«Μία μάνα σήμερα, μετά τον αγιασμό, χτυπήθηκε από τον άντρα της στον δρόμο, έξω από το σχολείο, μπροστά στο παιδί της! Μπροστά σε όλα τα παιδιά!... Αν είσαι εδώ μέσα στείλε μου μήνυμα, να ξέρεις είμαστε πολλές μάρτυρες! Και δεν είσαι μόνη σου». Το παραπάνω post που αναρτήθηκε εχθές το απόγευμα στα social media δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση. Γιατί κάθε γυναίκα και κάθε μάνα-θύμα κακοποίησης δικαιούται απαντήσεις, συμπαράσταση και ελπίδα…
Το περιστατικό
Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020. Σε κάποιο δημοτικό σχολείο, στην περιοχή Κανόνι της Κέρκυρας, ο καθιερωμένος Αγιασμός δεν μοιάζει με εκείνον των περασμένων ετών. Ο Covid-19, κρατά -όπως και σε ολόκληρη άλλωστε τη χώρα- τους γονείς έξω από τον προαύλιο χώρο του σχολείου. Οι περισσότεροι από αυτούς στέκουν στα κάγκελα ανταλλάσσοντας κουβέντες για τη «νέα και παράξενη σχολική χρονιά» με την λέξη «μάσκα» να κυριαρχεί στις περισσότερες συζητήσεις. Σε κάποια γωνιά στέκει μία γυναίκα που χαιρετά από μακριά τον οκτάχρονο γιο της, όταν ξαφνικά ένας άνδρας που βρίσκεται δίπλα της ξεκινά να της επιτίθεται με μισόλογα που μετά από λίγο γίνονται βρισιές, ύστερα κλωτσιές. Εκείνη δεν αντιδρά. Από φόβο ή από ντροπή υπομένει την λεκτική και σωματική βία, το σκηνικό της παράνοιας εκτυλίσσεται μπροστά σε γονείς και σε παιδιά που βγαίνουν τώρα από το σχολείο, θεωρεί πως είναι καλύτερα να βιώσει το μαρτύριο της στη σιωπή, μη ρεζιλευτεί η ίδια κι ακόμη περισσότερο το παιδί της.
Ο άνδρας δεν είναι ένας άγνωστος αλλά ο πρώην σύζυγός της και πατέρας του παιδιού της, η γυναίκα γνωρίζει τι είναι ικανός να κάνει και πως αν φωνάξει μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει η τροπή της ιστορίας. Του λέει να σταματήσει. Εκείνος μοιάζει να είναι τώρα εκτός εαυτού με τις βρισιές και τις κλωτσιές να διαδέχονται η μία την άλλη. Μία γυναίκα, μία μάνα, κακοποιείται μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών και «μεγάλων» γονιών οι οποίοι αντί να κάνουν κάτι για να σταματήσουν το κακό, το… χαζεύουν άπραγοι, αμέτοχοι κι αμίλητοι: «Την έβριζε, τη χτυπούσε, και κανείς μα κανείς δεν έκανε κάτι να τον σταματήσει. Όσο τραγικό είναι το γεγονός της κακοποίησης άλλο τόσο αναίσχυντη ήταν και η συμπεριφορά των άλλων γονιών. Δεν έκαναν τίποτα για να τον σταματήσουν παρά μόνο κοιτούσαν λες και έβλεπαν κάποιο σήριαλ στην TV», λέει μία γυναίκα και συνεχίζει: «Την κακοποίηση αυτής της γυναίκας έπαψαν δύο μαμάδες οι οποίες μπήκαν στη μέση για να τον σταματήσουν. Τα παιδάκια κρύβονταν πίσω από την πλάτη των γονιών τους, το δικό της παιδί έκλαιγε ασταμάτητα. Οι άνδρες που ήταν εκεί, αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό το ουσιαστικό, απλά κοιτούσαν, μόνο ποπ κορν δεν είχα πάρει! Ενημερώθηκε άμεσα και ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος δεν έκανε απολύτως τίποτα. Δεν ξέρω σε τι κόσμο ζούμε, είναι αδιανόητο να βλέπεις αυτή την κτηνωδία και να μην αντιδράς. Τόσο ζώα, τόσο απάνθρωποι έχουμε γίνει πια;».
Ο νταής που ασχολείται με τα κοινά και τα… δικαιώματα των χωρισμένων μπαμπάδων
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο νταής «Ντόντος» επιτέθηκε στην πρώην σύζυγό του η οποία αμέσως μετά το περιστατικό κατέθεσε εναντίον του μήνυση ενώ σήμερα θα περάσει από ιατροδικαστή: «Η κοπέλα έχει μαρτυρήσει στα χέρια του, είχε ξανακαταθέσει και κατά το παρελθόν μήνυση εναντίον του, ωστόσο η τιμωρία του περιορίστηκε, απ’ όσο γνωρίζω, σε μία απλή... επίπληξη», λέει κάποια γυναίκα από την Κέρκυρα και συνεχίζει: «Σήμερα έχει ενημερωθεί και ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και περιμένουμε εξελίξεις. Το αστείο και τραγικό συνάμα της υπόθεσης είναι πως αυτός ο «κύριος» ο οποίος εργάζεται ως υπάλληλος του Δήμου, είχε κατέβει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την νυν δήμαρχο για να το… κοινό καλό του τόπου. Ακόμη πιο κωμικοτραγική είναι η ιδιότητα του ως μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και το γεγονός πως ανήκει σε κάποιον σύλλογο χωρισμένων πατεράδων που μάχονται για το δικαίωμα στην συνεπιμέλεια. Πριν από κάποιο διάστημα με την ιδιότητα του… διαζευγμένου μπαμπά και το σύνθημα «Τα παιδιά χρειάζονται και τους δύο γονείς. Δεν έχει σημασία ποιος απ’ τους δύο έχει δίκιο, αλλά ποιο είναι το δίκαιο για τα παιδιά», είχε μάλιστα επισκεφθεί γνωστό βουλευτή! Εδώ όλοι τον γνωρίζουν και κάνουν τα στραβά μάτια… Η πρώην σύζυγός του-θύμα του ξυλοδαρμού είναι ένα εξαιρετικό κορίτσι από μία πολύ αξιοπρεπή οικογένεια του νησιού. Νομίζω πως ήρθε η στιγμή αυτός ο «κύριος» να τιμωρηθεί έτσι όπως του αξίζει. Είναι περιττό φυσικά να πω ότι μετά τον ξυλοδαρμό εξαφανίστηκε προκειμένου να γλυτώσει το αυτόφωτο. Από άνδρες σαν και του λόγου του δεν περίμενα ωστόσο κάτι περισσότερο…».
Σήμερα, τα στόματα αρχίζουν να ανοίγουν καταδικάζοντας το τραγικό αυτό περιστατικό που έλαβε χώρα σε κοινή θέα μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών. Αυτό που πρέπει ωστόσο να μας προβληματίσει είναι η στάση μίας ολόκληρης, έστω και μικρής, κοινωνίας που μπροστά σε τέτοια σκηνικά στέκει ως απαθής μάρτυρας. Πόσες πιθανότητες έχουν τα παιδιά μας να γίνουν άνθρωποι στον κόσμο αυτό;
Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/1044427/kerkura-espase-sto-xulo-ti-gunaika-tou-meta-ton-agiasmo-brosta-se-goneis-kai-paidia/
Φωτιά σε διαμέρισμα στον Πειραιά – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Η φωτιά εκδηλώθηκε στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Καλλιγά – Αγνωστο αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή 71χρονη που παρασύρθηκε από τουριστικό λεωφορείο
Το δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή - ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη.

Θεσσαλονίκη: Ένταση στα δικαστήρια μετά την προφυλάκιση του 25χρονου για την εμπρηστική επίθεση
Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον 18 προσαγωγές

Καύσωνας: Έκτακτη εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας – Οδηγίες προστασίας και ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο
Με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 43°C, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες πρόληψης και προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες.

Νέα ένταση στη δίκη για τα Τέμπη: «Με εσένα θα ασχολούμαι;» είπε η Καρυστιανού στον Νίκο Πλακιά
Νωρίτερα υπήρξε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε συνήγορο υπεράσπισης και τον Νίκο Πλακιά - Ο πρώτος κατήγγειλε ότι κατηγορούμενος δέχθηκε λεκτική και σωματική επίθεση μέσα στη δικαστική αίθουσα

Ολυμπιακός: Αυτός είναι ο αντίπαλός του στον 3ο προκριματικό του Champions League
Η Ναϊμέγκεν, η έκπληξη του ολλανδικού πρωταθλήματος, στον δρόμο του Ολυμπιακού για τους ομίλους του Champions League - το πρώτο παιχνίδι στις 4 ή 5 Αυγούστου.

Ιράν: «Ούτε μια σταγόνα πετρελαίου ή φυσικού αερίου δεν θα περάσει από τα Στενά»
Αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν το Ιράν για ένατη συνεχόμενη ημέρα, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τη ναυσιπλοΐα μέσω των Στενών του Ορμούζ, αφού το Ιράν ανακοίνωσε ότι δύο πετρελαιοφόρα εξερράγησαν και ακινητοποιήθηκαν.

Αργεντινή: Συγκρούσεις με την αστυνομία μετά την ήττα της Εθνικής στους δρόμους του Μπουένος Αιρες
Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί να παρακολουθήσει τον αγώνα ξέσπασε επεισόδια με την αστυνομία

Ουκρανία: 400 drones έπληξαν την περιοχή της Μόσχας στη μεγαλύτερη επίθεση του πολέμου
Πάνω από 400 μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξαπέλυσε η Ουκρανία εναντίον της περιφέρειας της Μόσχας, με τις ρωσικές Αρχές να παραδέχονται ζημιές σε υποδομές και δύο τραυματίες.

Τραγικό ατύχημα στην Κόνιτσα: Ηλικιωμένος βρέθηκε καρφωμένος σε σιδερένια κάγκελα
Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού με πυροσβέστες και ΕΚΑΒ στην Πουρνιά - οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται.

ΕΛ.Α.Σ.: Συγκροτήθηκε η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος Τσίπρα – Ποιοι είναι τα 75 μέλη
Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης ορίστηκε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Μακάβριο εύρημα στο Ωραιόκαστρο: Σορός εντοπίστηκε κατά την κατάσβεση φωτιάς σε αυτοκίνητο στην Εγνατία
Η σορός αγνώστων στοιχείων βρέθηκε εκτός του οχήματος, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που επεκτάθηκε και σε χαμηλή βλάστηση.

«Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να ανατιναχτείς ανά πάσα στιγμή;»
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ αποκάλυψε σε συνέντευξή του το κλίμα της αντιπαράθεσης με τον απεσταλμένο του Τραμπ, περιγράφοντας εχθρικές ανταλλαγές και αμείλικτες δηλώσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Καιρός σήμερα: Καύσωνας σε όλη τη χώρα – Πού θα «χτυπήσουν» 40 με 41 βαθμοί
Αίθριος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 40-41 βαθμούς στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Δευτέρα 20 Ιουλίου.

Καρδίτσα: Ιερέας και πρόεδρος κοινότητας κατέληξαν σε γροθιές
Το επεισόδιο ξέσπασε στον προαύλιο χώρο εκκλησίας και οδήγησε τους εμπλεκόμενους σε αστυνομικό τμήμα, μηνύσεις και κλήση ενώπιον εισαγγελέα.

Πτώμα γυναίκας σε βαλίτσα στην Κυψέλη: Τι γνωρίζουμε για τη νεκρή
Η ταυτοποίηση της σορού και τα αίτια θανάτου αναμένονται από τη νεκροψία-νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα.

Μουντιάλ 2026: Όλα τα βίντεο από τη μεγάλη βραδιά
Ο Φεράν Τόρες σκόραρε στο 106` της παράτασης και χάρισε στην Ισπανία τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, σε έναν τελικό όπου η «Φούρια Ρόχα» κυριάρχησε απόλυτα.

Η Αγκυρα αντιδρά στην αναστολή λειτουργίας 11 σχολείων στη Θράκη και επαναφέρει τους ισχυρισμούς περί «τουρκικής μειονότητας»
Για καταπιεστικές αποφάσεις και πρακτικές που συνιστούν παραβίαση των διατάξεων της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Καταγγελίες για πλαστό έρανο για την επιστροφή των σορών στη Μολδαβία, αύριο θα επιχειρήσουν οι γιατροί να ξυπνήσουν την 7χρονη
Έφτασε στη Θεσσαλονίκη η θεία που θα αναλάβει την κηδεμονία του παιδιού - Η μητέρα, ο πατέρας και η αδερφή του παιδιού σκοτώθηκαν όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με βυτιοφόρο στη Χαλκιδική

Leonardo Kolymbia Resort: Ολοκληρώθηκε η επένδυση 20 εκατ. ευρώ στη Ρόδο
Το ιστορικό θέρετρο στη Ρόδο μεταμορφώθηκε πλήρως μετά από δύο χρόνια ανακαίνισης και επέκτασης από τον όμιλο Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία προωθεί την υπεύθυνη κατανάλωση με τον Mythos 0.0% σε μουσικά festivals
Περισσότεροι από 150.000 επισκέπτες ήρθαν σε επαφή με το μήνυμα της υπεύθυνης κατανάλωσης, ενώ σχεδόν 6.500 οδηγοί χρησιμοποίησαν ατομικά αλκοτέστ μίας χρήσης.

Astir Summer Residents: Τα νέα pop-up σπιτάκια της Astir Marina στη Βουλιαγμένη
Επιλεγμένα brands μόδας, ομορφιάς και lifestyle φιλοξενούνται στη Μαρίνα του Αστέρα Βουλιαγμένης από τις 15 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου.

Barton Perreira: Βραδιά luxury eyewear design στο Panaidis Eyewear Boutique στην Κηφισιά
Φίλοι του brand, influencers και content creators ανακάλυψαν τη χειροποίητη αισθητική της Barton Perreira σε ένα ξεχωριστό event στην Κηφισιά.

14ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων: «Διάλογοι μέσα στο χρόνο» από 23 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου
Το 14ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων με θέμα «Διάλογοι μέσα στο χρόνο» θα φιλοξενηθεί στα Χανιά από τις 23 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου.

Tocororo Cuban Cafe: Το πρώτο κουβανέζικο καφέ της Αθήνας με empanadas και latin καφέδες
Χειροποίητες empanadas, cuban pizza και σπάνιοι καφέδες από τη Λατινική Αμερική σε ένα νέο στέκι της πόλης.

«Οδύσσεια» του Νόλαν: Ρεκόρ προπώλησης στα Village Cinemas με 32.000 εισιτήρια
Οι μεταμεσονύχτιες προβολές της 16ης Ιουλίου στην αίθουσα IMAX with Laser του The Mall Athens έγιναν sold-out σε λίγες μέρες.

Τρομακτικό τροχαίο στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Τριπόλεως: Φορτηγό «εισέβαλε» στο αντίθετο ρεύμα
Τριμελής οικογένεια απεγκλωβίστηκε από το διαλυμένο ΙΧ και μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Στο «κόκκινο» η κίνηση: Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων, μποτιλιαρίσματα σε Κηφισό, Αθηνών-Κορίνθου και Αττική Οδό
Μεγάλες καθυστερήσεις στο οδικό δίκτυο - Αυξημένη η κίνηση εν όψει Σαββατοκύριακου και στο λιμάνι του Πειραιά - Δυσχέρεια στην κυκλοφορία και στην Πανεπιστημίου λόγω τροχαίου

ΔΥΠΑ: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται επιδότηση μισθού έως 1.250 ευρώ και πώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση
Η ΔΥΠΑ ανοίγει 8.000 θέσεις εργασίας για ανέργους με διετείς συμβάσεις, πλήρη ασφάλιση και δυνατότητα συμπλήρωσης ενσήμων για συνταξιοδότηση.

Σε μαρούλι αλυσίδας fast food οφείλεται το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική» διάρροια
Πάνω από 1.600 κρούσματα κυκλοσπορίασης σε πέντε αμερικανικές πολιτείες έχουν συνδεθεί με κατανάλωση φαγητού από την αλυσίδα ταχυφαγείων, με το FDA να εκδίδει προειδοποίηση και την εταιρεία να προχωρά σε άμεση απόσυρση προϊόντος.

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γεροβασίλη, Καλαματιανός, Ζαμπάρας
Με την αποχώρηση Γεροβασίλη, Ζαμπάρα και Καλαματιανού, ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται στους 11 βουλευτές - ισόπαλος με την Ελληνική Λύση.

Τσίπρας: Δεν κατανοώ τους τζάμπα μάγκες αριστερούς που διαμαρτύρονται χωρίς να αναλαμβάνουν κυβερνητική ευθύνη
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ μίλησε σε διαδικτυακή συνάντηση με μέλη του κόμματος, αφήνοντας αιχμές κατά του ΚΚΕ και παρουσιάζοντας τους τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος.

Σοκάρει η αναφορά Ρούμπιο στη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα: «Πέθανε επειδή η κόρη της τόλμησε να είναι υποψήφια»
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε την υπόθεση της 72χρονης από την Ελλάδα σε διάσκεψη με εκπροσώπους από πάνω από 60 χώρες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Βόμβες Τραμπ για την Κίνα: «Επιχείρησε να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές του 2020 – Έκλεψε στοιχεία ψηφοφόρων»
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε το Πεκίνο για κλοπή δεδομένων 220 εκατομμυρίων ψηφοφόρων και παρέμβαση στις εκλογές, ανακοινώνοντας αποχαρακτηρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων.

Υπόθεση Marfin: Παραβιάσεις καταγγέλλει ο δικηγόρος της 46χρονης που αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα
Ο συνήγορος Κώστας Παπαδάκης καταγγέλλει δημοσιοποίηση φωτογραφιών και ονομάτων χωρίς εισαγγελική διάταξη και προαναγγέλλει νομικές ενέργειες κατά μέσων και χρηστών.

Απολύθηκε ο χειριστής του οτοκιού του Τραμπ επειδή.... έβαζε στοιχήματα για τις ομιλίες
Ο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε την όλη κατάσταση «πραγματικά λυπηρή και, ειλικρινά, ντροπιαστική» σύμφωνα με την Καρολάιν Λέβιτ

Λειψοί: Αντιμέτωποι με καρχαριοειδές ήλθαν οι λουόμενοι στην παραλία - Βίντεο
Λουόμενοι στην παραλία Κατσαδιά στους Λειψούς ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σπάνιο θέαμα στιςόταν ένα καρχαριοειδές πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από την ακτή

Απίστευτο συμβάν στη Μάνη: Αυτοκίνητο κατέληξε στην πισίνα δωματίου
Η οδηγός κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο και να απεγκλωβίσει και το ανήλικο παιδί της

Εμπρησμός Marfin: Βίντεο ντοκουμέντο αποτυπώνει καρέ-καρέ τη δολοφονική επίθεση στην τράπεζα
Σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα πυκνός καπνός κατακλύζει το εσωτερικό του καταστήματος, με τους εργαζόμενους να τρέχουν πανικόβλητοι αναζητώντας διέξοδο

Φωτιά στον Ασπρόπυργο - Ήχησε το 112 για ετοιμότητα
Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής










