«Μία μάνα σήμερα, μετά τον αγιασμό, χτυπήθηκε από τον άντρα της στον δρόμο, έξω από το σχολείο, μπροστά στο παιδί της! Μπροστά σε όλα τα παιδιά!... Αν είσαι εδώ μέσα στείλε μου μήνυμα, να ξέρεις είμαστε πολλές μάρτυρες! Και δεν είσαι μόνη σου». Το παραπάνω post που αναρτήθηκε εχθές το απόγευμα στα social media δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση. Γιατί κάθε γυναίκα και κάθε μάνα-θύμα κακοποίησης δικαιούται απαντήσεις, συμπαράσταση και ελπίδα…
Το περιστατικό
Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020. Σε κάποιο δημοτικό σχολείο, στην περιοχή Κανόνι της Κέρκυρας, ο καθιερωμένος Αγιασμός δεν μοιάζει με εκείνον των περασμένων ετών. Ο Covid-19, κρατά -όπως και σε ολόκληρη άλλωστε τη χώρα- τους γονείς έξω από τον προαύλιο χώρο του σχολείου. Οι περισσότεροι από αυτούς στέκουν στα κάγκελα ανταλλάσσοντας κουβέντες για τη «νέα και παράξενη σχολική χρονιά» με την λέξη «μάσκα» να κυριαρχεί στις περισσότερες συζητήσεις. Σε κάποια γωνιά στέκει μία γυναίκα που χαιρετά από μακριά τον οκτάχρονο γιο της, όταν ξαφνικά ένας άνδρας που βρίσκεται δίπλα της ξεκινά να της επιτίθεται με μισόλογα που μετά από λίγο γίνονται βρισιές, ύστερα κλωτσιές. Εκείνη δεν αντιδρά. Από φόβο ή από ντροπή υπομένει την λεκτική και σωματική βία, το σκηνικό της παράνοιας εκτυλίσσεται μπροστά σε γονείς και σε παιδιά που βγαίνουν τώρα από το σχολείο, θεωρεί πως είναι καλύτερα να βιώσει το μαρτύριο της στη σιωπή, μη ρεζιλευτεί η ίδια κι ακόμη περισσότερο το παιδί της.
Ο άνδρας δεν είναι ένας άγνωστος αλλά ο πρώην σύζυγός της και πατέρας του παιδιού της, η γυναίκα γνωρίζει τι είναι ικανός να κάνει και πως αν φωνάξει μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει η τροπή της ιστορίας. Του λέει να σταματήσει. Εκείνος μοιάζει να είναι τώρα εκτός εαυτού με τις βρισιές και τις κλωτσιές να διαδέχονται η μία την άλλη. Μία γυναίκα, μία μάνα, κακοποιείται μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών και «μεγάλων» γονιών οι οποίοι αντί να κάνουν κάτι για να σταματήσουν το κακό, το… χαζεύουν άπραγοι, αμέτοχοι κι αμίλητοι: «Την έβριζε, τη χτυπούσε, και κανείς μα κανείς δεν έκανε κάτι να τον σταματήσει. Όσο τραγικό είναι το γεγονός της κακοποίησης άλλο τόσο αναίσχυντη ήταν και η συμπεριφορά των άλλων γονιών. Δεν έκαναν τίποτα για να τον σταματήσουν παρά μόνο κοιτούσαν λες και έβλεπαν κάποιο σήριαλ στην TV», λέει μία γυναίκα και συνεχίζει: «Την κακοποίηση αυτής της γυναίκας έπαψαν δύο μαμάδες οι οποίες μπήκαν στη μέση για να τον σταματήσουν. Τα παιδάκια κρύβονταν πίσω από την πλάτη των γονιών τους, το δικό της παιδί έκλαιγε ασταμάτητα. Οι άνδρες που ήταν εκεί, αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό το ουσιαστικό, απλά κοιτούσαν, μόνο ποπ κορν δεν είχα πάρει! Ενημερώθηκε άμεσα και ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος δεν έκανε απολύτως τίποτα. Δεν ξέρω σε τι κόσμο ζούμε, είναι αδιανόητο να βλέπεις αυτή την κτηνωδία και να μην αντιδράς. Τόσο ζώα, τόσο απάνθρωποι έχουμε γίνει πια;».
Ο νταής που ασχολείται με τα κοινά και τα… δικαιώματα των χωρισμένων μπαμπάδων
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο νταής «Ντόντος» επιτέθηκε στην πρώην σύζυγό του η οποία αμέσως μετά το περιστατικό κατέθεσε εναντίον του μήνυση ενώ σήμερα θα περάσει από ιατροδικαστή: «Η κοπέλα έχει μαρτυρήσει στα χέρια του, είχε ξανακαταθέσει και κατά το παρελθόν μήνυση εναντίον του, ωστόσο η τιμωρία του περιορίστηκε, απ’ όσο γνωρίζω, σε μία απλή... επίπληξη», λέει κάποια γυναίκα από την Κέρκυρα και συνεχίζει: «Σήμερα έχει ενημερωθεί και ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και περιμένουμε εξελίξεις. Το αστείο και τραγικό συνάμα της υπόθεσης είναι πως αυτός ο «κύριος» ο οποίος εργάζεται ως υπάλληλος του Δήμου, είχε κατέβει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την νυν δήμαρχο για να το… κοινό καλό του τόπου. Ακόμη πιο κωμικοτραγική είναι η ιδιότητα του ως μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και το γεγονός πως ανήκει σε κάποιον σύλλογο χωρισμένων πατεράδων που μάχονται για το δικαίωμα στην συνεπιμέλεια. Πριν από κάποιο διάστημα με την ιδιότητα του… διαζευγμένου μπαμπά και το σύνθημα «Τα παιδιά χρειάζονται και τους δύο γονείς. Δεν έχει σημασία ποιος απ’ τους δύο έχει δίκιο, αλλά ποιο είναι το δίκαιο για τα παιδιά», είχε μάλιστα επισκεφθεί γνωστό βουλευτή! Εδώ όλοι τον γνωρίζουν και κάνουν τα στραβά μάτια… Η πρώην σύζυγός του-θύμα του ξυλοδαρμού είναι ένα εξαιρετικό κορίτσι από μία πολύ αξιοπρεπή οικογένεια του νησιού. Νομίζω πως ήρθε η στιγμή αυτός ο «κύριος» να τιμωρηθεί έτσι όπως του αξίζει. Είναι περιττό φυσικά να πω ότι μετά τον ξυλοδαρμό εξαφανίστηκε προκειμένου να γλυτώσει το αυτόφωτο. Από άνδρες σαν και του λόγου του δεν περίμενα ωστόσο κάτι περισσότερο…».
Σήμερα, τα στόματα αρχίζουν να ανοίγουν καταδικάζοντας το τραγικό αυτό περιστατικό που έλαβε χώρα σε κοινή θέα μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών. Αυτό που πρέπει ωστόσο να μας προβληματίσει είναι η στάση μίας ολόκληρης, έστω και μικρής, κοινωνίας που μπροστά σε τέτοια σκηνικά στέκει ως απαθής μάρτυρας. Πόσες πιθανότητες έχουν τα παιδιά μας να γίνουν άνθρωποι στον κόσμο αυτό;
Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/1044427/kerkura-espase-sto-xulo-ti-gunaika-tou-meta-ton-agiasmo-brosta-se-goneis-kai-paidia/
Ο Diddy ζει προνομιακά στη φυλακή: Αλκοόλ, κινητό και μασάζ, λένε κρατούμενοι
Ο Σον Κομπς εκτίει ποινή 50 μηνών στη φυλακή Fort Dix του Νιου Τζέρσεϊ, με τέσσερις πρώην συγκρατούμενους να περιγράφουν στο NBC News προνομιακή μεταχείριση.

Τραγωδία στο Σάντερλαντ: Νεκροί τρεις έφηβοι στον ποταμό Γουέρ, συνελήφθη ο 17χρονος οδηγός
Το όχημα, ένα Audi A3 με τέσσερις επιβαίνοντες, εξετράπη της πορείας του κοντά στη γέφυρα Γουέρμαουθ και βρέθηκε στο νερό το μεσημέρι της Τρίτης.

ΗΠΑ: Η εκτέλεση 50χρονης δολοφόνου ανεστάλη μία ώρα πριν γίνει - Καταδικάστηκε σε θάνατο στα 18
Καταδικάστηκε σε θάνατο στα 18 της για τη δολοφονία 19χρονης και παραμένει στη φυλακή περισσότερο από τρεις δεκαετίες

Θεσσαλονίκη: Το ελληνικό «FBI» συνέλαβε 26χρονο Σέρβο πριν συμμετάσχει σε δολοφονία στη χώρα μας
Ο άνδρας είχε περάσει τα ελληνικά σύνορα στις 26 Σεπτεμβρίου και αναζητούνταν διεθνώς με «ερυθρά αγγελία» για υπόθεση ληστείας.

Χυδαίος διασυρμός γυναίκας στο Ηράκλειο: Ανδρας μοίρασε φέιγ βολάν με τη φωτογραφία της υποστηρίζοντας ότι «εκδίδεται»
Στα φυλλάδια αναγράφονταν το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση και φωτογραφία της γυναίκας, η οποία κατέθεσε στην αστυνομία.

Εγκλωβισμένος καρχαρίας ξεσήκωσε ολόκληρη τη Νότια Κορέα - 600.000 άνθρωποι έσπευσαν να τον δουν!
Ο καρχαρίας μήκους 3,5 μέτρων, γνωστός ως «Μπουκάνγκ-ι», παραμένει παγιδευμένος στο κανάλι επί ημέρες και ανακηρύχθηκε επίτιμος πρεσβευτής τουρισμού της πόλης.

Η τελευταία διαδρομή του Γιάννη στο χωράφι του: Θρήνος για τον 36χρονο πατέρα που βρέθηκε νεκρός σε πηγάδι στην Κρήτη
Ο άτυχος άνδρας είχε φύγει με το τρακτέρ για αγροτικές εργασίες

«Δίκτυο RIS»: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον διάσημο σκακιστή Κασπάροφ στις ΗΠΑ
Στο στόχαστρο του «Δικτύου RIS» βρίσκονταν επίσης ο Ίλια Πονομάρεφ και ο Βλαντιμίρ Καρά-Μούρζα, σύμφωνα με την El Mundo

Πάτησε πάνω σε ξύλο, έπεσε μέσα στο πηγάδι και πνίγηκε: Έτσι έγινε η τραγωδία με τον νεκρό 36χρονο στην Κρήτη
Τον 36χρονο αναζητούσε η οικογένειά του ενώ τον εντόπισε φίλος του που ειδοποίησε άμεσα τις Αρχές - Η σορός ανασύρθηκε από πυροσβέστες

Καστοριά: Νεαρός γρονθοκόπησε δασκάλα σε σχολείο και κατέληξε στο νοσοκομείο
Ο 24χρονος, άτομο με αναπηρία, είχε μπει στο 4ο δημοτικό σχολείο Καστοριάς για να παραλάβει φίλο του, όταν επιτέθηκε στην εκπαιδευτικό.

Τραγωδία στην Κοζάνη: Πέθανε νήπιο που μεταφέρθηκε στα Επείγοντα της Παιδιατρικής του Μαμάτσειου
Έγινε ΚΑΡΠΑ, διασωληνώθηκε και δυστυχώς κατέληξε

Ηράκλειο: Γέμισαν την πόλη με φωτογραφίες γυναίκας, με απρεπείς χαρακτηρισμούς και το τηλέφωνό της
Τα φέιγ βολάν βρέθηκαν πάνω σε παρμπρίζ αυτοκινήτων και περιείχαν απρεπείς χαρακτηρισμούς, σεξιστικού χαρακτήρα καθώς επίσης και το τηλέφωνο, τη διεύθυνση και τη φωτογραφία της γυναίκας

Μήνυμα Πούτιν: «Ο λαός μας δεν λυγίζει»
Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στη συμμετοχή των κατοίκων των κατεχόμενων ουκρανικών περιοχών στις εκλογές και ζήτησε από τους βουλευτές ενίσχυση της άμυνας και στήριξη των στρατιωτών.

Περιπολικό παρέσυρε αστυνομικό την ώρα σύλληψης - Δείτε το βίντεο
Το βίντεο από τη Via della Conciliazione δείχνει τον αστυνομικό να σηκώνεται λίγα δευτερόλεπτα μετά την πρόσκρουση.

Σύνταγμα: Ύποπτο σακίδιο κλείνει δρόμους στο κέντρο της Αθήνας - Επιχείρηση του ΤΕΕΜ
Περαστικός εντόπισε το σακίδιο δίπλα σε δέντρο στη Βασιλέως Γεωργίου και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ιδιωτικό χρέος: 16 αλλαγές για τους servicers – Πλαφόν 15% στην προκαταβολή
Υπουργείο Οικονομικών: Πρόστιμα έως 500.000 ευρώ για παραβιάσεις και προστασία των συνεπών οφειλετών από πλειστηριασμούς

Κλιματική αλλαγή στους πόλους: Το έτος που θα εξαφανιστεί το 90% των πιγκουίνων
Η 10η ετήσια έκθεση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus Marine καταγράφει δραματική αύξηση της θερμοκρασίας στην Αρκτική και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το παγκόσμιο οικοσύστημα.

Αδιανόητο περιστατικό: Γιατροί έκοψαν το λάθος πόδι γυναίκας και έμεινε διπλά ακρωτηριασμένη
Η Σάρον Τζακς μηνύει το Selby General Hospital, υποστηρίζοντας ότι ο χειρουργός είχε σημειώσει το σωστό πόδι πριν από την επέμβαση.

Ανδρέας Θεοδωρόπουλος: Διαψεύδει την καταγγελία για βία – «Προϊόν AI το ηχητικό στο TikTok»
Ο γνωστός δικηγόρος κάνει λόγο για «στημένη υπόθεση», ενώ στο πλευρό του βρίσκεται η σύζυγός του, η οποία αρνείται κατηγορηματικά τα περί κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Δουλεύεις σε νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας ή ΕΚΑΒ; Δες αν βγαίνεις στη σύνταξη στα 62
Νοσηλευτές, βοηθοί νοσηλευτών και προσωπικό του ΕΚΑΒ αποκτούν δικαίωμα πρόωρης σύνταξης, εφόσον συγκεντρώνουν συγκεκριμένα έτη ασφάλισης και απασχόλησης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε 4 νέα μέτρα - Ποιοι οφειλέτες μπαίνουν στις 120 δόσεις
Η ελάφρυνση στο diesel, τα αυστηρά πρόστιμα στους servicers και όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο Υπουργικό Συμβούλιο για τη στήριξη των νοικοκυριών.

Τέλος εποχής για την αμερικανική παρουσία στο Ιράκ
Το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε το τέλος της επιχείρησης Inherent Resolve κατά του Ισλαμικού Κράτους, με την ευθύνη της ασφάλειας να περνά πλέον στις ιρακινές δυνάμεις.

Πάγωσε η αίθουσα της δίκης για τα Τέμπη με την κατάθεση του πατέρα του Γεράσιμου: Έχω ένα συναίσθημα μεγαλύτερο από θυμό
«Αν ο Γεράσιμος με τέτοιο πείσμα αρνείται να εγκαταλείψει, εγώ σαν πατέρας είμαι υποχρεωμένος να αγωνιστώ για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και αυτό να μην ξαναγίνει» είπε ο πατέρας του

Ταμείο Ανάκαμψης: Μητσοτάκης υπέβαλε το τελευταίο αίτημα πληρωμής, «δεν χάθηκε ούτε ευρώ»
Με το τελευταίο αίτημα ανοίγει ο δρόμος για εκταμίευση 6,75 δισ. ευρώ, ολοκληρώνοντας τη συνολική χρηματοδότηση 35,95 δισ. ευρώ του προγράμματος «Ελλάδα 2.0».

Δικογραφία σε βάρος γνωστού δικηγόρου μετά από καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του ανήλικου γιου του στον Αλιμο
Ο δικηγόρος αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα στους αστυνομικούς το βράδυ της Τρίτης - Αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα λόγω της ιδιότητάς του

Τραγωδία στο Μίσιγκαν: 18χρονη παρέσυρε θανάσιμα τον πατέρα της σε μάθημα οδήγησης
Ο 62χρονος συνόδευε την κόρη του σε μάθημα οδήγησης στην πόλη Warren όταν παρασύρθηκε και σύρθηκε για μικρή απόσταση από το όχημα.

Θαύμα για 21χρονη που έπεσε από τον 8ο όροφο ενώ χόρευε - «Δεν το πιστεύω ότι είμαι ζωντανή»
Η 21χρονη βρέθηκε στο κενό από τον 8ο όροφο, πέρασε μέσα από τη σίτα και προσγειώθηκε στο κατάστρωμα της πισίνας

Λίντσεϊ Κλάνσι: Ανατροπή στη δίκη - Η υπεράσπιση αμφισβητεί τα στοιχεία για τον θάνατο 3 παιδιών
Η εισαγγελέας Σάναν Μπάκιγχαμ (Buckingham) χαρακτήρισε «γελοίο επιχείρημα» τη νέα θέση του δικηγόρου, ενώ η υπόθεση επανέρχεται στο δικαστήριο της Μασαχουσέτης στις 2 Νοεμβρίου.

Δακτύλιος Αθήνας: Επιστρέφει τον Οκτώβριο - Ποιοι δρόμοι ορίζουν τα όριά του
Πέρυσι το μέτρο ίσχυσε από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 24 Ιουλίου, με εξαιρέσεις για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα μέσω ψηφιακού σήματος στο gov.gr.

«Καβάλησαν» θαλάσσια χελώνα που γεννούσε αυγά και έγιναν παγκόσμιο θέμα – Οργή με το βίντεο των προκλητικών influencers
Το βίντεο με το ζευγάρι που ανέβηκε πάνω σε προστατευόμενο ζώο προκάλεσε αντιδράσεις

Ο Πανιώνιος δωρίζει τα έσοδα από το ματς με τον ΠΑΟΚ Β` στην οικογένεια του Κώστα Λίμα μετά το ατύχημά του
Το πόδι του Κώστα Λίμα ακρωτηριάστηκε μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε και η οικογένεια του Πανιωνίου στέκεται στο πλευρό του

Σοκ στο παγκόσμιο σνούκερ: Στη φυλακή ο πρώην πρωταθλητής Γκρέιμ Ντοτ για παιδεραστία!
Ο 49χρονος Σκωτσέζος παρέμεινε ανέκφραστος κατά την ανακοίνωση της ποινής και θα εγγραφεί εφ` όρου ζωής στο μητρώο καταδικασμένων για σeξουαλικά αδικήματα.

Φυλακή 24 μηνών για τον 31χρονο Ρομά που έσπασε το χέρι ταξιτζή με σκουπόξυλο
Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς περί άμυνας και το ελαφρυντικό της μεταμέλειας, ενώ εκκρεμούν σε βάρος του δικογραφίες για ληστεία και ναρκωτικά

Θεσσαλονίκη: Κατηγόρησαν την οικιακή βοηθό ότι έκλεψε 50.000 ευρώ - Η ανατροπή όταν άνοιξαν το σπίτι!
Η 51χρονη ιδιοκτήτρια είχε καταγγείλει την 28χρονη οικιακή βοηθό από τη Γεωργία για κλοπή, όμως το ποσό εντοπίστηκε τελικά στην κατοικία της

Οι Τούρκοι μετατρέπουν τον Αγιο Ευστάθιο των Καραμανλήδων της Καισάρειας σε μουσείο πόλης με οθωμανικά κεραμικά
Στην καρδιά της Καππαδοκίας ένας ελληνικός ορθόδοξος ναός γίνεται μουσείο αλλά η ιστορία που θα αφηγηθεί παραμένει το μεγάλο ερώτημα

Ακόμη μια τουρκική πρόκληση: Το αντιαεροπορικό Hisar-O «καταρρίπτει» ελληνικό Mirage 2000-5
Το αμυντικό δίκτυο Defence Turk δημοσίευσε βίντεο προσομοίωσης με εικονική κατάρριψη μαχητικού της Πολεμικής Αεροπορίας από το σύστημα Hisar-O

Συγκλονίζει ο γιος του 55χρονου αστυνομικού που έμαθε ότι είχε καρκίνο έναν χρόνο αργότερα
«Βλέπαμε τον άνθρωπο μας να πεθαίνει βασανιστικά»

Λεβαδειακός: Απέκτησε πρώην αστέρα της Αρσεναλ
Με οκταετή εμπειρία στα γήπεδα της Premier League, έρχεται για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας.

«Οχυρώνει» τα σύνορά της η Ευρώπη: Τι περιλαμβάνει το νέο σχέδιο 5 σημείων απέναντι σε μαζικές αφίξεις μεταναστών
Στο επίκεντρο η πρόληψη κρίσεων, η καταπολέμηση των διακινητών και οι επιστροφές

Νέα Υόρκη -Μετρό : Επιβάτης βρήκε φρικτό θάνατο – Το σακίδιό του πιάστηκε στην πόρτα του συρμού
Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε σε ώρα αιχμής στον σταθμό Utica Avenue στο Μπρούκλιν, με τον άνδρα να πέφτει ανάμεσα στα βαγόνια.










