Κακά νέα για όσους ελπίζουν να δουν φως στο βάθος του τούνελ της πανδημίας για τους επόμενους τρεις έως έξι μήνες έχουν οι επιστήμονες, όπως αναφέρει το Bloomberg σε δημοσίευμά του: το μήνυμά τους είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερα απ' αυτά που έχουμε ήδη περάσει.
Με την έξαρση των κρουσμάτων θα κλείσουν σχολεία και θα ακυρωθούν μαθήματα. Νέους φόβους για μόλυνση θα αντιμετωπίσουν οι εμβολιασμένοι τρόφιμοι των γηροκομείων, ενώ οι εργαζόμενοι καλούνται να ζυγίσουν τους κινδύνους επιστροφής στο γραφείο, καθώς τα νοσοκομεία θα δεχθούν υπερβολική πίεση, για ακόμη μία φορά.
Σχεδόν όλοι θα πρέπει είτε να μολυνθούν είτε να εμβολιαστούν πριν το τέλος της πανδημίας, συμφωνούν όλοι οι επιστήμονες. Ίσως και τα δύο. Κάποιοι άτυχοι θα μολυνθούν με τον ιό για πάνω από μία φορές. Η κούρσα μεταξύ των κυμάτων μετάδοσης που οδηγούν σε νέες μεταλλάξεις και της μάχης για παγκόσμιο εμβολιασμό δεν θα τελειώσει πριν ο κορωνοϊός μας αγγίξει όλους
«Βλέπω τις συνεχείς εξάρσεις να συμβαίνουν σε όλον τον κόσμο» δήλωσε ο Μάικλ Όστερχολμ, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Πολιτικής Λοιμωδών Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα στη Μινεάπολη και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν. Η κατάσταση, εκτιμά, στη συνέχεια θα αποκλιμακωθεί, κάπως απότομα. Και στη συνέχεια θα σημειωθεί νέα αύξηση κρουσμάτων μέσα στο φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2021.
Αναμένεται διασπορά σε σχολικές αίθουσες, μέσα μεταφοράς και χώρους εργασίας
Με δισεκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο ανεμβολίαστους και μικρή πιθανότητα για εξάλειψη του κορωνοϊού, θα πρέπει να αναμένουμε νέες εξάρσεις σε σχολικές αίθουσες, μέσα μαζικής μεταφοράς και χώρους εργασίας τους επόμενους μήνες, την ώρα που η οικονομία πιέζει για επανεκκίνηση. Ακόμη και την ώρα που τα ποσοστά ανοσίας αυξάνονται, θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι ευάλωτοι στον ιό: νεογέννητα, άνθρωποι που δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, ακόμη και άτομα που ναι μεν εμβολιάστηκαν, αλλά αντιμετωπίζουν υποκείμενα νοσήματα.
Οι επόμενοι μήνες, αναφέρει το Bloomberg, θα είναι δύσκολοι. Μεγάλο κίνδυνο αποτελεί η εμφάνιση τυχόν μετάλλαξης του ιού που θα είναι ανθεκτική στα εμβόλια. Ωστόσο δεν είναι ο μόνος κίνδυνος, καθώς υπάρχουν πολλές μακροπρόθεσμες συνέπειες του κορωνοϊού στην οικονομία, τις αγορές, τη φαρμακευτική βιομηχανία, τον κλάδο των ταξιδιών κλπ.
«Δεν ξέρουμε. Μπορώ να σας πω ότι η πυρκαγιά του κορωνοϊού δεν θα σταματήσει μέχρι να βρει όλη την ανθρώπινη καύσιμη ύλη που μπορεί να κάψει» δήλωσε ο Όστερχολμ. Παρά τα ιδιαίτερα μεγάλα κύματα της πανδημίας και τους σχετικά υψηλούς ρυθμούς εμβολιασμού, χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία και το Ισραήλ «φλερτάρουν» με ρεκόρ κρουσμάτων. Η ανοσοποίηση βοηθά στους αριθμούς των μη σοβαρά νοσούντων ή στους θανάτους, αλλά η έξαρση των κρουσμάτων σημαίνει ότι ο ιός φτάνει στους νέους και σε άλλες ομάδες που παραμένουν ανεμβολίαστες, οδηγώντας στην αύξηση των σοβαρά νοσούντων στις συγκεκριμένες κατηγορίες.
Ο φόβος μιας νέας μετάλλαξης
Χώρες όπου ο εμβολιασμός κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, όπως η Μαλαισία, το Μεξικό, το Ιράν και η Αυστραλία, βρίσκονται εν μέσω των μεγαλύτερων επιδημιών, που τροφοδοτεί η ιδιαίτερα μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα. Με τον ιό να εξαπλώνεται ανεξέλεγκτος σε τεράστιες περιοχές του πλανήτη, δεν αποκλείεται να εμφανιστεί μια νέα μετάλλαξη.
Η ιστορία δείχνει ότι η κοινή πεποίθηση πως οι ιοί αυτόματα αποδυναμώνονται με την πάροδο του χρόνου, είναι λάθος, σημειώνει η Σίμονσεν. Αν και οι νέες μεταλλάξεις δεν είναι πάντα πιο σοβαρές «οι πανδημίες μπορούν στην πραγματικότητα να γίνουν πιο φονικές, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη, όσο ο ιός προσαρμόζεται» ανέφερε. Αντίθετα, στην αρχή της πανδημίας, υπήρχαν σοβαροί λόγοι να πιστεύουμε ότι τα εμβόλια θα παρέχουν μακροχρόνια προστασία, όπως συμβαίνει με τα εμβόλια που κάνουν τα παιδιά ή με τα εμβόλια για ασθένειες όπως η πολιομυελίτιδα.
Οι κορωνοϊοί, αντίθετα, διαθέτουν έναν μηχανισμό «αυτοδιόρθωσης» των ενδογενών λαθών που προκαλούνται όταν ο ιός αναπαράγεται, μειώνοντας την πιθανότητα μεταλλάξεων που εμφανίζονται με τη διασπορά του από τον έναν άνθρωπο στον άλλο. Ωστόσο, ο αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως είναι τόσο μεγάλος, που οι μεταλλάξεις εμφανίζονται έτσι κι αλλιώς.
Η πανδημία έχει μεγάλη δύναμη μόλυνσης
«Με την πανδημία, βλέπουμε μια τεράστια δύναμη μόλυνσης» δήλωσε στο Bloomberg ο αξιωματούχος του ΠΟΥ στην Αυστραλία Κάντα Σουμπαράο, σημειώνοτας ότι κάτι τέτοιο προκαλεί μια ισορροπία στην ικανότητα του ιού να αυτοδιορθώνεται, οδηγώντας στην εξέλιξη της Covid-19 σε μία ασθένεια που παραπέμπει περισσότερο σε γρίπη, απαιτώντας συχνούς εμβολιασμούς, για να υπάρχει αποτελεσματικότητα, εν μέσω διασποράς.
Ορισμένοι ερευνητές, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτιμούν ότι ο κορωνοϊός οδηγείται να γίνει απόλυτα ανθεκτικός απέναντι στην πρώτη γενιά εμβολίων. Μια μελέτη από την Ιαπωνία, που δεν έχει δημοσιευτεί, υποστηρίζει ότι οι δυνητικά επικίνδυνες υπομεταλλάξεις της παραλλαγής Δέλτα συλλέγονται ήδη σε μια παγκόσμια βάση δεδομένων, που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση τέτοιων εξελίξεις.
Πάντως πληροφορίες για στελέχη που κυκλοφορούν και απεδείχθησαν ανθεκτικά στο εμβόλιο ή προκαλούν μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας, δεν έχουν ακόμη τεθεί στη διαδικασία της αυστηρούς επαλήθευσης. «Πρόκειται για σενάριο που ελπίζουμε να μην επαληθευτεί. Θεέ μου, τότε θα πρέπει να του κάνουμε όλο ξανά από την αρχή», προειδοποιεί η Σίμονσεν.
Άλλα, πιο ζοφερά σενάρια για τους επόμενους μήνες, περιλαμβάνουν την εμβάνιση ενός νέου ιού της γρίπης ή ενός άλλου κορωνοϊού, που θα περάσει από τα ζώα στους ανθρώπους.
Πώς θα τελειώσει ο κορωνοϊός
Αυτό που δείχνει ξεκάθαρο είναι ότι η πανδημία δεν θα τελειώσει τους επόμενους έξι μήνες. Οι ειδικοί συμφωνούν εν γένει ότι η τωρινή έξαρση θα αναχαιτιστεί όταν οι περισσότεροι άνθρωποι, ίσως το 90%-95% του παγκόσμιου πληθυσμού αποκτήσουν πιστοποιητικό ανοσίας, είτε μέσω νόσησης, είτε μέσω εμβολιασμού. Κομβικό στοιχείο, υπογραμμίζουν, θα πρέπει να είναι ο εμβολιασμός. «Χωρίς το εμβόλιο, ένα άτομο είναι σαν μία πάπια που κάθεται, καθώς ο κορωνοϊός θα εξαπλωθεί ευρέως και θα μεταδοθεί στους περισσότερους αυτό το φθινόπωρο και τον χειμώνα» δήλωσε η Σίμονσεν.
Μέχρι στιγμής, πάνω από 5,66 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου έχουν παραδοθεί σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, Ωστόσο η επιτυχία σε περιοχές όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Βόρεια Αμερική και η Κίνα κρύβουν την αποτυχία σε άλλες χώρες. Στις περισσότερες χώρες της Αφρικής, έχουν δοθεί εμβόλια που καλύπτουν λιγότερο από το 5% του πληθυσμού με δύο δόσεις, ενώ στην Ινδία, καλύπτεται μόλις το 26%.
Η καθηγήτρια Ιστορίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Έρικα Τσάρτερς, υποστηρίζει ότι όπως κι άλλες πανδημίες στο παρελθόν και η παρούσα θα τελειώσει σε διαφορετικό χρόνο και διαφορετικά μέρη του πλανήτη. Οι κυβερνήσεις καλούνται να αποφασίσουν με ποιο ποσοστό της ασθένειας Covid-19 μπορούν να συνυπάρξουν. Οι παράγοντες ποικίλλουν. Ενώ σε κάποιες χώρες στοχεύουν σε μηδενικά κρούσματα, είναι σχεδόν αδύνατο να εξαλειφθεί ολοκληρωτικά ο ιός.
Χώρες όπως η Δανία και η Σιγκαπούρη, που έχουν κατορθώσει να κρατήσουν τα κρούσματα σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, ήδη προχωρούν προς το μέλλον μετά την πανδημία, με μικρότερα περιοριστικά μέτρα. Αντίθετα, χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία ανοίγουν παρότι οι νέες μολύνσεις βρίσκονται κοντά σε επίπεδα – ρεκόρ.
Την ίδια ώρα, η Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και η Νέα Ζηλανδία εστιάζουν στην προσπάθεια να εξαφανίζουν τον ιό σε τοπικό επίπεδο. Συνεπώς, θα είναι, πιθανότατα, τα τελευταία μέρη του πλανήτη που θα αφήσουν πίσω τους την αναταραχή της πανδημίας.
«Το τέλος δεν θα είναι ομοιόμορφο»
«Το τέλος δεν θα είναι ομοιόμορφο. Η πανδημία είναι ένα βιολογικό φαινόμενο, αλλά είναι επίσης πολιτικό και κοινωνικό. Ακόμη και τώρα έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις», εξηγεί η Τσάρτερς.
Θα προκαλέσει αναστάτωση και θα αφήσει μια κληρονομιά διαρκείας για τα ερχόμενα χρόνια. Έως τότε, οι περισσότεροι από εμάς θα πρέπει να ετοιμαστούμε για πολλούς ακόμη μήνες στη σκιά της πανδημίας, υποστηρίζει το Bloomberg.
Όπως καταλήγει ο καθηγητής Όστερχολμ: «Πρέπει να το προσεγγίσουμε με τα μάτια μας ανοιχτά και με μεγάλη ταπεινότητα. Οποιοσδήποτε πιστεύει ότι θα τελειώσουμε τις επόμενες ημέρες ή μήνες, κάνει πολύ μεγάλο λάθος».
Πηγή: http://www.protothema.gr/koronoios-live/article/1160615/koronoios-bloomberg-ti-na-perimenoume-tis-epomenous-exi-mines-tis-pandimias/
Τραγωδία στη Φλώρινα: Δύο νεκροί σε τροχαίο στην Πρέσπα
Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από την Τροχαίο Φλώρινας

Κακοκαιρία Adel: «Σύννεφο ύψους 11 χιλιομέτρων στην Αιτωλοακαρνανία» – Ήχησε το 112
Η Πολιτική Προστασία συστήνει προσοχή σε όλους

Χονγκ Κονγκ: Ο αριθμός των νεκρών από τη φωτιά σε ουρανοξύστη ανέρχεται σε 36 - 279 άτομα αγνοούνται
Ο αριθμός των νεκρών από τη μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε πολλά πολυώροφα κτίρια κατοικιών στη βόρεια περιοχή Tai Po του Χονγκ Κονγκ έχει αυξηθεί σε 36, ενώ 279 άτομα αγνοούνται

Φρίκη στη Γαλλία: Ανώτερος κρατικός λειτουργός είχε «ναρκώσει» πάνω από 240 γυναίκες
Σε μια υπόθεση που θυμίζει τη δίκη Πελικό, δεκάδες γυναίκες καταγγέλλουν ότι τους δόθηκαν ζεστά ροφήματα αναμεμειγμένα με διουρητικό για να τις κάνουν να ουρήσουν

Ξάνθη: Αύριο απολογούνται 10 άτομα επειδή... ύψωσαν σιδερένιο Σταυρό που έγινε viral - βίντεο
Έρευνα των αρχών για την τοποθέτηση του σταυρού μετά τις Viral εικόνες - Κλήσεις σε απολογία την Πέμπτη 27/11

Τροχαίο στο Παγκράτι: Αναζητείται δομή φιλοξενίας για την 32χρονη ΑμεΑ κόρη του θύματος
Η 32χρονη παραμένει στο Αιγινήτειο από την ημέρα του τροχαίου

Αγριος καβγάς Γεωργιάδη με Κωνσταντοπούλου στη Βουλή - «Μας δείξατε το χιτλερικό σας πρόσωπο»
Σφοδρή αντιπαράθεση Γεωργιάδη -Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, με αιχμή του δόρατος τον Καραναστάση

Καταδίκη του γνωστού ηθοποιού για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ
Τι υποστήριξε στην απολογία του

Τραγωδία στη Φθιώτιδα: 50χρονος πέθανε μετά από τσίμπημα μέλισσας - Έτρεξε να σωθεί και βγήκε εκτός δρόμου με το αυτοκίνητο
Ο 50χρονος γνώριζε πως ήταν αλλεργικός και έσπευσε με το ΙΧ του στο κοντινότερο φαρμακείο – Το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και τον εντόπισε ένας από την παρέα του ο οποίος και τον μετέφερε – Θα γίνει νεκροψία

Σοκ με Ζέλικο Ομπράντοβιτς
Απόφαση «βόμβα» από τον Σέρβο προπονητή

Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου οπλίτη που σκοτώθηκε στη Ρόδο: Επιστρέφω να πάρω το παιδί νεκρό
Ήταν η δεύτερη μέρα του στη μονάδα, μιλήσαμε το πρωί και ήταν πολύ χαρούμενος, είπε ο πατέρας του επαγγελματία οπλίτη

Sky News: Ο Γουίτκοφ ενήργησε σαν «χρήσιμος ηλίθιος» στα χέρια της Μόσχας, σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά θα είχε απολυθεί
«Το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ είχε παντού ρωσικά αποτυπώματα – και τώρα ξέρουμε γιατί»

Φριχτή αποκάλυψη για οικογένεια στην Αττική: 20χρονος θείος με τον 40χρονο σύντροφό του ασελγούσε στα ανίψια του 2 και 4 ετών
Το 4χρονο εξετάστηκε παρουσία παιδοψυχολόγου και αποκάλυψε τον εφιάλτη που βίωνε

Εν διαστάσει σύζυγος δασκάλας στο Λουτράκι: Tης έλεγα να πάει στον γιατρό για να της δώσει φάρμακα
«Έχει κάνει και άλλα περιστατικά»

Η «πιο δυνατή γυναίκα στον κόσμο» αποκαλύφθηκε ότι γεννήθηκε άνδρας και της αφαιρέθηκε ο τίτλος
«Πρέπει να αγωνίζονται βάσει του βιολογικού τους φύλου»

Εργατικό δυστύχημα στο αμαξοστάσιο του ΗΣΑΠ Πειραιά: Νεκρός 50χρονος αρχιτεχνίτης
Καταπλακώθηκε από μηχανήματα, μεταφέρθηκε στο Τζάνειο και εκεί κατέληξε

Τραγωδία στη Ρόδο: Ενας στρατιώτης νεκρός και ένας βαριά τραυματίας από έκρηξη χειροβομβίδας
Κατά τη μεταφορά οπλισμού

Έκτακτη στάση εργασίας σήμερα σε Μετρό και Τραμ
Ποιες ώρες θα «τραβήξουν» χειρόφρενο

Ιστορική απόφαση στην Ιταλία: Η γυναικοκτονία είναι πλέον ποινικό αδίκημα
Η Ιταλία γίνεται μια από τις ελάχιστες χώρες που κατατάσσουν τη γυναικοκτονία ως ξεχωριστό έγκλημα

Ιθάκη - Τσίπρας: Πόσο αντίτυπα έχουν πουληθεί μέχρι τώρα
Ανάρπαστο έγινε από την πρώτη κιόλας ημέρα το νέο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη»

Διασωληνωμένος 12χρονος στο Παίδων, υπέστη εγκαύματα στο τζάκι
Ο 12χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο γενικό νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη διασωλήνωσή του και τη διακομιδή του στην Αθήνα

Αναστάτωση στο Ηράκλειο: Προσαγωγές για επίθεση σε βάρος οικογένειας Ισραηλινών
Στο κέντρο του Ηρακλείου παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας

Επιστροφή ενοικίου: Πότε θα γίνει η πληρωμή - Τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά
Οι δικαιούχοι αγγίζουν το ένα εκατομμύριο νοικοκυριά με ανώτατο ποσό ενίσχυσης τα 800 ευρώ

Η Ρωσία θα μπορούσε έως το 2029 να είναι σε θέση να επιτεθεί εναντίον χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ, λέει ο Γερμανός ΥΠΕΞ
Η Ρωσία αν μη τι άλλο δημιουργεί για τον εαυτό της την επιλογή ενός πολέμου εναντίον του ΝΑΤΟ το αργότερο έως το 2029, δήλωσε ο Γιόχαν Βάντεφουλ

Θεσσαλονίκη: Σε φυλάκιση 4 ετών καταδικάστηκε διανομέας για τον θάνατο 50χρονου πεζού
Ο 29χρονος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 5ετή κάθειρξη

Η Ουκρανία έχει συμφωνήσει με τα βασικά σημεία της πρότασης Τραμπ, λέει Αμερικανός αξιωματούχος
Νωρίτερα, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας είχε κάνει, επίσης, λόγο για συμφωνία ΗΠΑ και Ουκρανίας στους βασικούς όρους του σχεδίου, στη διάρκεια των επαφών στη Γενεύη

Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους γονείς της
Όπως κατέθεσε η ανήλικη, δεν ήταν η πρώτη φορά που οι γονείς άσκησαν βία εναντίον της

Ξεψύχησε λέγοντας το «Πάτερ Ημών» κλαίγοντας και παρακαλώντας για τη ζωή της η 75χρονη στη Σαλαμίνα
Ο εθισμός της στον τζόγο, οι κάμερες και το αίμα στο αυτοκίνητο πρόδωσαν την 46χρονη που σκότωσε την πεθερά της στη Σαλαμίνα

Αυτό είναι το νέο άρμα των Τούρκων: Οι γείτονες ενισχύουν το οπλοστάσιό τους με τα πρώτα τεθωρακισμένα άρματα Altay T1
Τι σημαίνει αυτό για την ισορροπία ισχύος στην περιοχή και ποιο είναι το ενδιαφέρον για την Ελλάδα

Το σατανικό σχέδιο της νύφης που κατέληξε σε δολοφονία της πεθεράς στη Σαλαμίνα
Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στη 46χρονη

Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο: Ζευγάρι έπεσε στον γκρεμό, καθώς αυτός έπασχε από καρκίνο
Τα άψυχα σώματά τους βρέθηκαν στα βράχια

«Το λιγουρεύεσαι;»: Η ανάρτηση Τσίπρα με την αφιέρωση του βιβλίου του στον Αδωνι Γεωργιάδη
«Βαθύτατες ευχαριστίες για τη δωρεάν διαφήμιση» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Υγείας

Έρχεται η επικίνδυνη κακοκαιρία Adel: Τα δύο «χτυπήματα» και το κρίσιμο 48ωρο
Η πρόγνωση Κολυδά για τον καιρό

Κίνα: Εντοπίστηκε το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού στην ιστορία της χώρας
Στους 1.444 τόνους τα εκτιμώμενα αποθέματα

Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»
Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, περιγράφει την απαιτητική καθημερινότητά του στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και θυμάται τη στιγμή που «είπα `τέλος, δεν μπορώ να το κάνω άλλο`»

Ιταλία: Ανδρας μεταμφιέστηκε στη νεκρή μητέρα του για να παίρνει τη σύνταξη
Αντρας στην Ιταλία ντύθηκε σαν τη νεκρή μητέρα του και προσπάθησε να ανανεώσει την ταυτότητά της για να συνεχίσει να εισπράττει την σύνταξη

Δραματική ανατροπή στην άγρια δολοφονία στη Σαλαμίνα: Τη σκότωσε με σφυρί η νύφη της
Η 46χρονη σύζυγος του γιου της γυναίκας που βρέθηκε δολοφονημένη στη Σαλαμίνα, συνελήφθη από τις αρχές και ομολόγησε το ειδεχθές έγκλημά της

Αλιμος: Τρομακτική μαρτυρία για τον «δράκο» - «Με άρπαξε, με φίλησε στο στόμα και με χούφτωσε»
Ο δράστης φέρεται να στήνει καρτέρι σε σκοτεινά ή απομονωμένα σημεία της περιοχής

Τραγωδία στο Κιλκίς: 47χρονος Αντισυνταγματάρχης κατέρρευσε στη Λέσχη Αξιωματικών
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Σκάνδαλο στην Ιταλία: Ανδρας 56 ετών υποδύθηκε τη νεκρή μητέρα του για να εισπράττει τη σύνταξή της
Τον πρόδωσε ο χοντρός λαιμός του και η βαθιά φωνή του










