σε μήνυμα στη γιατρό

Τα μηνύματα ανάμεσα στον τραγουδιστή, την 56χρονη γιατρό και τον υπνοθεραπευτή εξετάζονται στο πλαίσιο της έρευνας για τον θάνατό του. 

Πλάκα: «Υπήρχε οσμή αερίου αμέσως μετά την έκρηξη στην περιοχή» είπε αντιδήμαρχος

Πλάκα: «Υπήρχε οσμή αερίου αμέσως μετά την έκρηξη στην περιοχή» είπε αντιδήμαρχος

Ο Παναγιώτης-Πάρης Χαρλαύτης, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Αθηναίων, επικαλέστηκε μαρτυρίες από αξιωματικούς της δημοτικής αστυνομίας 

Ερντογάν: «Διπλωματία, όχι σύγκρουση» με την Ελλάδα - Ισχυρή η Τουρκία στο ΝΑΤΟ

Ερντογάν: «Διπλωματία, όχι σύγκρουση» με την Ελλάδα - Ισχυρή η Τουρκία στο ΝΑΤΟ

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου έρχονται λίγο μετά την ομιλία Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για «ήρεμα νερά» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Πλάκα: Αγωνία για πέντε άτομα που αγνοούνται μετά την έκρηξη, ηλικιωμένο ζευγάρι έμενε στον δεύτερο όροφο του κτηρίου

Πλάκα: Αγωνία για πέντε άτομα που αγνοούνται μετά την έκρηξη, ηλικιωμένο ζευγάρι έμενε στον δεύτερο όροφο του κτηρίου

Οι Αρχές και οι συγγενείς των ηλικιωμένων προσπαθούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά μαζί τους, ωστόσο το κινητό τους είναι απενεργοποιημένο 

Ryanair: Αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Μάντσεστερ με μόλις 1% καυσίμων μετά από «Mayday»

Ryanair: Αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Μάντσεστερ με μόλις 1% καυσίμων μετά από «Mayday»

Η πτήση από την Πίζα προς το Πρέστγουικ πέρασε από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες προσγείωσης λόγω της καταιγίδας Amy, πριν καταλήξει στο Μάντσεστερ. 

Η ExxonMobil επιβεβαιώνει ότι η γεώτρηση στο μπλοκ 2 του Ιονίου ξεκινά αρχές του 2027

Η ExxonMobil επιβεβαιώνει ότι η γεώτρηση στο μπλοκ 2 του Ιονίου ξεκινά αρχές του 2027

Στη γεώτρηση συμμετέχουν η Energean και η HELLENiQ Energy 

Φινλανδία και Σουηδία σήκωσαν μαχητικά για να αναχαιτίσουν ρωσικά αεροσκάφη που εντοπίστηκαν πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα

Φινλανδία και Σουηδία σήκωσαν μαχητικά για να αναχαιτίσουν ρωσικά αεροσκάφη που εντοπίστηκαν πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα

«Η Βαλτική Θάλασσα δεν ήταν ποτέ τόσο ευάλωτη όσο είναι τώρα, δεν ήταν ποτέ και περισσότερο προστατευμένη από ό,τι είναι τώρα», τόνισε ο Σουηδός πρωθυπουργός 

Αρση απορρήτου των επικοινωνιών για την υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη, ανοίγουν τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων

Αρση απορρήτου των επικοινωνιών για την υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη, ανοίγουν τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων

Δεν καταθέτουν ακόμη προσφυγή κατά της προφυλάκισής τους οι κατηγορούμενοι, Ιωάννα Γάκα και Ηλίας Θεοδωρόπουλος 

Ζελένσκι: Η Ουκρανία χρειάζεται 27 δισ. δολάρια για drones και πυραύλους ως τον Ιανουάριο

Ζελένσκι: Η Ουκρανία χρειάζεται 27 δισ. δολάρια για drones και πυραύλους ως τον Ιανουάριο

Το Κίεβο ζητά από τις Βρυξέλλες να επισπεύσουν τη δεύτερη δόση δανείου 90 δισ. δολαρίων για τον οπλισμό της άμυνάς του. 

Ρόδος: 28χρονος πήρε 15.000 ευρώ με απάτη από 44χρονη και την εκβίασε με γυμνές φωτογραφίες

Ρόδος: 28χρονος πήρε 15.000 ευρώ με απάτη από 44χρονη και την εκβίασε με γυμνές φωτογραφίες

Η καταγγελία της 44χρονης Πολωνής αφορά ποσά που της αποσπάστηκαν το 2023 και το 2024 με ψευδείς δικαιολογίες, ενώ την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων. 

Τρίκαλα: Εργαζόμενος γρονθοκόπησε τον εργοδότη του μετά την απόλυση

Τρίκαλα: Εργαζόμενος γρονθοκόπησε τον εργοδότη του μετά την απόλυση

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κατέθεσε μήνυση, ενώ αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τρικάλων οδήγησαν τον δράστη στις αρχές. 

Χανιά: Αποζημίωση στον ηλικιωμένο που πήγε φυλακή για βιασμό 19χρονου και δικαιώθηκε

Χανιά: Αποζημίωση στον ηλικιωμένο που πήγε φυλακή για βιασμό 19χρονου και δικαιώθηκε

Καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να είχε η νέα ιατροδικαστική εξέταση 

Πέθανε ο Σούλης Μαρκόπουλος

Πέθανε ο Σούλης Μαρκόπουλος

Διατέλεσε προπονητής σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αρης, Ηρακλή και άλλες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ - Το 1994 οδήγησε τον Δικέφαλο του Βορρά στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού Κυπέλλου Κόρατς 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Μέχρι πότε θα κρατήσει - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Μέχρι πότε θα κρατήσει - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Έκτακτο δελτίο προειδοποιεί και για πιθανές τοπικές χαλαζοπτώσεις, με την Εύβοια να είναι η τελευταία περιοχή που θα επηρεαστεί την Κυριακή. 

Επιστροφή ενοικίου: Έως 1.600 ευρώ σε εκπαιδευτικούς και γιατρούς - Ποιες περιοχές εξαιρούνται

Επιστροφή ενοικίου: Έως 1.600 ευρώ σε εκπαιδευτικούς και γιατρούς - Ποιες περιοχές εξαιρούνται

Ξεκινά η καταβολή των αναδρομικών ποσών για τα μισθώματα του 2024, με τη διαδικασία να αφορά εργαζομένους που υπηρετούν μακριά από την κύρια κατοικία τους. 

Έκρηξη στην Πλάκα: «Πάει για ολική αχρησία το κτίριο, πιθανότατα και το διπλανό», λέει ο Χαρλαύτης

Έκρηξη στην Πλάκα: «Πάει για ολική αχρησία το κτίριο, πιθανότατα και το διπλανό», λέει ο Χαρλαύτης

Δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν και τραυματίστηκε περαστικός, ενώ ζημιές σημειώθηκαν και σε γειτονικά κτίρια της περιοχής. 

Παχυσαρκία: Κοστίζει 3,4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα - Ποιες βασικές δαπάνες ξεπερνά

Παχυσαρκία: Κοστίζει 3,4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα - Ποιες βασικές δαπάνες ξεπερνά

Νέα ευρωπαϊκή μελέτη αποκαλύπτει ότι το βάρος της νόσου αγγίζει το 1,4% του εγχώριου ΑΕΠ, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η φαρμακευτική αντιμετώπισή της. 

Thessaly Pass & Evros Pass: Ανοιξαν οι αιτήσεις για τα 250€ - Ποιοι μένουν εκτός της κλήρωσης

Thessaly Pass & Evros Pass: Ανοιξαν οι αιτήσεις για τα 250€ - Ποιοι μένουν εκτός της κλήρωσης

Οι ενδιαφερόμενοι διεκδικούν άυλες ψηφιακές κάρτες για διαμονή και εστίαση στις πληγείσες περιοχές, υποβάλλοντας τα στοιχεία τους στο gov.gr. 

Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου στον Ερντογάν στον ΟΗΕ: «Τύραννος» που απειλεί την Ελλάδα

Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου στον Ερντογάν στον ΟΗΕ: «Τύραννος» που απειλεί την Ελλάδα

Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγόρησε την Τουρκία για κατοχή στη βόρεια Κύπρο και έστρεψε βέλη και κατά του Κατάρ. 

Φωτιά σε οχηματαγωγό πλοίο βόρεια της Μυκόνου με 29 επιβαίνοντες

Φωτιά σε οχηματαγωγό πλοίο βόρεια της Μυκόνου με 29 επιβαίνοντες

Η Πυροσβεστική κινητοποίησε δύο ταχύπλοα σκάφη από Σύρο και Λαύριο, ενώ πλοίο απέπλευσε και από τον Πειραιά για την επιχείρηση. 

Έκρηξη στην Πλάκα: Ποιος πληρώνει για τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα - Ο όρος της αποζημίωσης

Έκρηξη στην Πλάκα: Ποιος πληρώνει για τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα - Ο όρος της αποζημίωσης

Η απλή ασφάλιση δεν αρκεί από μόνη της, ενώ το Δημόσιο και ο ιδιοκτήτης του κτιρίου δεν αναλαμβάνουν αυτόματα το κόστος πριν βγει το επίσημο πόρισμα των Αρχών. 

Εορτολόγιο 25 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο 25 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία, τιμάται η μνήμη των Οσίων Ευφροσύνης και Παφνουτίου και αρκετά αγαπημένα πρόσωπα περιμένουν τις ευχές σας. 

Κατάρρευση κτιρίου στην Πλάκα: Αγνωστο αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι λέει ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Κατάρρευση κτιρίου στην Πλάκα: Αγνωστο αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι λέει ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στο σημείο μετά από έκρηξη που πιθανότατα προκλήθηκε από διαρροή φυσικού αερίου. 

Φαράγγι Σαμαριάς: Κάτοικοι το άνοιξαν μόνοι τους μετά το συνεχές «κλείσε-άνοιξε»

Φαράγγι Σαμαριάς: Κάτοικοι το άνοιξαν μόνοι τους μετά το συνεχές «κλείσε-άνοιξε»

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Γιώργος Τσαπάκος αναγνωρίζει ανάγκη νέου μοντέλου διαχείρισης, ενώ ο Δρυμός έκλεισε ξανά την Παρασκευή λόγω προβλεπόμενης βροχής. 

Φωτιά ξέσπασε σε εργοστάσιο χημικών στη Χαλκίδα

Φωτιά ξέσπασε σε εργοστάσιο χημικών στη Χαλκίδα

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις χρωμάτων και χημικών στη Βαθύ Αυλίδα, χωρίς να απειλεί γειτονικές εκτάσεις, ενώ έρευνα διεξάγει το Ανακριτικό Κλιμάκιο Εμπρησμών Εύβοιας. 

81χρονος κουβαλά βαλίτσες για την καρκινοπαθή σύζυγό του - Η κίνηση που του άλλαξε τη ζωή

81χρονος κουβαλά βαλίτσες για την καρκινοπαθή σύζυγό του - Η κίνηση που του άλλαξε τη ζωή

Ο Ντόναλντ εργάζεται στο τμήμα χαμένων αποσκευών για να καλύψει τα ιατρικά έξοδα της γυναίκας του, με την οποία είναι παντρεμένος 57 χρόνια, μέχρι που μια διαδικτυακή πρωτοβουλία συγκέντρωσε 70.000 δολάρια. 

Μετανάστης άφησε παιδί στη θάλασσα για να χωρέσει σε λέμβο προς Βρετανία

Μετανάστης άφησε παιδί στη θάλασσα για να χωρέσει σε λέμβο προς Βρετανία

Διασώστες έσπευσαν και έσωσαν το παιδί στην παραλία Μπερκ, ενώ η Βρετανία καταγράφει ρεκόρ διελεύσεων μεταναστών μέσω Μάγχης. 

«Θα πας στη Μόσχα να συναντήσεις τον Πούτιν;» ρώτησαν τον Ζελένσκι: Μόνο πάνω σε γαμ... πύραυλο, απάντησε

«Θα πας στη Μόσχα να συναντήσεις τον Πούτιν;» ρώτησαν τον Ζελένσκι: Μόνο πάνω σε γαμ... πύραυλο, απάντησε

Ο Ουκρανός πρόεδρος θεωρεί πως είναι καλή ευκαιρία να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του στη Σύνοδο της G20 στο Μαϊάμι - Ο Πούτιν έχει προσκληθεί από τους Αμερικανούς, ωστόσο το Κρεμλίνο δεν έχει αποφασίσει ακόμα 

Συναγερμός στην Πολωνία: Εκκενώνονται συνοριακά περάσματα μετά από ρωσικά πλήγματα

Συναγερμός στην Πολωνία: Εκκενώνονται συνοριακά περάσματα μετά από ρωσικά πλήγματα

Σε ύψιστη επιφυλακή τέθηκαν τα μαχητικά της Βαρσοβίας - Ο Τουσκ ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα στο Ντοροχούσκ, οδηγίες για σχέδια εκκένωσης προς τους δήμους. 

Φορολοταρία Αυγούστου 2026: Ανακοινώθηκαν οι νικητές της κλήρωσης

Φορολοταρία Αυγούστου 2026: Ανακοινώθηκαν οι νικητές της κλήρωσης

Η ΑΑΔΕ ολοκλήρωσε την 60η κλήρωση της φορολοταρίας για τις συναλλαγές του Αυγούστου με πλαστικό χρήμα. 

Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν βαλλιστικό πύραυλο και drone στη Σαουδική Αραβία

Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν βαλλιστικό πύραυλο και drone στη Σαουδική Αραβία

Ενεπλάκη με επιτυχία εκτοξεύοντας δύο βλήματα 

«Είναι εθισμένος, να τον σώσουμε»: Γνωστός τραγουδιστής θέλει να πάει στους γιατρούς του Γιώργου Μαζωνάκη

«Είναι εθισμένος, να τον σώσουμε»: Γνωστός τραγουδιστής θέλει να πάει στους γιατρούς του Γιώργου Μαζωνάκη

Οδηγός ταξί που τον μετέφερε στο ιατρείο της Καρνεάδου περιγράφει τον καλλιτέχνη «εθισμένο» στις θεραπείες 

Μαρούσι: 22χρονος πρωταθλητής kick boxing επιτέθηκε σε δύο γυναίκες και έκλεψε αυτοκίνητο

Μαρούσι: 22χρονος πρωταθλητής kick boxing επιτέθηκε σε δύο γυναίκες και έκλεψε αυτοκίνητο

Η μία γυναίκα υποβλήθηκε σε χειρουργείο μετά την επίθεση, ενώ ο ίδιος ο πατέρας του δράστη ενημέρωσε την αστυνομία για τον γιο του. 

Λάβαμε «μήνυμα» από το διάστημα; Το μυστήριο με τη ραδιοεκπομπή που ήρθε από εξωπλανήτη

Λάβαμε «μήνυμα» από το διάστημα; Το μυστήριο με τη ραδιοεκπομπή που ήρθε από εξωπλανήτη

«Δεν είναι εξωγήινοι» 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services