Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση
Κορωνοϊός : Αναστολή συμβάσεων εργασίας και αποζημίωση ειδικού σκοπού
Κορωνοϊός : Αναστολή συμβάσεων εργασίας και αποζημίωση ειδικού σκοπού - Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για αναστολή συμβάσεων εργασίας και το επίδομα των 800 ευρώ για όσους πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού.

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα μέτρα στήριξης εργαζομένων σε επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που έχουν αριθμό μητρώου εργοδότη (ΑΜΕ) στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), των οποίων έχει ανασταλεί η επιχειρηματική δραστηριότητά τους, βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), με εντολή δημόσιας αρχής, λόγω του κορωνοϊού.

Αναστολή συμβάσεων εργασίας

1. Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις-εργοδότες που έχουν αριθμό μητρώου εργοδότη (ΑΜΕ) στον e- ΕΦΚΑ, των οποίων απαγορεύτηκε η επιχειρηματική τους δραστηριότητα με εντολή δημόσιας αρχής, δεν οφείλουν να παρέχουν την εργασία τους και οι επιχειρήσεις-εργοδότες δεν οφείλουν αποδοχές, λόγω του ότι η απαγόρευση λειτουργίας της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, με εντολή δημόσιας αρχής, συνιστά γεγονός ανωτέρας βίας.

2. Στην περίπτωση αυτή, οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τελούν σε αναστολή, για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η εντολή της δημόσιας αρχής, για απαγόρευση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

3. Ειδικότερα, οι συμβάσεις εργασίας εργαζομένων με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου που λήγουν, μετά την απαγόρευση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων-εργοδοτών της παραγράφου 1, τίθενται σε αναστολή, κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 2 του παρόντος. Μετά το πέρας του διαστήματος της αναστολής, η σύμβαση εργασίας συνεχίζεται για το συμφωνηθέντα χρόνο που υπολείπεται.

4. 'Αδειες άνευ αποδοχών που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ εργαζομένων και επιχειρήσεων-εργοδοτών, των οποίων η επιχειρηματική δράστηριότητά τους έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής, αίρονται αυτοδικαίως από δημοσιεύσεως της παρούσας. Οι συμβάσεις αυτών των εργαζομένων τελούν σε αναστολή και είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ως ορίζονται στην παρούσα απόφαση.

Ακυρότητα καταγγελίας σύμβασης

1. Οι επιχειρήσεις-εργοδότες, που τελούν σε αναστολή της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, με εντολή δημόσιας αρχής και για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού COVID-19, υποχρεούνται να μην προβούν σε μειώσεις προσωπικού με καταγγελία των συμβάσεων εργασίας. Σε περίπτωση πραγματοποίησής τους, οι καταγγελίες αυτές είναι άκυρες.

2. Οι καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας που πραγματοποιήθηκαν από 18/3/2020 (ημερομηνία δημοσιοποίησης του μέτρου) και εφεξής είναι άκυρες.

Αποζημίωση ειδικού σκοπού και λοιπά μέτρα

1) Αποζημίωση ειδικού σκοπού

1. Οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τελεί σε αναστολή σε επιχειρήσεις- εργοδότες, των οποίων αναστέλλεται η επιχειρηματική τους δραστηριότητα, με εντολή δημόσιας αρχής, βάσει ΚΑΔ, οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών, λαμβάνουν ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση, αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, η οποία καλύπτει χρονικό διάστημα 45 ημερολογιακών ημερών, εφόσον δεν έχουν άλλη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε άλλον εργοδότη.

2. Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι απασχολούνταν σε περισσότερους του ενός εργοδότες, των οποίων ανεστάλη η επιχειρηματική τους δραστηριότητα, με εντολή δημόσιας αρχής και, κατ' επέκταση, οι συμβάσεις εργασίας τους τελούν σε αναστολή, οι εργαζόμενοι επιλέγουν αποκλειστικά έναν εργοδότη, προκειμένου να γίνουν δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

3. Η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.

2) Ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων, των οποίων οι συμβάσεις τελούν σε αναστολή

1. Στους εργαζόμενους επιχειρήσεων-εργοδοτών που έχει απαγορευτεί η επιχειρηματική τους δραστηριότητα, με εντολή δημόσιας αρχής, των οποίων οι συμβάσεις τελούν σε αναστολή, παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, υπολογιζόμενη επί των ονομαστικών μισθών τους για χρονικό διάστημα 45 ημερών, η οποία καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

2. Οι επιχειρήσεις-εργοδότες της προηγούμενης περίπτωσης υποχρεούνται να υποβάλουν τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) για τους εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή.

Διαδικασία λήψης αποζημίωσης ειδικού σκοπού

1) Υπεύθυνη δήλωση των εργαζομένων για τη λήψη αποζημίωσης ειδικού σκοπού

1. Οι εργαζόμενοι υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α' 75), με τίτλο «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζόμενων με εξαρτημένη εργασία σε Επιχειρήσεις-Εργοδότες, των οποίων είτε η επιχειρηματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής, οπότε οι εργαζόμενοι είναι δικαιούχοι μείωσης μισθώματος κύριας κατοικίας είτε πλήττονται σημαντικά, βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών ΚΑΔ, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορονοιού COVID-19, για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωση ειδικού σκοπού», στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων (supportemployees.yeka.gr).

2. Στην υπεύθυνη δήλωση συμπεριλαμβάνονται, εκτός των προσωπικών τους στοιχείων και του αριθμού πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ», τα οποία αντλούνται αυτόματα από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» και τα στοιχεία του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού τους (ΙΒΑΝ).

Επίσης, δηλώνουν και το αν μισθώνουν κύρια κατοικία, καθώς και τα στοιχεία του εκμισθωτή και του μίσθιου ακινήτου, προκειμένου να τύχουν της έκπτωσης.

3. Η ανωτέρω ηλεκτρονική πλατφόρμα τηρείται για το σκοπό αυτό στη Γενική Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και Ένταξης στην Εργασία της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

4. Η υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης πραγματοποιείται εντός του χρονικού διαστήματος από 1/4/2020 μέχρι και 10/4/2020, ως εξής:

Την 1/4/2020, όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 1
Την 2/4/2020, όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 2
Την 3/4/2020, όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 3
Την 4/4/2020, όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 4
Την 5/4/2020, όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 5
Την 6/4/2020, όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 6
Την 7/4/2020, όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 7
Την 8/4/2020, όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 8
Την 9/4/2020, όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 9
Την 10/4/2020, όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 0.
Το ανωτέρω χρονικό διάστημα δύναται να παραταθεί.
2) Υπεύθυνη δήλωση επιχειρήσεων-εργοδοτών για τη λήψη αποζημίωσης ειδικού σκοπού από τους εργαζόμενους

1. Οι επιχειρήσεις - εργοδότες, των οποίων η επιχειρηματική τους δραστηριότητα έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής, υποχρεούνται να υποβάλουν από 24/3/2020 έως και 31/3/2020 υπεύθυνη δήλωση, με τίτλο «Υπεύθυνη Δήλωση Επιχειρήσεων-Εργοδοτών, των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητά τους είτε έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής, οπότε είναι δικαιούχοι μείωσης μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων είτε πλήττονται σημαντικά, βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών ΚΑΔ, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορονοϊού COVID-19», στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία δηλώνουν:

α) την αναστολή της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, με εντολή δημόσιας αρχής, βάσει ΚΑΔ, οριζόμενες από το υπουργείο Οικονομικών, όπως ισχύουν κάθε φορά,

β) τα στοιχεία του εκμισθωτή και του μίσθιου ακινήτου, εφόσον έχουν επαγγελματική μίσθωση ακινήτου προς εξυπηρέτηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας που έχει ανασταλεί, με εντολή δημόσιας αρχής,

γ) τους εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους τελούν σε αναστολή και

δ) τους τυχόν εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους έχει λυθεί από 1/3/2020 έως και 20/3/2020 - είτε με καταγγελία είτε με οικειοθελή αποχώρηση.

2. Οι επιχειρήσεις-εργοδότες υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν την ανωτέρω υπεύθυνη δήλωση, εγγράφως ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, από 24/3/2020 έως και 31/3/2020, στους εργαζόμενούς τους, δηλώνοντάς τους και τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της πράξης τους στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ».

3. Σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις-εργοδότες δεν υποβάλλουν την υπεύθυνη δήλωση της περίπτωσης 1 της παρούσας παραγράφου, κηρύσσονται έκπτωτοι από την υπαγωγή τους στα μέτρα αναστολής οφειλών δόσεων ή ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής και κάθε είδους βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο.

Παράταση προθεσμίας καταβολής οφειλών δόσεων ή ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής από τους εργαζόμενους προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Για τους εργαζόμενους, των οποίων πάσης φύσεως οφειλές δόσεων ή ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής προς στα ασφαλιστικά ταμεία, λήγουν την 31η/3/2020, η προθεσμία καταβολής τους παρατείνεται για τρεις μήνες, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις.

Μέτρα στήριξης των εργαζομένων σε επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που έχουν αριθμό μητρώου εργοδότη (ΑΜΕ) στον e-ΕΦΚΑ και πλήττονται σημαντικά από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού COVID-19, βάσει ΚΑΔ κύριας δραστηριότητας ή δευτερεύουσας, βάσει των ακαθάριστων εσόδων έτους 2018, όπως ορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών

Αναστολή συμβάσεων εργασίας-ακυρότητα καταγγελίας σύμβασης


1. Επιχειρήσεις-εργοδότες που πλήττονται σημαντικά, λόγω των αρνητικών συνεπειών του κορονοϊού-COVID 19, βάσει ΚΑΔ κύριας δραστηριότητας ή δευτερεύουσας, βάσει των ακαθάριστων εσόδων έτους 2018, οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών, δύνανται να αναστέλουν τις συμβάσεις εργασίας, μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους, που εργάζονται σε αυτούς κατά την 21/3/2020 και για συνεχόμενο ανέκκλητο χρονικό διάστημα 45 ημερολογιακών ημερών.

Ως «κύρια δραστηριότητα» ορίζεται τετραψήφιος ΚΑΔ, υπό τον οποίον συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες του σε εξαψήφιο και οκταψήφιο ΚΑΔ. Στη δε περίπτωση που ορίζεται ως κύρια δραστηριότητα εξαψήφιος ΚΑΔ, συμπεριλαμβάνονται και όλες οι κατηγορίες των αντίστοιχων οκταψήφιών του.Ως «δευτερεύουσα, βάσει των ακαθάριστων εσόδων έτους 2018», ορίζεται ο δευτερογενής ΚΑΔ επιχείρησης-εργοδότη όπου τα ακαθάριστα έσοδα ενεργού, κατά την 20/3/2020, όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ στις 20/3/2020.

2. Συμβάσεις εργασίας εργαζομένων με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, που δεν έχουν λήξει, μέχρι την 21η/3/2020, μπορούν να τίθενται σε αναστολή. Μετά το πέρας του διαστήματος της αναστολής, η σύμβαση εργασίας συνεχίζεται για το συμφωνηθέντα χρόνο που υπολείπεται, μετά την ολοκλήρωση του χρόνου της αναστολής τους.

Τα ανωτέρω εφαρμόζονται σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου και αφορούν εργαζόμενους επιχειρήσεων-εργοδοτών της παραγράφου 1 της παρούσας απόφασης.

3. Οι επιχειρήσεις-εργοδότες που αναστέλλουν τις συμβάσεις εργασίας μέρους των εργαζομένων τους, κατ' εφαρμογή της παραγράφου 1 του παρόντος, δύνανται για τους υπόλοιπους εργαζόμενους να κάνουν χρήση των διατάξεων των άρθρων ένατου και δέκατου της από 20/3/2020 ΠΝΠ (Α' 68), δηλαδή ορισμό προσωπικού ασφαλούς λειτουργίας ή και μεταφορά προσωπικού σε επιχειρήσεις εντός του ιδίου ομίλου.

4. Οι επιχειρήσεις-εργοδότες που κάνουν χρήση της ρύθμισης της παραγράφου 1 του παρόντος, απαγορεύεται ρητά να προβούν σε καταγγελία των συμβάσεων εργασίας για το σύνολο του προσωπικού τους και, σε περίπτωση πραγματοποίησής της, αυτή είναι άκυρη.

5. Οι επιχειρήσεις-εργοδότες που κάνουν χρήση της ανωτέρω ρύθμισης, υποχρεούνται, μετά τη λήξη του χρόνου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού τους, να διατηρήσουν, για χρονικό διάστημα ίσο με εκείνο της αναστολής (δηλαδή για 45 ημέρες), τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας, που σημαίνει τους ίδιους εργαζόμενους και με τους ίδιους όρους εργασίας, κατά την 21η/3/2020, οπότε και μπορεί να κάνει χρήση του εν λόγω μέτρου. Στην έννοια του ιδίου αριθμού θέσεων εργασίας δεν συμπεριλαμβάνονται οι αποχωρούντες οικειοθελώς από την εργασία τους, οι αποχωρούντες, λόγω συνταξιοδότησης, καθώς και οι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου, των οποίων η σύμβαση εργασίας λήγει, μετά τη λήξη της αναστολής.

6. Η διάταξη της περίπτωσης α) της υποπαραγράφου 2 Α του άρθρου ενδέκατου της από 20/3/2020 ΠΝΠ (Α΄ 68) εφαρμόζεται μόνο σε επιχειρήσεις-εργοδότες, που ορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών, βάσει ΚΑΔ κύριας δραστηριότητας ή δευτερεύουσας, βάσει των ακαθάριστων εσόδων έτους 2018, ως πληττόμενες από την εξάπλωση του κορονοϊού COVID-19.

7. Το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων εργασίας μπορεί να εφαρμοστεί από τις επιχειρήσεις-εργοδότες που πλήττονται σημαντικά, λόγω των αρνητικών συνεπειών του φαινομένου του κορονοϊού-COVID 19, μέχρι έναν μήνα από την ημερομηνία δημοσίευσης της από 20/3/2020 ΠΝΠ (Α' 68), δηλαδή από 21/3/2020 μέχρι και την 20/4/2020, προκειμένου να προσαρμοστούν οι λειτουργικές ανάγκες τους στο δυσμενές περιβάλλον, που δημιουργείται.Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου, δύναται να παραταθεί ο χρόνος του προηγούμενου εδαφίου, σύμφωνα με το τελευταίο εδάφιο της περίπτωσης α) της υποπαραγράφου 2Α του άρθρου ενδέκατου της από 20/3/2020 ΠΝΠ (Α' 68).

8. Εντός του χρονικού διαστήματος της προηγούμενης παραγράφου, οι επιχειρήσεις-εργοδότες που πλήττονται σημαντικά, λόγω των αρνητικών συνεπειών του φαινομένου του κορονοϊού-COVID 19, μπορούν να εφαρμόζουν το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων εργασίας σταδιακά και για διαφορετικό αριθμό εργαζομένων.

Αποζημίωση ειδικού σκοπού και λοιπά μέτρα

1) Αποζημίωση ειδικού σκοπού

1. Οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τελεί σε αναστολή, λόγω χρήσης από την επιχείρηση στην οποία εργάζονται της ρύθμισης της περίπτωσης α) της υποπαραγράφου 2Α του άρθρου ενδέκατου της από 20/3/2020 ΠΝΠ (Α' 68), βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών ΚΑΔ κύριας δραστηριότητας ή δευτερεύουσας, βάσει των ακαθάριστων εσόδων έτους 2018, λαμβάνουν ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση, αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, η οποία καλύπτει χρονικό διάστημα 45 ημερολογιακών ημερών, εφόσον δεν έχουν άλλη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε άλλον εργοδότη.

2. Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι απασχολούνται σε περισσότερες της μίας επιχειρήσεις-εργοδότες, που πλήττονται σημαντικά, λόγω των αρνητικών συνεπειών του κορονοϊού-COVID-19, βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών ΚΑΔ κύριας δραστηριότητας ή δευτερεύουσας, βάσει των ακαθάριστων εσόδων έτους 2018 και τίθενται από περισσότερους εργοδότες σε αναστολή οι συμβάσεις εργασίας τους, οι εργαζόμενοι επιλέγουν αποκλειστικά έναν εργοδότη, προκειμένου να γίνουν δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

3. Η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.

2) Ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων, των οποίων οι συμβάσεις τελούν σε αναστολή

1. Για τους εργαζόμενους επιχειρήσεων-εργοδοτών, που κάνουν χρήση της ρύθμισης της περίπτωσης α) της υποπαραγράφου 2Α του άρθρου ενδέκατου της από 20/3/2020 ΠΝΠ (Α΄ 68), βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών ΚΑΔ κύριας δραστηριότητας ή δευτερεύουσας, βάσει των ακαθάριστων εσόδων έτους 2018 και των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή, παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, υπολογιζόμενη επί των ονομαστικών μισθών τους, για χρονικό διάστημα 45 ημερολογιακών ημερών, η οποία καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

2. Οι επιχειρήσεις-εργοδότες της προηγούμενης περίπτωσης υποχρεούνται να υποβάλουν τις ΑΠΔ για τους εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις τελούν σε αναστολή.

Πηγή: http://www.tanea.gr/2020/03/29/inbox/koronaios-anastoli-symvaseon-ergasias-kai-apozimiosi-eidikou-skopou/
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα απάτη με πρόσχημα τις νέες ταυτότητες: Ψεύτικο πρόστιμο για όσους δεν τις έχουν αλλάξει

Νέα απάτη με πρόσχημα τις νέες ταυτότητες: Ψεύτικο πρόστιμο για όσους δεν τις έχουν αλλάξει

Ο νέος τρόπος που σκαρφίστηκαν οι επιτήδειοι για να κλέβουν προσωπικά στοιχεία και κωδικούς 

Κυψέλη: Τα αποτελέσματα του DNA στα παιδιά - Ένα από αυτά δεν είναι γιος του 43χρονου

Κυψέλη: Τα αποτελέσματα του DNA στα παιδιά - Ένα από αυτά δεν είναι γιος του 43χρονου

Ο 9χρονος είναι παιδί της 38χρονης, όχι όμως του 43χρονου 

Φουρνά: Η δασκάλα διαψεύδει ότι υπήρχαν αρουραίοι στο σπίτι της πολύτεκνης οικογένειας -«Γελοιότητες»

Φουρνά: Η δασκάλα διαψεύδει ότι υπήρχαν αρουραίοι στο σπίτι της πολύτεκνης οικογένειας -«Γελοιότητες»

Όσα αναφέρει στο βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η δασκάλα του χωριού, Παναγιώτα Διαμαντή 

Κυψέλη: «Καμία μάνα δεν βγάζει τέτοιο παιδί στον κόσμο» – Όσα λέει η μητέρα του 43χρονου

Κυψέλη: «Καμία μάνα δεν βγάζει τέτοιο παιδί στον κόσμο» – Όσα λέει η μητέρα του 43χρονου

«Ο κόσμος με κρίνει, όμως εγώ δεν φταίω», ανέφερε η ίδια 

Βόλος: Έγκυος δέχθηκε άγρια βία από τον σύντροφό της – Τη γλίτωσε η γειτόνισσα

Βόλος: Έγκυος δέχθηκε άγρια βία από τον σύντροφό της – Τη γλίτωσε η γειτόνισσα

Σε βάρος του 28χρονου δράστη ασκήθηκε δίωξη για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη και προχώρησε η σύλληψή του 

Καιρός: Ζέστη και λιακάδα επιστρέφουν το Σαββατοκύριακο μετά τα μπουρίνια

Καιρός: Ζέστη και λιακάδα επιστρέφουν το Σαββατοκύριακο μετά τα μπουρίνια

Πώς αναμένεται να διαμορφωθεί ο καιρός τις επόμενες ώρες 

Ηράκλειο: Σορός άνδρα εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή των Γουβών - Συναγερμός στις Αρχές

Ηράκλειο: Σορός άνδρα εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή των Γουβών - Συναγερμός στις Αρχές

Διερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για τον αγνοούμενο σέρφερ 

Λαγκαδάς: Πυροβολισμοί σε ληστεία κοσμηματοπωλείου δίπλα σε Αστυνομικό Τμήμα

Λαγκαδάς: Πυροβολισμοί σε ληστεία κοσμηματοπωλείου δίπλα σε Αστυνομικό Τμήμα

Ο αστυνομικός φρουρός πυροβόλησε τα λάστιχα του αυτοκινήτου των δραστών, οι οποίοι ωστόσο κατάφεραν να διαφύγουν προς την περιοχή του Σοχού. 

Καιρός: Αφρικανική ζέστη φέρνει ξανά 37άρια - Η ημέρα που αλλάζει το σκηνικό

Καιρός: Αφρικανική ζέστη φέρνει ξανά 37άρια - Η ημέρα που αλλάζει το σκηνικό

Ισχυρά μελτέμια έως 8 μποφόρ και κίνδυνος πυρκαγιών προηγούνται της επιστροφής του καλοκαιριού, εξηγεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. 

Δημοσκόπηση Interview: Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί την πρωτιά με άνεση - Τι δείχνει για ΕΛΑΣ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση

Δημοσκόπηση Interview: Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί την πρωτιά με άνεση - Τι δείχνει για ΕΛΑΣ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση

Η πλειονότητα των πολιτών εμφανίζεται διχασμένη ανάμεσα σε αυτοδύναμη κυβέρνηση και συνεργασία, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία αποκλείει ενδεχόμενο κόμμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά. 

Μαραθώνας: Ομολόγησε ότι έθαψε την 90χρονη μητέρα του στον κήπο του σπιτιού

Μαραθώνας: Ομολόγησε ότι έθαψε την 90χρονη μητέρα του στον κήπο του σπιτιού

Η Ασφάλεια ερευνά την κατοικία της ηλικιωμένης στον Μαραθώνα, όπου το όνομά της παρέμενε ενεργό στα μητρώα του ΕΦΚΑ για περίπου μία δεκαετία. 

Χανιά: Κοπάδι γουρουνιών έκοβε βόλτες στην πλατεία του Βάμου - Το βίντεο που έγινε viral

Χανιά: Κοπάδι γουρουνιών έκοβε βόλτες στην πλατεία του Βάμου - Το βίντεο που έγινε viral

Το απρόσμενο σκηνικό στον Βάμο Αποκορώνου κατέγραψαν με τα κινητά τους δεκάδες θαμώνες σε καφενεία και ταβέρνες 

Κυψέλη: Προσπάθησε να αποδράσει ο 43χρονος - Αύριο στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για το βρέφος

Κυψέλη: Προσπάθησε να αποδράσει ο 43χρονος - Αύριο στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για το βρέφος

Προτού προσπαθήσει να αποδράσει, επιτέθηκε σε αστυνομικούς 

Πώς χαλαρώνει στην Ταϊλάνδη, το πλήρωμα του Abraham Lincoln μετά από 9 μήνες στη θάλασσα

Πώς χαλαρώνει στην Ταϊλάνδη, το πλήρωμα του Abraham Lincoln μετά από 9 μήνες στη θάλασσα

Μετά από 250 ημέρες στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής, 5.000 Αμερικανοί ναύτες του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln χαλαρώνουν στην Ταϊλάνδη, λίγο πριν επιστρέψουν στις ΗΠΑ 

Πολιτικό φιάσκο στην Εσθονία: Έδωσαν €70 εκατ. για προμήθεια πυρομαχικών σε εταιρεία... που δεν είχε πουλήσει ούτε ένα βλήμα

Πολιτικό φιάσκο στην Εσθονία: Έδωσαν €70 εκατ. για προμήθεια πυρομαχικών σε εταιρεία... που δεν είχε πουλήσει ούτε ένα βλήμα

Τα πυρομαχικά προορίζονταν για την άμυνα της Ουκρανίας - Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, παραιτήθηκε ο υπουργός Αμυνας της χώρας, Χάνο Πέβκουρ 

Οικογενειακή τραγωδία στη Γαλλία: Πατέρας σκότωσε τα δύο παιδιά του, την πεθερά του και αυτοκτόνησε – Το τελευταίο ταξίδι στην Ελλάδα

Οικογενειακή τραγωδία στη Γαλλία: Πατέρας σκότωσε τα δύο παιδιά του, την πεθερά του και αυτοκτόνησε – Το τελευταίο ταξίδι στην Ελλάδα

Τους είχε καταγράψει σε βίντεο πριν αυτοκτονήσει 

Πέθανε η Γκλόρια Στάινεμ, εμβληματική μορφή του φεμινιστικού κινήματος

Πέθανε η Γκλόρια Στάινεμ, εμβληματική μορφή του φεμινιστικού κινήματος

Η Γκλόρια Στάινεμ, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές του αμερικανικού φεμινισμού και συνιδρύτρια του περιοδικού «Ms.», πέθανε στη Νέα Υόρκη σε ηλικία 92 ετών. Η αιτία θανάτου της δεν ανακοινώθηκε. 

Ρεκόρ θανάτων από καύσωνα: 3.000 στο Βέλγιο, 16.300 στη Γερμανία

Ρεκόρ θανάτων από καύσωνα: 3.000 στο Βέλγιο, 16.300 στη Γερμανία

Από τις 18 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας κατά τη διάρκεια καύσωνα από την έναρξη των καταγραφών το 2000 

Δημοσκόπηση Interview: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, «βαρίδι» η ακρίβεια – Το 12% βλέπει θετικά ενδεχόμενο κόμμα Σαμαρά

Δημοσκόπηση Interview: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, «βαρίδι» η ακρίβεια – Το 12% βλέπει θετικά ενδεχόμενο κόμμα Σαμαρά

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει την πιο αξιοσημείωτη άνοδο, με +1,9% έναντι της ΕΛΑΣ που καταγράφει πτώση 0,8% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας 

Ενδοοικογενειακό επεισόδιο στα Χανιά: Νεαρός που έκρυβε ναρκωτικά στο σπίτι επιτέθηκε στη μητέρα του

Ενδοοικογενειακό επεισόδιο στα Χανιά: Νεαρός που έκρυβε ναρκωτικά στο σπίτι επιτέθηκε στη μητέρα του

Η καταγγελία της μητέρας οδήγησε στη σύλληψη του 24χρονου γιου 

Στροφή Πούτιν: Υπάρχουν πιθανότητες για ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία

Στροφή Πούτιν: Υπάρχουν πιθανότητες για ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία

Ανέφερε ότι χώρες όπως η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν συνεχώς το ζήτημα «και κάνουν ό,τι μπορούν ώστε το πρόβλημα να λυθεί κυρίως με ειρηνικά μέσα» 

Θεσσαλονίκη: Ισχυρό μπουρίνι έφερε πλημμύρες και προβλήματα - Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια

Θεσσαλονίκη: Ισχυρό μπουρίνι έφερε πλημμύρες και προβλήματα - Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια

Έντονες βροχοπτώσεις και κεραυνοί «χτύπησαν» τη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τετάρτης, προκαλώντας ισχυρό μπουρίνι 

Στα χέρια ήρθαν ξεναγός και αναρριχητής στα 3.000 μέτρα: «Είσαι ένας γ.....νος ηλίθιος»

Στα χέρια ήρθαν ξεναγός και αναρριχητής στα 3.000 μέτρα: «Είσαι ένας γ.....νος ηλίθιος»

Ένας Πολωνός και ένας Αυστριακός δεν κράτησαν την ψυχραιμία τους κατά την αναρρίχηση 

Αγρίνιο: Η 15χρονη που είχε εξαφανιστεί βιάστηκε από δύο άνδρες – Συγκλονιστικές αποκαλύψεις

Αγρίνιο: Η 15χρονη που είχε εξαφανιστεί βιάστηκε από δύο άνδρες – Συγκλονιστικές αποκαλύψεις

Η ανήλικη εντοπίστηκε χθες σε σπίτι στο Αγρίνιο, σε κακή κατάσταση, και φέρεται να κατήγγειλε στις Αρχές ότι έπεσε θύμα βιασμού από δύο άνδρες 

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε τρία σταθμευμένα οχήματα στην περιοχή της Πυλαίας - Βίντεο

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε τρία σταθμευμένα οχήματα στην περιοχή της Πυλαίας - Βίντεο

Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία 

Αγορές σε συναγερμό: Γιατί έσπευσε η Ολλανδία να μεταφέρει 86 τόνους χρυσού στο Λονδίνο

Αγορές σε συναγερμό: Γιατί έσπευσε η Ολλανδία να μεταφέρει 86 τόνους χρυσού στο Λονδίνο

Η DNB, η Κεντρική Τράπεζα της Ολλανδίας, ανακοίνωσε πως 86 τόνοι χρυσού απομακρύνθηκαν από ΗΠΑ και Καναδά σε μια σύνθετη επιχείρηση διάρκειας μηνών. Πλέον το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται στην κατοχή της Τράπεζας της Αγγλίας, όπου μπορεί να διακινηθεί ευκολότερα «σε κατάσταση κρίσης» 

Καιρός: Έρχεται «φθινοπωρινή παρένθεση» με χαλάζι, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας από την Πέμπτη

Καιρός: Έρχεται «φθινοπωρινή παρένθεση» με χαλάζι, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας από την Πέμπτη

Δυναμώνουν οι βόρειοι άνεμοι, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει εκ νέου από την Κυριακή 

Συμμορία στη Γαλλία σχεδίαζε την απαγωγή του Εμπαπέ: Θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Γάλλο σούπερ σταρ

Συμμορία στη Γαλλία σχεδίαζε την απαγωγή του Εμπαπέ: Θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Γάλλο σούπερ σταρ

Ανάμεσα στους πιθανούς στόχους τους βρίσκονταν γνωστοί ράπερ, επιχειρηματίες αλλά και ο Κιλιάν Εμπαπέ 

Νόμισμα του ενός δολαρίου με το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ

Νόμισμα του ενός δολαρίου με το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί πλέον τον πρώτο εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ που απεικονίζεται σε νόμισμα 

Οδηγός λεωφορείου προπηλακίστηκε από Ρομά στην Ακτή Μιαούλη: «Ήταν εκτός ορίων»

Οδηγός λεωφορείου προπηλακίστηκε από Ρομά στην Ακτή Μιαούλη: «Ήταν εκτός ορίων»

Το λεωφορείο κινούνταν στην αριστερή λωρίδα για να φτάσει στον τερματικό, όταν πλησίασε αγροτικό με τέσσερις επιβάτες που κατέβηκαν και άρχισαν να βρίζουν τον οδηγό κάνοντας χειρονομίες. 

Τριετίες: Ποιοι θα δουν αυξήσεις μισθών από το 2027 και σε τι ύψη φτάνουν

Τριετίες: Ποιοι θα δουν αυξήσεις μισθών από το 2027 και σε τι ύψη φτάνουν

Οι πρώτες αυξήσεις μέσω τριετιών ξεκινούν το 2027 για εργαζομένους με προϋπηρεσία μετά το «ξεπάγωμα» - Η προσαύξηση ανεβαίνει έως 10% ανά τριετία, με ανώτατο όριο το 30%, ενώ από το 2028 αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του κατώτατου μισθού 

Φρίκη στην Αμερική: 29χρονος σκότωσε τη μητέρα του χτυπώντας την για πάνω από μία ώρα

Φρίκη στην Αμερική: 29χρονος σκότωσε τη μητέρα του χτυπώντας την για πάνω από μία ώρα

Η ανατριχιαστική επίθεση καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας - Δείτε βίντεο από τη στιγμή της σύλληψής του 

Τυφώνας Saudel: Συναγερμός στην Κίνα λόγω καταστροφών, πλημμυρών και ακραίων βροχοπτώσεων - Δείτε βίντεο

Τυφώνας Saudel: Συναγερμός στην Κίνα λόγω καταστροφών, πλημμυρών και ακραίων βροχοπτώσεων - Δείτε βίντεο

Ο νέος τροπικός κυκλώνας αναμένεται να πλησιάσει την ξηρά ή να διέλθει πολύ κοντά από τις ακτές της Γκουανγκντόνγκ από το απόγευμα της Πέμπτης έως το πρωί της Παρασκευής – Προειδοποιήσεις για ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις 

Βρετανία: Ανατριχιαστική δολοφονία βρέφους - 20χρονη γέννησε κοριτσάκι και το μαχαίρωσε 15 φορές

Βρετανία: Ανατριχιαστική δολοφονία βρέφους - 20χρονη γέννησε κοριτσάκι και το μαχαίρωσε 15 φορές

Ο σύντροφός της και οι γονείς του κατηγορούνται για παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης - Το βρέφος ήταν αγνώστου πατρός 

Πολλά σημεία της Αττικής χωρίς λειτουργικά φανάρια - Ποια είναι η αιτία των προβλημάτων - Δείτε βίντεο

Πολλά σημεία της Αττικής χωρίς λειτουργικά φανάρια - Ποια είναι η αιτία των προβλημάτων - Δείτε βίντεο

Επαναλαμβανόμενες βυθίσεις τάσης έπληξαν τα συστήματα σηματοδότησης στην Αθήνα και τα βόρεια προάστια – Συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση των βλαβών 

Τι καλύπτει η ασφάλιση σε περίπτωση ζημιάς αυτοκινήτου στο πλοίο

Τι καλύπτει η ασφάλιση σε περίπτωση ζημιάς αυτοκινήτου στο πλοίο

Πότε αποζημιώνει η ασφάλεια για ζημιές σε αυτοκίνητο ή μηχανή κατά τη μεταφορά με πλοίο και τι πρέπει να προσέξετε αν συμβεί ατύχημα. 

Νέο μπρα-ντε-φερ Ryanair με την Ελλάδα! Χιλιάδες επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν - Τι ζητά η εταιρεία

Νέο μπρα-ντε-φερ Ryanair με την Ελλάδα! Χιλιάδες επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν - Τι ζητά η εταιρεία

Νέες καταγγελίες από τη Ryanair για προβλήματα στο ελληνικό σύστημα εναέριας κυκλοφορίας, με αίτημα παρέμβασης από την Κομισιόν - Τί αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας 

Ο Τραμπ θέλει τα Στενά του Ορμούζ να πάρουν το όνομά του: «Θα είναι πιο καυτά έτσι»

Ο Τραμπ θέλει τα Στενά του Ορμούζ να πάρουν το όνομά του: «Θα είναι πιο καυτά έτσι»

Βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ, υποστηρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος για το στρατηγικό θαλάσσιο πέρασμα 

Εθνική γυναικών βόλεϊ: Σοκ με τον τραυματισμό της Αγγελοπούλου στο ματς με τη Σερβία - Δάκρυα από τις συμπαίκτριές της

Εθνική γυναικών βόλεϊ: Σοκ με τον τραυματισμό της Αγγελοπούλου στο ματς με τη Σερβία - Δάκρυα από τις συμπαίκτριές της

Στο ξεκίνημα του 2ου σετ του προημιτελικού στο Eurovolley η Γεωργία Αγγελοπούλου τραυματίστηκε στο γόνατο και πονούσε έντονα - Διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Μπρνο για εξετάσεις 

Δολοφονία βρέφους στην Κυψέλη: Στη φυλακή οι τρεις συλληφθέντες – Μπλεγμένος και σε δεύτερη υπόθεση μαστροπείας ο 43χρονος

Δολοφονία βρέφους στην Κυψέλη: Στη φυλακή οι τρεις συλληφθέντες – Μπλεγμένος και σε δεύτερη υπόθεση μαστροπείας ο 43χρονος

Εντάλματα στον 43χρονο και την 38χρονη για τη δολοφονία του βρέφους 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services