Κρίσιμος ο αριθμός των κρουσμάτων που θα ανακοινωθούν τις επόμενες 48 ώρες - Πέτσας: Τηλεργασία και ρυθμίσεις για το ωράριο τα πρώτα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη - Τζιτζικώστας: Αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα η πόλη θα γίνει «κόκκινη» - Πάρτι-βόμβες σε... υπόγεια και ταράτσες στη «Νύφη του Θερμαϊκού»
Σύσκεψη προκειμένου να... χρωματιστεί ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας θα έχουν σήμερα τα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργειου Υγείας με πέντε περιοχές να περιμένουν στο... ακουστικό τους για να δουν τι θα ισχύσει εφεξής για τους πολίτες και τους επιχειρηματίες.
Όπως λένε οι ειδικοί κριτήριο για τα επόμενα βήματα θα είναι και η περίπτωση της Κοζάνης καθώς περιμένουν να δουν την αποτελεσματικότητα των μέτρων που εχουν ήδη εφαρμοστεί εκεί με το ορόσημο να τίθεται για την Παρασκευή ημέρα κατά την οποία θα επιστρέψει στην Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για τις τριμερείς με Κύπρο και Αίγυπτο/Ισραήλ.
Κατά πληροφορίες πρώτες στη λίστα των περιοχών που θα μεταβούν στην επομενη κατηγορία (κόκκινη από πορτοκαλί) είναι τα Ιωάννινα και η Καστοριά.
Αρνητική αναβάθμιση - από κίτρινο σε πορτοκαλί - αναμένεται ακόμα και σήμερα για τη Θεσσαλονίκη με τον περιφερειάρχη Κεντρική Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα να προθέτει ότι «αν δεν κάνουμε πιστή εφαρμογή και τήρηση των μέτρων θα πάμε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και θα μπούμε σε lockdown».
Στην Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο οποίος εξήγησε στο cnn.gr ότι «σε επίπεδο τοπικού ενδιαφέροντος δεν έχουμε ποτέ αποκλείσει το ενδεχόμενο εφαρμογής τοπικών lockdown, κάτι που έχει γίνει και στο παρελθόν και το πρόσφατο και το απώτερο. Όμως εδώ πριν φτάσουμε σε κάτι τέτοιο, όταν μιλάμε για πολύ μεγάλες περιοχές όπως η πόλη της Θεσσαλονίκης, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ήδη από σήμερα για παράδειγμα με το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη φαίνεται να αναβαθμίζεται στο επίπεδο επικινδυνότητας και να ανεβαίνει στο “πορτοκαλί”, θα παρθούν κάποια μέτρα -όπως για παράδειγμα η τηλεργασία ή θέματα διευθέτησης του ωραρίου. Τέτοια μέτρα θα ληφθούν ούτως ή αλλιώς σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη».
Οι επικίνδυνες περιοχές
Πληροφορίες αναφέρουν οτι ένα σκαλί πριν το επόμενο επίπεδο βρίσκονται επίσης οι Σέρρες (από πράσινο σε κίτρινο), η Κόρινθος (από κίτρινο σε πορτοκαλί) ενώ στο «μικροσκόπιο» έχει μπει και η Βοιωτία, μια περιοχή στην οποία χθες ανακοινώθηκαν 30 κρούσματα, 22 εκ των οποίων συνδέονται με γνωστές συρροές.
Ιδίως σε ό,τι αφορά τα Ιωάννινα και την Καστοριά ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε κατά τη χθεσινή ενημέρωση ότι "επειδή. είναι υψηλοί οι επιδημιολογικοί πολλαπλασιαστές και υπάρχουν πολλά και διάσπαρτα clusters (εστίες επιδημικής έξαρσης), η αύξηση γίνεται επιθετική, συνεπώς επικίνδυνη".
Εκτός των τοπικών μέτρων εξετάζεται από την κυβέρνηση το ενδεχόμενο εφαρμογής του «μάσκα παντού», ακόμα δηλαδή και σε εξωτερικούς χώρους που δεν έχουν συνωστισμό, αλλά και αυτό της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, όπως γίνεται στο Παρίσι, όπου από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί δεν... κινείται τίποτα, εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου. Το νυχτερινό lockdown θεωρείται ότι θα «βοηθήσει» να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού από τους νέους, καθώς από τη μία θ' «αδειάσουν» τα κέντρα διασκέδασης, όπου παρατηρείται συνωστισμός, αλλά και θα αντιμετωπιστεί ο συγχρωτισμός στις πλατείες και τα πάρκα μετά τα μεσάνυχτα, όταν κλείνουν τα μαγαζιά.
Συνολικά, και σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, πανελλαδικά υπάρχουν 5.185 άτομα με ενεργή λοίμωξη λόγω κορωνοϊού και 6.618 ιχνηλατημένες στενές επαφές τους σε κατ’ οίκον περιορισμό. Δηλαδή συνολικά 11.595 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα - αριθμός ρεκόρ οκταμήνου.
Παράλληλά την Τρίτη ο αριθμός των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία ήταν 780, αριθμός πολύ υψηλός για τα έως τώρα δεδομένα που οι ασθενείς δεν είχαν ξεπεράσει τους 720. Σε ό,τι αφορά τους νεκρούς, έχει ήδη καταρριφθεί το ρεκόρ του πιο "βαρύ" μήνα της οκτάμηνης επιδημίας, που ήταν ο περασμένος Σεπτέμβριος με 125 θύματα, καθώς μέχρι στιγμής εχουν χάσει τη ζωή τους 139 άνθρωποι λόγω της λοίμωξης Covid-19.
Οι νέοι «επικεφαλής» της επιδημίας
Κοινός παρανομαστής σε αυτές τις περιοχές στην εξάπλωση της επιδημίας είναι, όπως τόνισαν κατά την ενημέρωση της Τρίτης για τον κορωνοϊό στο υπουργείο Υγείας, ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, οι άνθρωποι ηλικίας 18-39 χρόνων. Ενδεικτικά ανέφεραν πως τα άτομα με ενεργό λοίμωξη Covid-19 έχουν μέση ηλικία τα 30 έτη στη Θεσσαλονίκη και τα 33 έτη στην Αττική.
«Είναι αυτοί πλέον που οδηγούν την επιδημία στη χώρα μας» είπαν χαρακτηριστικά. Είναι δηλαδή αυτοί που επιβεβαιώνονται θετικοί στον κορωνοϊό, που μπορεί να εμφανίζουν συμπτώματα και να νοσούν ή και όχι, που μεταδίδουν όμως τον ιό ανεξάρτητα από το αν έχουν συμπτώματα λοίμωξης Covid-19 ή όχι. Είναι εκείνοι που έχουν καταλυτικό ρόλο στη μετάδοση της επιδημίας, στη μόλυνση των ευπαθών και ηλικιωμένων ατόμων και στη δραματική, συνήθως δε μοιραία, πορεία τους εάν νοσήσουν και νοσηλευτούν. Και κυρίως είναι αυτοί που πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη προσοχή στην τήρηση των μέτρων προστασίας για τους εαυτούς τους αλλά και τους άλλους.
«Η επιδημική αύξηση καθοδηγείται από την ηλικιακή ομάδα 18-39, σε ποσοστό 60%-70% περισσότερο από το αναμενόμενο. Η ηλικιακή ομάδα αυτή φαίνεται να είναι ενισχυμένη κατά περίπου 10%-20% τις τελευταίες ημέρες, στη συμμετοχή της στην επιδημία σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες», ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης. Σύμφωνα με τον ίδιο, από τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες αυξημένη συμμετοχή στην επιδημική δυναμική φαίνεται να έχει τους τελευταίους δύο μήνες η ομάδα 40-64 χρόνων, με ποσοστό μέχρι και 30% μεγαλύτερο σε σχέση με το αναμενόμενο. Οι υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες εξακολουθούν να συμμετέχουν με σχετικά χαμηλά επίπεδα στα κρούσματα, χωρίς να προβληματίζουν ιδιαίτερα τους ειδικούς.
Πηγή: http://www.protothema.gr/koronoios-live/article/1057254/koronoios-agonia-se-6-periohes-gia-nea-metra-sunedriazoun-oi-eidikoi-gia-ton-harti/
Νέο ραντεβού ΗΠΑ - Ιράν: «Αυξάνονται οι ελπίδες για το τέλος του πολέμου» λέει το Reuters
Οι εξελίξεις από τη Μέση Ανατολή και οι συζητήσεις για ειρήνη στον Λίβανο - «Είμαστε αισιόδοξοι» αναφέρουν οι ΗΠΑ

Ο Μαμντάνι ξεκινά να υλοποιεί τα σχέδιά του για φορολόγηση των πλουσίων
Τι προβλέπει ο φόρος «pied-a-terre» για πολυτελείς κατοικίες εκατομμυριούχων στη Νέα Υόρκη

Πτολεμαΐδα: Νεκρή εκπαιδευτικός σε ακάλυπτο χώρο οικοδομής
Φέρεται να βρέθηκε σημείωμα στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρή

Αποκάλυψη για Λαζαρίδη: Στην ίδια θέση διορίστηκε και η σύζυγός του
Νέα πυρά από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της 19χρονης Μυρτώς: «Είχαν σχέδιο, η κόρη μου δεν ενέδωσε και έφεραν κάποιον μέσω Facebook»
«Με κατέστρεψαν. Τα υποκείμενα αυτά μου χάλασαν το αύριο, μου χάλασαν το ενδιαφέρον να υπάρχω»

Έπεσε και χτύπησε αφού ήπιε 14 σφηνάκια σε κρουαζιερόπλοιο και πήρε αποζημίωση γιατί δεν την σταμάτησε ο μπάρμαν
Οι ένορκοι αποφάσισαν ότι η εταιρεία ενήργησε με αμέλεια

Τεράστιο σμήνος από μέλισσες εισέβαλε σε πόλη στο νότιο Ισραήλ - Δείτε βίντεο
Οι Αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τα έντομα

Burj Al Arab: Κλείνει το «αστέρι» του Ντουμπάι
Για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, το εμβληματικό οικοδόμημα της Jumeirah Hotels & Resorts αποσύρεται προσωρινά από τον χάρτη της φιλοξενίας

Κεφαλονιά: Τα ρίχνει όλα στη Μυρτώ ο 23χρονος: «Εκείνη ήθελε ναρκωτικά, εκείνη έκλεισε δωμάτιο»
Όπως είπε στην κατάθεσή του ο 23χρονος κατηγορούμενος φίλος της, η 19χρονη ήθελε ναρκωτικά, εκείνη τα κανόνισε όλα, καθώς κι ότι η ίδια έκλεισε το δωμάτιο.

Χειρουργός Μυλωνάκη: «Δύσκολες οι πρώτες μέρες, μετά από δέκα μέρες αγωνίας θα έχουμε εικόνα»
«Δράσαμε γρήγορα, πολύ γρήγορα. Το ανεύρυσμα αποκλείστηκε πλήρως. Μένει να περιμένουμε», τόνισε

Συναγερμός στην Booking.com: Διέρρευσαν ονόματα, email, αριθμοί τηλεφώνου
Πελάτες της πλατφόρμας επικοινώνησαν με το BBC και αναφέρουν ότι έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν ύποπτα μηνύματα, αφού οι hackers έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε ονόματα, διευθύνσεις email, αριθμούς τηλεφώνου και πληροφορίες παλαιότερων ή και νέων κρατήσεων

Επίδομα ανεργίας: Τι αλλάζει και ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός κάλυψης
Πώς διαμορφώνεται το ποσό του επιδόματος ανεργίας μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

Κοζάνη: Μυστήριο με 17χρονη που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση - Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον τραυματισμό της
Οι Αρχές αναζητούν στοιχεία για το πώς τραυματίστηκε η κοπέλα, ενώ και οι οικείοι της δεν γνωρίζουν πολλά για το συμβάν

Καθαρίστρια καταγγέλλει για απάτη γιο πασίγνωστης τραγουδίστριας – Πώς βρέθηκε με χρέη εκατομμυρίων
Γιος γνωστής τραγουδίστριας φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα απάτης

Προβλήματα σε Facebook και Messenger αναφέρουν οι χρήστες
Την τελευταία ώρα έχουν αναφερθεί προβλήματα στις δύο πλατφόρμες

Η αιτία θανάτου της 19χρονης Μυρτώς στο Αργοστόλι
Ο 23χρονος καθάρισε το δωμάτιο όπου έγινε χρήση ναρκωτικών

Τουρκία: Νέα ένοπλη επίθεση σε σχολείο – 4 vεκρoί και τουλάχιστον 20 οι τραυματίες
Συναγερμός σήμανε στις Αρχές στην Τουρκία έπειτα από πυροβολισμούς σε Γυμνάσιο που βρίσκεται στην επαρχία Καχραμάνμαρας

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Ευαγγελισμού για τον Μυλωνάκη
Τι αναφέρει το νοσοκομείο για τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ που υπέστη εγκεφαλικό ανεύρυσμα.

Κεφαλονιά: Γιατί δεν μετέφεραν την Μυρτώ στο νοσοκομείο οι 3 κατηγορούμενοι - «Περιμέναμε να την χτυπήσει ο αέρας να συνέλθει...»
Τα δραματικά λεπτά που εκτυλίχθηκαν στο Αργοστόλι και το τραγικό τέλος της 19χρονης

Η Νάντια Φαρές βρέθηκε αναίσθητη στον πάτο πισίνας - Νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα
Η Νάντια Φαρές φέρεται να παρέμεινε αρκετά λεπτά κάτω από το νερό – Δύο λουόμενοι την ανέσυραν και της έκαναν ΚΑΡΠΑ

«Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Πότε ανοίγει το πρόγραμμα για αιτήσεις - Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ
Πώς μπορείτε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα

Αγριος ξυλοδαρμός γνωστού Έλληνα παρουσιαστή σε κλαμπ της Νάξου τις ημέρες του Πάσχα
Ο παρουσιαστής ενεπλάκη σε καβγά με άλλο μέρος της παρέας του με αποτέλεσμα να τον διώξουν από το μαγαζί

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού ο Γιώργος Μυλωνάκης, διαγνώστηκε με ανεύρυσμα στον εγκέφαλο
Στο νοσοκομείο αναμένεται να μεταβεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Πότε ανοίγει το πρόγραμμα - Έως 36.000 ευρώ η επιδότηση
Το νέο σχήμα θα καλύπτει ακίνητα έως 120 τετραγωνικά μέτρα

Fuel Pass: Τι να προσέξετε πριν κάνετε αίτηση - Μέχρι πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το voucher
Ανοιχτή χωρίς περιορισμό ΑΦΜ η πλατφόρμα από την Παρασκευή

Τα τελευταία μηνύματα της 19χρονης από το Αργοστόλι με τη μητέρα της – Συγκλονίζει ο πατέρας: «Βρήκα το παιδί μου στο μάρμαρο»
Ένας ακόμα άνδρας αναζητείται από τις αρχές

Συνελήφθησαν δυο Έλληνες που άνοιξαν ελληνική σημαία στην Αγιά Σοφιά
Το χρονικό της σύλληψης στο Φατίχ και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Bloomberg: Το Ιράν καταθέτει νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ
Η Τεχεράνη εξετάζει το ενδεχόμενο βραχείας διακοπής της ναυσιπλοϊας μέσω του Ορμούζ για να αποφύγει να θέσει σε κίνδυνο τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Νορβηγία: 14χρονος έκλεψε λεωφορείο και οδήγησε μέχρι τη Σουηδία
200 χιλιόμετρα οδήγησε ο ανήλικος το κλεμμένο λεωφορείο

Τουρισμός για Όλους 2026: Τα ποσά και οι δικαιούχοι - Πότε μπορείτε να αξιοποιήσετε το voucher
Μέσα στον Απρίλιο ανοίγει η πλατφόρμα - Οι δύο περίοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το voucher

Ο πόλεμος στο Ιράν απειλεί τις αερομεταφορές στην Ευρώπη – Κίνδυνος με την επάρκεια καυσίμων στα αεροσκάφη
Τα διυλιστήρια της ΕΕ καλύπτουν περίπου το 70% της κατανάλωσης

Τρία πλοία σπάνε τον αποκλεισμό Τραμπ στα Στενά του Ορμούζ: Πολεμικό κλίμα και καταγγελίες για «ανεύθυνη συμπεριφορά»
Οργή στο Πεκίνο για τις απειλές βύθισης

NYT: Η Ουάσινγκτον ζητά από την Τεχεράνη το 20ετές «πάγωμα» κάθε πυρηνικής δραστηριότητας
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαπραγματεύονται μία συμφωνία με το Ιράν που θα αγοράσει χρόνο, ξανά», τονίζεται σε δημοσίευμα των NYT

Λάρισα: Τρεις ανήλικοι επιτέθηκαν σε 15χρονο για μια ζακέτα
Δεν έχουν τέλος οι υποθέσεις νεανικής παραβατικότητας

Θεσσαλονίκη: Έκανε απόπειρα ληστείας σε καφεκοπτείο, προσπάθησε να διαφύγει και έπεσε από 2,5 μέτρα
Δράστης έκανε απόπειρα διάρρηξης σε καφεκοπτείο στην Πολίχνη, αλλά έπεσε από ύψος 2,5 μέτρων

Η Ιταλία ανέστειλε την ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας με το Ισραήλ, ανακοίνωσε η Μελόνι
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός προχώρησε σε νέα δήλωση στήριξης προς τον Πάπα Λέοντα μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον Τραμπ

Η Βρετανίδα υπουργός Οικονομικών δηλώνει οργισμένη για την στρατηγική του Τραμπ στο Ιράν
«Οι ΗΠΑ πήγαν σε αυτό τον πόλεμο χωρίς ένα σαφές σχέδιο εξόδου, χωρίς μια σαφή ιδέα για το τι προσπαθούσαν να επιτύχουν», δήλωσε η Ριβς σε συνέντευξή της

Δύο συλλήψεις για τον θάνατο της 19χρονης στο Αργοστόλι, αναζητείται ακόμα ένα άτομο
Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη τους αναλύοντας βίντεο από ξενοδοχείο που βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου εντοπίστηκε η 19χρονη - Σε εξέλιξη είναι έρευνες των αστυνομικών στα σπίτια των συλληφθέντων, παρουσία εισαγγελέα

Ρουκέτα από το έθιμο στη Χίο χτύπησε 32χρονη στη γνάθο, μεταφέρθηκε στην Αθήνα για χειρουργείο
Η γυναίκα πήγαινε με την οικογένειά της στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου όταν δέχτηκε την ρουκέτα στη γνάθο

Ο Λαζαρίδης έδειξε on air το πτυχίο του: «Δεν σκέφθηκα να παραιτηθώ γιατί είμαι πολύ καθαρός»
«Το 2007 μπορούσες να εργαστείς ως μετακλητός υπάλληλος ακόμα και με αυτή τη βεβαίωση σπουδών»










