Στους 18 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών στην Κίνα από τον κοροναϊό, με το νέο θύμα να είναι το πρώτο εκτός της επαρχίας Χουμπέι, όπου ξεκίνησε η επιδημία.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ η Υγειονομική Επιτροπή της επαρχίας Χεμπέι ανέφερε, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, ότι ο ασθενής, ηλικίας 80 ετών, απεβίωσε χθες Τετάρτη, όμως δεν είχε επιβεβαιωθεί ότι είχε νοσήσει από τον ιό έως σήμερα.
Με τον νέο αυτόν θάνατο ο απολογισμός από την επιδημία ανέρχεται πλέον στους 18 νεκρούς.
Το Πεκίνο απαγορεύει στα σχολεία τις μαζικές συγκεντρώσεις
Το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διαθέσει το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου γουάν στην κυβέρνηση της επαρχίας Χουμπέι προκειμένου να βοηθήσει στις προσπάθειες για τον περιορισμό της επιδημίας του νέου κοροναϊού, με περισσότερα από 600 κρούσματα στη χώρα.
Η επαρχία Χουμπέι είναι η πλέον πληγείσα στη χώρα από το ξέσπασμα, που ξεκίνησε στην πρωτεύουσά της Ουχάν.
Επίσης, το υπουργείο Παιδείας της Κίνας ανέφερε σήμερα ότι οι εκπαιδευτικές διοικήσεις και τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα δεν θα πρέπει να οργανώνουν μαζικές συγκεντρώσεις ή εξετάσεις, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιδημία.
Τα πανεπιστήμια και τα κολέγια πρέπει να λάβουν μέτρα πρόληψης και ελέγχου των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού, πριν από την έναρξη του εαρινού εξαμήνου, συστήνεται στην εγκύκλιο που εστάλη από το υπουργείο.
Οι φοιτητές επιστρέφουν στα μαθήματά τους, μετά την εξεταστική, στα τέλη Φεβρουαρίου.
Αυξάνονται τα κρούσματα
Ο κοροναϊός από την Κίνα μοιάζει να εξαπλώνεται με πολύ γρήγορη ταχύτητα και τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το ITV της Ασίας, συνολικά 5 πόλεις της Κίνας έχουν μπει σε καραντίνα. Οι πόλεις Έζου, Τσίμπι και Ζιντσάν έχουν μπει σε καραντίνα μετά από τις πόλεις Ουχάν και Χουανγκγκάνγκ.
Επιπλέον, στην πόλη Χουανγκγκάνγκ έχει δοθεί εντολή στους πολίτες να φορούν μάσκες όταν κυκλοφορούν δημόσια.
Zhijiang city has become the 5th in Hubei Province to introduce travel restrictions. It has halted its bus operations, suspended classes at schools and educational facilities #wuhanvirus
— Debi Edward (@debiedwarditv) January 23, 2020
Η τοπική τηλεόραση μετέδωσε ότι «οι κάτοικοι δεν πρέπει να βγαίνουν από την πόλη, αν δεν υπάρχουν ειδικοί λόγοι».
Two more cities in Hebei Province which neighbour Wuhan have been placed in lockdown. Ezhou and Huanggang are now to be subject to travel restrictions as China battle to contain the spread of the #wuhanvirus
— Debi Edward (@debiedwarditv) January 23, 2020
Η Χουανγκγκάνγκ βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γιανγκτσέ, στην κεντρική Κίνα, σε απόσταση λιγότερο των 100 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Ουχάν, η οποία έχει επίσης τεθεί σε καραντίνα, και έχει πληθυσμό περιπού 11 εκατομμύρια κατοίκους.
Chibi has become the 4th city in Hubei province to introduce a travel ban. All public buses and shuttle buses will be suspended from midnight. And Huanggang city has now ordered its citizens to wear masks in public #wuhanvirus
— Debi Edward (@debiedwarditv) January 23, 2020
Όμως τι σημαίνει για μία πόλη ότι έχει μπει σε καραντίνα; Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται σε κατοίκους της να ταξιδέψουν έξω από τις πόλεις τους. Τα λεωφορεία, τα τρένα, αλλά και όλα τα Μέσα που ταξίδευαν εκτός πόλης έχουν τραβήξει χειρόφρενο ενώ και οι πτήσεις έχουν ακυρωθεί.
Two more cities in Hebei Province which neighbour Wuhan have been placed in lockdown. Ezhou and Huanggang are now to be subject to travel restrictions as China battle to contain the spread of the #wuhanvirus
— Debi Edward (@debiedwarditv) January 23, 2020
Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δρόμοι δεν είναι επίσημα κλειστοί, αλλά έχουν αναφερθεί οδοφράγματα. Την ίδια ώρα, οι Αρχές της χώρας καλούν όποιον έχει συμπτώματα γρίπης να επισκεφτεί το κοντινότερο νοσοκομείο ώστε να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.
Stay healthy while travelling!
— World Health Organization (WHO) (@WHO) January 23, 2020
🤒Avoid travelling if you have a fever and cough.
🏥If you have a fever, cough & difficulty breathing, seek medical care early and share previous #travel history with your health care provider#coronavirus pic.twitter.com/a1pDnElATV
Κλείνει η Απαγορευμένη Πόλη
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από τον νέο κοροναϊό έχει φθάσει τα 634, μετέδωσε σήμερα η κινεζική κρατική τηλεόραση.
Η Απαγορευμένη Πόλη, το διασημότερο ιστορικό μνημείο της Κίνας, θα κλείσει μέχρι νεωτέρας εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού που άρχισε να εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο, ανακοινώθηκε εξάλλου σήμερα από τον θεσμό.
Το παλιό ανάκτορο των αυτοκρατόρων της Κίνας θα κλείσει τις πύλες του από το Σάββατο «για να αποφευχθούν μολύνσεις που συνδέονται με τη συγκέντρωση επισκεπτών», αναφέρει το μουσείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr/health/arthro/5927850/koronaios-protos-nekros-ektos-tis-periochis-poy-xekinise-i-epidimia-18-anthropoi-echoyn-pethanei
ΗΠΑ: Τι συμβαίνει φέτος με την ιλαρά; Τρίτος θάνατος στην Πενσυλβάνια από επιπλοκές
Η 40χρονη γυναίκα πέθανε το Σάββατο, όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής της κομητείας Τζέφερσον, Γκρεγκ Φουρλόγκ

Συναγερμός για την τιμή του πετρελαίου - Η Σαουδική Αραβία «στερεύει»
Η παραγωγή αργού πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1990, ενώ αναβλήθηκε κρίσιμη συνάντηση των Κρατών του Κόλπου με το Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ.

Νέα πρόκληση από την Τουρκία για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας: «Η Ελλάδα διέπραξε σφαγές και καταστροφές»
«Η ιστορία δεν παραγράφεται ούτε παραχαράσσεται», τονίζει η Αθήνα - «Καλούμε τις ελληνικές αρχές να ενεργήσουν με σοβαρότητα και κοινή λογική», απαντά η Αγκυρα

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο - Αναβάθμιση κατηγοριών
Εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη

Στο νοσοκομείο Χανίων βρέφος 17 ημερών με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, συνελήφθη η 18χρονη μητέρα του
Λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων το βράδυ της Κυριακής διεκομίσθη στην Μονάδα Εντατικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Χανίων

Τουρκία: Κύμα καταστολής με δεκάδες συλλήψεις σε ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις και μπαρ
Η επιχείρηση «Η οικογένειά μου είναι ασφαλής» της κυβέρνησης Ερντογάν επεκτάθηκε σε 15 επαρχίες, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γιώργος Μαζωνάκης: Ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία - Το τελευταίο αντίο στο «παιδί που ξεχώρισε»
Συντετριμμένοι συγγενείς, καλλιτέχνες και θαυμαστές στο τελευταίο «αντίο»

Λιβάνιος για αποφυλάκιση Κασιδιάρη: Ο Αρειος Πάγος θα αποφασίσει αν θα κατέβει στις εκλογές – Επαρκής ο νόμος
Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθαρίζει ότι δεν σχεδιάζεται νέα νομοθετική ρύθμιση για το μπλόκο του καταδικασμένου πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής, που εξέρχεται από τη φυλακή

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Ο Μητροπολίτης Νίκαιας αποχαιρέτησε με στίχους τραγουδιού του
Χιλιάδες πολίτες παραβρέθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας για το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τραγουδιστή.

Γιώργος Μαζωνάκης: Προσπάθεια διαγραφής στοιχείων από τον υπολογιστή του ιατρείου - Τι έχει ανακτηθεί από την ΕΛ.ΑΣ.
Για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης κατά συναυτουργία απολογούνται οι δύο γιατροί

Ο Τραμπ καταργεί τα όρια εκπομπών σε μονάδες άνθρακα και φυσικού αερίου
Αυτό σημαίνει πως οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής δεν θα υποχρεώνονται πλέον να περιορίζουν τη ρύπανση που συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη

Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να τον προστατεύσει»
«Πρέπει να βρούμε τα κενά του συστήματος», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας

Θάνατος Γ. Μαζωνάκη: Το μηχάνημα κατέγραψε τη στιγμή που σταμάτησε η καρδιά του
Το νέο στοιχείο στις έρευνες

Οικονομόπουλος για Μαζωνάκη: «Το τελευταίο διάστημα με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο, δεν κατάλαβα τι ήθελε να μου πει»
«Έχω ενοχές μέσα μου», μοιράστηκε σε δηλώσεις του από την κηδεία ο τραγουδιστής για τον Γιώργο Μαζωνάκη

Γιώργος Μαζωνάκης: Σφραγίστηκε το ιατρείο – Το κρυμμένο μηχάνημα και η απόφαση του ΙΣΑ
Η πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου του ΙΣΑ αποκάλυψε πως κατά την αυτοψία βρέθηκε ιατρικός εξοπλισμός κρυμμένος σε ντουλάπα, ενώ ζητήθηκε η αφαίρεση της άδειας των εμπλεκόμενων γιατρών.

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Πλήθος κόσμου, συγγενείς, καλλιτέχνες, πολιτικοί και φίλοι για το τελευταίο αντίο
Οικογένεια, συνάδελφοι και χιλιάδες θαυμαστές αποχαιρετούν τον σπουδαίο καλλιτέχνη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών.

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Η αδελφή του Βάσω συντετριμμένη στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας
Χιλιάδες πολίτες παρέστησαν στην αγρυπνία στη Νίκαια, όπου η εξόδιος ακολουθία τελείται στη μία το μεσημέρι, με σωρούς λουλουδιών να καλύπτουν τον χώρο.

Γιώργος Μαζωνάκης: Κάθειρξη έως 10 χρόνια απειλεί τους δύο γιατρούς με το άρθρο 308
Ο δικηγόρος Δημήτρης Αναστασόπουλος εκτιμά ότι η δίωξη δεν στοιχειοθετεί αμέλεια αλλά ενδεχομένως δόλο, εν μέσω ερωτημάτων για τη φωτογραφία του τραγουδιστή στο ιατρείο.

Κάτοικοι έδεσαν τεχνικό σε κεραία κινητής λόγω κακού 5G - Πλήρωναν επί δύο χρόνια χωρίς αποτέλεσμα
Στο χωριό Χαρντάουλι του Ούταρ Πραντές οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι πλήρωναν επί δύο χρόνια για 5G, ενώ στην πράξη είχαν μόνο ασταθές δίκτυο 4G.

Ματίνα Παγώνη για Γιώργο Μαζωνάκη: Το «μεγαλύτερο ψέμα» των δύο κατηγορούμενων γιατρών
Η πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου μίλησε με σκληρά λόγια για τη στάση των ιατρών, εξηγώντας την αλήθεια για την πλασμαφαίρεση και το λάθος που αποδείχθηκε μοιραίο.

Συγκινητικό αντίο στο Γιώργο Μαζωνάκη : Πιανίστας έπαιξε το «Φεύγω για μένα» στο Μετρό Πειραιά στη μνήμη του
Ένας μουσικός κάθισε στο πιάνο του σταθμού «Δημοτικό Θέατρο» και δημιούργησε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα, τιμώντας τον εκλιπόντα καλλιτέχνη.

Μπόρις Τζόνσον: Ρωσικό drone χτύπησε τρένο λίγα λεπτά μετά τη διέλευσή του
Το χτύπημα σημειώθηκε στο Γιαχοντίν, 2 χλμ από τα σύνορα με την Πολωνία, χωρίς τραυματίες, ενώ η Ukrzaliznytsia εκτιμά ότι πιθανός στόχος ήταν το διπλωματικό τρένο.

Εκλογές Σουηδία: Μία έδρα χωρίζει Αντερσον και Κρίστερσον στο 175-174
Το μπλοκ της Μαγκνταλένα Αντερσον διεκδικεί την πλειοψηφία στο Riksdag, ενώ ο Ουλφ Κρίστερσον αρνείται να παραδεχθεί ήττα εν αναμονή της τελικής καταμέτρησης.

Γιώργος Μαζωνάκης: Σήμερα η κηδεία στη Νίκαια μετά την πολυπληθή αγρυπνία
Η εξόδιος ακολουθία τελείται στις 13:00 στην Αγία Τριάδα Νίκαιας, με ταφή στο Γ` Νεκροταφείο, μετά την αγρυπνία που τίμησαν η Αντζελα Δημητρίου, η Αννα Βίσση και η Ζέτα Μακρυπούλια.

Πρόστιμο 500€ για μια σφυρίδα 3,5 κιλών
Η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών δικαίωσε την επιχείρηση, καθώς το συμπέρασμα των ελεγκτών βασίστηκε στη νεκρική ακαμψία του αλιεύματος χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση.

Ληστεία με τσεκούρι σε βενζινάδικο στη Θεσσαλονίκη: Χτύπησαν υπάλληλο, άρπαξαν 500 ευρώ
Στη Σταυρούπολη τέσσερις δράστες προσπάθησαν να αφαιρέσουν και το χρηματοκιβώτιο, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Ανάβυσσος: Πυροβολισμοί έξω από beach bar – Βρέθηκαν κάλυκες και ίχνη αίματος
Η Αστυνομία ερευνά τις συνθήκες του περιστατικού στις 05:15 τα ξημερώματα της Κυριακής, χωρίς προς το παρόν να έχει διευκρινιστεί αν υπάρχει τραυματίας.

Λαβρόφ αποκλείει κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία, καλεί τον Ζελένσκι στη Μόσχα
Το Κρεμλίνο επιμένει ότι ο Ζελένσκι πρέπει να πάει στη Μόσχα, ενώ η Λιβύη διαψεύδει βάση για ναυτικά drones κατά ρωσικών πλοίων.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ακριβότερο έως 70% τον φετινό χειμώνα – Τι εξετάζει η κυβέρνηση
Με την τιμή εκκίνησης να απειλεί να αγγίξει το 1,90 ευρώ ανά λίτρο, το οικονομικό επιτελείο μελετά παρεμβάσεις στην αντλία και αλλαγές στα κριτήρια ενίσχυσης των νοικοκυριών.

Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών: Νέα ψηφιακή διαδικασία εξπρές από 1η Σεπτεμβρίου
Οι νέες προθεσμίες για τις τράπεζες μέσω της πλατφόρμας των δικαστικών επιμελητών και οι προϋποθέσεις άρσης δέσμευσης από την ΑΑΔΕ.

Χούθι: Επίθεση με drones και πυραύλους σε στρατιωτική βάση στη Σαουδική Αραβία
Οι αντάρτες της Υεμένης πήραν τον έλεγχο ακτών και νησιών στο στενό Μπαμπ ελ Μάντεμπ μετά την προέλαση στον νότο της χώρας.

Αντώνης Ρέμος: «Έφυγες νωρίς» - Η συγκινητική αφιέρωση στον Γιώργο Μαζωνάκη
Ο αγαπημένος ερμηνευτής λύγισε στη σκηνή της Νέας Παραλίας, τραγουδώντας το «Ανήκω σε μένα» στη μνήμη του καλού του φίλου και συναδέλφου.

Αλμυρός Βόλου: 41χρονος αντιμετωπίζει δίωξη για βιασμό 9χρονης – Αρνείται τις κατηγορίες
Ο άνδρας, συγγενής της οικογένειας του κοριτσιού, οδηγήθηκε ενώπιον εισαγγελέα και θα απολογηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Ανησυχία στη Μόσχα μετά την κατάληψη από τους Χούθι του στρατηγικής σημασίας στενού του Μπαμπ ελ Μαντέμπ
Σύμφωνα με τον εκρπόσωπο του Κρεμλίνου, Νμτίτρι Πεσκόφ, η κατάσταση στην περιοχή μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη γίνεται πλέον ανεξέλεγκτη

Ιράν: Ο Πεζεσκιάν λέει ότι ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ «είναι ζωντανός» μετά από μήνες φημών
Ο Μοτζτάμπα έγινε Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν μετά τον θάνατο του πατέρα του Αλί Χαμενεΐ, ενώ ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ έχει κάνει λόγο για παραμόρφωσή του.

Βίντεο: Η Νταγιάνα Γιαστρέμσκα δείχνει το κατεστραμμένο, από βομβαρδισμό, σπίτι της στην Οδησσό
Η τενίστρια από την Ουκρανία ανέβασε το βίντεο και σχολίασε την απόφαση της WTA να αγωνίζονται αθλητές από τη Ρωσία

Turkish Airlines: Πανικός από αναταράξεις σε πτήση Τουρκία-Τυνησία
Οι επιβάτες κατέγραψαν στιγμές πανικού μέσα στην καμπίνα, καθώς ο πιλότος επιχείρησε αρκετές φορές να προσγειωθεί στην Τύνιδα πριν αλλάξει πορεία.

Αυτός θα είναι ο καιρός του Οκτωβρίου - Πρόγνωση με βάση 400 σενάρια από 8 κέντρα
Οι μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις βασίζονται σε δεδομένα του Copernicus Climate Change Service από οκτώ διεθνή κέντρα πρόγνωσης.

Καλαμαριά: Δέντρο κατέρρευσε σε παιδική χαρά - Τραυματίες μητέρα και 17 μηνών βρέφος
Η 30χρονη γυναίκα και ο γιος της τραυματίστηκαν στο κεφάλι στην οδό Θερμαϊκού και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, χωρίς η κατάστασή τους να προκαλεί ανησυχία.

Το Ισραήλ ξόδεψε σχεδόν 470.000 δολάρια για τα μαλλιά και το μακιγιάζ του πρωθυπουργού από το 2019
Τα στοιχεία δείχνουν ότι μόνο τον Οκτώβριο του 2023 δαπανήθηκαν 810 δολάρια ειδικά για το χτένισμα του πρωθυπουργού










