Κακά νέα για όσους ελπίζουν να δουν φως στο βάθος του τούνελ της πανδημίας
Κορωνοϊός – Bloomberg: Τι να περιμένουμε τους επόμενους έξι μήνες της πανδημίας
Κορωνοϊός – Bloomberg: Τι να περιμένουμε τους επόμενους έξι μήνες της πανδημίας - Κακά νέα για όσους ελπίζουν να δουν φως στο βάθος του τούνελ της πανδημίας

Κακά νέα για όσους ελπίζουν να δουν φως στο βάθος του τούνελ της πανδημίας για τους επόμενους τρεις έως έξι μήνες έχουν οι επιστήμονες, όπως αναφέρει το Bloomberg σε δημοσίευμά του: το μήνυμά τους είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερα απ' αυτά που έχουμε ήδη περάσει.

Με την έξαρση των κρουσμάτων θα κλείσουν σχολεία και θα ακυρωθούν μαθήματα. Νέους φόβους για μόλυνση θα αντιμετωπίσουν οι εμβολιασμένοι τρόφιμοι των γηροκομείων, ενώ οι εργαζόμενοι καλούνται να ζυγίσουν τους κινδύνους επιστροφής στο γραφείο, καθώς τα νοσοκομεία θα δεχθούν υπερβολική πίεση, για ακόμη μία φορά.

Σχεδόν όλοι θα πρέπει είτε να μολυνθούν είτε να εμβολιαστούν πριν το τέλος της πανδημίας, συμφωνούν όλοι οι επιστήμονες. Ίσως και τα δύο. Κάποιοι άτυχοι θα μολυνθούν με τον ιό για πάνω από μία φορές. Η κούρσα μεταξύ των κυμάτων μετάδοσης που οδηγούν σε νέες μεταλλάξεις και της μάχης για παγκόσμιο εμβολιασμό δεν θα τελειώσει πριν ο κορωνοϊός μας αγγίξει όλους

«Βλέπω τις συνεχείς εξάρσεις να συμβαίνουν σε όλον τον κόσμο» δήλωσε ο Μάικλ Όστερχολμ, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Πολιτικής Λοιμωδών Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα στη Μινεάπολη και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν. Η κατάσταση, εκτιμά, στη συνέχεια θα αποκλιμακωθεί, κάπως απότομα. Και στη συνέχεια θα σημειωθεί νέα αύξηση κρουσμάτων μέσα στο φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2021.


Αναμένεται διασπορά σε σχολικές αίθουσες, μέσα μεταφοράς και χώρους εργασίας

Με δισεκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο ανεμβολίαστους και μικρή πιθανότητα για εξάλειψη του κορωνοϊού, θα πρέπει να αναμένουμε νέες εξάρσεις σε σχολικές αίθουσες, μέσα μαζικής μεταφοράς και χώρους εργασίας τους επόμενους μήνες, την ώρα που η οικονομία πιέζει για επανεκκίνηση. Ακόμη και την ώρα που τα ποσοστά ανοσίας αυξάνονται, θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι ευάλωτοι στον ιό: νεογέννητα, άνθρωποι που δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, ακόμη και άτομα που ναι μεν εμβολιάστηκαν, αλλά αντιμετωπίζουν υποκείμενα νοσήματα.

Οι επόμενοι μήνες, αναφέρει το Bloomberg, θα είναι δύσκολοι. Μεγάλο κίνδυνο αποτελεί η εμφάνιση τυχόν μετάλλαξης του ιού που θα είναι ανθεκτική στα εμβόλια. Ωστόσο δεν είναι ο μόνος κίνδυνος, καθώς υπάρχουν πολλές μακροπρόθεσμες συνέπειες του κορωνοϊού στην οικονομία, τις αγορές, τη φαρμακευτική βιομηχανία, τον κλάδο των ταξιδιών κλπ.

«Δεν ξέρουμε. Μπορώ να σας πω ότι η πυρκαγιά του κορωνοϊού δεν θα σταματήσει μέχρι να βρει όλη την ανθρώπινη καύσιμη ύλη που μπορεί να κάψει» δήλωσε ο Όστερχολμ. Παρά τα ιδιαίτερα μεγάλα κύματα της πανδημίας και τους σχετικά υψηλούς ρυθμούς εμβολιασμού, χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία και το Ισραήλ «φλερτάρουν» με ρεκόρ κρουσμάτων. Η ανοσοποίηση βοηθά στους αριθμούς των μη σοβαρά νοσούντων ή στους θανάτους, αλλά η έξαρση των κρουσμάτων σημαίνει ότι ο ιός φτάνει στους νέους και σε άλλες ομάδες που παραμένουν ανεμβολίαστες, οδηγώντας στην αύξηση των σοβαρά νοσούντων στις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Ο φόβος μιας νέας μετάλλαξης

Χώρες όπου ο εμβολιασμός κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, όπως η Μαλαισία, το Μεξικό, το Ιράν και η Αυστραλία, βρίσκονται εν μέσω των μεγαλύτερων επιδημιών, που τροφοδοτεί η ιδιαίτερα μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα. Με τον ιό να εξαπλώνεται ανεξέλεγκτος σε τεράστιες περιοχές του πλανήτη, δεν αποκλείεται να εμφανιστεί μια νέα μετάλλαξη.

Η ιστορία δείχνει ότι η κοινή πεποίθηση πως οι ιοί αυτόματα αποδυναμώνονται με την πάροδο του χρόνου, είναι λάθος, σημειώνει η Σίμονσεν. Αν και οι νέες μεταλλάξεις δεν είναι πάντα πιο σοβαρές «οι πανδημίες μπορούν στην πραγματικότητα να γίνουν πιο φονικές, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη, όσο ο ιός προσαρμόζεται» ανέφερε. Αντίθετα, στην αρχή της πανδημίας, υπήρχαν σοβαροί λόγοι να πιστεύουμε ότι τα εμβόλια θα παρέχουν μακροχρόνια προστασία, όπως συμβαίνει με τα εμβόλια που κάνουν τα παιδιά ή με τα εμβόλια για ασθένειες όπως η πολιομυελίτιδα.

Οι κορωνοϊοί, αντίθετα, διαθέτουν έναν μηχανισμό «αυτοδιόρθωσης» των ενδογενών λαθών που προκαλούνται όταν ο ιός αναπαράγεται, μειώνοντας την πιθανότητα μεταλλάξεων που εμφανίζονται με τη διασπορά του από τον έναν άνθρωπο στον άλλο. Ωστόσο, ο αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως είναι τόσο μεγάλος, που οι μεταλλάξεις εμφανίζονται έτσι κι αλλιώς.

Η πανδημία έχει μεγάλη δύναμη μόλυνσης

«Με την πανδημία, βλέπουμε μια τεράστια δύναμη μόλυνσης» δήλωσε στο Bloomberg ο αξιωματούχος του ΠΟΥ στην Αυστραλία Κάντα Σουμπαράο, σημειώνοτας ότι κάτι τέτοιο προκαλεί μια ισορροπία στην ικανότητα του ιού να αυτοδιορθώνεται, οδηγώντας στην εξέλιξη της Covid-19 σε μία ασθένεια που παραπέμπει περισσότερο σε γρίπη, απαιτώντας συχνούς εμβολιασμούς, για να υπάρχει αποτελεσματικότητα, εν μέσω διασποράς.

Ορισμένοι ερευνητές, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτιμούν ότι ο κορωνοϊός οδηγείται να γίνει απόλυτα ανθεκτικός απέναντι στην πρώτη γενιά εμβολίων. Μια μελέτη από την Ιαπωνία, που δεν έχει δημοσιευτεί, υποστηρίζει ότι οι δυνητικά επικίνδυνες υπομεταλλάξεις της παραλλαγής Δέλτα συλλέγονται ήδη σε μια παγκόσμια βάση δεδομένων, που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση τέτοιων εξελίξεις.

Πάντως πληροφορίες για στελέχη που κυκλοφορούν και απεδείχθησαν ανθεκτικά στο εμβόλιο ή προκαλούν μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας, δεν έχουν ακόμη τεθεί στη διαδικασία της αυστηρούς επαλήθευσης. «Πρόκειται για σενάριο που ελπίζουμε να μην επαληθευτεί. Θεέ μου, τότε θα πρέπει να του κάνουμε όλο ξανά από την αρχή», προειδοποιεί η Σίμονσεν.

Άλλα, πιο ζοφερά σενάρια για τους επόμενους μήνες, περιλαμβάνουν την εμβάνιση ενός νέου ιού της γρίπης ή ενός άλλου κορωνοϊού, που θα περάσει από τα ζώα στους ανθρώπους.

Πώς θα τελειώσει ο κορωνοϊός

Αυτό που δείχνει ξεκάθαρο είναι ότι η πανδημία δεν θα τελειώσει τους επόμενους έξι μήνες. Οι ειδικοί συμφωνούν εν γένει ότι η τωρινή έξαρση θα αναχαιτιστεί όταν οι περισσότεροι άνθρωποι, ίσως το 90%-95% του παγκόσμιου πληθυσμού αποκτήσουν πιστοποιητικό ανοσίας, είτε μέσω νόσησης, είτε μέσω εμβολιασμού. Κομβικό στοιχείο, υπογραμμίζουν, θα πρέπει να είναι ο εμβολιασμός. «Χωρίς το εμβόλιο, ένα άτομο είναι σαν μία πάπια που κάθεται, καθώς ο κορωνοϊός θα εξαπλωθεί ευρέως και θα μεταδοθεί στους περισσότερους αυτό το φθινόπωρο και τον χειμώνα» δήλωσε η Σίμονσεν.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 5,66 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου έχουν παραδοθεί σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, Ωστόσο η επιτυχία σε περιοχές όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Βόρεια Αμερική και η Κίνα κρύβουν την αποτυχία σε άλλες χώρες. Στις περισσότερες χώρες της Αφρικής, έχουν δοθεί εμβόλια που καλύπτουν λιγότερο από το 5% του πληθυσμού με δύο δόσεις, ενώ στην Ινδία, καλύπτεται μόλις το 26%.

Η καθηγήτρια Ιστορίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Έρικα Τσάρτερς, υποστηρίζει ότι όπως κι άλλες πανδημίες στο παρελθόν και η παρούσα θα τελειώσει σε διαφορετικό χρόνο και διαφορετικά μέρη του πλανήτη. Οι κυβερνήσεις καλούνται να αποφασίσουν με ποιο ποσοστό της ασθένειας Covid-19 μπορούν να συνυπάρξουν. Οι παράγοντες ποικίλλουν. Ενώ σε κάποιες χώρες στοχεύουν σε μηδενικά κρούσματα, είναι σχεδόν αδύνατο να εξαλειφθεί ολοκληρωτικά ο ιός.

Χώρες όπως η Δανία και η Σιγκαπούρη, που έχουν κατορθώσει να κρατήσουν τα κρούσματα σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, ήδη προχωρούν προς το μέλλον μετά την πανδημία, με μικρότερα περιοριστικά μέτρα. Αντίθετα, χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία ανοίγουν παρότι οι νέες μολύνσεις βρίσκονται κοντά σε επίπεδα – ρεκόρ.

Την ίδια ώρα, η Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και η Νέα Ζηλανδία εστιάζουν στην προσπάθεια να εξαφανίζουν τον ιό σε τοπικό επίπεδο. Συνεπώς, θα είναι, πιθανότατα, τα τελευταία μέρη του πλανήτη που θα αφήσουν πίσω τους την αναταραχή της πανδημίας.

«Το τέλος δεν θα είναι ομοιόμορφο»

«Το τέλος δεν θα είναι ομοιόμορφο. Η πανδημία είναι ένα βιολογικό φαινόμενο, αλλά είναι επίσης πολιτικό και κοινωνικό. Ακόμη και τώρα έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις», εξηγεί η Τσάρτερς.

Θα προκαλέσει αναστάτωση και θα αφήσει μια κληρονομιά διαρκείας για τα ερχόμενα χρόνια. Έως τότε, οι περισσότεροι από εμάς θα πρέπει να ετοιμαστούμε για πολλούς ακόμη μήνες στη σκιά της πανδημίας, υποστηρίζει το Bloomberg.

Όπως καταλήγει ο καθηγητής Όστερχολμ: «Πρέπει να το προσεγγίσουμε με τα μάτια μας ανοιχτά και με μεγάλη ταπεινότητα. Οποιοσδήποτε πιστεύει ότι θα τελειώσουμε τις επόμενες ημέρες ή μήνες, κάνει πολύ μεγάλο λάθος».

Πηγή: http://www.protothema.gr/koronoios-live/article/1160615/koronoios-bloomberg-ti-na-perimenoume-tis-epomenous-exi-mines-tis-pandimias/
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ στέλνουν τρία αεροπλανοφόρα και πεζοναύτες έως τα τέλη Νοεμβρίου

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ στέλνουν τρία αεροπλανοφόρα και πεζοναύτες έως τα τέλη Νοεμβρίου

Ήδη απέπλευσε το USS Theodore Roosevelt, με την Ουάσιγκτον να κλιμακώνει τη στρατιωτική της παρουσία μετά το ναυάγιο των επαφών με την Τεχεράνη. 

Κακοκαιρία στην Κρήτη: 255 κλήσεις στην Πυροσβεστική, υπερχείλισε ποταμός

Κακοκαιρία στην Κρήτη: 255 κλήσεις στην Πυροσβεστική, υπερχείλισε ποταμός

Μέχρι στιγμής έχουν σταλεί 3 μηνύματα από το 112 

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρός 65χρονος που καταπλακώθηκε από δέντρο στη Φούρκα

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρός 65χρονος που καταπλακώθηκε από δέντρο στη Φούρκα

Στο σημείο βρισκόταν και άλλα άτομα τα οποία δεν τραυματίστηκαν 

Θέατρο Τεχνών Θεσσαλονίκης: Παρουσίασε το πρόγραμμα της σεζόν 2026-2027

Θέατρο Τεχνών Θεσσαλονίκης: Παρουσίασε το πρόγραμμα της σεζόν 2026-2027

Με πάρτι παρουσίασης και live των Biz Bize, το θέατρο της Κωνσταντινουπόλεως αποκάλυψε τις παραστάσεις που θα ανέβουν έως τον Μάρτιο του 2027. 

«Είστε όλοι σας καθάρματα: Ελλάδα 2.0» επιστρέφει στο Θέατρο Τεχνών Θεσσαλονίκης

«Είστε όλοι σας καθάρματα: Ελλάδα 2.0» επιστρέφει στο Θέατρο Τεχνών Θεσσαλονίκης

Η παράσταση του Χριστόφορου Χριστοφορίδη, βασισμένη στο έργο του Rodrigo Garcia, ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στις 10, 11, 17 και 18 Οκτωβρίου. 

Καθηγήτρια έβγαζε τα ρούχα της μπροστά στον μαθητή και τον έβαζε να την αγγίζει – 7 χρόνια στη φυλακή

Καθηγήτρια έβγαζε τα ρούχα της μπροστά στον μαθητή και τον έβαζε να την αγγίζει – 7 χρόνια στη φυλακή

Η 65χρονη δασκάλα έκανε ιδιαίτερα μαθήματα στο αγόρι από τα 9 έως τα 12 του χρόνια, ενώ η οικογένειά του την εμπιστευόταν πλήρως. 

Καιρός - Αρναούτογλου: Μεγάλη προσοχή - Το κρίσιμο 24ωρο

Καιρός - Αρναούτογλου: Μεγάλη προσοχή - Το κρίσιμο 24ωρο

Ο μετεωρολόγος προειδοποιεί για κορεσμένο έδαφος, ξαφνικές πλημμύρες σε ρέματα και φαράγγια και αυξημένο κίνδυνο κατολισθήσεων έως το πρωί της Κυριακής. 

Μυτιλήνη: Νεκρός 45χρονος κυνηγός από πτώση σε βράχο - Τον εντόπισε η αδερφή του

Μυτιλήνη: Νεκρός 45χρονος κυνηγός από πτώση σε βράχο - Τον εντόπισε η αδερφή του

Τραγικό τέλος είχε η εξόρμηση ενός 45χρονου κυνηγού μαζί με τα δύο του σκυλιά στην περιοχή της Αμαλής 

Ταϊλάνδη: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο καρφώθηκε σε ιερό ναό - Τρεις τραυματίες

Ταϊλάνδη: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο καρφώθηκε σε ιερό ναό - Τρεις τραυματίες

Ο ηλικιωμένος οδηγός έχασε τις αισθήσεις του στο τιμόνι, παρασύροντας τους παρευρισκόμενους στο ιερό της Γκουανγίν. 

Marca: Έντεκα υποψηφιότητες για οκτώ θέσεις στη νέα Euroleague, ανάμεσα τους ΠΑΟΚ και Αρης

Marca: Έντεκα υποψηφιότητες για οκτώ θέσεις στη νέα Euroleague, ανάμεσα τους ΠΑΟΚ και Αρης

Το ισπανικό Μέσο, εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης των μετόχων της Euroleague (5-6/10 στο Κόμο) παρουσιάζει τα τελευταία δεδομένα για τις ενδιαφερόμενες ομάδες που θέλουν να ενταχθούν στη διοργάνωση - ΠΑΟΚ και Αρης είοναι δύο από τις ομάδες που συμμετέχουν στη διαδικασία 

Ο Feliciano Lopez στο One&Only Aesthesis για το 3ο Tennis Icons Series

Ο Feliciano Lopez στο One&Only Aesthesis για το 3ο Tennis Icons Series

Ο πρώην Νο12 του κόσμου παρέμεινε για τρεις ημέρες στην Αθηναϊκή Ριβιέρα με προπονητικά sessions, clinics για παιδιά και Meet & Greet, στο πλαίσιο της συνεργασίας του resort με τη LUX Tennis. 

Μαζωνάκης: Αλλάζει ξανά δικηγόρο η γιατρός – Τι κατέθεσε η αναισθησιολόγος

Μαζωνάκης: Αλλάζει ξανά δικηγόρο η γιατρός – Τι κατέθεσε η αναισθησιολόγος

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η γιατρός αλλάζει δικηγόρο 

Φάλαινες βύθισαν γιοτ στη Νέα Ζηλανδία: Διάσωση του πληρώματος μετά από 17 ώρες στη θάλασσα

Φάλαινες βύθισαν γιοτ στη Νέα Ζηλανδία: Διάσωση του πληρώματος μετά από 17 ώρες στη θάλασσα

Δύο Αυστραλοί, ένας Νεοζηλανδός και ένας Γάλλος επέβαιναν στο σκάφος Tai Tam όταν αυτό συγκρούστηκε με έξι φάλαινες και άρχισε να βυθίζεται, 250 ναυτικά μίλια βόρεια του Νησιού Νόρφολκ. 

Πότε φτιάχνει ο καιρός; Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο - Τι αλλάζει από σήμερα

Πότε φτιάχνει ο καιρός; Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο - Τι αλλάζει από σήμερα

Η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο για θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ σχολεία παραμένουν κλειστά σε περιοχές της Κρήτης. 

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Νεκρός ο κτηνοτρόφος που αναζητούσαν οι αρχές

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Νεκρός ο κτηνοτρόφος που αναζητούσαν οι αρχές

Ο ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός από πυροσβέστες που συμμετείχαν στην έρευνα για τον εντοπισμό του 

Ποιος θα πάρει φέτος το Νόμπελ Ειρήνης; Οι υποψήφιοι που ξεχωρίζουν, τα διλήμματα και η «σκιά» του Τραμπ

Ποιος θα πάρει φέτος το Νόμπελ Ειρήνης; Οι υποψήφιοι που ξεχωρίζουν, τα διλήμματα και η «σκιά» του Τραμπ

Ειδικοί εξηγούν πώς ο Αμερικανός πρόεδρος επηρεάζει τα σενάρια για τον φετινό νικητή 

Christa Pike: Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες εκτέλεσης στο Τενεσί

Christa Pike: Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες εκτέλεσης στο Τενεσί

Δικηγόροι και ανθρωπιστικές οργανώσεις είχαν προειδοποιήσει εδώ και μήνες για κίνδυνο αποτυχημένης εκτέλεσης λόγω σπάνιας αιματολογικής πάθησης της καταδικασμένης. 

Christa Pike: «Είναι φυσιολογικό αυτό;» - Η αντίδραση της μετά τις 2 αποτυχημένες θανάσιμες ενέσεις

Christa Pike: «Είναι φυσιολογικό αυτό;» - Η αντίδραση της μετά τις 2 αποτυχημένες θανάσιμες ενέσεις

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Μπρετ Κάβανο ακύρωσε την αναστολή που είχε δώσει το Εφετείο, χωρίς να γίνει γνωστή νέα ημερομηνία για την εκτέλεση της 50χρονης. 

Κεραμέως: Επιδότηση 90% μισθού και εισφορών για τηλεργασία σε ορεινά χωριά

Κεραμέως: Επιδότηση 90% μισθού και εισφορών για τηλεργασία σε ορεινά χωριά

Η υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε και επέκταση του προγράμματος απασχόλησης για άνεργες γυναίκες έως 80%, καθώς και ρύθμιση οφειλών ΕΦΚΑ σε 120 δόσεις 

Τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Γαλλία και Γερμανία για το ντίζελ - Η απειλή απαγόρευσης των εξαγωγών

Τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Γαλλία και Γερμανία για το ντίζελ - Η απειλή απαγόρευσης των εξαγωγών

Η Ουάσινγκτον πιέζει ασφυκτικά το Παρίσι και το Βερολίνο να αποδεσμεύσουν τα στρατηγικά τους αποθέματα καυσίμων προκειμένου να συγκρατηθούν οι διεθνείς τιμές. 

Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Τουρκία απειλεί να μπλοκάρει κάθε δραστηριότητα στην υφαλοκρηπίδα

Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Τουρκία απειλεί να μπλοκάρει κάθε δραστηριότητα στην υφαλοκρηπίδα

Η Αγκυρα αντιδρά και στην παρουσία αγημάτων ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας στην παρέλαση της Λευκωσίας για τα 66 χρόνια ανεξαρτησίας της Κύπρου, ενώ στο νησί βρίσκεται ο Νίκος Δένδιας. 

ΕΔΕ για καταδίωξη TikToker στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν και οι δύο αστυνομικοί

ΕΔΕ για καταδίωξη TikToker στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν και οι δύο αστυνομικοί

Η αστυνομία μιλά για καταδίωξη λόγω υπερβολικής ταχύτητας, ενώ ο δικηγόρος του TikToker κάνει λόγο για ψευδή μήνυση εις βάρος του πελάτη του και απειλεί με αγωγές. 

Ταυτοποιήθηκε 36χρονη για τη δημόσια διαπόμπευση γυναίκας στο Ηράκλειο, αναζητείται ένας άνδρας

Ταυτοποιήθηκε 36χρονη για τη δημόσια διαπόμπευση γυναίκας στο Ηράκλειο, αναζητείται ένας άνδρας

Κατά πληροφορίες η 36χρονη φέρεται να είναι γνωστή της γυναίκας που έπεσε θύμα της διαπόμπευσης 

Christa Pike: Τα τελευταία λόγια της πριν τις θανάσιμες ενέσεις

Christa Pike: Τα τελευταία λόγια της πριν τις θανάσιμες ενέσεις

Δραματικές στιγμές στο Τενεσί με την εκτέλεση-φιάσκο της Christa Pike 

Flydubai: Γιατί βρίσκονταν τέσσερις πιλότοι στο αεροσκάφος - Η σύμπτωση που απέτρεψε την τραγωδία

Flydubai: Γιατί βρίσκονταν τέσσερις πιλότοι στο αεροσκάφος - Η σύμπτωση που απέτρεψε την τραγωδία

Αποκάλυψη της Jerusalem Post για την πτήση FZ1073 προς το Τελ Αβίβ - Η πιθανότητα αλλαγής δρομολογίου λόγω κρίσης έφερε δύο επιπλέον χειριστές στην καμπίνα - «Τους ταρακούνησα για να πάνε μπροστά γιατί πέφταμε», λέει επιβάτης. 

Θρίλερ με την εκτέλεση της Christa Pike - Ήταν ακόμα ζωντανή μετά από δύο ενέσεις

Θρίλερ με την εκτέλεση της Christa Pike - Ήταν ακόμα ζωντανή μετά από δύο ενέσεις

Η νομική ομάδα της Christa Pike κατήγγειλε δυσκολίες στις φλέβες και αλλοιωμένη πεντοβαρβιτάλη, ενώ δικαστής διέταξε να λάβει άμεση ιατρική φροντίδα. 

SOS για κακοκαιρία - Η περιοχή που θα δεχτεί την μεγαλύτερη πίεση

SOS για κακοκαιρία - Η περιοχή που θα δεχτεί την μεγαλύτερη πίεση

Έκτακτο μήνυμα του 112 

Ο Diddy ζει προνομιακά στη φυλακή: Αλκοόλ, κινητό και μασάζ, λένε κρατούμενοι

Ο Diddy ζει προνομιακά στη φυλακή: Αλκοόλ, κινητό και μασάζ, λένε κρατούμενοι

Ο Σον Κομπς εκτίει ποινή 50 μηνών στη φυλακή Fort Dix του Νιου Τζέρσεϊ, με τέσσερις πρώην συγκρατούμενους να περιγράφουν στο NBC News προνομιακή μεταχείριση. 

Τραγωδία στο Σάντερλαντ: Νεκροί τρεις έφηβοι στον ποταμό Γουέρ, συνελήφθη ο 17χρονος οδηγός

Τραγωδία στο Σάντερλαντ: Νεκροί τρεις έφηβοι στον ποταμό Γουέρ, συνελήφθη ο 17χρονος οδηγός

Το όχημα, ένα Audi A3 με τέσσερις επιβαίνοντες, εξετράπη της πορείας του κοντά στη γέφυρα Γουέρμαουθ και βρέθηκε στο νερό το μεσημέρι της Τρίτης. 

ΗΠΑ: Η εκτέλεση 50χρονης δολοφόνου ανεστάλη μία ώρα πριν γίνει - Καταδικάστηκε σε θάνατο στα 18

ΗΠΑ: Η εκτέλεση 50χρονης δολοφόνου ανεστάλη μία ώρα πριν γίνει - Καταδικάστηκε σε θάνατο στα 18

Καταδικάστηκε σε θάνατο στα 18 της για τη δολοφονία 19χρονης και παραμένει στη φυλακή περισσότερο από τρεις δεκαετίες 

Θεσσαλονίκη: Το ελληνικό «FBI» συνέλαβε 26χρονο Σέρβο πριν συμμετάσχει σε δολοφονία στη χώρα μας

Θεσσαλονίκη: Το ελληνικό «FBI» συνέλαβε 26χρονο Σέρβο πριν συμμετάσχει σε δολοφονία στη χώρα μας

Ο άνδρας είχε περάσει τα ελληνικά σύνορα στις 26 Σεπτεμβρίου και αναζητούνταν διεθνώς με «ερυθρά αγγελία» για υπόθεση ληστείας. 

Χυδαίος διασυρμός γυναίκας στο Ηράκλειο: Ανδρας μοίρασε φέιγ βολάν με τη φωτογραφία της υποστηρίζοντας ότι «εκδίδεται»

Χυδαίος διασυρμός γυναίκας στο Ηράκλειο: Ανδρας μοίρασε φέιγ βολάν με τη φωτογραφία της υποστηρίζοντας ότι «εκδίδεται»

Στα φυλλάδια αναγράφονταν το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση και φωτογραφία της γυναίκας, η οποία κατέθεσε στην αστυνομία. 

Εγκλωβισμένος καρχαρίας ξεσήκωσε ολόκληρη τη Νότια Κορέα - 600.000 άνθρωποι έσπευσαν να τον δουν!

Εγκλωβισμένος καρχαρίας ξεσήκωσε ολόκληρη τη Νότια Κορέα - 600.000 άνθρωποι έσπευσαν να τον δουν!

Ο καρχαρίας μήκους 3,5 μέτρων, γνωστός ως «Μπουκάνγκ-ι», παραμένει παγιδευμένος στο κανάλι επί ημέρες και ανακηρύχθηκε επίτιμος πρεσβευτής τουρισμού της πόλης. 

Η τελευταία διαδρομή του Γιάννη στο χωράφι του: Θρήνος για τον 36χρονο πατέρα που βρέθηκε νεκρός σε πηγάδι στην Κρήτη

Η τελευταία διαδρομή του Γιάννη στο χωράφι του: Θρήνος για τον 36χρονο πατέρα που βρέθηκε νεκρός σε πηγάδι στην Κρήτη

Ο άτυχος άνδρας είχε φύγει με το τρακτέρ για αγροτικές εργασίες 

«Δίκτυο RIS»: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον διάσημο σκακιστή Κασπάροφ στις ΗΠΑ

«Δίκτυο RIS»: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον διάσημο σκακιστή Κασπάροφ στις ΗΠΑ

Στο στόχαστρο του «Δικτύου RIS» βρίσκονταν επίσης ο Ίλια Πονομάρεφ και ο Βλαντιμίρ Καρά-Μούρζα, σύμφωνα με την El Mundo 

Πάτησε πάνω σε ξύλο, έπεσε μέσα στο πηγάδι και πνίγηκε: Έτσι έγινε η τραγωδία με τον νεκρό 36χρονο στην Κρήτη

Πάτησε πάνω σε ξύλο, έπεσε μέσα στο πηγάδι και πνίγηκε: Έτσι έγινε η τραγωδία με τον νεκρό 36χρονο στην Κρήτη

Τον 36χρονο αναζητούσε η οικογένειά του ενώ τον εντόπισε φίλος του που ειδοποίησε άμεσα τις Αρχές - Η σορός ανασύρθηκε από πυροσβέστες 

Καστοριά: Νεαρός γρονθοκόπησε δασκάλα σε σχολείο και κατέληξε στο νοσοκομείο

Καστοριά: Νεαρός γρονθοκόπησε δασκάλα σε σχολείο και κατέληξε στο νοσοκομείο

Ο 24χρονος, άτομο με αναπηρία, είχε μπει στο 4ο δημοτικό σχολείο Καστοριάς για να παραλάβει φίλο του, όταν επιτέθηκε στην εκπαιδευτικό. 

Τραγωδία στην Κοζάνη: Πέθανε νήπιο που μεταφέρθηκε στα Επείγοντα της Παιδιατρικής του Μαμάτσειου

Τραγωδία στην Κοζάνη: Πέθανε νήπιο που μεταφέρθηκε στα Επείγοντα της Παιδιατρικής του Μαμάτσειου

Έγινε ΚΑΡΠΑ, διασωληνώθηκε και δυστυχώς κατέληξε 

Ηράκλειο: Γέμισαν την πόλη με φωτογραφίες γυναίκας, με απρεπείς χαρακτηρισμούς και το τηλέφωνό της

Ηράκλειο: Γέμισαν την πόλη με φωτογραφίες γυναίκας, με απρεπείς χαρακτηρισμούς και το τηλέφωνό της

Τα φέιγ βολάν βρέθηκαν πάνω σε παρμπρίζ αυτοκινήτων και περιείχαν απρεπείς χαρακτηρισμούς, σεξιστικού χαρακτήρα καθώς επίσης και το τηλέφωνο, τη διεύθυνση και τη φωτογραφία της γυναίκας 

Μήνυμα Πούτιν: «Ο λαός μας δεν λυγίζει»

Μήνυμα Πούτιν: «Ο λαός μας δεν λυγίζει»

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στη συμμετοχή των κατοίκων των κατεχόμενων ουκρανικών περιοχών στις εκλογές και ζήτησε από τους βουλευτές ενίσχυση της άμυνας και στήριξη των στρατιωτών. 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services